- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rmihaly
tag
válasz
waveson #63898 üzenetére
Ha lenne típus hozzá meg lehetne nézni, de így elég sok lehetséges mód lenne.
Ha ki tudjátok választani az AUTO üzemmódot, akkor azzal az egység 20C-t szeretne tartani.
A kompenzációs értékre hardveres állítási módot találtam (azaz az alaplapon kell jumpereket elhelyezni/átvágni).Gree klímák esetén van vészhelyzeti mód (azaz amikor elhagyod a távirányítót, akkor az előlap alatt lévő kapcsolóval auto üzemmódban indítható az egység.) Lehet van Toshibán is ilyen gomb.
Ha ennyire szigorúan veszik a 18C-t akkor csak az járja ha bebizonyítjátok hogy amit beállítottak nektek az nem felel meg az előírt 18C-nek (adott esetben 100% táppénz is járhat :) ). -
PROTRON
addikt
válasz
waveson #63927 üzenetére
Akkor valahogy lekéne hozni onnan azt a 18 fokot, hogy elhiggye nincs annyi.
Én még arra tudok gondolni hogy valami olcsó anyagból "légcsatornát" építeni a beszívó oldalra, hogy mindenképp olyan helyről szívjon levegőt ahol 16 fokos van.
Pl az ablakig kivezetni(mármint ablak elé, nem kell az ablakon átküldeni), lehetőleg akkora átmérővel hogy azért a keresztmetszet meglegyen.Tudom eltévesztettem a topikot, ez nem a házibarkács gányolás.
-
Tony21
tag
válasz
waveson #63927 üzenetére
"A gond itt azzal van hogy 18 fok valszeg a klíma magasságában van, ami kb 3 méter. És még van 2 méter álmennyezet nélküli magasság a plafonig. Szóval úgy sz*r ahogy van."
Ez tényleg nem ideális, meleg ugye felfelé száll.
Lefelé fordított lapátokkal nagy ventivel próbáltad? -
RudY
addikt
válasz
waveson #63901 üzenetére
Ha megtalálod a hőérzékelőjét, akkor egy gagyi minőségű sűrített levegős spray is megteszi, ami ugye fejjel lefelé fújva könnyen fagyaszt.. hátha bevadul egy-egy rövidebb fújásra.
Elvileg - szerintem - simán mennie kellene, nem lehet, hogy a két alkalmazás zavarja egymást? Elég lenne az Onecta,a Daikin Online Controller-t elég régóta nem frissítik, már ha arról van szó.
-
-
PROTRON
addikt
válasz
waveson #63908 üzenetére
De akkor azon dolgok terén a programozási részhez sem szabadna tudnod hozzáférni ha ennyire le vagytok korlátozva.
Szólni kell a vezetőségnek hogy az asztaloknál a hitelesített hőmérővel mért érték szerint nem éri el a törvényi kötelezettségbe foglalt 18 fokot a tényleges hőmérséklet, hívják vissza a klímásokat hogy oldják meg és kiemelni hogy van ám a klíma beltériknek hiszterézise meg egyéb állítható dolgai is, nem minden gordiuszi csomóhoz csak kardot lehet használni.Ezen kívül csak a trükközés marad, oké nem tudod kivezetni a hőmérőt, akkor valahogy meg kell oldani hogy hidegebbnek érezze a levegőt arra felé. Ventilátort odavezetékezni a borításhoz és lefuvatni az agyát?
BTW a klímás cég se tudná kivezetni a hőmérőt?
-
mpo
veterán
válasz
waveson #63904 üzenetére
- Fel kell venni 23-ra, hogy valami kis minimális teljesítményen menjenek,
- Szóval ez a 18fokra maximalizálás nem működik, nem fűtenek
Nem értem.
Ha lehet 23 C-ra állítani, akkor a 18 C nem a maximum, hanem a minimum.
Ez inkább hűtés, mint fűtés, olyan, mintha hűtésre lenne állítva. -
freeknight
őstag
válasz
waveson #61893 üzenetére
Ha tavaly, a szolgáltató számítása szerint nem lépted át a kvótát, akkor én maradnék átalányban. Nagyon ködös még, mi alapján fognak számlázni a diktálósoknak, egy biztos, hogy a közkézen forgó jelleggörbés táblázat nem reális, de senkinek nem hajlandóak elmondani, mik lesznek akkor a havi határok. Tippre iszonyatosan szívni fogunk, már bánom, hogy július végén nem váltottam átalányra, akkor havi 23ezer lett volna, egy hete pedig már havi 54ezres átalányt kalkuláltak, szóval kíváncsi vagyok, az átlag körüli fogyasztásunkkal hányszázezres számlákat fogunk kapni a téli hónapokban.
-
Siriusb
veterán
válasz
waveson #61893 üzenetére
Azzal a ráccsal én is megszenvedtem, amire rájöttem, miként van felfogatva és hogy kell kipattintani. Nem is rakták vissza? Mostanában akarom szétszedni, s én is arra gondoltam, nem rakom vissza, úgysem nyúlkál ott az ember.
Bravúrosan kanyarítottad a témát a klímáról a diktálásra. Kattogott egy darabig az agyam, hogy megértsem az összefüggést, de aztán rájöttem, hogy nincs.
-
curbowka
csendes tag
válasz
waveson #61679 üzenetére
A penész nem csak úgy kialakul a mókuskereken, ahhoz kell, hogy penészspóra legyen a szoba levegőjében. Van a Daikinnak is, Sharpnak is olyan légtisztítója, ami pozitív és negatív ionokat termelve, a levegőben elpusztítja ezeket a spórákat, lehet érdemes lenne kisérletezni vele, akár használtan pár 10 ezerért is beszerezhetőek. A Daikinnál a jelszó Flash Streamer, a Sharpnál pedig a Plasmacluster.
Persze a legjobb mindig az okot megszűntetni és megnézni, nem-e penészedik valahol a lakás, de gyakorlatilag egy szellőztetésnél is rengeteg spóra jut be a lakásba, szóval 100%-os talán csak egy rendes légtisztítóval lesz.
-
Strezi
őstag
válasz
waveson #61679 üzenetére
Nem feltétlen kell szétszedni. Ami igazán segít mókuskerék pucolásban: a fém rácsot (ha van) a mókuskerék előtt ki kell vágni, szó szerint, csípőfogóval. Valamint, a terelőlapátokat pedig egy kis hajlítással ki lehet akasztani és kivenni tisztítás előtt. Ezek után akadálymentesen hozzáfér mind a gőz, mid egy ecset a mókuskerékhez. Legtöbb szer semmit nem ér mechanikus ecsetelés, súrolás nélkül.
Nekem az LTCA így most egy fél óra alatt patyolat. Befújom, leecsetelem és utána lemosatom. Légterelő vissza, kész. -
Danex
addikt
válasz
waveson #61679 üzenetére
szerintem erősen helyfüggő ,hogy mi hogyan alakul ki.
A régi onoff otthon csak a szűrőt mostam évi 2-3 alkalommal és kész, meg kb 10év után egy mókuskerék csapágy.
Most a daikin másik városban ahol sokkal több a por nekem is tiszta penész volt 2 év után, nyáron gyakran nonstop ment mert kutya is volt, szintén 25-26fokon. Pedig szűrőket itt is mindig tiszítottam, a benti hőcserélő is tiszta volt. -
bb71
őstag
válasz
waveson #61606 üzenetére
"Ne fújja a vegyszert forró felületre! A fűtés üzemmódban használt klíma hőcserélőjét, tisztítás előtt hűtse le szobahőmérsékletűre és csak utána permetezze rá a tisztítószert.
A tapasztalatok szerint, a 10 bar névleges nyomás alatti víznyomás, még a Deep Clean klímatisztítószer használata mellett sem elegendő a klíma ventilátorának és elpárologtatójának a tisztításához.
A gőztisztítók nem rendelkeznek a kellő erővel és öblítő hatás hiányában, a légkondicionálókban lévő koszt és vegyszert nem képesek maradéktalanul eltávolítani, ezért használatukat nem javasoljuk." -
herdsman12
őstag
-
rígel
őstag
válasz
waveson #61586 üzenetére
Érdekes. Mármint nem a jelenség, mert az ilyen körülmények között majdhogynem természetes, hanem hogy a kínaiak nem penészednek annyira. Ilyet még nem hallottam. Nem lehet hogy nálad a magasabb páratartalmú helyeken vannak a Daikinek? Na meg hogy a kisebb hőcserélő felület azzal kompenzálódik, hogy jobban le kell hűteni, ezáltal több nedvesség csapódik ki egységnyi felületen? Nem tudom , csak találgatok.
Egy biztos, akkor van normálisan kitakarítva/megcsinálva bármi, ha magadnak csinálod. Annyi időt/energiát idegen nem szán rá, mint amennyit te magadnak. -
rígel
őstag
válasz
waveson #61584 üzenetére
Nekem a másfél éves Daikin belseje, olyan mintha új lenne. A titok, hogy nem hagyom nedvesen leállni. Hiába takarítod a szűrőt, attól még a hideg felületeken ottmarad a kicsapódott pára. A penészgomba tartósan nedves környezetben rövid időn belül elkezd szaporodni. Leálláskor automatikusan indul 1 óra ventilátor mód, ami szépen leszárítja. Persze ez csak akkor működik ha nem állandóan megy a klíma.
-
Castell
aktív tag
válasz
waveson #61319 üzenetére
Elég erős kijelentés, hogy csak a japán :) Egyrészt igazat adok neked, de a japán már az a kategória sokaknak, amit nem tudnak megfizetni. Persze van belépő kategóriában Daikin Sensira vagy Mitsubishi HR, de megoszlanak a vélemenyének, hogy ezek a belépő gépek mennyire fűtésre optimalizáltak, nagyon sok webshop be sem rakja pl. a fűtő készülékek közé és a szerelők egy része is Gree párti és ezt tolja az ügyfélnek. Érdekes pont az én szerelőm lebeszélt a Gree-ről, de mégis kínait választottam, nekünk bevált, de a hálóba mindenképpen japánt szeretnék majd, hogy hasonlítani tudjak. Továbbá több tucat poszt, tapasztalat is van kínai gépek fogyasztásával, leszabályozásával kapcsolatban, ezek nagy része azért pozitív tapasztalat, de leginkább a Midea és klón gépeivel nincs sok probléma etéren (pl. Fisher, Airfel).
-
waveson
tag
-
TaaT
nagyúr
válasz
waveson #57283 üzenetére
"10ből a Kínaira 6 pontot adnék, Japánra 10-et. On/offosra meg max 4-et."
Tizenvalahány éve voltunk haveréknál, volt egy on off-os klímájuk, egy dolgot maradt meg hogy nyáron a kánikulában sem volt melegünk amikor ment.
Szóval nem kell túlmisztifikálni a dolgokat. Lent a konyhában az új kínai klíma délelőtt óta megy, és minden alkalommal amikor kimegyek az udvarra azt mondom basszus, és amikor bejövök akkor is. -
TaaT
nagyúr
válasz
waveson #57231 üzenetére
"max 28 fok nyár, hűtés, egy DaikinSensira kompresszora megy napi 6 órát, többnyire 100W körül óránként. Észre se veszed hogy megy a klíma, kellemes egyenletes hőmérseklet van. Kínai megy kettő órát 500W-on 30x ki-be kapcsolgatva, aminek a végeredménye: ingadozó hőmérséklet, jéghideg befújt levegő, sokkal tóbb pára tehát kompresszor leálláskor szagosabb, magasabb fogyasztás."
Nem tudom milyen inverteres kínai klíma az amelyik nem tud 500W alá szabályozni amikor az én kínai (Gree) klímám kb 130W-ig képes lemenni (de lehet láttam már 12x kezdődő értéket is, mindegy).Többször is leírták itt a topikban, egy átlag usernek akinek nincs extra igénye, és főleg hűtésre kell annak egy rendes kínai klíma tökéletes választás.
"Aki tényleg maximális komfortot akar, minimális energiafogyasztásból, az jobban jár egy jól moduláló csendes Japánnal"
Igen, komfortot csak a japán tud teremteni, mindjárt ki is kapcsolom a kínait. De szerintem rosszul járnék.fal hőmérséklet kánikulában
-
fanci
tag
válasz
waveson #57181 üzenetére
" Daikin elpárologtarja minden egyes leállás előtt még 2 percig megy miután leállítja a kompresszort."
Az én sensirám kikapcsolás után 5 másadperccel már a lamellát is bezárta, nem párologtat semmit.
"Daikin okos, kínai meg hülye" Nekem április óta recseg a falon egy Daikin Sensira, volt itt nitrogénes mosatás, nyomáspróba, gázlefejtés, Daikin szerint a recsegés-ropogás a működés természetes velejárója, becsületükre legyen mondva hogy némi levelezés és telefonálás hatására adtak egy cseredarabot. Sorszámban szinte ugyanaz, valszeg még ugyanabban az órában jött le a szalagról és ugyanúgy recseg-ropog mint az elődje.
Szóval én most nagyon boldog lennék ha az okos daikinomat lecserélhetném egy hülye kinaira. -
gollum
tag
-
-
Nagya21
addikt
válasz
waveson #57207 üzenetére
HAli!
Hát én nemtom, akkor most jól kifogtam......
A kinai fos Gree Pulse perpill 300w-on ciceregve atompontosan 25°c tart a nagyszobában, ahonnan ventivel kergetem ki a hideget a kisszoba felé, de hül a levegő kint mert már csak 270w-ot eszik.
Én személy szerint nagyon megvagyok elégedve vele, mai nap 9órától idáig megevett 7,91Kw-ot.
Már csak 240w a fogyasztás.......
Üdv Nagya -
Tamás9x
őstag
válasz
waveson #57181 üzenetére
Szia, Keveslem azt a 2 percet, mert lehet a lamellákat lefújja, de a tálca nekem nem fűtött, de a találgatások helyett majd bele nézek kamerával, és kiderül, ha elég neki akkor örülök, és meg is nyugszom.
Csápájev:
Az enyémben nincs benne az a "cső" ha kitakarítod attól nem lesz baja, a szervíz lényege csak, hogy szakember lássa, és ha kezdődő hiba van ami neked még nem tűnik fel akkor orvosolni tudja. Visszahívás, vagy gyári hiba kiküszöböléséről hamarabb fog értesülni mint mi. -
-
DithenS
senior tag
válasz
waveson #54811 üzenetére
Fűtésnél elvileg az Arcticnak rossz helyen van a hőmérője, és a burkolat átmelegszik ez miatt nem tud valós belső hőmérsékletet mérni. De aztán a franc se tudja. Alapvetően minden kínai gépnek a fűtés a gyenge pontja sajnos. Hűtésnél nincs probléma velük, de az könnyebb meló.
-
Rolvik
csendes tag
válasz
waveson #54784 üzenetére
Köszi mindenkinek! Igen tudom hogy 1 klimaval nem tudom kivaltani a futest. Elsokorben csak a hutes a kerdes de olyat akarok hogy felujitas utan 1-2 evre bovitem a rendszert de akkor ezt mar nem szeretnem cserelni. Most meg ez az egy hutesre biztos eleg lesz mert a mostani regi is elegendo.
-
rígel
őstag
válasz
waveson #53761 üzenetére
Hőmérséklet és páratartalom függvénye a jegesedés. Na meg magától a klímától is függ, nem mindegy a hőcserélő és a környezeti hőmérséklet közötti különbség.Japán klímák elvileg ebben is jobbak. Én a Perferán kizárólag esős párás időben, és kb 3 fok alatt láttam minimális deret. Vannak klímák, amik 4-5 fokban is képesek jegesedni ha magas a páratartalom
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz
waveson #53607 üzenetére
Zónákra lehet bontani a központi fűtést is... Mondom, nekem is van több és tudom mivel jár pro és kontra. Szerintem 1-2 klímánál még oké, de ÉN nem szórnám tele a házamat 4-5 klímával, az tuti. Csak akkor, ha nincs más megoldás (se gáz, se hidraulikus rendszer kiépítve stb), mert akkor viszont jó és gyorsan kivitelezhető.
-
Strezi
őstag
válasz
waveson #53589 üzenetére
Nézd, amit írsz az a tipikus, sajnos kevéssé, leginkább rosszul szigetelt házakra igaz. Azaz, aki felkészületlenül, régebbi, vagy nem megfelelően felújított ingatlanba, olcsó fűtésként klímázik, az nem lesz elégedett, sőt rá fog fizetni erre...
Ugyanakkor, ez a most, építési engedéjjel épített új ingatlanokra már nem állja meg a helyét, hiszen a hőszigetelési követelmények jóval szigorúbbak. Aki eleve ebben gondolkodik új házba, akár lakásban, az sokat tud vele megspórolni. Leginkább úgy, ha eleve csak klímás (és elektromos) fűtésben, akár napelemes támogatással gondolkodik. Pláne a mai támogatásos környezetben.
Nekik a posztod, a konklúzióval teljesen férrevezető pl.Sajnos a klímás fűtés "olcsó" megoldásként is terjed, tipikusan nem erre való, esetleg nem lakóépületnek szánt ingatlanokban is. Gáz drága lenne, vagy nincs, de a villany adott szinte mindenhol.... Aztán a szegény ember még jobban ráfázik a végén.
-
feco70
senior tag
válasz
waveson #53589 üzenetére
Sokan el követik ezt a hibát, minden helységbe kell klíma szerintem, ha radiátorod van, az is van minden helységbe. A klímák 60 70 % kihasználtság mellett dolgoznak a legjobban. Sokan igen egy vagy két géppel akarják kifűteni a lakást, megy ezerrel a gép, hangos, rétegződik a meleg, nem komfortos, és szidják a gépet ,hogy milyen vacak. Nálam is van három, egymást segítik, a mínuszokban kikapcsolok egyet is, már nem jó a hőérzet.
Jól le írtad szerintem -
Miklósbácsi
tag
válasz
waveson #52438 üzenetére
Szia !
Kizártnak tartom, hogy a leírtak miatt a klíma meghibásodhatna. A saját példám : én a Sensirát kiegészítő fűtésként üzemeltetem. ( fő feladata a nyári hűtés ) A kiegészítő fűtés sok esetben csak napi 2 - 4 órát jelent a gépnek, majd a távirányítóval kikapcsolom.. Nagyobb hidegben nem kínzom, arra ott a gáz és a hangulatos cserépkályhánk.2018 szeptemberében szerelték fel a klímát. Azóta pontosan így használjuk és kifogástalanul, csendesen működik. Nyoma sincs annak, hogy a ki - be kapcsolás üzemzavart okozna.
Ennyi tapasztalat gyűlt össze a kikapcsolásról nálunk, tekintsd jó hírnek.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
waveson #52405 üzenetére
Az elején még én is izgultam, úgy egy évtizede, mert nincsen tálca fűtés a klíma aljában. Néha ki is mentem, megnézni, hogy 'pisil' , ki tud folyni rendesen? Nem mondom, a mostani jeges esőben én is megnéztem, de ezt leszámítva nem nagyon foglalkoztat a dolog. Windy irta is itt egyszer, hogy a Fujitsu szerint is, ha ezen múlik a garancia, akkor az garanciás hiba lesz. De eddig még nem volt ilyen baja egyik Fujitsu klímánál se. Gyárilag nem fűt és ha szabad kifolyása van, akkor nem szabadna gondnak lenni. Azért a 8 hónap alatt mifelénk van sokszor nulla fok alatt, nem is számolom ki mennyi lett volna a sok év alatt. De ha valakit ez megnyugtat, akkor legyen neki tálca fűtése.
-
Tony21
tag
válasz
waveson #52360 üzenetére
Bocs, én egyszerűsítettem le a megnevezést :)
ISOCELL, cellulóz szigetelés, stb [link]
Lényegében darált papír :D
Nyugaton már régóta szigeteltek ezzel, lassan jött be itthon a köztudatba ... mire hozzánk ért, ott már valami gyapot alapú, drágább de még ennél is jobb szigetelés lett a divat.
Amúgy tényleg jó, nyáron a tetőtérben 60-70 fok, bent pedig nem igazán melegszik a lakás. Lényegében mi fűtjük be, sütés/főzés, testhő ... éjszakai szellőztetés megoldja. Tavaly nyáron is kb. 3 nap volt, mikor klíma kellett volna (mikor még éjfélkor is 30 fok volt odakint és az ablaknyitás csak rontott volna a helyzeten). -
Tony21
tag
válasz
waveson #52358 üzenetére
Nem mondtam, hogy nincs rendben :D
Falakon 14 cm grafitos eps (több a szabadonálló elrendezés miatt nem lehetett, a 3 méterbe nem lóghatott szigetelés ... használatbavételi után rakhatsz bármennyit -> utólagos hőszigetelés belóghat ... fuck logic), padló 10 cm lépésálló és ami szerintem a legtöbbet éri: födémen 25 cm darált papír. Nincs átfedés, minden kis zegzugot kitölt. Nyílászárók is rendben, 2014-15-ben épült családi ház. Ma már mindenből többet raknak, igaz falra 15 cm felett már nem túl látványos a javulás. Viszont padló alá most már 15 cm-t raknék, bár igazából ezzel sincsen baj.
-
falabu88
aktív tag
válasz
waveson #52322 üzenetére
Na én pont kezdek egyre elégedetlenebb lenni az Arctic-al. Amennyire szépen tartotta a hőmérsékletet eleinte, annyira összevissza működik mostanában. Lefekvéskor még 24,2 fok volt a szobában, hajnal 4kor mikor keltem meg 22,5 fok és áll a gép.. Fentebb vettem 1 fokkal, utána meg órákig ment ahogy néztem a fogyasztásmérőt (hajnal 4kor 1,6 kWh volt, 8kor már 4kwh..) Valahogy a hiszterézist jó lenne állítani, de az itt talált +-+-+- áramtalanítás után nem működik (legalábbis nem jelez vissza). Az biztos, hogy nekem a következő háznál csak padlófűtés fog játszani, alább nem adom. Nem rossz az Arctic, de ha valaki 2-3 évnél tovább tervez az adott lakással, annak komolyabb gépet ajánlanék.
A Haier Flexist kipróbálhatná valaki
Kár hogy nem láttam hamarabb, lehet azt vettem volna inkább.
-
rmihaly
tag
válasz
waveson #52311 üzenetére
Szia!
Én csakis olyan fűtést terveznék nagymamámnak, ami ontja a meleget, és nincs huzathatás - tehát nem ilyen alacsonyhőmérsékletű, légkeveréses fűtésben gondolkodnék.Nekem idős ismerőseim, rokonaim szerint akkor van jól befűtve, ha a radiátor legalább 45 fokos - mindegy milyen meleg van. Inkább többször szellőztetnek (igen kiengedik a meleget) de a fűtés legyen olyan hogyha be van fűtve akkor legyen egy meleg felület.
Ha mindenkép klimás fűtésben gondolkodnál javaslom a leveő víz hőszivattyút - egy kis helységre a 6kW teljesítményűek megfelelők.
Ha kémény bélelve lesz lehet kisteljesítményű (mika vagy sanuer duval) gázkazánban is gondolkodni - ezek engedélyeztetése egyszerűbb (feltéve, hogy van gáz).Édesapám (most 67éves) 5 évvel ez előtt vízteres kandalót akart így ki lett építve. A munkája mellett nem tudott kényelmesen fűteni vele, így lett egy mika gázkazán is - régi nem használt parapetes konvektor helyett.
Ezt nagyon szereti mert hamar meleget csinál, nem fogyaszt sokat - és a radiátor is folyamatosan meleg. Tudja az időjárás követő előremenő hőfokállítást, így ha jó idő van, akkor csak 35fok a víz, ha hideg akkor meg 50.
A mika kb 280eFt-ból kijött (két éve). -
Orlin
addikt
válasz
waveson #52311 üzenetére
Ha lentebb hozzátok a mennyezetet még akkor is olcsóbban kijöttök és duplán nyertek olcsóbb fűtés kisebb területet kell befűteni plusz még lenne nyári hűtés.
Nálunk 2.2 méter magasságban van a klíma amúgy még akarom én is lentebb hozni a mennyezetet annyira hogy meglegyen a 10 cm a klíma felett.Az én szobámban már álmennyezet van,de a lakás többi részén is jó lenne,közé még üveggyapot.
Bár pont a múltkor olvastam oda kell figyelni mert ott is letud csapódni a pára és rongálja a faszerkezetet... -
PROTRON
addikt
válasz
waveson #52302 üzenetére
Naja, ezért pörög a szünetmentes topic, mert sokan építenek ki áthidalást cirkóhoz, hogy legalább 2-4 órán át még tudja tartani az áramot ha hasonló eset van.
Tehát amikor 1 elromlott eszköz leverné a betáplálást, de hazaérve azt kihúzod nincs gond, vagy akár szolgáltatói rövidebb üzemszünet mondjuk karbantartás vagy 3 órán belül elhárítható problémák miatt, mondjuk mert adott kerületi trafó állomásban sima túlterhelés következtében elszállt 3-3 olvadó betét.Nálam meg most hogy visszatért az enyhe idő, megint imádkozhatok hogy ne nyomjanak fel a szomszédok a fujitsu vezérlése miatt, tehát hogy 2esen jár a hangos kültéri venti(beltéri venti auton van, tehát úgy vezérel ahogy akar), nem úgy mint -5 fokban 1esen...
amúgy BÚÉK mindenkinek!
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
waveson #52269 üzenetére
Köszönöm, valami ilyesmi, értelmes válaszra vártam. Egyébként a Hisense Silentium csak az árukeresőn ilyen "drága", a gyártó oldalán 206.000 ft, a Daikin sensira pont annyival drágább.. Köszönöm a tanácsokat, beszéltem egy rendes szakemberrel a felmérést illetően, január elején jön majd megnézni, hogy mi merr hány méter, és felvázolom neki is amit írtál
-
"Zoli"
csendes újonc
válasz
waveson #52162 üzenetére
Nekem mostanában nem sok vizet engedtek ki magukból a kűltérik, igaz keverten fűtök, a felső szinten a klíma megy non stop az alsó szinten napközben a klíma megy, éjszakára kikapcsolom és amikor lehűl az alsó szint bekapcsol a gázkazán.
Nekünk bevált ez a módszer. Tegnap jelentettem le a gázt 84 köbm. lett a december, előző évi dec. 120 köbm. volt , (a tavaj december elég langyos volt)és akkor még nem volt klímánk.
Nekünk 21,5 fokos beállítás vált be mind a két szinten 2- es venti fokozatban, ezzel a beállítással stabilan 22,7, 22,8 fok van a lakásban, éjszakára az emeleti klímát 21- re állítom 2- es ventire és így 22,5 fok van az emeleten. Amikor volt -5 fok éjszaka lement a hőfok ugyan ezekkel a beállításokkal egy, két tizedet.
Te mire jutottál a kevert fűtéssel, még kísérletezel? -
rmihaly
tag
válasz
waveson #52160 üzenetére
Lehet el van dugulva az a kivezetés. Amennyi víz lejön róla az meg szépen áll a tálcában. Amikor széthajtják, nem működik vesznek másikat - bőven van rá keret.
Nem mindenki figyeli napi szinten a klímát. Valamikor beszerelték, egész nyáron ment, most látják hogy lehet fűtést is kapcsolni hát azt bekapcsolják, amig küldi a meleget nem lehet baja, nem is tudja hogy ott víznek kellene lennie -
korkor
csendes tag
válasz
waveson #52098 üzenetére
magamra vegyem?
"jó parasztosan ócsójános módon bevág az ember nálunk a nappaliba összesen 1 darab Amber Royalt azt jóvan". Na jó, nem: de nálam van az összenyitott nappaliban g.a.r csak nem fogom kipróbálni, mit tudna egyedül az egész házban mert a gyerkőcök meg imádják a saját szobáikban az 1-1 kisebb royalt és le nem kapcsolnák (egyikük éjszakára néha igen). Szerintem amúgy nem tutolna folyamatosan full maxon (nálam), de az eltérő házak belső elrendezése függvényében a távoli/sok kiszögellés, benyíló mögötti szobákban azért jóval hidegebb volna. Persze a hőszig. milyensége nagyban befolyásolná az egészet az eltérő kecóknál.
Ja amúgy rosszul tudod, 15 kW-ot tud -45 fokban 120wh fogyaztással
!
-
maroni
aktív tag
válasz
waveson #52098 üzenetére
Nekem a nappaliban 1 db mitsu hj 50 van ezzel a hideggel megküzd most -4 van kint de nappal sem ment 0 fölé hajnalban -11 volt. 20. án éjféltöl tegnap éjfélig azaz 72 óra alatt 92 kw volt a fogyasztás klima nélkül 36 körül lett volna tehát 56 kw evett a mitsu! most 40fokos levegőt tól, de sokat olvaszt naponta akár 10* is! Több mint 100m2 fűt , a nappalitól fél emelettel van eltolva 4 szoba! Most a nappaliban 21,9 fok van a leghidegebb szobában 20 abban a szobában ami a fenti folyosó végén van és a gyerek játszik tehát fűt a gép is ott 22,4fok van.
Remélem tudtam segíteni. -
rmihaly
tag
válasz
waveson #52090 üzenetére
Szia!
Nálam csak a padlás van szigetelve . A szobákban lévő klímák a rövidebb falon vannak, így a légáramlatnak hosszabb utat kellene megtennie, hogy a túlsó falnál is normális hőmérséklet legyen.
Hogy elkerüljem a rétegződést és a nagy hőmérsékletkülönbséget, a függőleges terelőt teljes tartományra állítottam, és így teljesen jó is.
Mivel lelassítottam a ventit így huzat sincs, szépen eloszlatja a szobában a meleget.
Kb 40-50fok között szokott lenni a kifújt levegő - kb 0-(-5)C környékén, automata venti általában 1-es fokozatban, ha szellőztetek akkor megy nagyobb fokozaton. -
PROTRON
addikt
válasz
waveson #52063 üzenetére
De neked eleve Tetőtéri lakásod van nem? Ezt ugyan körülszoktad írni, de valahogy ritkán emeled ki a helyzeted leírásakor, pedig nem elhanyagolható.
A gázra visszatérve:
én azért kell hogy temessem, mert 2 éve az utolsó kéményellenőrzéskor azt a szóbeli tájékoztatást kaptam (akárhogy kalimpáltam ellene) hogy a nyílt égésterű átfolyós vízmelegítőm kéményével nem akarnak a jövőben foglalkozni, csináltassam meg a bélelést vagy figyelmeztetnek!
Amit majd követ a következő figyelmeztetés, végül a felszólítás és hopp azonnal ott leszek hogy 3 év múlva el is zárják...
Jó persze az adminisztrációval lehet szórakozni, de a lényegen nem változtat hogy előbb-utóbb bélelnem kell, ami önmagában már nem teszi rentábilissá a gázos technológia használatát, mert a vízmelegítő is már felújítást igényelne.
(Szal összességében nem úsznám meg 150-200k alatt...akkor már cirkó kiépítés nélkül semmiképp se szabad belevágnom, de az meg nem ad nyáron hideget--> Akkor is kellene klíma. Na ezért lesz a teljes költség feléből a megvalósult klíma + elektromos bojler.)
Szal kénytelen leszek nappali áramról bojlerezni, amíg egyedül lakok nem számít hogy hova fizetem azt a kb 1500-2500 hufot.
De azt se felejtsük el hogy egyébként br 953 a gázóra havidíja, szemben a villanyórával aminek 160 körül, tehát sokaknál mindent összevetve 10 év távlatában tényleg megérte kiköttetni a gázt.
Mondjuk én tartalék rendszernek azért megtartom az elején a kiépült gáz rendszert, meg amíg lehet a vízmelegítőt, mert nem vagyok biztos benne hogy kellő sebességgel fejlesztik a közcélú hálózatot Bp-n. -
-
PROTRON
addikt
válasz
waveson #52049 üzenetére
nekem lenne egy olyan javaslatom hogy amíg nem kerül el onnan a magas bútor addig valami terelő lapot lehetne elé rakni, hogy a klímából érkező meleglevegő lendületből a bútor előlapja mentén lefele induljon el...nyilván átmeneti időben, amikor alacsony teljesítményen dolgozik ott nem lesz elég mozgási energia abban a levegőben, de ilyenkor amikor elvileg magasabb hőmennyiséget kell pótolni a klímának mert hidegebb a kültér, akkor már lehet eléri a küszöböt.
Aztán lehet csak okoskodok. -
"Zoli"
csendes újonc
válasz
waveson #52029 üzenetére
Regisztrálva vagyok a smart oda vissza mérőórára így távfelügyelelten napi szinten ránézek a fogyasztásunkra, külön a klímákat nem mérem fogyasztásmérővel. Nagyjából tudom a napi villany fogyasztásunkat a klímák előtti korszakból, de köszönő viszonyban sincs az appban látott értékekkel sajnos. Ezt leszámítva megszerettem az appot, a távirányítókat egy év alatt kb ha tízszer használtam.
-
"Zoli"
csendes újonc
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest