- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Play - játék az árakkal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Aktív témák
-
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
PVR1-ben ha rácsapok a rögzítésre, majd (amikor vége a rögzítendő adásnak) megállítom azt elkezdi visszajátszani a felvételt - ki lehet ezt kapcsolni valahogy?
-
canniball
nagyúr
Pl. bzoley honlapjáról.
-
canniball
nagyúr
válasz
villamos #620 üzenetére
A PVR1-ben a beállításoknál van olyan, hogy Audio Recording Line (vagy valami hasonló), itt lehet beállítani a hangforrást (aux vagy CD), de hw-s felvételnél ezt nem lehet állítani. A trükk az, hogy át kell állítani sw felvételre, akkor ez is állítható, majd ha visszaállítod hw felvételre a fenti beállítás megmarad. Nemtom PVR2-ben is így van-e, de hátha...
-
canniball
nagyúr
1, Kell a telepítés előtt valami uninstall (prog., driver) vagy élből lehet tolni?
2, Te szaki vagy a kérdésben, biztos tudsz megoldást a problémámra: mikor megvettem a tunert kapásból a legfrissebb neten elérhető PVR-t raktam fel. Csakhogy ezzel nem hajlandó hibernálásból kelni a gép időzített felvételhez (készenlétből meg mint a mesében: hol elindul hol nem, bár inkább utóbbi).Másik gépben ki lett próbálva a CD-n kapott progival és lám, éledt a PC mikor kellett. Nosza, itthon elvégeztem mindenféle tisztítást (prog.-driver uninstall, C:\ rejtett fájlok törlése, registry pucolása), felraktam a CD-n lévő progit és...ugyan úgy nem ébred a gép, mint korábban.
Tudsz-e megoldást (a Win. reinstallon kívül)?
3, Újabb probléma: két felé van osztva a koax a szobában, egyik fele a TV-be, másik a tunerbe. Ha bekapcsolom a TV-t egyes adások szinte nézhetetlenek (apró, vízszintes csíkok sűrűn elhelyezkedve az egész képernyőn), ha viszont bekapcsolom a PVR-t is kitisztul a TV-n a kép (és a progi lelövése után is így marad)... Elosztót vagy mást kell cserélni? -
canniball
nagyúr
''...egyszer feltettem egy verziót, ami nem ébesztette a gépet időzitésnél, de le is szedtem.''
És azt hogy csináltad? Én ezen görcsölök már egy ideje, de jelenleg ott tartok hogy Win reinstall lesz, mert nem boldogulok. Lekapartam a gépről a progit, ha jól emlékszem az a driver-uninstall programot is rányomattam, a registryben is kitöröltem a Leadtek bejegyzéseket, aztán visszaraktam a gyári (CD-n lévő) progit de ugyanúgy nem ébred a gép.(Pedig a kártya biztosan jó, elvittem ismerőshöz ott gond nélkül felkeltette a gépet mikor kellett.)
''...vettem inkább egy 160-as vinyót.''
És az elég? Nekem kettő is van belőle de mindig full tele vannak...
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
válasz
---Lasali--- #446 üzenetére
Erre már korábban írta valaki a megoldást: meg kell nyomni azt a gombot amire szükséged van, aztán egy másikat ami az adott ''műveletre'' nincs hatással. (Pl. ha nem fut éppen felvétel a rec stop-ot.) Nyakatekert megoldás, de ha valaki távirányítózni akar nincs jobb... (Bár azért kíváncsi lennék hogy ez megint szoftver-gond vagy a vevő egységé.)
-
canniball
nagyúr
''Egyelőre a Leadtek-kel ott tart a dolog, hogy éppen magyarázom a technikai személyzetnek, hogy mi is az a GOP''
''...ha ezeket a hibákat nem javítják ki záros határidőn belül, akkor viszem vissza a boltba a kártyát...''
Inkább csak oktasd ki őket!Ha elég kitartó vagy a végén még teljesül a vágyad és írnak egy olyan szoftvert ami mindent tud amit a kártya támogat. Te is jól jársz és mi is.
Talán még az is előfordulhat hogy bevesznek a fejlesztők közé.
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
válasz
---Lasali--- #414 üzenetére
''Mert ami ftp link van a lednek az oldalán az halott.''
Ha erre gondolsz [link] nálam ez bejön. -
canniball
nagyúr
Akkor nálam lesz valami gubanc...
Milyen alaplapod van? (Esetleg kitöltheted az adataidnál a Konfiguráció-t és akkor megnézem ott.)
Mod.: A WinFastot kikapcsoltad vagy futni hagytad hibernálás előtt?
És nem utolsó sorban köszönöm szépen hogy miattam kipróbáltad!
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Ja igen azt elfelejtettem írni
hogy nyomva kell tartani a shiftet és úgy rákattintani a hibernálás gombra, ha így csináltad jól tetted.
''Van vmi látható jele, hogy a gép hibernált állapotban van?''
Nem azt írja ki hogy a gép leáll, hanem hogy a gép hibernálása és mikor beindul a boot után nem elindul a rendszer, hanem kiírja hogy a Win folytatása, végigszalad alul egy csík és mikor betölt mindent úgy találsz ahogy hagytad (azt is elfelejtettem, hogy ilyenkor nem kell a programokat bezárni, bármi maradhat).
''...ugyanis az időzített felvétel nálam beindult''
Vagyis bekapcsolt a PC és a progi felvette amit kellett? -
canniball
nagyúr
Naná hogy megmondom!
Szóval: Vezérlőpult->Energiagazdálkodási lehetőségek->Hibernálás fül->Hibernálás engedélyezése kijelöl->OK: meglepő módon ezzel engedélyezed a hibernálást.
Ezután beállítasz egy programot a WinFastban aminek akkor kéne indulnia, mikor a gép már tuti le lesz állítva. Aztán nem kikapcsolod a gépet, hanem hibernálod (Start->A számítógép kikapcsolása->lenyomod a shiftet->a készenlét gomb átvált hibernálásra->erre jól rákattintasz->gép hibernálódik) és várod, hogy a beprogramozott időpontban feléled-e a gép, hogy felvegye amit beprogramoztál.
-
canniball
nagyúr
''...a hw chipnek tudnia kéne a 12mgeabitet is MPEG2-ben, ehhez képest 10000kbit/s a max...''
Én max. 6000-ig tudom feltolni a csúszkát. Nem lehet hogy ez megint szoft. gond lesz?
Ha már gyűjtöd a bugokat: a kártya oldalán a következőt írják:
Recorder-initiated Resume:
Automatically ''Wake-Up'' the PC from power-saving Standby or Hibernate mode to capture scheduled recordings. Rest assured that your scheduled programs will be recorded, even if you leave the PC in Standby or Hibernate mode. Will resume your PC to Standby/Hibernate/ Turn-off mode after the task is completed
Na ez nálam nem működik. (Illetve készenlétben nem próbáltam, mert az nem érdekel, de hibernálásból nem ébreszti fel a gépet.)Kipróbálnád te is? Nem tudom hogy ez egyedi probléma vagy általános (korábban már feldobtam a témát, de senki sem reagált rá
), pedig ez a funkció nem jönne rosszul de azt sem tudom hogy akkor most próbáljak hibaforrást keresni vagy ne.
-
canniball
nagyúr
Én sem próbáltam, még nem jutottam el odáig (nem igazán zavar, az adók is össze-vissza vannak, nekem jó így is), majd dchard kolléga teszteli a dolgot.
''...a PVR helyett kipróbálhatod a Winfast DTV-t, szebbnek biztos szebb''
Mármint a progi kinézete vagy a megjelenített adás?
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
''Ami biztos: a szoftvers köret (elsősorban a PVR része ennek a kártyának) sokkal kakibb, mint a PVR-150-é, de ha ráérez az ember akkor lehet vele boldogulni.''
Ezt kifejtenéd bővebben?
''Ezen kívül HW-es encode-nál csak 224kbit/s-ot lehet választani, míg a PVR-150-nél ugyan ezzel a hw chip-pel(!) 384kbit/s volt a max.''
Érdekes...
''Jah igen, van egy olyan probléma, hogy amikor a csatornák nevét próbálom beírni, akkor pl. az ''a'' az ''m'' stb. betűket nem hajlandó bevenni, hanem helyette a bilentyűhöz rendelt gyorsgomb funkciója aktivizálódik (pl. m betűnél elnémít). Van erre valami megoldás?''
Kicsit nyakatekert és macerás, de hátha: próbáltad már a csatorna nevét valahonnan (pl. txt) kimásolni és ide beilleszteni? -
canniball
nagyúr
''...adtak hozzá kábelt amivel összekellene kötni a kettőt?''
Hogy neked adtak-e azt nem tudom, nekem bent volt a dobozban.
''...a tuneren csak egy audio in kimenet van azzal kellene összekötni''
Nem, a gépen belül kell csatlakoztatni: olyan csatlakozót keress a tuneren, mint a hangkarin a CD-in (vagy AUX).
(Az audio in az bemenet, nem kimenet.)
-
canniball
nagyúr
válasz
---Lasali--- #322 üzenetére
Hmm, #314-#317 között volt erről szó, ezt írta bzoley kolléga: ''Új progi telepítése indít, az eszedi az előzőt, majd újra és már fenn is van....Az új driverekhez hozzá van csomagolva mindenféle eltávolító és takarító apróság is.'' Nálad nem így működött a dolog?
-
canniball
nagyúr
''Ja, azt hittem valami sokkal elegánsabb szoftvert használsz...''
Használnék én ha lenne türelmem megtalálni és beüzemelni a megfelelőt. Majd egyszer eljön az idő mikor erre is rászánom magam.A Meediohoz most nincs ''kedvem'', a FlyDS-nek majd utána nézek (erről még nem hallottam, köszi a tippet).
''...a készítő is így javasolja mellesleg''
Úgy látom el vagyok maradva egy körrel... (De akkor minek csinálták a DriverUninstallTool-t?)
Directburn, Timeshift: jól van az így is, mindenki tudja miről van szó. -
canniball
nagyúr
Szenvedni = Winfast PVR 3.0.10.85-t letölteni, a régit leszedni, drivert uninstall utilityt megkeresni hova raktam+beizzítani, új progit+patch-et felrakni és ami a legszebb behangolni. Leírni is sok, hát még végigcsinálni.
HTPC progik hogy jöbbek ide? Szomorúan olvasom amit írtál, mert én is akartam egy megfelelőt keresni.
''Én is ritkán nézek be ide, de gondoltam mivel itt is alaptartozék a PVR, ''közérdekű közleménynek'' elmegy''
Köszönjük szépen!A progi kezeléséhez szükséges (minimális) nyelvismeret ugyan megvan, de mégis csak más szép magyar nyelvünkön.
-
canniball
nagyúr
Nálam olyat csinált, hogy néha felugrott a ''központ'' (az a ''fő ablak'', amiben gép kikapcs, tv indít stb. lehetőségek vannak). Nálad is ez van? Én azt hittem a távirányító lövöldöz önkéntesen, aztán rá kellett jönnöm, hogy nem azzal van a gond: ha kivettem a távirányítóból az elemeket akkor is csinálta. Ergo vagy a progival van gond vagy a rendszer (XP home SP2+frissítések) nem szeresse (vagy mindkettő), úgyhogy beletörődtem és lelőttem örökre (pedig jó lenne ha lenne).
-
canniball
nagyúr
Ha ''profibb'' VHS-digizés a cél, akkor nyilvánvalóan a digitalizáló kártya a megfelelő eszköz (gondolom ott több lehetőség van az ilyen-olyan beállításokra, a VHS minőségéből adódó problémák korrigálására). Ha viszont csak az a lényeg, hogy valamilyen (bármilyen) formában vinyóra/lemezre kerüljön az anyag, akkor egyértelműen jobban megéri egy erre alkalmas tuner (pl. PVR2000).
-
canniball
nagyúr
válasz
s8109csa #226 üzenetére
Szoftveres rögzítésnél az audio részen minden jól be van állítva? (Audio Device-nál megfelelő hangkártya, Audio Recording Line-nál a megfelelő bemenet, Capture Audio kipipálva, Master Stream beállítva, Capture Profile Settings-nél Audio Codec beállítva?) Win hangerő-szabályzójában felvétel alatt nincs letiltva az a bemenet?
-
canniball
nagyúr
Így van ahogy s8109csa kolléga írja, ezeknél a tunereknél a PIP azt jelenti, hogy egy felvett anyag+az adás (pl. TimeShift esetén tudod nézni azt amiről lemaradtál+ami éppen megy).
A több tuneres kártyás ritkaság számba mennek (és az áruk is ennek megfelelően alakul), ha jól emlékszem a Hauppauge gyárt ilyet, mintha a Milyen tv tunert? topikban [link] lett volna egy ilyen belinkelve. -
canniball
nagyúr
Kipróbáltam, hogy hibernált állapotból felébred-e a gép ha programozott felvételnek kéne indulnia...és sajna nem.
Kipróbálná valaki más is? (Csak hogy meggyőződjek/ünk róla, hogy nálam van-e gond vagy nem tud ilyet a kártya.)
-
canniball
nagyúr
''Tudna valaki nekem küldeni a pvr2000-hez egy tv csatorna beállitást...''
Ehhez nem ártana tudni a szolgáltatód nevét.
''...mert mndig másik csatornát töröl ki.''
Kettőt kattintassz ballal a csatornára (úgy, hogy a felsorolás melletti kis ablakban megjelenjen az adó), majd Delete. Ha nagyon nem jön össze, akkor ajánlom a manuális hangolást, így tuti olyan sorrendben lesznek a csartornák ahogy te akarod. -
canniball
nagyúr
válasz
tellvilmos #161 üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz
tellvilmos #158 üzenetére
Ha csak egyszerűen ki akarod vágni a reklámokat és ugyan úgy mpeg2-ben menteni, az nem fog nehézséget okozni. De ha nem adatként, hanem dvd-videoként írod meg a lemezt, ahhoz ha jól tudom át kell konvertálni az anyagot (akkor is ha mpeg2 a forrás).
-
canniball
nagyúr
''DE: a PVR kártya túlélte. ... Az új alap+SP2XP-vel leesett a procterheltség 2-4%-ra.''
Nem lehet, hogy csak azért esett le a CPU terheltség, mert a régi rendszer szemetes volt most pedig egy szűz rendszer került fel?
''Meghalt: Anyaboard, memóriák, videókártya.''
Na de mitől? -
canniball
nagyúr
''* S-Video / Composit (RCA) kimenet
* Hardveres MPEG 1,2 lejátszás
* A/V kábel
* Scart kábel''
Ezeket kivéve a felsorolás igaz a PVR2000-re is. Illetve a Huppage talán nevesebb és a chipjén van borda, míg a Leadtekén nincs. Szerintem nagyjából ennyi a külömbség, döntsd el megér-e ez neked ennyi többletet. -
canniball
nagyúr
Hát támadt egy olyan gonosz gondolatom, hogy ezen keresztül ki lehet lőni a képet a TV-re úgy, hogy (a tv-karival ellentétben) csak a WinFast főablaka (amiben az adást nézed) jelenik meg (meg persze adott esetben ebben a txt, a programozási felület, stb.). Ekkor tényleg olyan lenne, mint egy ''digitális videomagnó'' és (azt hiszem) adott lenne egy nekem már megfelelő HTPC progi. Csak azt nem tudom hogy ez lehetséges és csak én bénáztam el valamit vagy túl sokat akarok...?
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Sajna én is azt kell mondjam, hogy igazatok van: az adás gyengesége a leggyengébb láncszem, nem a tuner.
Kábelt még senki sem próbálta (lsd. #86)?
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Én nem ''packolok'', ha kell valami kodek beszerzem külön.
De most hogy mondod felraktam kipróbálásra a Meediot és a MediaPortalt és valamelyik jól megkeverte a BSplayeremet is; lehet hogy ezzel lesz gond?
Na mindegy, ez annyira végül is nem életbe vágó.
Ami fontosabb: adtak a kártyához egy kis kábelt is, egyik vége svhs (ez megy a kártyába), másik vége svhs és kompozit. Az svhs csatikon vannak két irányba (be/ki) mutató nyilak, jól kalkuláltam hogy ez azt jelenti, hogy ott ki is megy a tuner jele a tv-re meg ebből a forrásból digizni is tud? (Mert lehet hogy én bénáztam el valamit, de összekötve az svhs csatit a tv ilyen aljzatával nem sikerült képet csiholnom a tv-re.)
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest