- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
addikt
válasz
JamesHun #107404 üzenetére
Úgy tudom nem igen szabad lötyizni a kijelzőt, csak sima ilyen célra való törlőkendővel áttörölni. Sőt, olvastam ajánlást, hogy még gyerekmancsnyomok eltüntetésénél se csináljunk többet, csak azt a törlőkendőt nedvesítsük meg desztillált vízzel.
Nekem különben úgy van a falon, hogy kis mértékben előre dől, s így a legapróbb porszem sem rakódik rá. Nem is vonzz magához semmit. -
AssAssynn
addikt
válasz
rainman72 #107322 üzenetére
Múltkor kicsit átnyálaztam az itthon kapható idei LG tévéket, és ha jól láttam nincs semmi nagy durranás. Az alap modellek, azok tényleg alapok, semmi kiemelkedő sincs bennük. Már alapból csak a NanoCell kategóriában lehet olyat találni, ami 120Hz, vagy valami hasonló, de azok is több esetben edge led.
Vajon csak ez az év sikerült ennyire gyengére, vagy már ez az új standard, hogy ha jobbat akarsz, akkor menj rá az oledre?
-
AssAssynn
addikt
válasz
urbi73 #107211 üzenetére
Nem is az, hogy "még felesleges", hanem alapból a 4K 120 fps-hez egyszerűen kevés a gép. Persze ez nyilván nagyon grafika függő. Van olyan játék, aminél viszi, de ezek általában nem nagy grafikai durranások. A 4K 120 fps az csak kisebb grafikájú játékoknál lesz elérhető. Nagyobb, szebb játékok legfeljebb fullHD, 120 fps-el fognak futni. Ugyanemiatt nem kell nagyon ráizgulni a hdmi 2.1-re sem.
Persze, ha lenne jó áron 120 hz tévé, én is azt választanám, de a kétszeres árat ezek alapján nem éri meg (legalábbis nekem).Nem tudom milyen a fullHD-ról 4K-ra váltani, nekem előtte nem volt tévém. A pixelszám természetesen sokkal több. De ez is nyilván attól függ, hogy mit játszol le. Egy SD tévé adás, egy rossz felbontású film nem hiszem, hogy nagyon jobb lenne. De már egy játéknál, ami 4K-ban fut, biztos észrevehető a különbség.
-
AssAssynn
addikt
válasz
urbi73 #107209 üzenetére
Ha rákeresel itt a témában, ezt a tévét már sokat tárgyaltuk. Nagyon jó tulajdonságai vannak, de sajnos a képével vannak gondok, ami az edge lednek, és a local dimmingnak köszönhető.
Én is sokat gondolkodtam ezen, szintén series x mellé, és végül úgy voltam vele, hogy legyen egy alap modell, és ha bajom lesz vele, akkor fejlesztek. Így vettem egy 55un80-t. Ugyan a tiszta fekete ezen sem tökéletes (keress rá a nevemre), de alap modellhez és az árához képest elég jó kis tévé, én szeretem. Végül maradtam is ennél. Esetleg ha majd valami nagyon akcióban kifogok egy CX oledet, akkor lehet lecserélem, habár franc se tudja, mert egyrészt nem hiszem, hogy annyira beesne az ára, másrészt ott a beégés meg a panellottó is bejátszik. Bízom benne, hogy idővel lesz majd jó led alternatíva is, addig marad ez megelégedéssel.Ja a másik, hogy a leges legtöbb játék még a series x-en is csak 30/60fps-el tud futni 4K-ban. Elég kevés az, ami tudja a 120-at, és azok általában nem is nagy durranások. Azok az újabb játékok is, amik futni fognak 120 fps-el, azok is leginkább fullHD-ban fognak futni. Ez azért fontos, mert volt itt, aki írta, hogy neki a 7-es nano az tudta a 120hz-et fullhd-ban. Az enyémet én nem teszteltem erről.
-
AssAssynn
addikt
Igen, ezt, hogy a 8-as széria rosszabb az edge led miatt, meg hogy a 7-es, 9-es a jobb, azt a tavalyi, 2020-as modellekre írtuk. Az ideiekről, ha jól emlékszem még nem érkeztek személyes beszámolók.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Balázs0916 #106375 üzenetére
Ha visszanézed, ez így szokott lenni mindig. Kb. olyan nyár végig esni szoktak, de nem tudom mi jelenti majd a végét.
-
AssAssynn
addikt
válasz
urbi73 #106308 üzenetére
Ha USB-re dugod, akkor mindegy
inkább a HDMI feliratot keresd.
2.1 az csak 4K 120fps-hez kell, viszont még az új generációs konzolok is csak 4K 60fps-en képesek futtatni a jobb/szebb címeket, vagy fullHD 120fps-el. Egy-két apróbb játék van, aminél menne a 4K 120fps, de azoknál nem biztos, hogy fog ez érdekelni.
A másik, hogy írták itt többen, hogy a 4K 60Hz tévéjük tudja fullHD-ban a 120Hz-et, úgyhogy egy olyannal már le is fedted, amit szeretnél.
Ettől függetlenül nem gondolom, hogy hülyeség a hdmi 2.1, mert később lehet, hogy jobban kihasználják majd a konzolok ezt a lehetőséget, de egyelőre nem egy égető szükség. -
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
Kezd már körvonalazódni az új széria előnye/hátránya a 2020-ashoz képest? Úgy értem lesz/van valami ár/érték bajnok készülék? Vagy ugyanaz, esetleg még rosszabb is az új sorozat? Mit látni?
-
AssAssynn
addikt
válasz
forras2 #105755 üzenetére
Nekem is hasonló terveim voltak: tévén, böngészőből indítani az online filmet. Sajnos nekem a kiválasztott weboldalak felhozták, hogy "te is blokkoltál minket, mi is téged", a reklámblokkoló miatt, amit minden módon próbáltam kikapcsolni benne, de még így sem engedett tovább, noha a reklámokat már láttam...
-
AssAssynn
addikt
válasz
Impulsivex #105572 üzenetére
Kapcsolja ki a local dimming-ot.
-
AssAssynn
addikt
-
AssAssynn
addikt
válasz
buckafej71 #105392 üzenetére
Kb. ugyanaz. Az 80-ason egyel több a HDMI port, meg fém a hátulja, illetve keskenyebb a kávája.
-
AssAssynn
addikt
válasz
undercover #105264 üzenetére
Nem, hanem Nano 7.
Sajnos nincs minden típushoz, szériához beállításos leírás, videó a neten, általában csak a drágább modellekhez. -
AssAssynn
addikt
válasz
ILLDisPozed #105148 üzenetére
Erre én is kíváncsi leszek. Kérlek oszd majd meg a választ.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Harkovz #105128 üzenetére
Egyébként teljesen elégedett vagyok. Egy helyen van egy észrevehető bevilágítás, de nem tudom, hogy ez elfogadható-e, vagy csak pont kifogtam egy rossz példányt. Én végül azért nem küldtem vissza, mert elég jó akcióba vettem, és azóta se tudtam volna ugyanennyiért megvenni. Ha ez az egy hiba nem lenne, akkor részemről egy rossz szót sem szólnék.
-
AssAssynn
addikt
Komoly. Már értem, hogy miért a panelon próbálnak spórolni. Mert a többin már nem tudnak.
-
AssAssynn
addikt
-
AssAssynn
addikt
Nos, én csak jót olvastam róla, meg ugye az UN74 nagytestvére, ami ajánlott típus. Valószínűleg ez csak tényleg abban az 1-2 dologban tér el, amit mi is összeszedtünk. De nem tudom más tévé milyen lehet, eddig csak egy valakitől kaptam visszajelzést erre, aki nem tapasztalt ilyet.
Most már, hogy ennyire a 14 nap végén vagyok, szívem szerint elállnék és rendelnék egy ugyanilyet, csak ahogy írtam, már nem akciós. Úgy volt 150, úgyhogy azért nem 130 ezer, de hát gondolom ez egy kategóriába esik.
Lehet majd hétfőn felhívom az LG-t, de arra tippelek, hogy a hozzá nem értő telefonos hölgy nem tud majd mit mondani, vagy lekoptat majd. -
AssAssynn
addikt
válasz
TeeJay #104838 üzenetére
14 naposnak a legvégén vagyok, ezért érdeklődöm ennyire.
A terv az volt, ha nem válik be, rendelek még egyet ugyanebből a típusból, és visszaküldöm, amelyik rosszabb, de sajna már nem akciós, így csak jóval drágábban tudnám megvenni.
Nem tudom a bolt hajlandó-e másikat küldeni ugyanebből, de sejtem, hogy nem, hanem csak simán visszaadja az árát, az meg kevésbé jó a jelen esetben.Egy kis off: ha egy nagy rendelésben több minden is volt, akkor lehet csak egy dologtól elállni és azt visszaküldeni, vagy az egész rendeléstől kell? Mivel itt volt több minden, ezért nem mindegy nekem.
-
AssAssynn
addikt
válasz
TeeJay #104829 üzenetére
Ugyanaz az UN80 van nekem is, csak 55 méretben, úgyhogy szerintem ez a kettő tévé ugyanaz.
Korábban kérdezted a háttérvilágítást, és írtam, hogy 50-es értéken van nálam.
Azt is írtam, hogy szabad szemmel nem ennyire feltűnő, mint a képen, viszont azt a bal alsó fényt nagyon is látom. A többi részen teljesen egybefüggő.
Ezért kérdezem, hogy mennyire elfogadható ez. Sajnos nem tudok olyan képet lőni, ami ugyanazt adja át, mint a szemem.Tehát: a többieknek is vannak hasonló jelenségek? Vagy mindenki másnál teljesen rendben van, és csak nálam ilyen rossz?
-
AssAssynn
addikt
Azoknak, akiknek szintén egyszerű, IPS panellel szerelt tévéjük van, megtudnák mondani, hogy ehhez képest milyen a kép?
Sötét szobában, elindítottam youtube-on egy 24 órás "black screen" videót, majd teljes kép, és hátrébb lefényképeztem. -
AssAssynn
addikt
válasz
TeeJay #104794 üzenetére
Képbeállítások: "eredeti". Háttérfény: 50
De konzollal a képbeállítás "játék"-ra ugrik, valamint néhány játéknál bekapcsol a HDR.
Bárhogy is van, ugyanúgy látszódik a bevilágítás.
Mikroszálassal próbáltam törölgetni, nyomkodni, a kávát óvatosan megütögetni, semmi sem segített rajta.Tudom képről nem az igazi, de te milyennek látod ezt a helyzetet?
-
AssAssynn
addikt
Na, sikerült végre fényképet csinálnom a bevilágításról. Már csak pár nap van hátra a 14 napos elállásból, úgyhogy jobb lesz dűlőre jutnom.
Éjszaka, teljesen sötétségben készült a két fénykép. És a turpisság abban volt, hogy nem volt szabad közelről fényképezni, hanem kb. 4 méter távolságból kellet. 2x-es zoom-ot használtam.
A szemből nézve bal oldali kávánál, alul lévő bevilágításról van szó, amit nem nehéz észrevenni. Fénykép alapján máshol sem tökéletes, de kamera nélkül, szabad szemmel csak az a bal oldali látszódik. Szabad szemmel minden máshol tökéletes a kép, csak az az egy rész zavaró eléggé.
A TV típusa: 55UN80
A kérdés pedig: szerintetek ez normális így? A többi is ilyen, vagy csak kifogtam egy rosszat?
A képek: -
AssAssynn
addikt
válasz
Absinthe16 #104778 üzenetére
Másik kérdésedre is válaszolva ha maradsz a 60hz-nél, akkor az un74 teljesen jó.
-
AssAssynn
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ!
Gyári alatt, azt a profilt értettem, ami "Eredeti" néven fut, a mozi, sport, stb módok mellett. Nekem nincs bajom vele, persze ha lenne valami viszonyítási pont, szívesen belőném én is, de most nem állok neki kísérletezni a csúszkákkal néhány kép/videó alapján.Más: nem tudjátok, hogy lehet olyan fényképet csinálni telefonnal, ami jól visszaadja a bevilágítás tekintetében azt a képet, amit én a szememmel látok? Meg akarom mutatni azt az oldalsó bevilágítást, amit korábban írtam. Nem tudom ez elfogadható-e vagy sem. Ezt az egy részt leszámítva teljesen tökéletes a kép és a fekete a szememben, csak ez a rész zavar.
-
AssAssynn
addikt
Gyakran olvasok a tévé topikokban a képbeállításokról. Valóban be lehet ezt így állítani? Nem úgy van, hogy minden egyes tévé (még típuson belül is) más, ezért legfeljebb egyedileg lehetne beállítani?
A másik meg, hogy mi alapján mennek ezek a beállítások? Én egyelőre mindent gyári eredetin hagytam. Azt látom, hogy ha ezt-azt változtatok, akkor változik a kép is, de ezek közül melyik lenne a jó? Mármint mi a célja a beállításnak, hová kellene eljutni? Csak ahhoz, hogy nekem mi tetszik, vagy van valamilyen célja ennek?
-
-
AssAssynn
addikt
Valaki működésre tudja bírni WebOs 5 böngészője alatt az indavideo.hu-t?
Sokat szoktam nézni gépen, ezért fontos lenne, hogy menjen a tévén is, azonban folyton azt írja, hogy nem engedi a lejátszást, mert blokkoltam őket, ugyanakkor a böngészőben kikapcsoltam már az összes reklámblokkolót. Most mégis mit tegyek? -
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok!
Ezúttal már mind LG tévé tulaj csatlakozom be a topikba.
Végül egy 55UN80003LA típust vettem.
Az ára beesett az UN74 szintjére, így inkább ezt választottam.Első benyomások:
- a talp felhelyezése után nem szabad kifelejteni a csavarokat, különben nagyon ingatag lesz.
- a hátlap valóban fém, de pont olyan színe és megjelenése van, mint ha fekete műanyag lenne, szóval semmit sem nyer vele az ember.
- az egeres távirányító marha jó, bluetoothos tapipados billentyűzetet akartam hozzá venni, de lehet emellett nem lesz szükségem rá.
- az op. rendszer kellően gyors, youtube-ot és böngészőt teszteltem, mindent szépen behozott.
- fekete-szürke háttérrel tesztelve azt kell mondjam gyakorlatilag egybefüggő az egész kép. Sajnos bal oldalt van egy kb 5cm magas "bevilágítás", ez töri csak meg az összképet. Ha ez az egy nem lenne, teljesen tökéletes lenne a szememnek. Szerintetek ez gyári hiba, vagy fogadjam el, hogy ilyen? Sajnos nem tudok róla képet csinálni, mert nem értek annyira a telefonomhoz, hogy úgy betudjam állítani, hogy azt mutassa a kép amit én látok...Más: jelenleg gyári beállításokon használom, nem állítgattam rajta semmit. Szerintetek mihez érdemes nyúlni, mi az amit mindenképp kapcsoljak ki/be?
-
-
AssAssynn
addikt
-
AssAssynn
addikt
válasz
Kátai #104430 üzenetére
Pont én is ezen filózok.
Eddig kettőt néztem ki:
Microsoft All-in-One Media (N9Z)
Logitech K400 Plus HU (920-007157)De nem tudom melyik legyen, sem azt, hogy jók-e egyáltalán a WebOs 5-el.
-
AssAssynn
addikt
válasz
TeeJay #104392 üzenetére
Alapból a miniledet vártam, de ahogy nézem, ezek csak nagyon nagy méretben lesznek (nekem 55 coll kell), úgyhogy nekem kapásból kiesik.
C szériás oled is 2000 euroa mostani 1000 körül van. Most nem tudom, hogy ennyire befog esni az ára, vagy ez mindig ilyen drága lesz?
Pont most állok vásárlás előtt. A tervem az volt, hogy megveszem a legolcsóbbat, és majd az új szériás BestBuy tévére lecserélem, ha lemegy az ára. De ezek után nem tudom, hogy lenne e 55"-ban BB egyáltalán. Lehet feleslegesen várok a csodára.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Wolverine #104280 üzenetére
Köszönöm.
Ezek közül az első kettő olyan, hogy "most ezért csináltak új típust?"
A harmadik, a képminőség már érdekes lehetne, mivel most egy árban vannak, csak kérdés, hogy ez a gyakorlatban valóban így van-e, s hogy mennyire.#104282asdf_ Igen, köszi.
Hasonló változásokat én is találtam az adatlapok alapján, de mondom nem létezik, hogy ilyen marhaság miatt új típust kezdenek el gyártani.
-
AssAssynn
addikt
Megtudja valaki mondani, hogy mi a különbség az 55UN74 és az 55UN80 között?
Mert az alapján semmi. De csak kell legyen valami, ha külön típusszáma van, nem?
Plusz, ha jól látom, akkor az 55NANO793 is csak a NANO-ban tud többet? -
AssAssynn
addikt
válasz
Mike088 #104061 üzenetére
Adatmentés topic, hátha.
-
-
-
AssAssynn
addikt
válasz
DJosef #103948 üzenetére
Köszönet.
Hát igen, így kikapcsolva nincs az a függőleges világos folt, csak a sarkokban látok egy kis bevilágítást (ha így nevezik). Kíváncsi lennék egy direct lednél vagy más technológiánál hogy néz ez ki. Jó lenne, ha valakinek lennének ugyanerről a tesztvideóról, ugyanilyen sötétben hasonló képei, az összehasonlítás miatt. -
AssAssynn
addikt
#103945Samott Igen, ezért mondom, hogy úgy érzem vagy vesz a legolcsóbbak közül az ember, vagy ugrik a legjobbra, mert közte félmegoldások vannak (az én megérzésem szerint).
Nem vágyom tökéletesre, de ha már egy technológia elvben jobb és drágább (direct full-array), akkor illeni is jobban teljesíteni. Most én teszem azt afelé hajlottam volna, erre élőben meg mintha nem is lenne különbség közte és az edge local diming között.#103946Wolverine Az biztos, csak ott sajna nincs fent minden infó, meg nem is minden gyártó közli ezeket.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Samott #103943 üzenetére
Köszönöm a választ és a videókat. Két észrevétel:
Az első videónál a Full-Array változatnál sem volt hibátlan a fehér gömb mozgása, pedig elméletben annak sokkal jobbnak kellene lennie.
A második videó alapján pedig, kikapcsolt állapotban úgy tűnik megoldódik a local diming probléma, de ugye kérdés, hogy ezzel együtt mit veszít az ember (biztos van hátulütője, nem véletlen tették azt bele).
Hát őszintén nem tudom mi lenne a jó. Ahogy tanácsolod is, igyekszem óvatos lenni, és éppen ezért nagyon köszönöm az ilyen segítő válaszokat.Most kicsit olyan érzésem van, hogy az olcsó kategóriában majdnem mindegy mit vesz az ember, ha meg igényeket támaszt, akkor egyből ugorhat a felső kategóriához (oledhez?), mert a kettő között csak félmegoldások vannak. Legalábbis most így érzek.
-
AssAssynn
addikt
#103939asdf_ Köszönöm, bár ezek után kérdés hol és mit írtak még el. Én meg erre hagyatkozom.
#103941Samott Köszönöm, tehát akkor ezzel a 793-al nem lenne az a probléma, mint a fentebbi 8-asokkal, ugye?
Ez mondjuk jó, bár a 7-es ugye nem valós 10 bits, meg csak 60 Hz.
Valamit valamiért, kérdés melyik a fontosabb tulajdonság. -
AssAssynn
addikt
válasz
Samott #103937 üzenetére
Ez alapján a 7-es is ugyanolyan Edge Led (local dimming).
(TN-IPS közti különbséget is érzem, de több monitoron próbálva, szerintem az én szememnek jobb a magasabb Hz. Habár mondom, ha úgy alakul félre tudom ezt tenni.)
-
AssAssynn
addikt
#103923Samott Köszönöm a választ.
Nem szeretnék elmenni a 9-es árkategóriájáig, még a 8-as is kérdőjeles bennem, hogy megér-e annyi felárat. Ha 8 helyett egyből a 9 felé kellene vennem az irányt, akkor maradok a 7-esnél, mint eshetőségnél (még nincs eldöntve).#103925agressor12 Köszönöm a választ. Megnéztem a korábbi képeidet, ott tényleg borzasztó az a bevilágítás, főleg egy ilyen árkategóriájú készüléknél. Az a baj a 7-es széria is Local Dimming-es. Gondolom akkor annál is megvan ez a probléma.
Tehát ilyen téren nem sokkal járok jobban azzal sem.
A 9-esből meg ami ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint az általam kiválasztott 8-as, az a 55NANO953NA, ami már jóval magasabb árkategóriájú (többi 9-es nem valós 10 bits).#103929DJosef Köszönöm a választ.
Amire használnám (gyakoriság szerint csökkenő sorrendben): böngészőből (kisebb videómegosztó oldalakról) animék - filmek indítása, konzol játék, sima böngészés, youtube, sima tv adások.
Nem tudom azt mondani, hogy túlnyomórészt ez vagy az, igazából vegyes. Család nappal nézné, én meg este, ez is vegyes.
60 Hz-et nem csak a játék miatt kerülöm. Tudom nem egy kategória de a 60Hz TN noti után felszabadító átülni a 75Hz IPS moncsihoz. Az üzletekben kiállított darabokon is jobban mozog a kép magasabb Hz-en. Ha a belépőszinten maradnék, ott elengedném ezt a dolgot. -
AssAssynn
addikt
Sziasztok!
Belépő szintű 55" IPS tévét keresek, és így jött szembe a 55NANO793NE.
Viszont ezen a szálon tovább keresgéltem és rátaláltam az 55NANO867NA készülékre, ami számomra úgy tűnik, jó kis tulajdonságokkal rendelkezik (IPS, valós 10 bits, Dolby Vision, 120Hz), bár igaz, hogy Edge led (local diming).
Az első kérdés, hogy ez vajon megfelel az itthon kapható 55NANO863NA változatnak? Itt ugye típusszám különbség van
867->863 de nem tudom, hogy ez milyen különbséget jelent.
Továbbá, ez a 863 már azért arányaiban drágább a 793-tól. Kérdés, hogy ér-e ennyivel többet a valós 10 bits és a 120 Hz? (összehasonlítás)Megköszönném, ha valaki tudna válaszolni. Még jobb lenne, ha lenne személyes tapasztalat a 863 (/867) típussal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest