Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Nagy hidegben előnyös mert hamarabb bemelgszik a motor ugye, előbb lesz fűtésed is. Hosszabb távokra nem tenném fel, azért mégis csak ott kapja a levegőt a motor és igazából ezek a modernebb autók már kétkörös hűtési rendszerrel üzemelnek tehát gyorsan bemelegszik az amúgy is.
-
törölt tag
válasz
roberto211
üzenetére
Én E36-ból a 140 lovas 318is-t venném (vagy 318ti compact, ugyanezzel a motorral). Ezzel azért már megy is az autó, de nem fogyaszt annyit mint a 6 hengeresek.
Egyébként szerintem az E36 nem rossz választás ha kifogsz egy jó darabot. Igényesebb autó mint a Swift, nyilván valamivel drágább is fenntartani, de alkatrész van hozzá. Ha az olcsóság és a minél nagyobb megbízhatóság fontosabb, akkor viszont inkább Swift, ezt neked kell eldönteni.
#97298 Nyilán máshogy viselkedik egy hátsókeres, ésszel kell vele menni, de annyira azért nem veszélyes. Nekünk Sierránk van már vagy 13-14 éve, még nem álltunk vele fejre télen, pedig azt sem lehet mondani hogy valaha is a legjobb gumik lettek volna rajta. Cementes zsák tényleg segít.

#97302 Őszintén szólva fogalmam sincs.

-
tomiii.
aktív tag
válasz
Trolee
üzenetére
szerintem ezzel mindenki így van, csak a compactok azért jóval "butábbak". beltér is, futómű is, helykínálat is, kinézet is

(#97298) roberto211: egy-két éjszaka gyakorolsz valami parkolóban, hogy milyen ha megcsúszik, és ha netalántán normálisan közlekedve lenne valami megcsúszás legalább nem ér váratlanul, korrigálsz és mész tovább.
-
Kornel
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
nem turbost.
1.6 lonyal szivokat, euro sok normakkal visszafogva.
egy jo ezres swift megindul rendesen a rovid valtonak es a porgos motornak koszonhetoen.
nem a 90%-ot kepviselo lepukkant szethajtott szrokrol beszelek.(#97295) Trolee : kiszamoltad mennyi behozni, es mennyi a regado?
minimum +200k-val szamolj. -
Trolee
aktív tag
válasz
roberto211
üzenetére
A 318is 140LE alatt nem érdemes szerintem rajta gondolkodni, ez sem eszik többet a 316-nál, viszont lényegesen jobban megy. És mindenképp benzinest vennék.
Az hogy milyen kivitelben veszed, a te döntésed, függ attól hogy hány személyt szeretnél vinni(mennyit), nekem a sedan sokkal jobban tetszik.
-
Kornel
veterán
válasz
roberto211
üzenetére
sokkal jobb autó a bmw, ha nem is igazi bmw a compact, de ennyiért csak leharcoltat kapnál, ha normálisat akarsz, akkor *2
-
roberto211
őstag
válasz
Trolee
üzenetére
Nálam is suzuki a nyerő eddig és az is lesz szerintem csak kérdeztem,hogy melyik lenne jobb választás de ezt megkaptam akkor
(suzuki)..Milyen motorral vennél e36ot? 2ezres?
Illetve melyik kivitelt? Sedan v Compact?
#97289) MunezXBK: Van igen.. Mivel 5évig olyanunk volt ezért tudom,hogy van..
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
roberto211
üzenetére
Van olyan egy 1.000-es Suzukinál, hogy gázreakció?

-
Trolee
aktív tag
válasz
roberto211
üzenetére
Szia!
Véleményem szerint jobb lenne a BMW, de nem ezzel a motorral, nagyon gyenge ekkora kasznihoz,
a Suzit pörgetni kell, és megy, bár nem erőgép egyik sem,
de szerintem utóbbi menetteljesítménye jobb, és kevesebbet is eszik.
Ill. mivel gondolom 12+ éves autókról beszélünk, amik között sok a kintről behozott,
friss jogsis suhancok által széthajtott, szétrohadt BMW, így megbízhatóság alapján,
és mivel szerintem fiatalabbat tudnál venni, egyértelműen a Suzuki lenne ésszerűbb.
Alkatrész van mind a kettőhöz, ezen ne múljon a döntésed.
Egyértelműen a Suzuki a megbízhatóbb, ezt nem kell magyarázni.
Méretben nincs nagy különbség, kicsit nagyobb a 3-as, de ha n ha a Swift kicsi, az is az lesz.
A BMW szebb, masszívabb autó, biztonságosabb autó,
a Suzuki azoknak való akik A-B-be akarnak jutni, és nem a vezetési élményért vesznek autót,
hanem az olcsó fenntarthatóság miatt.
Én a Suzukit ajánlanám, de ez csak az én véleményem.A menetteljesítményről, és egyéb adatokról itt találsz infókat, ha nem a legfiatalabb autókat keresed: [link]
-
roberto211
őstag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Hát azt sejtettem,hogy nem "Igazi" BMW de gondoltam hátha megéri suzi helyett.

A "papírból van" meg ahogy olvastam a compactra sőt az egész e36 szériára igaz az a baj.

Tehát akkor ahogy olvasom nem érdemes a suzuki helyett compactot venni.. Sejtettem amúgy de hátha..
Gyorsulásra szerintem meg nem csak érzésre hanem élesben is jobb a swift.. Ültem már suzukiban pedig az csak ezres volt és az is tudott aratni ha úgy volt, meg gázreakciói is jók voltak..
Szerk: Sima e36 al az a baj,hogy 1.6 szerintem kevés neki nagyobb motorra meg már több költség van. 1.6 fölött kezdőautónak nem szeretnék..
-
válasz
roberto211
üzenetére
Az a compact BMW nem igazi BMW ám, nagy bukta volt, ronda is, rossz is. Ráadásul a "prémium" némethez minden jóval többe kerül, mint egy suzukihoz. Vegyél 1.3 16v-t, az a kis kasztnit rendesen viszi, ésszel hajtva megy az rendesen, a BMW sokkal kevésbé, nagyjából 11,5 alatt van százon, a swift tuti jobb ennél, érzésre legalábbis. A hátrány, hogy a régi swift pályán irtó zajos, szélzaj, motorzaj, stb. És papírból van

Inkább sima e36-ot!!!
És itt a compact silány teljesítménye: zeper
-
roberto211
őstag
-
Kornel
veterán
válasz
roberto211
üzenetére
bmw-t suzuki áron?
nem jó ötlet
-
roberto211
őstag
Sziasztok. Pár napja beszéltünk,hogy ideális első autónak a swift és végül abba maradtunk ,hogy akkor swift lesz..
Most még egy kérdésem lenne..
Melyik éri meg jobban úgymond vezetési élményre,komfortra,stb mert ahogy látom ez is hasonló árba van..
Egy 316i compact
vagy egy swift 1.3 8 vagy 16v?Az érdekel inkább,hogy ha valami elromlik akkor mind a kettőhöz van e rendesen alkatrész és normál árban vagy nincs? (swifthez tudom,hogy van).
Teljesítmény érdekel mert az egy dolog ,hogy 1.6 de ha néha előzésre kerül a sor vagy hirtelen kell majd gázra lépnem,hogy kijussak egy veszélyhelyzetből mennyire alkalmas erre a 316i(gázreakció-gyorsulás)?
Illetve a meghibásodás.. Milyen gyakran szoktak ezek meghibásodni függetlenül attól,hogy jó állapotú autót fogok e ki?
Meg összeségében mennyire "autó" ez az autó tehát mik a vélemények róla? Van annyi hely benne mint egy swiftbe bal1 be?
Egyelőre ennyi lenne a kérdésem..

-
Trolee
aktív tag
Sziasztok!
Féltestvérem autóját készülök átvenni hamarosan, szerintetek hogyan lenne a legolcsóbb az átírás, üzembentartóival, kölcsönadással stb.?
És ha igen, miután én megvettem, majd ő vesz egy másik autót, akkor neki emiatt lesz valamilyen plusz költsége biztosításban vagy valamiben?
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
LámaZ
addikt
Gondolj bele, hogy régen mennyi autó volt az út szélén műszaki hiba miatt. (Most legfeljebb baleset és torlódás miatt vannak leállások, de már ez sem fog sokáig menni.)
Én 8 éve járok egy autóval úgy, hogy műszaki okokból egyszer sem kellett menet közben megállnom.
Magyarán: a szerelési feladatok gyakorlatilag beszorultak az autószerelő műhelyekbe. A következő lépés az lesz, hogy visszaszorulnak a gyárakba. Vigyázat, futurológus vagyok!
-
TaaT
nagyúr
"Eladóvá vált szeretett autóm,az auto ugymond a "szemem fénye" volt,de tényleg!Az auto teljesen egyedi még egy ilyen nem jön veled szembe,aki ismer az tudja hogy elég sokba van nekem ez az auto"
Ezt a dumát

-
Qru
MODERÁTOR
Akksiból milyet ajánlotok?
Egyelőre Exide meg Yuasa van célkeresztben de lehet tudok szerválni olcsón Bosch-t. Az nagyon elgya?
Gépkönyv 55D23L 48Ah-sat ír (MT-re, AT-re 52-est) így inkábbb 50-esekkel szemezek biztos ami biztos.
-
TaaT
nagyúr
Van az a kategória ahol érdemes 25évnél tovább tervezni egy autót.

"még maximum 50 évet adok, a szakmájuk így, ebben a formában meg fog szűnni."
Ma egy átlag ember (egy abszolút hozzánemértő) egy asztali gépet nem tud összerakni. Miből gondolod hogy egy autót össze tud majd?
-
LámaZ
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
A kérdés jó, de ki merne arra tippelni, hogy a mai ismert kapitalizmus meddig bírja még?
Azt egyébként aláírom, hogy akár 25 évre sem érdemes autót építeni, mert addigra elavul. Azonban, 10 évre már simán lehet, SŐT, TOVÁBBMEGYEK, szerintem itt is elő fog kerülni a modularitás, amikor könnyebben tudod majd cserélni az egyes részegységeket, nem lesz szükség akkora szakértelemre, mint manapság. Az autószerelőknek még maximum 50 évet adok, a szakmájuk így, ebben a formában meg fog szűnni. Szerintem ők is érezhetnek valamit, azért dolgoznak olyan drágán. ☺ -
Declare
őstag
A kerdes egyszerü. Az autogyarto azt mondja, mit kell tenned ahhoz, hogy az elsö par evben ne menjen tönkre az autod. Öt ennyi erdekli.
Mi meg arrol beszelgetünk, mit erdemes tenni egy idösebb motorral (hasznalt autoval), hogy meg par evig lehetö legnagyobb valoszinüseggel müködjön megfelelöen, minnel kisebb raköltes mellett. Ebböl a szempontbol viszont eleg egyöntetü mindenki abban, hogy nem a +30k olajcsere intervallum a legjobb ut (sezemlyautok eseten). -
Kbali
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Nem csak az olajtól függ, hanem az eszköz egészében van úgy tervezve - lásd a Renault anno hiába emelte meg a csereperiódust 30e km-re, ha semmit egyebet nem tettek mellé - volt is belőle gond.
Declare - meddig vállaljon garanciát? Ezer évig, 20-ig? Megtehetné - vidd márkaszervizbe az autót minden évben, de beépítik az eladási árba is - lásd. Kia - elég egy véletlenül kihagyott (túlhordott) szerviz és máris ugrott a 7 év garancia (ami nem is teljeskörű)... -
Declare
őstag
Mire vallal garanciat?
Az elsö par evre igen....addig ha nem cserel olajat is elmegy mnden. Itt a kerdes azon van, hogy vajon a 5-8-10-12 eves autonak mi lesz a motorjaval/turbojaval stb....amikor a garancia es egyebek mar senkit nem erdekel, ellenben nagyon szivesen motor generalozzak neked az ilyen olyan nyügökkel telelevö motorodat. -
Kbali
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Ez teherautó - simán lehet, mert a Mercinek is rugalmas szerviz periódusa van - és vagy bizonyos idő letelte után vagy km-nél a vezérlés szól, hogy csere. Ha nem hiszed, kérd el tőle a szervizkönyvet.
A furgonoknál pont ezzel szoktak a gyártók reklámozni, hogy az előírt karbantartó anyagokat használva milyen ritkán kell rendszeres szervizre menni (40-100e km). Ráadásul ezekben általában nem 3-4 liter olaj kering, mint egy átlag személyautóban.
SZVSZ el kellene már hinni az autógyártóknak, ha arra vállalnak garanciát, hogy rugalmas a szervizintervallum. Persze ez megint a hazai tulajok olcsójánoskodása, hogy jó lesz okosba' 10 ezrenként a bármilyen minősítésű olajat cserélgetni, mert úgy olcsóbb. -
Declare
őstag
En könnyen el tudom kepzelni, hogy komolyan megdobna az auto arat. Azert ugyan olyan teherbirasu es tulajdonsagu anyag az lehet, hogy csak valami speci kompozit lehetne....
Nekem azt mondta az autoszerelö, amikor a kocsi aljan a rozsdara racsodalkoztam, hogy "persze hogy rohad...ez egy opel"
"...de ne aggodjak, mire a rozsda miatt elrohad az alja, mar reg a kukaban lesz a motor"...
Hat gondoltam magamban, nem vagy egy kicsit kiegve?
de aztan amugy siman lehet, hogy igaza van 
-
LámaZ
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Vajon az autógyártók miért nem olyan kocsikat gyártanak, amelyeknél nincs szükség utólagos korrózió elleni védelemre?
Mert simán tudnának ilyeneket gyártani, és meg merem kockáztatni, hogy nem is dobná meg olyan nagyon a költségeket. Költői kérdés volt csak. -
giigz
veterán
Meg jo sok evvel ezelott egy ismerosom szervizebe vittek be egy Mercit, menni mar nem tudott, 200k km volt benne olajcsere nelkul. Ha mondjuk 60k km-enkent lecsereltek volna az olajat, 300k km-t also hangon megy.
-
Declare
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Az azert eleg vad
Ha sokat autopalyazik/hosszu utakat csinal akkor 20-30k meg el is kepzelhetö, bar en azert mar meg lettem gyözve, hogy 15-20k között jot tesz a masinanak 
De hogy 60k km ami normal szerviz elöiras
....felhivtad a figyelmet, ennel többet nem tehetsz....lehet 3 evente eladja, akkor meg tojik ra, hogy mi lesz a kocsi motorjaval/turboval 5-10 evesen... 
-
válasz
runner 125
üzenetére
Csak egyik felsorolt csodára sincs máni
Meg aztán ezeknek a csudajó járgányoknak szokott 3 beindítás/nagyszervíz lenni az előírásuk, és 1 nagyszervíz árban konvergál egy új kisautó árához 
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tboy93
üzenetére
Semennyire. Nem tudom milyen motor van a vitoban de ez a csereperiódus szerintem minden határon túlmegy.
Tsebacsi: True word was spoken. De ez így van legalább 50 éve, nincs min csodálkozni, és ebben a megrendelők is vastagon hibásak. Ha lenne mérhető fizetőképes és fizetőhajlandó igény a minőségre, akkor lenne minőség, addig marad ez. De ez általában amúgy a szavakig jut el, aztán benézel egy kicsit köröm alá, kiderül, hogy azért csak megvevődött az a négy éves sava, meg kicsit kitolódott a csereperiódus na, meg igen volt tervben az autoglym de aztán mégis prevent lett az is bontatlan még, meg hát igen a vezérléscserét is meg kellene csinálni haggyámá most nem érek rá majd beszélünk szia.
Az a pár rendes szaki meg belefullad a munkába leginkább, majd 5-10 év után megunja és kimászik az aknából, felvesz két embert, azok meg már nem úgy meg kicsit lazábban és borul a gyakorlat.
-
válasz
DeFranco
üzenetére
Ebben az országban az kezd "divatba" jönni, hogy az átlagembernek mindenhet értenie kell egy kicsit, hogy mikor jön a mesterember, kivegyél szabit, és ott állj mögötte, lesd micsinál, különben tuti elgányol vagy mismásol valami fontosabb dolgot, te meg utána pislogsz, hogy mivan, mérnemjó, miértrosszmármegint, stb. Nagyon kevés az olyan szaki, akire rá lehet bízni akármit, pl. autót hogy rendesen megcsinálja. És ez nagyon szomorú

-
DeFranco
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Nem tudom megítélni, hogy reális-e de biztosan közelebb van a reálishoz, mint a 20-30k-s projektek.
Engem is főként az tart vissza, hogy rendesen senki nem csinálja meg, taknyolva meg többet árt mint használ.
Hiába fizetném meg adott esetben, szinte nincs jelentősége.
-
runner 125
nagyúr
válasz
DeFranco
üzenetére
Meg. Tudtam, h nem 20k lesz. 65k-ba állapodtunk meg. Csiszolással, szárítással, Loctite alváz és üregvédelemmel együtt.
Annyi, h a vonóhorgot (és a hátsó lökhárítót) nekem kell leszerelni, mert alatta is meg akarom csináltatni, a többit ők oldják meg.raczger
Ők fogják csinálni.
Noh igen, ez a másik véglet. Aki az egyszerű rücsivel amit lát vastagon lefúj 5 rétegben. Autószerelők rémálma az efféle kivitelezés. Mondta is a fickó, h a futómű elemeit, illetve ami autószerelős alkatrész, azt nem bántják.
tomiii.
Alánéztem múltkor, kb egy helyen van elvezetve szépen egymás mellett minden cső, vezeték. Úgy 3-4 lecsavarható konzollal vannak rögzítve, gyanítom h azokat le csavarják és úgy fújják ki alatta.
Nem egy über komplex prémium autó, egyszerű japó. -
tomiii.
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
és a futómű,váltó, fék,üzemanyagcsövek levétele lenne az igazi és utána jöhet a többi, legalább is szerintem

-
raczger
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Végül találtál szakit, esetleg már kész is?
Én nem a folyamatokra voltam kíváncsi, pár apróbb részletre kérdeztem rá, ez alapján nyugodtam meg, hogy nem fogják összecsapni a munkát. A másik pedig, hogy a szerviz ismerősé, a fényező feleségét pedig anyám ismeri, így annyi biztos, hogy amit csinálnak, azt becsületesen.
Haveromnak nemrég csinált alvázvédelmet máshol, na hát az szerintem elég gány munka, kb mindenhova jutott az alvázvédőből (leírásod alapján a legolcsóbb anyagot használta), kipufogóra is, valószínűleg nem nagyon bajlódott az alkatrészek alapos letakarásával.
Igazából nekem most az is elég, ha pár évig megfogja a rozsdát, de így nem hagyhattam télre az autót, hogy tovább egye a rozsda.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
megbecsülted, hogy ez hány óra munka és felszoroztad egy rezsióradíjjal?
anyaggal együtt ez nekem simán hatszámjegyű összegnek tűnik.
-
runner 125
nagyúr
válasz
raczger
üzenetére
Probléma ezzel, h tényleg nagyon kevés műhely van, aki úgy csinálja ahogy azt a nagykönyvben megírják. Iszonyú tróger meló, hiszen a fejed fölött kell dolgozni, hullik rád a mocsok, hiába vagy beöltözve. Nyilván sok maszek tele van munkával, h őket idézzem, "nincs idejük bohóckodni ", még felár ellenében sem. (WTF?)
Az alvázvédők 90%-a lemossa hellyel közzel, majd rögtön felviszi a legolcsóbb, kikeményedős rücsit és le van tudva. Ez a legrosszabb módszer, hiszen a felületi korrózió tovább burjánzik a "védelem alatt", ráadásul a klasszik occsó rücsi nagy hátránya, h idővel kikeményedik, megreped, ami elősegíti, h bejusson alá a víz.
Egy fokkal jobb módi, ha tisztítást követően lefújják a felületi korróziót rozsdapassziválóval. Ebből is létezik többféle gyártó, de ahogy olvastam, igazán ez sem tuti. Pár évig valóban megfogja a korróziót, de utána ugyanúgy mit sem ér, én ki is húztam a sorból.
Olvasgattam veterán forumot is, fejemben így állt össze a folyamat, ehhez ragaszkodva kerestem szakit. Persze 10-ből 9 helyen elhajtottak.Szóval a bohóckodás:
- alapos mosás, tisztítás, levéve mindkét lökhárítót, műanyag küszöböket, kerékjárati műanyag dobokat
- szárítás vagy pár nap száradás
- a felületi korrózió alapos kicsiszolása koronggal mindenhol (rozsdapssziváló NÉLKÜL!)
- epoxis alapozófesték felvitele
- fedőfesték felvitele
- alvázvédelem majd üregvédelem felvitele minőségi szerekkelS, persze minderről fényképes dokumentációt kértem.
-
footy
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
En meg anyamnak keresek autot, a Jazz tetszene neki, de 1,7M-et szanna ra es annyiert nincs 2007-es vagy attol fiatalabb 1.4-es Jazz. A Ceed is kiesik sajnos, mert a Leontol kisebbet akar mutter.
-
giigz
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Ha pesti lenne nem ennyi lenne
HB megyeben egy kis karosszerias muhely, lehet nekem az ismeretseg miatt is mondott ilyen kedvezo arat, de egyebkent sem dolgozik dragan, es becsuletesen megcsinalja. Julius vegen voltam, azt mondta ha meg akarom csinaltatni, leghamarabb szeptemberben vihetem. A 35k-bol egyebkent 5 a hatso merevito es 5 a lakatolas, tehat csak maga az alvaz es uregvedelem 25k. Nekem tiszta rozsda az alja, tehat lenne mit kapargatni, 1 hetes folyamat. -
Declare
őstag
Huuu ha hdmannek szabad akkor nekem is legyszi legyszi

Kerdeztem Opel topicban is es Youtubeon is fennt van a kerdes, hogy mi adhatja ki ezt a huhogo hangot? Sajna nem sok erdemi hozzaszolas erkezett eddig. Youtubeon irta valaki, hogy üzemanyag szürö
na de az hogy es miert 
Mindenesetre holnap utan megy a kocsi a 180k nagyszervizre, vezerles, olaj/üzemanyag szürök, vizpumpa stb csere lesz, de a szerelö is elsö körben annyit tudott mondani, hogy ha szet lesz szedve a kocsi megprobaljak megkeresni a hang forrasat.
Itt a kis huhogo 1.7cdti Astra (H). Semmivel nem sikerült összefüggesbe hoznom.....hidegen,melegen, gazadasra, gazadas nelkül, alacsony, magas fordulaton...mindenhol elöjön teljesen random idöközönkent.
Valaki ötlet?

mod: na most nezem, hogy jött egy ujabb ötlet közben youtubeon
lehet benne valami, de attol meg ha barki tud hozzaszolni az köszönet 
-
LámaZ
addikt
Na, ezt a akartam kérdezni, hogy mennyi. 35k-t írtál.
Én 2 éve csináltam egy kis bohóckodást. Miután a szerelőmnek felvetettem a témát, azt mondta vigyem el a műhelybe, ő felemeli, és azt csinálok, amit akarok. RO55-öt töltöttem egy szórófejes flakonba, és elkezdtem alulról fújkálni. Fele egyből a földre ment, negyede a tüdőmbe, és negyede a célhelyre. Végülis, egy év múlva, olajcserekor megnéztük az eredményt. Helyenként fehéres az alváz, ami jó jel, de alapjában véve csak szemfényvesztés volt a munkám. A 35k így – ha rendesen megcsinálják – nem is tűnik olyan soknak. Hátha többen vállalják ezt a munkát is, és lemennek az árak. Szerintem lehetne csinálni ezt is komolyabb technológiával (pl. csiszológép, amely egyben fújja is a korróziógátló folyadékot), ami gyorsítaná a folyamatot. -
giigz
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Nagyon meg kell nézni hova viszi az ember, mert tényleg többségben azok a helyek vannak, ahol nem végzik el alaposan a munkát. Van egy karosszériás ismerősöm, beszéltem vele az én autómról, hogy egy alváz és üregvédelmet csinálna rajta, csak azt nem tudom mennyire fontos ez nekem. Mert 16 éves az autó, legrosszabb esetben még 4 évig tervezem használni, de optimális esetben már 2 év múlva cserélem, akkor pedig sok értelme nem volt. Szóval úgy döntöttem nem csináltatom, de egyébként 1 hét lett volna, az utolsó mm rozsdáig, bármikor mehetek megnézni hol tartanak. Egy hátsó merevítő cserével, a jobb hátsó keréknél kis lakatolással 35k mindennel együtt.
-
Kornel
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
gondolom nem bp-i a szaki.

-
runner 125
nagyúr
válasz
Kornel
üzenetére
Elengedhetetlen. Sőt, a korrózió nagyon sokszor bentről indul kifelé. E hónapban fogom megcsináltatni a Honda-n mindkettőt, de baromi nagy meccs volt olyan szakit találnom, aki tényleg csiszolja a felületi korróziót és nem csak rozsdapassziválóval fújja le. Beszámolok majd a fejleményekről, a fickó belement h fotózza a folyamatot.
Több órát elqrtam azzal is, h megtaláljam az ideális szereket, végül a Loctite termékek mellett tettem le a voksom. Arra, h mennyire volt jó döntés, majd 5 év múlva visszatérünk. -
Kornel
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
ahol a többit is, nem kifejezetten erre szakosodtak, de megcsinálta a többivel együtt.
azt mondta 5 évet kibír.(#97220) runner 125: üregvédelem nem lett megcsináltatva, utólag én is elgondolkoztam rajta, hogy legalább a küszöböknél szükség lett volna rá.
majd utánajárok, de ha valaki tud bővebb infot erről, akkor hallgatom

-
Kornel
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
most megcsináltattam az alapdolgokat, hátsó fék cserés volt, kutyacsontok, alvázvédelem is ráfért, meg egy két apróság, nem volt olcsó.
még a hátsó dob lesz cserés, meg jövőre a két első gátló, de azon kívül szerencsére egybe van.
belülről már kiglancoltam, ahogy a fényképeken is látszott.
vettem jóárasítva egy szett conti ts850-et, már csak az hiányzik róla. -
-
Egy kis fogyasztas adat a szloveniai utamrol. 1.4 benzin 90le 7 gen sedan civic, 4 fo + 460l-es csomagtarto tele + utasterben is volt meg cucc boven. Odafele turtam neki palyan 140-150km/h meg is ijedtem 7,33l/100km jott ki az oda utra atlagban. Visszafele nagyjabol betartottam az osszes korlatozast 110-nel max 115kmh, 130-nal max 135-140kmh. Indulasnal telitankkal indultunk, haza erkezesnel is telitank. Osszesen 1244km es 81.22l benzin, azaz 6.52l/100km. Szerintem egy ilyen kis kobcentis autotol ennyi sullyal, hegyvideken eleg korrekt fogyi, elegedett vagyok

-
-v-
addikt
válasz
Kornel
üzenetére
De az iter meg a demo meg készül. De abba az irányba tart a világ max. van egy kis megtorpanás, mellesleg nem mindenki állítja le az atomerőműveit, épül azért a világon jelenleg is sok. És a megújuló is fejlődik.
Amúgy meg egy jó szénerőmű hatásfoka 40-50% (most nem találom de szerintem a földgázé még jobb), belsőégésű motornál benzines 30-35, dízel 40-45 % kb ...
Persze még a villanymotor is hozzáadódik de akkor is.
Mellesleg nem csak azért jó ám a villanyautó, mert akkor megmentjük a földet .... meg lehetne szabadulni az istenverte bonyolult downsizeolt fosoktól, lenne 0 rpm-től max. nyomaték stb. Jó az, nyomják csak. -
-
LámaZ
addikt
Ez volt-e már?
Új hozzászólás Aktív témák
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Okos Otthon / Smart Home
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Robotporszívók
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Wise (ex-TransferWise)
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.07
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azt hiszem friss jogsisoknál így van.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

na de az hogy es miert