- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android szakmai topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Ulefone Armor 27T Pro - hőkamera mindenáron
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás9x
őstag
válasz Csápájev #57186 üzenetére
Nem hiszem, neked A van nekem egy C, és D, pici változtatások vannak. A környéken sajna nincs most A amibe bele tudnék nézni. ebben TeeJay vagy windy tudna állást foglalni, ők már láttak vagy 2 klímát
A tied Török gyármány? A dobozán rajta volt amikor vetted Made in ****[ Szerkesztve ]
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
Gubu0101
veterán
-
Tamás9x
őstag
válasz Csápájev #57172 üzenetére
Ha eléri a hőfokot, akkor leáll, nem hűti túl a helyiséget, ilyenkor azért nekem azavaró, hogy a venti is leáll, az még pöröghetne, hogy szárítsa az elpát, lehetőleg veletek ellenkező irányba érdemes terelni a levegőt, mert elég hűvöset tol ebben a módban is.
[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
válasz Csápájev #57170 üzenetére
Linkeld be miylen távirányítót kaptál hozzá, nekem 23-24 fok között van mikor melyiket érzem jónak, Fenyőfa kis holdacskával az éjszakai mód, és ECONO az energiatakarékos. Mármint nekem. Lamellák felfelé állítva, így kevésbé zavaró a maradék légáramlat, nekem.
Közben a szomszéd jégverem, ami veri a falat....
Ezért felesleges volt jó klímát venni... igaz, hogy a sajátomat nem, de az övét hallom helyette...[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
válasz Csápájev #57167 üzenetére
Hülye kérdés miért kell ki és bekapcsolnia? nem elég ha beállítod egy hőfokra, majd adsz neki egy alvót, illetve nyomsz egy eco módot? így szinte nincs hangja, ha eléri a hőfokot lekapcsol, ha meleget érzékel majd újra bekapcsol.
De ebben a beállításban folyamatosan kell mennie, hogy tudja tartani a hőfokot.
FTXF35 C/D tulaj.Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
windy
tag
válasz Csápájev #54566 üzenetére
Van erre példa Budapesten, hogy korrekten, esztétikusan megoldják az ilyen esetekben a kondenzvíz elvezetését és erre nagyon jó alkalom az épület szigetelése. A 14. kerületi Pillangó parkban az összes lakás (az erkély nélküliek) kapott egy kiállást az ablak alá, amit aztán közösítettek, és egy adott helyre elvezették a kondenzvizet. Erre a csőrendszerre aztán rászigeteltek, így nem látszik az egészből szinte semmi, és így meg lett oldva a jelenlegi és a később felkerülő klímák kondenzvízelvezétésnek problémája. Ráadásul így egységesítették a kültérik helyét is a homlokzaton, ami a jelenlegi szabályozás egyik fontos pontja.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Csápájev #32789 üzenetére
én ilyen esetben csak attól félek, hogy a garit hogy fogja érvényesíteni? Félreértés ne essen nálunk windyék csinálták és rendben volt minden... mondjuk én is kifizettem az anyag kötlséget a wifit meg másnap hozták... De ha ennyi bizalom (megrendelő részéről) és gerinc (vállalkozó részéről) nem lehet egy vállalkozóban akkor megb*szta a fene... de sajnos erre megyünk...
Vettünk egy jakuzzit mikor elmentek a beüzemelésről akkor takarításkor vettük észre, hogy sérült pár helyen és van ahol javító filccel javított a festés... reklamáció... majd a 4 hónap múlva esedékes karbantartáson rendbe hozzák (cserélnek takarókat és políroznak) ... most erre várunk kárpótlás plusz 2-3 telefonhívás után 1 15.000 ft-os ezüst patron... Nem merek facebookon anyázni még és később se tudom, hogy merek-e mert 2-5 év garit simán buknám -
Chaser
legenda
válasz Csápájev #32789 üzenetére
hát ha annyi esze nincs, h kérjen erről egy dokut, úgy nehéz
vagy személyesen elmenni esetleg és rájuk borítani az asztalt? ha már az elején ez van gart is ütheti
mondjuk nekem mindegy, nem fizettem volna ki, nem lett volna problémám, de ha már van akkor azért próbálnám hatékonyabban megoldani_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Csápájev #32785 üzenetére
azt mondjuk nem értem, mért fizette ki előre, egy nap múlva hozzátok egy nap múlva kifizetem - pláne ha ismeretlen a cég nekem -
egyszer obis szállítók kevertek be valamit, oké, hozzák, adja a papírt, én meg azzal a lendülettel vissza is adtam, amjd amikor itt lesz a hiány akkor fogom aláírni és akkor fizetek...egy óra múlva hozták ami hiányzott_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Csápájev #29856 üzenetére
nagyságrendileg ugyanannyit esznek, veheted a mitsut és daikint is, mindkettő korrekt
windy
megbeszéltük
csatorna állítást napokban megpróbálom, aztán kiderül van-e változás, előbb is eltűnt a klíma az appból, nyilván ez így nem használható kategória
ezek a modulok mennyire bírják a hőt? eddig zömmel fűtéssel teszteltem a klímát, most is - nyilván, mert kinn most nem meleg van ( : -, ilyenkor nagyon gyorsan el szokott szállni, a km-nél kívül volt az egység a beltéri oldalán, itt meg belül van, van is egy érdekes szaga a forró levegőnek mikor bekapcsolom, nem pont égett szag, de hasonló - legkisebb ventivel használjuk, most épp 25 fokos targettel -
viszont ez az ftxf annyira halk, tegnap este bekapcsoltam, aszasszony' észre se vette, csak amikor elment előtte és ömlött rá a meleg ( :az új mitsura kíváncsi vagyok, másik lakásba már nem hiszem h az ftxf-et raknám, kvázi tökéletes, de ezzel a matt beltérivel én személy szerint nem barátkoztam meg
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
TeeJay
félisten
válasz Csápájev #29856 üzenetére
Látom te észre se veszed amit neked írtak...
Daikin FTXF A++ hűtés R32 gáz és atom csendes nagyon jó kis gép. Erre te variálsz körbe körbe meg szenvedsz az egészenÍrj windyre aki a pannon klíma főnöke, Budapesten maximálisan ajánlott cég
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
windy
tag
válasz Csápájev #29752 üzenetére
Én ismerem. Soha nem volt a Daikin magyarországi forgalmazásában ez a tipus. Valamelyik cég behozott belőle egy konténert tavaly nyáron, az ragadt be náluk és most árulgatják ki szép lassan. A mo-i Daikin szerintem semmiképpen nem vállal rá 3 év garit, bár lehet, hogy ebben tévedek, de mintha azt hallottam volna, hogy 1 év kötelezőt vállalnak rá. . Egyébként meg teljesen normális, jó minőségű Daikin gép, a már tavaly kifutott FTX35KM/RX35KM elődje volt. Ezeket váltotta a már új hűtőközeggel töltött FTXF35/RXF35 Sensira, ami újabb, energiatakarékosabb, modernebb, környezetbarátabb. Árban pedig hasonló.
-
TeeJay
félisten
válasz Csápájev #29758 üzenetére
Akkor újra csak neked
Daikin FTXF vagy FTXP
Daikin FTXB..C vagy FTX..J3
Írj windyre (pannon klima) és tud jó árat adni
Ha ezután is csak azt fújod amit te kinéztél ne várj válasz mert itt senkinek nincs olyan klíma...Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Csápájev #29701 üzenetére
ja hát ha neked nem jó windy cége meg ajánlata akkor sajnálni tudlak
megírtam hogy a te által leírt klímákhoz képest windy biztos tud normális Daikin klímát felszerelve jobb árral de te tudod... amiket te írtál csak a klíma volt 170-200ezer és még arra 70ezer szerelés?
windy biztos hogy olcsóbban és normálisabban megoldja a srácokkal
sajnálom hogy tippet adtamMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Elektrosokk
veterán
válasz Csápájev #29741 üzenetére
ugyanez a cég ezt írja a Midea klímákról: A Midea klímák egy megbízhatóan erős műszaki szintet jelentenek a klímák piacán, nagyon jó ár/érték aránnyal ötvözve, jó garanciákkal és megbízható háttértámogatással ( ami nagyon fontos az ügyfélnek és a felszerelő cégnek is) Az új Midea Blanc széria pedig kifejezetten a felső kategóriás minőséget célozza meg, nagyon jó hatékonysági paraméterekkel, wifi opcióval és A++ energiahatékonysággal. A Midea gyártású MDV klíma a piac egyik slágere a közepes árkategóriában, a felszerelt kb 1000 db-ból egynél sem kellett még egy csavart sem meghúzni az elmúlt két évben, amióta bevezették a hazai piacra ezt a brandet.
A Bosch klímákról meg ezt: A Bosch név megtévesztő lehet, mivel egy komoly műszaki tartalmat sejtehet mögötte a gyanútlan vásárló a cég logója, márkaneve miatt. Sajnos ez így nem igaz. A Bosch klíma a Midea gyárban készült és felmatricázott egyszerű klíma, olcsó alkatrészekből, minden különösebb innováció és minőségérzet nélkül. Ha márkás klímát keres akkor érdemesebb a már itthon bejáratott és szervízzel, viszonteladó háttérrel rendelkező márkát választani. Amennyiben megrendeli, természetesen nagyon szívesen beszerezzük Önnek ezt a tipust is!
most akkor jó a Midea vagy nem ? ellentmondást érzek...
(#29744) Flashcash köszi. kimondottan felhasználói tapasztalatra voltam kíváncsi, nem a marketing vakításra. kihúztam a Samsungot, bár nem szívesen, külsőre tetszett. Marad a /Pana/Daikin/Micsu trió
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
sumsang
aktív tag
válasz Csápájev #29720 üzenetére
megnézheted ezt az LG klímát is. Kicsit drágább ugyan, de ez is jó minőségű, nagyon csendes a beltérije, alapból tud 4 irányú automata légáramot és wifi-s , valamint a fogyasztása és a szűrőrendszere is jó.
(#29731) Csápájev
Hát ja, modul is kell, amelyikbe nincs alapból beépítve. Márkafüggő kb. 12e.-től kezdődik , de van olyan, amelyért 50e-t is elkérnek..[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Csápájev #29723 üzenetére
kívánságműsor tibi bácsinál volt ( :
legtöbb klímánál a wifi opciós, előkészítés van neki, ahhoz külön meg kell venni a modult ha akarod, vannak greek amik gyárilag wifisek, én mikor venni akartam, pár vélemény meg is győzött hogy hagggggggyuk' kategória, gyakorlatban többször nem működik mint működik, a ráhazudott hang érték sem igaz, 30e-rel volt olcsóbb mint akkor a daikin külön wifi modullal - telepítéskor hozzák és beszrelik, neked külön nem kell vele foglalkozni -
az ftfx-hez 10e ft a modul, a mitsuhoz 30szerk:
Kekmen
automata módot nem használom, kipróbáltam, hűt/fűt random kb, nem sok értelmét látom
ha víz csapódik le a lapátra, akkor is fog ha közel vízszintesen áll és akkor is csöpögnie kell kizárásos alapon, de hűtéssel még nagyobb tapasztalatom nincs, swinget én sem szeretem[ Szerkesztve ]
-
Kekmen
senior tag
válasz Csápájev #29720 üzenetére
Biztosan van olyan akinek ez tényleg hasznos, én elszöszmötölöm azt a 10-15 percet hazaérkezés után, ameddig hűl. Egyébként nem muszáj csak gyári wifi modulokban gondolkodni, létezik ilyen ketyere is, amivel szintén be tudod kapcsolni bárhonnan. Nyilván a gyári modullal, alkalmazással több mindent meg lehet csinálni, de az nem is ennyibe kerül. Én azt mondom, hogy csak a wifi miatt ne vegyél Mideát. Lehet kényelmesebb, de a csendesség, megbízhatóság hosszabb távon fontosabb szempont lesz. Persze rábeszélni sem akarlak egyikre sem, ez csak a szubjektív véleményem.
Chaser:
Nem véletlen pedig, hogy az automata mód is úgy áll be hűtésnél. Függőlegesen hajlamos csepegni, swingben pedig a változó huzathatás engem zavar.[ Szerkesztve ]
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
Chaser
legenda
-
Kekmen
senior tag
válasz Csápájev #29708 üzenetére
Akármelyik, csak van amit manuálisan állítasz, van amit automatán tudsz. Egyébként amikor én voltam klímavásárlás előtt, hasonló szempontokat is figyelembe vettem. Ma már tudom, hogy teljesen felesleges. Ha jól van méretezve a gép és jó a telepítés, kb. be- és kikapcsolod majd egy pár hét után. Nyáron beállítottam egy fix 25 fokot, egy szöget amerre ha fújja a hideget nem zavar és szeptemberig hozzá se nyúltam. Láttam az alaprajzot a te esetedben. Én személy szerint az ágy fölé tenném az ajtóval szemben, így könnyebben átmegy a másik szobába is, de mivel ez nem ventilátor, csak minimálisan lesz jobb. Az ágyra nem csapódik le a hideg, ugyanis hűtésnél vízszintesen van a terelőlapát (legalábbis így érdemes használni).
Az általad megjelölt hely is jó lehet, sok különbség nincs, az a szoba biztosan hűvös lesz és átvándorol a másikba is idővel. 2-3 fok különbség azonban szinte biztosan lesz.
Én Mitsubishit vennék a helyedben, nekem az van. Csendes (bel és kültéri egyaránt), megbízható típus."Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
Chaser
legenda
válasz Csápájev #29697 üzenetére
napokban szereltek nálam, 60e br volt anyagktsg-gel, nem egy nimand cég, pannon klíma
2017 végén még 50e voltha végig a gar idő alatt benne van a kötelező szerviz akkor korrekt, az nekem 7e ft volt/alkalom
szerk:
elfelejtette
én már eladtam lakással együtt a kmv-t, szóval nincsenek adataim
viszont az ftfx-nél van gyári fogy.mérő a sw-ben, fűtésnél tegnap 900w-ot mutatott, sztem az fake, scop4-gyel számolva 3,6kw fűtő teljesítmény kellene legyen - 2,5-es klíma - , mivel külső hőmérséklet +10-12 fok volt, target pedig 25, így biztos megvolt a 4-es érték, a kmv-t nagyon ritkán láttam hw-es fogymérővel ilyen értéken[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Csápájev #29688 üzenetére
FTXF-et vagy FTXB..C-t vagy FTX..J3-at
ezeket amiket írsz felejtsd el mondtamegyrészt ezek az árak csak magában a klíma ára erre még megy 50-60ezer szerelés szóval mégcsak nem is jó árak... engedd el ezeket a vackokat csak az utolsó kettő ami értelmes de csináld amit írtam
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
sumsang
aktív tag
válasz Csápájev #29688 üzenetére
Mindegyik készüléknek van előnye és hátránya is. Ezt neked kell eldöntened, hogy számodra mi a fontos! Garancia, alacsony zajszint, kényelmi funkciók. Alapból a japán gépek megbízhatóbbak, csendesebbek, viszont nincs kényelmi funkciójuk az alapgépekben és persze valamennyivel drágábbak is. A Midea mellett pedig a hosszabb garanciaidő és az alacsonyabb bekerülési költség szól, meg a több funkció. Viszont cserébe el kell viselni a magasabb zajszintet. Fogyasztásra (hűtésben) kb azonosak, minimális eltérés van köztük.
-
sumsang
aktív tag
válasz Csápájev #29684 üzenetére
A két beltéris multi kb. 25-40%-al többe kerülne, mint két különálló, valamint, ha meghibásodik, akkor egyik sem fog működni. Murphy általában ezt a meghibásodást a csúcshőmérséklet idején szokta latba vetni, amikor se égen, se földön nem fogsz találni klímaszerelőt.
A lakás klimatizálása szempontjából a beltéri legoptimálisabb elhelyezése a nagyszobai ágy főlé, a kisszobába nyíló ajtóval szembeni lenne egy 3,5-es 4 irányú légterelésű klímával. Csakhogy a panelban a kábelek bevésése az oldalfalba elég macerás vállalkozás lenne, s így kis esztétikai hibával el kellene viselni a szoba közepéig tartó a 6,5x5 cm-es kábelcsatit. Amit esetleg virágokkal, v vmi egyéb kreatív ötlettel lehetne kompenzálni, ill javítani. Ebben az esetben viszonylag jól temperálható lenne a kis szoba, valamint a konyhai rész is. A kültéri hová kerülne?[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz Csápájev #25191 üzenetére
Ha a klíma "rálát" szemből az ajtó nyílásra, akkor átfújja a hideget. A lényeg egyébként, hogy a levegőt mozgatni kell valamivel különben rétegződik. Ez abban a szobában, ahol a klíma van megoldott, viszont a másik szobába tegyél egy légszűrőt, ami a padlóról a plafonra dobja a hideget, így rendesen áramlani fog a levegő a szobákba.
"ablak elé szokták" téves meglátás! a klímás szakember jelöli ki a helyiség paramétereinek megfelelően.
A legtöbben azét rakják az ablakhoz mert úgy beleférnek az "ingyen" szerelt 3 méterbe
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Lassú Víz
addikt
válasz Csápájev #25183 üzenetére
Ez ugye két szoba? Ne tedd az előszobába, hogy onnan majd mindent behűt. Nem fogja. A szobák melegek maradnak az előszoba meg rohadt hideg lesz. Nálam ott volt még az előző tulaj okán egy on-off rendszerű, idén dobtam ki, és az újnál a beltérit a számomra legfontosabb szobába rakattam. Aztán ahogy lesz rá keret megkapja a többi szoba is a klímát, de legalább már van egy élhető terem ebben a hőségben, és a nej is tud aludni egy éjszakás műszak után.
Bármennyire fáj, inkább szorozd meg kettővel a tervezett ráfordítást.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Csabroncka
addikt
válasz Csápájev #25187 üzenetére
valóban, ősszel vagy tavasszal 10, 15%-al olcsóbb, viszont megbízhatóak. Jól működő géphez, jó szakember is kell - a szakszerű beépítés legalább annyira fontos a klíma élettartamának és helyes működésének szempontjából, mint maga a gyártó....
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest