Hirdetés

2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#401) Messer22 válasza madgie (#394) üzenetére


Messer22
(senior tag)

HI

APSC élet iso 1000 alatt??
Ez valami vicc, nem mintha a dxo-t komolyan lehetne venni, mert a számoknak nem sok köze van a valós képhez.
Azért érdekes.

Messer

(#402) FEDman válasza Messer22 (#401) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Azta micsoda pörgés van itt.. :DDD

(#403) FEDman válasza madgie (#394) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Olyan ez mint mostanában az Oly-kon az iso100. :)
Az pull hivás, itt meg a pusholás esete forog fent. Azaz iso1000 a max valós érzékenység ami a fölött van csak szoftveres "felhúzás" eredménye.
Látva, hogy gyakorlatban milyen jól teljesít magas iso-n ez kicsit meglepett, de hát végülis csak a végeredmény számít. :)

(#404) madgie válasza FEDman (#403) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Az oké, hogy pusholja ,de attól még rossz világítási körülmények között az ISO 800-hoz tartozó expozíciós értékeket kell kitartani, nem? Az meg nem buli...

Vagy félrebeszélek? Push-nál alálőttük filmeknél és utólag húztuk fel, tehát az expozíciós idő is pont fele lesz fényértékenként.

[ Szerkesztve ]

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#405) Szulita28 válasza Darkness1 (#398) üzenetére


Szulita28
(senior tag)

Uhh, az 1000 dodó a 85 f1.4 mellett azért csúnya :) (még ha az ilyen lencse mindig is drága)

(#406) FEDman válasza Mercutio_ (#371) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Ami az összekenést illeti nem rosszabb e téren a DSLR-eknél. Sőt, kicsit jobb is, mert a kereső hátrébb lóg, mint akármelyik tükrös vázé. :)

Magát a kihajtható kijelzőt sose tartottam nélkülözhetetlen tulajdonságnak, de most hogy rendszeresen használom már azt mondom, hogy hiányozna ha nem lenne. :)
Rengeteg előnye van sokszor megkönnyíti az ember életét és hát a jóhoz hamar hozzá lehet szokni.

Az meg hogy akár befelé nézve is be lehet hajtani az több szempontból előnyös tud lenni. Télen pl gyakran mentem úgy kirándulni, hogy nyakamba vettem a gépet a nagykabátot alá. Eddig így soha nem mertem hordani gépet mert féltem összekarcolom a kijelzőt, de jelen esetben befelé hajtott kijelzővel már nincs ilyen veszély. :)

A másik hogy ha energiatakarékos akarok lenni akkor is behajtom és a képek visszanézésére is az EVF-et használom és akkor így sokkal tovább bírja.

Mindent összevetve egy live view-ra épülő gépnél szerintem aranyat ér a kihajtható kijelző.

(#407) Parci válasza Szulita28 (#397) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

"Azzal indítottam: MIBEN jobb az X100, ami indokolja a magas árát? Presztízsben? Nem. Képminőségben? Nem hiszem, h annyival jobb. Rugalmasságban? Egyértelműen nem. Valami különlegességben? A kereső. Egyedül a retro-érzés. Szerintem. És emiatt mondtam azt, h nem értem, miért favorizálják annyira."

szori, de nem. ennyi erővel a d3-nak sincs értelme, mert csak extrém esetben jön elő a kis különbség az m43 cuccokhoz képest. nem győzködlek, az, hogy a fél világ ráizgult, szerencsére engem igazol, pontosabban szerencsére azt jelenti, hogy lesz utód, több, másoktól is.

ha neked nem ordító különbség, hogy milyen tárcsák vannak az x100-on (ergo: hogy tudod használni), hogy milyen minőségű és méretű vázban van mekkora szenzor, kereső és milyen obi, akkor nem értem, hogy egyáltalán miért mikrózol, és miért nem egy d7000-et nyúzol. továbbá: egy canon s95-tel is pazar képeket lehet csinálni stb.

de rakjál már össze légyszi egy pana gf1 + evf + 20-as kitet, és nézd össze a kettőt. miben jobb a pana? mert annyival azért nem olcsóbb... és miért örüljön a cserélhető obinak valaki, aki amúgy is csak egy ekv. 35-öst használna? (mert vannak ilyenek, akkor is, ha se te se én nem így tennénk)

[ Szerkesztve ]

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#408) FEDman válasza madgie (#404) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Igen, a második gondolatmenetedbe van a megoldás.

Régen ez úgy nézett ki, hogy volt egy iso400-as filmed, de iso1600-ra volt szükséged, akkor egyszerűen átállítottad a vázadat arra mintha valójában iso1600os lenne. Ezáltal 2 FÉ értékkel alul exponáltad azt.
Végül híváskor annyival tovább tartottad a negatívot a hívóba, hogy ezt kompenzáld. Így mire előhívtad a negatívot már nem volt alexpós.
Persze a dinamika csökkent, a szemcsézet nőtt.

Totál ugyanez megy digibe is.

Ami a lényeg egy pusholt iso3200 mellett ugyanazokat az expo értékeket kapod mint egy normál iso3200-nál.

[ Szerkesztve ]

(#409) madgie válasza FEDman (#408) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Úgy-úgy, jól mondod, de rég is volt :B

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#410) FEDman válasza rumos14 (#376) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Egyetértünk, szerintem se mindegy és személy szerint nagyon értékelem a multi-aspect funkciót. Viszont ha majd a G3 szenzorban csak e téren fog különbözni a GH2-től és lesz mondjuk a kettő között 100.000 Ft különbség akkor azért az is egy elég nyomós indok lesz. :DDD

(#411) FEDman válasza Darkness1 (#385) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Te csak nem egy NX100 boldog tulajdonosa vagy? :)
Ez ugyan mFT topic, de ne fogd vissza magad, örömmel olvasok itt Samus tapasztalatokat is és szerintem a többiek így vannak ezzel. :))

(#412) FEDman válasza Darkness1 (#398) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Hohó, már be is árazták őket, nem is tudtam..

Ami engem illet a 16-ossal meg a 85-össel vígan ellennék. Alig várom az első tesztekeket. :))

Mondjuk a 85-ösnek elég húzós az ára. Jobb lett volna egy 1,8-as fele ennyiért. :DDD

(#413) Szulita28 válasza Parci (#407) üzenetére


Szulita28
(senior tag)

Mindegy, nem érted (vagy nem akarod érteni), amikről beszéltem. Felesleges egymást győzködnünk.
Biztos überfasza az X100, szerintem (nekem..) nem ér(ne) annyit, amennyiért árulni fogják (ha mindegy lenne, mennyit költök egy fényképezőre, akkor sem). A fél világ lehet ráizgult, de majd kíváncsi leszek az eladási statisztikákra, mennyien is veszik meg valójában.

(#414) Darkness1 válasza FEDman (#411) üzenetére


Darkness1
(senior tag)

De igen. :B Nekem bejött, bár nem vagyok elfogult vele. Pentax K-7-em volt előtte, és sok képemnél nem tudnám megmondani, hogy melyikkel készült. Gyorsan el is adtam a dslr szettemet. :D

No stress, no work Today - WOT: tankista_hu - GWENT: LordDarkness

(#415) FEDman


FEDman
(PH! addikt)

Ami az X100-at illeti nekem elég vegyesek az érzéseim. A gép legjobban sztárolt tulajdonsága a hybrid kereső pl engem annyira nem hat meg. No nem azért mert én nem értékelném az optikai keresőt, csak én úgy vagyok vele, hogy ha már OVF akkor az legyen SLR vagy egy igazi valós távmérős kereső mint a Leicákban. A Fujiban használt kicsit kompromisszumos, azoknak ideális akik sehogy se tudnak megbarátkozni az EVF-el. :)

Ezen túl viszont egy nagyon korrekt kis gépnek tartom, ami nem hogy drága, de éppen hogy szerintem egész visszafogott árazású ahhoz képest, hogy milyen finom megoldásokat és milyen igényes építést képvisel.
Mert a retros álca mögött szerintem ez egy igenis modern kis gép. Ezen felül a nem cserélhető obis kompakt mivoltának is vannak előnyei amit ahogy elnézem elég szépen ki is használ.
Kicsit konkrétabban ha nem cserélhető obis akkor csak egy obi játszhat, de akkor cserébe a gép összes elemét erre az egy obira lehet kihegyezni. Így történhetett, hogy bátran rányomták az obit a szenzorra és ehhez igazították annak micro lencséit, hogy ne legyen gond a képszélekkel.
Ezen felül precízen ehhez az obihoz belőtt AA szűrőt alkalmazhattak. Ennek az obinak a karakteréhez, élesség, kontraszt, színvisszaadás igazíthatták az egész képfeldolgozó processzort. Sokan nem is gondolnak rá, de például a zajszűrés mennyiségét is nagyban befolyásolhatja az alkalmazott objektív milyensége.

Szóval finom darab az az X100-as.

Ettől függetlenül ha már kompakt akkor én jobban tudnék értékelni egy GH2 szenzoros kis Panát fix 20/1,7 obival, amit kikapcsolásnál be tud húzni a vázba és az egész nem nagyobb egy LX5-ösnél, no de ez én vagyok.. :))

(#416) Darkness1 válasza FEDman (#412) üzenetére


Darkness1
(senior tag)

Szerintem a 16mm-es pancake ára rendben van, és a 60-as makro is OK. A 85-ös az eléggé drága, ez azt sugallja, hogy előbb-utóbb lesz olyan váz is, ami igazán méltó lesz hozzá. Merthogy az optika jó lesz, efelől nincs kétségem.

[ Szerkesztve ]

No stress, no work Today - WOT: tankista_hu - GWENT: LordDarkness

(#417) FEDman válasza Darkness1 (#416) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Igen, ha jó lesz akkor a 16-os ára teljesen rendben van.
A 85-ös viszont tényleg furi, a jelenlegi öszképbe valahogy nehezen passzol bele egy 1000 dolláros Samsung obi. :)

(#418) Mercutio_ válasza Darkness1 (#414) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

No igen, bár nyilván nem olyan dolgokat fotózol amihez kell a gyors AF, nagy dinamika, vagy épp magasISO-s képminőség amiben egy K-x/K-r is messze ráver mindkét gépre.

Ha azt a 16-80/3.5-4.5-öt tényleg kihozzák és emberi ára lesz az nagyon sokat fog dobni a rendszeren, és ha végre tényleg megcsinálnának egy ütős szenzorral szerelt vázat az erősen átrendezné az EVIL és belépő DSLR mezőnyt :K

madgie-nek írtakról jut eszembe: Nem vagy te kicsit paranoiás :DDD

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#419) Parci válasza Szulita28 (#413) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

azt eszemben sincs elvitatni tőled, hogy neked nincs szükséged a gépre, nem a megfelelő számodra. én sem fogom megvenni valószínűleg (bár picit kokettáltam a gondolattal). de ebből tényleg nem következik semmi általános (legalábbis azok, amiket írsz), egyszerűen nem tudom máshogy megfogalmazni.

úgy csinálni, mintha ne lenne a gépnek semmi előnye, szerintem nem lehet. ennek adtam hangot. van előnye, és annak is oka van, hogy ekkora felhajtás lett körülötte.

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#420) Parci válasza Mercutio_ (#418) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

+ 16-50 és 50-135 / 2,8 stb. minden szegmenst lefednek, és nem négyféle 18-55 van a roadmapen stb. obik terén a legjózanabb kínálat/terv, amit eddig láttam.

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#421) Parci válasza FEDman (#415) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

"Ettől függetlenül ha már kompakt akkor én jobban tudnék értékelni egy GH2 szenzoros kis Panát fix 20/1,7 obival, amit kikapcsolásnál be tud húzni a vázba és az egész nem nagyobb egy LX5-ösnél, no de ez én vagyok."

ezt a ricoh fogja megcsinálni először a 24-70-es APS moduljával a GXR-hez, de remélhetőleg ezzel is divatot teremtenek. egyébként én sem azt mondom, hogy az X100 az evolúció csúcsa, no de érdemes megnézni, hogy milyen mezőny közé érkezik... hát, hats off to Fuji, ami engem illet. és igen, másolja le a pana, és legyen ilyen szintű váz m43 szenzorral és cserélhető obikkal, sőt, másolja le a nikon, meg mindenki más is. :)

[ Szerkesztve ]

"Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

(#422) nord_ válasza Szulita28 (#397) üzenetére


nord_
(PH! kedvence)

Hehe, Rabi kartács példája nem rossz. :)) (Amikor linkeltem, még nem voltak hsz-ek.)

(#423) nord_ válasza madgie (#399) üzenetére


nord_
(PH! kedvence)

Na ja, a 20-as mellé egy 10-12-es nagylátó, meg egy 50-60-as portré az én várakozásaimat is azonnal kielégítené...
Nagylátóban kis túlzással mindegy mi a kezdő fényerő, viszont portrénál minimum 1.4-nek kéne lenni (de inkább jobbnak).

(#424) Mercutio_ válasza nord_ (#423) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Oly m.zuiko 9-18?

Biztos én vagyok béna, de az X100 vs.GHx témában melyik hsz. rabié?

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#425) madgie válasza Mercutio_ (#424) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

700 dollárért, (itthon meg 170 ezerért) haggyukmá :(

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#426) Mercutio_ válasza madgie (#425) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Hja kérem, a kis méretnek és súlynak ára van :DDD

A napokban épp azon agyaltam, hogy elvileg nagylátón, mind az obi mind a szenzor felbontóképessége és dinamikája lényeges a minél több részlet megőrzése miatt, és, hogy ilyen szempontból jó választás-e egyáltalán a GF1 (12mpx vagy egyáltalán m4/3 ami nem multi-aspect) + oly 9-18 mondjuk egy újabb jó szenzorú DSLR + Tokina 10-24 (Sigma 10-20, stb.) párossal szemben. Főleg, ha megnézem a használtpiaci elérhetőséget is :U

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#427) Ijk válasza Mercutio_ (#426) üzenetére


Ijk
(PH! nagyúr)

A nagylátó DSLR-re is elég húzós árú. Igencsak ugyanott vagy árban, bár az biztos hogy előbb találsz egy használt sigmát, mint egy m43-as oly nagylátót.
De most ez is olyan hogy elundultál egy rendszeren, akkor azt toldozgatod. Aki GF-1-et vásárolt, annak nyilván az Oly 9-18-asa a megoldás. Jó kis üveg az, mondjuk 120-ért lenne már igazán jó vétel.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#428) Darkness1 válasza Mercutio_ (#418) üzenetére


Darkness1
(senior tag)

Ez is benne van, de az is, hogy nagyon megkedveltem ezt a kis gépet. A másikat meg nem is használtam, mindig otthon maradt, azt meg drágállom, hogy a polcon maradjon. És tényleg tudja, ami kell nekem.

Elismerem, hogy ez nem teljesen racionális döntés, de mivel ez nekem hobbi, ezért nem kell mindig racionálisnak lennem.

No stress, no work Today - WOT: tankista_hu - GWENT: LordDarkness

(#429) Darkness1 válasza madgie (#399) üzenetére


Darkness1
(senior tag)

Hoppá, bocsi, némi iróniát éreztem tegnap a nagy rohanásban, ráadásul csak az első mondat volt még kinn, amikor olvastam. Szóval elnézést.

Viszont: ma jön meg a 30-as fixem, kíváncsi leszek, hogy milyen lesz. A 20-assal én nagyon elégedett vagyok.

No stress, no work Today - WOT: tankista_hu - GWENT: LordDarkness

(#430) madgie válasza Darkness1 (#429) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

Semmi gond, várjuk a tapasztalatokat :)

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#431) FEDman válasza Darkness1 (#429) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

A 30-assal biztos nem lesz gond. Amire kíváncsi leszek az a 16-os, különösen a Sony palacsintája után. :)

(#432) Mercutio_ válasza Ijk (#427) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Ja, sigma, tokina használtan 80-ért kifogható, m4/3-ban meg olyan, hogy használtpiac lényegében nem létezik a vázakat kivéve :( hónapok óta szeretnék egy pana kitobit (14-42 vagy 14-45) de vagy nincs, vagy nevetségesen drága.

Ó én vagyok olyan elvetemült, hogy simán "eldobom" a GF1-et, vagy akár az m4/3-ot ha valamiben több perspektívát látok hasonló méret és ár mellett, de valami biztos, hogy kell a DSLR mellé, mert nincs kedvem magammal cipelni a mindennapokon. Viszont szenzor, AF, és fényerős megfizethető obi téren nem nagyon van olyan lehetőség jelenleg, amivel kiválthatnám teljesen.

Darkness1: Bezony ez ami miatt én kikötöttem az m4/3 mellett, mindig nálam lehet (nyilván vannak korlátai) szóval annyira nem csak érzelmi ez a döntés, lehet teljesen racionális is. Ami miatt én jelenleg nem látok esélyt arra, hogy csak 1 rendszerem legyen az az, hogy az ilyen képeket lehetetlen* meglőni m4/3-dal :(

* adapterezett így lényegében manuális fényerős obival 100-ból néhány talán összejönne és akkor még molyolhatnék a raw-val, hogy talán megközelítsem végeredményben amit a K-x/K-r jpg-ben kiköp alapbeállításon.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#433) FEDman válasza Mercutio_ (#426) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

A felbontóképesség egy érdekes dolog. Kérdés ki hol húzza meg a határt, mekkorát akar nagyítani. Ami engem illet nekem már az öregecske G1-em ez irányú teljesítménye is több mint kielégít. Öregecske szenzor, de a 12 Mp-e vékony AA-val kombinálva elég ütős.

Dpreview fórumon olvastam egy tanulságos esetet, csókát aki nagyon komolyan tájképezett D700 + 14-24-el majd vett mellé videó miatt GH1-et meg Lumix 7-14. Kíváncsiságból azért fotózott is vele. Meglepődve tapasztalta, hogy végeredményben alig van különbség a két rendszer között. Végül eladta a Nikont.. :DDD

Ami meg az mZD 9-18 árát illeti, én speciel itt nem látok semmi kiugrót. Egyetlen bibi, hogy még nincs a rendszerhez olcsóbb Tokina, Simga verzió. Sajnos, mert a Tokina nagylátóit én például személy szerint imádom! :)

(#434) Ijk válasza Mercutio_ (#432) üzenetére


Ijk
(PH! nagyúr)

Sajnos el kell dönteni, hogy az ember dslr vagy m43 vonalon mozog, mert mindkét rendszer elég drága, már ahhoz is hogy csak az egyiket megfinanszírozd, nemhogy kettőt.
Én egyelőre maradok a dslr-nél, mert nagyobb a választék kiegészítőkben, van mozgó használtpiac, olcsóbb üvegek is elérhetőek, meg ugye az van meg és iszonyat bukással lehetne csak eladni. Másodgépnek pedig valami kis zsebkompakt kellene most nekem, s95, vagy p300, amit tényleg táska nélkül mindig magával vihet az ember.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#435) FEDman válasza Mercutio_ (#432) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Abszolút megértem a problémádat, m43-adból jelenleg olcsón nem lehet összehozni egy komplett rendszert. Sőt, drágán se feltétlen mivel hiányzik ehhez még pár obi.

[ Szerkesztve ]

(#436) Szulita28 válasza Mercutio_ (#426) üzenetére


Szulita28
(senior tag)

Köztes megoldás: vki hetek óta árul egy ZD 9-18-at 70e-ért. Csak egy adapter kell hozzá. Sajnos, nincs kedvem ( :W ) mostanában ennyi pénzt kiadni érte, pedig rég nálam figyelne :O .
(tudom, jóval nagyobb, meg csak félig rendszerobi, de ennyiért??)

(#437) Mercutio_ válasza FEDman (#435) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Ha lenne valami ekv. 26-75 átfogású fix 2.8-as obi és egy szintén 2.8-as 100-as fix (akár makró is egyben) teljesen rendben lenne a rendszer, de ezek nagyon hiányoznak ahhoz, hogy komplett rendszerként lehessen benne gondolkodni.
Persze ha valaki kedvence a nagylátó és mellette elvan a 20-as fix-szel számára tökéletes első rendszer is lehet az m4/3, de sajnos én nem ilyen vagyok :N

Ijk: Ezért lenne jó, ha kijönne valamelyik gyártó olyan EVIL vázzal amire teljes funkcionalitást biztosító konverterrel felrakható lenne a DSLR-vonalra gyártott obi (pl. Pentax pancake sorozat, fényerős kisebb fixek, vagy perverzeknek 70-200/4 :D )
Akinek már vannak ilyen obijai azok tetemes része rácuppanna egy ilyen "bármikor velem lehet" vázra, az új vevőknek meg lehetne adni az olcsó csökkentett bázistárvra tervezett kitobival.

Szulita28: Pedig neked még adaptered is van, ha jól olvastam "odaát" :)

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#438) SpongyaBob


SpongyaBob
(PH! kedvence)

Aprópó adapter. Az Oly-nak két féle is van. Mi az érdemi különbség a kettő között?

"Mikor ninja lettem, te voltál a példaképem :K , elvittél minden kódot." by Golden9

(#439) FEDman válasza SpongyaBob (#438) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Állítólag építésben van nagy különbség. Az MMF-1 egy masszív profi építésű konverter, az MMF-2 pedig egy anyag spórolós fele súlyú teso gazdaságos kivitel. :DDD
Az MMF-2-t jellemzően korai PEN dupla kit-ek része volt, amikor még nem volt micro-s tele zoom.

(#440) FEDman válasza SpongyaBob (#438) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Ilyen dupla kit-ek része volt az MMF-2.
Röviden és tömören nagyobb nehezebb obihoz erősen ajánlott az MMF-1. :D

(#441) SpongyaBob válasza FEDman (#439) üzenetére


SpongyaBob
(PH! kedvence)

Köszi!

Gondoltam, hogy valami ilyesmi lehet a különbség, árban is elég nagy a difi. Pedig az MMF-2 jobban bejön, mert az fekete :D

Egyébként a bajonett (is) műanyag lehet?

[ Szerkesztve ]

"Mikor ninja lettem, te voltál a példaképem :K , elvittél minden kódot." by Golden9

(#442) FEDman válasza SpongyaBob (#441) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

G3 :DDD

(#443) FEDman válasza FEDman (#442) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Remélem egyszer eljutunk oda, hogy nem csak viccelgetünk az L1 kialakítással. :)

(#444) SpongyaBob válasza FEDman (#442) üzenetére


SpongyaBob
(PH! kedvence)

Fain :D

Egyébként miért lesz jó az L1 kialakítás? Mi lesz benne különleges? :)

"Mikor ninja lettem, te voltál a példaképem :K , elvittél minden kódot." by Golden9

(#445) FEDman válasza FEDman (#443) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Elég hihetően hangzik.
Kapunk végre új szenzort, de vázat várhatóan kicsit visszabutítják.
Lehet ezzel együtt is ütős lesz, de mindenesetre jobban örültem volna ha inkább a GH2-t tervezik kicsit profibbra és nem piszkáljék meg a G2-es vonalat.
No de kicsit előreszaladtam, majd meglátjuk.. :))

(#446) madgie válasza Szulita28 (#436) üzenetére


madgie
(Jómunkásember)

70 ezer? Hm-hm.... bár ne lenne akkora darab :(

Fujinon XF 56/1.2 eladó!

(#447) Mercutio_ válasza FEDman (#443) üzenetére


Mercutio_
(PH! félisten)

Fura lenne, ha felborítanák a sorozat formáját (vagy a formák számozását) de GF3-nak pofás lenne :D

Eladó/Cserélhető: https://tinyurl.com/y7ts88wr SEIKO SRP639 és SKX009 búvár-, Orient és Pulsar Chronograph karórák, Panasonic 20/1.7 II és 45-150, M.Zuiko 30/3.5 macro m4/3 obik, Streacom ST-F7C mITX HÁZ, + 1000 hasznos holmi

(#448) SpongyaBob válasza FEDman (#445) üzenetére


SpongyaBob
(PH! kedvence)

Most már erre én is nagyon kíváncsi vagyok, főleg az új szenzorra.. :))

"Mikor ninja lettem, te voltál a példaképem :K , elvittél minden kódot." by Golden9

(#449) FEDman válasza SpongyaBob (#444) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Hát, ami engen illet egy távmérősre hajazó minőségi váznak csupán a kézbevételétől bepárásodik a tekintetem! :DDD

Sőt ilyen szempontból nekem már a GF1 is nagyon bejön, csak hiányzik róla a sarokba helyezett EVF. :U

(#450) FEDman válasza Mercutio_ (#447) üzenetére


FEDman
(PH! addikt)

Sajnos egyenlőre ez is csak egy kamu kép. ;)
Írják is a hírben, hogy a G3 nem L1 kialakítású lesz.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.