- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
tomej
aktív tag
sziasztok.
Jó pár hónapja nem kukkantottam be ide, ezért légyszi nézzétek el, ha hülyeséget kérdezek, idő hiányában nincs lehetőségem vissza olvasni. A probléma a következő: term. PVR2000-hez felraktam a legutóbbi 2-es szoftvert és a TXT lefagyasztja. Tudtok vmi megoldást?
Egyébként most DIGI tányérosTV-vel használom 22"-os TFT-vel, jobb oldalon nézem a TV-t, bal oldalon dolgozom, így nagyon tuti..., csak ez a fránya TXT...
-
tomej
aktív tag
na belenyomtam a gépbe egy soundblastert erre nem ismeri fel a pvrt. kezd elegem lenni. melyik az utolsó driver?
[Szerkesztve]
ja megvan.
[Szerkesztve] -
tomej
aktív tag
Pvr2 van fent, amit Bzoley belinkelt 2-3-al elébb, pvr driver: 6104whql mce05
alaplapi chpset-nek: 6.86_nforce_win2kxp_international_whql.exe, de ne pakold fel az internetes vacakokat, mert nyilván tudod, hogy a hw tűzfal nem igazán működik, BIOS: 1013, így jött nekem rendbe. Remélem tudtam segíteni. -
tomej
aktív tag
Az OK, hogy Bzoley az agy
, de én megmondom mi a baj a hangoddal: úgy hívják, hogy asus a8n-e. Nekem is ilyen lapom van, u.e. a probléma nálam is fentállt, a megoldást asszem chipset driverben rejlik, ha jól emlékszem azt kell felrakni, ami az nvidia honlapján van, de most dolgozom, hazamegyek és megnézem mi van fent nekem.
-
tomej
aktív tag
helló!
pvr2-ben cvbs-ről digiznék, de azt írja, hogy a hang monó. hol a bánatban lehet átnyomni sztereóba? Ha jól emlékszem a pvr1-nél az egér középső gombjával lehetett variálni, de ez nekem hatástalan. -
tomej
aktív tag
Sziasztok!
Újítottam gépet, légyszi írjátok le, hogy milyen cuccost érdemes most feldobni!
Lecseréltem a szolgáltató a júpíszít is digitévére, ég és föld a minőség. -
tomej
aktív tag
miben jobb a pvr2 mint a pvr1? felraktam, 2×-es prociterhelést produkál, (3-4% helyett 6-8%) nem működik a txt, a többi u.a.,mint pvr1-nél.
-
tomej
aktív tag
UPC-nél, hétfőre megnézem neked mit állítottam be meg nyomok fel v.hov egy rövidke capturét. De valami banális beállításon van kb. 10 hónapja, az elején sokat baszakodtam a variációkkal, volt vagy 30-40 elmentett beállítás. VHS-el is szórakoztam, hogy meddig érdemes lefelé elmenni, de már tojok rá, nem piszkálgatom, vettem inkább egy 160-as vinyót. Egyébként beálításoknál nem a bitátával stb. volt a legnagyobb gond, hanem összehangolni a kontraszt-brájtnessz-szín mértékét a TV-vel. Felvételnél ugyanis -és szerintem ez a kártya hibája, nem az SW- nem az a szin/kontraszt/stb. tulajdonság kapcsörizálódik, amit a szinbeállításnál a privjuban látsz, hanem egyedül a szín tulajdonság (a kontraszt/világosság nem) elcsúszik minusz irányban kb. 10-15%-ot, így a felvételnél azt egy kicsit túl szoktam húzni.
[Szerkesztve] -
tomej
aktív tag
Már numerikusan a beállítás adatait, vagy az eredményt? Mert ha az előbbire vegy kiváncsi, akkor mondok egy egyszerű megoldást. tolj fel mindent kb. 80%-ra cbr-ben, vagy ha sok helyed van, akár full-ra. Nagy lesz a méret, de ha DVD-t csinálsz belőle ez úgyis korrigálható utólag. Bár egy film nem szokta elérni a DVD méretét, Volt fent a rapidshare-n egy TV-ből felvett Mpeg-2 anyag, de most néztem, hogy már sajna töröltem.
Üdv. -
tomej
aktív tag
Pontosan mi a gond nálad? Nálam a harmadik konfigban is tökéletesen működik, bár az igaz, hogy egyszer feltettem egy verziót, ami nem ébesztette a gépet időzitésnél, de le is szedtem. Abban igazatok van, hogy a felhasználó döntse el, mit akar kihasználni a kártyára integrált csip lehetőségeiből, de a gyenge keresztmetszet szerintem a kábeltévében keresendő. Nálam vannak csatornák, amik nagyon jó minőségben jönnek, és végeztem egy rakás tesztet annó, hogy milyen beállításoknál mennyire jó eredmény érhető el, kb.: 80% -ig észrevehető a minőség különbsége, felette már csak a felvett anyag mérete nő. A legtisztább csatornák német adók, a legjobban fogható magyar adó a retekklub, erről az elébb amlített beállításokat alkalmazva, majd DVD-re kiírva nem tudod megkülönböztetni, hogy élő adásról van -e szó (pedig elég jó az adás minősége). Az interlace dolog sem izgat, nem okoz észrevehető problémát sem a szg.-en való visszanézéskor, sem máskor. Biztos bosszantó dolog lehet, ha ennyi probléma jelentkezik egy ráadásul nem is olcsó karival. A DTV progi nálam sem működött HW-s Mpeg-2-vel, de asszem ezen a fórumon írta valaki, hogy neki működött.
Üdv. -
tomej
aktív tag
válasz
---Lasali--- #353 üzenetére
Hát ezt nem hinném, hogy bárki megtudná neked válaszolni. Pláne az ''idegrohamomba elkezdtem mindent nyomogatni'' homályos megfogalmazás. Én nem hinném, hogy bármi bravúrosat művelnék, de most a 3. konfig alatt fut a kártya és semmi gond nincs vele. Sőt több kártyát is felraktam haveroknak és ott sem volt semmi gond. Én azt ajánlanám, hogy sikáld le a géped 0-ra, szedd ki a karit, rakd fel az alap drivereket, dugd be a karit a szűz gépbe és installáld a drivert/progit. Ha itt sem működik, akkor gondolkodhatsz tovább. Én úgy gondolom, hogyha rendesen működnek azok a funkciók amiket használsz felesleges buzerálni. Az újabb pvr-ek semmi különlegeset nem tartalmaznak számomra. Bár hozzá teszem, hogy ha javulna a képminőség nyilván én is frissítenék, de csak azért nem érdemes felrakni egy frissítést, mert a dátum kevésbé régi. (Pl.: egyik frissítés után -ami áll. a timesshiften javított- nem működött az időzítés. Felraktam, pedig nem is használtam soha a timeshiftet
) Sajnos igazad van abban, hogy a progi gagyi. Talán próbáld meg avval a progival, ami a digit karikhoz van és amit feljebb v.hol megtalálsz. Hátha...
[Szerkesztve] -
tomej
aktív tag
válasz
---Lasali--- #284 üzenetére
Egy egyszerű kérdés: az adott VCR az VHS vagy S-VHS rendszerű? Gyanítom, hogy sima VHS, az pedig nem fog S-VHS-t kinyomni sehol. A mai camcorderek szinte mindegyike tudja az S-video szabványt, hiszen az sekélyesebb mint a Hi-8 vagy akár a mini-DV. Nem véletlenül lett az S_VHS- nek külön mini DIN 4 tűs csatlakozó rendszeresítve.
-
tomej
aktív tag
Jaj kedves Juanita! De hát ez nem az a topic!
Neked ez kell:
[link]
Leszedni azért kell, mert gondolom a gyári CD-n eólevő cuccokat tetted fel hozzá, a gyártó honlapján ennél valószínűleg frissebb verziók vannak fent.
Felülről a második tétel a ''driver uninstall tool'', gyakorlatilag az ''utilitty'' névre hallgat. Ezzel le kell szedni a régi drivert gépről, utána telepíteni a letöltött új drivert, ami pediglen az egyes tétel és nem merem ideírni, hogy driver névre hallgat.
A tv néző program a harmadik, Applications nevre hallgató tétel, ennek az elődjét szintén szedd le gépedről, a vezérlőpult/programok telepítése/törlése opciónál. Remélem sikerül.
üdv.
[Szerkesztve] -
tomej
aktív tag
-
tomej
aktív tag
válasz
gelbelex #192 üzenetére
Ha a preview-ben megjelenik az adott frekvencián sugárzott adás, akkor eggyütt kezeli az egész sort, lehet ez egyébként a hangyák háborúja is, duplakattnál úgyis látod, hogy ferkit váltott. Ha csak simán odakattintasz érdekes dolgok történhetnek
. Sajnos a pvr ilyen, pl. ha megnézed akkor a del gomb működik a normál tv üzemmódban is, csak nem a komplett bejegyzést törli, hanem mittom én mit. Anno írtam is egy szép emilt a leadteknek, hogy elég kaksis a csatorna-rendezés, simán belekellene venni a csatorna-csere opciót. Van is egy ilyesmi ikon csak épp nem az a funkciója. Mivel az elmult időszakben több gondom is volt a géppemmel (pl. elpusztult) hagytam mindent csatornát ott, ahol megtalálta. De most, hogy van export...
-
tomej
aktív tag
válasz
gelbelex #185 üzenetére
Nem elég ráállni a kurzorral, hanem 2× kattintani rá, hogy megjelenjen a csatorna képe a preview ablakban (beállítások/csatornák). Egyébként az új pvr-be végre belevették a csénölexport/importot (gondolom már láttad). Nem tudom, de az uninstall rutin a pvr-re is dolgozik? Asszem én nem használtam, csak simán régi uninstall, majd telepítés új pvr.
[Szerkesztve] -
tomej
aktív tag
válasz
tellvilmos #164 üzenetére
Próbáld meg ezt
[link]
én itt vettem anno
[Szerkesztve] -
tomej
aktív tag
válasz
canniball #152 üzenetére
Sajnos épp előtte telepítettem újra a gépet, akkor, úgy kb. 5-6% körül mocorgott, de az ASUS VIA KT800-al, ez meg ABIT NF3-al. Ja és csere után a videókártyié egy GT6600 egy óra után elfüstölt, így ment vissza gariba
. A fene tudja mi lehet mostanában felénk, mert valahogy minden elromlik.
-
tomej
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #151 üzenetére
Ezt már sosem lehet megtudni, felálltam a gép mellől egy órára és mire visszamentem SK-SH
-
tomej
aktív tag
Na, elpusztult a fél gépem
!
DE: a PVR kártya túlélte. Meghalt: Anyaboard, memóriák, videókártya.
Béke poraikra! Az új alap+SP2XP-vel leesett a procterheltség 2-4%-ra. -
tomej
aktív tag
válasz
kilokenyér #63 üzenetére
Ez nálam is fennáll, gondolom ennyi idő kell, míg automatice felismeri a hangnormát. Szerintem nem zavaró, így még nem gondolkodtam el az elhárításán, ha egyáltalán lehetséges...
-
tomej
aktív tag
Én is cseh nyelvűt kaptam, már valahol kint van a szeméttelepen
, de a cd-n rajta van a magyar is. SVCD directburn csak szoftveres, szerintem azért, mert az svcd -ha jól tudom- nem szabványos tömörítési formátum, Valamint az ismertető is csak a beépített Mpeg2 lapkáról szól. Öszintén én még ki sem próbáltam a directburnt.
-
tomej
aktív tag
Kicsom. egy könytárba a driver fájljait, és amikor indulás után megtalálja a cuccost, ide kell irányítani és kész, utána a PVR. A poblémákról én nem csak olvastam... A leg idegesítőbb, mikor egy 2 órás anyagot nem tudosz megnyitni semmivel. A csatolt anyagban asszem azok a felbontások szerepelnek, amiket a hw chip hoz.
-
tomej
aktív tag
Mpeg ügyben itt szétnézhetsz:
Bővebben: link -
tomej
aktív tag
Term. először én is a CD-n kapott cuccokat tettem fel egy olyan gépre, amin 2 éve nem volt format, még kisördög is volt rajta
. Megfelelően működött. Aztán letöltöttem a frissebb cuccokat (csak azért, mert vmelyik topikban ezt ajánlották vkinek), és ezek telepítésekor volt nálam is valami pár perc alatt megoldható gebasz, már nem tudom, hogy mi. Most cseréltem procit és alaplapot, gyalulás. Telepítéskor a letöltött cuccokkal raktam fel a kártyát, ha jól emlékszem nem volt automatikus a dolog, de zökkenőmentesen zajlott. Azóta is működik rendesen. Azt nem hinném, hogy a kóder chip az alapparamétereken túl olvasna ki bármit is a kódolásra nézve, de ha igen, talán valaki majd megcáfol. Elméletben a minőségnek nem lenne szabad különböznie szoftveres és hardveres között, de a gyakorlat nem ezt mutatja. Én kizárólag azért vettem hardveres kártyát, mert csak egy gépem van otthon, amit rendesen nyúzok, eközben tudok felvenni is, másrészt szoftveres kártyák sokkal macerásabbak. Nézz végig egy topikot szoftos kártyáknál! Sokan panaszkodnak frame-dobásokra, szinkroncsúszásra. Nálam is ez volt a helyzet egy szoftos hauppaugéval régebben. A hardos kartyáknál ilyen nem fordul elő.
Üdv. -
tomej
aktív tag
Ahogy én tudom, a kódoló chip a szabványban rögzített paramétereket hozza, mind a kép, mind a hang terén. A hardveres-szoftveres kódolásnál mindenképp a szoftveres ad nagyobb szabadságot az előbb említett ok miatt. Tegnap kipróbáltam mind a két módszert , de nekem a hardveres minősége jobban bejött, én alapból magasabbra húzom a bitrátát. Igen a hardveres kódolás a proc. tehermentesítése miatt kell. (Bár nálam csak nagyritkán éri el a 15%-ot a proc. terheltség, pedig csak 2500-as atlon64-em van, néha egy gyalulás csodákra képes
De, azt is tudomásul kell venni, hogy ezek az eszközök ilyen árban a legalját képviselik ennek az eszköz-csoportnak. Ha van digit, vagy HI8-as kamerád próbáld azt digizni és látni fogod, hogy a digizés minősége nagyban függ a beadott jel minőségétől, sajnos a jelenleg magyaro.-on fogható csatornák képminősége hagy némi kivánnivalót. A PVR-ben nem tudom mi alapján ''tűnnek fel'' a telepített kodekek, mivel pl. XVid-et, stb. látni, de ha tudja valaki talán ide írja nekünk. Olyat már csináltam, hogy powerVCR-el vettem fel szoftveresen más kodekkel. Ja és SVCD-t alapból nem használok.( mi a f*sznak, mikor egy DVD lemez majdnem annyi, mint egy CD?) A chipet még nem tapogattam, de most, hogy mondod megnézem, kell-e rádobni valamit.
Ha optimálisabb megoldásra jutsz a témában írd meg!
Üdv. -
tomej
aktív tag
3×-os árnyékolású koax, nálam nyoma sincs szellemképnek. Az országot nem próbálgattam, alapból germányra nyomtam, de most, hogy mondod lehet, hogy variálok rajta. A kábelszolgáltató által kinyomott jelen is sokminden múlhat, de ha most szellemképesebb mint a toldott kábellel, lehet hogy rosszabb minőségű a most vásárolt kábeled. A 3×-os métere 130-150Ft, ahol sok zavaró jel van, ott érdemesebb ebbe beruházni. Úgy tudom erősítőt nem érdemes közbeiktatni, mert csak ront a helyezeten.
Más tv progikat még nem próbáltam, nem tudom megoldhtó -e egyátalán a hardveres digizés más progiból.
Szedd le a legújabb drájvert a gyártó honlapjárol, és a legújabb TV progi is fent van.
A képminőséggel variálj, asszem alapból a sharpness maximumon van és állítsd át a képminőséget optimal-ra. (jobbegérgomb a TVképernyőre, stb.)
[Szerkesztve] -
tomej
aktív tag
No hát a CD-n semmi több nincs, csak az, hogy hogyan nyomd be a gépbe. De a dobozon van némi leírás, de ezt itt is megtalálod:
Bővebben: link
Annyival még kiegészíteném az előttem szólót, hogy a fehér távirányítót adják hozzá, ami jóformán minden funkciót kezel amire szükség van, egy WinDVD-t, amit a távirányító szintén kezel, Ulead video studio 8.0-t ulead DVD factory-t, cool3d-t. Felvenni hardveresen mpeg1,2 sőt a teletex oldalakat is rögzítheted. A többi funkciót ismered a PVR leírásából. A csatin, amit adnak hozzá, van kompozit és svideo. stb. -
tomej
aktív tag
Igen majdnem hibátlan. A csatornákat egyből megtalálja, kivétel nélkül (kábelen és antennán is próbáltam). Hát relatív a ''túl sok erőforrás''. Te mennyit tartasz indokoltnak? Nálam ált. 8-16% között mozog. emellett -ha elég erős a géped- akár játszhatsz is
. A Gyári progija gyakorlatilag hibátlan, bár nekem nem tetszik a dizájn, dehát ez szubjektív. Ami gond, hogy eléggé nenhészkesen lehet a megtalált csatornákat kívánt sorrendbe rakni, valamint nehéz belőni a megfelelő szín-kontraszt-világosság-stb. -t. A hauppauge 350-es talán egy fokkal jobb kártya, de csak talán, és van egy videokimenet (asszem SCART) rajta. Talán ezért drágább.
-
tomej
aktív tag
64-bites AMD Sempron alá telepítette már valaki:? Elviszi a driver?
-
tomej
aktív tag
válasz
Riverflow #12 üzenetére
Műholdas Mpeg2 kódolatlan adás 4 vagy 5 van jelenleg magyar nyelven, és az is asszem 3 műholdról jön. Ergó: mindenképpen be kell szerezni egy forgatót is a tányérhoz... Ha sima kábel előfizetéssel nyomulsz, úgy kb. 30-35 magyar nyelvű csatornát tudsz fogni havi kb. 5k-ból. Léteznek ugyan dekóder progik a kódolt csatonákhoz, de ezek beszerzése számomra reménytelennek tűnik. Én is gondolkodtam a műholdas verzión, de az előbb említett okok miatt elvetettem. Még egy: TV-t nézni szerintem TV-n érdemes, ha csak nincs 30''-os lcd monitorod... Az Mpeg2 kódolást (analóg adásból) a kártya szoftveresen is megoldja, csak 80-90% proc teljesítményt igényel.
-
tomej
aktív tag
Szerintem nagyon is alkalmas digizésre ez a kártya. mivel valós időben hardveresen kódol, a proci teljesítményét gyakorlatilag nem befolyásolja sem a felbontás, sem a bitráta, sem a vbr-cbr mód (természetesen mpeg1 és mpeg2-nél). Nekem (2.2 amd 512Mram) 5-8% között mozog a CPU terheltség.
Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy, egy full-full gépigényű játékot nem is, de az alkalmazások 90%-át lehet futtatni a digitalizálás mellett. Egyetlen problémája, de ezt már más kártyáknál is észrevettem, hogy van egy kis gond a színhelyességgel, de ezt nagyjából kompenzálni lehet.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest