Nemsokára várható az Olympusé is és akkor fisheye-ból is lesz 3db..
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
- [Re:] Leleplezték a csúcs-Energizert
- [Re:] Erősödnek a kínai brandek Európában
- [Re:] Álommobil by Lenovo
- DIGI Net Mobil és MobilNET
- Huami Amazfit Bip okosóra
- [Re:] Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- [Re:] A Galaxy Watch Active is új felhasználói felülettel várható
- [Re:] Xiaomi Mi 8 Lite - cukormentes étrend
- [Re:] Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- Melyik okostelefont vegyem?
PROHARDVER! témák
IT café témák
FEDman
(PH! addikt)

madgie
(Jómunkásember)
Mé', nekem kéne Videókhoz is tök jó lehet, nemsokára én is mozgókép-kompatibilis leszek (remélem)
FEDman: videónál meg különösen igaz ez
[ Szerkesztve ]
Fujinon XF 56/1.2 eladó!

FEDman
(PH! addikt)
Meg aztán egy halszemnél nem nagy érvágás ha nincs AF.

FEDman
(PH! addikt)

Mercutio_
(PH! félisten)
Minnyágondoltam
Azon filózom, hogy fisáj ide vagy oda, lehet, hogy egy oly 9-18 a mindennapokban praktikusabb
Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro és 40-150 m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

FEDman
(PH! addikt)
Ebben egyetértünk!
Csak reményeim szerint ez a kis fisáj lényegesen olcsóbb lesz az mZD 9-18-nál.

Mercutio_
(PH! félisten)
Úgy legyen
Közeleg a napos idő, töröm a fejem, egy ilyen segítene-e a hátsó LCD-vel kapcsolatos gondokon
Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro és 40-150 m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

hegyimorc
(senior tag)
A 9-18 akár általános, mindennapi használatra is a gépre gyógyulhat, egy halszem viszont nagyon speciális cucc.
Szerintem fölösleges az árakat hasonlítgatni, mert alma-körte.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

FEDman
(PH! addikt)
Hehe, nem rossz..
Bár egy ilyennek szerintem nagyon kicsi és sötét képe van.
Viszont van a Voigtlandernek 40mm-es keresője, na egy ilyennek biztos szép nagy és baromi világos képe van.
Nem mellesleg piszok jól néz ki a GF1 vele, mintha csak rá tervezték volna!

madgie
(Jómunkásember)
Nemtom, a júzerek 90%-a koppra 9mm-re tolná állandó jelleggel a 9-18-at, akkor meg már defishelni is lehet a fisájt. Persze nem egy minőség a kettő, meg egyetértünk, általános dolgokra jobb egy mezei nagylátó, de ha mondjuk 40%-kal olcsóbb volna a halacska, akkor én tuti azt venném.
Fujinon XF 56/1.2 eladó!

Mercutio_
(PH! félisten)
Tudtam, hogy lesz valami hátulütője annak a dobtárasnak.
Ez se egy rossz megoldás, bár lehet az általad linkeltnél kevésbé zavar a külső fény. Már csak az a kérdés mennyiért vadászható le egy ilyen, mert lehet, hogy akkor már egy gyárival jobban járunk

hegyimorc
(senior tag)
Na most komolyan, érdekel az téged, hogy mit csinál a "júzerek" 90%-a? :-) (Főleg, amikor saját célra, saját pénzből vásárolsz.) Engem nem.
Volt több halszemobim és rektlineáris ultranagylátóm is (APS-C-n), de sosem tekintettem a kétfajta obit egymás alternatívájának.
Defishelni próbáltam ugyan, de sosem voltam elégedett vele. Már a transzformáció sem tetszett, a képszélek minőségromlása meg pláne.
Szerintem akinek igazán kell ultranagylátó, az hamar megunja a defish kínlódást.
A 9-18 nem olcsó, de jobb mint bármi hasonló amit ebben a tartományban próbáltam. (aps-cn több is járt nálam, mindegyiknél jobb (árkategórián belül természetesen) )
Mondjuk a fishy is jó lesz szerintem, ha olyan lesz mint a 8/3.5 nagytesó. Remélem az ára sem lesz magasabb.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

hegyimorc
(senior tag)
Kérdezd meg Mikit, lehet, hogy eladja. Ugyanis már ő sem használja. :-)
Jól néz ki, de nem túl praktikus, ha megszűnik a gép egyik fő előnye, hogy egyszerűen csak zsebrevághatod.

nord_
(PH! kedvence)
Ezen én is nagyon gondolkodtam... csak ugye necces helyzetekben nem mernék nyitott blendés fotót rábízni.

nord_
(PH! kedvence)
Jaja, a defish nekem se jött be (10.5 Nikkor).

madgie
(Jómunkásember)
Jóvan no, hiszek nektek Én még csak próbaképeken defisheltem, saját halszemem még nemvót, ellenben ultra nagylátó igen, és tényleg annál is hajlamos a sarkokat sasolni az ember, hogy ne legyen sz@rrámosva, illetve ne huszpixeles CA vigyorogjon ránk
Mindegy, egyszer majd szerzek egy saját halacskát, persze ez addig nem időszerű, míg kéccázé mérik.
Fujinon XF 56/1.2 eladó!

FEDman
(PH! addikt)
Jaja, valószínű engem is zavarna a teljes kontrol hiánya.
Esetleg be kell kapcsolni a arc felismerést azt had szóljon!
Vagy venni kell egy M9-est.

FEDman
(PH! addikt)
Hát nem kapkodták el.
Nagyon ütős a cucc! Én személy szerint csak a 1/8000s záridőt hiányolom róla. Még egy két ehhez méltó obi kell és akkor összeáll az mFT mint rendszer!

FEDman
(PH! addikt)
Hehe, jól indul a kép galéria. Tűző napsütésben 43-as szenzor f/20-ra rekeszelt obival iso12800 mellett.
Hogy ebből mit akartak kihozni?

rumos14
(PH! nagyúr)
kellene egy 12-60 szerű obi, meg a 20-ashoz hasonló minőségű, de hosszabb fixek.
szerk: ja meg árcsökkentés, árcsökkentés, árcsökkentés.
[ Szerkesztve ]

FEDman
(PH! addikt)
Egy 12-50/2,5-3,3 OIS állítólag már úton van, jobban is passzolna a GH2-höz az biztos.
Igen, 20-as mellé kéne mondjuk egy fényerős 50-es fix.
Ami az árat illeti fog az még lejjebb menni. Ha másért nem mert a Sony kikényszeríti.

Mercutio_
(PH! félisten)
Ahhoz jó sanyi obik kellenének

FEDman
(PH! addikt)
Meg egy NEX-7-es se ártana, de szerintem ez is itt lesz hamarosan. A Samsung is úgy néz ki elég komolyan gondolja. Lesz itt nemsokára fincsi kis árverseny.
Addig meg kapjon a hamarosan érkező G3 is ilyen penge szenzort és akkor az árral se lesz akkora gond.
Vagy ha nem akkor még mindig ott a GH1.
[ Szerkesztve ]

rumos14
(PH! nagyúr)
ja igen, iso160 minimum érzékenység mellett az 1/4000s erős napsütés mellett bizony szűk keresztmetszet tud lenni.

FEDman
(PH! addikt)
Jaja, így tűző napsütésben f/2 még oké, de latta már ND szűrő kell.

rumos14
(PH! nagyúr)
hááát... volt Sony A550-em, ahol iso200 a minimum és 1/4000s a maximum. kb. F4-ig volt használható tűző napon.
(persze nem kizárt, hogy ami a GH2-nél iso160, az pl. az említett Sony-nál inkább iso100 körül lenne).
[ Szerkesztve ]

madgie
(Jómunkásember)
Az elődjét ma reggel hozta a postás, most ízlelgetem
Fujinon XF 56/1.2 eladó!

Mercutio_
(PH! félisten)
Én most nagy dilemmában vagyok, a 20/1.7-nek nincs alternatívája, kérdés, hogy a GF1 (m4/3 szenzor) és Oly 9-18 jó párosítás-e nagylátós témákhoz, elég részletgazdag-e a kép, vagy egy APS-C-hez képest már észlelhető különbségek adódnak (rekeszelni és állványt cipelni nem szeretek így a "rakd F8/F11-re" nem megoldás )
És persze az se biztos, hogy kihasználnám a nagylátót, "játszani" pedig kissé drága obi.
A fő gond persze még mindig az, hogy a 12-50/2,5-3,3 OIS mikor és mennyiért jön, és mekkora (méret-súly) lesz, milyen képminőséget nyújt.

FEDman
(PH! addikt)
Még az 1,8 is úgy ahogy elmegy. Túlexponált lesz, de Raw-ba többnyire visszahozható. Persze jobb lenne ha nem kéne.

FEDman
(PH! addikt)
Az mZD 9-18 bitang jó üveg!
Ha valamivel akkor a részletgazdagsággal biztos nem lenne gondod.
Nem kis önmérsékletre van szükségem, hogy ne vegyek magamnak egyet.
(Nem vagyok túl jól eleresztve és azt a keveset amim van most inkább AF-es portré obira költeném. Már ha lenne ilyen.. Úgyhogy egyenlőre kivárok.)

Szulita
(kvázi-tag)
WOW, grat. Majd halljuk a tapasztalatokat
"Kellett nektek erre a kurv@ bolygóra leszállni és a f@sza gyereket játszani...és miért vagy ilyen rohadt büdös??" by Capt. Steven Hiller

Szulita
(kvázi-tag)
Eztet olvastad?
[ Szerkesztve ]
"Kellett nektek erre a kurv@ bolygóra leszállni és a f@sza gyereket játszani...és miért vagy ilyen rohadt büdös??" by Capt. Steven Hiller

nord_
(PH! kedvence)
Ha valaki hozzámvágna egy 14-140-es kitet, én bizony lennék annyira igénytelen, hogy szó nélkül elfogadnám és a GF1 eladása után használnám azzal az obival meg a 20 1.7-tel.
Pedig szeretem a GF1-et, de miklosrabi szemét módon írt egy cikket a GH2 vs GF1-ről.

nord_
(PH! kedvence)
Ejha, grat! íbéj?

nord_
(PH! kedvence)
Gondolkodtam én is egy ND-n... aztán úgy döntöttem, jó ilyen célra a már meglévő polár is. Aztán, ha kell a polár hatás, tekerek rajta, ha meg nem, akkor a minimumra állítom.

FEDman
(PH! addikt)
Nekünk még viszonylag jó dolgunk van, de pl az E-PL1-en még 1/4000s sincs.
Egy polár beszerzésén én is gondolkodtam, az talán pont lecsap annyit amennyi nekünk kell.
[ Szerkesztve ]

FEDman
(PH! addikt)
Én a G1-emet is imádom és a GH2-vel is így leszek. Előbb vagy utóbb..

nord_
(PH! kedvence)
Le bizony:
F2, 1/2500, ISO100
[ Szerkesztve ]

FEDman
(PH! addikt)
Értsem ezt úgy, hogy kb 2/3 FÉ-t vesz le?

nord_
(PH! kedvence)

nord_
(PH! kedvence)
Ez csak arra volt példa, hogy napsütésben is lehet F2, ha a polár fenn van.
(Most már meg nem mondom pontosan, de szerintem volt az teljes egy Fé is. Minden sz*rt kiszámolok, még a B+W ND1000-es szűrőt is leellenőriztem, hogy tényleg annyi-e. )

FEDman
(PH! addikt)
Nagyon baba!
Ilyen kicsit tágabb a környezetet is érzékeltető portrékhoz tökéletes a kis 20-as.

madgie
(Jómunkásember)
Jaja, íbéj. Most olvasom, hogy miklosrabi hogy odavan a Dynamic BW-ért. Hááány éve fújom én is, hogy a Panák szinte egyetlen jó gyári (beállítási) tulajdonsága ez a BW mód? Szerintem is zseniális, csak emiatt használok néha JPG-t
Fujinon XF 56/1.2 eladó!

hegyimorc
(senior tag)
Az Oly 9-18 nagyon jó nyitva is.
Ha valamit nem szeretek benne, az az, hogy használat előtt "ki kell csomagolni". (Lock gomb kiold, elteker) Szóval nem az az obi amiről csak lekapom a sapit és már használhatom is.
Ha viszont úgy nézem ezt, mint egy lehetőséget, hogy icipicire összecsomagolható legyen, akkor ez nagy előny. (Ha eszembe jut a hasonló látószögű, korábbi Tokinám, akkor az Oly főnyeremény)
Nem olcsó, de 12-50 ára mennyi lesz? Belegondolni sem érdemes, de engem már nem érint. Boldog vagyok az olyval.

madgie
(Jómunkásember)
Eddig annyi a biztos, hogy tényleg baba a GH sorozat szenzora, magas érzékenységen megeszi a G/GF-eket. Nem feltétlenül zajra vagy bandingra gondolok ezalatt (ez utóbbi ugyanis jelen van ISO 1600 körül), hanem a dinamika a szembeötlő: a GH1 még ISO 1600-nál is úgy tartja a feketéit (tehát nem fakulnak kifelé a sötét képrészletek), mint a G1 ISO 800 körül.
Egyébként tényleg tiszta G1 a dolog, bár pár milliméternyit jobban kikerekített a "markolata" és papíron nem tűnik soknak, de a valóságban sokkal nehezebbnek tűnik a nagytesó. Tegnap, mikor sötétben próbálgattam mindkettőn a szervizmenüt, elég volt csak kézbe venni, hogy tudjam, melyik melyik.
Ja, a multi aspect szenzor überjó dolog, bár még csak próbaképp nézegettem, normális kép nem született (bezzeg a munkahelyről hazafelé már a műszerfalra volt ragasztva a kicsike és végig ment a videó poénból... megmutatni nem fogom, 40%-át ki kéne sípolni )
Fujinon XF 56/1.2 eladó!

nord_
(PH! kedvence)
Teljesen egyetértünk.
(Végre nagynehezen rászántam magam a LR-ra... most egyelőre raw+jpeg, hogy lássam, tudok-e a letöltött BW presetek segítségével még jobbat reszelni. Az Ilford HP5 és a Kodak T-Max eddig ígéretes.)

madgie
(Jómunkásember)
Sokat vacakoltam LR presetekkel anno, de ez a gyári Dynamic BW nagyon eltalált dolog
Fujinon XF 56/1.2 eladó!

Mercutio_
(PH! félisten)
Ezt csak most, de a depipreview-t a hsz után igen, és ott is hasonlóakat írnak
Nagyon úúúútálom az Olyt, mert ha legalább az E-PL2-vel eljutottak volna olyan AF-ig amit a Pana már ~2 éve tud nem kellene ennyit agyalnom.
Ráadásul most a Pentax is sz*pat: kiderült, hogy a K-r-nél is jelen van az a frontfókusz hiba, ami a K5-ben, de míg ott FW-javítással (úgy néz ki) javítható volt, a K-r esetében ez nem biztos, hogy megoldható (legalább is ez lehet az oka, hogy még nem jött ki rá FW-frissítés) Ha így megy tovább a végén még a Nikon is képbekerül
madgie: Erről a GH-s magas ISO-ról írhatnál bővebben, kevés fényben mennyivel jobb pl. a színzaj, részletek, dinamika tekintetében a kép, a bandizás mennyire látható és orvosolható-e?
[ Szerkesztve ]
Téma tudnivalók
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
ingyenes kategóriában
- Philips Brilliance 220X1 22" TN 1680x1050 2ms | 3 Hónap Garancia
- KERESEK i7-8700K processzort!
- Gamer Pc /Intel core i7/ 8gb ram/ R9 270X 2gb /SSD120gb+500gb HDD/
- Huawei y6 pro dual sim + 2db tok + 2db képernyővédő üveg
- Samsung UE50MU6102KXXH 127cm UHD 4K Smart LED TV (1300Hz PQI,Beépített WI-FI,Quad Core) garancia!