- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
csgabee #111135 üzenetére
NEM böngésző.
LG alkalmazásbolt (isten tudja minek hívják). Ott letöltöd az alkalmazást és azt indítod el. Ha ez kér valami aktivációs kódot az indításhoz, ami valami fiókba belépve elérhető el, akkor ebbe nem a tv-n, hanem telefonon, tableten, számítógépen lépsz be, ott szerzed meg a kódot amit beviszel az appba. -
asdf_
veterán
válasz
<Adamsky> #110910 üzenetére
Sima sárga, piros, fehér kábel is jó, ha megnézed, a tv első bemenete kétfunkciós. Szóval ha van RCA kimenete a videónak, azzal bőven jó vagy. Szép persze nem lesz a kép (és egy kompozittal jobb lenne minimálisan, de azt hiszem, nem alapvetés, hogy a videóból az ki is jön, az RGB meg pláne). Ilyen kábel kell neked.
-
asdf_
veterán
válasz
SztiviVander #110269 üzenetére
Én sorozatot filmet, kizárólag felirattal nézek, így bármilyen local dimming nálam gyakorlatilag kizárt
-
asdf_
veterán
válasz
SztiviVander #110267 üzenetére
Oled peakben eszik sokat, sötét képnél keveset. Egy LCD mögött meg folyamatosan világít a LED (a local dimminget meg amennyiben nem minimum 200 zónás, kikapcsolja az ember a francba, mert többet árt, mint használ, és jellemzően ilyen 5*4 meg 8*6-os mátrixos fosokat raknak csak be, azt meg local dimmingnek csúfolni is erős).
-
asdf_
veterán
válasz
simonjoe #110263 üzenetére
Talán azért, mert tele volt A, A+, A++, A+++ termékekkel a piac, ami értelmetlen, és tavalytól új a besorolás, és a legjobb termék is talán B-ből indul, direkt olyanra csinálták, hogy legyen hely még felfele, A kategóriás terméket pedig talán nem is találsz egyáltalán, nem csak TV-ben, de klíma, mosógép, hűtő, stb.
-
asdf_
veterán
válasz
repvez #110172 üzenetére
Szinte biztos, hogy igen, de kb. mindegyik ilyen szolgáltatónak a weboldalán ki tudsz jelentkeztetni készüléket (youtube, HBO), tehát legszarabb esetben is a fiókhoz tartozó emailcímedet tudod csak leakelni, amihez majd jelszót kér az alkalmazás, mivel ki lett jelentkeztetve.
-
-
asdf_
veterán
Meg minek, alulról nézegeti talán valaki a tv-t (máskülönben ugye nem látja)? No, meg épp elég műanyaggal van tele a világ enélkül is...
-
asdf_
veterán
válasz
rainman72 #109942 üzenetére
Nevezzük annak,a hétköznapi embernek a 2 ugyanaz lesz,az fog lejönni,hogy lassú meg akadozik.
Egy 270ezres tv-hez ez a minőség nagyon kevés sajnosIgen, de a TV árához nem feltétlen van köze, hogy mennyire ócska a SOC benne, hiszen tökugyanazt a panelt rakják szinte mindegyikbe, A legócskább UP7500-ban deka ugyanaz az alaplapi panel van mint a sokszázezres bazinagy nanoban.
Kb. 3-ba lehet vágni, az összes 50 Hz-esben ugyanaz van (A változat) az összes 100 Hz-esben ugyanaz van (B változat), meg a 8K-sok (C változat). És ez a 3 alaplapi panellel kiszolgálják a teljes évi modellkínálatot (az oled valószínű külön történet). -
asdf_
veterán
válasz
Tigerclaw #109843 üzenetére
Valami olyan rémlik, hogy kiszállítás és beüzemelés is jár hozzá náluk, mindenesetre ez tök standard dolog szerintem, gyártói webshopban nagy háztartási gépre meg ilyesmikre én még életemben nem láttam jó árat (bár a fejemet rá, hogy mindjárt jön valaki egy mocsok olcsón vett Philips tv-vel
).
-
asdf_
veterán
válasz
morgulfz #109825 üzenetére
Attól függ, mikori. Ha 2019-es modell, vagy régebbi, valós pénzt csak akkor ér, hiszen a 2020-as modellek még garanciálisak, így senkinek nincs szüksége alkatrészre hozzá. Ha frissebb, akkor (szakszerűen!) ki kell szedni a két alaplapot, a nyomógombos részt meg az infra+wifi panelt elfér egy cipősdobozban, és meghirdetni később, a többi mehet elektronikus hulladéknak (ekkor persze a működőt árulsz demózási lehetősége elveszik).
-
asdf_
veterán
válasz
cidalain #109797 üzenetére
Nem plusz 3 dollár. A 3 dollár az a gigabites chip ára. A 100-as legyen mondjuk 1 vagy 1,5 (most nem keresek árat). Két verziót meg nyilván nem gyártanának mert értelmetlen (sw-esen amúgy nem kellene illeszteni, mert már megvan egymillió éve, linux alapú ugyebár a cucc). Az újratervezéseket meg megcsinálják évente (tökfölöslegesen), amikor kijön az az évi új modell, a flagship modellen kívül halál fölöslegeses évente új tv-t tervezni és kiadni.
De én mondjuk sokkal előbb kérnék egy normális SOC-t, mint gigabit lan-t. -
asdf_
veterán
válasz
Kolondrum #109574 üzenetére
Megéztem, ugyanúgy un7400, 4k-s youtube video etherneten keresztül akadás, pufferelés nélkül jön, egy kockát sem dobott. A connection speedet meg azért mondtam, mert yotube stats-ban az a youtube kliens által mért kapcsolati sebességet jelöli, nekem 40 megabites netem van, így ide rendre 36-39 000 kbps-t látok írva mindig, asztali gépen is, meg most megnéztem a tv-n, az is ennyit írt (ez persze addig, amíg a kapcsolati sebesség nem kisebb, mint a netsebesség, ha gigás netem lenne, kanócon 100e kbps körül kiakadna a tv 100-as lanja miatt). Én változatlanul azt mondom, hogy az az érték ott nem jó.
(ugyanazt a SSID-t én viszont soha az életben nem használnám 2.4 és 5 Ghz-re is) -
asdf_
veterán
Itt neked képed nincs, háttérvilágítás az van (jó szar amúgy, de van). Ha nem garis, akkor szerintem keresned kell egy betört kijelzőset, úgy lesz gazdaságos.
-
asdf_
veterán
válasz
freddirty #109516 üzenetére
Ma a legújabb, akármilyen szipiszuper TV-k beépített tunerei és külső boxok sebessége már rég túllépte az elviselhető lassúságot
Ezt szerintem nem azoknak a sebességén múlik. Frekire kell állni, szinkront kell fogni ott a multiplexből el kell jutni a te kiválasztott csatornádat tartalmazó adatcsomagig, és a legfontosabb, a tömörített képtartalomnak el kell érnie egy keyframe-ig. Ez utóbbi veszi el a legtöbb időt szerintem.
-
asdf_
veterán
válasz
eddie17 #109275 üzenetére
Ilyen elvileg elő sem fordulhat, mert ha normálisan csinálja az ember, akkor hibás alkatrész ki, régi forraszanyag rézfonattal eltávolít, nulla ólommentes forraszanyag marad ott és a direktben a nyák rezére viszed fel az ólmosat, majd erre forrasztod az új alkatrészt. Ez SMD-s IC-knél tök standard módszer. Egy ellenállás cseréjénél mondjuk biztos nem csinál az ember ekkora tisztogatást (de ott akár hozzáadni sem kell forraszanyagot), de nem hinném amúgy, hogy bármi alapja lenne ennek a dolognak, van két forraszanyagod, az egyik 0% ólom, a másik x% ólom, ezek forrasztás során vegyülnek (lévén ugyanaz az anyag) és az ólomszázalékod a keverés arányának megfelelő y% lesz. Szerintem. (meg az ólommentesnél szarabb úgysem tud lenni
)
-
asdf_
veterán
Samu `19, LG `20, tehát itt az UN alattiak tudják csak, az N már nem.
-
asdf_
veterán
Nem is újként adják el. Így a 2 év mellett a 10 kilónál nagyobbat helyben kell javítani vagy a szerviznek kell elvinni dolgot is bukja az ember, meg a javítás idejével meghosszabbodó és csere esetén újrainduló garanciát is, a 30 napnál hosszabb javítás esetén vagy a 4. hiba megjelenésekor kötelező cserét is. Olyanról már nem is beszélve, hogy nem a gyári szerviz nyúlkál majd benne, hanem valami gipszjakab. És akkor emellé jön még, hogy 2 éves okosrendszer, azaz apptámogatásban ennyivel hamarabb fog kifutni mondjuk az HBO meg Netflix meg ilyenek. NAGYON olcsóbban kell ezt adni a bolti újhoz képest, hogy ne tátott szájjal f*szerdőbe legyen belőle. Félár környékén kezdenék el még csak gondolkodni is rajta.
-
asdf_
veterán
Én nem is értem ezt az egészet. Elmegyek mondjuk az MM be, megnézem a Tv ket, be van kapcsolva egy csomó, kivalasztom amelyik tetszik. Ha tetszik a képe nem mindegy, hogy milyen panel van benne?
Nem. Mert amikor megnézed a MM-ban, akkor egy hatmillió lumennel (a lakásoddal szinte biztosan nem megegyező színhőmérsékletű, hanem inkább 4000K körüli fénnyel) megvilágított, fehér falú hodályban látod a tv képét, amely helyszín így eleve alkalmatlan annak eldöntésére, hogy annak a tv-nek jó-e a képe és az tetszik-e neked.
-
asdf_
veterán
válasz
PeeterssoN #108953 üzenetére
Mondjuk ezt a fakóságot már többen írták itt a nanora. Ha nem személyes vásárlás, akkor állj el, nem lesztek barátok ezzel a tv-vel, úgy néz ki. De egy olyat még esetleg próbálj ki, hogy szakértői napos vagy esti profil, úgyis ez a legnormálisabb, és a színtelítettségbe rakj még egy adagot, és nem nanon is toltam rá egy kicsit.
-
asdf_
veterán
válasz
PeeterssoN #108899 üzenetére
Egy "kicsit" több konkrétum nem ártana. Ha csak neked nem tetszik, az így járás, ha egy konkrét technikai paraméternek nem felel meg, akkor hibás teljesítés. Ez egyelőre konkrétumokat teljesen mellőző szubjektív rizsa, ezzel nem jutsz előbbre. Mi a PONTOS problémád? Mi a nem annyi?
-
asdf_
veterán
Az HBO megszüntetése régi készülékeken amúgy sima PR kezelés, nyilván nem lehetett, hogy jön márciustól a Max, és ezzel egyidőben kezdenek el anyázni a régi készülékek tulajdonosai, hogy nekik már nincs új app, ezért alóluk mesterségesen kilőtték a mostani appot másfél hónappal előre, és amikor jön a Max, és azzal van tele minden, akkor ez a víz már rég lefolyt a Dunán, ott nem rondítják az összélményt meg az akkori sajtóját az elégedetlenkedők...
-
asdf_
veterán
válasz
rainman72 #108860 üzenetére
Ez mondjuk -ha élőben is ilyen, az expozíció miatt nem biztos, hogy a fényképező ugyanazt látja, mint az emberi szem- bevilágítási hibás, küldtem volna vissza egy másodperc alatt.
#108861 blakey
Igen, ha trógerül van összerakva, az ellen semmi nem véd, ott lényegtelen a háttérvilágítás típusa. -
asdf_
veterán
válasz
Zooley79 #108856 üzenetére
A Direct led jobb, egyenletesebb (ezért is nem komáljuk itt az edge ledes 8-as szériát kollektívan), az Edge led nem is tud rendes local dimmingelni, mert csak egy függőleges sávot tudna, de azt meg minek (na nem mintha egy belépő direct ledesnél azzal a kb. 15*10 szektorral bármit is érne a local dimming, szerintem jobban fog zavarni, mint amennyit használ, aki feliratosan néz filmeket annak meg automatikus, hogy az első másodpercben kikapcsolja a francba).
-
asdf_
veterán
válasz
vargalex #108841 üzenetére
Dehogynincs, épp a múltkor futottam bele egy kupacba (LG volt az is), ami 4 óra után kikapcsolt. Ami számítógépnél amúgy totál értelmetlen, mert ott a gép energiatakarékossága, az majd kikapcsolja, de nem, valami zseninek ezt is bele kellett rakni a monitorba, lehetett végigmenni rajtuk és az OSD menüben kikapcsolni.
-
asdf_
veterán
válasz
code1005 #108764 üzenetére
Keresel egy működő készüléket, amin megnézed, hogyan kell factory resetelni. Aztán ha megvan, hogy fogaskerék hosszan, majd le 5*, kettő jobbra, egy le, és OK, akkor megcsinálod.
Ha nem telt el a széria utolsó forgalmazása óta minimum 2-2,5 év, akkor jelenleg kb. semmit nem ér az alaplap és a táp, mert az összes piacon levő készülék még garanciális, így nincs szükség bontott alkatrészre. -
asdf_
veterán
válasz
Zaja2 #108704 üzenetére
Gondolom fénycsöves a háttérvilágítása, annak pedig jellemzője, hogy öregkorában tetülassan éri el a végső fényerejét (mely amúgy árnyéka az újkorinak), nem mellesleg bónuszként az öregedéssel a színhőmérséklete is megváltozik. Vagy nem ilyen, hanem normál képből egyszercsak elmebeteg világos lesz?
-
asdf_
veterán
válasz
farkas-j #108601 üzenetére
A DTS-t nem tudod beállítani, 2019-es LG tv volt az utolsó, ami ilyet tudod, még passthrough-ban sem megy a DTS, amióta dobták. A sima Dolby 5.1-nek viszont még át kéne mennie, de az viszont azt hiszem csak akkor, hogy ha a hang nem optika+hangszóró, hanem kizárólag optikára van állítva.
-
asdf_
veterán
válasz
Griff55 #108583 üzenetére
Mert mindenki annyiért árulja a terméket, amennyiért akarja.
Ha nem tetszik vásárolsz máshol.
Elvileg valami 15 napig eredeti áron kell mennie, hogy később akciós ára lehessen, mivel januárban első két hétben a fű sem nő, teljesen logikus, hogy ezt így most teszik, most termelik az áthúzott árat a hónap végi akcióra.
Még az is lehet, hogy akció kapcsán volt valami egyéb jogszabályváltozás január elsejétől. -
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
Az antenna nem lehet hibás, mert az digitális jelet vesz. Ha annak a jelnek a minőségével gond van, akkor nem szar lesz a kép, hanem nem lesz kép. De minimum kockásodik. És mivel DVB-T-n HD-ban tolják az M1, M2, M5, Duna csatornákat, a képre sem lehet nagyon panasz (nyilván élő stúdióműsor, Hiradó ilyesmi nézésekor kell ezt megítélni), max annyi, hogy az még H264-ben van. A csatolt kép meg egy telefonnal készített elmosódott moirés vacak, erről képminőséget megállapítani, ne csináljunk már ilyet.
Első kanyarban mondjuk kapcsolja ki az összes képjavító szarságot.
Másodikban youtube-ról indítson el valami 4K demovideót. Ha az jó, akkor szerintem nem a TV-vel lesz a gond. -
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
válasz
rainman72 #107917 üzenetére
Az 65-ös volt? Akkor my bad. Fene tudja, akkor lutri, esetleg gyártási dátumot kell nézni, hogy ne a legvégéről legyen, azt hiszem csak akkor kezdődött ez el a panellottó, amikor elkezdődtek a szállítási problémák. Vagy ha netes rendelés, akkor csak egy szállítási díjat kockáztat.
-
asdf_
veterán
válasz
cidalain #107842 üzenetére
Nemtom mid van, a Word nálam 1.5 sec (5 éves gép, nvme ssd). És ebben már benne van felkínált sablonoknál az üres dokumentumra klikkelek is.
egy streaming appnál amúgy is magyarázható azzal, hogy az indításkor az app konnektál a szerverre, ellenőrzi a felhasználói logint, frissíti a központi profilt (pl Netflixnél tipikusan).
Ennek adatigénye 100 kbyte alatti, a ping 20ms, a response time szerveroldalról 2-400ms. A maradék +2-3sec honnan? Tetülassú SOC, onnan.
ellenben a kétszer olyan erős hardver +100 USD mondjuk.
Lófenéket. Csak ahol olyan szinten cseszik a forintot, hogy egy jack alzatot lehagynak, majd pont normális SOC-ra meg elegendő ramra fognak költeni. $100-ból olyan külső dobozt veszel, hogy magad alá vizelsz.
-
asdf_
veterán
válasz
cidalain #107838 üzenetére
Nemtom, hosszan megnyomom a fogaskereket, hogy a részletes settingsbe jussak, 2-3-4 másodperc, mire kirakja. Ez nekem a smooth-tól elképesztően messze van. Az, hogy ha már elindult valami, az akadás nélkül megy, az egy teljesen másik történet. De amíg elindul, na, ott van a gond...
-
asdf_
veterán
válasz
sztomi1981 #107836 üzenetére
Nem hinném, a tv-ben levő vas arra is kevés, hogy a tv okos része normálisan menjen alatta, nem hogy hangot transzkódoljon.
-
asdf_
veterán
válasz
sztomi1981 #107834 üzenetére
Nem DTS képes a készülék, így értelemszerűen nem játszik le DTS hangot. Vagy rippeled és konvertálod, vagy médiaszerverről játszod le, ami on the fly transzkódolja. A kommentár azért ment, mert valószínűleg sima sztereó hang volt csak.
-
asdf_
veterán
válasz
Konyika #107756 üzenetére
A szerviz lényegtelen, hogy hol van, a vásárlás helyére is visszaviheted, te döntöd el, hogy a kettő közül melyiket választod és az eladó szerv nem pattinthat le, hogy menj a szervizbe. Persze ha netes vásárlás és a bolt meg 150 km-re van, akkor ez az opcvió sem játszik.
-
asdf_
veterán
válasz
herdsman12 #107558 üzenetére
Azt apple tv alkalmazásnak hívják. Amivel streamingelni lehet. Az meg egy harmadik dolog, és akkor mégsem az airplay-t kérdezi a kérdező (és nem az ő hibája, mert tényleg idiótaság, hogy egy néven fut egy fizikai termék és egy szolgáltatás
).
-
asdf_
veterán
Apple tv egyikben sincs, mert az egy 70-80e forintos kis fekete doboz, amit külön vásárol és csatlakoztat az ember a TV-hez. Airplay lesz az szerintem, ami iránt a kutakodás megy.
-
asdf_
veterán
válasz
rainman72 #107421 üzenetére
Ok, de attól még a bele gondolom tökugyanaz lesz, mint a 2019-esnek, és ebből adódóan 4.x-es webos van rajta a mostani 6-os helyett. Tehát papíron idei tv, valójában meg 3 éves
És azért a webos-sel 2-vel korábbin ragadni, az elég nagy átverés... Én nem lennék boldog.
-
asdf_
veterán
Szerintem meg 19-ről 20-ra (és ezek szerint 21-re is) áthozott (32-es kutyának sem kell FHD tv, így új modellt sem csináltak 2020-ra belőle mert minek meg kinek), így én MR19-re tippelek inkább (32LM6370PLA M= 2019).
De az a jó, hogy a gyártónak van egy weboldala, ott egy támogatás rész, ott egy használati útmutató (amit megkapott az ember papír alapon is, csak elő kéne venni) és ha fórumos kérdés helyett ott keresi az ember, meg is kapja a választ, hogy:
Magic távirányító : AN-MR19BA
Ha nincs már a boltban, esetleg az MR20 kompatibilitási listáját érdemes átfutni, 90+%-ot adok, hogy az is viszi. -
asdf_
veterán
válasz
adathor #107344 üzenetére
De ennek mi az értelme? Mert ha azt akarod, hogy set top box kikapcsolásakor kapcsolódjon ki a tv is, abban van valami logika meg értelme is. De arra megoldást keresni, hogy amikor tök fölöslegesen megy a tv, akkor nem azt megoldani, hogy ne menjen tök fölöslegesen, hanem, hogy más képet mutasson közben, (tehát menjen továbbra is tökfölöslegesen, ez nekem nem megy át az értelmesség-szűrőn.
-
asdf_
veterán
válasz
cidalain #107303 üzenetére
engem nem zavar a reklám, 5mp múlva átléptetem, aztán kész.
Ha még úgy lenne. De ehhez képest az adpocalypse előtti időhöz képest a creatorok kevesebb pénzt kapnak, a reklám viszont _sokkal_ több lett, az 5 másodperces átugorhatónak én örülnék, de bőven a 2*6-os átugorhatatlan vagy az 1*15-ös átugorhatatlan a jellemző nálam (és tegnap volt először 2*15 seces átugorhatatlanom, néztem is, hogy ez meg mi a f*sz?).
Csak azért, hogy ne legyenek reklámok, azért szerintem is lol a havi 2k huf, oké, jár mellé persze a youtube music, de az az app egyrészt egy halom fos a régi Google Music-hoz képest, másrészt én zene streamelésért nem vagyok hajlandó fizetni. A zenét én kizárólag megveszem, birtoklom örökre az enyém és azt csinálok vele, amit akarok formában tudom elképzelni (tudom, elavult elgondolás), mert az többször meghallgatom, akár egy számot 100+* is, tehát ott lényegében váltságdíjként tekintek a havidíjra, így középső ujj a válaszom rá, Sorozatnál filmnél nincs ilyen gondom, mert ott kapok valamit, egyszer nézem meg, és soha többet, így ott nincs gondom a havidíjjal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kerékpársportok
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest