- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
subset
senior tag
Visszatérve az SD adások minőségére/nézhetőségére...
Az nagyon nem mindegy, hogy milyen árkategóriás tv-n próbálja nézi az ilyen tartalmat az ember.
Itt az LG -nél sem véletlenül fejlesztgetik a képprocesszorokat.
Ha csodára nem is képesek, de jelentős feljavítást tudnak végezni.
Én személy szerint 75"-on (α7 gen2 proci) sem hányom el magam az SD tartalomtól, nézhető szintre tudja hozni. -
subset
senior tag
válasz
t-joco #100671 üzenetére
Ennek a szemét hibának ahogy mondják is, és sajnos meg is tapasztaltad, idő kell, hogy előjöjjön. Szinte bármilyen panelt érinthet, leginkább már a gyárban nem úgy sikerül a széria.
Nagyon sajnálom, hogy ilyenbe szaladtál bele...
És még az Lg policy-ja sem túl biztató az ilyen esetekre, ahogy halljuk.
Ezek szerint mondhatja, hogy ez van, nem homogén a panel de kép van...
Van képük hozzá....Persze más gyártónál és 2-3x ennyibe kerülő típusnál is bele lehet szaladni ilyesmibe.
Nem tudom leírni, mert nem tudom...de igen, a fényerő/háttérfény/kontraszt-al tudsz talán egy élvezhető konfigot találni. -
subset
senior tag
válasz
t-joco #100665 üzenetére
A DSE nem elektronikai hanem mechanikai probléma. Nem értem egy szerviz miért nem a kijelzőt cseréli ilyenkor....ja csak, hogy mondhassanak valamit...
A beállításokkal tudsz csak játszani, de erre nincs recept, neked kell megtalálni, ahol nem látszik már annyira, és nem is ront még annyit a végeredményen...
Illetve még próbálkozhatsz, hogy ez így nem elfogadható számodra, hátha lép valamit tényleg az a szerviz.(#100666) bozsozso
Ügyes műszerész talán megmenti, ha találni hozzá foglalatot amire kicserélje -
-
subset
senior tag
válasz
Backrau #100658 üzenetére
Az SJ810-es is "200Hz"-es, szóval még jó, hogy nem éreztél különbséget.
Akkor fog hiányozni, mikor beülsz majd egy "100Hz"-es 50Hz-es panel elé.Az Edge amúgy mikor annyira zavaró ? Én max. full sötét szobában, full sötét jelenetnél látom ha akarom, de már fel sem tűnik igazán...
Az esetek 95%-ban meg amúgy sem full sötét jeleneteket nézek, szerencsére nem vagyok egy horrorfilm rajongó - ahhoz tényleg nem az edge-ips a jó választás. Szóval azzal a maradék 95%nyi tartalommal az SM8610-esen olyan szinten meg vagyok elégedve, hogy még !
Az, hogy IPS vagy VA meg tényleg eldöntendő kérdés, de egyik sem lesz kompromisszum mentes. -
subset
senior tag
válasz
#16820480 #100508 üzenetére
Az SM8xxx és még az SM9xxx széria is PWM-es...
Tényleg Oledet kellene venned
Az SM8600-os elméletileg 240hz-es is lehet de csak bizonyos beállítások mellett, a 9000-es ha minden igaz állandó 120Hz-es PWM-el működik.
Elméletileg érzékeny vagyok rá de még sosem volt bántó, vagy fárasztó a szememnek az SM8610-es PWM-je pedig "TruMotion"-el nézek mindent ami 120Hz-es PWM-et von maga után.... -
subset
senior tag
Nálam egy 39"-os van egy sima fali konzolon és nem játszottam azzal, hogy alulról csavargassam....Az alsó rögzítőjét amit csavargatni kellene le is szereltem, csak rá van akasztva az le nem esik. Oldalra se tud lecsúszni róla, 6 éve mióta felkerült rá, azóta meg sem moccant
A 75"-ös egy ilyenen van, elég brutális (20kg ) meglepően jó minőségű.
60cm-re is lehet a tv a faltól - mozizáshoz elég jól jön. Ezen sem rögzítettem alulról, pedig hozzá lehetne férni - gyakorlatilag be lehet állni a tv mögé -
-
subset
senior tag
válasz
Krisz0630 #100391 üzenetére
Az eladó azért ajánlgatta mert megmondták neki mit ajánlgasson, és amúgy sincs fogalma az egészről.
Nem mindig informatív az lg oldala, de itt például össze tudod hasonlítani a modelleket és megtalálsz általában minden technikai infót róluk (akár májusban is) .: SM8050 vs SM8600
Ahogy már mondták előttem az SM az erősen tavalyi széria akárki is hirdeti. -
subset
senior tag
válasz
mrmrg #100261 üzenetére
Az átnevezés után nem tudom, hogy az új mappanévvel nem kell-e valamit a routeren állítani/megosztani:
https://www.tp-link.com/hu/support/faq/340/...hogy a laptop miért nem látja.....
(#100264) droetker
Nekem kicsit fura amúgy ez az egész tekerés sztori a tv-n...
Sehol - semmilyen lejátszás közben nem láttam még olyat, hogy 2x,4x xx-szeres sebességgel lehetett volna beletekerni bármibe is.
Csak "léptetni", nagyobbakat ugrani lehet...direkt maradt le a tekerő gomb is a távról. -
subset
senior tag
válasz
mrmrg #100250 üzenetére
Itt van egy általános leírás:
https://www.tp-link.com/us/support/faq/1005/
Az "enable media sharing" bekapcsolása a lényeg, igy DLNA-n lesz megosztva az usb tartalma.
Jelszót ne állíts be hozzá....ja látom már megválaszolta Konyika
-
subset
senior tag
válasz
Csabi1984 #100181 üzenetére
49SM8500PLA
NanoCell kijelző a színekhez
LG α7 gen 2 processzorral, ami a felkonvertáláshoz jön jól.
https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-49SM8500PLA -
subset
senior tag
válasz
dbius #100169 üzenetére
A kodi az egy standalone program nincsen kliens-verziója.
Viszont a kodi-ban van dlna szerver, ha bekapcsolod, akkor dlna-n keresztül fogja látni a TV az ott lévő tartalmakat.
Ahogy már mondták előttem is a feliratokat is látja majd ha u.a. a neve mint a filmé.Ha szeretnél kodi szerű cuccot a tv-re akkor plex mediaszerver a gépedre, és plex kliens a tv-re.
-
subset
senior tag
Azért írtam, hogy USB3 pendrive kell hozzá, mert azok jó esetben tényleg gyorsabbak mint egy USB2-es. Nekem egy Kingston G4 16Gb-osra elméletileg tökéletesen rögzít - csak teszt jelleggel próbálgattam, de emlékeim szerint hosszabb felvétellel sem volt gondja - majd megnézem. Azt is írtam, hogy legalább 10MB/s write speed-et tudjon, egy olcsó belépő modell hiába USB3-as, attól még lehet tetű lassú.
Az USB2-es külső vinyóval nyilván nem lesz gondod, mert hiába csak USB2-es a csatoló felület, általában 20MB/s -el lehet rájuk írni (a vinyó miatt természetesen)A TV (nálam legalábbis SM8610) ha lassú drive-ot érzékel ki is írja, hogy rögzítés nem lehetséges rá....
-
subset
senior tag
válasz
csab2 #100064 üzenetére
Nem vagyok hozzáértő, én az elsőt kizárnám.
Élőben nézném meg őket, ha van rá mód (bár tudjuk milyenek az áruházi körülmények - sosem olyanok mint otthon)
SM8200
ha akarsz nanocell bevonatot a panelra+wide color gammout - nagyobb színtér, és Ultra Luminance
edge ledes - nagyobb lehet egy nem kívánatos bevilágításnak az esélye, viszont van alap local dimming-ed ami bizonyos esetekben segíthet a jobb feketéhez, de este lehet, hogy zavarna néhány tök sötét jelenetnél - egyén függő (én már észre sem veszem)
DTS virtual:X - a hangzásvilágilag meg van kicsit spékelveUN81003
normál panel, idei középkategória
direct ledes ennek minden előnyével, de nincs local dimming
Quad Core Processor 4K (a 8200-esben csak Quad Core Processor van)
FILMMAKER MODE™ - ez újdonság, kikapcsolhatsz mindenféle mozgásjavítást filmezésnél (én mondjuk mozifilm alatt is szeretem ha ki vannak egészítve a filmkockák - lehet perverz vagyok)
HGiG üzemmód - ez is új, az ígéret szerint még odab@szósabb HDR játék élmény vár az emberre(fogsz-e hdr-ben játszani ?)
Újabb OS - WebOS5Döntened Neked kell
-
subset
senior tag
válasz
kiralytom #99947 üzenetére
A PMI nem egy technológia amivel a készülék van ellátva, hanem ilyen hangzatos név alatt próbálja a gyártó bekategorizálni a "képminőséget" amit az adott készüléktől elvárhatunk.
Képminőségi Index Értéke Magyarosan
Valahol Trumotion valahol PMI ként jelölik
Ezeknél az értékeknél is a nagyobb a jobb
Trumotion 100 (~PMI 1xxx) = Belépő modell 50hz-es panel
Trumotion 200 (~PMI 2xxx) = Ez már 100hz-es panel
A teljesség igénye nélkül.....Részletesen itt olvashatsz róla:
https://www.lg.com/hu/lg-magazine/technologia/az-lg-tv-kepminosegenek-titka -
subset
senior tag
válasz
danielpriest #99915 üzenetére
Akkor ez a bibi...
Milyen fájlrendszerre van formázva ? Nem sok mindent szeret, de legjobban az ntfs-t csípi -
subset
senior tag
válasz
danielpriest #99909 üzenetére
A disken lévő fájlrendszert látja rendesen ?
Az "Otthoni irányítópult"-ban ha megnézed a disk tulajdonságait ott mit ír ? -
subset
senior tag
Nem lenne szép tőlük, hogy B kategóriát adjanak el....de ezekben az időkben bármi előfordulhat.
Inkább túltároltnak tűnik a dolog, lehet valamelyik nagy Német áruházlánc beragadt modelljeit veszik meg nagy tételben
Tényleg nem hallani olyat, hogy ne legyen "éles" egy modern tv képe manapság, csak az adott darabbal lehet valami gond...Ebben a modellben nincs komolyabb képprocesszor, az SD tartalmak megjelenítése ("felkonvertálása") nem lesz olyan mint egy komolyabb darabnál, az biztos.
4K tartalomnál mi a helyzet vele ? -
subset
senior tag
válasz
kipu147 #99819 üzenetére
Lejárt a szerk. idő
A q60r a belépő Qled a samunál.
Itt meg az oled alatti 2019-es Nanocell csúcsot adják nem olyan sokkal többérta webos sem rossz és a magic remote is tetszhet majd
Ja a 2.2ch-es hangot Atmos-al még meg sem említettem!
...de azt válaszd amelyik jobban tetszik, próbáld meg kipróbálni őket ha tehet
-
subset
senior tag
Nálam egy 6 éves modell csinál olyat, ha csatornafrissítés van a szolgáltató részéről (szintén DIGI) akkor ideiglenesen elmászik oda az adó ahova újonnan tette a szolgáltató.....ha tovább váltok csatornát akkor berakja a helyére (rájön a tv, hogy ez most új helyre került :)
Egyszer végiglapozom az összes adót, azután minden újra oda kerül ahova állítottam anno....gondolom ez kiderült volna ha esetetekben is csak ennyi...kipu147
LG topikban milyen válaszra számítasz ?
Esetedben még részrehajlónak sem kellene lennünkmert SM9010
-
subset
senior tag
...hát sajnos ilyen világot élünk, és tényleg így mennek a dolgok én is értetlenül állok ezek előtt.
Olyan dolgokon megy a spórolás, hogy csak táthatjuk a szánkat, ahogy írod is.
Biztosan komoly team dolgozik mindenütt azon, hogy megfelelően legyen valami alulméretezve és a gari után mielőbb menjen is a kukába a termék. Egy prémium Philips volt az előd, bő hat évig bírta, úgy, hogy tényleg alig volt használva az átlaghoz képest is.
Becipeltem a márkaszervizbe, ahol egy új termék megvásárlását javasolták...nincs is hozzá már alkatrész, mondják - meg sem lepődtem.
Így megy ez, b@sszák meg.
Most az újra vettem 5 év garit, legalább addig nem érdekel ha történik valami...blakey
Na erre nem is gondoltam, pedig biztosan van benne valami.
Eddig a középkategóriában sem volt unikum a "DTS Vitrual:X" megléte ( a DTS lejátszás mellett), most nem néztem, hogy ezt kompenzálják-e 2020-ban valamivel, Atmos-al gondolom hogy nem fogják -
subset
senior tag
Az itt elhangzott száraz tények : "DTS támogatás,WebOS,Magic Remote, lejátszási képesség"-en kívül, szerintem még az is az LG mellett szól, hogy valahogy "természetesebb" a képi világa. Gondolok itt a nem agyontolt színekre és a jobb mozgásmegjelenítésre többek közt, de ezt látni kell
Anno mikor tv-t választottam sokat nézegettem a saját teszt anyagaimmal a két gyártó termékeit, és erre jutottam.
Persze ez csak mind az én meglátásom...másnak más tetszhet.A DTS licenc meg tényleg a spórolás oltárán veszett most oda...
-
subset
senior tag
válasz
seralevente #99774 üzenetére
4m-re én a 75"-t venném, az a 10"-os különbség azért szembetűnő
A 9000-es szériánál nem nagyon találni jobbat ha LCD-ről van szó.
Persze az OLED az OLED...de azért érdemes utána nézni nincs-e betegsége a kinézett típusnak, mert hallani ilyesmiről.
Nézd meg élőben őket ha teheted.
Ez mind az én véleményem volt, másnak mások lehetnek a szempontjai lásd pl. blakey hozzászólását, amivel annyiban vitatkoznék, hogy paramétereket tekintve biztosan ég és föld a különbség egy OLED javára, de a mindennapi használatban, amikor ugye nem csak 4K HDR tartalmakat nézeget az ember....már nem biztos, hogy olyan mély az a szakadék. szvsz -
subset
senior tag
válasz
Croft-21 #99612 üzenetére
Én azt gondolom, hogy nem véletlenül tetszik a képe
.
Edge ledes modell, ha tudod nézd meg azt a darabot amit hazaviszel, nincs-e különösebb bevilágítás a széleken (előfordulhat), vagy rendeld online és akkor vissza tudod küldeni ha rosszabb darabot fognál ki. (Ez más márkánál is előfordulhat.) -
subset
senior tag
válasz
Konyika #99583 üzenetére
Ez nem ARC képes erősítő - ott lenne az "OUT" felirat alatt hogy "ARC" - mint ahogy a tévédnél is ott van a felirat valamelyik bemenetnél.
Az lehet, bár bután hangzik, hogy a TV ARC képes hdmi bemenete kiküldi a hangot - a nem arc képes erősítőd meg a bemenetén fogadja...Az viszont igaz, hogy néha nem jön össze rendesen a "handshaking"
a hdmi-s cuccok esetén, aztán lehet szívin...
-
subset
senior tag
válasz
szelim74 #99553 üzenetére
Szerintem valami kompatibilitási probléma lesz a huawei és a tv között...
Gondolom a TV dlna kliensével próbálkozol...ha igen, akkor tedd fel a tv-re a plex-et az látja-e.
Illetve kipróbálnám más dlna szerverrel, azzal megy-e. Valamelyik gépen engedélyezd a windóz natív dlna szerverét vagy egy VLC-vel csinálj dlna szervert. -
subset
senior tag
válasz
dave_gahan #99536 üzenetére
8500 és 8600 között csak design-ban van eltérés...
49SM9000-től van 2.2ch hang, 8610-es csak 75"-ban van -
subset
senior tag
válasz
dave_gahan #99533 üzenetére
Még az SM8600-os szériában sincs benne a 2.2ch hangrendszer. Elírás van a displayscpecen...az LG oldalát nézd ebben a tekintetben.
A 75SM8610-esben (Nekem ilyenhez van szerencsém)illetve a fölött van benne a Nanocell-ek közül.
Brutális és meglepő a 2.2ch teljesítménye, pedig nem egy vastag készülékről van szó. Rendesen adja a basszustnagyon komoly a hangerő is. A DolbyAtmos is pazar, meg-meg lepődök a térhangzásán. Pedig van rendes 7.1-es rendszerem is, de legtöbbször be sem kapcsolom már...
Becksman
...én rászánnám a különbözetet a 9010-esre !
Abban is benne van a fent említett 2.2ch hangrendszer, hidd el már csak a miatt is megéri a FALD-ról nem is beszélve....ahogy már említették előttem. -
subset
senior tag
Bocs, lejárt az idő...
Motion Interpolation:
UM7300-as széria
SM8600Van némi különbség...
-
subset
senior tag
Egy 8610-esről van szó esetemben.
Nyilván egy egyszerűbb modellnél más az interpolálás minősége, ezt még számításba kell venni, és én nem vettem...
Itt egy α7 Gen 2 Intelligent Processor (de szép neve van) dolgozik
Különösen jó a
Black Frame Insertion (BFI)
Motion Interpolation 30/60fps
Stutter
24p Judder
képessége.
Pont ezek a meghatározó paraméterek a jó "szappanoperához" -
subset
senior tag
Igen, nyilván más egy valódi 60fps tartalom, egyértelmű, látható....csak hasonlítani akartam...több képkockát kapunk itt is de átjön az is, hogy csak interpolálva vannak a hiányzók. Nekem bejön, szerintem elég jól működik a dolog (LG ügyes ebben)....nem bírok már másképp tévézni
-
subset
senior tag
válasz
fojtviki #99482 üzenetére
Nem tudom...de talán ha nézted volna egy darabig még, meg is szoktad volna, elsőre biztosan fura volt...emlékszem nekem is az volt mikor az első prémium tévémet bekapcsoltam, most már el nem tudnám képzelni "szappanopera" hatás nélkül ezt az egészet
Gixxer88
Látod, van akinek ez tetszik ! Velem van a baj....
Nálam "Sima" a TrueMotion értéke, bejön, hogy minden tartalmat kb. úgy nézhetek mintha 60fps-el vették volna fel.
De már a moziban is ott van a "szappanopera" !...lásd például a GeminiMan 60fps verzióját. Azóta sem láttam olyan brutál minőséget !
Máshol meg hajtja az ember a minél magasabb fps-eket...én perverz módon a tévézésnél teszemninjago
Nekem bejött, tetszik75"-ban legalábbis
-
subset
senior tag
Év végén volt egy rossz tv választásom, el is adtam.
Abban semmilyen képjavító áramkör nem volt, nagyon nem jött be, gyakorlatilag egy display volt tv tuner-el.
Ég és föld a különbség ahhoz képest most a 8610-essel.
Nem sok mindent lehet állítani, főleg ami látványos változást eredményezne...
Nekem biztos, hogy más a viszonyítási alapom, de szerintem jól néz ki az sd tv is rajta...igaz nagyban kerülöm azért az ilyen tartalmakat -
subset
senior tag
Most jó áron van az osanban
160 ezresért !
Nanocell és a magicremote is jár hozzá
https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-49SM8200PLA -
subset
senior tag
válasz
Krisz0630 #99369 üzenetére
43"-ban ez a csúcs, van Magicremote is a csomagban:
https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-43UM7600PLBHa elfér a 49" akkor van most nanocell is jó árban, ez edge ledes de ha jól össze van rakva nincs vele gond. Ehhez is jár a MagicRemote.
https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-49SM8200PLA -
subset
senior tag
Február közepén jött el az idő, hogy tv-t kellett venni....
Az LG-re esett a választásom, előtte sok típust/márkát kipróbáltam az üzletekben. Ár/méret/érték arányban nem tudtam jobbat.
Érdekes, hogy van még egy 6 éves LG a hálóban is (akkor mikor vettem nem nézelődtem élőben) ....paraméterek alapján történt a választás.
A 34"-os monitorom is valahogy LG lettott az ár dominált meg az ips panel
-
subset
senior tag
válasz
AndrewTdi #99342 üzenetére
Ez az ami belefér a keretedbe.
Nézd meg az értékeléseit. -
subset
senior tag
Nekem 8610-es van.
Nem "zavaró" a háttérvilágítása, nincs számottevő bevilágításom, jól össze van rakva. Lehet, hogy nincs olyan részletes feketém mint egy jobb fajta VA panelnél lehetne - ilyen az IPS, de az összkép mindent visz.... A mai napig le-le esik az állam bizonyos tartalmaknál.
Az edge led + local dimming okozhat "csíkosodást", ami csak bizonyos jeleneteknél (mondjuk egy stáblistánál (fekete alapon fehér szöveg a képernyő közepén) - de ilyesmit nem tudom mennyit néz az ember) és csak kukk sötétben vehető észre. Ami baromira nem érdekel, nappal pláne semmit nem látok ebből.
-
-
subset
senior tag
válasz
Sanyabá #99199 üzenetére
LG-nek is vannak hangprojektorai, vagy valamilyen más 2.1-est ajánlanék.
LG SL4Y 2.1
LG SK5 2.1
LG SL5Y 2.1 -
subset
senior tag
A TruMotion szerintem is remek dolog, eszembe sem jutna kikapcsolni, úgy mint az "AI Picture-t" sem. Ezek megléte miatt döntöttem leginkább a márka mellett. Nagyon ritkán látok csak olyan esetet mikor már nem bírja szusszal a képproci és 1-1 pillanatra elhanyagolható hiba csúszik a képbe.
Nyilván az egyszerűbb modelleknél amiben csak "Quad Core processzor" van nem lesz olyan tökéletes a dolog, mint egy LG α7 vagy α9 gen2 processzoros darabnál.
Mérlegre kell tenni, hogy bevállalsz-e némi és nagy ritkán előforduló/észrevehető hibát annak fejében, hogy a tartalom csak úgy folyik le a képernyőről....
Az egyedi beállításokkal még tényleg lehet játszani.
Szvsz -
subset
senior tag
válasz
Pendragon911 #99116 üzenetére
Igen, felkonvertálásban (is) erős a márka, jó tévézést !
-
subset
senior tag
válasz
lacos001 #99088 üzenetére
Szerintem nem sokkal drágábban (persze kinek mi az) de ezzel jobban járnál :
https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-55SM8500PLA
(A 8200-esben ez mind nincs benne):
100hz panel
LG α7 gen 2 processzor
Dolby Vision | Dolby Atmos -
subset
senior tag
válasz
maca747 #98974 üzenetére
....szerintem azzal csak nyerhetsz ha a "közszolgálati" - migráns tv-ket nem tudod "befogni" ha hd ha nem hd....az igazság az hogy Soros keze van a dologban, írod is hogy eltűntek a "sorból"
Ja meg azt is írod hogy Digi....na tőlük most ez várható is, hogy leveszik a kínálatból - jogosan - amit műveltek az 5G-s tendernél velük...az annyira tipikus manapság kis hazánkban..... -
-
subset
senior tag
Akkor jó döntést hoztál, ha elégedett vagy és tetszik amit látsz, ár/értéket tekintve is jó választás volt.
A felhősödés nem a sporttal van összefüggésben hanem az lcd technológiávalAdott típuson belül is vannak jól és kevésbé jól sikerült panelek felhő szempontjából, de biztos tudod - és ez inkább a sötét jeleneteknél ölthet zavaró méreteket......vagy ha valaki túl sok "black uniformity" teszt videót nézeget.
2 hónapja egy 8610-es tulajdonosa vagyok és hasonlóan meg vagyok elégedve. Lefolyik a tartalom a képernyőről, gyönyörű és természetes színek és van jó feketéje is...Sd tartalom is aránylag jól néz ki, jól felskálázza (75"-on jobban kijön minden) a gyors mozgásmegjelenítés hibátlan és szappanoperamentes. Nagyon jó munkát végez a képprocesszor, ezért is esett erre a típusra a választásom. Sokszor csak lesek -
subset
senior tag
válasz
eastsider #98882 üzenetére
Megnéztem jobban....van olyan filmem aminél tényleg, még az srt felirat mellett is behal a lejátszás
eddig pont nem úgy néztem, így nem tűnt fel....
Illetve van olyan is, hogy nem mindegy, hogy milyen hangsáv van a film alattez is pont nem szúrt szemet eddig, de pontosítani kell magam, mert az előzőekben nem így mondtam.
A pgs-t viszont semmilyen körülmények között nem szereti -
subset
senior tag
Nekem is PLEX+NAS (N3150cpu de nem ezen múlik)
TV AC-s Wifi-n ami kb. mellette van.70-80 Mbps filmet is gond nélkül lejátszok.
Egyedül a PSG feliratok fektetik ki szó szerint, SRT-vel semmi gondom nincs.Transcode abban az esetekben van, ha kevés a sávszélesség (TV-PLEX szerver között), vagy ha a lejátszó (esetünkben a TV belső "lejátszója") nem támogatja az eredeti felbontást/kódolást - ha jól tudom...
-
subset
senior tag
Olyat nem lehet állítani a bar-odon, hogy "széthúzza a hangteret" ?
"Center Spread némely erősítők esetén, de más néven is szokott futni ez a funcio: expands the center channel signal to left and right front speakers to create a wider frontal audio image for the listener..." -
subset
senior tag
válasz
Optika01 #98736 üzenetére
Nézz körül az apkmirroron
-
subset
senior tag
válasz
korren #98720 üzenetére
Szerintem "csak" a 100hz miatt nem biztos hogy érdemes...főleg, hogy említed a konzol/pc használat mellőzését.
Viszont ha azt nézed, hogy ami 100hz-es az már nyilván egy prémium(abb) terméke a gyártónak akkor lehet hogy megérné.
Nézd meg, hogy mi jár egy drágább modellhez még pluszban...
A képkocka interpolációs technika is jobb lesz a 100hz-es esetén, nekem személy szerint ez is szempont. -
subset
senior tag
-
subset
senior tag
válasz
metrion #98652 üzenetére
Nekem plex-el és a gyári lejátszóval is szépen megy....
A tv 5Ghz-es wifi-n (épített nas N3050-es cpuval, bár ez nem annyira számít dlna és plex esetén)A film tényleg brutális minőségű ! Láttam már sok 4K tartalmat, de ez best off ! Toltak bele technikát rendesen a kis kínaiak
-
subset
senior tag
válasz
Partizan182 #98530 üzenetére
Volt FALD-os micro dimminges tv-m egy ideig, most EDGE van.
Háttérvilágításban a FALD-os volt a jobb egyértelműen, de összességében a képminőség a mostanin sokkal meggyőzőbb, fald ide vagy oda.
Max. este nézek filmet ami esetenként HDR-es, nem is hiányzik a szememnek a kukk sötétben a HDR nagy csúcsfénye stb.Igen, elég bután tud kinézni egy Edge dimming, de csak olyan esetben szembeötlő ha mondjuk a full fekete háttér mellett a képernyő valamelyik részén van világos tartalom, pl. egy stáblista a film végén.
Azt tapasztaltam, hogy az esetek 99% százalékában megéri mégis bekapcsolva tartani, jótékony hatása van a kontrasztra....de ezért is találták ki, még ha nem is említhető egy lapon a fald-os megoldással. -
subset
senior tag
válasz
Konyika #98492 üzenetére
Azt nem tudom megmondani mennyire lehet észrevenni a 4 magos és az a7 között a különbséget....
Annyit viszont tudok, hogy a normál 576i-s adásokat is meglepően élvezhetővé "varázsolja" az a7-es proci. Képproci nélküli TV-m volt előtte, ahhoz képest ég és föld a különbség.
A 4 magos is tud 4K felskálázást így nyilván nem lesz akkora difi... -
subset
senior tag
WebOS 5 lesz majd a 2019-es modellekre is, vagy azok maradnak a 4-esen ?
-
subset
senior tag
válasz
Neuler #98472 üzenetére
Sajnálom, akkor tényleg nem olyan jó a helyzet ha ennyire látszik....
Nekem is van "ips glow"-om + nálam még ott az edge led is
Ettől függetlenül, zavaró bevilágításom nincs....bár mindenkinek más az ingerküszöbe.
Ha csak a tv megy este, és full sötét a jelenet, meg lehet mondani melyik az erősebben bevilágított sarok (nálam a jobb), de nem zavaróan, fel sem tűnik filmezés közben. Szerencsére sok horrort úgy sem nézek -
subset
senior tag
válasz
Neuler #98470 üzenetére
Valós felhasználási körülmények között látsz ebből a felhősödésből egyáltalán valamit ? Azt elhiszem, hogy a fényképeken gyatrán néz ki, de gondolom nem azért vetted hogy azt nézegesd ?
Nyugodj meg, egy va panel is tud bénán kinézni, és egy 2x annyiba kerülő modell sem lesz tökéletes...
Cserébe van nagyobb betekintési szög, talán szebb, természetesebb színek...
Úgy összességében ha mondjuk TV-zel, filmezel rajta, milyen az élmény...? -
subset
senior tag
válasz
konigjanos #98442 üzenetére
....hát lehet, hogy nem úszod meg az újrahangolást és csatornarendezést.
Mondjuk én pont a migráns1 és migráns2 csatornák miatt nem izgulok annyira, "shift+delete" jár nekik így is egy hangolást követően ! -
subset
senior tag
2 hónapig néztem egy pwm mentes tv-t (be lehetett úgy állítani hogy az legyen)
A mostani SM8610-esem esetében tartottam is tőle - ez ugye pwm-es.
A legnagyobb meglepetésemre, igaz nem vagyok különösebben érzékeny rá, de semmit nem veszek észre ebből.
Sőt még kíméletesebbnek is érzem az előzőhöz képest...
Ez lehet, hogy annak tudható be, hogy itt prémium a képminőség,
simább, sokkal emészthetőbb a képe az elődhöz képest ami csak egy mezei belépő modell volt. Megdöbbentem a különbségen mikor ezt bekapcsoltam...
Illetve kukk sötétben ha csak a tv megy, a "szemkímélő" funkciót is bekapcsolom ez is hozzátesz a "nyugtatóbb" tvzéshez nálam....Ez mind az én meglátásom, tapasztalásom, nem tudom Te mennyire vagy szenzitív ezen a téren.....
Sony-éknál tudtommal nincs pwm...
Ár/értékben mondjuk nem veszi fel a versenyt a 7600-al, de nem egy rossz tv [Például] -
-
subset
senior tag
Nálam az SM8610-es esetében is van némi bevilágítás a felső élen, és ugye nem is egy belépő modellről beszélünk.
Ha megnyomom a keretet a bevilágításnál akkor csökken a mértéke.
Normál, teljes képernyős használat mellett ez észrevehetetlen. Full sötét szobában mozifilm közben lehet érzékelni (21:9-es képarány) de nem zavaró. Amúgy is a filmet nézem, nem a bevilágítást keresgélem.Az edge led + local dimming páros tud bután kinézni bizonyos tartalom mellett, mondjuk a film végén a fekete alapon fehér stáblistánál - na ez az amit pláne nem szoktam nézegetni. Nagyon sötét jeleneteknél is észrevehető, ugyanakkor a kontrasztra pozitív hatással van - el lehet dönteni, akár ki is kapcsolhatja az ember....Hétköznapi TV-zés mellet csak az előnyét érzékeltem.
Az előd TV-m egy VA paneles FALD-os cucc volt a belépő kategóriából.
Felhősödés szempontjából talán egy hajszálnyival volt csak jobb a helyzet....Sony IPS paneles megoldása nem éppen az olcsó ársávból még rosszabbul teljesít...
-
subset
senior tag
válasz
V8engines #98313 üzenetére
Igen, az a videó talán nem olyan jól sikerült....
Itt van egy promó az LG-től. -
subset
senior tag
Sötét környezetben és olyan esetben mikor fekete (sötét) háttérnél világos objektum kerül valahova a képernyőre. Ilyenkor az a fele kivilágosodnak a másik felén ahol semmi nincs a képernyőn pedig lekapcsolnak a ledek.
Ezért ott a háttérvilágítás hiánya miatt ugye tök feketét kapsz a másik részén meg megy a háttérvilágítás (az objektum miatt) ami átszűrődik a panelon, főleg hogy ips-ről beszélünk."Normál teljes képernyős tartalom" (Tv műsorok például:) mellett este sem zavaró/érzékelhető igazán, sőt inkább javít is minimálisan a kontraszton...
Egy film sötét jeleneténél sötétben már láthatod......vagy ha ilyen videókat nézeget az ember:
edges vs full array local dimming
[link]
[link] -
subset
senior tag
Sziasztok,
Beléptem én is a táborba egy SM8610-essel...
Ez az edge led a "local dimming"-el elég vicces tud lenni sötétebb környezetben, nem értem miért erőltetik, ennyit megér a marketing hogy ebben már pedig van local dimming ?Tudom a választ.....
Amúgy minden más tetszik.Előző TV-Mediaplayer rendszerem Kodi alapon működött.
Most a webos miatt a Plex-et izzítottam be. Azt nem értem, hogy ha már egyszer betöltötte a videóim borítóit/adatait a Plex, miért nem marad úgy, miért szöszöl vele újra és újra mondjuk egy videó elindítása/leállítása után a menübe érve...? -
subset
senior tag
#catlaca és # forrás2
Megpróbálom valahol kipróbálni vitt SD tartalommal....bár nem tudom x264-el elbodogul-e ?
-
subset
senior tag
Sziasztok,
Van itt valakinek az UM7000PLA sorozatból cucca ?
Az lenne a kérdésem ha igen, hogy SD kábeles TV adások (DIGI), milyen minőségben konvertálódnak fel, mennyire "élvezhető" a végeredmény ? Főleg nagyobb képátló esetén.
thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest