Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pecccccccca
őstag
válasz
AxBattler #108977 üzenetére
Én is azt az elvet vallottam, hogy a cikk szám alapján meghatározható a panel típusa.
Aztán jött Gömbike a 75”-os nanójával ami BEUFLJP VA panellal. rainman72- nek pedig a 65”-os BEUFLJP-je IPS panelos.
Egyetlen egy módszer van biztosra menni. A kopogtatás. Én cikkszámra már nem adnék. -
cidalain
veterán
válasz
AxBattler #106147 üzenetére
Azért annyira nem lehet gáz. A korábbi tévém egy 39" LG VA paneles volt és kb a középhez képest 40-50 fokban nézve sem voltak zavaróan mások a színek (de persze szemből néztük, csak ha elsétáltam keresztben a szobában, és odapillantottam nem volt gáz)
Van egy fotelem kb 80 fokban a tévéhez, na onnan már erősen fakult, onnan nem volt jó a szín (de az nem is tv nézős fotel)
Szóval én simán ajánlanám a VA panelt akkor is, ha egy 4-5 fős óriás kanapé van vele szemben, a szélén ülőknek is tuti jó lesz. -
válasz
AxBattler #105853 üzenetére
FI relé földelt eszközöknél működik.
A megoldás amit Catman topiktárs linkelt a II. érintésvédelmi osztály.
Manapság már normális II. érintésvédelmi osztályú hajszárítóval például nem tud áramütés érni, ha fürdés közben beejted a kádba. Persze ettől még nem kell így csinál... -
vargalex
félisten
válasz
AxBattler #105765 üzenetére
Szervíz távirányító segítségével. Illetve elvileg az Anymote Universal Remote app-al lehet, de nálam a Xiaomi Redmi telefonokon (Redmi 5 Plus, Redmi Note 7) nem működött sem a 49UN74003LB készülékkel, sem egy régebbi 32LB5700-al.
-
-
kökény
aktív tag
válasz
AxBattler #103745 üzenetére
Köszönöm, ezt megtaláltam én is, kipróbáltam, iszonyat sötét lett a kép, szóval utána nem erőltettem
HD tv adások mind 720p, párra rákukkantottam infó gombbal 720p-t ír, ez így rendben van?
@junior19: köszi neked is, próbálgatom még, tegnap este már nem volt időm mindenre. -
F.B.I.
veterán
válasz
AxBattler #103635 üzenetére
Egyszerű magyarsággal, haza kell vinnem és a Sony 1080p után élvezni kell a 3x annyi képpont okozta minőséget és nem natúr fehér és fekete képeket bámulni rajta egész nap, méregetni műszerekkel, mert nem arra vettem és mivel nem is volt soha jobb készülékem, nincs összehasonlítási alapom, ezért teljesen elégedett leszek?
Nem kötekedés, csak egyszerű laikusnak kellene valamit mondanom, akik nem értenek a műszaki cikkekhez és hülyének néznek, hogy mi az, hogy nincs egy jövőt álló technológia, 2021-ben, 300K alatt, amikor 2016-ban, 180K-ért vettek 63 cm után egy csodát.
-
zsiz
őstag
válasz
AxBattler #103619 üzenetére
250k a plafon, fölé nem mennék, mert mindig van kicsivel jobb, kicsit többért.
HBO GO, légegér nem szempont. Csak a 65-70" méret, minimum 3 HDMI és 2 USB, meg persze a jó és szép kijelző. Használnám PC-re kötve autós játékokhoz, amúgy meg TV adás - sajnos többnyire csak SD - meg USB lejátszásra 720p-től 4k-ig.
Ezekkel szemeztem egyelőre. [link] Ha vetnél rá egy pillantást és elmondanád a véleményed, azt megköszönném. Hétvégén elnézek a legközelebbi Media Markt-ba, de amilyen szerencsém van, a kiszemeltek kétharmada tuti nem lesz az üzletben. -
wwhy
veterán
válasz
AxBattler #103603 üzenetére
Most, hogy mondod ... tényleg sz@r ... vennék ide is egy OLED-et, de ez a sz@ros munkáltató csak 500 EUR-t képes adni homeoffice 'jobbításra'
Oszt meg majd még hagyjam is ott neki
ÉS cserébe elvárja, hogy napi 10-12 órát robotoljak .... kizsákmányolás, nem igaz?
blakey: köszi.
-
TeeJay
félisten
válasz
AxBattler #102986 üzenetére
Igen régió de lényegtelen is mert ami árukeresőn kapható több helyen az tökéletes nálunk
UN7300-7400 egy széria csak a talp más
UN8000-8100 egy széria csak a talp más
7300-7400 alá nem adjuk mert alatta RGBW IPS panel van ami meg 25%-al kevesebb subpixelből bohóckodik mint egy valódi RGB IPS ami valódi 4K mivel minden pixelhez megvan a 3 subpixel -
Resztlee
friss újonc
válasz
AxBattler #102983 üzenetére
Nagyon köszi!
Akkor azt jól gondolom, hogy az összes 7x szériánál a 49' IPS, 50 VA, 55 IPS?
Alapvetően a 49' lenne optimális, csak kínomban néztük az 55-öst, mert arról legalább gyanítottuk, hogy IPS.
Még két kérdés, a 74 és a 73 között van érdemi különbség? A másik, hogy a végén az LA vagy LB mit jelent?
Több kérdésem nem lesz, eddig is sokat segítettél!
-
TeeJay
félisten
válasz
AxBattler #102889 üzenetére
Az a baj hogy mint írtam a tesztben látszik hogy szemből ha már 9 fokot eltérsz kezdődik a sötétedés márpedig 70-82" VA panelt ha tűpontosan középről nézed 2méterről akkor már a szélei szerintem bőven 9fok felett lesznek
70" VA panel
153,8 centi széles legyen 154centi
2méterről nézve 9fok az azt jelenti ha jó vagyok még matekbóltangens 9 fok = x/2
x= 31,6centi3méterről 47centi ez szóval ha tűpontosan középre beülsz 3 méterről akkor ha jobbra vagy balra elmozdulsz 47centit már kezd majd sötétedni a panel 3méterről
IPS-nél 70fok ez
2méterről 5,49méterre kell elmenni a középtől hogy lásd ezt hmmm elég durván nagy a különbség
Amúgy príma lenne csak nem tudom -
TeeJay
félisten
válasz
AxBattler #102883 üzenetére
82UN8500 elég jó lehet
VA panel 100/120Hz, direct LED, alpha 7 proci, HDMI2.1, HFR, dolby atmos,
rtings tesztben a VA paneles LG-k nem rosszak kontrasztbanUN6950 VA paneles teszt : [link]
3888:1 kontrasztot mértek
UN7300
1053:1 kontraszt és ez RGB IPS panelUN8500 IPS teszt : [link]
A VA panellel csak az a para ahogy látom a tesztet már 9fokkal oldalról keződik a sötétedés míg IPS-nél ez 70fokos szögnél kezdődik csak
-
Wolverine
félisten
válasz
AxBattler #102690 üzenetére
Tudtommal a 6000-es sorozat volt az utolsó RGBW-s, de lehet, hogy tévedek.
Jackre talán a Fiio Taishan jó megoldás.
-
Sonex79
aktív tag
-
-
Klara_
őstag
válasz
AxBattler #100007 üzenetére
A Filmmaker mod sokkal jobb mint a tobbi gyari beallitas. Szerintem ennek lesz ertelme. DD nalam eddig is volt, mivel a tv adja a hangot igy a DTS nem hianyzik, kiveve ha abban szolna az angol szinkron, iylenkor nezem magyarul. Atmos-t kellene meg kiprobalnom, az vajon szol-e, de jelenleg nincs ilyen tartalmam. Ami vicces, hogy a hangvezerles a regin (UJ75) jobban mukodott mint ezen a TV-n.
-
silvergod
őstag
válasz
AxBattler #99992 üzenetére
Az idei szériában jóval több új funkció van..kérdés van e haszna,hogy megérjen +50eft-ot..a webos is újabb. [7600 vs 81003 vs 80003]
-
Klara_
őstag
válasz
AxBattler #99992 üzenetére
125 volt az UN8000, annyit megert. Az 50 felarat en sem ertetem a 8100 hoz kepest ezert kerdeztem utana a kulonbsegeknek. Nalam a falon van, nem szamit a talp milyensege. Igy gyakorlatilag egal volt arban a tavaji UM7600-al.
A nem homogen hattevilagitasra ertem. Igaz az elozo edge led volt (UJ75), es mindent lejatszott. Itt a DTS hangsav nem is latszik, a Dolby Vision szinten hianyzik. Ez a Filmmaker mod talan majd karpotol, ha lesz ami tamogatja, igaz igy is valaszthato kulon. A 2019-eseken a DTS nagy elony annak akinek ez jobban fajna, hogy nincs. Sony-bol lett volna 200 felett amibe benne van a Dolby Vision es van HBO Go is, de ugy dontottem, annyit nem er nekem. -
válasz
AxBattler #99637 üzenetére
Displayspec szerint (+ gyári oldal) az új 50" VA modellek nem is kapnak 2.1-et.
Jobban mondva a 7300, 7400, 8000, 8100 sorozatú modellek nem kapnak, a 8500-ösök már igen, 2db-ot (a 120Hz képfrissitéshez mondjuk ide kell is), de azokból a 65"-os a legkisebb példány, VA panelesből pedig a 82"-os.
Utóbbi szép lenne, de nem 600k+ HUF-ot terveztem kiadni TV-re, szóval valszeg' hagyom a csudába a 2.1-et, majd a következő TV vásárlásnál...Szerk.: a UN-ek már berendelhetőek idehaza, bevezető felárral, ahogy nézem.
-
blakey
titán
válasz
AxBattler #99628 üzenetére
A CX OLED-ekről szóló tesztek mostanában kerülnek ki és attól "hangos" az OLED topik, hogy többet vártak az idei modelltől ráadásul a tavalyi C9-hez képest sok tekíntetben visszalépésnek számít, ezek után valószínűleg a többi modell esetében sem lesz jobb a helyzet, mondjuk ahol nem volt HDMI 2.1 és idén lesz az előrelépésnek számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest