- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Szinte az összes MF 50-es szépen teljesít. Én konkrétan egy öregecske Canon FD 50/1,4 SSC-t használok. Nem csodafegyver, de nekem teljesen bevált!
Nyitva F/1,4-en nagyon lágy és bokeh CA is van gazdagon. F/1,8 viszont drasztikusan megjön a kontraszt, javul a kép és itt már tökéletesen használható minden helyzetben. F/2 pedig a saját mércémmel mérve eléri az optimumát. A kontraszt élesség remek, de ami számomra a legfontosabb, a bokeh itt a legszebb, legpuhább.Úgy általában kontrasztban elmarad kicsit a modern 20-astól, de egy kis plusz kontraszttal könnyen korrigálható.
Személyes kedvencem a témában V. Nokton 50/1,5! Ahogy néztem már nyitva is meglepően kontrasztos képe van, ami azért nem jellemző a hasonló kategóriás obikra.
Sajnos már leállították a gyártását és elég ritkán találkozni vele idehaza. Ha meg néha felbukkan akkor meg mindig sajnálom rá a pénzt.Madgienek van Jupiter-3 ami akármennyire is mutat a Noktonnal rokonságot, karakterre pont az ellenkezője. Ahogy elnéztem korának megfelelően nagyon lágyrajzú, de erről Madgie biztos többet tud majd mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest