- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én azon csodálkozom h vki meglepődik ha egy autót használnak. Mi azzal a baj? Ha nyerészkedni akarnék akkor 200k-ért veszek rá látszat dolgokat, kicsit tekertetek az órán, és már is csak 180k van benne.
Komolyan van vki aki elhiszi h egy garázsban álló kocsit csak is Ő foghat ki?
-
hdman
őstag
ÓÓÓ, amikor évekkel ezelőtt egy ducato maxival jártam fel pestre áruért....
A régi szép idők
Gyönyörűen lehetett haladni, nem fenyegetően, de egy picit tempósabban haladtál, kicsit toltad a ronda nagy pofáját kifelé, és mindenki elengedett
-
Tökmindegy
senior tag
Én nem veszem észre hogy különösebben csökkent volna a forgalom. Nagyon időszakos amúgy még egy napon belül is pl reggel 7 körül az összes bejövő úton tömeg van , M3 bevezető , Egresi mint említették Pesti út stb.Napközben a belváros tele van este 5 ugyanez visszafelé. Viszont az igaz hogy a parkolók nem ürülnek ki teljesen reggelente bár egyre több család rendelkezik 2-3 autóval.
-
-
-
-
Szplöttyy
senior tag
Csinálnak, nekem szép nagy sík üveges lámpám van, H4, és a sima 500ft-s "egyszerű" H4-esnél jobban világít sokkal. Szebb, távolabbra, és erősebben is világít. Mondjuk mint írtam a Megalight +90-es csalódás, a Sportlight Silver +50-es jobb volt, bár annak halványan kékes a búrája is, nem fűztem sok reményt hozzá, de a szememnek jobb. NightQuide-ot próbálnék ki, ami ugye mindenhova más szinűen világít
-
Laraxior
titán
Ma ültem munkatársam bátyjának az Opeljébe, köbö hasonló. Régi f-astra. Kályhacső alatta, 1.4, 80 ló körül, de aszonta nagyon megy, hát lássuk. Nyomja, üti-vágja, csikorog a kerék... és köbö ennyi. Vigyorogtam magamba. Neki 1.1-es punto.... nah ahhoz képest lehet hogy megy, de alig vártam hogy kiszálljak
Persze az egész meg volt spékelve ordító muzsikával, ami a csomagtartóban levő szekrényből jött -
!Overdose!
őstag
Ezek az azt hallottam dolgok valóban nem mindig hitelesek, de amikor hétvégente megkérdezem a független autószervizben dolgozó barátomat, hogy milyen munkái voltak a héten, az nekem bőven elég infót szolgáltat arról, hogy milyen autót szabad venni...
A családban lévő Megane II 1.5 dci tulaja folyamatosan szív a kulcskártyával és vannak egyéb rejtélyes elektronikai gondjai is az autónak. Mellesleg újonnan vásárolt autóról van szó. Elég nagy mennyiségű pénzt borított már bele az autóba, de nem járt teljes sikerrel.
De akár elég csak megnézni a népítéleteket, ahol több, mint 4 oldalnyi kettes vagy annál rosszabb ítélet van. Ez szerintem igen is rosszabb, mint más, főleg japán autóknál. A hasonló évjárató Corolláknál 1 oldal plusz 3 db ilyen ítélet van. Az összes ítéletek száma 33 és 25 oldal, tehát nincs hatalmas különbség.Azt az azért kerül annyiba mondatot pedig nem neked címeztem, hanem a fenti vitához, de valóban jó példa ebben az esetben is.
-
tomcsi23
veterán
Itt egy kép. A felni melletti, illetve a tárcsa külső peremére gondolok rozsda ügyben. Igaz, ez már majd 3 éves, és olyan 26e km van benne, de már fél év után is majdnem így nézett ki. Van néhány gyári is, ill. utólag is lehet olyat venni, ahol le van kezelve a tárcsa egy réteggel és nem kezd el rozsdásodni.
-
tomcsi23
veterán
Ha nem éri csapadék, akkor is rozsdás lesz
Itt ugye két részről van szó, egyik ahol a fékbetét fog (koptatja) a tárcsát. Ez egy mosás után is rozsdás lehet, de egy kisebb fékezéstől újra fényes lesz. A másik rész pedig a tárcsa többi része, ahol nincs használva. Ezt szokták (ill. az egész tárcsát, csak a használt részről lekopik) bevonni egyéb réteggel, hogy ne rozsdáljon az évek során.Neduddki: 3 hét semmi, olyan fél-egy év után jelentkezik a mosástól, esőtől, párától.
-
Rick4
félisten
Nekem jó lett volna ha van olyan ami tetszik, és látszik hogy olyan az állapot, de nem volt. Azt se mondom hogy végső kétségbeesés volt, inkább a helyzet függvényében logikus lépés, megláttam egy hirdetést, itt volt 25 km-re, elmentem, és a pénzért az elvérhatót hozta a kocsi. Kényelmesen, mindennel együtt is max 1 hónap alatt megvan, (német papíros, majd most jön a forgalomba helyezés) és saccra az a 250K ami még a 8-900-as vételárra fél év alatt rájöhetett volna erre arra, most a zsebben marad.
-
-
runner 125
nagyúr
Fel nem fogom, h ez az agyatlan őrület miért lett ilyen népszerű.
Egy részből szerintem ótvar ronda, másrészből az ültetésnek is hála magyar utakon használhatatlan, szilenteknek egyszerre annyi, meg úgy utazol benne, mint a póni csacsin, harmadrészből egy komolyabb kátyú és megvan a baleset.
A győri, balatoni rendőrök most nyáron elég szépen utaznak az ilyen autókra.
Egyik haverom is bele van boozulva ebbe a stílusba, per pill eladó a Caddy-je, de jó pár ezret már ő is kifizetett büntetésekre. -
Nem vitatom hogy megszállottság és benzin függőség kell a tuninghoz. De én abban hiszek amit nálam hozzáértőbbek megterveztek úgy ahogyan azt tették, gondolom nem minden ok nélkül. Én azzal ismerem el a tudásukat hogy úgy használom a terméküket ahogyan kiadták.
Ezért aztán, tisztelem a megszállott őrülteket, de nem teszem magamévá az őrületüket. Én megmaradok amatőr felhasználónak: élvezem a minimális kockázatot, és jó eséllyel teszem ezt hosszabb ideig. -
Bull Boss
őstag
mycso én láttam már pár autót... Nem hirdetem azt, hogy igénytelenül kell bánni az autókkal félreértés ne essen. Én csak azt mondom, a régi swiftek motorja felépitése tényleg ennyire massziv és strapabiró. Egy olasz vagy francia kocsi ennyi kilóméterrel már újra lenne hasznositva... de tényleg Flame OFF, ha szeretnéd szivesen odaadom neked egy körre megnézheted hogymegy hisz itt vagy közel
-
megema
őstag
Nem tudom mi lenne igazából... Gondolom rohangálni kéne a városban (BP), és ha esetleg utazni kell akkor se legyen kényelmetlen. Gondolom nem 2 ülésest akar, csak elnézett valamit... 600 ezer alatt kéne valami, ahogy sejtem ezekből. Totalcar-os cikket linkeltem neki kapásból, hogy legalább tudja mik a lehetőségek.
ABS, klíma, el. ablak és pár légzsák kéne szerintem. Meg ugye a szokásos... Alacsony fogyasztás és olcsó fenntarthatóság.
ati012: Én is pont ezt mondtam neki. De amúgy ezek a típusok, illetve modellek nem lennének rossz választás, nem? Csak a két konkrét darab (Clio - 2 ülés, Xsara - "tuning") nem az igazi.
-
Varoz
addikt
Egy dologt nem értek, hogy miért írja azt, hogy adott esetben a régi turbo leszerelése előtt kell lecserélni az olajat, nem pedig az új felszerelése után?? (itt valahogy nem látom az összefüggést)
Pedig egyszerű. Ha nem cseréled ki előtte, akkor egy keveset az új turbó is megy a régi sz.r olajjal. Ami jobb esetben csak kopás. De ha gond van a kenéssel akkor az új turbó halálát is jelentheti.Rick4
Igazi művész vagy. Szépen kimagyaráztad magad.Csak szólok amire te gondolsz az a típus. A modell az pl. 3-as, 4-s Golf. De magában a Golf az típus.
Legalábbis a legutolsó tudomásom szerint így van. -
-
Most komolyan, tenyleg nem vilagos, hogy mi a kulonbseg a hitelosszeg meg a torlesztoreszletek szummaja kozott?
szerk: igen, meg arrol is szol, hogy ha egy masik autot veszel meg mondjuk 2,5 millioert, hitelre (most eltekintve attol, hogy mar nincs 0%-os hitel), akkor se 2,5 millio forint lesz a torlesztoreszletek osszege, hanem tobb.
-
8th
addikt
Úgy keveredett ide, hogy eddig akárhány integra tulajjal beszélgettem mindnek volt kisebb nagyobb karambolja. Van akit hátulról utolértek de a többségnek az orra törött. Sportkocsi. Nem sportkocsinak látszó hétvégi valami puhapöcsöknek hanem ízig vérig sportkocsi. Amelyik normális állapotban van az vagy nem eladó vagy ha igen ismeretségi körben cserél gazdát. Na azokat sosem fogod a hahun meglátni, esetleg 5év múlva amikor már az új tulaj lelakta/megtörte és kiszállna belőle.
szerk: szívómotort tuningolni egy turbóshoz képest aránytalanul drága mulatság. Ennyit akartam mondani.
-
Zewa
senior tag
Normális állapotú nem szétnyúzott intit találni nem egyszerű. Eladót még inkább nem.
Inti lehet lehet mondjuk Celica is.. lényeg ott van hogy messze nem kell 5milla szerintem egy élvezetes járgányhoz.Szívókat is lehet azért tuningolni de egyértelmű hogy feltöltéssel más dimenziók nyílnak ki..
Imádom amikor az 1.3-as Stift Mk3-alá rakatnak komplett saválló rendszert. Bár többnyire csak valami vásári dobot hátulra. -
MPowerPH
félisten
A céges autóknak ált. a sok km-en kívül nincs más 'baja'. A 99%-uk mind rendszeresen szervizelt, jó esetben végig vezetett szervizkönyves. Tehát maximum kopott lehet, karcos-ütött, és esetleg széthajtott. Tehát inkább a kozmetikára kell költeni a vétel után, műszakilag nem valószínű, hogy gond lesz vele.
-
mycso
veterán
No, közben megvan az is, hogy 1996-ban hozták ezt a 9ft-os okosságot, és természetesen azóta nem is változtattak rajta.
'96-ban 108FT körül volt egy liter gázolaj, most meg 431FT, végül is minek emelték volna a költségtérítést, alig négyszeres az áremelkedés. LoLRick, amiről te írsz az a "Saját gépkocsi használat költségtérítése", amiről meg mi az az "Adómentesen adható munkába járás költsége".
-
Rick4
félisten
munkámhoz használom az autómat, hanem a munkába járáshoz!
Egy dologról beszélünk, ez mind benne van az szja törnyényben, konkrátan a 10. pontban, szóval ha ott van, akkor adható, ha nem adják, az a munkáltató köcsögsége. Neki nem érdeke pl hogy ne késs a melóból a busz lekésés miatt, hogy ne legyél fáradt a sok buszozástól, miközben leírja költségként azt amit neked kifizet? -
-
-
-
-
-
-
-
nesa
veterán
Nemer rohogni
konkretan ez lenne.
-
hdman
őstag
Akkor viszont nagyon nagy mákod volt,hogy leértél, nekem a szervó+ABS hibát az utolsó pár km-en dobálta, addig volt szervó is rendesen.
Akkor az nem is volt drága, Neked sem, annyit bőven megért.
Laraxior: persze, hogy nincs hely, Neked 3.0 V6 motor van benne, nekem meg egy 1248 ccm fűnyiró
Kis túlzással hosszában 2 motor elférne egymás mellett.
Mondjuk azért megy is a kis takonypóc
Köszi a válaszokat, akkor nagyjából már tisztában vagyok a várható költségekkel.
Mostanában nem nagyon pályáztam, de érdekes volt látni, hogy szinte mindenki 120-130-cal ment, engem óra szerint 140-150-nél nem nagyon előztek meg. Nem akarok hazudni, de talán 20 autó BP-->Győrig. Ennyire érződik a benzináremelés??
-
Klasszikus értelmű chip tuning az a gyári szoftver optimalizációja. És bezony soxor ez nem jelent plusz lóerőt. Csak idehaza van az a köztudatban, hogy a csip az plusz 1kk lóer és örök életet ad a kocsinak. Rick4 jól mondja: több levegő és üzemanyag. Amit nem szabad elfelejteni h a gyári értékekhez vannak igazítva a fékek, és egyéb biztonságtechnika a ótóban.
Én személy szerint abban hiszek, hogy gyári hang, soha 2 liter alattit (1995 még ok
) és az élet v6-tól kezdődik
-
Rick4
félisten
Várjál, leírom, akkor ez hogy is volt pontosan:
Leírtam valamit, majd melléírtam, hogy több éves tapasztalatra alapszik az állításom, a gumi még most is megnézhető, megfoghatő, több gumival egyszerre összehasonlítva állapítottam meg azt, mait le is írtam, és a gumik most is megvannak.
Mivel megcáfolni érdemben nem tudtad, és azóta sem tudod, legalább jössz egy gagyi beszólással, erre visszakérdezek. Erre jön egy válasz, hogy neked vegyipari végzettséged van, amire nekem lábcsókolgatva le kellene borulni, és a saját tapasztalatomra épülő hozzászólásomat meg kellene cáfolnom. De nem teszem, mivel ettől még nem látok az állításaid közül semmit se bizonyítva, és visszakérdezek, mégis, szakmailag is támaszd már alá valamivel. Konkrét, a vegyipari végzettséget, vagy bármiféle hozzáértést tükröző szakmai válasz megint nincsen, de legalább jössz az értelmezési képességek feszegetésével.
Az meg a darwin díjas meglátás, hogy szerintem nem fontosak a körülmények, miközben leírtam, egy autó gumialkatrészét hova tervezték, és az általam felvázolt esetben hol volt tárolva, ennek ellenére valamit látok a felületén, a szerkezetében. Én nem beszéltem pincéről, olvass vissza, aztán írd le, hogy ja, hát, hülyeséget olvastál. Az meg, hogy esetleg egy ablaktalan, fűtött vagy fűtetlen zárt garázsból Te hogy asszociálsz pincére, én nem tudom, de az eddigi érvelésed enged következteteni a gondlatmenetedre. De be is rakhatod, ha az én hozzászólásomnál megtalálod.Na akkor végre kiderült, hogy ezekhez végülis közöd nincsen, szóval tök felesleges volt is hősködni a vegyipari végzettséggel, van egy frankó papírod, legyél rá büszke. Mellette meg nem látod 7-8 év után ugyanazt a gumit autón használva, és hűvös, párás, fényvédett garázsban (ez az amit Te pincének képzelsz) tárolva. Az össz infód az, hogy valakik, valahol mondtak erről valamit, de nyilván nekik sincsen konkrét tapasztalatuk, szóval lehet hog yők is olvasták valahol, vagy hallottak róla valakiről.
-
Rick4
félisten
Én annak örülök, hogy Te vegyész vagy akkor nyilván tudsz az autóipari gumikról is nyilatkozni, legyen az szövetszállal bélelt gumicső, vagy acélszállal bélelt autógumi, és mindannyian rácsodálkozhatunk a tényekre.
Mesélj, miért keményedik meg egy prémium téli autógumi, ami bár 7 éve még prémium is volt, tesztgyőztes is volt, még ha be sem akarjuk ismerni, hogy ma már a közepesnél is rosszabb eredményt produkálna újként is? Nem tudják megcsinálni úgy, hogy bírja 15 évig? Hova lesz belőle a szilika?
Mesélhetsz még a gumiban megbúvó fémdarabok rozsdásodásáról is, mert ugye itt erről is szó van, mégis, hogy jut be a víz a zárt gumi anyagába? Pl Mondeo- Sharan- Galaxy vízlehúzó gumi. Hogy reped szét a fékcső, vízcső a párás, hűvös helyen úgy, hogy nem erre a helyre tervezték? Végezetül milyen autóipari használatú gumiféléket teszteltél mondjuk 7-8 éven keresztül, a felhasználási körülményeivel szöges ellenétben álló körülmények között, és ez a teszt milyen eredménnyel zárult?Köszi a választ, érdekel, mi az igazság, most végre kiderül. Ja, még egy: Hanyadikon laksz?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest