Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
sladka_pani #105910 üzenetére
Nem tudom, hogy nálam milyen IPS panellel szerelt 49UN74003LB járt, de oldal irányból sokkal jobban torzultak a színek (nagyon furcsa volt a kép), mint a régi 37LH3000-en és a 32LB5700-on (a kopogtatásos módszer szerint mindkettő VA panellel szerelt). Mondhatnám, hogy utóbbiakon szinte semmi nem változik oldalirányból nézve. Persze, ezek csak FullHD modellek.
-
HD
csendes tag
válasz
sladka_pani #105899 üzenetére
Jó "kis" tv szerintem, én tudatosan vettem VA panelt, amiket itt (is) írtak egyértelműen kijön, csakis szemből nézhető, jók a feketék, szerintem a színekkel sincs gond, mondom ezt úgy, hogy mellette még ott van a Philips nanocellás IPS panelos tv-m is 65PUS8503. Itt egy videó is, bár nagyon nem adja vissza a valós képet. Tetszik a kijelző homogenitása, sose volt ilyen egyenletes fényű tv-m, erről is tettem fel videót, de akárhogy állítgattam a kamerát nem adta vissza a valóságot, főleg a fekete képnél, ott a valóságban szemmel nézve tök homogén, de a videón mintha nem lenne az, illetve mikor bejön a fehér kocka, akkor látszólag kivilágosodik a fekete a tv-n de a valóságban nem változik.
Van egy beragadt piros alpixelem, sajnos nem akar elmenni, hiába játszottam ilyen villogó videokat, amik elvileg javítják ezt. Ez amúgy garis probléma, nem találtam infót, hogy milyen feltételek vannak a pixelekre mostanság. Elvileg kijön egy szerelő és megnézni, mintha nekem nem hitték volna el, vagy nem értették pontosan, amit mondok. De a tv nagyon tetszik, nem bántam meg, nekem a web os is új, a philips-eim Androidosok voltak, igazából az is jó volt, ami hiányzik a cromecast, ezt nem gondoltam volna, hogy az lg nem tudja. You tube nál megy csak, hogy videót lejátszok tv-n, de pl az rtl most+ telóról nem hajlandó menni tv-n, nincs is ott a crome cast ikon, a Philips tvt bekapcsolom egyből ott van és át is tudom játszani a tartalmat, erre esetleg van megoldás? Almás telóról sem ment, a képernyőtükrözés igen, de a tartalom lejátszás nem, csak you tube meg netflix. -
rainman72
nagyúr
válasz
sladka_pani #105899 üzenetére
Láttam én is hmmm,kéne...
-
HD
csendes tag
válasz
sladka_pani #105712 üzenetére
oksi, pár napot kérek, elöbb meg kell oldanom ezt a szamitogép témát is :)
amúgy eddig tetszik nagyon, direkt akartam VA panelos tv-t, eddig az összes ips volt, gondoltam most kiprobálok egy VA-t. Van egy egy piros beragadt alpixelem, tegnap este óta ez most zavar, de kanapéról ha nem keresem, akkor nem látszik, most futattok ilyen villogó you tube videókat, hátha eltűnik.
-
TeeJay
félisten
válasz
sladka_pani #105651 üzenetére
IPS panel kalibrálás nélkül is közelebb áll a színhűséghez mint a VA tudtommal
VA panelnél be kell sötétíteni és középen kell ülni hogy minden oké legyen, ott kontrasztban jobb lesz de szerintem színmegjelenítésben lesz hátránya az IPS-hez képest
Valamint kukk sötét filmes jeleneteknél szoktak izgalmas dolgok lenni mert azokat kevésbé fogod látni mint az alacsony kontrasztú IPS-enVolt 5évig 21,5" fullHD Benq VA paneles monitorom és mégis eladtam és cseréltem 21,5" Acer Nitro IPS-re. Akárhogy a VA panelen sosem tetszettek a színek pedig megpróbáltam beállítani amennyire lehetett.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
sladka_pani #105656 üzenetére
Másik mai sztorim... küldött az edigital.hu emailben (gondolom mindenkinek) egy 5%-os kuponkódot a kosár végösszegéhez. Persze odaírta, hogy már akcióban lévő termékre nem váltható be. Mondom azért próbacseresznye a 82-es LG-nél, persze nem jött össze. Megnéztem, nincs az oldalukon olyan TV, ami ne lenne valamiféle akcióban. De tényleg, 1 darab sem.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol egy buzishangú gyerek sajnálkozva mondta, hogy április 18.-ig nem is lesz, úgyhogy TV-re egyáltalán nem váltható be. Mondom az marhajó, akkor köszi a semmit. Ma ilyen csipkelődős kedvemben vagyok
De komolyan már rendeltem is volna, mert úgy már megéri tényleg..
-
válasz
Arról nem is beszélve, hogy az LG promóterként túl sok rosszat nem fog mondani egyik LG termékről sem. Szóval ez az "őszinte gyakorlatra" vonatkozó kérdés szerintem teljesen felesleges. Neki az a feladata, hogy kidomborítsa a valódi vagy képzelt előnyöket, eladja a "bármilyen" terméket. Nagyjából hiteles tapasztalaton alapuló értékelést itt találhat a topikban.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Elmondta neked ami le volt írva a papirra.
-
rainman72
nagyúr
válasz
sladka_pani #105649 üzenetére
Nagy baromsàgot nem mondott sztem.
Betekintés,színek,talàn a fényerő is igaz.
Felhősödés is helytàlló méret is szerepet jàtszik,làtom itthon ips 43 vs.65-75"
Mi a fogalomzavar? -
rainman72
nagyúr
válasz
sladka_pani #105511 üzenetére
Nem is ér annyit az a 11coll,kivéve annak akinek a pénz nem szàmít.
Nekem ki van épitve egy projektor helye is akkor màr az nem a 86s tv,a proji 120"-t tud onnan,tvnek meg elég a 75" is. -
rainman72
nagyúr
válasz
sladka_pani #105508 üzenetére
350e az 75UN85003 [link]
11" a difi 200e,hàt nem tudom -
TeeJay
félisten
válasz
sladka_pani #105471 üzenetére
Ha megveszed ne kímélj minket és jöhet pár fotó
Én is kíváncsi vagyok mit tud a 86" IPS bár a tuti az lenne ha össze lehetne hasonlítani az 82UN8500-at a 86UN8500-al
Na majd ha jövőhéten bejön a lottó akkor bevállalom -
válasz
sladka_pani #105473 üzenetére
Szerintem irtóztató sok pénz, őszintén nem értem. Ráadásul az, hogy te hosszú távra tervezel a piac nagy ívben letojja, 2 év alatt az eszmei értékét teljesen elveszti. És 5 év alatt teljesen elavul, szinte használhatatlan lesz.
-
rainman72
nagyúr
válasz
sladka_pani #105471 üzenetére
Ha azt nézed hogy a Samu 50" Neo Qled 600e,az 55" meg 800e,akkor nem is sok az az 550e
Ha hosszú távra tervezel akkor most kell megvenni -
rainman72
nagyúr
válasz
sladka_pani #105435 üzenetére
Ha foto segit,priviben küldök,lásd kb milyen az ips panel
-
rainman72
nagyúr
válasz
sladka_pani #105428 üzenetére
Ezt igy nehéz eldönteni helyetted abból hogy közepes igényű,és ad a minőségre.
Ez ott akkor dölne úgyis el mikor elkezded használni és előjönnek az ugynevezett gyengéi.
Szóval ne várd el senkitől ezt max tanácsot adnak.
Én pl azt mondanám ha egy jól össze szerelt példányt fogsz ki akkor meg lennél vele elégedve,az ips glow és az alacsony kontraszt mellett is.
De ez én vagyok,te meg valszeg teljesen más,ezért nem merem fixre mondani,meg kell próbálni,én is ezt tettem,nem bántam meg.Jelzem más márka 75s ips paneles tvje. -
TeeJay
félisten
válasz
sladka_pani #105428 üzenetére
Mindenképpen kell az UN8500 tudása?
Mert abból ugye csak a 82" VA panel, 75" IPS-re már lehet húzni fogod a szádat mert ugye ott azért mégsincs akkora kontraszt
Vagy ha le tudsz mondani a 120Hz-ről meg a komolyabb prociról akkor biztos van 70UN7400 is és az legalább VA panel -
fecke78
senior tag
válasz
sladka_pani #105161 üzenetére
5 év gari az nem alap volt , hanem kiterjesztett garancia .(+50e)
Tv-t falra tettem ezért ez a garancia törésre is vonatkozik , de nekem megért annyit , 5 év az 5 év . -
Oliii
tag
válasz
sladka_pani #105158 üzenetére
Haha, szóval a kérdés továbbra is az lenne, hogy miért is olyan "rohadt jó" a Nanocellel szemben? A méretet leszámítva.
nyilván nem azért fogom megvenni, minden tisztelettel, hogy másnak spóroljak pár ezret
Minden esetre köszönöm a beszámolót! -
fecke78
senior tag
válasz
sladka_pani #105158 üzenetére
Csak nehogy úgy járj ,ahogy írtad , végén lemaradsz !
Azt hittem már megvetted , mit számit az a 20-30 ezer forint ezen a szinten én még 499 vettem Media markt 5 év garival -
válasz
sladka_pani #104650 üzenetére
Nem égetően szükséges, meglátjuk meddig megy le az ára.
A héten megnéztem ismerősnél nagyon meggyőző. Az alkalmazások is a menü is gyors. A mérete durva.
Az is lehet hogy csak jövőre lesz belőle valami, most a babára készülünk. -
válasz
sladka_pani #104469 üzenetére
70UN7400 a max. 70"-al.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
sladka_pani #104468 üzenetére
Vagyis nem kérdés, mert 70"ban nincs ez a verzió ezekszerint VA panellel.
-
válasz
sladka_pani #104463 üzenetére
Mi is szemezünk egy ilyen 82" szörnnyel. A mostani 50"-os, de most máshova került így kicsi lett a kép.
Szerintem ez egy jó ár érték arányú tv. -
fecke78
senior tag
válasz
sladka_pani #104463 üzenetére
Szia igen ez 82"-es , szerintem a 499 az jó ár neki , nem hiszem ,hogy olcsóbb lenne , sőt sokkal drágában is megtalálod
-
fecke78
senior tag
válasz
sladka_pani #104455 üzenetére
-
wierra
senior tag
válasz
sladka_pani #104448 üzenetére
Ugye nem egy EX780 az áldozat?
-
válasz
43-49-55-65-75-86" mind IPS
50-60-70-82" mind VA
Ha csak szemből fogod nézni, akkor a VA egy sötétebb helyiségben számomra jobb választásnak tűnik. -
válasz
Ha szemből, sötétben nézed, akkor VA a jó választás! LG modellek közül a 50", 60", 70", és 82" méretű készülékek ilyenek, utóbbi méretben ráadásul 120Hz-esek!
-
sladka_pani
senior tag
válasz
sladka_pani #104454 üzenetére
LG 82UN85003LA - esetleg a nagyobb verziója ha sikerülne jó áron elcsípnem?
-
válasz
sladka_pani #104451 üzenetére
Pl. LG 75UN85003LA, nanóban az LG 75NANO903NA sajnos már fölötte van a ártartományodnak LG NanoCell 65NANO793NE pedig csak 65", de majd a többiek adnak még ötletet. Amire ügyelj, hogy 75" mind IPS viszont a 70" mind VA paneles.
-
válasz
sladka_pani #104448 üzenetére
1. Mennyit szánsz rá?
2. Mi lesz a fő felhasználási terület: TV adás vagy játék vagy külső forrásból filmnézés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest