Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    (#89132) pandur99:

    "Évek óta folyik a marketing, az érzékenyítés, hogy a FF az igazi, ott van minőség, ott ISO 100.000 is okés stb. A fotózók nagy része - mert pénze is van - meg is veszi."

    Miért, Full Frame-en nem lehet jó pár fényértékkel magasabb ISO-t beállítani érdemi minőségvesztés nélkül, mint crop vázon? Főleg az MFT-vel összehasonlítva. Tegyük félre azt, hogy kinek-mi az elég jó, az FF ebben technológiai előnyben van és én személy szerint rohadtul örülök, hogy már a MILC kategórián belül is beindult a verseny FF formátumban, ez mindenkinek jó, mert a piaci özön árversenyt is jelent egyben. Ha meg pénze van rá, miért ne vegye? Miért baj az?

    "Szerintem egy gépválasztásnak onnan kell kiindulnia, hogy [...] Aztán meg lehet vizsgálni a pénztárcát."

    Most ezt úgy mondod, mintha egy FF rendszeren belül ne lehetne ugyanezeket a specializációkat megtalálni. Akinek nagyon kompakt rendszer kell, úgysem vesz FF-et, hacsak nem távmérős Leicát, de akkor meg azon menne a károgás, hogy mekkora hülye az ilyen. :)

    (#89134) Mercutio_:

    "Utalnék az előzőre: Sok vásárló nem is tudja, hogy van kompakt méretű alternatíva."

    Nem a francot, akkor untam meg a "milyen gépet vegyek" topikban a közreműködést, amikor a századik user jött, hogy ilyen meg olyan igényei vannak, ekkora büdzséből, jöttek az ajánlatok valamilyen MILC vázra, erre addig okoskodott önigazolva, míg megfejtette saját magának, hogy egy jóval butább Canon/Nikon DSLR kell neki, mer' az nagyobb és komolyabban néz ki. Volt aki bevallotta, hogy azért nem venne kompakt MILC-et, mert fél attól, hogy akkor nem nézik elég komoly fotósnak, mások meg csak simán próbálták ezt leplezni. Hozzáteszem pont ez a fogalmatlan hülye réteg morzsolódik le a mobilfotózás terjedésével és egyre inkább azok maradnak, akik tudják mit akarnak vagy legalább utána olvasnak a lehetőségeiknek. A többség nem akar kompakt rendszert, ez náluk nem szempont, nem azért mert hülyék, nem azért mert nem is tudnak róla, hanem mert tényleg nem számít nekik. Nem értem miért fáj ez bárkinek is.

    "Jól megfogható =/= nagy méret."

    Jól megfogható alatt azt értettem, hogy jól megmarkolható. Én amúgy távmérős mániás vagyok, szóval pont értem, hogy máshogyan is rá lehet markolni egy gépre, de én tökre értem azt is, akinek hiányzik a kalapács. Egy időben 5D Mark III-al fotózgattam, annak a fogása és ergonómiája bitang jó és ehhez kell a testes méret is. Csak hát rohadt nehéz.

Új hozzászólás Aktív témák