Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így tréningezi az AI-modelleket az EU-ban a Meta
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Prohardver app (nem hivatalos)
Aktív témák
-
greenfairy
tag
válasz
bigmasterg #41968 üzenetére
A kis Stax határa kb. tényleg ott van valahol, de azért egy 407 vagy 404L már téged is meglepne.
Na így már rendben van.
HF-en nincs meg a 15 hsz-em, emiatt ott nem.
Egyelőre csak audiomarkt.de-n. -
greenfairy
tag
válasz
baluka26 #41963 üzenetére
Lassan eléri a végleges formáját.
SR-009 + SRM-727II és állványnak egy OHS, amire rég vágytam.
DAC egyelőre HRT MSII. Egy PS Audio PW DAC MKII-t remélem hamarosan meghallgatok.
A BHSE beszerzéséről lemondtam, kivéve ha használtan olcsóban lehet. (Most pl. van egy 4500 dodóért, de előbb el kell adni a másik két erősítőmet.)A többi cucc pedig meghirdetve. (SRM-600L + SR-404L, SRM-717) Kb. 15%-os bukóval már elmentek volna, de nekem van időm.
-
greenfairy
tag
válasz
bigmasterg #41961 üzenetére
A SR-009 megvan négyszer annyi is, mint a HD800, de pl. egy SR-507 már árban alatta van és kb. egy ligában játszanak. Erősítőben pedig hasonló értéket kell mellétenni mindkettőnek.
És tényleg nem kötekedésképpen mi a kis Stax? SR-404 alatt?
Beats nagybetűvel Stax meg kicsivel?
-
greenfairy
tag
válasz
Deadzone41 #41929 üzenetére
A csúcs dinamikusok bőven elmaradnak a csúcs elektrosztatikusoktól. Staxnál sem mindegy, hogy mi az amit hallgatsz. Érdemes lenne ott is használni a pontos megjelölésüket. HD800 és SR-009 nem egy liga.
#41960 Látod pont ez a lényeg, ezért lenne fontos, hogy ne csak annyi hangozzék el, hogy átjött a Staxos csávó, azt hasra esett a HD800 hallatán. SR-202 után én is így lennék.
-
greenfairy
tag
válasz
szakibá... #39790 üzenetére
Valóban. Bocsánat, tévedtem!
(létra) 39794 Érdekes, nekem a Geni nem tűnik részletezőnek. Persze lehet, hogy amiatt van, hogy az SR-009 után már kevés, de emlékeim alapján meglehetősen hasonlít a Beyerek hangjára. Számomra ezért is érhetetlen, hogy P. Schmidtnek egyik tetszik, míg a másik nem.
Viszont a Senni már túlzás lenne. Az ezekhez viszonyítva brutálisat színez. Akkor inkább AKG vonal....
-
greenfairy
tag
válasz
P.Schmidt #39785 üzenetére
Szia!
Ami, azt illeti az eddigi írásaid alapján nem kerültünk közelebb a megoldáshoz, segítségnyújtáshoz.. Megpróbálom összefoglalni mire is gondolok: a Genelec 8050 egy jól kihangsúlyozott, mégis megbocsájtó hangfal, szerintem hihetetlenül kellemes középtartománnyal. Ehhez képest elég kevés fejhallgató rúg labdába. A Beyerek, amiket felsoroltál lényegében hangképben hasonlóak hozzá, mármint különösebb színezésektől mentesek, nincs komolyabb frekvencia kiemelésük, mindeközben könnyeden, részletezően szólnak. Talán a részletgazdagságuk az egyetlen, ami jobb mint a Geni hangfalakban. Nem ismerem túl jól a Beyer fejeseket, de ha a hangafalakkal összevetve az tetszik bennük, hogy több apróságot, egészebb hangzást hallasz, akkor csak ezek jöhetnek szóba, vagy a STAX fejhallgatók, de azokból nem fogsz zártat kapni, tovább nem ebben az árkategóriában.
Ja és igen, a zárt fejhallgatóval zavarod legkevésbé a környezeted.
Többieket kérdezem, hogy az AKG K550 meghallgatása nem javallott e a kollégának?!
Ízetlen és íztelen között van különbség! -
greenfairy
tag
Tudom, hogy nem kéne ezt tennem itt, mert off, meg minden, de: [link]
Ahogy látom eljut végre oda, amit már réges-régen csinálnia kellene: énekel. Úgy néz ki lesz egy akusztikus albuma.
2000-ben ismerkedtem meg a hangjával, és kb. 1 másodperc alatt beleszerettem. Azóta is tart. Nekem az Ő hangja a tökéletes női hang.
-
greenfairy
tag
válasz
DEJVID #29932 üzenetére
iPod-ot is gyárt a STAX ?!
Számomra tök érthetetlen, hogy az emberek mekkora baromságot képesek beírni. Sok esetben azt látom, amit általában máshol is, hogy nem szeretik használni a fejüket.... ez szörnyű.
És, hogy ne csak off legyek: filmezéshez keresek fejhallgatót. Kényelmes, zárt, nem meghajtásigényes alternatívák érdekelnének. Árkategória független módon, mivel még nem döntöttem el, hogy mennyit szánok reá (ajándékba szánom őseimnek). Hosszú kábel jó lenne, de nem elvárás. Bármilyen tippet szívesen fogadok, de aki veszi a fáradtságot az ne csak típusjelzést írjon, hanem két-három jó tulajdonságot is. (Rákeresek szívesen, csak legyen egy kis figyelem felkeltés...)
baluka26 Igen, még egy darabig itt is fogok lakni. Legutóbb nem rajtam múlt...
-
greenfairy
tag
Ahogy így olvasgatom a topicot rájöttem, hogy én is fanatikus vagyok.... úgyhogy keresek zárt, mikrofonos STAX-ot!
-
greenfairy
tag
Ezt tudtad fi:zi'k?
Reggel egy bicós pasi hátsóján láttam.... tudjátok elsőre nem mindig lehet megítélni a sztreccs cuccokban a hovatartozást.
Amúgy igen leesett, hogy máshogy van aposztrofálva.
Hoppsz, akkor félrenéztem..... bocsi!
Azt néztem, hogy elég elvetemült ötlet ha így akar reklámozni.
-
greenfairy
tag
válasz
bigmasterg #27278 üzenetére
Bocs hol beleszólok, de meglehetősen rosszul esik látnom a STAX-ra vonatkozó kifejezésedet, kérlek NE használd!
A fordítás pedig inkább fülhangfal, de ezt sejtem tudod, csak lutta vótá gondókoni.
Az árlistára meg Én is kíváncsi lennék, na meg arra, hogy külön hivatalos forgalmazó lesz-e contaxg, vagy a hazai forgalmazó viszonteladója.
#27282 Ennél lényegesen "olcsóbbak" a valóságban. A hazai forgalmazó a legreálisabb Európában.
-
greenfairy
tag
Kicsit AB-zgettem a SR-404LE-t és az SR-009-et, kihasználván a két fejhallgató kimenetet. Basszusban, térben, részletességben és életben egyértelműen lemarad a 404LE. Olyan érzés, mintha tompa lenne. Félelmetes, hogy egy ilyen jó fejhallgatót mint az SR-404LE is "tönkre tud tenni" az SR-009. Tudom, hogy még ki sem használom a lehetőségeit, és ha p_adamnak igaza van abban, hogy a forrás még legalább olyan fontos, mint a fejhallgató, akkor félek attól amit hallani fogok.
Hétvégén egy jobb fajta SACD lejátszó lesz a forrás. -
greenfairy
tag
válasz
bigmasterg #26989 üzenetére
Köszönöm!
Szívesen vállalkozom a dologra, hogy meghallgassak két jó fejhallgatót! Megbeszéljük....
SRM-600 (Nekem jónak tűnik, de biztos hátast vágnék egy jó DAC és jobb erősítő után.)
Stax bácsi kérte, hogy holnap hívjam fel, hogy minden rendben van-e, meg hogy tetszik-e a hangja.... Ő még nem hallotta, mivel a másik példány bontatlan egyelőre. Valahova tesztelésre fogja adni.
-
greenfairy
tag
válasz
Shufny #26983 üzenetére
Köszönöm!
Ha meglett volna most előző szombaton, akkor mentem is volna... és fogok is, mivel szeretnék én is tapasztalatokat szerezni. (Csak munkától függ, hogy ráérek-e.)
Még annyi (amit szinte le sem merek írni), hogy egyelőre alaplapiról hallgatom, mivel a kinézett DAC-ra még gyűjtenem kell (PS Audio Perfectwave). Azért most hétvégén meghallgatom egy jobb SACD lejátszóval.
#26986 Szintén köszönöm!
Kylie hangja is istenien szól.... bár Ő mindig. Ó bárcsak jazz-t énekelne!
-
greenfairy
tag
Megjött amire vártam!
Bezár, megfog, elvarázsol.... SR-009
Egyelőre kellemes. Fáradtan is jobbnak tűnik, mint az SR-404LE. És rettentő kényelmes.
Dire Straits - Brothers in Arms; Sultans of Swing
-
greenfairy
tag
Ahogy írtam is a fülesekkel kapcsolatban nincsenek túl nagy kételyeim, hogy sok fejhallgatót aláznának, sőt akár a legjobbakkal is pariban lennének. Technikailag olyan dolgokat említesz, aminek a felét sem értem, de nem is baj. Kicsit a fórumhoz nem illően engem szinte csak a zene érdekel. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem akarok ehhez is érteni, úgysem fogok fülhallgatót gyártani.
Egyszer szívesen megfülelném majd azért a csecsebecséidet. mondjuk egy találkozón majd.Az R10 természetesen csak poén volt hordozhatónak. Amúgy van egy a HF-en 3800 dodóért, egy másik is volt mostanság 4500 környékén, persze ezeket jól meg kell nézni vásárlás előtt. Meg meg is kéne hallgatni, amire szintén kicsi az esély, de mint írtam ez fél éven belül úgysem nagyon foglalkoztat.
Nincs olyan hit bennem, hogy ne lehetne megoldani az utcai zenehallgatást úgy, hogy a külső zajokat kizárom, de ritka, hogy sétálgassak, szóval a hordozhatóságnak ezen formája nem is érdekel. Vezetés közben meg kimondottan veszélyes, ha elveszel egy inputot, mivel elég sokat vezetek bátran kijelenthetem, hogy ezt nem akarom kipróbálni sem, annak ellenére, hogy az autók hangrendszere számomra mindig szörnyű élményt jelentett.
Nem vagyok elég szemfüles. Csak egy emberre tudok gondolni, de nem találom az összefüggést.
#23133 Mivel még nem időszerű, ezért szinte mindegy is, de fontos lenne az a sok jó tulajdonság, amit a UE8-nál említenek. Igazából nem nézetem még eléggé utána, de igazán rossz véleményre nem emlékszem, persze ettől függetlenül biztosan van. Az ár meg biztosan túlzó, de ha összességében elég jó akkor egy "kis" pluszra hajlandó vagyok költeni. Ehhez természetesen meg kell és meg fogom hallgatni, ha tényleg odáig jutok.
A Staxot azért merem megvenni meghallgatás nélkül, mert a Basic rendszerhez képest érzem az óriási javulást a mostanival. (Amikor elmentem megvenni, akkor még erősen gondolkodtam, hogy a basic, vagy a mostani, mivel már akkor is sejtettem, hogy cserélni fogom.) A másik, hogy csak jót írnak róla, ami kevés pedig rossz az pedig nem zavar annyira, továbbá pont azok a dolgok tetszenek amit dicsérnek benne. Remélem már nem kell sokat aludnom.
-
greenfairy
tag
Biztosan nagyon jók, és mivel még több hibalehetőséget kizárnak, még a fejhallgatókhoz képest is, ezért elhiszem, hogy versenytársak is lehetnének. (Pici kétely azért van bennem.)
Alapvetően maradi vagyok és tetszenek a "hagyományosabb" dolgok. Nem akarok a fülembe dugdosni dolgokat.Mellékesen megjegyzem, hogy nem szeretek utcán/ vezetés közben zajt kizáró módon zenét hallgatni.
Hogy őszinte legyek fejhallgatókat is csak 5 hónapja hallgatok... szóval ne ültess bogarat (fülest) a fejembe.
Ezeknek kell erősítő, vagy az bele van építve?
Szerintem R10 is hasonlóan jól mutatna utcán... mondjuk egy hátitáskaként hordott erősítő, akkumulátor párossal, fa borítással.
-
greenfairy
tag
Nem utcára, irodába, de otthagyni nem akarnám. Meg otthonra másodiknak, filmre, játékra, egyebekre, tehát olyan dolgokra, amiért a Stax erősítőt nem akarom kapcsolgatni. Füleseket nem igazán szeretem. Azt pedig azért kétlem, hogy csak úgy lelépnék az ED8 szintjét... persze még nem hallottam, de csak nem olyan rossz az.
Áááááá.... veszek egy K1000-et hordozhatónak... úgy tudom az úgyis annak lett szánva.
A zártaknál ATH gyengének mondott, Denon nem zár jól + drága, Ultrasone-t is szidják néhányan. A másik amit meg szeretnék egyszer hallgatni az a R10.
Az ATH-sok minden gagyinak hat.... -
greenfairy
tag
Ügyesen válaszoltam magamnak. Bocsánat, de keveset aludtam a héten.
Az áruk az valóban horror, de nagyon érdekelne a technológia, amivel fejen kívülre viszik a hangot, meg az említett példány hordozhatónak sem lenne utolsó munkahelyre. Nagyon kényelmesnek, jól zárónak, kellemesen basszusosnak mondják.
A vége még akár ATH zárt is lehet majd, bár a kidolgozási minőségük nem igazán tetszik. A pánt végei olyannak hatnak képekről, mintha olcsó műanyag fém utánzatok lennének.#23118 Gőzöléssel készítik, ez egyértelmű. Ha elég sokaknak tetszik, akkor kellene találni valami jó fás szakit.
A Stax állványt megvenném, ha az lenne a cél. Bár drága, de ha megveszem a fejeseiket, akkor nem akarok kisstílű lenni úgy, hogy nem eredeti állvány veszem tőlük.
A másik egyszerűen nem tetszik, meg ha megfigyeled a képet, az említett probléma, hogy a fejes párnái összeérnek, az itt is előfordulhat. Igazándiból nem vagyok ennyire bogaras, de ha van egy OHS-hez hasonló tökéletes megoldás, akkor miért elégedjek meg félmegoldással. -
greenfairy
tag
válasz
fi:zi'k #23110 üzenetére
A Te állványaidat ismerem, de azok nem felelnek meg. Amiatt gondoltam, hogy esetleg új projektekbe is belevágnál.
Az árat helyesen gondolod 100 EUR, mivel németben gyártják.
Reális forintos ár nincs, csak mivel 2-3 darabot szeretnék, ezért a 3x27k elsőre soknak hangzik. Viszont nagyon tetszik a tiszta egyszerű forma. Ahogy mérnökök szokták mondani, "Ami a szemnek szép, az jól is funkcionál."
Bár logikus, de a 13.5 a félár.A fémet nem vetem el, de ahol fejhallgatóval érintkezik, ott csak fa és bőr lehet.
Igazándiból gondolkoztam, hogy egy fa tömbből kivágatom az Omega formát, csak azt nem tudom, hogy milyen lakkal kéne kezelni. Meg félek, hogy közel sem lesz olyan szép mint az eredeti.
#23111 Bár a megoldás nem is feltétlen rossz, de a Sennheiser felirat miatt nem kéne. Meg kérdés még, ahogy lóg a fejhallgató a padok nem érnek-e össze, és deformálják egymást.
-
greenfairy
tag
válasz
Tomi_Sci #23105 üzenetére
Amennyit kell... de amit írtam az kb 27.000 pénz. Egyelőre csak keresek, mivel érdekelnének a jobbnál jobb megoldások. Kettő dolgot nem szeretnék ha lehet: fémet, meg olyan formát ami nem illeszkedik a fejhallgató formához (értsd: a pánt nem a fejívnél hajlik, hanem megtörik, vagy ha a "párnák" megnyomódnak).
-
greenfairy
tag
Valaki tud valami omega headphone stand-hez hasonló állványt?
Olyat keresnék, csak lehetőleg
azon az áron. Mindenképpen fa és/vagy bőr kombinációját keresem.
fi:zi'k esetleg nincs kedved ilyet csináltatni... az első kettőre vevő lennék.
-
greenfairy
tag
válasz
p_adam #22859 üzenetére
Igen, folyamatosan követem az írásait... elég nagy tapasztalattal rendelkezik. De valószínűleg elégedett leszek a SR-009-el, mivel a középtartomány élénkségét szinte biztosan szeretni fogom, csakúgy, mint a megfelelő határozott basszust. Ahogy észrevettem a magas nem annyira zavar, mint sokakat, hiszen a SR-404L is csilingel egy kicsit.... no de majd meglátjuk. Ahogy írtam korábban szinte biztos vagyok abban, hogy ha mégsem tetszene a SR-009, akkor bukó nélkül ki tudok szállni. (Mondjuk nem hiszem, hogy ez lenne a vége.)
Az Omegán Te is gondolkoztál egy darabig... amikor eladtad, akkor én is kicsit meg voltam lepődve, hiszen pont előtte írtad, hogy extrém nehéz lenne találni még egy ilyen szép darabot. (Meglehetősen gyorsan el is ment.)
Várom a SR-009-et, és a folytatást. -
greenfairy
tag
válasz
schawo #22831 üzenetére
Félreértés ne essék, Én is azt gondolom, hogy a fejhallgatónak kell szolgálnia engem. Egyszerűen annyi a helyzet, hogy a korábbi kedvenceimnél nincs játék a hangok irányával erejével. Mondhatnám egyszerűbb felvételek. Február óta nagyon élvezem a jazz és társai igazi játékosságát, és ahogy írtam is, korábban is szerettem ezt a műfajt, de egyszerűen éreztem, hogy kevés hozzá a rendszerem. Általában a basszus egy összefolyt zümmögés volt, nem pedig nagybőgő, a többi meg élettelen.
Korábbi kedvenceimet is fogom hallgatni természetesen, csak meg kell találnom a megfelelő minőségű felvételeket. -
greenfairy
tag
válasz
p_adam #22826 üzenetére
Az utolsó soraidnál valahogy az Omega ugrott be. Szerintem nem is tévedek.
Egyelőre a zenékhez passzintom a fejhallgatót. Rengeteget töltöttem le innen-onnan, és azt hallgatom ami jól szól. A régi kedvenceimet azóta hanyagolom, mióta fejhallgatóm van. Pop-rock irányról a régen kedvelt jazz, vocal és classic felé fordultam, bár ebben semmi meglepő nincs, mivel mindig is éreztem, hogy ezekhez precízebb rendszer kell.
Idővel majd kiderül, hogy mi az amire jó lesz, s mi az amire nem.... akkor majd érdemes lesz gondolkoznom, hogy milyen lehetőségek vannak.
Ha meglesz a SR-009, akkor szívesen hallgatóznék majd Nálad egyet. Érdekel mit tud a Qualia és a HD250II.... -
greenfairy
tag
válasz
bigmasterg #22807 üzenetére
Köszönöm!
Feljebb lépést már nem tervezek. Sajnos ilyen bolondnak születtem, vagy nagyon jó minőség, vagy inkább semmi. Ha szépen sorban akartam volna menni, akkor HD 600, LCD 2, aztán valami egyéb jött volna. A végén pedig csak az nem fért volna bele a keretbe, amiről álmodoztam. Ha lépkedni akarok akármerre is, akkor még mindig ott van az R10, amit nagyon szívesen kipróbálnék. (Ha nem az erősítőre, kábelre és egyebekre költöm el a zsét, akkor lehet, hogy annak próbálok utánamenni. Bár imádom a nyitott hangzást. Mindig is ez hiányzott az agybadugós nyavalyáimból.)A koncerten volt a mostani nagy kedvencem: "The sound of silence".... jól hangzott.
-
greenfairy
tag
válasz
Shufny #22802 üzenetére
Hangfalon nem gondolkoztam, mivel tömbös vagyok még pár évig. Már az is zavarja a nyugalmamat, ha a kis minihifimet hallgatom. Egyszerűen nem szeretek másokat zavarni.
Amúgy ahogy január-február környékén is írtam, nem is sejtettem, hogy fejhallgatóval ez a szint elérhető. Hangfalnál valahogy könnyebben elhiszem. Továbbá van valami bája a fejhallgatónak, legalábbis szerintem.
Bár nem ismerek innen senkit személyesen, de nem hiszem, hogy rossz szándékkal állna bárki is a másik cuccaihoz. Persze ha elviszem a rendszerem, akkor 1m-nél távolabb nehezen megyek majd.
Most pedig egy időre eltűnök. Bereczki-Szinetár szabadtéri koncertre. Remélem jó idő lesz.
-
greenfairy
tag
válasz
Shufny #22800 üzenetére
Egyszerre hányat is kérdeztél?
A februári szerzeményem egy SRM-600L, ahhoz van egy SR-404L. Az erősítőt egyelőre nem cserélem, mivel össze kellene állnia a rendszernek, hogy tesztelgessem a további komponenseket. DAC-nak, mivel számítógépen van egyre nagyobb állományom ezért egy Perfectwave DAC + Bridge lesz valószínűleg. Elég sok jót írnak róla, és megfelelően sokrétű.
A beszerzés a hazai forgalmazón keresztül megy, de az árat azért nem akarom leírni, mert lehet hogy a végleges ár más lesz nála is. (Ha nem akkor a legolcsóbb Európában. Olcsóbb mint pricejapan + vám, ÁFA, posta.)
Kíváncsi lennék, hogy feltéve HF-re elvinnék e többért. (A holland árat figyelembe véve biztosan.)A további komponensek annak függvényében, hogy mennyit javítanak:
- egy jobb erősítő (ehhez csak a SRM-727-et tudom majd tesztelni, illetve jövőre vagy 2013-ban lesz új STAX erősítő valószínűleg) A BHSE-t is nézegetem.
- áramforrás javítása PS Audio Perfectwave Pover Plant 5 (hazai forgalmazónál remélem lehet tesztelni vagy ezt, vagy a PPP-t. Plussz akkor megpróbálok kölcsönözni egy Hivox Alces 3-at.)
- Interconnect (bár ez megosztó dolog, de tesztelni szeretném a Kubala-Sonsa Emotiont)A rövid határidő azért lehet probléma mert kicsi a hírverés. Persze aki számít az tud róla.
Én tudom, hogy mennyire érek rá... semennyire, legalábbis idén, de ha ott lesznek az említett dolgok, akkor kénytelen leszek megoldani. -
greenfairy
tag
válasz
Shufny #22798 üzenetére
Szerintem ha mindenki hozza az újdonságokat, kitalálunk egy jó időpontot, akkor biztos összejön egy normális találkozó. Szerintem az volt a baj, hogy túl kapkodva, rövid határidővel akartátok a találkozókat, őszig mindenképpen várni kéne.
A szerzeményem még nem jött meg, és október tájékán lesz megfelelő meghajtása, addig le sem merem írni, hogy alaplapi hangkártyáról hallgatom (hacsak nem kölcsönöz valaki egy DAC-t). SR-009
(Már nagyon várom, hogy a kezembe vegyem.)
-
greenfairy
tag
Néha igen.
Nem azt mondom, hogy igaza van a dologgal kapcsolatban, de sokkal egyszerűbb lenne úgy kezelni, hogy nem foglalkoztok a hozzászólással, gratuláltok neki, esetleg megemlítitek, hogy van jobb is, aztán elfelejtetitek.
Mindig és mindenhol lesznek olyanok, akik lusták olvasni, vagy megtenni valamit, amit ajánlanak neki. (pl. nekem is mondtátok, hogy menjek hallgatózni ide-oda.... s lusta voltam megtenni. Csak két helyre mentem el.)
Általában célszerűbb egy vitát esetleg fel sem venni, mint beszállni.Fejes tali mikor lesz? Van valami ötlet. Egyre több csemege érkezik, amiket szívesen megfülelnék. HD800, K1000, Beyer 880, 990, T1?, bár ami igazán érdekelne az a Shure SHR940. Cserébe én sem lennék rest, s vinnék valamit. (Már csak meg kell érkezzen.)
-
greenfairy
tag
válasz
Shufny #22791 üzenetére
Nem akarok az igazságosztó szerepében tetszelegni, de egy kicsit túlreagáljátok az ooloo-val kapcsolatos dolgokat:
1. idejött nem elolvasva az 1. hsz-t
2. kérdezett egy baromságot, amit mindenki megtenne akinek nincs tapasztalata a témában
3. mondta, hogy neki egy mindenes kellene - bár nem tanácsot kért - nem is kapott
4. megvette a vackot amit kinézett (ha jó állapotú, akkor tényleg alkalmi vétel kb. 8k kontra 13k)
5. boldog vele
6. nagyon durván letámadjátok, és még aki közületek való (dudika 10) azt is megpróbáljátok arra terelni, hogy nektek lehet csak igazatokÉszrevételek:
- valóban van jobb a pénzért (bár én sem hallottam még a Superluxokat)
- nem durván válaszolt, egy vele szemben relatíve durván megfogalmazott válaszra
- az, hogy egy egyszeri beíró leírja, hogy szerinte nem is olyan rossz egy gamer szutyok, még nem azt jelenti, hogy mindenki csak azt a hsz-t fogja elolvasni, és tömegével veszik majd. Legyetek már reálisabbak!!!ooloo gratula az új fejesedhez!
Sok jó játékot hozzá!
Ha zenét is akarsz hallgatni, akkor tegyél még egy próbát a fiúkkal. Jókat szoktak mondani, főleg ha lenyugszanak.
-
greenfairy
tag
válasz
baluka26 #21026 üzenetére
Naigen, ezért is dobtam fel a témát.... Itt rendre mindenki nyitottat keres (és nem csak akkor ha a körülmények csak azt engedik), miközben a HF-en sokak kedvencei az ED8, D7000 stb...
És igen tudom, hogy p_adam(B) a HD250-et fogja mondani... és látod ez megint egy + a zártak mellett.
Egyébként nem csak zártat keresek, de a nyitott az nem kérdéses. -
greenfairy
tag
Bolond kérdés következik. Csak egy kis témázásnak dobnám fel.
Az utóbbi időben gondolkoztam, hogy kellene majd egy-két fejest kipróbálni, és így hirtelen az alábbi dolgok ugrottak elém. (Najó nem hirtelen, de ez most mellékes.)
Valami zártat keresnék és rendre azt látom HF-en, hogy a lekörözhetetlen a MDR-R10 6000 USD környéki áron. Aztán alatta szinte tanácstalan mindenki. Tehát találni jó és rossz példákat... Csak példának D7000-re mondják, hogy V a hangzása, de sokan nagyon szeretik, miközben összeszerelési minőségre és hangszigetelésre sem a legjobb. Aztán ottvan a W5000, amit rendre átlépnek az emberek mint alternatíva. (Talán kevéssé ismert.) És végül az Ultrasone Ed8, amit páran szídnak, de mondjuk sokan a D700 után váltanak rá... plussz a legtöbbjüknek a kedvence.... olyasmi mint az LCD2, ami szintén megosztó, de mégis sokak kedvence (annak ellenére, hogy kényelmetlennek, nehéznek tartják.) Na és van még a SHR 940, 840, ami bár negyedár mégis sokak szerint említésre méltó még a fentiek mellett is.
Szóval ezekkel kapcsolatban kérnék tippeket, meg úgy egyébként.... -
greenfairy
tag
válasz
dudika10 #16061 üzenetére
Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy nem érthettem félre, a kérdésének csak egy részére próbáltam útmutatást adni. Nem tanácsot, mivel ahogy írtam is, idéztem egy fórumon valaki által leírtakból.
bigmasterg: Lupus Junior esetében hogyhogy jó hozzá a HD650? A kimeneti 10-100 Ohm miatt kérdezem.
Van olyan üzlet, ahol ki lehet próbálni ezeket a füleseket (HD 600, 650, K 701, 601)?
-
greenfairy
tag
válasz
bigmasterg #16019 üzenetére
Hát őszintén szólva a Lupus + HD 650 kombó elég tetszetős, mivel "csak" 100k-val több az eredeti tervnél, de lényeges javulást jelent.
Stílust nem mondok, mivel nem hiszem, hogy be tudnám lőni. Zorán, Iron Maiden, Zséda, Kylie, Meat Loaf, The Corrs, Vangelis...schawo: a melegség mit jelent?
guppy: a HD 800-at nem véletlenül nem említettem
Még egy kérdés, aztán nem fárasztalak tovább tieteket. Lupus + HD 650 esetén hogyan oldható meg a PC és Panasonic hifi 5 méteres távolságkülönbsége kábelezéssel? Lupus, hogyan kaphat jelet a kettőről egyszerre?
-
greenfairy
tag
válasz
schawo #16016 üzenetére
Örülök, hogy játéknak tartod súlyos százezrek elköltését.
(Új cuccban gondolkozom.)
Mivel jobb ez, mit a Lupus + HD 650 (180K) ?
Köszönöm a segítőkész válaszodat!trickyy: A xonar ds-be opa2604ap-t tettünk, alapon egy kicsit tompa a kártya, a 2134-el nekem egy kicsit sok a mély és nem tudja kompenzálni a tompaságot, a 2107-tel nem rosz, alakul a mély, de még mindig kevés egy kicsit a magas és tompa a hangzás. A 2604 feszessé tette mélyet, de van bőven, javult a részletesség és szépen csillog a magas és megszünt a tompaság is. (Nem az én tollamból) (Xonar Essence STX: tapasztalatok különböző művlelti erősítőkkel c. fórum 31-es hsz. Ott találsz választ a beszerzési helyekre is.)
-
greenfairy
tag
válasz
baluka26 #16007 üzenetére
Most olvasom "A kis csöves" írásodat... ez már kezd közelíteni az igényeimhez.
Megoldható-é az előző írásaim igénye megfelelő kábelezéssel úgy, hogy a bemeneti jel a PC-ből vagy a hifiből jöjjön (attól függően éppen melyiket akarom használni) egy erősítő-DAC párosra (pl Lupus-ra), hogy ne kelljen mindenhez a PC-t használnom?
-
greenfairy
tag
válasz
Shufny #16008 üzenetére
Nos akkor megfogalmazom másképpen a kérdésem. Nem nyom agyon a sok pénz súlya, de fogalmazzunk úgy, hogy nem ez az elsődleges szempont. Pannel-lak legnagyobb hátránya számomra (amivel még pár évig számolnom kell), hogy a zenehallgatásank nem tudok kellő tisztelettel hódolni.
Legalábbis eddig ezt hittem, mivel nem is sejtettem, hogy létezik olyan füles, ami ilyen szintet képvisel, mint amiket említettem. (Tehát felveszi a versenyt a jobb hangfalas megoldásokkal.)
Viszont abszolút láma vagyok a dologhoz. Sosem volt épített rendszerem, azt sem tudom mi az az erősítő.De a jó zenét mindígis szerettem, és nagyjából azt lehet mondani, hogy a különböző cuccok között észreveszem a különbséget.
Most a G35-től indultam, és láttam, hogy sok embernek tetszik. Mondom okés, akkor legyen egy hangkari mellé. (Xonar DS) De megláttam az egyel jobbat az STX formájában, viszont ahogy tovább olvasgattam, akkor látom, hogy HD 595-el párosítva már egy másik szintet jelent. Nnnnnna, innen jön a kérdés: mi kell ahhoz, hogy elszabaduljon a pokol? És nem 1 MFt, hanem 100-300k közé befér. Mit kell venni, hova kell dugni pont-pont-pont.
Még egyszer STX (müve cserével) + HD 595-től, ami ugyebár 80k környéke (és kb. tudom, hogy mit hova) jutottam el ide, hogy megkérdezem, mi az ennél magasabb kategória, és az hogyan műkszik. (pl Lupus Junior honnan kap jelet PC-t hova dugom, mer ugyebár számítógép a kindulás, esetleg egy Panasonic SA-PM86D) Illetve most hogy leírom már rájövök, hogy 3 dolognak kéne megfeleljen a cucc amit veszek.
Zenehallgatás gépen keresztül, amikor olvasgatok, surfolok.
Zenehallgatás géptől kb. 5 méterre, olvasás közben.
Néha a játék kellemes dübörgésének hallgatása.
Mindezek úgy, hogy mást ne zavarjak vele, és beeleférjen a fent említett keretbe ésszerűen kihasználva azt (megfelelő előnyökkel a 300-as keretig).
(És igen láma vagyok, de az igényemet nem a MediaM eladóval szeretném kiszolgáltatni, mert pl. azt sem tudja, hogy mi az a Sennheiser, és rámsóz valami vacakot.)
Szóval megköszönöm ha segítő jobbot nyújtotok! -
greenfairy
tag
Sziasztok!
Egy leendő Asus Xonar Essence ST/STX (mi a különbség) mellé, egy jobbacska fejhallgatót tervezek venni, de mivel semmi tapasztalatom nincs, gondoltam megkérdezem.
Seni PC 360, és HD595, 598, 600, 650 közül, mivel mit nyerek? (Persze a mikrofonon kívül.) (Mennyivel roszabb a PC 360 zenére?)
Főleg zenehallgatásra kellene, meg néha játszani is fogok (de nem hiszem, hogy profi szinten... biztos nem). Zenében pop, rock a leggyakoribb. A max. zúzást az Iron Maiden jelenti.
A lényeg a kérdsében, hogy egy ilyen hangkari mellé melyik az ajánlott, illetve ezzel ki lehet-e használni pl. a HD 650-est?
Aktív témák
Hirdetés
- Sony Bravia 50"-os LCD tv (KDL-50W829B X-reality PRO)
- Phone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - gyári állapot - 40 ciklus- APPLE GARANCIA
- iPhone 14 Pro MAX 256 GB Black - 3 hónap Apple szervízgarancia - APCOM - 90 százalékos akku
- MSI Modern 14 B11MOU notebook, ÚJSZERŰ állapotban!!
- Maxra bővített Razer Blade 17 Pro gyönyörű állapotban
- Eladó Acer Predator PH 315-52, i5-9300H, GTX 1660 Ti 6 GB, 512 NVMe SSD, 16 GB RAM, 15,6" 144 Hz
- 4 hőcsöves toronyhűtő Cooler Master Hyper 212 Plus (Intel 1156/1155/1150/1151/1200 AMD FM2/AM3/AM3+)
- Intel gyári hűtő - LGA1200
- DJI Mini 2, Mini SE, Mini 2SE, Mini 4K akkumulátor
- Félkonfig Alaplap + Processzor + Ram eladó
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest