- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz
bitpork #97217 üzenetére
most megcsináltattam az alapdolgokat, hátsó fék cserés volt, kutyacsontok, alvázvédelem is ráfért, meg egy két apróság, nem volt olcsó.
még a hátsó dob lesz cserés, meg jövőre a két első gátló, de azon kívül szerencsére egybe van.
belülről már kiglancoltam, ahogy a fényképeken is látszott.
vettem jóárasítva egy szett conti ts850-et, már csak az hiányzik róla. -
deicide
veterán
válasz
bitpork #97106 üzenetére
Ez nagyon igaz.
A trabi fiatal koromban hasonló "élmény" volt. Éjszaka egy haverral télen buszmegállókat takarítottunk a hótól, egy gond volt, hogy a szakadó hóesésben a trabinak nem működött az ablaktörlője, ezért lehúzott ablakkal toltuk és ronggyal menet közben töröltük a szélvédőt az oldalablakokon kinyúlva. Persze fiatalként bulinak éltük meg és lóvét is kaptunk a melóért, de visszagondolva, azért nem volt vidám. -
Kornel
veterán
válasz
bitpork #96832 üzenetére
Azt kell mondjam hianyzik egy kifinomult benzines motor hangja, foleg ugy, hogy a hangszigeteles nem tul jo.
Viszont a nyomatekat elvezem, gyakorlatilag 2000 rpm alatt kenyelmesen autozhato.
Ha meg kell a power, akkor meg tol rendesen.[rvilike]: ja, maganhasznalat, igaz reszben munka miatt, de sajat autoval, sajat koltsegen, ez mar az en bajom, hogy ilyenekkel szivtam mindig
-
Mágus2
Közösségépítő
-
Zola007
veterán
válasz
bitpork #96787 üzenetére
Ez olyan szempontból öngól, hogy ha motorcserés volt, akkor azért ne vegyük már az egész autót 300-400 ezret futottnak.
Jellemzően nem a csomagtérajtó teleszkóp szokta megadni magát egy 400 ezret futott autóban, hanem valami a motorhoz közelebbAzt pedig még ebben az esetben is fenntartom, hogy egy 350 ezret futott , de féltávnál motorcserés quattros Audi nem ugyanaz, mint egy gyári motorral 350-et futott Yaris
-
Zola007
veterán
válasz
bitpork #96781 üzenetére
Szép ótó
Azért te is be látod, hogy egy 2007-es Audi 180 ezerrel nagyon nem ugyanaz a kategória mint egy 10 éves Toyota Yaris 350-elAkitől vettük a Suzut, ők utána vettek egy 8 éves full extrás mondeót 1,8 misi körül, 140ezer km, szintén patika.
mondjuk a Suzu is szép állapotban volt, 102 ezerrel vettük tőlük 6 évesen, egyébként azóta is jó ismeretségben vagyunk a sráccal.
Volt törve a jobb eleje, és? Cascora ki lett javítva új állapotúra, motorikusan és szerkezetileg pedig semmi gond vele, eddig csak fogyó cuccok kellettek bele, most lesz benne 150e.
Egyébként minden rendben volt vele, őszintén elmondott ő is mindent. Én is el fogok, majd ha eladósorba kerül, ha meg nem tetszik, akkor a kedves vevő mehet máshová venni valami tákolt szemétkupacot jó áron. -
-v-
addikt
válasz
bitpork #96778 üzenetére
Nem az esztetikum miatt szamit
lehet egy auto patika kivul belul 400k km-esen. Az allapotot veszunk nem km ora allast azert ilyen nepszeru, mert a valos km ora allasrol gozunk sincs. Ha lenne akkor az allapot mellet mar hogy a pek faszaba ne szamitana a _valos_ km? (ugye mondom mas kerdes h errol sajnos gozunk sincs mert a tobbsegben annyi lesz amennyit szeretnel bele). Meg az ubermajer pohus atvizsgalas se mondja meg neked egy kartergazcso vagy barmelyik masik cso mikor adja meg magat, a vizpumpa mikor nyekken meg, mikor fossa el magat a gatlo sorolhatnam. Ha tudod hogy 50k van benne tutira es nem 200k, akkor azert hasonlo allapotnal az nagyon nem mindegy mennyi a valos annyi. Ne essunk azert at a lo tuloldalara hogy a futasteljesitmeny teljesen irrelevans ... dehogy az, kizarolag azert az, mert tobbyire nem ismerjuk a valos adatot
Igy jobb hijan kenytelenek vagyunk csak az allapotra tamaszkodni.
Mellesleg azert ezt se kell tuldramatizalni, hogy ne lennenek valos km-es autok .... enyem is az. Szervizkonyvet is le lehet soxor ellenorizni markakereskedesben. Ok hogy a kulfoldrol behozott neppertol vett n-edik tulajos autoban ki tudja mennyi van, es igen sok ilyen van, de azert ez is hulyeseg hogy maganembertol lehetetlen lenne oszinte 10 eves autot venni aminek lekovetheto az eloelete. Nem feltetlen egyszeru mrg gyors de azert nem a repulo elefant kategoriaja szvsz.
-
Zola007
veterán
válasz
bitpork #96769 üzenetére
Egyetértek, hogy nem km-órát veszünk, de a valós futás akkor is számít, főleg ha nem autópályán verték bele
Yarissal meg azért kevesen páláznak nqpi szinten
Természetesen egy 300ezret futott karbantartott autó lehet jobb állapotban, mint egy 100-at futott, ütött vágott. Az viszont ritka, hogy egy 300 ezret futott, karbantartott autó jobb állapotban van mint 100-at futott, szintén karabantartott
Viszont az is biztos, hogy hamarabb megveszik a 100-on álló, jó állapotú yarist, mint a 300on álló, jó állapotút.
Én is csak minimum szervizkönyvvel veszek autót, arra nincs kifogás hány éves, a mi Swiftünk is 9 éves, de mióta hozzánk került meg van az összesszámla szerelésről és anyagról és meglesz 15 éves korában is. Ha nekem nem nagy erőfeszítés, akkor másnak se legyen az.Becsületesneppert meg én is olvastam
-
nesa
veterán
válasz
bitpork #96750 üzenetére
Nem nalam biztos nem mikor marc vegen vag yapril lejen megvettem megneztem mindent minden fasza volt nyaron kezdte ezt, de mondom jelentektelen mennyiseget kellet ratolteni , tul parazza a szenzor vagy uszo igaz nemtudom milyen elven mer, alitolag az ablakmosot is kijelzi ezt nemtudom 2 havonta beleburitok 5L ablakmosot abbol sokat hasznalok.
A kocsival nagyon elegedett vagyok minden pengen mukodik rajta, aki kiprobalta mindenki aztmondta mintha uj lenne, szerintem is nagyon olyan, es ez nem ilyen plasztik fantasztik kocsi mint sok uj kocsi, itt mindent pihe puha plus karpit borit.
-
nesa
veterán
válasz
bitpork #96747 üzenetére
Marmint a citroenen?
B+ vizet kellet beletolteni amiben az a poen hogy szerintem rosszul mer a szenzor, egyszercsak eljutott odaig hogy majdnem mindig vilagitott igy megtudtam mutatni egy szerelonek akinek lovese sem volt mi ez de volt ott egy masik francia tulaj (sajnos o sem Laura coxot birtokolta) de mondta hogy viz kell bele, tartaly kinyit szinte tele van, majdnem maximumig, kellet bele fel deci viz es megnyugodott. -
-
válasz
bitpork #96676 üzenetére
Ezt a leendő 50+-os tulajának (apámnak) nem fogod megmagyarázni. Én már próbáltam..., évekig. Szóval 150-200k km-től ne legyen benne több.
ui.: A WagonR+ beleszaladt a 82 ezer km-be, 2003-as a járgány
.
#96679 runner 125: Ma beszéltem erről az öreggel, mindenképpen létravázas kell, platóval. De ugye a személyautós kényelem is kéne. Szóval így nehéz lesz. Haverja 1-1,5 éve vett, majdnem 4 milkáért Hiluxot, az nagyon patent. De tényleg a legtöbb alja rohad, bódé meg szinte le is dobható, mert a csavarok, padlólemez már teljes szétporladt. Ami szebb, ott is sok pöttyös, amire nem vigyáztak, hanem télen-nyáron zúzták, sós latyak után le se mosták.
-
nesa
veterán
válasz
bitpork #96611 üzenetére
Ha gondolod segiteg kidobni a verdabol a fotelt, helyere meg rakunk valami fajanszot, padlo lemezt kivagjuk es kesz is
(#96612) neukumfe
saxo 1,4D
Itt lehet nemsokara meggyoznek rola hogy neked igazabol csak valami extran tuningolt hemi v8 lenne az idealis, mert az nem erolkodik(tehat kevesset fogyaszt) es ha a 4 km kozepen menne egy ifa ne keljen neked meg 2km mogotte menned, igy igazabol oda jutunk hogy 5-600Le alatt csak kozlekedesi akadaly lennel igy ha biztosra akarsz menni inkabb 7-800 le gepeket nezz
-
8th
addikt
válasz
bitpork #96182 üzenetére
Én (is) amondó vagyok, hogy a gyári guminál lejjebb azért ne adjuk már. Az legyen a minimum annál csak jobbat tegyünk fel szarabbat ne. Kijön a W211 E Klasse 270 CDI Pirelli P7 gumikon aztán mit vesznek rá a "tezsvírek"? Imperial, Atlas és hasonló szar kínai gumikat mert úgy fognak egy garnitúrán 70ezer forintot. És ez még csak 225/60R16 kerekek. Manapság amikor egy tök átlagos alapmotoros középkategóriás autó is minimum 17colos kerekekkel gördül ki a gyárkapun egyre többen spórolnak a minőségi gumin.
-
-
válasz
bitpork #96079 üzenetére
Ha X6 és X5 között megy a vacilálás, inkább az X5, mert abban tényleg több a hely, főleg hátul a fejnek, és kicsit praktikusabb az autó kialakítása is. Meg kevésbé maffiózókocsi, az X6 sajnos a sztereotípiák melegágya. Kicsit az X5 is, de hát istenem, ilyen a világ. Az E350 atomjó utazókocsi, ha meg kombi és 4x4, akkor még hatalmas és biztonságos is. Ha nem SUV, akkor az. A Q5 kisebb, nőiesebb, viszont kényelmesebb beszállni, és kicst más szempontból praktikusabb. A döntés nehéz, én lehet a mercit venném (kicsit hazabeszélve
).
-
válasz
bitpork #96079 üzenetére
Na igen ha választhatnék akkor X5 az valahogy olyan formás nekem. A Q7 nekem nem tűnik nagynak , mármint olyan kiugróan nagynak . A Főnökömnek van itt áll az iroda ablakom alatt egyik oldalon egy Saab a másikon az én kocsim és persze hosszabb de nem olyan bálnás mint pl az A8 ! Amúgy nagyon megbízható a gép attól függetlenül , hogy az utóbbi időben szinte csak rövidtávon megy vele városban . Fogyasztás így 11L neki .
-
Torres10
újonc
válasz
bitpork #96070 üzenetére
E350 is 5 ajtós. Az A5 egyedül 3 ajtós közülük.
Az A5-t, CLA-t kizártam egyelőre.
Marad az A4, E350, CC, Cayenne. Az A4 nem egy nagy autó a többihez képest.
Most ott tartok gondolkodásban hogy a CC-A4 szinte új autók, az E350-Cayenne öregebbek. Viszont a Merci elég nagy, a gyerek miatt is jobb lenne, a Porsche meg ugye SUV (de nálam a 6 év már elég sok). Asszonynak csak a Porsche-Audi SUV tetszik, szóljatok meg nyugodtan miatta de nem ülne be egy Qashqai-ba. Így két autót nem tudunk venni, mert max 8M a keret két kocsira, többet nem akarok kiadni semmiképpen. Abból meg nem jön ki egy Q3 (meg egy régebbi A5 vagy CC sem. Amúgy a Q3 szerinte kicsi, szalonban a Q5-ért volt még oda, de inkább a Cayenne szerinte. Az 2012-es kiadásban 13M lenne, szóval arról nem lehet szó!
Mivel 5 évre venném nem tudom hogy milyen lenne 11 évesen egy Porsche, vagy 8 évesen egy Merci. Az Audi-VW addigra csak 5 évesek lennének, még jó árul túl is lehetne adni rajtuk.
Esetleg még valami ötlet?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bitpork #95860 üzenetére
hát nem tudom...
körbe van lakatolva rendesen, nyilván eladásra lakatolták ki, olyan is. amit így körbelakatoláskor vagy utána láttam eddig az mind behozott ropira vágott gtk-s példány volt. nem láttam sokat, de az mind az volt.
csomagtérajtó csálé, ez tuti. az elején a hűtőrácsnál mintha nagy lenne a rés, de meg nem mondom neked, hogy ok-e, szerintem a két első lámpa is csálén áll, ha megnézed hogy fut fel az illesztés a géptetővel. a dísztárcsák afterek szerintem, ilyen dísztárcsákat csak fl előtti modellen láttam, nem mintha ez gond lenne.
az ajtók alja be van javítva mind, ez normális amúgy, minden focus ajtaja rohad ott, az enyémet taknyolósabban csinálták meg, igaz annyiba is került... fent viszont az a oszlopnál nem tudom mit javítottak be de ott is hozzá van nyúlva a tönítéshez úgy látom
az ülésnél a rést azt nem tudom, nekem nem ilyen, nem tudom ott állítható-e valami deréktámasz vagy ülésmagasság.
a kormány kopott, a bőr az ilyen. fotó alapján nem látom nagyon gáznak, de ezt látni kellene.
bal hátsó ajtón van a kárpitnál egy lógó csavar, az az ajtó ott meg lett bontva szerintem nem kicsit, gondolom nem az üregvédelem miatt. fura ott az üveg alján a csík is.
a csomagtartónál lent két oldalt az a barna pötty az mi? oda ütközik a gumiütköző? az ott rohad vagy koszos?
teleszkópok ilyenek, gatyulnak, télen még szarabb lesz.
szorgosak voltak a küszöb alját ki kinyalták kályhaezüsttel, de minek? az szerintem randa.
jobb hátsó ajtó alsó csavar nekem taknyoltnak tűnik, gyáriban nem ilyen rücskös a festés. vagy szar a kép. hopp! francokat, ott a festéknyom a csövön. azt ott festették. hm...
a generátor nem tudom mitől néz ki így, de az enyém nem ilyen. a generátoron a kábelcsatlakozás sem ilyen szerintem de ez nem biztos. jobb oldalon az a kék kupak sem kék nálam.
a motortérben nagyon csúnya rohadások vannak, nem tudom ez mennyire gáz, de nálam nem ilyen közel sem. van ami rohad nálam is, leginkább a csavarok, de itt a lemezt is megkezdte több helyen és nem is kicsit. ez magyarázhatja a többi lakatolást a kasztnin, de akkor ez nem kicsit rohadt hanem nagyon.
összességében nekem ami nem tetszik az a hátsó csálé csomagtérajtó, a festett jobb ajtó csavar és hogy takkra ki van nyalva rajta minden lakatolható rész. a beltér ok, a motortérben nem látok semmit, próbálni kell meg át kell nézetni.
az nem tetszik, hogy nem őszinte autó, nem látsz rajta sok mindent, csak azt, hogy mit hoztak rajta rendbe kívülről. egyébként belekötni nem tudok nem is akarok. menjetek alá mindenképp, mert ha alulról is úgy rohad mint amit a motortér mutat, akkor az fejvakarós...
szerk: na [rvilike] mondja is a frankót. kurbli nekem is feltűnt valahol kisagyban, de aztán megmagyaráztam magamnak, hogy a ford mindig szűken mérte az elkóablakot
-
-v-
addikt
válasz
bitpork #95860 üzenetére
Nem rossz az képek alapján. Egyedül a torony fura, nézzetek ott körül rendesen nem volt-e elölről összecsukva vagy mittudom, bár képről illesztésileg minden oké ott. 950-ért sok, 850-re le kell alkudni
Futóművet nézzétek meg jól hátul, szilentek rendben legyenek ott meg ne kelljen nyúlni hozzá, mert az flexes drága móka.
A ghia alufelni hol van hozzá?Ajtók alján már mókoltak nem? Mindegy az jó pont, akkor darabig nem rohad és nem kell vele foglalkozni. Km franc se tudja, 200k km környékén a digit klíma gombjairól már kopogat a festék, ezen meg szép. Meg kell nézni a kulcsot, mennyire kopott, váltót mennyire lötyög, kuplung mennyire fog fent kb. ezekből el lehet dönteni valós-e, de amúgy szerintem szép, át kell nézetni kis alku aztán hadd szóljon.
kornelka:
ennek fényében 600k körül még reális is lenne
Igen de azt hogy mennyiért reális nem kornelka dönti el, hanem a piac
600-ért lefingott FL-eset vagy közepesen lefingott és tutira rohadó FL előttit kapsz. Már bocs de lehet itt okoskodni szerinted mennyit ér meg mennyit nem ér, nem te meg nem is én döntöm el mennyiért mennek, hanem a piac.
Lehet itt szájat húzni hogy hátezsokennyiértmártdcimondeo van, aztán fél év után amikor megnéztél 20 focust rájössz hogy igen focusból ami szép az ennyi, ha nem tetszik/sokallod veszel mást vagy igen csinálod azt amit mondasz veszel 500-ért lefingottat, te döntésed. Attól még ez nem irreális ár, ennyiért mennek ennyi. Kicsit azért alkudni kell ebből ofcourseFelni nincs meg hozzá kapásból alkualap.
bitpork :
ööö viszont az ablakemelő nem stimmel, ghia 4 elektronyos ablakos. Itt meg a hátsó kettő kurblis
Lehet felejtős lesz ez, az sehogy nem jön össze, csak ha mondjuk cserés volt a hátsó két ajtó, oszt épp ilyen volt bontóban, bár bal elöl is 2 gombos csak az ablakemelő. Elég gyanús, ha nincs rá értelmes magyarázat a neppertől akkor felejtős szvsz.A flood tilos a fórumon.
[ Módosította: Qru ]
-
Kornel
veterán
válasz
bitpork #95847 üzenetére
simán lehet annyi, ha a motor olyan, amilyennek mondod, még igaz is lehet.
de a kaszni állapota nem kitűnő, max. megfelelő, törődést igénylő, a gumiról már elmondtam a véleményem, szóval erre még lehetne költeni, ennek fényében 600k körül még reális is lenne, de akkor keveset keresne rajta a nepper.
én néznék inkább egyet magánszemélytől, vagy magam mennék ki egyért. -
Kornel
veterán
válasz
bitpork #95845 üzenetére
lehet én is ilyet veszek.
vagy mk3 mondit.
attól függ, hogy a józan ész győz-e, vagy az, hogy most nagy kocsi kell
szerintem nem gáz a fóka1 belseje se.
viszont szerintem ennyiért drága, tudom, a jókért megkérik az árukat, de akkor is, akkor veszek 500-ért egy jó motorral rendelkező példányt, és kicserélek rajta minden kopó dolgot, akkor se járok itt, amennyiért ezt hirdetik, és akkor az biztos meg lesz csinálva.mod: képek alapján meg annyi nem is meggyőző, mint amennyit kérnek érte.
ezeket 1500 eur-ért veszik kint kb.
ja és a nexen gumi nem értéknövelő, hanem inkább értékcsökkentő, azonnali csere, tehát plusz egy garnitúra gumit hozzá lehet számolni árban. -
hobizoli
nagyúr
válasz
bitpork #95770 üzenetére
amikor visszafele jonnek, a jobb keze eleve nincs a kormnyon meg nem nyomkodja pedalokat sem
akkor az auto cruise control-l magatol megy koveti a savot, kanyarodik, es kozben a sebesseg tablakra is reagal, amikor bal kezzel indexel neki akkor az auto savot valt es megall a masik auto mogott
utana veszi vissza a faszi a vezerlest csak -
emvy
félisten
válasz
bitpork #95703 üzenetére
> A bringás magával a sor előzéssel okozza az életveszélyes állapotot
Megint keversz ket dolgot:
- a bringas eloremegy: csomo helyzetben ez tenyleg felesleges es esetleg veszelyes, de szo sincs arrol, hogy egy ember egy masik ember eletet szandekosan veszelybe sodorna
- egy sofor szandekosan okoz eletveszelyes helyzetet: ez buntetojogi kategoria, es a felveteleken lathato osszes sofort birosag ele vinnek egy rendes orszagban
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Bluering Libra irodai forgószék
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest