Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacsroli
senior tag
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Tisztáztuk, de azért köszi.

-
DeFranco
nagyúr
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Mi káros abban ugyan, hogy akkor engeded fel a kézit amikor érzed, hogy már húzná? Ennyi erővel a légellenállás is káros meg a motorfék is káros.
Pont az ilyen gépies engedésekből vannak a méteres hátragurulások mélygarázsokban aztán meg lehet kamillázni hogy mit írjunk a kék-sárgára.
-
válasz
tboy93
üzenetére
Naaaa azért nem úgy kell csinálni, mert az kb. ugyan olyan rossz. Szépen kézifék gomb benyom, kézifék tart, sebváltó már egyesben, gáz, kuplung lassan fel majd kézifék enged. Nem szórakozunk itt fordulatszámokkal, meg amikor érzed, hogy húzná, akkor engedd, mert az ugyan olyan káros szerintem. Az 1.8-assal emelkedőn meg nem kunszt kipörgetni az elsőt, nincs súly kb. az első tengelyen, lóerő van, kerék meg kapar, akár van menetstab akár nincs
Főleg előny ha még 2-3 másik ember is ül veled a kocsiban.
-
válasz
kovacsroli
üzenetére
Szerintem meg nálad van gond a szövegkörnyezet értelmezésével és ezen a bólogat mosolyfejek sem segítenek .
-
bitpork
nagyúr
válasz
kovacsroli
üzenetére
Végül Ő tartja életben a VW topicot szakmailag, Kassán lakik, octaviaja van és ha nem fórumozik autót VAG csoportos kocsit szerel. De nem tudja miről beszél

-
válasz
kovacsroli
üzenetére
Ha lekicsinylőnek érezted, akkor sajnálom. Nem volt szándékos. Az baj ha nem tudod, mert ebből vannak a drága hibák.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Nem elnézést kell kérni, hanem inkább a válaszodat nem kellene ilyen lekicsinylő szövegkörnyezetben előadni. Pláne nem "Közösségépítő"-ként egy olyan topikban, ahol tanácsot kérnek az emberek.
Képzeld el van olyan, aki nem tudja, hogy a kettőstömegű lendkerék működésének árt az 1500rpm alatti fordulatszám.
elnézést kérek az off-ért, ez volt az utolsó
-
tboy93
nagyúr
válasz
Tsebacsi
üzenetére
nanehogymár
szerintem holt gáz amit a tanulóknak tanítanak, hogy 2000-es fordulatszám kpulung fel és amikor elkezdene húzni az autó akkor kézi ki... még csak 5k-t tettem a civicbe de sose kapartam még ki emelkedőn (durván
)roberto hajrá a vizsgán
miután megvan a jogsi úgyis megtanulsz vezetni 
-
válasz
roberto211
üzenetére
A hegyen elindulás ilyen, a japán kocsik nagy részén magasan, felül fog a kuplung és hirtelen, a civic is ilyen, nehéz vele szépen finoman váltani, sok tíz éves rutin kell hozzá, nekem sincs még meg, és már lassan nem is kell, mert meguntam a botozást
Szóval ne aggódj, az emelkedőn elindulás kézifékkel nem bénaság vagy a kezdők/tanulók sajátja. Kényelmes és motor/kuplung/gumi kímélőbb mint a hirtelen leugrok, kereket pörgetem/égetem meg hasonlók. -
-
roberto211
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Én egy sx4 benzines 1.5 vagy 1.6on tanulok nem tudom melyik van belőle.. Ennek a kuplungja számomra nem azt mondom h sz@r hanem nagyon fura érzékeny... A súrlódási/fogási pont a kuplungút 1/4 nél van felül kb,1mm-el feljebb engeded lefullad de ez mellett a gáz nagyon érzékeny.. HA nem találod el kuplungnál pontot akkor csak pörög a motor ha eltalálod akkor jó, ha nagyon kicsivel feljebb engeded akkor megugrik.
És első óráknál szinte csak a kuplungot használhattam tehát súrlódásnál megtart felenged és gurul..És ezzel kellett elindulnom egy akkora emelkedőn gazdagrét felé,hogy kinyomott kuplungnál hiába húztam mint állat a kéziféket még az se fogta meg..
De nagyjából már minden megy a kuplunggal, váltással stb hétfőn lesz a forgalmi vizsgám csak az nem megy kézifék nélkül mikor ilyen bazi nagy emelkedőn kell elindulnom.. Vagyis megy de kézifék nélkül nem nevezném annyira finomnak.
Úgy tudok elindulni nélküle,hogy kerék kipörög, dobálnak, gumi füstöl fordulat egekben ez meg nem annyira jó de ezt majd tapasztalatból megtanulom..Dízelesen direkt nem tanultam én se, automatán meg pláne nem.
Ennek ellenére nem azt mondom ha meglesz a jogsim idővel nem veszek majd dízelt de egyelőre majd mindenképp benzinest szeretnék..Azt mondják ha ezen a suzin megtanulok kuplungolni akkor mindenen..
Na meg amit még gyakorolni kell majd nekem oktató szerint,hogy későn váltok.. Tehát 1-est 3500-4e ig simán kihuzatom, 2-es 3000 körül, és hármasnál térek át normál vezetési módra.

-
33as
senior tag
válasz
kovacsroli
üzenetére
"Ki mondta, hogy szar?
Miről beszélsz? Tudod, hogy miről beszélsz"Csak azt akarta ezzel kifejezni neked Mágus kolléga, hogy nem igazán tesz jót az autónak, hogy folyamatosan lefullasztod kettesben az autót 1500 fordulat alatt, mert ezzel nagyon ártasz az erőátvitelnek na meg a lendkeréknek is!

-
válasz
Goblin12
üzenetére
Alkoholos/egyéb szer alatti befolyásoltság, nem kellően komolyan vett vásárló illetve ha nem írod alá az elét told papírt, miszerint az esetleges okozott kár ált. min 30%-át te állod zsebből. Jogsit és személyit is szoktak fénymásolni, persze az aláírásos beleegyezéseddel.
-
válasz
kovacsroli
üzenetére
Én kérek elnézést, hogy válaszoltam.
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
DeFranco
üzenetére
a nyomasszabalyzo is lehet koki siman
meg az AC-n lehet van biztonsagi szelep, ha azt kikopte akkor ott a szivattyu gyakorlatilag korbe-korbe jartja magaban a benzint es nem tol elore kb semmit
pl ennel a hibanal mi abba lukba beletekertunk egy csavart a muanyagba+mugyanta, oszt he'
-
TaaT
nagyúr
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Nekem ez tetszett

"Ahogy a mondás tartja F-el kezdődő autót nem szabad venni. Ford, Fiat, Francia
és úgy tűnik felzárkózik a FolksWagen és a F-Mercédesz is
" -
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy vannak ezek a Tesztvezetési lehetőségek az egyes márkakereskedéseknél, hogy ennek mi a feltétele? Persze jogsi legyen, ezen kívül, van valami amit mait ne adnának oda egy kocsit tesztvezetésre?
Köszi.

-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125
üzenetére
Trollollóóó.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
runner 125
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
..és még télen milyen jó lesz.
Érdekes, h nem találni a kocka CR-V-ből diesel automatát, de első sorban városban használnátok, nem? Oda nem biztos, h a diesel a legjobb döntés.
Azért nincs, mert a jókat és az utolsó évjáratos, 2005-6-os példányokat hamar elviszik, persze egyébként sem egy F Astra népszerűségű típus.
Az autó kora egy bizonyos határon belül soha nem érdekelt, enyém is jövőre 10 lesz, de megkímélte az előző tulaja, gyakorlatilag újszerű állapotú, illetve garantáltan kis futású. Kap egy minőségi üreg és alvázvédelmet, még 10 évig biztosan autó lesz.
2. gen, kocka CR-V-re állnék rá a helyedben. Nagy tér van benne, elől pl az első ülések között 2 karton ásványvíz elfér - csak h érzékeltessem a belső helykínálatot, és a csomagtere is jól pakolható. Mindemellett természetesen megbízható, jól összerakott darabok. -
footy
addikt
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mágus2
üzenetére
Passz, három betű egyelőre ennyi van meg, lehet TRW lehet ERA sajnos nem írta fel. 25k lesz a pumpa maga (gyári 60-70, ahogy nézem bosch és társai is kb ennyi.)
Annyit mondott, hogy gyári 60-70, ez a bizonyos 25, a kínai 7 de azt ő nagyon nem ajánlja. A 25-öst ajánlotta, így lett az.
Hogy mit akart javítani nem tudom, ismeret híján inkább nem vitatkoztam, ezért kérdeztem itt.
-
válasz
DeFranco
üzenetére
Ha nem képes előállítani a kellő nyomást, akkor cserés a pumpa. Ha TRW a 3 betű, nem aggódnék.
Az okosok mit akarnak javítani egy egybeöntött hengerben lévő elektromotoron? A szerelőnek van igaza, én is cserélném. A pumpa nem szétszedhető, vagyis de, csak utána nem lehet összerakni.

-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mágus2
üzenetére
MI a véleményed?
Édesanyám C corsájával van/volt gond, mindegy, a lényeg, hogy a szerelő rámért az üa. nyomásra, és 3 [talán bar, nem tudom] helyett 1,3-at mért. Diagnózis: az üa pumpa cserés, valami utángyártott németet fog kapni (nem tudom milyen márka, Édesanyám szerint 3 betűs én nem voltam ott).
Felmerült a kérdés opel topicban, hogy miért nem szedte ki, nézte meg, hogy javítható-e a pumpa. Én nem tudom, hogy lehet-e ezeken egyáltalán valamit javítani, érdemes-e ezen rugózni, vagy ez egy olyan alkatrész, amit ilyenkor kapásból cserélnek?
Mi szokott lenni a gond, ha elengedi a nyomást a pumpa, és szokott-e ennek lenni valami javítási módja a cserén kívül?
-
Zola007
veterán
válasz
kovacsroli
üzenetére
ja, így érthető.
egy 2 lityós dízelnél egy lassú kanyarodásos visszaváltás már alapjáratot jelent -
válasz
kovacsroli
üzenetére
Ha nem tudod, hogy 1500-as fordulat alatt nem szabad vele járni a kettőstömegű miatt, akkor minden octavia szar csak Te vagy helikopter.
-
válasz
zsoltee10
üzenetére
Szevasz ! Még a nyáron váltottam CR-v re 2.2 I-CDTI és nagyon meg vagyok vele elégedve. Most hét éves már van benne 175 K Km ,de eddig még semmi gond szerencsére . Amit Runner kolega írt az valóban igaz , hogy igazi terepezésre a HR-V jobb lenne . Az enyémet is vittem már ki tópartra ( horgászni járok ) sárban csúszós emelkedőn szépen felment gond nélkül . El lehet vele boldogulni ,de nem oda való és a kemény erdei terepet nem szereti és nem is bírja . Csomagtér óriási nagyon jól pakolható. A gyereknek hátul van küzdőtér és ami + ban jó , hogy a hátsó üléssor egyben mozgatható előre-hátra . Jól jön ha sok a csomag . Kényelmes ülések jól felszerelt és megbízható .
-
kovacsroli
senior tag
-
tboy93
nagyúr
válasz
kovacsroli
üzenetére
kettesben indulsz el emelkedőn? vagy hogy csinálod?

-
Zola007
veterán
válasz
kovacsroli
üzenetére
na ott viszont szerintem valami turpisság van, hogy annyira leesik a fordulat. Nem is hallottam még ilyenről
mennyinél váltod el? -
-
tboy93
nagyúr
-
zsoltee10
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Igen, alapvetően sose voltam SUV párti, de be kell látnom, hogy nagyon praktikus jószág.

Köszönöm a tanácsokat, a HRV régi és pici a csomagtartó, hahu-n nincs választék, a legfiatalabb 12 éves. Legalább 6-8 évre veszem a kocsit, persze ez még változhat. Hagyományos dízel+automata miért hiánycikk a kategóriában? BMW, Mercedest kivéve persze...
-
LógaGéza
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
Fogjuk rá, mostanában már csak akkor sikerül lefulladni, ha tolatás után gyorsan indulnék előre. Viszont ez lehet 7G betegség, ugyanis láttam a napokban melóhely mellett egy 7G Civicet, és tolatás után mikor elindult volna előre, ugyanúgy lefulladt ahogy én szoktam
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont igen, hazaúton nagyjából hozzászoktam - messze van Siófoktól Békés megye...
-
LógaGéza
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
Dízel B5.5 Passaton vizsgáztam. Faterék W203as Mercije dízel, és a Caddy is az. Első benzines járgány amit vezettem, az a Civic volt, amit elhoztam. Mikor beleültem kipróbálni az eladóval, annak rendje és módja szerint le is fulladtam
Kicsit furcsán nézett, de mikor elmondtam mi a helyzet, megértette 
-
tboy93
nagyúr
jó akkor úgy mondom, hogy a dízelt lehet úgy kényelmesen használni, hogy indulásnál nem adsz gázt

-
runner 125
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
Nah, csak SUV vonalon kötöttél ki. Már szept elején is kérdeztem.
Városi kisautóról letettetek, ahelyett lenne egy nagyobb, mindenes családi?
A gömbölyű CR-V hajtása sokkal rosszabb, mint az elődjeinek, ráadásul az már kifejezetten városi SUV, max. padkára (alacsonyabb, sokkal rosszabb terepszögek, még csak rosszabb földútra sem való).
10 literes fogyasztást talán a kézi váltós 2.0 benzines CR-V-vel lehet elérni. A Vitara és a RAV4 kézi váltósa 11-12 liter környéke, mivel állandó 4 kerekesek. Viszont a GV hajtása a legfrankóbb, nehezebb terepen is elboldogul (van benne felező és elektronikus - fékezgetős - diffizár) Autománál nyugodtan rászámolhatsz plusz 1 litert mindre.
X-Trail sem lehet rossz vétel, de a 12 literrel ott is számolj.Egyébként spritmonitor szerint is a CR-V eszi a legkevesebbet. 11-ből kijön a 2.0 autmata benzin.
Ezeket nézném meg: 01, 02, 03, 04
Egyébként nagy SUV kell? HR-V? Nekem olyan van, nagyon remek kis járgány. 4 embernek baromi kényelmes. Csendes, nincs műanyagzörej, szög egyszerű felépítésű, alap extrákat mind tartalmazza (szervó, ABS, 4 x el. ablak, légkondi, első ülésfűtés, ködlámpa) korrekt a fogyasztása (7-8l) és mivel könnyebb, mint a klassziks mai SUV-ok, jobban elboldogul terepen.
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10. Nem mellesleg jóval olcsóbb.
Hátul pl nagyobb a lábtér, mint az S60-ban. Csomagtere kisebb, de egy hétvégi bevásárlás simán belefér. Ezen kívül más hátrányát nem tudok. -
válasz
tboy93
üzenetére
Egy mostani (J??) astra kombi volt, 1.7 dízel, szicíliában. Ha a 10 nap alatt amíg nálunk volt, vagy 30x nem fulladtam le vele, akkor egyszer se
Már magam előtt is égett a pofám, és persze szidtam is a kocsit mint szódás a lovát
Akkor utáltam meg azt a szériát, de nagyonnagyon 
-
zsoltee10
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
tudott kuplungolni, csak a jogis megszerzése után nem vezetett 3 évig, aztán egy kicsit igen, de nem érezte az autót, nem szerette az egészet. Később ment automataváltós kocsival és rájött, hogy az mennyivel egyszerűbb. Nyugodtabb, mert nem kell az autóra figyelnie, csak a forgalomra. Így meg én is nyugodtabb lennék.

Tetszik a Honda

bitpork: Van ilyen itthon?
Amúgy egy sima Poloval tette le a jogsit, csak már régen volt. 
-
tboy93
nagyúr
válasz
bitpork
üzenetére
WTF?! Lol és akkor automata autón tanulsz vezetni?
Ez szarabb mintha dízelen tanulnál
és nem azért mert dízel ellenes vagyok, hanem azért mert nem tanítják meg a tanulókat normálisan elindulni és amikor beülnek az első benzines autóba akkor faszántosan lefulladnak vele -
tboy93
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
Évi 15.000-re akkor is benzint vennék, hiába 10L/100km.
főleg ha asszony fogja használni, ő aztán nem fog figyelni semmire, nincs turbóhűtés meg ilyenek
RAV4 szerintem kicsi, mondanám hogy HILUX, de abból az automata nem épp 3 mill... amúgy meg hogy lett jogsija ha nem tud kuplungolni? 
-
zsoltee10
addikt
A Duster nekem is tetszik, csak nincs belőle automata.

Amik nekem beugrottak, CR-V, RAV4, Vitara. Benzin+automata = 10L/100km. hmmm...
-
Zola007
veterán
válasz
zsoltee10
üzenetére
Esetleg egy Dacia Duster vagy egy Honda CRV?
Dusterrel horgászboltos ismerős nagyon elégedett
családinak vették, de árut is szokott benne vinni és azzal jár pecázni isCR V-t meg egyik barátom szintén nemrég vett, erős, stabil szekrény, de a 150 ló tud lépni is ha kell a
-
alázógyík
addikt
válasz
zsoltee10
üzenetére
Veszel egy normális autót, és mellé egy ilyen ARO-t.
Erdőbe, sárban császkálni tökéletes, a gatyád se fog rámenni.
-
zsoltee10
addikt
Sziasztok!

Továbbra sincs meg a megfelelő autó, de úgy néz ki, hogy a télen összejön rá a pénz úgy, hogy az ne üssön krátert a családi költségvetésben. A keret 3MFt, ebben már benne kéne lennie az első szerviznek is, meg az átírásnak, de egy jó vétel esetén +100-200eFt nem gond.
Szóval ott tartottunk, hogy családi járgány kellene, a kislányom jövőre kezdi az óvodát és úgy néz ki, hogy a szomszéd városba fogjuk hordani, mert a helyi leendő kiscsoport népességösszetétele nagyon veszélyes...

No de, ezen kívül további követelményeknek kell megfelelnie. Nagyon kéne a gazdaságba egy olyan járgány, amivel sáros földúton is meg tudom közelíteni az erdőt, mert ma kimentem fát vágni és a műútról gyalogoltam 3km-t.
Ráadásul néha jó lenne kimenni 2-3 segítséggel... Erre a célra viszont nem fogok fenntartani egy szutykos Nivát, hogy legyen mivel szívni.
Na és persze télen is el tudjunk menni a szomszéd városba, szóval valami 4x4 hajtású, magas hasú kocsi lenne jó. Továbbá természetesen automata legyen, különben a feleségem nem fogja használni, márpedig a kislánnyal ő fog közlekedni a terv szerint.Éves tervezett használat napi átlag 50-60km, tehát mondjuk évi 15ekm.
-
válasz
Typhoon47
üzenetére
Össze van égve benne a cucc, nem mozog, ezért nem értem mire gondolsz. Csavarhúzóval kell kikaparni, de nem a motoron. Leveszed, kikaparod, kiégeted, vagy feloldod, majd visszaszereled a tiszta alkatrészeket. Nem elég megbontani a rendszert, mert akkor a pucolás szorán behullik minden a szelepekhez.
-
Typhoon47
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Akkor érdemes levakítani ezt az átjárót, ha előtte kipucoltatod a szívósort is.
Ezt örülök, hogy valaki leírta, mert valóban így van. Viszont amit én sose értettem (és ezért se dugóztattam le a mondimat) az az, hogy hogyan tudod úgy levenni a szívosort vagy az EGR-t, hogy a benne lévő kis kokszdarabkák ne induljanak el a soron, komoly károkat okozva?

-
-
válasz
Kornel
üzenetére
Egy egészen más dolog miatt dugózzák le.

Gondolkodtál már rajta, mitől lesz berakva a szívósor karbonnal? Minden turbómotor szívócsövében van egy kicsi olajfilm. Erre az olajfilmre az EGR ráereszti a turbóbóo a 7-900 fokos kipufogógázt, ami azonnal odaégeti az olajat a szívócső falára. Egy idő után teljesen berakódik. Akkor érdemes levakítani ezt az átjárót, ha előtte kipucoltatod a szívósort is. Így mindig hideg levegőt szív a motor, nem rakódik le szinte semmi. Nem a kipufogógáz összetételével van a gond, hanem a hőmérsékletével. He le lenne hűtve, akkor kevesebb gondot okozna.
A füstölésről meg annyit, hogy a fekete füst sok naftát és kevés levegőt jelent(rossz keverék arány, elégtelen égés). Addig kormol, míg a turbó kienyenlíti a kívánt nyomást az aktuálissal. Ez a turbó állapotától függ. Egy jó turbó szinte azonnal, egy kevésbé jó késik 2-3 másodpercet, egy rossz turbó soha nem éri el a kívánt nyomást. Ha levakítod az EGR szelepet, akkor picit halarabb eléri, mert nem kell befújnia a nyitott EGR és a turbó közötti csövet is. Padlógázon amúgy is teljesen zárva van az EGR, csak pici időbe telik, míg bezáródik. Egy jó turbó diesel egy padlógázra nyom egy fekete pamacsot, ami azonnal megszűnik, utána már csak forró, átlátszó gázcsóvával söpri maga mögött a port.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- További aktív témák...
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4377
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- GAMER PC! i7-10700F / RTX 3070 / B460-Plus / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK!
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Persze a DSG rögtön visszakapcsol, ha gyorsítanál, az ember meg hagyja kínlódni, de akkor is árt neki... Egy mezei lefulladás is rongálja a lendkereket.

szerintem holt gáz amit a tanulóknak tanítanak, hogy 2000-es fordulatszám kpulung fel és amikor elkezdene húzni az autó akkor kézi ki... még csak 5k-t tettem a civicbe de sose kapartam még ki emelkedőn (durván
)
Úgy tudok elindulni nélküle,hogy kerék kipörög, dobálnak, gumi füstöl fordulat egekben ez meg nem annyira jó de ezt majd tapasztalatból megtanulom..

Viszont indítóztam rá az elején a járó motorra, annyira halk
Kicsit furcsán nézett, de mikor elmondtam mi a helyzet, megértette
és nem azért mert dízel ellenes vagyok, hanem azért mert nem tanítják meg a tanulókat normálisan elindulni és amikor beülnek az első benzines autóba akkor faszántosan lefulladnak vele