- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
Midway #85972 üzenetére
Smart R már nincs Smart One van helyette
Vagy ha kipróbálnál mást is Gree helyett vannak halkabb klímákPanelba Daikin Sensira FTXF35 is simán kijön ennyiből és az halkan fűt is A+ hatékonysággal.
Panel hányadik emelet? Csak mert a kültéri cseppvizet néhol nem egyszerű megoldani olvasztáskor ha csak ablak alá lehet telepíteni kültérit mert ugye nincs erkély pl -
-
TeeJay
félisten
válasz
Midway #85820 üzenetére
Olvasd el az apróbetűs részt...
Imádom amikor valahol 50ezres telepítést reklámozni aztán jön a feketeleves
2méter csőre, 1 falfúrással, szendvicstelepítésnél... Ahogy vastagabb a fal vagy dekorcsatorna kell máris ugrik az ár, ha 3méter kevés akkor 13ezer a felár minden +1 méterre.
Ne legyen illúziód azért csak szendvics telepítést reklámoznak mert 3méter helyett felrakják 1méter csővel, úgysem látod mennyi az annyi, kapsz egy 3ezer forintos sose volt derékszögben kihajtható konzolt és gumibak nuku.
Ilyenek után szoktak hívni engem hogy miért a függöny alá tették a beltérit pedig ők odébb akarták. Hát azért mert az alap telepítés addig szólt
Láttam én már sok száz 1méterre felhányt, falban kötés, dekorcsatorna nincs, dekor csatorna idom sose volt, 0,8-as rézcsöves vagy inkább alucsöves telepítést
Így könnyű 50 ezres felrakást hirdetni de ha 70cm fal van 5méter cső kell amiből 4méter dekor csatornában, 2 falfúrással, 8méter cseppvízcsővel, 6méter betáp kábellel és ugyanannyi kommunikációs kábellel máris nem jön össze a matekMa raktam fel webklímás Daikin Sensira-t a cég helyett
6méter rézcső, 3 falfúrás panelban! (tulaj a 2 szobás panelt 4 szobára felezte)
52cm hegesztett masszív konzol, rezgéscsillapító gumibak, kommunikációs kábel úgy 7méter volt, betáp kábel 5méter, cseppvízcső 8méter gégecső és 2méter merev cső
65x50 dekor csatorna 4méter, idomból meg 5darab kellett
zsebkendőnyi helyen elférni sem lehetett így ma extrém szopó 7órás meló volt és mázlim van mert nem kaptam vasat. Ja erkély bútorokkal beépítve, alig tudtam úgy felrakni a kültérit hogy nyomaték kulccsal hozzáférjek a sarokszelepen a hollanderhez
Cseppvízcsövet meg úgy tudtam kivezetni hogy hasaltam az erkélyen és a szekrények alá kellett fúrással rögzítenem. Na megnéztem volna itt a webklíma 50ezres csalogató szerelése mennyi lett volna végül -
válasz
Midway #77009 üzenetére
Felénk (Hajdúság, Cívis város) a 2.5Kw-os verzió, 3m csővel 240-be fáj.
A munkahelyen 3 db vivax nagyjából 3 éve gond nélkül üzemel 2 db M és 1 db S design, eleddig probléma mentesen, egyedül a kültéri kissé zakatoló hangja ami felróható neki/k.
2 db Technopoint(18 év) és egy (15 év) On-Off gépet váltottak.
Kis szerencsével a nálatok felszereltekkel se lesz gond, a telepítő pedig költse gyógyszerre ... -
válasz
Midway #76918 üzenetére
Szemre, specifikáció alapján, MDV Next3.5, Midea Xtreme save (1-2 évvel ezelőtti modell) = Vivax M design(opcionális wifi), midea használati utasítást vsz le tudsz tölteni [link] a lap alján lesznek a letölthető használati utasítások.
Ritka nagy gy.kér volt a telepítő, 350-ért rablás, amit a telepítésért kért. -
TeeJay
félisten
válasz
Midway #76898 üzenetére
Gree ComfortX / Syen Muse
árban jóval kedvezőbb ettől
Földelt konnektor nélkül is megy csak lehet a kültérit nem kell simogatni mert csípősebb lesz érzésreEngem rendszeresen várnak ilyen klímák mosásra panel 10. emeleten és nem őszinte a mosolyom mikor könyékkel hozzáérek
Ja lehet benéztem és Midea/MDV gép az alsó két bevágás a burkolaton Midea szerű
-
TeeJay
félisten
válasz
Midway #76455 üzenetére
Általában 5-7-8-9-... kW multi kültérik vannak és egy 2-2,5kW-os split sokkal hatékonyabb lesz szobánként mint amikor egy 7-8kW-os multisplit 1 beltérijét használod alapjáraton.
Ha nyerek a lottón olyan családi házat építtetek ahol van vagy 25-30cm vastag szigetelés és 2kW-os klíma elég lesz az is csak azért hogy a levegőt leszárítsa meg kicsit lehűtse oda sokkal hatékonyabb lenne mint egy nagy multi sok beltérivel
-
BundyDr
lelkes újonc
válasz
Midway #76416 üzenetére
Multi ellen az érv, hogy ha az egyik klíma tönkremenne, akkor még ott van a másik, az olyan, mintha aki gázzal fűt, akkor a központi fűtés helyett vegyen konvenktort, mert ha a cirkó tönkremegy sehol sem lesz fűtés, de a konvenktornál csak egy szobát "vesztesz el".
Sokkal kultúráltabb egy kültéri egység esztétikailag, valamint az esetek nagy részében, főleg ha kisebb, vagy jól szigetelt lakásról van szó, egy sima split ki-be fog kapcsolgatni hűtéskor, mert nem tud annyira leszabályozni, míg a multinál sokkal tovább fog legalább egy beltéri üzemelni, tehát nem kapcsol le a kültéri. Emellett a multi kültériket általában folytonos üzemhez tervezik, ami biztosabb működést eredményez.Nekem is van itthon páramentesítő és klíma is, a klíma sokkal több vizet tud kivonni óránként. Nagyon egyszerű eldönteni, hogy melyiket kell használni:
- Ha a lakásban melegebbet szeretnél, de kevésbé párás levegőt, akkor a különálló párátlanító, mert az kb annyi hőenergiát termel bentre, mint amennyit fogyaszt.
- Ha a lakásban hidegebbet és kevesebb párát szeretnél, akkor klíma. -
tigribigri
tag
válasz
Midway #75265 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ. Az egyik típus amit ajánlott a klímaszerelő az a Gree volt.
Akkor ha jól értem a smart R- en van olyan funkció, hogy beállítom, hogy pl. legyen 55% a páratartalom és a készülék addig dolgozik és közben hűti a szobát amíg el nem éri ezt a páratartalmat és ezen a szinten tartja? Tehát ha ezt mondjuk télen csinálom akkor nem lesz túl energiatakarékos, mert a fűtésem ellen fog dolgozni?Egyébként milyen a tapasztalatod ezzel a géppel? Elsősorban hűtésre használnánk. Takarékos, megbízható, nem túl zajos( bel- és kültéri zaj)?
Illetve több cég is ( köztük a mi szerelőnk is) 10 év garanciát kínál a Gree-re, pedig azt olvasom, hogy a gyártó 3+2-t ad rá. Hogy van ez? Kamu? Vagy a szerelő cég nyújt bizonyos feltételekkel külön garanciát?
Bocs a sok kérdésért, minden infot hálasan fogadok mindenkitől! -
Reggie0
félisten
válasz
Midway #75087 üzenetére
A fal rezgetes nalam is problema volt, egy emelettel es ket szobaval odebb zengett a szoba(ott lehetett a hullamnak csucspontja).
1. Nagyon sokat segitett, hogy tisztesseges gumibakokat vettem es atcsereltettem, szinte teljesen megoldotta a problemat ( DVC.3-40-32-50-M8-55 ).
Tudom ferden all, mert nem volt alatet a szakinal, majd potolva lesz, bar igy elofeszitve pont jol csillapitott.(1b) Tovabba tervben van, hogy a bakok koze a konzolra teszek egy betonlemezt, hogy ne tudja kilengetni a konzolt, valamint kisebb tomegben, de valami nehezeket a klima tetejere is, hogy csokkentsem a rezonancia frekvenciajat es mozgasat, valamint igy legalabb a tetejet alkoto femelemez sem tud rezegni es hangot kiadni, mert sajnos az is zajong.
2. A belsejeben a PCB-t leszoritottam a muanyag befoglalo keretbe, mert csak bepattintos es nem csavarozott, raadasul a panel rogzitesi pontjainal nagyon nagy a legres es hangosan rezeg benne a panel. De jo valoszinuseggel a forrasztasok elettartamat is jelentosen csokkenti.
Video -> Padekkel:3. Szinten a belsejeben a kozepso muanyag lemez, amint van a PCB tartokerete, es a radiator legteret elvalaszto femlap illesztese trehany, csak egymasba van csusztatva, de nagy a legres kozottuk. Ez baromira hangosan csapdossa egymast:Vdeo. Felbevagtam egy szilikon csovet felhosszon es behuztam a ketto kozotti legresbe, sajnos nem csinaltam jo kepet, de a 4. pontban levo kepen lathatod.
A csovet azert vagtam csak felhosszon fel, hogy a masik fele elfektetve a teto lemezet szoritsa, igy az sem rezeg annyira.4. A tetolemez radiator feletti szivacsos rezgescsillapitoja jo 3mm-el elobb er veget, minthogy elerne a tetolemezt, jol indikalta, hogy egy ilyen vastagsagu pokfeszket talaltam raja. Ide is beraktam extra gumi-t, hogy osszeerjen es a tetolemez/radiator ne tudjon egymashoz kepest mozogni:
(5). Tovabba meg gondolkodom azon, hogy mit lehet kezdeni a kompresszor tetejen csucsulo nyomaskapcsolo kilengesevel(kondis kep aljanak kozepen levo fuggolegesen U alakban visszahajtott rezcsoben vegzodik), mert eleg jelentos, viszont azt nem rogzithetem csak ugy az oldallemezhez vagy a sorkapcsok tartolemezehez, mert azzal csak egy nagy feluletre csatolom ki a rezgeset.
(6) Amugy erdemes megnezni, hogy a pcb tarto muanyag lemez utan a fem legterelo lemez milyen kozel van a radiatorhoz(kepeken lent jobba). Valoszinuleg arra mar eleg gyatra a legaramlas, szinte nem er az a hutofelulet semmit se. De legalabb igy sporoltak a klima vastagsagan...
-
Jenne
őstag
válasz
Midway #68945 üzenetére
Szia!
Olcsó kifogás az amivel lebeszéltek. Bármelyik kínain nagyobb a hasznuk, azért nyomják az ügyfelek felé. Ők az LG klíma szervize
Akik telepítették nálam, 17 év tapasztalattal, évenként több száz klíma telepítéssel, ebben magán és ipari klímák telepítése, karbantartással és javítással. Azt mondták, hogy az LG-hez minden alkatrész megrendelhető és napokon belül megjön, egyszer volt az, hogy egy ipari klíma rendszerhez egy hetet kellett várni mert a gyárból küldték meg az alkatrészt és késett a kamion. Azt is mondták, hogy szinte alig-alig kell hibára kimenni az LG klímákhoz, de ezt másik pécsi neves klímások is megerősítették. (telepítés előtt többnél is érdeklődtem)
3 év garancia és 10 év a kompresszorra. -
torma1981
veterán
válasz
Midway #68945 üzenetére
És az miért baj?? Samsungnak van? És csak szidják. Nem értem mivel másabb a hivatalos, vagy a szerződött??
Ha van rá garancia javítják. Más nem számít. Amúgy nekem is LG van. 3 év garral, ha gond van hívom a szerelőt, és csinálják is. LG tv-nél pl flottul megy. Nem hiszem, hogy a többi terméket leszarják.
Panasonic marhára nincs az LG árában. Nem egy kategória. Ennyi erővel más drágább gyártót is ajánlhatsz. Nem hiszem, hogy annyival jobb lenne.
-
BlackJack21
tag
válasz
Midway #68766 üzenetére
Nem értem a kérdést. A firmware frissítést?
A GREE+ mobilos alkalmazásba( IOS van nekem ezt tudom elmondani) felvett klíma nevére kattintani, amikor ki van kapcsolva a klíma, majd a kijelző jobb felső rész 3 pontra katt. Itt a firmware frissítés menüpontban az aktuális és az elérhető, szerver fw verziószáma fel van tüntetve. Majd a firmware frissítés gombra katt. Egy figyelmeztetés után indul a process.1 perc kb. mialatt végez. -
csubuka
addikt
válasz
Midway #68572 üzenetére
Köszönöm, utána lesz kérdezve, mindenképpen.
#68573 sakal83: Hmm, értem. Valóban nem a leghalkabb. Ugyanakkor az ember vehet túlméretes gépet, amit mindig leszabályozva használ, akkor halkabb lesz. LG-nél simán belefér a jobb árfekvése miatt egy nagyobb gép.
A monoblokkos mind kicsit hangosabb, mint a split-ek az adatlapokat nézegetve. Persze azért vannak különbségek ott is.
Illetve nálunk volna vagy 6m a szomszéd ablakáig, a zajtörvény szerint a hivatalos mérést talán 1m-el az ablakuk előtt csinálnák, ott már nem lenne 40dB feletti mérés valószínűleg. Szóval max a szakértői véleményig jutna a per. Attól még mert elég zavaró a hangja, attól még simán lehet szabályos.
*A viszony eddig sem volt tökéletes, más miatt már volt jogi problémázás. Így "mindegy" ez a része a dolognak, mert bármi kerül oda balhé lesz, és bármi kerül oda nem lesz jogszabályilg is támadható zajszint valszeg. Főleg ha az előkert felé néz a gép és oldalra 6m az ő épületük sarka.
Csak a zajért nem vennék 2x olyan drága gépet, mert az emberkedési fázisig az is ugyanúgy eljutna valószínűleg.
-
rmihaly
tag
válasz
Midway #68364 üzenetére
Köszönjük a tapasztalatok megosztását.
A tálcafűtés azért érdekes, mert aki nem használja fűtésre és csak távirányítóval lekapcsolja, annak is a hideg napokban 2,5kWh/nap fogyasztást eredményez.
Egy teljes fűtési időszakban - ha nagy hideg lenne, ill. az ország hideg felén lett telepítve a klíma -, akár 10-12eFt-ba* is kerülhet ez a funkció (klímánként!), úgy hogy nem is klímával fűt.
*nappali piaci árat tükröző tarifával (kb 70Ft/kWh)
Ezt érdemes lenne jó nagy betűvel feltűntetni, hogyha csak hűtés a cél, télen le kell választani a hálózatról, vagy ezzel a fogyasztással számoljon a tulaj ( kb 70-170Wh/fűtési idény/klíma)
Ha fűtésre használod nem nagy tétel ez az energia, mert ilyenkor jellemzően 300-500W körül fogyaszt a klíma óránként. Egy jól szigetelt lakás esetében, akár a fűtési költség 15-20%-át ez a tálcafűtés teszi ki, míg egy szigeteletlen lakás esetén ez 5% körül lehet (klímával fűtésnél).
-
szimcsi
senior tag
válasz
Midway #68364 üzenetére
A visszajelző hang ami csipogást takar két fokozatú hangos vagy halkabb. Ez a csipogás jelzi ha valamit állítok távirányítóval.
Ez de jó lenne, ha minden klíma tudná! Értem én, hogy legyen tisztán hallható mindenki számára, de lehetne egy másik, halkabb beállítási lehetőség.
-
TeeJay
félisten
válasz
Midway #67865 üzenetére
FTXF35D tavaly tavasz óta van gyártva
CX meg már párszor volt módosítva
Tavaly jó pár Sensira felkerült ismerősnek rokonnak, volt pár amit én raktam és nincs csobogás azóta sem. Pár hét múlva unokaöcsémhez kerül egy 5kW-os FTXF50D
Inkább Sensira mint a CX mert az biza nem lesz halk még leghalkabb módon semDe majd rájössz
-
PROTRON
addikt
válasz
Midway #67836 üzenetére
Nem lehet általánosságban ilyet írni, mert ez tervezési különbség is az egyes cégeknél.
Van amelyik típus esetén úgy van kialakítva az egész elvezetés hogy egyáltalán nem szükséges, más típusoknál elengedhetetlen, megint másoknál meg olyan forró az olvadék víz, hogy azonnal megolvasztja ami esetleg megfagyott korábban az összefolyónál.
Amelyiknél van cseptálca fűtés, ott is eltérő hogy milyen teljesítményű fűtőbetétet használnak.Viszont amiben megegyeznek, hogy az elmenő cső, ha van több méteres szakasz falon kívül, abba külön fűtőszálat kell telepítenie a klímásnak.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Többen érdeklődtek már 20nm-es szoba hűtése felől. Olvasd át ezeket első körben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest