- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonex79
aktív tag
válasz
TeeJay #102725 üzenetére
Elvileg direct led-es volt ez is. Volt um7400-asom is azzal valóban nem volt felhősödés, annak csak a színei nem voltak annyira jók. 2-t össze lehetett volna mixelni..
Még nem tudom mi legyen utána, lehet samsung irányba megyek el, csak finoman szólva is drágák, már amik tényleg jók.
-
Sonex79
aktív tag
Sajnos egyre több műsorban (főleg sport) tapasztaltam a felhősödést, illetve bizonyos mozgási bizonytalanságokat, belassulásokat, így a gyönyörű színei ellenére inkább mégis visszaküldtem a tv-t (55nano793).
-
Sonex79
aktív tag
válasz
szimszonos #102653 üzenetére
Nekem az 55nano793 van, tukrodozes van, ha olyan szögben nézem. Nekem szemből nincs gondom, ha oldalról nézem az ablak már bőven tükröződik. Sávos dolog az inkább beállítások miatt lehet, illetve azért nem a legerősebb proci van benne, tehát kellhet neki idő esetenként bizonyos mozgásoknál és tűnhet úgy. Felhősödés is előfordulhat, de ezek erősen adásminoseg és beállítás függő dolgok, jó minőségű FHD, UHD nem tapasztaltam még egyáltalán. Amit pl nem javaslok a truemotion beállítás természetes szinten, azt lejjebb kell venni, de bizonyos képmódban a dinamikus kontraszt, dinamikus szín is erősen ajánlott állítani. Még csak egy hete van meg, de egyre jobban eltalalom a megfelelő beállítást, nagyon jó kis tv.
-
Sonex79
aktív tag
válasz
gab.gergely #102575 üzenetére
Vegyél inkább olcsó lg tv-t, több pénzed marad
-
Sonex79
aktív tag
-
-
Sonex79
aktív tag
a hangbeállításoknál ki lehet választani, hogy bluetooth surround + tv hang egyszerre. Ehhez ki kell választani eszközt, amit, ha elfogadja a tv, felhasználja mint hangszórót a tv mellé. Így térhatású hangot tudsz előállítani aránylag könnyedén, nem feltétlen tv-hez szánt eszközökkel is, ha jól gondolom.
de simán fülessel is tudnod kell használnod, csak ott a sima bluetooth beállítással.
-
Sonex79
aktív tag
A 7400-as széria azért jobb sztem. DTS-re visszatérve a magyar sávok AC3-k szoktak lenni inkább, így magyarul meg tudod nézni külső program nélkül is. Én még nem találtam most olyan filmet a filmeim között, ahol legalább a magyart nem tudtam volna lejátszani saját lejátszójával.
-
Sonex79
aktív tag
Most üzemeltem be az 55NANO793-at, a tavalyi 49um7400-at váltotta. A korábbinak is jó képe volt, de ez a nanocell kép szerintem még szebb, csak ajánlani tudom.
-
Sonex79
aktív tag
válasz
bokacsata #102355 üzenetére
Nagyon sok függ attól hogy milyen az alapbeallitas a tv-knél, lehet az LG-n pont gyengébb, az eladó meg nem állítgatja. Maga a tartalom is vicc az mm-ben, mert a drága tv-k fullos felbontású csoda videókat, a simák meg szar felbontású reklám klippeket játszanak le.. Az LG-k nem a fényerőről híresek, így a kiállító térben erős hátrányban vannak.
-
Sonex79
aktív tag
válasz
Bobby G. #101314 üzenetére
Nem a tv-vel kell szórakozni, hanem a wifi-vel az HBO Go-nál.. 2 wifi router van a lakásban nálunk jelenleg. Ha az asus valamelyik hálózatán van a tv, akkor leáll, vagy nem tölt be, de ezt egy 2,4/5 GHz-es hálózat váltással meg lehet oldani és működik egy ideig. Ha viszont a netis routeren van annál semmi baja az HBO Gonak, soha nem áll le, és nincs betöltési gond.. szóval ne a tv-t szoftvert nézzétek, hanem a wifi hálózattal kísérletezzetek inkább, és megoldódik a gond.
-
Sonex79
aktív tag
HBO Go problémára nem a teljes újratelepítés a megoldás, mert újra előjön. A probléma a wifi kapcsolattal van, de pontos okát nem tudom. De ha megáll vagy nem tölt pl. 5 ghz-en, akkor átmegyek a 2,4 GHz-es hálózatra és működik egyből. Szóval valami hálózati baj van, aminek ez a fura megoldása van.
-
Sonex79
aktív tag
Nálam is sz.rakodik, néha azért elindul az HBO go a tv appról. Chromecastnál menni szokott, ott nagyon ritkán szokott csak gond lenni. Ma reggel is kihoztuk a cc-t mert nem ment a tv-ről.
-
Sonex79
aktív tag
HBO Go továbbra sem jó, pedig már újra is volt aktiválva.. Csodás..
-
Sonex79
aktív tag
Hát az nagyon csúnya lenne, ha csak egy évig tartott volna az HBO go támogatás. Akkor tuti fogyasztóvédelemhez fordulok.. még jó hogy van chromecastom is..
-
Sonex79
aktív tag
Szerintem mindegyik hasonló tudású, nagy különbség nem lehet teljesítményben. Fontos hogy VA vagy IPS panelt szeretnél. 50-esek VA, 49-es IPS. Nekem az utóbbi van és teljesen jó. Netflixre teljesen jó, játékra nem használom. A kimondottan játékra ajánlott LG tv-k drágább kategóriában vannak, de biztos hogy ezek is élvezhetőek azért.
-
Sonex79
aktív tag
Köszi, akkor a lényeg, hogy a true motiont állítsam, és a tapasztalatok alapján a legjobb az egyedi beállítás 2-en. Az élénk beállítás az eredeti képmódhoz tartozó alapbeállítás, így azon volt eddig.
-
Sonex79
aktív tag
Sziasztok,
Egy 49UM7400-as elégedett tulajdonosa vagyok. A problémám mindössze annyi, bár ez nem tudom, hogy beállítás hiba, vagy a kijelző/eszköz korlátja, hogy nagy ritkán, ha van olyan jelenet, ahol az előtérben pl. álló oszlopok, mögötte meg gyors mozgás van akkor azt nehezen kezeli le a tv. Vagy bár mostanában nincs vizes sportesemény, de a víz megjelenítése is gondot tud okozni vízilabda vagy úszás esetén. Egyébként teljesen jó a tv, akár 4K, vagy HDR tartalmakról van szó. Zajcsökkentés alacsony szintre van állítva, TruMotion élénk. Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest