- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Miért nem indítja a Windows-os start parancs magasabb prioritással a PVR2-t?
Hogy a fenébe van megírva ez a PVR2, hogy magának beállítja a normál prioritást, mikor és más prioritással akarom futttatni?
Vagyis: ez (és ehhez hasonló) parancs nem működik, a prioritás normál marad:
start /D''C:\Program Files\WinFast\WFDTV\'' /high dvbtap.exe -
A kérdésem a következő:
a Leadtek kártyáknak hány Ohm-os az FM antenna bemenetük?
Avagy: ha veszek egy URH antennát, aminek a jelét 75 Ohmos koax kábellel vezetem le a kártyá(k)ba, működni fog-e?
(Azért olyan koax kábellel, mert az antennához az való.) -
...hogy én mennyit szenvedtem ezzel a System Scheduler-es megoldással!
Az (volt) a gond, hogy a a Windows-os terminál szerverrel belépek az irányított gépre (ahol ütemezem a felvételi feladatokat), majd bezárom a termiált (nem jelentkezek ki, a ''munkamenet'' aktív marad), akkor az billentyűzet leütés parancsok (SendKey / Keypress) nem futnak le. Mintha a terminálos használat után lockolva lenne a gép! Viszont amíg a terminál ablak aktív, akkor a büllentyűzet leütési parancsok lefutnak.
Ezt a szívást!
Így VNC-vel kell elérnem a gépet, hogy a ''felhasználó'' a távirányítás alatt is aktívan be legyen jelentkezve a gépre. -
Én csak az áltag csúszkát tudom állítgatni a PVR2-ben, ha hardveres kódolást módosítáok.
-
Hati: mik a felvételi profilod paraméterei, amit a PVR2000-rel használsz?
-
A felvételi profil váltást registry irogatásával megoldottam. (Ld.: alább).
Most még ezen a System Scheduler-es ütemezésen kell finomítgatnom, mert gyengécske a gépem és az XP Global kártyával nem szeret felvenni. De úgyis (jövő hónapban) kicserélem PVR2000-re. -
Hati! Te hogy használod a PVR2000-es kártyáidat? a PVR2 programban be van pipálva a beállításoknál a ''Preview TV by hardware encoding''? (A második fül alján van a videó szabvány alatt.)
Melyik driver használod? (Már ha tudod...) -
Nekem 1 db PVR 2000 és 1 db Winfast TV 2000 XP Global kártya van a gépemben.
Arra gondolok, hogy pont emiatt (az egyik hardveres, a másik szoftveres) nem menti el a profilt, mert amint átváltok, tiszthatja az ''inkompatibilis'' profilokat. Vagy egy elvetemült gondolat?
Az együttes felvételt a System Scheduler programmal oldom meg.
[link]
Csak még azon gondolkodok, hogy mindkét felvételt ez a program indítsa, vagy az egyiket a PVR2 ütemezőjére bízzam.
Ahhoz, hogy a System Scheduler meg tudja különböztetni, hogy mely programnak kell a billentyűzet leütési parancokat ( csatorna váltás, CTRL+R ; ESC) elküldeni, a DVBTAP.exe állományból csináltam még egy másolatot (DVBTAP3.exe) és ebben a két helyen kicseréltam a ''Winfast PVR2'' szöveget ''Winfast PVR3''-ra. (Idézőjelen nélkül értelmezendő.)
Így ha elindítom ezt az új .exe-t, akkor ennek a programnak a cimkéje Winfast PVR3 lesz a tálcán. Így a System Scheduler-nek meg tudom mondani, hogy a karakter leütéseket a Winfast PVR2 vagy a Winfast PVR3 fejlécű ablaknak küldje.
Az, hogy a grafikus ablakfejléc nem változott meg, az senkit sem érdekel, mert nem számít.
A két .exe-t (DVBTAP.exe; DVBTAP3.exe) úgy indítom, hogy előtte a regisztrybe beexportálom, hogy melyik a kiválasztott kártya, hárdveres felvételt akarok-e használni és melyik a felvételi profil. A következő registry értékeket írom, melyek jelentése:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\Video\WFDVB-T\_VidDevice - aktuálisan kiválasztott kártya
HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\Video\WFDVB-T\@device:...(használni kívánt kártya azonosító kulcsa)\HardwarePreview - hardveres kódolás (ha szoftveres kódolást használtam a másik kártyán, akkor felülírhatja az értéket a PVR2)
HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\Video\WFDVB-T\AnalogCapProfile - használni kívánt felvételi profil száma
Beállítottam az általam használni kívánt variációkat, majd az egyes állapotokat kiexportáltam a regsitryből és átszerksztettem, hogy csak a fent említett értékeket tartalamzza a .reg file.
A registry-t filet automatikusan a következőképpen lehet betölteni (pl. parancsfájlban használva): regedit /s <''betöltendő registry állomány.reg''>
Ha valakinek kellenek az általam létrehozott konkrét parancsállományok, (esetleg .reg fájlok) az szóljon és elköldhetem neki. Ha pedig bzoley válalja, hogy kiteszi a Leadtek-es honlapjára, akkor neki is elküldhetem.
Ja: egyébként én is gondolkodok azon, hogy két PVR2000-es kártyát rakok inkább majd ebbe a gépbe. Az XP Global-t átteszem egy másikba...
[Szerkesztve] -
Hát sajnos nem megy az ütemezett felvétel, hiába van két kártya a gépemben.
De nem baj. Megoldom másképp! A régóta használt TV kártyámnál is más programmal oldotta meg az ütemezett felvételt.
Ma éjszakára beállítottam egy próbát. Ha vkit. érdekel, akkor leírhatom a ''megoldást'' és a tapasztalataimat.
Egyébként továbbra sincs senkinek semmi ötlete, hogy a hardveres MPEG tömörítési profilt hogy lehet átállítani? Akár úgy, hogy az alap profil paramétereit registrybe/fileba beleírva megváltoztatva, ha az új profilt nem menti el a PVR2. -
Mi tárolja a rögzítési profilokat?
(Pl. átszerkesztett hardveres MPEG kódolást mért nem menti el a program kilépéskor?)
-
Amikor ütemezett feladatot hozok létre a műsorfüzetből, az a gondom, hogy csak a TV tuner kártyát tudom kiválasztani, de hangkártyát, audió csatornát nem!
Vagy az nem oszt, nem szoroz?
Nincs valamiféle programozói dokumentáció a PVR2-höz? Milyen paraméterekkel indítható?
Mert 3 paramétert már kikövettem, amivel a DTVSchdl.exe indítja.
/d
/m
/aWinFast PVR2000 WDM Video Capture
Pillanatnyilag a /a a szerintem a használni kívánt eszköz.
A másik kettőt paraméter jelentését még nam tudom. A /m szerintem a néma felvétel lehet, de még ez kipróbálom.
A /d mi lehet? 5let?
[Szerkesztve] -
A két PVR2 még rendben is lenne...
De igazából ezen a gépen (csak) időzített felvételt akarok készíteni. De hogyan tudom az időzítést úgy használni, hogy tudjam, hogy melyik veszi fel a műsort?
Avagy: a PVR2 hol tárolja a beállításait? Registryben vagy melyik állományban a könyvtárában? Mert akkor azt meg tudom oldani, hogy indítása előtt felülírom az aktuális beállításokat az általam használni kívánt, előzőleg elmentett beállítással.
Várom Hati tapasztalatait...
Programozóként dolgozok. Olyan nehéz megírni egy minimalista csatornalista exportot/importot?Még mezei .txt fájlba is megfelelne. De ha nincs, akkor az FM program szintén hol tádolja a csatornalistáját? (Registry/file?)
-
Üdv mindenkinek!
Mostr regisztrálram magam, hogy a Leadtek kártyákkal kapcsolatban véleményt tudjak cserélni.
Van két leadtek kártyám egy gépben: 1 db PVR 2000 és 1 db Winfast TV 2000 XP Global.
Müxik is rendesen nincs velük gond, de a következő hibákat/hiányosságokat találtap a Winfast PVR2 szoftverben:
1. nem jegyzi meg, hogy melyik TV kártyához melyik hangkártya mely bemneteit rendeltük hozzá. Ha TV kártyát váltok a beállításoknál, nem vált az utoljára hozzárendelt hang bemeneti paraméterekre, hanem marad az éppen használt.
Így időzített felvételnél hogyan dönti el a program, hogy melyik bemenetről rögzítsen?
2. PVR 2000 hárdveres MPEG-2 felvételét használva hiába készítek egy új felvételi profilt, az teljesen elvész, miután kiléptem a programból és újraindítottam azt.
Hol tárolja a felvételi profil beállításokat a program?
3. Egy apró hiányosság: a rádió csatornák listáját nem lehet exportálni/importálni!
Vagy felejtesm el a kártyák kevert használatát, és a gépbe vegyek még egy PVR 2000-et?
Köszönettel!
ANOka
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tesla topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Windows 10
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest