Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibibi
őstag
válasz Spectrum #48163 üzenetére
Nekem is ez a véleményem a gree-ről,de legalább vetted a fáradságot és leírtad. Azt már többször jeleztem itt,hogy akkor lehet valamit ajánlani, vagy nem ha van valakinek saját tapasztalata.A hallottam ,olvastam,a szomszéd mondta stb. nem igazán releváns.A tapasztalt klímások meg már messzire kerülk ez a topikot, pont a dilettáns okoskodó hsz.ek miatt. Ja nem kérek reakciókat válaszokat senkitől,mert nem érdekel!
-
-
Jenne
őstag
Én is klíma csere előtt állok, rengeteget elolvastam a különböző klímák vásárlói értékeléseiből.
Van nálam (alapból) egy óvatos fék az összes kínai cucc iránt. (például borotvával és elektromos fogkefékkel megjártam...)
És hát körbe jártam a szomszédokat, ismerősöket, ki milyen klímát használ, mennyire elégedett vele?
Nagyon vegyes a tapasztalat sajnos, így nehéz lesz döntenem. Eddig egyedül a két 8 éves LG az amit maradéktalanul dicsértek lakók.
Egyelőre ott tartok, hogy a 3.5 kW-os LG klíma árban kábé annyi, vagy csak kicsivel több, mint egy szintén 3.5 kW-os Gree vagy Midea, vagy Fisher. Bár már a Fisher is Gree gyártású lett sajnos.
Viszont a Midea meg 8.5 SEER értéket tud (papír mindent elbír)A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
qfm
őstag
Szia!
Köszi, hogy leírtad. Ilyet találtam én is, és másnap igazolta is, hogy már nem hűtött, hogy szinte biztosan az történt. Itt inkább az a probléma, hogy első alkalommal 3-4 év alatt ment el a gáz, másodjára pedig 1 hét alatt, így bizonyára változott valami az állapotába anélkül, hogy hozzányúltunk volna. Csak takaríttatva volt. Valamint az se tűnt túl természetesnek, hogy nem csak a kifejezetten kivezető csövön át távozott víz, bár az lehetne gondolom valami pára kicsapódás is ott a csöveknél. Hogy hogyan szokták ezeket a szivárgásokat javítani, mi történhetett vele hogy ilyen gyorsan elkezdte elengedni a gázt, mennyire bonyolult és költséges, ilyeneket már sajnos nem tudok.
#48189 waveson:
Erősen kínai hatású, már csak a nem létező funkciókra utaló távirányító gombok miatt is, de eddig tette a dolgát. Nyilván nem ilyenre cserélném, ha végül le kellene cserélnünk.[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Szia!
Nem vagyok klímás, de mostanában eléggé beleástam magam a témába. Annyit találtam, ha a beltéri egység lejegesedett, jég darabok vannak a szűrőkön, akkor az szinte minden esetben hűtőközeg hiányra utal.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Atis45
aktív tag
Ezekre a klímákra is igaz mint az autóklímákra, hogy télen is meg kell járatni pár hetente? Mert állítólag az autóklímát azért kell megjáratni, hogy a tömítések ne száradjanak ki, mert akkor hamar szökni fog a gáz a rendszerből.
-
Jenne
őstag
válasz waveson #48189 üzenetére
Szia!
ITT találsz infókat.
Előzetesen csak annyit, hogy szintén Kínai, a szlogenjük szerint a világ második legnagyobb gyártója. Ez nagyon szépen hangzik, becsapós is, de pici csúsztatás (is) van benne mint mindenben ami kínai. Ha a legyártott darabszámot nézzük, akkor ez 2.-ik hely ez igaz, ezen az alapon a Midea meg a világ legnagyobb gyártója.
De arany igazság, hogy sokszor a kevesebb a több vagy a jobb.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
waveson
tag
A TCL milyen klima? 1x láttam eddig egy üzem falán vagy 30at. Azon kívül semennyit! ki gyártja, mit tud, ajánlott?
A gáz ilyen hamar nem mehet el (4év), ez valami szerelesi hiba nem? Vagy mitől mehet el ilyen hamar? -
DithenS
senior tag
Amúgy azt vettem észre, hogy akik nagyon hamar vállalják a munkát, azok mindig kóklerek és trágya szar a munkájuk. Gondolom ez miatt is van kevesebb ügyfelük, mint egy jó végző szerelőnek. Nyáron sajnos az igazán jókra kell várni 5-6 hetet, de lehet jobban megéri. Bár szerintem ha itt a fórumon kértél volna segítséget, lehet beugrott volna valaki ha arra jár és normálisan megcsinálta volna. Több cégtől is vannak itt.
-
DithenS
senior tag
Milyen szerelő az, aki nyomáspróbázni nem tud? Akkor miért vállalja a feltöltést? Ezek a gázok rettentően környezetszennyezőek, nem hiába kötik a használatukat engedélyhez. Erre ilyen barom egy tök üres rendszerbe amit le se ellenőrzött, beletölti. Komolyan ha rajtam múlna, ezeket börtönbe zárnám nagyfokú környezetszennyezés miatt… Nameg a bizonyítványát is elvenném.
Kedvencem a régi melóhelyen elromlott a klíma, ott ilyen légcsatornás egység volt. Ott is elment a gáz, ők beletöltöttek a tök üres rendszerbe nem tudom hány kg hűtőközeget, aznap jó volt a klíma másnap már nem hűtött. Mondtam nekik, hogy ez így nagyon nem jó, erre elkezdi magyarázni, hogy ez így jó, meg most azért fúj kevésbé hideget mert hogy elérte a beállított értéket (27 fok volt bent…) azt a hideg érzést meg csak a ventillátor okozta…. Most nekem ne kezdje el megmagyarázni a bizonyítványát senki se. Vicc ami itt megy. Mondjuk ezek ilyen épületüzemeltetők voltak, szóval mindennel foglalkoztak, cserébe semmihez se értettek. Egyszer valamit úgy elbabráltak, hogy elment az egész ipari parkban az áram…. -
qfm
őstag
Sziasztok!
Van egy TCL TAC-12CHSA/LCI split klímánk. 4 éve lett beszerelve. Idén nyáron mikor bekapcsoltuk, észrevettük, hogy nem hűt, de egyébként úgy tűnt rendesen üzemel. Kihívtunk egy klímást, aki feltöltötte, mondta, hogy ő nyomás próbázni nem tudja, mert nincs nitrogén, de biztos nem kint ment el a gáz, mert semmi nyoma olajnak és valami tömítő anyag is van ott. (Nem értek hozzá) Lehet, hogy a beltéri ereszt valahol, de ahhoz meg teljesen szét kellene szedni. Teljesen üres volt, feltöltötte gázzal.
Kb. egy hétig megelégedéssel használtuk, majd egyszer csak fura hang volt, mintha darálna valamit, gyorsan lekapcsoltuk, akkor láttuk, hogy a beltéri lejegesedett, nagy jég darabok voltak a szűrőkön. Amíg vártuk, hogy olvadjon, megnéztük a csövet ilyesmit, hogy nem-e tömődött el mégis valahogy, minden rendben volt. Olvadás közben a kivezetőn kívül a töltő szelep takaró eleménél is láttam vizet csepegni, ez szokatlan volt, nem tudom mennyire normális.
Mikor kiolvadt, először fűtő módba raktuk, rendesen fűtött, majd mikor már biztosak voltunk benne, hogy minden oké, megnéztük a hűtést is, az is tökéletesen működött. Másnap mikor bekapcsoltam, már egyáltalán nem hűtött, azt gyanítom, hogy megint teljesen elment belőle a gáz.
Elnézést a történet hossza miatt, a fentiek alapján milyen hibára gondolnátok, illetve lehet ezt vajon gazdaságosan javítani, vagy inkább cserélni kellene? Egy jó debreceni szerelőhöz is jöhet ajánlás, mert úgy tűnik szükségem lesz rá.
[ Szerkesztve ]
-
Grande Ale
őstag
Köszönöm szépen, megnyugtattatok, megijedtem, hogy sikerült elcsesznem a klímát!
-
feco70
senior tag
válasz Grande Ale #48180 üzenetére
Ne törődj vele, ettől semmi gond nem lesz
-
ftamas0201
senior tag
válasz Grande Ale #48180 üzenetére
Nem lesz semmi gondja, óvatosan vissza is tudod hajtogatni, az csak a hőátadó felület, a hűtőközeg a közötte lévő csövekben van.
Létezik hűtő lamella fésű, lehet vásárolni is ilyesmit ha nagyon komolyan gondolod -
Grande Ale
őstag
Takarítottam a beltérit, véletlenül megnyomtam kicsit, elhajtott egy két lamella, ha így hívják egyáltalán. Nagyon nagy hülyeséget csináltam?
-
MC Pite
veterán
A topikot felesleges hibáztatni.
Az segít, ahogy le lett írva, hogy konkrétan emylik géppel mi a tapalsztalat.
És igen, belépő a Fischer azon modellje (gondolom), ámbár a Daikin is!
Feltételezem olyan ajánlotta a Fischert akinek jó tapasztala volt vele. Tegyük fel hogy nem az átlagos magyar hozzáálással (azt védem amit rám sóztak/csordaszellem), hanem tényszerű tapasztalatot írják le. Felhasználás helye, módja és adott egyén igényszintje is sokat számít abban, hogy mennyire elégedett valamivel.Ezek a hasznos kommentek, hogy a terelés irányát néha elfelejti, hogy csak 3 ventilépcső van, hangis a motor, stb (főleg hogy van viszonyításnak másik modell). Habtudjuk mitől hibás esetleg, az is hasznos lehet!
Hibás amúgy mindenből lehet - és valóban legtöbbször a telepítő sara a meghibásodás. Nyilván van ami épp függetlenül megbízhatóbb, minőségibb mint a másik.Sajnos alapos utánjárás nélkül nem ajánlott klímát venni, a klímások jellemzően olcsó, egyszerű modelleket ajánlanak, még akkor is ha komolyabb modell felől érdeklődik az ember.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
ggeleven
őstag
válasz Pharaoh #48173 üzenetére
Nekem egy 16A-es kismegszakítós körön van a mosogatógép, a hűtő és 2 db 3,2 kw-s Pulse (plusz pár lámpa) és nincs vele gond akkor sem, ha minden egyszerre megy. Hűtésnél nem fognak a klímák maxon menni huzamosabb ideig (hacsak nem fűtesz is közben kályhával), szóval valószínűleg nem éred el a terhelhetőségi határt.
A vezetékátmérőt nem tudom, de tippre nem 0,75ös fut a falban.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
Pharaoh
aktív tag
Sziasztok!
Egy 16A -es kismegszakitora 2,5 -ös vezetékkel fel lehet tenni 2db 3,5kw-os klímát?
-
feco70
senior tag
válasz Spectrum #48166 üzenetére
Volt nekem is Gree royal, nagyon nem tettszett a működése, túlméretezett hőcserélő, ha akkora területre rakod ahova ajánlja, akkor túl fűt, ki be kapcsolgat. Ha nagyobb területre rakod akkor 2kw is elkér, 500 watt lekapcsol. Mint egy on off os gép. Hamar lecseréltettem egy Fujitsu ra, ég és föld.
-
DithenS
senior tag
Csodás, az egész írás egy hatalmas általánosítás… Ez még rosszabb, mint amit fent írtál… Teljesen 1 modellel nem vagy megelégedve, és az egész iparágra vetíted rá…. A legtöbb kínai klímának már 5 vagy 7 sebesség fokozata van, de van olyan is, amelyik 1% és 100% közt állítható. Nekem nem felejti el a lamella beállítást, nem zúg és rezeg, a lamella mozgása nem jár búgással…
Nagyon jól meg kell nézni, melyik modellt veszi az ember, én futottam bele gagyi Panasonicba is, de ahogy hallom, a Sensira C modellekkel is van probléma már, ami a 2021-es modell elvileg.
Mindegy mit vesz az ember, utánna kell járni. Személyem szerint ha csak hűtésre kell, akkor érdemes a japán vonalon kezdeni, mert egy árban vannak ha oldalfali modellekről beszélünk. De nekem fontos volt a fűtési képesség, amiben bizonyos kínai modellek jobbnak bizonyulnak, míg ebben az ársávban japán nem is volt. Szóval ennyi, a lényeg, kerüljük az általánosítást, mert se nem szakmai, se nem etikus. Mindegy melyik vonalat választja az ember.
Jelenleg azt látom, hogy a kínai modellek fejlődnek, például ott a Pulse, idei modell, a 26dbi lement 24dbi-re ami elmarad a japán 20dbi átlagától, de fejlődik. Pár év múlva biztos halkabb lesz ennél is. Tartósságukra nincs panasz, mint mondtam, a céget Fisher klímák hűtik és fűtik. A cég boltjában most szereltek fel idén 4 fisher klímát, nagyon halkan teszik a dolgukat, jól hűtenek nincs rájuk panasz! Éjjel nappal üzemelnek, a bolt oldala végig üveg amit a nap is süt, és még is kellemes 23 fok van bent. Amit tudni kell, mennyezeti klímák ezek, japán vonal sajna 2x ennyibe került volna mennyezeti fajtából. Annyit meg nem érnek azok sem, nem mindegy 1 millió vagy 2 millió a végösszeg, még egy cég esetében sem. -
ggeleven
őstag
Kb úgy vagy Te ezzel, mint az egyszeri mobilvásárló, aki évekkel ezelőtt megvette a belépős, lassú Samsungját, majd rossz tapasztalata volt vele és megfogadta, hogy soha többet Samu és minden szar, ami onnan van. Helyén kell kezelni a modelleket/típusokat/gyártókat, rendesen utána nézni és akkor kisebb eséllyel csalódik az ember.
Ezzel együtt nem mondom, hogy ne lenne sz*r és zavaró hangú a Fishered, ne érts félre. Csak kár 1 belépős modell miatt "pusztuljon az összes" felkiáltással nyitni a napot.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
mrmft
senior tag
válasz Krystal_s #48162 üzenetére
Kabelcsatorna - ott vannak elvezetve a falon kivul a csovek, ha nem a falba lettek beepitve. Olyan telepito nem nagyon van, aki plusz csovet - extra koltseg es munka, szerel be. Inkabb allj ott mellette amikor dolgozik. A gazszivargast a peremezesek (csovek illesztesei) menten tud javitani az atlag, ha nem ott matat... Csak a meroorakkal "jatszik", ami ketseg kivul latvanyos, akkor nem csinalt semmit a "szivargas" ellen.
Ha penesztol felsz akkor darabjaira kell szedni a belterit es ki kell mosni, mas nem segit csak amitas. -
Spectrum
aktív tag
válasz DithenS #48164 üzenetére
Itt a korábbi véleményem, amikor még működött. Ezt fogd a szerelésre meg a kókler cégekre:
https://prohardver.hu/tema/milyen_legkondit_a_lakasba/hsz_42175-42175.html[ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
válasz Spectrum #48163 üzenetére
Most ez akkor szerinted innentől kezdve releváns minden kínai klímára igaz? Mindenhol lehetnek hibás darabok, vagy lehet a szerelőd cseszte el, a klímák nagyrészt a hibás telepítés miatt döglenek meg. Ebben az országban meg alig van egy nornális klímatelepítő cèg, mert minden buta ember belevágott, mert hallotta, ebbe sok pénz van… Aztán tessék, szivárgó vezetékek, nem megfelelő rögzítés és csak pár kommentel kell feljebb olvasni. Nálunk a cégnél 6 éve Fisher klíma fűt meg hűt, csak átmeneti időben vannak kikapcsolva. Mellettünk egy építkezés, a kültérit belepi a por, még is teszik a dolgukat. Ja és ne told az itteni közösségre a felelősséget, köszi.
-
Spectrum
aktív tag
Véleményem a kínai vs japán témában: fisher azaz gree klíma a 2. nyara közepén kilehelte a lelkét így a 36 fokos hétvége előtti éjjelen, a daikin 4. nyarát teljesíti szó nélkül.
Csak az itteni pozitív vélemények miatt mertem venni kínait, köszönöm az ajánlást! -
Krystal_s
addikt
Nincs a csatornába bevezetve... A külső egységből bejövő cső a falban van, a másik félig falban, tetőtér...
Kint volt ma egy precíz, kedves, hozzáértő szerelő. 🙏 Szétszedte az egészet, kitakarította kint és bent is. Volt az egységben egy felesleges cső, amit ki tudja miért raktak bele korábban és abban állt meg a víz és nem tudott szépen kifolyni. Sőt a mérőműszer szerint szivárog a gáz is, mert valamit rosszul szereltek be és azt még próbálja majd a jövő héten megcsinálni. Sok problémát és költséget okozott az, aki felszerelte, mert meghibásodott volna a kondi, garanciavesztés is lett volna, sőt még az egészségünket (penész, asztmások vagyunk) is kockáztatta a hanyag munka miatt. -
waveson
tag
Én nagyon vacilálok Panasonic és Daikin között. Mind2 tetszik. De környezetemben csak Panasonicokat látok, azok nagyon szépen csendesen teszik a dolgukat, 24/7-be
-
MC Pite
veterán
válasz waveson #48158 üzenetére
A helyiségekhez illő a kulcsszó, de a legtöbb helyen a kicsit vagy nagyon túlméretezést látom.
Autóban is rühellem a jeges, párás meleg levegő váltakozást amikor nem tud már jobban leszabályozni, és ha fél fokkal lentebb viszem nincs különbség; ha eggyel, a kellemesnél egyel hűvösebb levegőt tol.
Szerencsére egész jól visszaszabályoz lakásban a pana. Mérni nem tudom, de hűvöskés levegőt lehel a setpoint környékén (ha kint tűz a nap, egyébként idővel leáll) kültéri is nagyon alapon megy, a ventilapátokat szinte meg is számolhatom.
Hűtésben nem tudom hány százalékot használtam már ki maxon, de a napi 5kWh csúcsfogyasztásból úgy tippelem nem sokat (3,5kW, 75m² br az összes helyiség, kánikulában +24m² hogy a garázs/spejz is hűtve legyen).[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
waveson
tag
Wow! Én is égek már az izgalomtól, hogy mikor lesz már végre normális klímám. Most is itt ülök a 30 fokban, gyerekeknél megy csak az egyik beltéri, ahol én vagyok az csak ventilátorként műxik sajnos. Meg még egy venti rám irányítva hogy ne olvadjak el a gép előtt. Szerencsére a számítógép jól elvan a 30 fokban.
Szóval 20+ éves ONOFF után remélem komoly megváltás lesz a helyiségekhez nagyjából illő teljesítményű inverteres klímákkal "nyaralni" -
MC Pite
veterán
válasz Atis45 #48153 üzenetére
Miért ezt választottad?
Én nem látok róla semmilyen hasznos adatot. Lehetek béna, benne van; de még Mideánál is alsópolcos klímáról ha a gyártó hallgat a paraméterekről, kerülném.
Hasonló szegmensben Pulseot vennék, vagy leginkább FZ25 vagy TZ20-at ennyiért. FZ vs TZ
Az előszobában (is) fontos, hogy elégge vissza tudjon szabályozni, mert nem olyan gyorsan fog 'átmenni' a hideg, így inkább 7/24 menjen kis teljesítménnyel, halkan - szerintem.[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz waveson #48137 üzenetére
A régi gree gépem is -15 volt, ugyan úgy fűtött -25 be is, és köszöni most is jól van ritkán van felénk ilyen hideg de amióta klímával fűtünk egyszer beleszaladtunk hogy -20 körül volt vagy 1 hétig, még jobban is érezte magát olyan hidegbe alig kellet leolvasztani olyan száraz volt a levegő.
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok!
Erről a klímáról van valakinek tapasztalata?
https://www.midea.hu/products/mg2x-12-sp-xtreme-save-oldalfali-split-r32-3-5-kw-cmid001967
Ezt néztem ki. Egy 55m2-es panelba lenne, amit az előszobába szeretnénk, hogy valamennyi hűvös jusson mind a két szobába. A lakás keleti fekvésű, 8cm-es kőzetgyapottal van szigetelve, új műanyag nyílászárók vannak. Második emeleti középső lakás, ha ez számít. -
waveson
tag
OFF : Nekem van BMW-m. Hidd el, a Suzuki jobb. A BMW csak szebb és erősebb...de mit érsz vele, ha 2500km-re a lakásodtól várod a trailert Törökországban? Saját lábán nem szeret sokáig közlekedni trailermentesen a bmw...a német precizitás csúcsa
Ja és van Toyotám is. Ég és föld a kettő, az egyikkel csajozni lehet járni, a másikkal meg közlekedni problémamentesen.
ON: a régebbi (2010 körüli) Samsung klímákra 5-10% meghibásodást mondanak, ami közel 50-100x-osa a Gree állítólagos meghibásodásához képest. És ennél a Japánok még jobbak (sokkal, egy céges klímaszerelő szerint).[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
Olyan jó volt az a Samsung, hogy szar volt a vezérlő panelje. 80 ezer forint plusz munkadíjért cserélte volna a klímás. De a klímaszerelő is azt mondta hogy semmi garancia nincs arra hogy más nem hal be benne rövidesen, mert már vagy 10 éves klíma volt. A beltéri hangja borzalmas volt, hangosabb mint a Gree. Ugyanakkor a klímaszerelő azt mondta, hogy a Samsung klímától menekülni kell, mert ami csak elromolhat benne az el is romlik.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
elfelejtette
veterán
-
Jenne
őstag
válasz elfelejtette #48147 üzenetére
Oké, legyen kicsit árnyaltabb hasonlat.
BMW-t egy Suzukira.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
MC Pite
veterán
válasz elfelejtette #48147 üzenetére
Vannak szarabb mercik is
-
-
waveson
tag
Hogyhogy lecseréltél egy inverteres samsungot egy gree comfort x-re?
-
Thusor
őstag
válasz Tamás9x #48095 üzenetére
Klímacentrumot tudom én is javasolni. Pár hete szereltek le egy Samsung ingerteres klímát és tettek a helyére egy Gree Comfort X-et. Nagyon korrektek voltak és szépen dolgoztak.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
mrmft
senior tag
válasz Krystal_s #48134 üzenetére
Ha kabelcsatornad van a beltreihez, akkor ovatosan szakaszonkent leszeded a csatorna fedelet es latod, hogyan allnak a csovek. Ha hosszu a szakasz tartsd meg a csovet is, nehogy kidoljon a csatronabol. Ennyit te is megtehetsz magadert. Ha falban van a csovezes akkor baj van Huston... Itt anno 1 ev es 2 foldrenges utan gondolta ugy a kondenzviz csove, hogy elmaszik a helyrol es csinal magaba egy kunkort. Anno nem engedtem bevesni a csovezest, csatronaban van. Ki lett egyenesitve es rogzitve az a szakasz, azota nincs szag. Csak a hutes utani leszaritaskor jott belole enyhe szag, egyebkent nem. Hatha ez segit neked is. Cso veget is nezd meg ahol kifolyik a kondezviz, hogy valoban kifolyik-e.
#48139 Angel2014
Ebben nem latsz lejtest? A jarolap vonalaban, minden rogzites kozott hasas a csovezes..[ Szerkesztve ]
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz Angel2014 #48141 üzenetére
Igen, vákuumolta a szerelő. Várt, hogy megmarad-e a vákuum és csak utána engedte rá a gázt a rendszerre. Ott voltam végig a beltéri a és kültéri felszerelésnél. A kültérinél jobban hallható. Az is lehet, hogy az a hang forrása és a cső hozza be. :(
A gond az, hogy ezt a hűtőközeg áramló hangot mindegyik márka leírja (Daikin, Gree stb.), hogy ez nem hibajelenség. Szóval ha valakinél ez hangosabb, akkor így járt...
[kép] [kép][ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
Angel2014
addikt
válasz kisbalazs83 #48140 üzenetére
Ott szerintem a hütőközeg áramlással lehet valami. Vákumolták láttad? Nem ment el a gáz belőle esetleg?
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz Angel2014 #48139 üzenetére
Szia! Hozzám felkerült az FTXF42C. Valamiért van egy szörcsögő hangja a betérinek, lehet hallani ahogy áramlik a hűtőközeg. Mint amikor forrni kezd a víz. Éjszakai módban lehet legjobban hallani, mert akkor a ventinek semmi hangja. Kívancsi vagyok Nálad milyen lesz. Nálam is 4méter a csövezés és kb. 0.5méterrel van lejjebb a kültéri. Hiába Daikin, azért vettem gumibakot a kültéri alá. [kép]
A szerelési könyve szerint minimum 1.5méter és maximum 10méter csövezésnél megfelelő a gyári gáz mennyiség amivel feltöltik.
[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Kedden rakják nálam az FTXF35C ét olvasom ezt a csövezés problémát. Nekem max 4 méter kell akkor nem lesz gond?
A másik a kontakt víz elvezetés. Gondolkodtam és hogy ne kerüljek vitába inkább bevezettetem a lefolyóba viszont ott majd 8 méter kell a 20-as merevcsőből.
Így a bűzelzárás is meg van oldva.
Fb.én a klímás topikba ma láttam valaki kicserélte pedig lehtést sem találtam benne.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
waveson
tag
válasz DithenS #48136 üzenetére
Igen ez érdekes. Ennek ellenére csomóan vörpúl inverteres klímával fűtenek ami 100e forint. És kevés panaszt látok. Ahhoz képest egy Gree Pulse szerintem fényévekkel jobb, szóval érdekes, mondjuk a Gree-nek nem hinném hogy érdeke lenne a meghibásodás, mivel rontana a hírnevén. Állítólag nagyon megbízható márka.
Viszont -15 szerepel a katalógus adat szerint. Akkor csak nem csattan el -5-nél! -
DithenS
senior tag
válasz waveson #48135 üzenetére
A japán megoldás jobb, ez tény, de a cekászos meg jobb mint a semmi. Ha ennek hiánya miatt a gyártó sem ajánlja fűtésre, csak kiegészítőnek maximum, akkor csak jobban tudja a gyártó vagy forgalmazó, mint mi Szóval a Pulse-t ebből kifolyólag kerülni kell. Pedig jó értékei vannak még -15 fokon is!
-
waveson
tag
válasz DithenS #48130 üzenetére
És annak a gépnek amivel 5 éve fűt, annak van karterfűtése?
Figy Japán klímának ami fűtésre van, biztosan nem kell külön karterfűtés, mert megoldja a kompresszor, saját magát felfűti, tök mind1 hogy körbe van az egész kompresszor tekerve fűtőszállal kb ( ), vagy maga a kompresszor motorja melegíti fel az olajat. Illetve mégsem mindegy, mert az utóbbi megoldás sokkal jobb, mint a cekaszos bohóckodás. Nem véletlenül használják a Japánok a "belső kompresszorfűtést", és nem a fűtőszálas megoldást. A fűtőszálas gondolom egyszerűbb, olcsóbb. Ennél már csak az az olcsóbb, ha az sincs. -
Krystal_s
addikt
válasz gabor9991 #48133 üzenetére
Már többször be lett fújva egy univerzális (most az volt itthon) fertőtlenítővel a mókuskerék és az egész egység. De nem volt rá hatással.
Az a baj sajnos a szerelő is most csak ennyit fog csinálni, hogy befújja. Hónapokat kell várni időpontra. Szívességből jön erre, ha lesz ideje, aztán jön a majd,.,.
Eddig a többi is ezt csinálta, simán befújták és mást nem csináltak. A külső egységet sem tisztították még soha. Ránéztek, tiszta. Az utóbbi 2 hónapja volt itt 2x. Elmondta mit kellene csinálni, kis helyen bontani is kellett a falat, de ugyanúgy maradt minden, csak befújta. Fizetni kellett a teljes tisztítást és a kiszállást. Tegnap már azt mondta októberben lesz ideje és hogy ez neki pénzbe kerül, nem éri meg akkor sem, ha fizetünk stb. A központban ma mondták, hogy nem így van és ajánlottak mást, aki majd jön valamikor... amikor lesz egy kis ideje.[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz MC Pite #48104 üzenetére
A központon keresztül küldenek másik városból egy szerelőt. Jó lenne végre valaki olyat találni, aki megbízható és normálisan elvégzi a munkát és nem csak a telefonban ígérget.
Nem tudom mi lehet a kondival, mert 2 nap után az az erős (repcevirághoz hasonló) szag szinte már nem is érződik amikor hideg levegőt fúj ki. Persze azóta sokat járattam minden módban. Nagyon félek az egészségre káros hatástól is, de tetőtérben nem lehet kibírni kondi nélkül. Leírások alapján akkor büdös (miközben tiszta egy gép), ha rosszul van beszerelve az elvezetés és bent marad a víz. Bár olyankor csöpögni szokott a kondi szélén a víz, vagy megfújva a csövet hangot ad, de most nem csinált ilyet.
-
feco70
senior tag
-
DithenS
senior tag
válasz MC Pite #48125 üzenetére
“Igen, mégis elmennek fél-1m km-t a személyautók is (extra esélyrontások nélkül, mint nagyon balfasz sofőr, meg tré (fél)ásványi olajok).“
igen, de a hatásfokuk fokozatosan csökken. Ha több hidegindítást kap a kompresszor, mert nincs benne semmilyen fajta karterfűtés, az sajnos évek múlva meglátszik a hatékonyságon. Valaki írt ide anno, hogy 5 éve Gree géppel fűt, de azokat az értékeket már nem hozza, mint új korában. Kicsit több fogyasztás stb. Nyílván kis emelkedésről van szó, de a probléma valós. Ezért jobb, ha fűtésre szánt klímának van karterfűtése (japán vagy kínai megoldás, mindegy)9
-
waveson
tag
Szóval pl miben más egy Gree Pulse fűtésre, mint egy Sensira FTXF35....?
Panasonic és Daikin gépek tömkellege -15-öt ír fűtésre, azokban sincs semmiféle karterfűtés, nem? Oké az Ethereában van, de az fűtésre optimalizált, téliesített klíma.[ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
válasz waveson #48121 üzenetére
De én a kínai gépekről beszéltem, mint mondtam, a japán gépekbe ez benne van, fejlettebb. Nade a kínaiak cekászos fűtést szerelnek a kompresszorra. De ha ez nincs, mint a Pulse esetében, akkor a gépnek nincs semmilyen karterfűtése, ami miatt sajnos olajütést kaphat nagy hidegben. A pulse-t ezért átmeneti vagy kiegészítő fűtésre ajánlja a Gree is!
-
waveson
tag
De ha -15 fokig van megadva a fűtés egy klímánál (tehát se karterfűtés sem pedig csepptálca-fűtés), tehát nincs téliesítve, akkor -15ig tényleg használható "nyugodtan"?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz MC Pite #48125 üzenetére
köszi a gyors választ, ez sajnos a kezelési útmutatóból és a promóvideóból nem jött át, de akkor ez nagyon jó hír
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
MC Pite
veterán
válasz waveson #48121 üzenetére
Így van, és én is úgy hallottam ahogy Strezi is írja.
Én ipari kompresszorok vezérlésével foglalkoztam, és hasonló problémákra hasonló megoldásokat használtunk. És igen, a kompresszor legnagyobb ellensége a folyadék tudtommal (jelen esetben ami a zárt rendszerben előfordulhat).
Japánoknál hallottam csak ilyen megoldásokat, avagy a kínaiaknál -még az idei Oasis Plusnál is- azt látom hogy cekaszokkal oldják meg; még a csepptálca fűtést is...DithenS: Igen, mégis elmennek fél-1m km-t a személyautók is (extra esélyrontások nélkül, mint nagyon balfasz sofőr, meg tré (fél)ásványi olajok).
K1LLMy53Lf: Nekem ugyan Etherea Nordic van, de gyanítom ebben hasonlóak: Állítható fixen is, meg rá is hagyhatod (tudja a pozíciót, appal is meg távval is fix pontokra állíthatod, nem 'lestopppolni' kell mint az olcsóbb változatoknál).
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
azt esetleg valaki meg tudná mondani, hogy Panasonic Etherea (Z35-XKE) készüléknél fűtés üzemmódban állítható a légterelés/-áram iránya, vagy fixen lefelé fúj ilyenkor?
előre is köszi
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Taltos0711
csendes tag
Csak infó; a 3,5-ös Pulse (6,1-es SEER-el) ha minden igaz nálam simán bemegy 200 W alá. Nemegyszer 160 W is megvolt... Pedig ennek a SEER-je rosszabb még a Comfort X-nél is.
[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
De ezt elvileg a Japán klímák csinálják, a Kínaik nem. Nem?
-
waveson
tag
válasz DithenS #48118 üzenetére
Elvileg ilyesemi nincs. Kis teljesítményt kap, a kompresszort hajtó motor nem lendül még mozgásba, kb meg sem moccan, viszont melegedni kezd. Így felmelegedik a motor és az olaj is, ezt követően kezdi el szép lassan el is indítani. Nincs kopás. Hidd el kitalálták a japánok. Tudtommal nem az a gond, hogy nincs kenése a motornak, vagy a dugattyúknak, hanem az, hogy a gáz nagyon összesűrűsödik nagy minuszokban, és mintha folyékony hűtőközeget kapna a kompresszor ami keveredhet az olajjal, folyadék/olaj ütést okozhat. De ha a kompresszor felmelegíti saját magát akkor ez nem fordulható elő.
-
DithenS
senior tag
válasz MC Pite #48117 üzenetére
A lassú indítás oké, de ez attól még hidegindítás, ami kopással jár. Jobban szeretem, ha van valami beépített karterfűtés a gépekben. Kínaiaknál egyszerű cekász, de attól még szerintem így is jobb, mint ha semmi nem lenne. Az autók esetében is oké, hogy nem forgatod a hideg motort, meg mondjuk fél percig alapjáraton ketyeg, nade még is a kopás 70%-át egy motor életében a hidegindításnál szenvedi el.
-
MC Pite
veterán
válasz waveson #48116 üzenetére
Comfort X papíron SEER 7.0
A fűtésre optimalizált japán/koreai márkáknál átlagban -25°ig oké karterfűtés nélkül (nagyon lassan indítják, elvileg melegszik a tekercs is, plusz úgy nem lesz baja a kompresszornak; meg gondolom az olajok is ügyesebbek mint régen, autóiparban legalábbis tutira).
-
waveson
tag
Karterfűtés nélkül hány "fokig" nem veszélyes fűteni klímával?
Jó lenne amúgy tudni hogy a G-Tech mennyire szabályoz vissza. Nincs valakinek, aki meg tudná mérni? Én onnan "gondoltam" hogy elég alacsonyra vissza KELL tudnia szabályozni, hogy 8.5-ös SEER-t kapott, amihez kábé 100W teljesítményig vissza kell tudni szabályozni. Különben esélytelen ilyen SEER-t produkálni. Még így is nagyszerű eredmény, de a Comfort X közel 500Wattjával biztosan nem menne ez az érték. Vagy rosszul gondolom? -
seolwon
tag
válasz elfelejtette #48112 üzenetére
Végül akkor csak jobban megéri a a fuji eco, mert elvan tálca és karterfűtés nélkül is télen.
Az ára nem sokkal több mint a pulse-nak. Az meg hogy fűtésnél kicsit lassan indul el, gondolom pont a kompresszor kímélése miatt, nem olyan nagy probléma. -
mgoogyi
senior tag
válasz elfelejtette #48112 üzenetére
Ez melyik Fujitsu egyébként?
-
elfelejtette
veterán
válasz mgoogyi #48109 üzenetére
Lehet, hogy mégis egyenlőek, ha a Gree +7 fokon tud 3,4kW-ot, akkor -7 fokon kábé 2kW-ot, a Fujitsu meg -7 fokon tud 2,5kW-ot (mert ők azon a hőfokon adják meg), és +7 fokban 3,4-et...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Miklósbácsi
tag
válasz DithenS #48110 üzenetére
Az egyik klímás cég leírását másoltam ide a Gree Pulse GWH12AGA-K6DNA1A 3.5 kW gépről, számodra érdekes lehet :
" A készülék megfelel átmeneti időszakban fűtésre is, őszi és tavaszi időszakban. "
" A gyártó belépő modellje, ideális hűtési megoldásokra." Ennyi.....
Ez megerősíti DithenS tag társunk véleményét. És az enyémet is. Érdemes alaposan körülnézni.
-
DithenS
senior tag
válasz seolwon #48108 üzenetére
Nem feltétlen felesleges a téliesítés. Legalább is a karterfűtés biztos nem az! Fejlettebb gépek belsőleg megoldják ezt de ide azért kellene. Plusz a Pulse-t fűtés rásegítésnek írja, kizárólagos fűtésre nem javasolja a gyártó. Hát én így nem vágnék bele. Ha a tél folyamán meghibásodna, mondjuk kap egy olajütést a kompresszor, ki tudja, talán ezt adnák meg kibúvónak. Szóval szerintem mérlegelj ezzel kapcsolatban. Jó gép lenne fűtésre egyébként, de így
-
seolwon
tag
válasz DithenS #48107 üzenetére
Gree-nél a teljesítményt hogyan kell érteni?
Fujitsu 2 kw-os klíma:
Hűtőteljesítmény (kW) 2 (0.9-3.0)
Fűtőteljesítmény (kW) 2.5 (0.9-3.4)Gree Pulse GWH12AGA-K6DNA1A 3.5 kW
Hűtőteljesítmény 3,2 kW
Fűtőteljesítmény 3,4 kWAkkor ezek kb. egyenlőek? Második klímát keresek, olyan helyre, ahol nem kell annyira csendben lennie. Gree-ben eddig ez a felesleges téliesítés zavart. De ez a Pulse jónak tűnik.
-
DithenS
senior tag
válasz waveson #48105 üzenetére
A pulse jobb fűtésre, viszont nincs kicsit sem téliesítsve, ami kicsit vicces, mert jobb fűtési képessége van, mint a G Tech-nek.
A G-tech egyetlen előnye, hogy felhasználó is ki tudja szedni könnyen a mókus kereket, illetve a gyártó garantálja, sőt ajánlja ehhez a típushoz a klímamosást. De a Pulse jobb fűtésre, viszont ebben nincs sem karter sem csepptálca fűtés. Az utóbbi nélkül is szerintem szépen elmenne, de a karterfűtés hiánya picit aggaszt -10 fok környékén. -
MC Pite
veterán
-
waveson
tag
Úgy tudom hogy eléggé más s Pulse és a G-Tech. Egyrészt a G-Tech felépítéséből (méreteiből, kompresszor) adódóan jobb hatásfokú hűtésben fűtésben, jobb modulációja, nagyobb a teljesítménye hidegebb idő esetében, és hidegebb időben is helytáll. És ha jól tudom dual stage kompresszora van. Már amennyire ezeket dual stage-nek lehet nevezni.
Amit nem tudok, vagyis....nem biztosan.
Maga a kompresszor típusa a gree-kben és leszármazottaikban..rotary kompresszoros, oké, de dual/twin-rotary mint a panasonic/toshiba, vagy sima rotary? (forgódugattyús / kettős forgódugattyús)?
A Panasonic milyen fajta kompresszort használ? Általában? -
MC Pite
veterán
válasz waveson #48100 üzenetére
Meg a modulációban (azaz komfortban) vannmég nagy különbség a jobbakhoz. Arctic az vszínű Amber Royal derivált, paraméterek alapján ahhoz tűnik közelebbinek.
G-Tech hűtésben halknak tűnik, fűtésben 28/26dB a minimum annyira nem nagy szám, és alig látom miben jobb mint a Pulse.
Amúgy TZ35-WKE vagy kis Etherea vagy FTXF35A árban legyen is jó...Krystal_s: Másik szerelő fizetősen, jobb ötlet nincs
[ Szerkesztve ]
-
waveson
tag
válasz ftamas0201 #48097 üzenetére
G-tech az nagyon jonak tűnik adatlap alapján. Valakinek vannak Pd és cop értekei esetleg bizonyos homersekleteken??
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok! Ti mit tennétek ilyen helyzetben?...
Van egy másfél éves Cascade BORA CWH12AAB 3,5 kW klíma. Az első perctől kezdve szar volt a távkapcsoló, I feel funkció sem működött. Távkapcs. alaplap cserélve lett. A tisztaság ellenére tavasszal nagyon büdös levegőt fújt, ezért nem lehetett használni. Aki beszerelte hónapokig ígérgette, hogy jön. Volt több időpont, mindig miatta itthon volt valaki, kipakoltuk az előszobát stb és 2 hónap után sem jött. Pedig már szükség lett volna a klímára. A Bp-i központban jelentve lett és végül egy másik "szerelő" vette át, hogy majd ő jön és megcsinálja, mert szerinte rosszul van bekötve és a víz bent marad. Kijött, igazából semmit nem csinált, csak befújta és ennyi. Garanciális termék és fizetni kellett a kiszállást és a tisztítást is. A csövet többször mozgatjuk, hogy biztosan kijöjjön a víz és így tudtam használni, nem volt szag egészen tegnapig. Most nagyon erős szúrós szag jön a készülékből. Erős repce virágra, vagy vegyszer szagra hasonlít. Látszatra tiszta a szűrő is, minden portalan. Nem értem mi történt, 3-4 nap alatt, amíg nem volt használva. 2. napja járatom minden funkción (szárítás, hideg, meleg, auto, ventilátor mód...) hátha elmegy a szag, de nem javult. Rosszul vagyok a tudattól, hogy milyen bakteriális fertőzést okozhatott. Ma szóltunk a szerelőnek, de nem hajlandó kijönni, csak max októberben lenne időpontja. Hiába fizetnénk neki, akkor sem... Nagyobb haszon, a beszerelés, ezt mondta. Neki ez nem éri meg. Fogalma sincs mi lehet a gond, (adja a hülyét, minta senkinél nem lenne büdös a gép) és azt állítja ez nem rá tartozik és a garanciális dolgokat sem neki kell intézni, hanem annak, aki felszerelte. Miközben ez az ember vette át hivatalosan 2 hónapja. A lényeg, hogy 30-40 fokban most nagyon fontos lenne a klíma és nem tudom használni. Ti mit tettnétek???? Soha többé kínai termék, de itt most a "szerelők" a fő szemetek. Pereskedés hónapokig? Attól még nem lesz klíma a nyár közepén. 😪
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest