Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • MrChris

  veterán

  Mármint a gx80 evf-e? Az oly-t csak próbáltam, jobbnak ítélném a keresőjét. A gx80 olyan mintha nem megfelelő szemüveged lenne, ha középen éleset látsz a széle életlen, ha a szélére fókuszálsz akkor középen tűnik életlennek. Talán legjobban egy lupé képére hasonlít.
  Az is igaz hogy a képarányok furcsán alakulnak, G6 4:3 aránya optimálisan jól kitöltötte a látómezőt. Ettől még a célnak megfelel, de nem ezzel demonstrálnám az evf jóságát. :D

 • Stauffenberg

  nagyúr

  Anno próbálgattam az E-M10 II keresőjét, akkor az volt a véleményem, hogy teljesen használható.

  Mikor megvettem a G80-at (aminek egyáltalán nincs rossz keresője, gyors, nem érződik döcögősnek, az OLED miatt szép kontrasztos, de egy árkategóriával magasabban is van), öcsém rá egy héttel vett egy GX80-at és ezek között már ég és föld a különbség (pedig a poén az, hogy a GX80 keresője még kicsit nagyobb felbontású is). Használnak a GX80 keresőjére egyesek sokféle nem túl szívmelengető jelzőt, de elég megnézni, hogy a G80 vagy az E-M10 II tetején mekkora púp van, ezt meg belesüllyesztették a vázba.

  Legalább nem türemkedik ki a vázból, csak a szemkagyló rész egy picit. Én elég kelletlenül komponálnék rajta állandó jelleggel, de tűző napon, amikor az LCD nehezen látható viszont nagyon hasznos az, hogy van. Cserébe ez a váz kicsi és kompakt (de ez ne tévesszen meg, van súlya, közel annyi, mint a G80-nak). Igaz én a G80-on is zömmel inkább LCD-n komponálok és az EVF csak tartaléknak van, ilyen szempontból engem nem az EVF tántorított el tőle, megbarátkoztam vele.

  A legjobban akkor jársz szerintem, ha kipróbálod ezeket te magad is. A GX80-nak szerintem az a baja, hogy bár papíron egyáltalán nem tűnik bénának, szerintem bénácska a keresője. A spéci R-G-B képfrissítés miatt ráadásul nem tűnik túl közvetlennek sem és a keresőkép nagyítása is érzetre gyenge.

  Egyébként meg imádom kézbe venni a GX80-at, jobban mint az E-M10 II-t, nekem Fujifilmes múlttal sokkal inkább ahhoz áll közel az élmény. Én Panát inkább videózáshoz vettem, ha valami indokolni fog egy B-kamerát, örömmel vennék a G80 mellé egy GX80-at.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

Hozzászólok Aktív témák