- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madagaszkar
tag
Üdv!
Én is ezt a készüléket tervezem megvásárolni. Írnál az első tapasztalataidról pár szót?
Egy hibás LG55UK6950PLB-t váltanék le vele, vagy az 55"-os testvérével. Telekomtól függ, hogy milyen lehetőséget ajánlanak majd fel ha sikeresen megkapom a csereigazolást.
Köszönöm előre is. -
TeeJay
félisten
Nekem meg 65UN80003LA van pont a két szélén vannak a lábak és hidd el sokkal stabilabb mint a középső talpas. Faternak van 2018-as 55" LG középső talppal aztán mikor hátul bedugom USB-be a külső HDD-t mozog a TV össze vissza
Ez a két szélső talpas meg sem moccan plusz én hátra vettem hozzá a felső két VESA csavarhelyre kampót meg fúrtam a falra egy kampót és átkötöttem réz vezetékkel szóval meg sem nyikkan -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
Elégedett leszel a TV-vel, a panelja bőségesen jó persze el kell fogadni az IPS panelnek a hátrányait is. Legalább direct LED meg local dimming mentes és normális RGB IPS panel van benne. HDMI-n PC-ről MPC-BE+madVR-el tolom az UHD filmeket és bőségesen tökéletes
Hang meg nálam sem a TV-ről megy mivel optikain lóg rajta egy Edifier R2730DB 2.0 hangfal és sokkal komolyabb mint a TV hangszórója -
scream24
senior tag
Az euronicsben volt egy 65un (többire nem emlékszem) tv kikapcsolva. Oldalról belenézve olyan narancsos volt a kilyelző, mint aranka néni feneke. Kerestem még gyorsba kikapcsolt tv-ket,lg-t is, azok rendben voltak . Nem tudom ez mennyire befolyásolja a kép minőséget, de elég gatyán nézett ki.
-
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
Csak akkor akarj DAC-t, ha a 2.1-edhez (vagy a DAC kimenetéhez) van távrángató. Az optikán kimenő digitális jel hangerejét a távirányító nem fogja szabályozni, ergo ugyan lesz füleskimeneted, ellenben annak hangereje fix lesz. De még ja működik is, a két távirányító mocsok kényelmetlen lesz (ha a TV távirányítója nem tudja a plusz készülék távirányítóját helyettesíteni).
-
TeeJay
félisten
Hülyeség
Faternak 18-as 55" LG van, azon sincs már fülhallgató kimenet
egy UGREEN külső eszközt rendeltünk aliról aminek van optikai bemenete és van sztereó RCA kimenete, azzal lett a régebbi LG házimozira kötve és teljesen tökéletes minőséget ad. Persze minőségben kompromisszum mert RCA-n úgyis csak sima sztereó lesz semmi több de célnak megfelelilyesmi de már 2018-ban rendeltem azóta frissebb is van
[link] -
vond
MODERÁTOR
30-40 dollár körül már elérhetőek nagyon korrekt, szénné módosítható, 2/16 gigás Androidos box-ok: [link]
Egy ilyen cuccal nem csak a normális videólejátszást oldod meg, hanem kinyílik egy teljesen más világ is. Gyakorlatilag kapsz egy teljes értékű androidos, vagy akár linuxos rendszert, érintőképernyő nélkül (de azt meg okostelefonnal és vagy egérrel/billentyűzettel, vagy akár kontrollerrel ki lehet váltani).
Én is hiába tudok megoldani nagyjából minden szükséges dolgot a 49LH630V beépített médialejátszójával és okostv rendszerével, pár héten belül be fogok ruházni egy Androidos box-ra. ~10-12 ropi nem pénz érte.
-
Lebowski
tag
Tehát kikapcsolt tv-nél vannak a gondok. Akkor vagy hibás a szoftver, vagy ahogy már írták, energiagazdálkodás beállítási gond. Vagy egyszerűen kevés a HDD-nek adott áram kikapcsolt készülék esetén. Próbálj ki külső tápot a hdd-hez.
Nekem nyírt ki külső HDD-t már az LA sorozatú tv-n, igaz, álandóan azon lógott. -
Lebowski
tag
A hdmi bemenetek felvétele a másolás védelem (drm) miatt áll le. A többi módnál az a lényeg, hogy a tv-nek kell-e jelfeldolgozást/dekódolás végeznie vagy eleve pl. a sat bemenetre egy már dekódolt stream érkezik, amit már "csak" másolni kell a hdd-re. Az egytuneres megoldás miatt pedig csak az éppen kiválasztott csatorna jele áll rendelkezésre a tv-n belül. Kikapcsolt készülékkel csak akkor van felvétel, ha a tervezők ezt megoldották. Ekkor lényegében csak a kijelző nem működik, de a jelfeldolgozás igen. Nyilván az újabb modellek és a web OS egyre többet tudnak, de ezek mégiscsak tv-k és nem valósidejű többcsatornás médiaprocesszorok.
-
justaview
senior tag
Menüben keresd meg az energiatakarékos üzemmódot, és kapcsold ki mindenhol, ahol csak hivatkozik rá. Nálam van olyan is, hogy a HDD-t takarékra rakja. Ezenkívül ha van az USB-ről szóló menüpont, ott is állítsd folyamatos áramellátásra, vagy hasonlóra.
Most más hirtelen nem jut eszembe.
-
mcll
senior tag
Kicsit játszadoztam. Ha a sat-os bemenetről programozok be valamit akkor minden ok, szépen felveszi akkor is ha nem állok azon a csatornán (hanem másik bemeneten vagyok), vagy épp ki van kapcsolva a tévé. De a DVB-C-ről már nem, csak akkor ha azt is nézem és be is van kapcsolva a tévé. Gondoltam hátha a UPC Mediacard-ja ugat bele a dologba, így kihúztam és a szabadon vehető (pl. M1) csatiról vettem fel. Ott kidob kb 30-60mp között. Ha rajta is állok, azaz azt nézem akkor nem.
A fene se érti ezt. Szóval nem HDD probléma, az biztos. -
justaview
senior tag
Hát ebben valószínűleg csak az tud segíteni, aki találkozott már hasonlóval (nekem megy rendesen, bár a TV-m nem azonos a tieddel).
A beállításokat nézd meg, hátha ott nem stimmel valami. A másik tippem, hogy próbáld meg különböző háttértárolókkal (pendrive, HDD), hátha sokat fogyaszt a jelenleg használt, és az kapcsolja le a felvételt (ha pedig olyan HDD-t használsz, amely külső tápot igényelne, akkor adjál neki, még ha látszólag megy is anélkül), valamint próbáld meg különböző USB portokon is (ha van több).
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest