- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Mano66 #70969 üzenetére
Diagnosztika részen tudod resetelni.
Beállítások - diagnosztika - speciálisban benyomod hogy törölje a hibaszámlálót és indítod a diagnosztikát. Vársz 5 percet megszakítod és arra nyomsz hogy indítsa újra. Akkor már lemegy a frissítés rendesen és újra menni fog a modul. Lehet többször kell csinálni ezt nekem 2 modul miatt 3x diagnosztikáztam de jó lett végül. Globális hiba mindenkinél elszállt a frissítéssel -
mouzrr
őstag
válasz
Mano66 #66323 üzenetére
Előző lakhelyemen Fujitsu-t szereltettem fel, kétszer cserélték a teljes egységet (kül- és beltéri), újracsövezték az egészet, illetve a faszerkezetes házról lerakták műanyag lábakra a talajra, de azután is rezonált mielőtt indult a hűtés, nagyon bejött a szobába a hangja, nem lehetett mellette aludni.
Sajnos nem tudtak vele mit kezdeni, kompenzációt sem kaptam, de nem volt kellemes a fél nyarat nélküle tölteni így feladtam a próbálkozást.
ASYG09KPCA Volt a pontos típusa. A kenőolaj is hiányzott a rendszerből, leszerelésnél mondták. FTXF25A helyett választottam 10 év garancia miatt...
Szóval japán vonallal egyszer már megjártam sajnos, ennek ellenére szimpatikusabb a Daikin mint a Gree. -
mouzrr
őstag
válasz
Mano66 #66313 üzenetére
Koszonom a valaszokat!
a Cityklima azt mondta nem jok a Sensira-k mert Torokorszagban gyartjak es sok a meghibasodas, cserelni kell oket.
Nem tudom ez mennyire lehet igaz, de kerek ajanlatot tobb cegtol.
FTXC-C 2.5kw es FTXF25D kozott vacilalok, nem tudom erdemes-e a dragabbat venni, kizarolag hutesre lesz hasznalva nyaron.ahogy lattam egyikben sincs 3d legaram, arrol azonban nem talaltam infot hogy automata szaritas hutesbol valo kikapcsolaskor van-e bennuk.
Az is meglepo szamomra, hogy az olcsobb XC verzioban 5 fokozatu a ventillator, a dragabban csak 3.
-
TeeJay
félisten
válasz
Mano66 #65618 üzenetére
C végű szerintem már nem lesz de a D végűvel sincs semmi gond, jó párat felraktam már én magam is meg ismerős is.
C végű 2021 végéig volt gyártva, már 22tavaszára is D-t lehetett kapni helyette, én még márciusban egy utolsó darab C végűt kifogtam
Fűtést próbáltam vele -10 fokban és lazán 55-58fokos levegőt ontott ki magából
A lényeg hogy szépen telepítsék, legyen rezgéscsillapítós gumibak meg legyen függőben a kültéri (vízszintesen a teteje) akkor se hangja sem rezgés nem lesz soha2,5 és 3,5kW-os között alig van árbéli eltérés, utóbbit vedd, később jól jön majd a plusz kakaó főleg fűtésnél. Leszabályozni azonos teljesítményre tudnak
-
rmihaly
tag
válasz
Mano66 #65505 üzenetére
Ha van gázkazán szigetelt a kecó, és csak a szobában nem éri el a hőmérsékletet, akkor be kell szabályozni a fűtést. A termosztátból lehet pl egy rádióst alkalmazni, és akkor abba a szobába lehet tenni, ami a leglasabban melegszik/leggyorsabban hűl ki. Többi helyiségbe meg a termosztatikus radiátorok elzárnak.
Egy normál lakás esetén, ha minden radiátort új ternoszeleppel kell ellátni, és kell venni egy rádiós termosztátot, nincs 100eFt az egész.
1 db klíma ami viszonylag halk (de sose lesz egy radiátorral egyenértékű szinten) 250-300eFt. + 50-80e szerelés.(Ahogy írod, az a baj, hogy a háló amit nem fűt a klima hidegebb van, mert nem indul a kazán a termosztátnál lévő meleg miatt. Elég lehet csak a termosztátot áthelyezni, vagy rádiósra cserélni ~12-15eFt)
-
-
poli27
veterán
-
hódmaci
senior tag
válasz
Mano66 #61664 üzenetére
huh
+ Akksival 100eFt felett jön ki. Jó ez függ az aksi árától is.
De valóban megéri beruházni egy közel 100eFT os készülékbe a nem "valószínűre".
Persze még hozzátéve, hogy ez akkor éri meg szerintem, ha legalább 1 vagy több napra elmegy a villany.
Mert hát pár óra áramszünet mit számít fűtésnél. Nem?
(kivéve a vegyes tüzelésnél)Más:
Légkondíciállók mennyire bírhatják az aggregátorozást? -
válasz
Mano66 #59547 üzenetére
+rígel
Igen, gondolkodtam rajta, de akkor ugyanannyi pénzért nem kapnék hűtést. Lehet hogy pár éven belül nem csak egy kis extra kényelmet adna mint most, hanem konkrétan a ház élhetőségét jelentené nyáron, ezt már idén is éreztük kicsit (jelenleg nincs semmilyen hűtés).
Persze később a radiátorokat ki lehetne cserélni fan-coil-os megoldásra és akkor hűteni is lehetne, de akkor nagyobb hőszivattyú is kellene (vagy fan-coil esetén maradhatna a gázkazán ugyanígy hibridben?).Ráadásul bárhova tévedek, mindenhol nagy vita van a régi lapradiátorra kötött hőszivattyú témában. Értem én, hogy mindenkinek megvan a saját igazsága ebben, csak amikor 50% ezt mondja, 50% amazt, te meg ott állsz kívülállóként, akkor baromi nagy kockázatnak tudod érezni a dolgot, ami elől inkább elfutnál. Persze ha tudnám előre hogy bejön, akkor nagyon örülnék neki, de annyira nincs egzakt a válasz, hogy nekem ez ijesztő.
Egyébként a Perfera FTXTM (fűtésre optimalizált) nem jöhet szóba, azt csak úgy érdekesség képpen kérdeztem, hogy tudtok e belőle multisplit modellt. Laza 4 misi lenne + szerelés (esetleg valamivel olcsóbb, de erre inkább nem is kérek árat).
-
törölt tag
válasz
Mano66 #34318 üzenetére
Szerintem is felesleges ilyenen témázni.
Nekem mind 2 Daikinom +- 1 fok eltéréssel tartja stabilan a beállított értéket.
FTXB50C, illetve egy 2,5-ös Perfera.
Mindkettő kapcsolgat átmeneti időszakban.
Mikor hűl a kinti levegő, egyre többet mennek.
Ha már mínuszok is vannak, szinte nem állnak le.
Nagyobb mínuszoknál (-10,-15 ) meg alulméretezetté válnak,
mivel a fűtőteljesítményük is csökken, a lakás hőigénye meg nő.
Egyszerű fizika ez, csak van aki túlkombinálja.
Viszont ma feldobok magamnak egy 3,5-ös Sensirát, és tesztelgetem pár napot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Lexus, Toyota topik
- Opel topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest