- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Íme az új Android Auto!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Magisk
Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Kivettem a PVR2000-t és beraktam a Hauppage-t, hááát lehet, hogy mégsem a kártyával van a gond
A Hauppage-n ugyan kevésbé dúrva a helyzet (minden adó színes, nem ff, mint a PVR-nél 1-2) de ilyen (és ilyen, meg ilyen) képekat ad, és a rögzített videón is ugyanaz a zajsáv látszik
Az egész gép ugyanaz, csak az alaplap és a procihűtő változott a korábbi konfighoz képest, amiben éles, zajmentes képet adott
-
Mercutio_
félisten
Ez sima XP.
Ha átdugom a TV-ből direktben a kártyára a koax-kábelt, akkor normális képet kellene adnia a kártyának jól gondolom?
Csatornát így is talál, elvileg a freki is azonos a upc-által megadottal (és a TV-n is az a freki van beállítva az adott csatornákhoz) csak a kép olyan amilyet felraktam -
Mercutio_
félisten
-
Csorbi
addikt
Igen
Csak Fibernet van rajta, a videó (egy Panasonic NV-HV61-es) a CVBS bemenetre kötve, a hang a tuner bemenetére kötve jack dugóval, és Vista Business 32 bit az oprendszer.
Ugyanígy összedugva XP Prof. alatt kifogástalanul működött, igaz ott még a PVR1-est használtam. (Szóval nem húztam szét amióta Vista van.)
-
kisJack
aktív tag
Igen, ez volt a probléma, köszönöm szépen a segítséget!
Arra esetleg nincs vmi ötleted hogy miért mosódik el a kép ha a kamera hirtelen mozdul?
pl. focimeccsen kirúgásnál, amíg követi a kép a labdát és le nem ér, minden el van mosódva egy kicsit. Ez előtte is ilyen volt, csak eszembe jutott!Jó lenne ha vmi beállítással ki lehetne küszöbölni.
-
JozsBiker
aktív tag
Mégis letöltöttem a PVR2 -t ( 2.0.3.7 ), és a TV csatornák itt már kifogástalanok ( és a zöld csík is eltűnik magától szerencsére :-). Viszont az S-Video bemenet torz. A hang jó, de a kép töredezett, és csak a kék szín árnyalatait látni ( a PVR -ben ez jó ). Van valami beállítási lehetőség, amivel rendbe lehet hozni ?
Köszi.
-
JozsBiker
aktív tag
A kapott CD -ről volt installálva: 3.0.10.99.
Most letöltöttem és feltelepítettem az oldaladról a 3.1.1.10. -et, de a helyzet sajnos ugyanaz.
Asszem az fog segíteni, ha manuálisan felviszek minden csatornát. Legalábbis az előző gépen ( most éppen áttelepülök egy gyorsabbra ) annakidején úgy csináltam, és akkor rendben volt. A PVR2 -t próbáltam már régebben, de nem tetszik, asszem volt valami csík is, amit nem sikerült eltüntetnem. Köszi, anyway -
MarioAna
senior tag
-
törölt tag
-
oldmeesee
csendes tag
-
oldmeesee
csendes tag
Üdvözletem,
annál én sokkal nagyobb luzer vagyok, hogy tudnám miként kell összekötni a beépített hangkártyával. (Majd kerítek egy hozzáértőt.)Addig is köszi a segítséget.Egyébként mint mondtam a Winfast PVR2 hanggal együtt így is lejátszik minden mást a kábelen jövő TV és rádió műsoron kívül.
-
i are robot
senior tag
Újabb fejlemények vannak. Amit mutattál drivert, azzal nem ment, viszont a Windows update-nél volt valami Leadtek Audio driver, amit automatikusan megtalált a rendszer, gondoltam egy próbát megér, és letöltöttem, feltettem. Ezzel viszont működik.
Ugyan azokkal a megkötésekkel, amit mondtál, hogy nem megy a hardveres felvétel, de legalább TV-t tudok nézni.
Illetve tudok felvenni, csak nem hardveresen, de úgy látom a procimat nem terheli le túlságosan, úgyhogy nem olyan súlyos korlátozás.
Viszont a dig.aláír.ell.-t nem kapcsoltam ki, lehet hogy kellett volna.
Mostmár nem vacakolok többet, működik, és az a lényeg. Azért köszönöm a segítséget.
-
szab.tam
nagyúr
ööö. igen. valóban. így igazad van. 4:3-ban sugároznak egy összenyomott 16:9-et, amit szétnyújtva 16:9-et kapunk. de még mindig jobb, mint amikor a rendes nagy 16:9-es tv-mre megérkezik egy szélesvásznú film, alul felül fekete csíkkal, rázoom-olok, (hogy ne egy fekete keret legyen végig a film körül), és szabályosan szétesik a kép, mert az elküldött képinfók (fekete csíkok), a képernyőn kívül esnek, így az amúgy is kevés sugárzott képsor jó részét elpazaroljuk....
-
szab.tam
nagyúr
"Kérdés, hogy valóban 16:9-es-e az adás.
Normál földi, és kábeles szolgáltatásnál kizárt."nincs igazad! upc analóg kábelem van, és már többször jött rajta valós 16:9-es adás. késő este nagy ritkán natgeo-n, német rtl-en, és hustler-en gyakran. először még fura is volt, miért van függőlegesen tojás fejük az embereknek. kitettem 16:9-be és helyreállt....
és mielőtt megkérdeznéd, nem volt semmilyen fekete csík. totál 16:9. -
-
bb9
csendes tag
Hello bzoley!
Kis sértettséget vettem ki soraidból pedig nem akartam senkit megsérteni bocs ha mégis megsértettelek. Viszont bosszant hogy nem olyan szoftvert kapok a kártyához ami használható is minden szinten ha pvr való hozzá és nem a pvr2 akkor tegyék bele azt de az működlyön a kártyával rendesen, és ha majd többet szeretnék akkor szivesen veszem az újításokat persze ha azok megfelelően működnek.Kipróbálom majd a pvr1-et és megírom az hogy mükszik. Bocs mégegyszer ha úgyérezted, hogy sértő volt amit írtam.
-
bb9
csendes tag
Köszi bzoley!
Akkor a pvr1-nél minden mükszik? Esetleg ki lessz javítva ez (ezek) a szoftver hibák?
Sajnálatos dolog hogy az ember meg vesz valamit és nem tudja csak korlátozva használni.
Miért adják így ki a szofvereket, miért nem lehet letesztelni? Miért a felhasználók teszteljék?
Én szeretem ha valamiért pénzt adok akkor azt tudjam is úgy használni amire vettem és
amire a leirása szerint használható.Nincs igazam? Kicsit bosszant a dolog, jó hogy ezen a fórumon azért kapok segítséget tőletek KÖSZÖNET érte. -
bb9
csendes tag
Szia bzoley!
Nem teljesen értem amit írsz.
Milyen varázslót keressek az óra mellett? A kártya progi
teszi oda? A távirányitó semmit nem csinál teljesen kuka. Mi az az lcd teszt?
A csatlakozások teljesen OK! Igaz most néztem PVR2 régi verzió van fenn ezt adták a kártyához 2.0.2.14.Most vettem nem értem miért régi van hozzá? Láttam van már 37-es
is. Letöltöttem csak várom mit tanácsolsz (tanácsoltok) azért nem telepitettem még.
Az talán segítene? Köszi hogy próbálsz segiteni! Most találkozok előszőr Tuner kártyával ezért vagyok még tapasztalatlan. -
-
helenne
tag
imádom a humorod!
abszolút egyéniség vagy!;) de a távirányító még mindig csatorna váltásnál rohan ész nélkül. azt hiszem, hogy nem bunkón kértem segítséget, szépen kértem. megpróbáltam az uninstalos verziódat, de most is csak ott vagyok a távircsivel. nem akartalak megbántani és nem is akartam tudálékos lenni, csak tényleg, örülök, ha van egy kis időn a pici 19 hós lányom mellett.
Ha egyedül volnék, sokkal 1xűbb lenne az éltetem, de ez van! Azért köszi és, ha tudsz, szívesen fogadom a tanácsaidat, akár priviben is! Köszike!!!!
-
don_fefe
csendes tag
Szia!
Az is! Igazából bármilyen szoftveres módszert választok fagy a prog, sőt általában a windows is kiakad és csak a restart gomb segít
Hardweresen gyönyörűen megy minden, tv-ből nagyon szépen vesz fel, tökéletes a hang, tökéletes a kép! Ha viszont átváltok szoftveresre, akkor kampec! Kaptam négy cd-t a csomagban, egyiken a pvr program és driverek, egy movie pack, egy videostúdió, és egy dvd movie factory, kb. ennyi! A software csomagot feltettem!
Szal ötletem sincs, hogy miért fagy!
Köszi! don_fefe
-
hati
addikt
PVR2
Valszeg az lehet a bibi, hogy maga a hardveres előnézet, is használja az encodert, és egyszerre kétféleképpen felprogramozni nem lehet. Ezt még el is fogadom, de akkor ne lehessen kiválasztani a profilt az ütemezőben. Az meg hogy helyette egy teljesen hülyeséget választ ki. -
hemo
tag
Valamit rosszul irhattam, leirom mégegyszer!
Nekem olyat csinál vista alatt a pvr2-hogy beállitom, hogy mikor induljon, mondjuk 5 perc múlva és menjen 10 percig, próba lett volna...
Kirakta alulra az órát, hogy be van állitva a felvétel és mikor ott volt az idő akkor el is tűnt az óra, de nem történt semmi, nem jött elő a kép, nem is vett fel semmit. Csak az óra tűnt el alul...
Ekkor kicsit elment a kedvem, és akkor a hangokról nem is beszéltem...
Én nem távszabbal akarom bekapcsolni a gépet....
Ki van kapcsolva a számitógép és be van állitva, hogy pl 5 órakor induljon el, és 7-kor kapcsoljon ki...
Kikapcsolni ki is kapcsol legalábbis xp alatt a pvr, de bekapcsolni nem birja a számitógépet, pedig tudnia kellene ezt a funkciót...
Tehát otthon sem vagyok és ő felvenné a programot...
Erre tudsz valamit?
Hát lehet, hogy jó lesz a pvr2 csak kicsit szokatlan... -
adeon83
tag
Koma, van egy jó hírem: feltettem a legújabb drivert, a AudioADI610x6100_Vista-t, és tökéletesen működik. Mégegy pozitívum: nem tudom, hogy a vista hatása (vagy a 64 bité), esetleg hogy más driver van a device-hoz, vagy hogy most már a PVR2-t használom, de érzékelhetően jobb lett a kép minősége. Sokkal tisztább a kép, a hang is hangosabb, meg miegymás. Viszont csatornaváltásnál erőteljes recsegő hangot hallat a progi, ugyanez érzékelhető a program indulásakor is.
A felvételt még nem próbáltam, hogy ténylegesen nem működik a hardveres, de gyanítom, hogy nem.
Sz'al zsír, és köszi még egyszer a drivert, nem tudom, honnan szerezted, de így kb 10 ropit spóroltál nekem, nem kellett új karit vennem (vagy az öcsémét nem kell elvennem, neki 1ébként egy ADSTech-je van, az is zsear) -
-
adeon83
tag
Miután feltettem a vistát, nem tettem fel az officiális alaplap drivert, hanem a vista által alapból telepített drivert használom (hidd el, megvan erre is az okom, de az egy másik topikhoz tartozik/tartozott). Megpróbálom feltenni valahogy csak az audio device drivert, meglátjuk mi sül ki belőle.
Just a question: De amúgy asszem a line in-re van dugva a cucc, azon belül is az alaplapra. Ennek ellenére is elképzelhető, hogy driverproblémája lehet? -
adeon83
tag
bzoley, figyi, leszedtem a drivert, amit feltettél a Vista 64 bites verziójához kb 100 hsz-el ezelőtt (legalább is azt hisztem Te voltál), feltelepítettem, és az eszközkezelő szerint 2 ''device''-t ismert fel: az egyik a WinFast PVR2000, a másik pedig valami WinFast Dummy Device. Az a problémám, hogy gyakorlatilag abszolút nincs hangja, kép van. PVR2-t használok, és XP-n volt hang, úgyhogy nem igazán értem a dolgot. Nem lehetséges az, hogy a ''driverkészlet'' nem teljes, és nem tette fel az audio capture device-ot?
-
K9
tag
Azt mondod hogy a minőség sosem lesz olayn jó mintha a frapsal csinálnám?
Vagy ugyis fogalmazhatunk hogy ha tömörítetlenbe veszek fel videót a tvtunerral a minősége akkor is roszabb lenne mint a tömörítetlen fraps felvételnél?
(Nekem nincs viszonyítási alapom, nem tudhatom hogy mi számít jónak, hogy mennyit várjak el egy tv tunertől) -
gyerecske
senior tag
2.0.2.14 verzió van fent ez a legújabb.Az audio vezérlésnél - a jobb oldalon- pedig végigpróbáltam mindet egyiknél sem reagál a hangerő gomb.
Megnéztem a hangtulajdonságoknál az Auxiliary -ra van állítva ott tudom is halkítani, némítani meg minden, de itt a PVR2-ben nem reagál rá.Nem értem mi lehet a gond. -
JozsBiker
aktív tag
Köszi! Kiprószálom.
Még egy kérdés. Eddig csak az automatikus keresést használtam, ami eléggé összevissza töltötte fel a csatornákat, és természetesen nem abban a sorrendben, amiben szerettem volna. Nosza, gondoltam, átrendezem. Az átrendezés sikerült is, mert arréb tudok vonszolni egy-egy csatornát, sőt a törlés is megy, viszont van olyan csatorna, ahol változtatni kéne egy kicsit a frekvenciát. Ezt a Beállítások rész legfelső fülén ( csatornák keresése ) próbálom, de nem megy. Rááltam a szükséges csatornára, aztán jobbklikk, majd a Frekvenciák hozzáadása menüpont, de ide hiába írok be bármit: az aktuális csatorna frekije sem íródik így át, és új csatorna sem jön létre. Asszem a sime PVR -nél ezzel nem volt gond.
Másik aggályom, hogyha kilépek a Beállításokból és a normál nézésben vagyok, nem látom az aktuális frekvenciát. Sőt, a Ctrl+ és Ctrl- -ra is csak az eltérést látni, de azt nem, hogy mihez képestSzóval elég problémás vagyok most. Légyszi segítsetek, hogyan lehet frekvenciát átírni, és új csatornát hozzáadni. Köszi.
Jozs -
Amikor ütemezett feladatot hozok létre a műsorfüzetből, az a gondom, hogy csak a TV tuner kártyát tudom kiválasztani, de hangkártyát, audió csatornát nem!
Vagy az nem oszt, nem szoroz?
Nincs valamiféle programozói dokumentáció a PVR2-höz? Milyen paraméterekkel indítható?
Mert 3 paramétert már kikövettem, amivel a DTVSchdl.exe indítja.
/d
/m
/aWinFast PVR2000 WDM Video Capture
Pillanatnyilag a /a a szerintem a használni kívánt eszköz.
A másik kettőt paraméter jelentését még nam tudom. A /m szerintem a néma felvétel lehet, de még ez kipróbálom.
A /d mi lehet? 5let?
[Szerkesztve] -
A két PVR2 még rendben is lenne...
De igazából ezen a gépen (csak) időzített felvételt akarok készíteni. De hogyan tudom az időzítést úgy használni, hogy tudjam, hogy melyik veszi fel a műsort?
Avagy: a PVR2 hol tárolja a beállításait? Registryben vagy melyik állományban a könyvtárában? Mert akkor azt meg tudom oldani, hogy indítása előtt felülírom az aktuális beállításokat az általam használni kívánt, előzőleg elmentett beállítással.
Várom Hati tapasztalatait...
Programozóként dolgozok. Olyan nehéz megírni egy minimalista csatornalista exportot/importot?Még mezei .txt fájlba is megfelelne. De ha nincs, akkor az FM program szintén hol tádolja a csatornalistáját? (Registry/file?)
-
sliderviper
csendes tag
Csak arra gondoltam hogy talán két hardver nem fér meg egymás mellett. Mint ahogy pl. Asus K8N+Geforce 7600gs re is rengetegen panaszkodnak, de ez más téma. Csak ennyi értelme. De ezek szerint más a hiba, most már ezt is tudom.
Amúgy az oldalad tényleg hasznos, végre valaki ilyen problémákkal is foglalkozik. -
thakl
csendes tag
Nem tudom mit csinálhattam rosszul. Csak feltettem az ujverziót és azóta nem menti a beállításokat. Ha a kilépésre kattintok, akkor pedig egy jó ideig még látni a feladatkezelőben hogy, hogy fut a dvtap.exe ( ez nem tudom hogy ez normális dolog-e). Esetleg megtudod mondani hogy a PVR2 hol tárolja a beállításait?
Aktív témák
Hirdetés
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- Samsung Galaxy A14 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest