- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
OK, akkor ez alapján a Samsung TV-d esetében is maszatolásra van szükség, ha HDMI-ről vissza akarsz váltani máshová, vagy nem arra a HDMI bemenetre akarsz váltani, amire a dedikált gombod visz.
Szerintem az ultimate megoldás számodra, ha veszel egy makrózható távirányítót. -
vargalex
félisten
Többször megírtuk már, hogy nem kell "maszatolni". Ha megnyomod a forrás gombot, minden további megnyomására a következő forrásra ugrik. Szóval egyetlen gombbal megvan, csak többször kell nyomni. Vagy ahogy szintén írtuk már, az egyszeri megnyomás után jobbra-balra gomb a forrás választásához.
-
vargalex
félisten
Nyilván, ha megszoksz valamit, akkor nehéz attól "elszakadni". De egyébként a többiekkel egyetemben én is azt mondom, hogy teljesen kézreálló az MR. (Egyébként azt a HDMI gombot továbbra sem értem teljesen. Az utolsó kiválasztott HDMI bemenetre vált, vagy mondjuk mindig a HDMI1-re?) De ez egyébként visszafelé is igaz: nyilván lehet olyan funckiót is találni, ami az MR-el egy gombnyomás (vagy hosszú gombnyomás), míg a régi Samsung készülékeden csak a menüben érhető el valahol...
A CPU egyébként hiába több magos, a képfeldolgozás valószínűleg egyetlen magon tud futni, aminek ráadásul az 1080p-s készülékhez képest 4-szer annyi képpontot kell feldolgoznia. -
vargalex
félisten
Mi az, hogy HDMI gomb? És egyetlen gombnyomással átváltani??? Nekem van 4 db HDMI bemenetem, melyikre váltana egy gombnyomásra? Ahogy a kolléga is írta: source gomb, majd jobbra-balra léptetés, vagy többször a source gomb vált a bemenetek között. Ha volt a Samsung-on dedikált HDMI gomb (ami a fentiek miatt nem túl értelmes szerintem), akkor volt TV (esetleg külön digitális, analóg), kompozit, komponenst, stb. dedikált gomb is? Vagy azokra hogy váltottál?
A 753PR egy alap modell, a leggyengébb CPU-val szerelt, úgyhogy sebességben nem kell tőle csodákat várni. Nagy esély van rá, hogy a kijelző sem IPS, hanem VA, bár ez kérdés, hogy előny, vagy hátrány (nekem VA van). Be kell rendesen állítani. Érdemes első körben valamelyik Szakértő kép üzemmóddal próbálkozni.Egyébként az MR dedikált gombjai is módosíthatóak, igaz nem olyan egyszerűen. Ezért is dedikáltak...
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
#21346560 #110272 üzenetére
A felhasználói útmutató szerint WebOS 6-nál a Beállítások->Támogatás->Energiatakarékos üzemmód alatt tudod kiválasztani a Képernyő ki opciót. WebOS 5-nél (ahogy esetemben az 50UN81003LB-nél is) a Beállítások->Kép->Energiatakarékos üzemmód menüpont alatt volt ugyan ez.
De egyébként hozzáadható a gyorsmenühöz is: beállítások gomb (röviden nyomva), ceruza (szerksztő) ikonra kattintás, majd "+" ikonra kattint, kiválasztjuk a "Képernyő ki" opciót. Ekkor hozzáadtuk a gyorsmenühöz. Ha már nincs lehetőség újat hozzáadni, akkor egy kevésbé használtat lehet előtte törölni.
-
vargalex
félisten
válasz
herdsman12 #110046 üzenetére
Igen, nekem is úgy rémlett (már a 37LH3000-nél (az is NetCast rendszerű volt) is oda kellett másolni, ahogy a 49UN74003LB-nél és az 50UN81003LB-nél is), de a kolléga típusánál az LG leírás szerint kifejezetten a gyökért könyvtárat írják. Furcsálltam is, de mondom biztos. Mondjuk valóban megér egy próbát az LG_DTV könyvtár.
-
vargalex
félisten
válasz
asr27 #110037 üzenetére
Szokott lenni a csatornáknál valami "Csatornalista frissítése", vagy hasonló opciónak. Azt kapcsold ki, különben a szolgáltató által küldött csatornalistára fog mindig visszaállni.
#110038 asr27: az miért baj, hogy bejön a TV műsor? Próbáltad a menüből (a manual szerint Settings->Opció->Rendszer adatai) a frissítés USB-ről opciót?
-
vargalex
félisten
válasz
BendeHuz #109933 üzenetére
Én ugyan egy 50UN81003LB-t használok, ami ugye szintén VA panel. DSE-t nem tapasztaltam. Viszont, amiért írok, az az, hogy én STB-t használok, de nem a magic remote-t nem használom, hanem a Vodafone box saját távirányítóját "dobtam". Azt is a magic remote-val irányítom...
-
vargalex
félisten
válasz
Tutu7030 #109911 üzenetére
Ha jól gondolom, ez a TV egy kicsit meg van piszkálva. A telnet elvileg authentikáció nélküli, azaz telnetelj a TV-re (windows alól pl. putty-ból) és töröld a file-t, amit ír:
rm /var/luna/preferences/webosbrew_failsafe
Majd indítsd újra a TV-t. Presze a második linken található leírás szerint a crash okát meg kell szüntetned előtte... Szóval lehet, hogy újra kell telepíteni a Homebrew channel-t.
-
vargalex
félisten
válasz
AeroDesignhu #109816 üzenetére
Igaz, ez egy tavalyi és VA paneles kijelző, de szerintem ez lenne az elvárható...
-
vargalex
félisten
válasz
Gabesz87 #109818 üzenetére
Csak egy kicsit kellett volna visszaolvasni... Illetve oldalon belül is van rá hivatkozás.
-
vargalex
félisten
válasz
simonjoe #109758 üzenetére
Egyébként melyik igénybevétel mellett indokolt? Ott, ahol a Netflix 4K 16-25 Mbps? Az 50 GB-os Blu-ray lemez maximális bitrátája is csak 94 Mbps, a remux-okról ne is beszéljünk.
Egyébként a művelethez nyilván olyan chipsettel szerelt USB-LAN adapter kell, ami támogatott a TV software által (esélyesen olyan, amivel alapból is szerelt).
Mondjuk LG-nél az USB 2 miatt sok értelme nincs, mert nálam az 50UN81003LB 5 GHz-es wifi-n 230 Mbps-t hoz. -
vargalex
félisten
válasz
simonjoe #109756 üzenetére
Én ugyan nem próbáltam és a linkelt videót sem néztem meg. De miért lenne ez meglepő és miért perelhetnél bárkit? A TV-Ben 100 Mbps-és LAN van, az USB2 elméleti sebessége pedig 480 Mbps. A csoda inkább az, hogy egyáltalán támogatja az USB-LAN adaptereket.
Ugyan ilyen alapon perelhetnéd az összes olyan notebook, vagy média player gyártót, aki 100 Mbps LAN-al szereli az eszközét, miközben ott sok esetben ráadásul USB3 van, azaz azon keresztül a valós gigabit is menni fog. -
vargalex
félisten
A kollégának nem a ledekkel van gondja...
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #109592 üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni, de a termék műszaki specifikációinál is ez áll:
-
vargalex
félisten
válasz
Kolondrum #109587 üzenetére
Milyen 1000-es sáv jön vissza? Olyan nincs wifi-n... De értem mire gondolsz. Viszont ez csak akkor történik meg, ha a router direkt ledobálja a csatlakozott eszközt (mivel érzékeli, hogy már elég erős a kapcsolat, így valószínűleg menni fog az 5 GHz-es sáv is). De ez azon nem változtat, hogy nem folyamatos a kapcsolat...
-
vargalex
félisten
válasz
Kolondrum #109582 üzenetére
Nem folytonos esetedben sem, hiszen a kliens sávot vált, valójában másik BSSID-hez (másik rádiós egységhez) kapcsolódik. Ugyan ez történik akkor is, ha különböző SSID-t használsz és mindkettőt felveszed a kliens oldalon. A kliens akkor is elintézi a váltást, nem fogsz tapasztalni szakadást egy youtube lejátszás, vagy egyéb közben. Szóval, semmi értelme, csak magadat szivatod. Ráadásul a legtöbb operációs rendszerben (így pl. Android alatt sem) nincs megoldva rendesen a priorizálás. Ameddig elérhető az egyik sáv, addig azon marad. Hiába mész be a kertből a házba, akkor is a 2,4 GHz-en fog "ragadni".
-
vargalex
félisten
válasz
Kolondrum #109580 üzenetére
Én mindig különböző SSID-t állítok be a két sávon. Szóval, nem véletlenül írtam, hogy 5 GHz-en csatlakozik... OpenWrt-n egyébként is külön kezelendő a 2 rádió.
2,4 GHz-es wifin elképzelhető, hogy nem is tud a TV csak max 75 Mbps kapcsolati sebességet (1 antenna esetén), amiből a gyakorlati sebesség max. 40 Mbps lesz. -
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
JamesHun #109001 üzenetére
Az UN81-es széria sincs felsorolva, ahogy az UN74-es sem, ellenben az UN7300 igen. De ezekre azonos a software, ahogy rengeteg 2020-as NANO modellre is az... Elég lenyitni pl. itt a Referenciaérték linket, máris láthatóvá válnak az ugyan ezen software-t használó TV-k.
-
vargalex
félisten
válasz
Gömbike #108987 üzenetére
Azért az IPS is villog valamennyire...
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
cidalain #108762 üzenetére
Gondolom azért, hogy alkalmazáson keresztül is bekapcsolható legyen a készülék.
Az adott eszköz, ha jól látom WebOS 4-es, annak a használati útmutatójában nem találtam ilyet, de WeobOS 5 esetén a Beállítások-Kapcsolat-Mobil kapcsolat kezelése menüpontban található TV Be Mobillal almenüben kapcsolható. -
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
BendeHuz #108700 üzenetére
Ha így sikerült a direct led megvilágítás, akkor az pedig konstrukciós hiba. Nem kell, hogy a felhasználót érdekelje. Szerintem nem kell elfogadnia senkinek, hogy ez ilyen, mert más TV-nél, vagy más gyártónál nem... Én egy 50UN81003LB-nél nem látok ilyet. Ha jól képzelem el (mert ugye képet nem láttunk a jelenségről), akkor arra tudok gondolni, hogy kevés ledből van megoldva a háttérvilágítás és nem világítja be rendesen a szükséges szélességben (legalábbis, amit a kolléga leírt, erre tudok gondolni).
-
vargalex
félisten
válasz
Griff55 #108622 üzenetére
Veszel koax kábelt, a két végére F csatlakozó, az egyik a HGW-be, a másik végére még egy F aljzat-koax dugó. Vagy a másik végére rögtön egy kábelre tekerhető koax dugó és akkor egy F csatlakozót, valamint az átalakítót megúszod... Mindezek akár egy Obi-ban is beszerezhetők (persze valamennyivel drágábban), vagy bármilyen villamossági/elektronikai/barkács boltban.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Suineg #108566 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges transzkódolni (amik a fentieknél nagyobb bitrátájúak, azok lényegében értelmetlenek, legfeljebb tesztelésre alkalmasak, hiszen jobb képminőség úgysem lesz az eredetinél).
Egyébként anno én ezeket mértem. A Netflix saját beépített hálózati diagnosztikájában található sebességmérő is 200 Mbps fölött mér 5 GHz-es wifin. -
vargalex
félisten
válasz
Croft-21 #108393 üzenetére
Gyenge a jel/antenna...
#108391 Croft-21: Az világos, hogy nem csak a kódolatlan műsorokat szeretnéd nézni, de azt írtad, hogy "Nem tudok HD adásokat fogni egyelőre". Erre írtam, hogy ez nem igaz.
De, ahogy nézem, valóban úgy van, ahogy a kolléga írja, nincs több HD csatorna a MindigTV kínálatában... -
vargalex
félisten
válasz
Croft-21 #108389 üzenetére
Most nem azért, de ahogy már írták neked, a MindigTV kódolatlan csatornái között az M1, M2, Duna és M5 HD-ben érkezik. A MindigTV vételéhez akár egy botantenna is elég. Ha jön az RTL, akkor a többi kódolatlannak is jönnie kell.
-
vargalex
félisten
válasz
cidalain #108378 üzenetére
Hát, pl. digitálisat.
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
cbmfan #108351 üzenetére
Nem érted, amire céloztam. Hogy adjon neked bárki 6.00.05-ös firmware-t, ha azt sem tudja, hogy milyen készülékre kell? Vagy gondolod, hogy csak arra a típusra létezik 6.00.05???
Szerintem így voltak fölösleges körök, mert egyébként típus ismeretében biztos nem kérdezek rá, hanem próbáltam volna rögtön keresni...
-
vargalex
félisten
válasz
cbmfan #108348 üzenetére
????? Vagy én fogalmaztam rosszul? Kértél egy konkrét firmware verziót, de nem írtad le, hogy milyen típusú készülékre (2014-es a legutóbbi hozzászólásod, így egyáltalán nem biztos, hogy arra), így hogyan tud bárki is segíteni? Illetve az sem derül ki, hogy downgrade-olni akarsz-e (ami már egy ideje nem lehetséges), vagy upgrade lenne.
-
vargalex
félisten
válasz
Szaszabond #108338 üzenetére
Nem csak az LG nem tudja ezt...
-
vargalex
félisten
Kocogtatásra IPS-nél szinte semmit nem kell látnod.
-
vargalex
félisten
válasz
asdf_ #107839 üzenetére
Én is idén váltottam WebOS-re és a settings-be jutás sebessége (illetve lassúsága) nekem nagyon meglepő volt... 2021-ben nem ezt várnám (igaz, 2020-as modell), ráadásul akkor, amikor a WebOS 5 mindenki szerint nagyon jó és gyors.
Mondjuk a szolgálatói boxok is egyre lassabbak... -
vargalex
félisten
válasz
mastodon #107830 üzenetére
Amit linkeltél, az egy direct led típus, de ha jól látom, neked edge ledes (a kollégáé elvileg direct led).
Tesómnak tavaly cseréltek egy LG TV-ben ledet (nem tudom a pontos típust, de ha gondoljátok, megkérdezem). Érden egy TV szerelő csinálta, 24000 Ft-ból megúszta. -
vargalex
félisten
válasz
rainman72 #107740 üzenetére
Ahogy korábban már volt róla szó, elvileg 55" esetén sem lehet biztos az ember...
Éppen te linkelted a lengyel tesztet, amely szerint az 55NANO753 VA paneles, ahogy a displayspecifications szerint is. Illetve itteni kolléga is megerősítette ezt... -
vargalex
félisten
válasz
Remekelek28 #107741 üzenetére
A VA és az IPS 2 különböző technológia. Tehát olyan nincs, hogy VA IPS.
-
vargalex
félisten
válasz
laskr99 #107700 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy milyen frekvencián hajtod. Ha az nem egyezik, vagy többszöröse a forrás anyag másodpercenkénti képkocka számának, akkor lesz benne röccenés. És nem a TV miatt... Egyszerűen kénytelen valamelyik képkockát duplázni valamelyik képkockát és azt látod röccenésnek. Van, akit ez zavar, van, aki észre sem veszi.
Nem véletlenül nem windows fut a rendes média lejátszókon... -
vargalex
félisten
válasz
mrmft #107662 üzenetére
Persze, ahol az ügyfélszolgálatos, akivel beszélsz rálát konkrétan a raktárra is és ezt ellenőrizni tudja. Az eMag-nál ez egészen biztosan nem így van, a raktárat pedig közvetlenül nem is tudod elérni. De gondolom, ha nagyon segítőkészek akkor azért egymás között el tudják intézni.
Egyébként most néztem meg jobban a kollága által linkelt bolgár oldalt. Ezek szerint az én 50UN81003LB.BEUULJP cikkszámú TV-m S-IPS paneles, pedig biztos, hogy VA. Szóval, az is kérdés, hogy mi alapján tudsz pontos cikkszámot mondani...
-
vargalex
félisten
válasz
mrmft #107655 üzenetére
Nagyon sok esetben nem belső raktárról dolgoznak ezek a webshop-ok, így akár az is lehet, hogy eddig egyik cikkszámút kapták a nagykerből a következő beszerzéskor már a másikat...
Vagy, ha belső raktárról is dolgoznak, akkor is származhat a készlet több beérkezésből, amire szintén érvényesek a fentiek. -
vargalex
félisten
válasz
pecccccccca #107597 üzenetére
Még az a szerencse, hogy az LG szerint többek között az eMag és Alza is hivatalos partner (random TV-t kiválasztva)...
Én is közvetlenül az LG-nél szervizeltettem (és mivel maradt a hiba, kaptam csereutalványt) az eMag-nál vásárolt TV-met. -
vargalex
félisten
válasz
pecccccccca #107594 üzenetére
Pedig szerintem nagyon általános szokás, hogy esetleg megnézi személyesen valahol a vásárló (ez a lépés sok esetben ki is marad, mert ajánlások alapján történik a választás), majd megrendeli egy (akár jóval) olcsóbb helyen. Na, ez ami most felejtős. Pl. én, amikor vettem a 49UN74003LB-t (majd váltottam 50UN81003LB-re) mindkettőt a Media Markt-ban volt alkalmam megnézni, de eMag-ról rendeltem kb. 20000 Ft-al olcsóbban...
-
vargalex
félisten
válasz
pecccccccca #107592 üzenetére
Egy gond van: ezek alapján a webshopos rendeléseket el lehet felejteni, vagy sok lesz a visszaküldött termék...
-
vargalex
félisten
válasz
cidalain #107504 üzenetére
Vezetékes vezérlőből nincs sok verzió: 10 Mbps, 100 Mbps, 1000 Mbps (nyilván van alatta és felette is, de TV-nél az irreleváns). Azaz maga a vezérlő legalább 100 Mbps-es kell legyen. Ugye lehetne az, hogy a TV-be szerelt SoC kevés ennek kihajtásához, de akkor wifin is az lenne...
Szóval ott valószínűleg vagy a kábellel vagy a csatlakozóval (akár a túloldalon) nem stimmel valami és ezért túl sok az újraküldött csomag. Ha pl.a routeren egy OpenWrt lenne, akkor meg lehetne ezt nézni... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest