- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
Aktív témák
-
bzoley
veterán
válasz
---Lasali--- #876 üzenetére
Letöltöd, kicsomagolod, majd az eszközkezelőben jobb gomb az eszközön, illesztőprogram újratelepítése, vagy frissítése, betallózod a driver-t, és kész.
[Szerkesztve] -
St3venson
tag
válasz
---Lasali--- #840 üzenetére
Ha megnézed pl a port.hu-n, akkor látszik a film mellett, hogy melyik filmet milyen hanggal sugározzák. Szerintem
-
emre
veterán
válasz
---Lasali--- #733 üzenetére
A válaszod jó, de nem ez volt a kérdés!
Szerintem ne erőltesd.
Az egész arról szól, hogy a távirányító nyomkodása nélkül vált a cucc csatornát.
To Zozzant: melyik drivert tetted fel, és PVR1 vagy PVR2 ? -
Zozzant
addikt
válasz
---Lasali--- #738 üzenetére
hát nem, mert kihúztam a madzagját és akkor is bekapcsolt... de mióta feltettem hozzá a legújabb drivert és a pvrt azóta megszűnt.
-
bzoley
veterán
válasz
---Lasali--- #736 üzenetére
Annál azért van újabb driver is:[link]
Azt, hogy mennyire használhatatlan sz*r, megkérdezheted a többi PVR2000 tulajtól(ex:Hati, Dchard)
Lényeg, hogy Vistán ne negyon erőltesd a PVR-t. -
bzoley
veterán
válasz
---Lasali--- #734 üzenetére
A meglévő driver nem jó Vistához?
Az Expert működik rendesen.
PVR-rel kapcsolatban ezt tudom mondani:
''...the WinFast PVR1 will be discontinue in next year (Windows Vista Support).''
Szóval hozzá kell szoknod a PVR2-höz, ha Vistát akarsz használni. -
Balli
őstag
válasz
---Lasali--- #513 üzenetére
Nekem nem is az a gond, hogy felvételről csíkoz, hanem alapból miközben néznék egy csatornát
Sőt most próbálom s erőteljes zöld csíkok ugándoznak a képernyőn
Senki nem tapasztalt ilyet?
[Szerkesztve] -
dchard
veterán
válasz
---Lasali--- #497 üzenetére
PAL B-ben nekem is tökéletes, de volt már rá példa, hogy egyes kábel szolgáltatóknál trükközni kellett a normával/ország választással.
A video quality csúszka a jobb szélső állásában adja a legjobb minőséget, amúgy én is kérdeztem ezt a Leadtek től, nem jött válasz.
Tudtam, hogy interlaced marad a kép. Szerintem elállítottál valamit a soft mpeg2 dekóderben ezért van, hogy minden progi deinterlaceli a képet: mert minden progi ugyan azt a dekódert használja. De amint átrakod másik gépre, vagy asztali lejátszóra (hacsak nem tudja maga is a deinterlacet) akkor ott már interlace-es lesz a kép.
Ha a bitrate viewer azt mondja, hogy interlaced akkor az is, ezt elhiheted.
Dchard
PS: bzoley: ha van valami híred, akkor ne habozz megosztani velünk (term. hw mpeg2 kontra DTV ügyben). -
dchard
veterán
válasz
---Lasali--- #463 üzenetére
Persze:
1. A de-interlace-t a kártyán lévő chip nem támogatja, csak 3:2 pulldown-t. Erre én visszakérdeztem, hogy akkor miért van ott a Progressive/Interlaced legördülő menu, erre nem jött válasz.
2. Azt írják azért nem lehet 15Mbit-ig húzni a bitrátát, mert szerintuk irreálisan nagy méretnövekedés alig hoz minőségi jvaulást. Én erre azt írtam, hogy ezt hadd dönthessék el a felhasználók, azon kívül meg ha valaki XviD-be kódol, akkor annak a kis minőségjavulásnak is örül.
3. Valójában a chip csak 384kbit/s-ig támogat, a 448 csak elírás az adatlapom a conexant-nál. Természetesen nem hittem nekik, várom a választ a conexant-tól.
4. A frekvenciával kapcsolatban: SVCD-nél automatikusan 44,1kHz-en megy a hangrögzítés, mpeg2-nél 48kHz. Megkérdeztem, hogy miért nem lehet állítani? Erre sem jött még válasz.
5. A programozható GOP-ra nem írtak semmit.
Most próbálom az áprilisi béta drivert, beszámolok.
Dchard -
dchard
veterán
válasz
---Lasali--- #460 üzenetére
Mármint ha a TV néző ablakban leveszed, akkor a felvételen is elhalkul a hang?
Dchard -
dchard
veterán
válasz
---Lasali--- #453 üzenetére
Nem egészen értem a kérdést: mi az hogy nincs?
A TV adás maga interlace-es technológiával jön a kábeltv-ből/antennából. A de-interlace-et, vagyis az 50 félkép 25 képkockává alakítását a software csinálja, vagy esetünkben nem csinálja. Ez tisztán software-es hiba megint csak.
Ha arra utaltál, hogy ha a software-es mepeg felvevőt használod, akkor nincs interlace-esedés a felvett anyagban, ez annak köszönhető, hogy az mpeg2 soft codec tudja a deinterlace-et és meg is csinálja.
Dchard -
canniball
nagyúr
válasz
---Lasali--- #446 üzenetére
Erre már korábban írta valaki a megoldást: meg kell nyomni azt a gombot amire szükséged van, aztán egy másikat ami az adott ''műveletre'' nincs hatással. (Pl. ha nem fut éppen felvétel a rec stop-ot.) Nyakatekert megoldás, de ha valaki távirányítózni akar nincs jobb... (Bár azért kíváncsi lennék hogy ez megint szoftver-gond vagy a vevő egységé.)
-
dchard
veterán
válasz
---Lasali--- #440 üzenetére
És még nekem mondták, hogy miért szólom le...
Küldj screenshotot (akár többet is) az adataimnál megadott címre, és megnézem, hogy olyanok-e a csíkok, mint amilyet én is észrevettem.
Erre mondják azt, hogy járt utat járatlanért: ott volt a jól bevizsgált pvr-150 kifogástalan driverrel és software-ekkel, csak hát a Hauppauge kapacitás problémáiról nem tehetek, aztán ugye több, mint 3 hétig vártam, és se kép se hang, kénytelen voltam megvenni ezt a @ -
bzoley
veterán
válasz
---Lasali--- #419 üzenetére
Esetleg még ez a mirror:[link]
-
bzoley
veterán
válasz
---Lasali--- #414 üzenetére
Na ugye
Szóval nem kell rögtön letámadni, míg nem ismered
Főleg, hogy a DTV fejleszt(get)ése miatt a PVR egyre inkább háttérbe szorul, nem jósolok túl nagy jövőt neki. Funkcióit tekintve már most jóval többet tud, mint az elődje, és azt hiszem a hibái száma is kevesebb. Akad még néhány kisebb hiányosság, de nagyon segítőkészek a srácok ''odaát'' és folyamatosan pótolják őket.
A csíkos kép oka valószínűleg máshol keresendő.
A többi meg ízlés kérdése. Lehet, hogy neked nem jön be, de jóval kényelmesebb, hogy minden egy menüből kiválasztható, mint a szétszórt gombok között bogarászni. Rádió van, csak a programba nincs beépítve, mert a rádió nem tud visszakapcsolni DTV-re. Wizard-ból indítható, de ha mégsem:[link]
Felbontás valóban nem választható, de asszem gyári is hozza a ''megfelelő'' szintet(esetleg 768*576 jobb lenne 720 helyett).
Milyen egyéb beállításra gondoltál?
''távirányítót meg nem is próbáltam de sztem azse megy''
Érdekes módon talán a finetune kivételével ökéletesen működik, azt sűrűn használom, ha átköltözöm az ágyba.
Lényeg a lényeg, talán elég lett volna annyit mondanod, hogy ''nekem nem jött be''.
Linket csak azt tudom, amit Canniball is ajánlott, elvileg működnie kéne.
Üdv! -
canniball
nagyúr
válasz
---Lasali--- #414 üzenetére
''Mert ami ftp link van a lednek az oldalán az halott.''
Ha erre gondolsz [link] nálam ez bejön. -
bzoley
veterán
válasz
---Lasali--- #391 üzenetére
Müködnie kell, csak állitsd át analog üzemmodba, ha BDA eszközt keres(bal also gomb). Hivatalosan támogatva van a kártya.
-
tomej
aktív tag
válasz
---Lasali--- #353 üzenetére
Hát ezt nem hinném, hogy bárki megtudná neked válaszolni. Pláne az ''idegrohamomba elkezdtem mindent nyomogatni'' homályos megfogalmazás. Én nem hinném, hogy bármi bravúrosat művelnék, de most a 3. konfig alatt fut a kártya és semmi gond nincs vele. Sőt több kártyát is felraktam haveroknak és ott sem volt semmi gond. Én azt ajánlanám, hogy sikáld le a géped 0-ra, szedd ki a karit, rakd fel az alap drivereket, dugd be a karit a szűz gépbe és installáld a drivert/progit. Ha itt sem működik, akkor gondolkodhatsz tovább. Én úgy gondolom, hogyha rendesen működnek azok a funkciók amiket használsz felesleges buzerálni. Az újabb pvr-ek semmi különlegeset nem tartalmaznak számomra. Bár hozzá teszem, hogy ha javulna a képminőség nyilván én is frissítenék, de csak azért nem érdemes felrakni egy frissítést, mert a dátum kevésbé régi. (Pl.: egyik frissítés után -ami áll. a timesshiften javított- nem működött az időzítés. Felraktam, pedig nem is használtam soha a timeshiftet
) Sajnos igazad van abban, hogy a progi gagyi. Talán próbáld meg avval a progival, ami a digit karikhoz van és amit feljebb v.hol megtalálsz. Hátha...
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
válasz
---Lasali--- #322 üzenetére
Hmm, #314-#317 között volt erről szó, ezt írta bzoley kolléga: ''Új progi telepítése indít, az eszedi az előzőt, majd újra és már fenn is van....Az új driverekhez hozzá van csomagolva mindenféle eltávolító és takarító apróság is.'' Nálad nem így működött a dolog?
-
bzoley
veterán
válasz
---Lasali--- #320 üzenetére
Szedtem már le én is gyorsabban gprs-szel, mint adsl-lel, nem is értem
Rosszul fogalmaztál. Számodra nincs értelme, esetleg. Meg vagyunk még néhányan, akik elvagyunk nélküle, de biztos akad olyan, aki egy akár nagyobb kellemetlenséget is elkerülhet, ha magyarul lát meg pl. egy ilyen szöveget:
You are now buring a disc, in order to avoid losing the data on the disc, please stop burning first. -
S.Sanya
tag
válasz
---Lasali--- #306 üzenetére
Hi!
Bocs, hogy ilyen későn jelentkezek.
Nos utána néztem. Igaz ezt a típust (ill. rajzát) nem találtam gyűjteményemben, de a SE-610, -710, -810-ekben biztosan nincs kivezetve az s-video jel (mért is lenne?). Megnéztem még pár VHS video rajzot és egyikben sincs. Szóval az egyszerű kommersz VHS VCR-eknél ne keress s-video jelet!
Egyébként az általad - ide a topicba - beszúrt képeken is jól látszik az s-video jel nem léte. Ami fekete-fehér (1. kép) az azért f-f, mert az s-video kábelen keresztül csak a luminance jelet kapja meg a scart kimeneten, de a croma jelet nem.
S-videonál két vezetéken halad a jel:
-luminance (világosság), ez a képtartalom világossága
-croma (szín), ez a képtartalom színvilága (szín összetevője).
Míg alapsávi video (composite, RCA csati) átvitelnél ez a két jel keverve (mondjuk ez egy kicsit egyszerűsített magyarázat!) jelenik meg, ezért színes a 2. kép.
Nos használd az RCA-s átvitelt. VHS rendszernél ez megfelelő, kiindulva az eleve a VHS szalagon rögzíthető minőségből...
Sok sikert!
...és még egyszer kösz a mérést, de hogy én is szolgáljak némi infóval: [link], itt megtalálható a kártya miniDIN aljzatának (és még jónéhány másnak is) a bekötése.
Üdv! -
S.Sanya
tag
válasz
---Lasali--- #297 üzenetére
Írd meg a vidi pontos típusát (azt ami a hátulján van a kis matricán) és utána járok, hogy ki van-e építve az s-video kimenet !
A 298-299 üzit most fogtam fel. Tényleg táp+motorral mérted ki, vagy megtaláltad a multit ?? Műszer nélkül nem semmi meló volt!
[Szerkesztve] -
S.Sanya
tag
válasz
---Lasali--- #300 üzenetére
Örök hálám Téged fog üldözni
Engem meg a barátomé.
Már 1-2 hete vadássza legalább a bekötést, de eddig nem járt sikerrel. Erre itt, eme fórumon nem egészen 1 óra kellett hozzá
Megpróbáljuk megcsinálni és majd jelzem a sikert...
Komolyan köszönöm !!
/Majd bevasalok a részedre 1-2 sört/ -
S.Sanya
tag
válasz
---Lasali--- #294 üzenetére
Hi !
Ez így van. VHS videótól ne várj s-video kimenetet !! Hacsak nem valami ''profi'' a cucc.
Ezek csak composit (sima video) kimettel rendelkeznek. Egyébként utána nézhetsz a video gépkönyvében (használati útm.-ban), hogy milyen csatlakozásokkal rendelkezik.
Az, hogy van rajta SCART (EURO-AV) csati nem azt jelenti, hogy ki is van használva minden lehetséges funkciója. -
tomej
aktív tag
válasz
---Lasali--- #284 üzenetére
Egy egyszerű kérdés: az adott VCR az VHS vagy S-VHS rendszerű? Gyanítom, hogy sima VHS, az pedig nem fog S-VHS-t kinyomni sehol. A mai camcorderek szinte mindegyike tudja az S-video szabványt, hiszen az sekélyesebb mint a Hi-8 vagy akár a mini-DV. Nem véletlenül lett az S_VHS- nek külön mini DIN 4 tűs csatlakozó rendszeresítve.
-
Aragox
tag
válasz
---Lasali--- #285 üzenetére
Nem tudom, csak tippelgetek. Nem lehet, hogy a videód AV kimenete más szabványt használ? Mondjuk YCbCr, vagy valami hasonlót, amit a tuner nem jól konvertál át? Nem tudom, hogy van-e lehetőség változtani a tuner beállításait, de ha igen, akkor próbáld meg. Ugyan tuneren sosem próbátam, de videokártyán már ige, és akkor ez segített nekem.
Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest