- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
válasz
greenfairy #41962 üzenetére
Jogos, rosszul emlékeztem a 009 árára.
Kis Stax ?
Mondjuk a három legkisebb SR-207,307,407 (vagy az elődjeik)
Úgy látszik rám is hat a marketing. (beats, Stax)(#41965):
Hol hirdeted ezeket a cuccokat? -
baluka26
veterán
válasz
greenfairy #41965 üzenetére
Aztakrva.
-
baluka26
veterán
válasz
greenfairy #41962 üzenetére
Tényleg, hogy áll a bitang rendszered?
-
válasz
greenfairy #39817 üzenetére
A Beyerek is színeznek rendesen, csak más tartományon.
-
szakibá...
senior tag
válasz
greenfairy #39786 üzenetére
Az ízetlen és íztelen ugyanazt jelenti, de az ízetlennek van átvitt értelme is. Nincs itt semmi hiba.
-
P.Schmidt
csendes tag
válasz
greenfairy #39786 üzenetére
Elhiszem, hogy így van.
A lehetőségeim sajnos korlátoltak bizonyos szempontból, de majd igyekszem kipróbálni az ajánlott darabokat.
A végét nem igazán tudom hova tenni.(#39787) contaxg
Igazán kedvesek vagytok és köszönöm a lehetőséget de valószínűleg másként kell majd megoldanom.
Ritka az ilyen önzetlenség ismeretlenek között. -
DEJVID
őstag
válasz
greenfairy #29928 üzenetére
Aztán sírunk hogy nem jó alá az iPod
-
guppy
őstag
válasz
greenfairy #29928 üzenetére
ahhoz sok sikert kívánok
!
-
baluka26
veterán
válasz
greenfairy #27632 üzenetére
Régen kitárgyaltuk, hogy innen van a nickje
-
baluka26
veterán
válasz
greenfairy #27348 üzenetére
Fasza kis épület. bár a K szerintem jobban sikerült
bajnokpityu: Nemzetközi küldemény esetén a szállítólevélen is rajta van az ármegjelölés, és az export célja. Ajándék esetében is kérnek értékmegjelölést. valaki mutatott nekem legutóbb ilyen levelet, azt talán belinkelhetné, ha neki nem gond
contaxg: Vissza fogod kapni a pénz előbb-utóbb.
Winne: Annyiért már fejhallgatót is lehet kapni
Dave: Ne legyél ennyire érzékeny. Kb. mindenki hülyének nézett eddig a HD650 imádatom miatt. schawo meghallgatta, és egyből mindent visszaszívott róla.
Take it easy, ez csak egy fórum -
válasz
greenfairy #27348 üzenetére
Üdvözlöm, hol hagyta a humorérzékét?
Pedig még ki is írtam, hogy nem komoly, hátha valaki nem ismeri a favicceket.
-
-
válasz
greenfairy #27346 üzenetére
Mit, az agyrák generátort?
(Bocs a Leslie Nielsenes poénért, de magas labda volt
)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
greenfairy #27073 üzenetére
ezt mondd mondjuk Bill Gates-nek
-
baluka26
veterán
válasz
greenfairy #27073 üzenetére
Milyen erölködőd lesz a Stax alatt?
-
p_adam
addikt
válasz
greenfairy #27028 üzenetére
Itt van a Lavry, vár téged meg jelen pillanatban itt van még egy tranzisztoros Stax erősítő is ami szerintem némileg jobb mint az SRM600 Limited
Szerintem a Lavry v. Benchmark v. Mytek (v. valami hasonló stúdiós cucc) aminél se rosszabb se jobb nem kell, a PS Audio-nak a fő előnye a wireless streaming és ahhoz képest aránytalanul drágább úgyhogy én az elején felsoroltakból válogatnék. -
baluka26
veterán
válasz
greenfairy #26978 üzenetére
Gratulálok.
Jön felfelé Tatabánya is -
KMT
addikt
válasz
"SR-009 Retail $5250"
Mih?(#26990) Shufny:
Honnan tudod, merre indult az eredeti jel? (: -
bigmasterg
addikt
válasz
greenfairy #26987 üzenetére
Grat hozzá.
Remélem sikerül majd valamikor meghallgatni a K1000 és HD800 mellett.
MIlyen erősítőről hajtod ?
-
DEJVID
őstag
válasz
Gratulálok! :')
-
Shufny
őstag
válasz
greenfairy #26981 üzenetére
Használd megelégedéssel!
Gondolom a többiek nevében is mondhatom, hogy szívesen látunk a következő találkozón.
Mellesleg Tyll pont tegnap rakott fel pár mérést. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
greenfairy #26981 üzenetére
Most kaptad meg, vagy most értél rá foglalkozni vele?
Persze gratula hozzá. -
válasz
-
guppy
őstag
válasz
Nagyon szép fejes, grat
-
p_adam
addikt
válasz
greenfairy #23121 üzenetére
A Beyerdynamic DT1350 jó választásnak tűnik bár valami hordozható erősítő sem árt hozzá de anélkül is jó. Ultrason Edition 8 valószínűleg nem éri meg a pénzét, használtan jóval új ár alatt is elég nehéz eladni, itt a marketing az erős, nem a tartalom.
Talán még a Koss Pro DJ100 aminek érdemes lenne utánanézni, ilyen célra én egyébként is kevesebbet költenék mivel nem lehet rá annyira vigyázni (karcolások, stb.). -
slfln
senior tag
válasz
greenfairy #23124 üzenetére
Ezt a 'nem akarok a fülembe dugni semmit' dolgot nekem egy év volt leküzdeni. Azóta súlyosan megbántam, hogy valaha eszembe jutott az, hogy hordozható fejhallgatót vegyek...
de teljességgel értem a kételyeidet.
Én hónapok óta tervezem egy egyedi fülmonitor elkészíttetését, de a jelenlegi fülmonitoraim mellett kénytelen vagyok a maximalizmusra törekedni, mert már ezek is igen magasra rakták a lécet és tényleges előreugrást szeretnék elérni. Ehhez viszont kb. 200eFt-ot le kéne legombolnom.
Sokan gyanakodva néznek ezekre a kis légypiszkokra, anélkül, hogy tudnák milyen minőségben is képesek kipasszírozni magukból a hangokat.
Én perpillanat túl sok kontrát a Vsonic GR07 színpadi monitorom ellen az asztali láncom javára nem tudnék felhozni. Inkább csak annyit mondok, hogy amikor itthon vagyok is ezekhez nyúlok először, mint az asztalihoz (sajnos.) Bár ez nagyrészt az egyszerű összállíthatóságának és az abszolút helyhez nem kötöttségének is köszönhető.
Az fülmonitorok világában az utóbbi 2 évben lejátszódó technológiai fejlődés sokkal érdekesebb, mint a fejesek között történtek. Az Ultrasone 'hogyan lökjük ki a hangot a fejen kívülre egy zárt fejesből' próbálkozása közel nem akkora bravúr szerintem, mint ami az iemekkel történt.
A teljesség igénye nélkül:
Újra feltámadt a biocellulóz membrán a fülesek világában, vannak próbálkozások dupla dinamikus membrán kialakítással, vannak balanszolt armatúra - dinamikus hibridek, a Sony nem is olyan régen mutatta be az EX-1000-et, ami egy ugyancsak érdekes folyékony kristály polimer meghajtót használ. Egyre elterjedtebbek a több utas balanszolt armatúrás fülesek, mert már normálisan meg tudják oldani ilyen kis helyen is a több utas rendszereket és miniatűr passzív keresztváltók is nagy forradalmon estek át.A linkelt fülesek között az előző hozzászólásomban van olyan amelyik 5 utas (mint a hangfalak - csak ott nem szokott lenni ennyi)! Ebben 5 pár(!) meghajtó dolgozik oldalanként!
Az armatúrás meghajtású rendszerek vagyonokba kerültek pár évvel ezelőtt, és csak zenészek, hangmérnökök voltak képesek megvásárolni azokat. A technológia lesüllyedt árban a pór nép szintjére és a jelenlegi elérhető legmagasabb szintet a linkelt fülesek képviselik és amint látod nem túl olcsóak még így sem.Ne haragudj, de az R10 szerintem nem utcára való, és igen nehezen fogsz tudni venni egyet a Qualiahoz hasonlóan, mert már a használtak is 6500$ körül mennek.
Egy jól szigetelő zárt fejhallgató körülbelül 20db-elt szed le az ambiens zajból. Ezt a szintet a leggyengébben szigetelő fülmonitorok is simán überelik. Egy teljes fület lefogó egyedi monitor 40-45db-elt csillapít a külső zajokból.
Én abszolút nem értem azokat, akik azzal érvelnek, hogy 'de így nem fogok semmit hallani a külvilágból'... Szóval inkább akkor veszel 300eFt-ért egy hordozható fejhallgatót és hallgatod vele a metrót, a buszt, meg a villamost vagy melóban a fénymásolót meg a plottert?
Ott tökéletesen teljesen mindegy mennyire high-end a cuccod, ha ezek a 'hangszerek' pluszba beférkőznek a zenédbe.
A 'nem fogom meghallani ha rámdudálnak' dolgot sem gondolta át, aki ezt mondja. Egyszerűen szét kell nézni és kész. A dinamikus, éles, 'gyorsan keletkező' hangokat ezzel is meghallod, és ha nem a füled, akkor a tested érezni fogja. Fejhallgatóval is ugyanúgy kivasalnak, nem látom a különbséget.
Vezetés közben pedig semmilyen fej/fülhallgatót nem szabad hallgatni ez már ötletnek is rossz.Erősítő a több utas armatúrás füleseknek valószínűleg nem árt. Ez kb. ugyanúgy van, mint a fejeseknél. Valamelyik jobban profitál belőle, míg a másik szinte sehogy.
A hordozható erősítők piaca is rengeteget fejlődött az utóbbi évben, de ezekre már nem térek ki, mert még ennyire se tartozik ide és így is rengeteg szót fostam.
Zárásként egy levélből idézek, egy olyan ember szavait, aki több Staxot hallgatott, mint ide a fórumra írók összesen (erről a customról):
"Igaz a hír miszerint ez a legjobb.
Összehasonlítva nagynevű gyártmányokkal ez minden tekintetben a legjobb
az én 45 éve igazi hangszerek közelében nevelkedett hallásomnak."Ha kicsit szemfüles vagy arra is rájössz, ki írta.
-
slfln
senior tag
válasz
greenfairy #23121 üzenetére
Ezek annyiba kerülnek mint az ED8. Van egy olyan megérzésem, hogy akár az SR-009 után is elkerekedne a szemed, ha egy ilyen egyéni monitort meghallgatnál.
1 2 3 4
(Nem kell megvenni ezt se, csak meg akartam mutatni, hogy a fülhallgatókat nem kell elítélni a méretük miatt. Sokan itt szerintem igencsak meglepődnének, ha hallanának akár egy Fischer DBA-02-t, hogyan szól...)
Igen, a K1000 a legjobb hordozható fejes, ezt mindenki tudja. Egyértelmű.
-
slfln
senior tag
válasz
greenfairy #23119 üzenetére
Utcára 1500$-os hordozható fejes? : O Abból kijön 7db HD25-1
... És még a lopósok figyelmét se kelti fel.
Akkor viszont inkább gondolkozás nélkül egy custom fülest vennék, ha valami hordozható kellene ennyi pénzért. Valószínűleg az ED8-at állva hagynák, bár ez csak álmodozásos spekuláció.Zárt nagy AT-k nem teljesítenek jól a teszteken, attól persze neked lehet bejönne. Én 700-asok felett semmit nem hallottam. Amúgy ja... az a kengyel végződés pl. a W1000-et -hokkaidói cseresznyefa cup ide vagy oda kissé a 'gagyi' felé viszi el az én meglátásom szerint is.
-
Blackhole13
senior tag
válasz
greenfairy #23114 üzenetére
-
slfln
senior tag
válasz
greenfairy #23116 üzenetére
Ja, sorry... Elkerülte a figyelmem, hogy Staxot akarsz rábiggyeszteni. Így maximálisan egyetértek és együttérzek
.
#23116: Az Ultrasoneokról mi az általános tapasztalat amúgy? Eddig abban a hitben voltam, hogy hasonlóan nem túl jó ár/értékkel rendelkeznek, mint a Denonok.
-
slfln
senior tag
válasz
greenfairy #23108 üzenetére
-
nagyúr
válasz
greenfairy #23109 üzenetére
-
nagyúr
válasz
greenfairy #23104 üzenetére
Ha $100 körül megoldom, viszel 3-at?
Ha gondolod beszélhetünk róla.#23106
Fémmel mi a gond? -
Tomi_Sci
őstag
válasz
greenfairy #23104 üzenetére
Mennyit szánsz rá?
bigmasterg Gondoltam, hogy a kérdés tárgya kiugrasztani a nyulat a bokorból, de elnevezésekkel nagyon makacs vagyok
k1000 háttérnek beállítva, köszi -
p_adam
addikt
válasz
greenfairy #22860 üzenetére
Igen ezt jó tudni. A magam részéről az SR009 még bőven ráér mert nem limitált darabszám így előbb utóbb úgyis találok valamennyivel olcsóbban is, persze akkor majd résen kell lenni.
Azért ment el gyorsan mert már jóval előtte le volt beszélve vele, a hirdetés csak azért kellett hogy kapjak róla visszajelzést. Kicsit tartottam tőle hogy ha valami elromlik akkor utána nem fog semmit érni de valószínű ezek a megbízhatósági problémák a régi Omega-val kapcsolatban túl vannak lihegve.
-
p_adam
addikt
válasz
greenfairy #22827 üzenetére
Igen, az új tulajdonos az SR009-el szemben is preferálja úgyhogy valószínűleg egy jobb erősítővel is ki kellett volna próbálnom de ez van.
A találkozóra meg mindenképp sort kerítünk. -
válasz
greenfairy #22827 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy a füles van az emberért, nem fordítva. Ha a kedvenceidet nem tudod hallgatni rajta, akkor érdemes keresni egy másik fülest is a mostani mellé, amin azokat is meghallgathatod.
Nekem is ezért van két eltérő karakterű hifi rendszerem, és egy kupac fülesem (amiből csak 3-4-t hallgatok).
-
p_adam
addikt
válasz
greenfairy #22825 üzenetére
Egy kíméletesebb fejhallgató azért nem árthat a rosszabb felvételekhez, attól függően hogy milyennek találod az SR-009-et. A HD250II-ben számomra az a jó hogy az új erősítővel egy teljes hangsávot lefedő teres, részletes, elég jól kiegyenlített hangzást kaptam ami egyáltalán nem fárasztó, nem okoznak neki gondot a régi felvételek. A kifejezetten sziszegős dolgoknál van egy pici ércesség amit nagy ritkán észre lehet venni ha a felvételben maradt de ez kell is egyébként a hangszerek által keltett magasak nem lennénk ilyen jók (A Creek ezt úgy oldotta meg hogy erőteljesen vágott a magasakból ami a teret is összehúzta). Talán még egy Cardas kábellel később megpróbálkozok mert lehet hogy azzal még jobb lesz de ennél sokkal többet nem hiszem hogy ki tudok hozni belőle.
A Qualia-nak óriási a tere és a felbontása meg gyorsasága de a sziszegősen felvett felvételekkel nem kellemes élmény amennyire lehet el van mozdítva a finomság irányába a hangzás de ez sem tűnik elégnek. Próbáltam sokat állítgatni de a magas mindig ugyanolyan maradt, talán szimmetrikus módban több lesz a mély és akkor lejjebb tudom venni a hangerőt de tartok tőle hogy sokkal jobb már nemigen lesz. Valószínűleg a fülformának is erőteljes köze lehet a hanghoz és egyszerűen nem vagyok kompatbilis vele.
Előbb utóbb hangfalat is tervezek majd de ott az a gond hogy ha egyszer kiválasztok valamit akkor már sokat nem tudok rajta alakítani, míg a fejhallgatók között viszonylag könnyű váltogatni (persze érdemes előtte kiépíteni rá a dolgokat, itt hibáztam korábban és ezért is van hogy van olyan amit már megbántam hogy eladtam).
-
bigmasterg
addikt
válasz
greenfairy #22799 üzenetére
Grat.
Nem épp az alsó kategóriáknál kezdted a fejhallgatózást. Már csak az lesz a probléma, hogy nehéz lesz innen feljebb lépned.(#22806) fi:zi'k:
Arra a hullafoltos 'biztosszarra' gondolsz?
Mondjuk lehet, hogy tényleg nem lett volna rossz meghallgatni a T1-etis, de hirtelen jött a 800. (De ennyiért megvenném megint...) -
Shufny
őstag
válasz
greenfairy #22804 üzenetére
Hát ez a lényeg, hogy ha alig jönnek a rendszeresen irogatók között, akkor a létszámot csak "ismeretlenek" tehetik ki. Természetesen nem bigmasterg -től félteném én sem a cuccomat.
Jó szórakozást!
-
Shufny
őstag
válasz
greenfairy #22801 üzenetére
Árat nem is terveztem kérdezni. Gondolkoztál rajta, hogy ennyiért érdemesebb lehet már hangfalas rendszert építeni? Van kizáró ok, vagy ez jobban tetszik?
A baj, hogy sokan vannak így itt, hogy semennyire nem érnek rá. Na meg sokan úgy, hogy egy tömeg teljesen ismeretlen közé nem túl szivesen viszi a cuccát. A kettő együtt nagy probléma.
-
Shufny
őstag
válasz
greenfairy #22799 üzenetére
Jahogyja... nem apróztad el. (mondhatni elszabadult a pokol
) Erősítővel együtt veszed? Csak mert ahhoz nincs azért akkora választék tudtommal, hogy megérje külön keresni. Bár gondolom érdeklődtél ezzel kapcsolatban eleget. A hazai forgalmazón keresztül intézted? DAC -nak mit tervezel?
A rövid határidő nem tudom mennyire volt probléma. Úgy tűnt inkább senki nem tudott időt szorítani egyáltalán. Nem pont akkor. Na meg többeknek közbejött valami közvetlenül előtte. Olyankor mindegy, hogy mennyire előre volt leszervezve. Én is sokkal kevésbé tudom mennyire érek rá 2 hónap múlva, mint jövőhéten.
-
Shufny
őstag
válasz
greenfairy #22797 üzenetére
Nem mentem volna bele bőven, ha nem húz fel direktbe. Alapból azt is nehéz nem felvenni, hogy kérdőre von minket. KMT válaszol, majd "nem vitatkozik." Csupán kijelent. Hát kösz, aztán én vagyok a durva, ha én is kijelentek valamit...
Ha nem foglalkozunk velük, akkor meg jönnek az olyan hozzászólások, hogy milyen szemetek vagyunk, hogy a nem foglalkozunk azokkal, akiknek nincs elég pénze...
Eléggé elment a kedv valamiért a találkozótól. A legutóbbi két kísérlet érdeklődés hiányában elmaradt, szóval nem tudni, hogy lesz-e a közeljövőben.
Szabad tudni, hogy mit szereztél?
-
Bodz
nagyúr
válasz
greenfairy #22794 üzenetére
"közületek való" Mi ez a topik, valami szekta?
-
Shufny
őstag
válasz
greenfairy #22794 üzenetére
Én is megmondtam mi a bajom. Idejön valaki kérdezni, hogy x füles milyen. Azt válaszolom, hogy annyiért van jobb lásd ez meg ez meg ez. Majd jön rá a válasz, hogy honnan tudom, mert neki valaki mondta, hogy márpedig a hiper gémer izé a legdúrvább, és mit pampogok, ha nem hallottam. És nézzem meg, hogy a tulajoknak tetszik. Ha netán meghallgatok egyet, és úgy nem ajánlom, vagy esetleg MEGVESZEM és el akarom adni, akkor meg kereskedő vagyok, aki itt vadászik az áldozataira, és ezért van pénzem fejesekre.
Azt hiszem érthető, ha ezt zokon veszem. Márpedig ezzel a hozzászólással az ilyen esetek előfordulásának valószínűségét növeli.
Képtelenség mindent meghallgatni, de ha egy ismert márka gamer fejhallgatójára még az overclockersclub se tud jót mondani, arra elég nyugottan kijelentem, hogy nem ajánlott senkinek.
Mellesleg azért nem válaszoltam neki az elején, mert 1000x leírtam már, hogy teljesen jó játékra egy mezei fejhallgató, max hangkártyával hasznája a DH -t, a gamer csodák se csinálnak mást. Ha nem olvassa el az első hsz -t és nem hajlandó keresni a topicban, akkor milyen alapon várja el a segítséget?
Persze azt vesz, amit akar, és használja megelégedéssel. De visszajönni igazolni magának a döntését, bírálva a véleményünket használható indoklás nélkül, az csak nekünk okoz később bosszúságot, és nem értem miért ne kéne támadó jellegűnek tekintenem. Főleg a következő kommentje után.
-
baluka26
veterán
válasz
greenfairy #21025 üzenetére
Ezt megfülelés kérdése, és sajnos nem sokunknak volt közünk ilyesmi cuccokhoz.
p_adam tuti a HD250-et mondaná, mert ő azt szereti a legjobban. Jó még sokkal olcsóbban az ATHM50, zárt és nagy AT-k, AKG-nak most jön majd ugye egy komolyabb zárt fejese. Ott van az általad is említett nagy Denon.
Az R10 valószínűleg azért is eléggé drága, mert ritka.De alapjában véve én nem biztos, hogy zárt fejhallgatót vennék, csak akkor, ha nagyon muszáj lenne
-
KMT
addikt
válasz
greenfairy #16023 üzenetére
Lupus-ból a "D" is rendelkezik fejhallgató erősítővel, és egy 20-assal olcsóbb. Nem tudom, mivel tud kevesebbet.
-
dudika10
veterán
válasz
greenfairy #16067 üzenetére
Rendben, csak szerintem picit felreerthrto volt amit irtal es jobbnak lattam pontositani. Mindenki tevedhet.
-
bigmasterg
addikt
válasz
greenfairy #16067 üzenetére
Az nem azt jelenti, hogy csak akkora ohm-os fejhallgatót lehet rákötni, hanem egy impedancia kapcsoló van rajta. Gondolom hogy jobban szóljon rajta a kis és nagy impedanciás fejhallgató is. Hogy ezt hogyan csinálja, illetve pontosan mit is csinál, azt én meg nem mondom.
Itt biztosan van aki tudja, de ha nincs és nagyon érdekel, akkor megkérdezheted a gyártó ide passzoló topicjában is.
Én azt mondom, hogy elég neki, Bravonál semmivel sem rosszabb, ha az jobb lett volna, akkor nem adtam volna el. Gondolom egy sokkal drágább erősítővel valamennyivel jobb hangot is ki lehetne hozni a 650, de én most elégedett vagyok ezzel.
(Korábbi Hifi-show -n Lupus JR-ra volt kötve egy HD800 és nem hallottam, hogy bárki panaszkodott volna a hangjára. Plusz az Augusztusi-Szeptemberi Sztereó magazin Senn HD800, Beyer T1, Audio Technika w5000 'összehasonlító' tesztjében is egy Lupus JR-t használtak a Beyer gyéri erősítője mellett. Itt sem volt rá panasz, bár ez akár lehet azért is, mert -gondolom- ingyen kapták a teszthez a lupust.) -
trickyy
senior tag
válasz
greenfairy #16018 üzenetére
Köszi,akkor ezek közül majd választok:
-
rauschie
senior tag
válasz
greenfairy #16023 üzenetére
Figyelj..
Amint itt leírták, ennyiből már tényleg nagyon sok mindent lehet venni. Alapvetően két kérdés van: az egyik, hogy neked mi tetszik, a másik, hogy megéri-e a többletpénzt, amivel jobban tetszik, mint az eggyel olcsóbb jelölt. Ha én csinálnám, akkor végighallgatnám a HD250, HD600, HD650, K70x, K60x, K24x sort +1 staxot. Ha ezek közül meglenne, melyik jön be a legjobban (illetve, ha a stax az, akkor utánaolvasnék, milyen sztatikus fülesek férnek bele az árba), választanék egy forrást, amivel nekem spec nincs tapasztalatom, tehát a többiek fogják megmondani, mik a versenyzők ebben a kategóriában. ha mindkettő megvan, akkor jön az erősítő, amiből megint nyilván az kell, amelyik a legjobban tetszik. Amire ki akarok lyukadni az az, hogy ezt nem fogod megúszni komoly utánajárás nélkül, vagy legalább is nem hiszem, hogy úgy jársz a legjobban. Mindenképpen kezdd a fülesekkel, azok száítanak a legtöbbet, ha az megvan, akkor már lehet a többit szűkíteni olyanokra, amik palástolják a füles gyengeségeit és kiemelik azt, amiben az erős. -
válasz
Ezek személyes vélemények. Nekem a Heed füles erősítője jobban tetszett, mint a lupusé. Továbbá még nem hallottam Hd650-t, csak Hd600-, viszont ahogy a különbséget elmesélték, a Hd650-t nem szeretném. A Hd600 melegsége éppen a határon van, és mivel a 650 melegebb, nekem sok lenne. A Dac kiválasztásánál saját személyes igényeimet is véletlenül figyelembe vettem, nekem szükségem van a Cambridge bizonyos extra szolgáltatásaira.
Persze minden más lenne, ha ez lenne az első rendszerem. Akkor minden bizonnyal egy Cambridge + LittleDot (valamelyik) + K701 lenne ennyi pénzből. (Illetve ez csak 170)
De AKG-m már van elég, most hallgatózás után Sennheiserre gyúrok.
Persze, bármikor szívesen elköltök bárki helyett bármennyi pénzt.
-
guppy
őstag
válasz
sztem schawo arra célzott h annál a bizonyos 300 ezres kategóriánál már inkább egyéi ízléstől függ h mit érdemes választanod, mert ott már minden nagyon jól
szól(persze azért mellé lehet fogni).BTW én HD800 és lupust vennék
-
bigmasterg
addikt
válasz
Esetleg ez is jó lehet. Ehhez kell egy fej.erősítő nélküli dac. Akkor ez is 200 körül / alatt van.
Nekem egy Lupus Junior + HD650 van. Jó kis kombó ez, viszont CanAmp-ot sajnos még nem hallottam.
Olvasottak alapján a hd600 és HD650 másképpen szól, más irányba mentek el a 650el. Kérdés, hogy kinek, mi tetszik jobban.
Illetve TE milyen stílusú zenét hallgatnál rajta.Mondjuk bizonyos estekben (pl. nálam
) az is megeshet, hogy a fejhallgató 'formálja' az ember ízlését, azt hogy milyen zenét hallgatok.
-
válasz
greenfairy #16014 üzenetére
A terved jóval olcsóbban is teljesíthető használt cuccokkal. Kis ügyességgel össz 30k is elég lehet.
Újonnan is bőven beférsz a tervezett keretbe.
A kijelölt keret már lehetőséget ad személyes preferenciák figyelembe vételére.
Imádom, mikor ilyen szép keretet kapunk "játszani"
350k-ba akár egy lupus meg egy hd800 is befér.
Lupus és HIFIMAN is tudja ezt, ha kombó eszközben gondolkozol. Ennyi pénzbe rengeteg különféle megoldás befér, egy csomó egymásnak ellentmondó választ kaphatsz, hiszen mindenkinek más és más tetszik.
Ha én most venném, akkor egy Cambridge Dac + Heed Canamp + Hd600 lenne kb 200k-ból.
-
válasz
greenfairy #16000 üzenetére
555-t 600-t vagy 650-t vennék ehhez. A többi nem olyan jó ár/érték arányú az említettek közül.
Én úgy tudom, hogy az ST(X)-nek elég jó füleserősítője van. Mondjuk, sosem hallottam....
(#15996) baluka26
-
baluka26
veterán
válasz
greenfairy #16006 üzenetére
Hát, egy HD650-hez szerintem felejtsd el az Essence ST/STX-et, és vegyél hozzá egy Hivox Lupus Junior "headphone center"-t, és akkor zenehallgatásra költés kipipálva a következő évtizedre
-
baluka26
veterán
válasz
greenfairy #16003 üzenetére
Az a pénztől függ, barátom
-
Dave™
nagyúr
válasz
greenfairy #16000 üzenetére
meg ha már HD600/650, akkor oda elkél egy fejhallgató erősítő is - amennyiben tényleg ki szeretnéd használni, oda kevés önmagában a hangkártya, hiába nagyon jó.
Aktív témák
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-ért?
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest