- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klara_
őstag
válasz
Frontiner #106906 üzenetére
Homogenitas itt sem fenyes. De statikus egyszinu tartalmat nem nezek, mozgokepnel kevesse latszik. Bevilagitas nincs. Amelyik TV-mnel anno volt, ott a hatlap csavarjainak kilazitasa, majd ujra huzasa megoldotta fiamnak 5 perc se volt. Igy is sokkal elvezhetobb mint az elozo IPS volt.
#@106903 Igi
Nem tudom annyira oldalrol nezni, hogy elmenjenek a szinek. Trapez az alaprajz, mellette ablak (40cm-re az oldalatol), masik oldalon konyves polc (30cm-re az oldalatol). Igy a te ertelmezesedbol a polc mellol kb. 15-20 fokot tudok szimulani maximum. -
Klara_
őstag
Vegul kikinlodtam egy 43nano756pa.beusljp modellt. VA paneles. Kontraszt, fenyero sokkal jobb mint a tavaji 43un8-am volt, es vegre latni a sotetebb jeleneteket is normalisan.
Ami tetszik: vekony kava, a kepminoseg jelentos javulasa (43un8-hoz kepest). A betekintesi szogek is nagyon jok.
Ami nem: panel homogenitasa (egyszinu teszt kepeknel erosen foltos), tav nem all meg a talpan, a gorgo es a mellette levo iranygomb az elozo szerian sokkal jobb volt, home screen tele van ajanlasokkal amik nem erdekelnek es kikapcsolhatatlanok. Rovidebb a tapvezetek. -
Klara_
őstag
válasz
vargalex #106813 üzenetére
Szelesssav.net bongeszobol WiFi 300 korul, LAN 94. A netflixen belul is hasonlokat mertem, megis beszaggat a 4K. Ilyenkor sirhatnekom van, hogy ott vannak a funkciok de hasznalni ne akarjam. Varok meg hatha jon ra frissites ami megoldja, addig nezem 1080p a netflixet, es USB-rol az egyebet. Vagy veszek egy ilyen boxot is...
-
Klara_
őstag
válasz
rainman72 #106804 üzenetére
Azt kertem mindent kocogtasson meg, az 55" biztosan IPS, az 50" biztosan VA. A 43nano75 azt mondta egyertelmuen ugy viselkedett mint az 50"os (o elmondasa szerint szivarvanyos lett, olyan jelenseg mellett, mintha egy kavicsot dobna a toba), az 55" nem reagalt semmit a nyomasra - ebbol is gondlom, hogy azert finom volt, nem ilyen durva mint a videodon. Az elado valtig allitotta, hogy minden LG IPS, az 50"-os is. A fenti jelenseget megmagyarazni nem tudta.
#106805 vargalex
Beszaggat ha halozaton keresztul kap nagyobb adatot, mindegy, hogy Netflix vagy DLNA. Ami serviio-n keresztul nem ment, az USB porton keresztul megy szeoen a TVn akadas mentesen (mobil SSD, ugyhogy eleve ketlem, hogy az eszkoz lenne lassu, serviio is errol hasznalta volna ugyanazt).
50un-ed van ha jol olvastam, neked ott ilyen gondod nem volt? Nalam az is ezt csinalta, ez a ez evi modell is. PC-k kozott ugyanezen a kabalen az atvitel hibatlan, ugyanevvel a routerrel. WiFi-n is jo ha nincs szomszed aki zavarja. Mas mi lehet a baj? -
Klara_
őstag
válasz
Sys85 #106801 üzenetére
Itt RT-AX88U, Keline SFTP kabelezes, serviio SDD-rol tolt, es akad vezeteken ami 60Mbps bitrata felett van. Ha a TV-n sebesseget merek akkor megvan a 94Mbps amit a portja tud. Netflix 4k is akadozik vezeteken, WiFin random modon, de egyebkent sem eroltetnem a WiFit. TV SW hiba lehet?
-
Klara_
őstag
válasz
Sys85 #106799 üzenetére
A sajat vezetekes halozat jo, a WiFi nem csak rajtam mulik. Uj szomszed van, ha nincs a nala forgalom WiFin keresztul rendben minden (eddig nyaraltak innen tudom). Viszont nem szeretnek a szomszedhoz igazodni, ezert lett a vezetekeles kiepitve frissen. Gigas digi az elofizetesem annak is birnia kellene. A TV halozati reszevel van gond inkabb, serviio is kinlodik a 4k-val, ha nagyobb a bitrata vezeteken, WiFin ez is ment eddig. Nem is csodalkozok, hogy a 100-as LAN porton akadnak a streamek, amikor megneztem a bitratat aminek at kellene mennie. PC-PC kapcsolat a belso halon gigabites, problema nelkul vezeteken. USB 2.0-n is 330-340Mbps-el mehetne ha jol szamolom, ami megis csak 3x-or annyi mint ami most van. Milyen bitratat probaltal ami nem akad?
-
Klara_
őstag
válasz
VisiTech #106797 üzenetére
VisiTech, bocs nem neked valasz, elrontottam.
Probalt mar valaki idei TV-n, gigabites USB - RJ45 atalakitot. Siralmas, ahogy akadnak a 4k streamek Netflixen. 93Mbps-t ira a csatlakozasnal az app, de ezek szerint ez keves neki. WiFi-n mertem sokkalt tobbet is, de itt ingadozik a sebesseg, altalanossagban igy sem jobb. -
Klara_
őstag
válasz
rainman72 #106771 üzenetére
Nem mindegy, nezz meg egy sotet jelenetet IPS-en es VA-n normalis forrasrol. Az IPS-en szinte semmi nem latszik csak egy sotetszurke paca, ugyanitt a VA-n meg boven latni a reszleteket. Egyre tobb a sotet, ejszakai jelenet es ez engem kifejezetten zavar. Ha mar vasarolok, akkor szeretnek olyat amit elvezek es nem bosszankodok rajta. AZ 50un-t raadasul nagy felindulasomban mar elajandekoztam a csaladban. Igy mielobb kellene valami helyette.
Mivel videken vagyok igy megneznem ezeket eselytelen nagyobb (ertsd 100+km) utazas nelkul, ezert kerdeztem van-e itt szemelyes tapasztalat. MM-t felhivtam, kedves volt a kislany akivel beszeltem de amikot rakerdezett mi az a VA vagy IPS panel, akkor mar tudtam rossz helyen jarok, o is tudta. Igy kerdezte meg a promotert aki mint kiderult szinten nincs kepben lasd PR - PA verziok kulonbsege. Igy mar csak olyanban bizom aki szemelyesen megnezte az adott modellt. Mivel lattam 43"-on a VA-t igy ugy gondoltam, jogosan remenykedem benne, hogy itthon is van ilyen. Gondlotam talan van koztetek olyan kereskedo / aruhazba jaro aki meg tudja nezni. En sem ugy gondlotam, hogy tenyereljen ra a panelra. Legfeljebb felhuzom megam es hozok egyet kintrol, vagy megszokom az 50"-t es veszek abbol ujra... De mint mondtam a legszebb az. hogy a 756-ot is IPS-kent arultak kint. -
Klara_
őstag
válasz
prisz #106769 üzenetére
Ez vicces, hogy a PA / PR jelolesben sem tudtak mi az igazsag. Az 50-es VA tuti, ne nyomkodd. Mar latom, hogy be kell utzanom egy nagyaruhazba es megnezni szemelyesen a 43-asokat. Nem lehet arra adni amit mondanak. Szomoru, hogy nem tudja mit arul a sajat promoteruk sem....
Kep gondolom nalad is jo. DSE-t irtak gyakrolatilag hibajanak, nalad ez mennyire jott elo? -
Klara_
őstag
válasz
prisz #106766 üzenetére
Koszi. Nekem is O irt anno.
50, 60, 70-es meret mind VA, ezt tudtam, de mint irtam az 50"-al kicsit tullottem a meretet...
43nano756pa.bdrsljp ez volt az apartmanban es VA panel egyertemuen, de IPS-nek arultak ezt is. Igy remenykedtem, hogy itthon is elofordulhat valamelyik modellszam alatt.
Azt az infot kaptam anno az LG promotertol, hogy a PR az europan kivuli import cucc, hol gyartottak a tied? A PA pedig az europai gyartas. 43"ban nem tudott segiteni, ezert kerdeztem latott-e itthon boltban ilyet valaki. Ha szemre nem is latod - bar oladrol nezve erosen latszik, kicsit megkocogtatod a kijelzot, mindjart kiderul melyik fajta.. -
Klara_
őstag
válasz
Klara_ #106697 üzenetére
Eszkalalodott a helyzet, voltam nyaralni, az apartmanban ez a TV volt: 43nano756.bdrsljp ez bizony VA panellel szerelt... (raadasul IPS-nek vettek).
Itthonra kozben vasaroltam egy 50un81xxxxx.bdrsljp modellt ami nagy lett, trapez alaprajz - a szukebb vegen 1.4 a szelesebb vegen 1.8m-re ulunk a TV-tol. Ha nem szelesvasznu anyag megy, hanem pl. HBO Go, Netflix, forgatja a csalad a szemet, hogy belassa a kepet.
Ha van koztetek olyan, aki szakuzletben dolgozik vagy gyakran jar ilyenben, rapillantan eloben a 43nano7xxx sorozatra, hogy milyen paneles, es leirna nekem a pontos cikkszamat az eszkoznek, az eredmennyel? Koszonom elore is.
Ugy gondolom, itt erosen sumakol az LG. A panelek kozott ilyen is, olyan is van. Annyit mar kinyomoztam, hogy a 43nano7xxPA EU-s gyartas, a 43nano7xxPR pedig import modellt takar. Mondjuk ez pont nem relevans, vagy lehet megis a panel milyensegeben. -
Klara_
őstag
válasz
rainman72 #106695 üzenetére
Elvileg ha beusljp ez alapjan az S betu - Sharp Corporation (MVA). A helyi uzletben nincs kiallitva, igy megnezni nem tudom. Irok par levelet az ugyfelszolgalatoknak, hatha valaki tudja.
756-ot csak tolunk keletre lattam, en itthon fogok vasarolni, itt csak 753 van az LG magyar honlapja szerint. -
Klara_
őstag
A displayspec szerint a 43nano753pa.beusljp VA paneles. Ezt meg tudja valaki erositeni? Amit a 756-rol irtak azt keleti forumokon megerositettek (VA paneles).
-
Klara_
őstag
válasz
lordthomas #100092 üzenetére
A 43-mas valtozatan jol mukodik.
-
Klara_
őstag
válasz
Klara_ #100010 üzenetére
Az UN8000-en ezek az Atmos trailerek szolnak. Dolby Audionak irja ki a hangsavot. A DTS hangsavokat meg sem jeleniti, ergo nem is valaszthato...
-
Klara_
őstag
válasz
AxBattler #100007 üzenetére
A Filmmaker mod sokkal jobb mint a tobbi gyari beallitas. Szerintem ennek lesz ertelme. DD nalam eddig is volt, mivel a tv adja a hangot igy a DTS nem hianyzik, kiveve ha abban szolna az angol szinkron, iylenkor nezem magyarul. Atmos-t kellene meg kiprobalnom, az vajon szol-e, de jelenleg nincs ilyen tartalmam. Ami vicces, hogy a hangvezerles a regin (UJ75) jobban mukodott mint ezen a TV-n.
-
Klara_
őstag
válasz
AxBattler #99992 üzenetére
125 volt az UN8000, annyit megert. Az 50 felarat en sem ertetem a 8100 hoz kepest ezert kerdeztem utana a kulonbsegeknek. Nalam a falon van, nem szamit a talp milyensege. Igy gyakorlatilag egal volt arban a tavaji UM7600-al.
A nem homogen hattevilagitasra ertem. Igaz az elozo edge led volt (UJ75), es mindent lejatszott. Itt a DTS hangsav nem is latszik, a Dolby Vision szinten hianyzik. Ez a Filmmaker mod talan majd karpotol, ha lesz ami tamogatja, igaz igy is valaszthato kulon. A 2019-eseken a DTS nagy elony annak akinek ez jobban fajna, hogy nincs. Sony-bol lett volna 200 felett amibe benne van a Dolby Vision es van HBO Go is, de ugy dontottem, annyit nem er nekem. -
Klara_
őstag
válasz
kiralytom #99985 üzenetére
LG honlapja? Displayspecen rakaresel a 43UN8000-re akkor is kiadja, csak ott 6LC a vege, ezek regios kulonbsegek, de mar konkretan nem emlekszem mi mas (talan a tuner resze?). Anno amikor kerdeztem, az itthoni ugyfelszolgalat azt a tajekoztatast adta, hogy az UN8100 is megegyezik a 8000-el, csak a design mas.
-
Klara_
őstag
válasz
Sántha Lajos #99975 üzenetére
60Hz-es miden 43"-os LG, mar jo ideje. Ennel jobb vetel jelenleg nincs LG-bol ebben a meretben, idei modell, szeria teteje. Ha LG-t szeretnel es az ara megfelel, ne sokat gondolkozz rajta. MM-ban is ennyi volt a mult heten meg, hat mar nem.. Meg sikerult vasarolni egyet, 2017-es top modellt valtott (igaz az 240 volt anno listaaron). DV hianyazik, DTS hianyzik. Viszont az uj kozel sem annyira felhos, es DSE is minimalis az elozohoz kepest. Ennyiert jo vetel volt.
-
Klara_
őstag
válasz
Sántha Lajos #99964 üzenetére
Nalam az NFTS-el semmi gond, FAT32-vel sem. Kezd FW frissitesel, bar lehet egy idei modellel mar jobban jartal volna, remelem jo akciosan sikerult megvenned. Lasd egy hozzaszolassal feljebb a regebbi modellek tamogatottsagat.
-
Klara_
őstag
WebOS 5.0-n hogyan lehet kitenni a home screenre (haziko ikon a tavon) a pontos idot? Ha kilehet. WebOS 3.5-on mint volt itt nincs, es ez zavar.
-
Klara_
őstag
Ha valaki tudja kerem mondja meg a 43UN80003LC es a 43UN81003LB kozott az allvanyon kivul mi a kulonbseg? Az allvany nem szamit mert falra megy, viszont arban ahol neztem volt kozel 50 ezernyi differencia.
-
Klara_
őstag
LG TV-n (UJ7507 05.80.55FW) halozati hibam van. "Network error. Please make sure you are connected to the internet and try again. (10.3)" IPv6 nelkul probaltam, automata DNS-el problatam, google DNS-el szinten, sehogy sem mukodik. PC-n hiba nelkul fut, tegnap este meg a TV-n is ment. Probaltam a TV aramtalanitani, az appot ujra telepiteni de semmi eredmenye. Mit tehetnek meg? Kalibralt TV, nincs sok kedvem resetleni az egeszet. Youtube, Netflix mukodik.
-
Klara_
őstag
49"/43"ban iden melyik a Dolby Vision modell? Ha van ilyen. UJ75 melle kellene megegy, de gyengebbet nem szeretnenk ezt pedig mar nem kapni sehol.
-
Klara_
őstag
UJ75-re az 05.80.04 frissitest fel lehet tenni, vagy problamas es inkabb ne?
-
Klara_
őstag
válasz
agressor12 #89977 üzenetére
-
Klara_
őstag
PWM mentes, IPS kijelzos TV-t keresek 43"-ban. Tud valaki valamilyen tippet adni merre nezelodjek az idei / tavaji kinaltban?
-
Klara_
őstag
Van olyan modell ahol mukodik az www.m4sport.hu/m4-lelato videoinak lejatszasa bongeszo alatt? LH630 nem bir mit kezdeni vele.
-
Klara_
őstag
válasz
pkomlosi86 #86748 üzenetére
Meg kellene nezned oket eloben, nekem mar a 6os es 7es szeria kozott is volt kulonbseg a 7es javara, a 8as pedig mar mas liga.
@ (#86763) Tibko8
Mas a talp. -
Klara_
őstag
válasz
Drótszamár #85441 üzenetére
Ezt nezd meg, 65xx vs 75xx a 65xx es a 70xx kozel egal panel, a koritese mas.
-
Klara_
őstag
válasz
the.odzsy #85354 üzenetére
Ha megteheted akkor a 7es szeriat, itt a 2017 line up, ki van tetelezve miben mas.
-
Klara_
őstag
válasz
#94529552 #85038 üzenetére
Nekem ez a ez a 2017 line up atlathatobb.
-
Klara_
őstag
válasz
subzero444 #84970 üzenetére
Egy opcio.
-
Klara_
őstag
válasz
snail1981 #84836 üzenetére
Rendszeresen avval szorakoznak, hogy a kiallitott modelleket csomagoljak ujra, en is megjartam mar veluk, ha megnezed a dobozt, nalad is valoszinuleg dupla ragasztocsik lesz, latni nem latni, de ha korommel megkapargatod erezni. Honlapon meg kell nezni mi van az adott uzletben mielott vasarolni mesz, ha csak bemutato darab, akkor eleve bukos. Annak meg kulon gratulalok aki nem tudja letakaritani mielott urjarcsomagolja.
-
Klara_
őstag
-
Klara_
őstag
válasz
Krystal_s #84305 üzenetére
En nem TV torlo kendovel tisztitom.
Uvegre valo mikroszalassal, 80% polieszter, 20% poliamid osszetetel es semmi ilyet nem tapasztalok az LH630V-n. Multy markaju, magyar kendo. Semmi nem latszik, vizszintesen torlom, majd fuggolegesen a szeleit.
Uj koraban, raadasul meg is lett dorgolve rendesen mert sikerult osszetapogatni amikor felkerult a falra. -
Klara_
őstag
válasz
monty78 #84276 üzenetére
Mar bocs, de ez egy rohadt nagy baromsag. En hetente minimum 2 alkalommal torlom uvegre valo mikroszalas kendovel es semmi baja, az elozot is igy toroltem evekig es annak sem volt.
Ott nalad valami nem kerek, vagy sz@ar a kendo es statikusan fel van toltve mikor a bekapcsolt kepernyot torolgeted, de ettol sem kellene nyomot hagynia. -
Klara_
őstag
LH630-hoz jott uj FW: 2017/08/25 Software_File(Version_05.30.01)
Hatalmas bejelentett valtozasok vannak:
"1) Qt-less Web Engine
2) No SIgnal Screen Image Slide image change
3) Extend Hbbtv default enabled country to Slovenia
4) Change web browser default search engine in Iran " -
Klara_
őstag
válasz
Nemir Ombe #83696 üzenetére
Pedig de, ahogy Pumma mondja, mikroszalassal csinalom en is es semmi baja. Ha le lett pl. trusszentve akkor vizes microszalassal (termeszetesen a ra valo szamozasuval).
@(#83690) makoss
Tru motion beallitasokat valtoztasd. -
Klara_
őstag
Az idei UJ/LJ szeria is csak 4x-es sebesseggel birja tekeri a tartalmat DLNA-n etetve, az USB / egyeb bemenetes 16x-hoz kepest?
-
Klara_
őstag
válasz
Lacielvtárs #83613 üzenetére
10-20 kozott berelsz egy kistehert 1 napra es ugy szallitod ahogy akarod.
-
Klara_
őstag
válasz
Den Hadnagy #83438 üzenetére
Trumotion menut piszkald, ha van.
-
Klara_
őstag
válasz
MaxxDamage #83396 üzenetére
2,5" 2TB-ost nekem mar a 2013-as modell is hasznalta, szoval gondolom az ujak is. 3,5"-nak ertelmet nem lattam igy olyat nem problatam, de ha regen ment amit irtal gondolom most is megy.
@(#83418) VargaT
Kepuzemmod ISF, igy probald. -
Klara_
őstag
válasz
csanady97 #82611 üzenetére
Megejelenitonek jo, okosank.... hat. Youtube meg elmegy rajta, bongeszni 1-2 oldalt jo, de kulonben felejtos.
Ha veszel egy droidos boxot melle akkor okosnak is jo. Jah, es baromi keveset fogyaszt. -
Klara_
őstag
válasz
zoltannagy #82402 üzenetére
Ez egy Sony andorid feature...
-
Klara_
őstag
válasz
tomi5244 #82160 üzenetére
Valoszinuleg normalizalodni fog a '17-esek ara is addigra, bar arfolyam / AFA stb.. fuggo is. Szoval, fene tudja. (Osszel '16-os modellt szernecsevel meg talan fogsz talalni, en tavaly szeptemberben meg tudtam volna venni '15-os LF630-at kifuto akcioban, de vartam meg vele, novemberben mar nem volt sehol belole, igy lett MR nelkuli LH630-am... Ezek FHD modellek, a 4K-t nem neztem, azok lehet hamarabb kifutottak.)
Az tavalyi modellek arat nyomjak le az idei beerkezesek. -
Klara_
őstag
válasz
Turbobacsi #82132 üzenetére
WiDi.
-
Klara_
őstag
UH95 Design: full cinema screen, en ennyit talaltam. UH85 Design: UniScreen.
En ennyit latok a tablazatban. -
Klara_
őstag
válasz
tomi5244 #82048 üzenetére
Nekem LH630 van a falon, ha TV-tcserelsz, valoszinu mar nem ugyanoda jonnek a kabelek.
Elso korben egy jo fali konzol ami dontheto is es kelloen eltartja a TV-t, hogy hozza ferj a kabelezeshez levetel nelkul. Nalam feher a fal, feherek a kabelek is kiveve a tapot, minden falon kivul megy.
Ha dobozt akarsz a falba es abba, majd abbol vezetnel mindent, akkor en a TV felso resze korul vesnem be, ott altalaban keskenyednek a TV-k konnyebben elfersz. Vagy kozeptajon, oldalt, fali konzol fuggvenyeben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Titan Quest II
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezünkben a Honor Magic V5
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest