- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- iOS alkalmazások
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
---Lasali---
Közösségépítő
Ezt a 300kB-s vista drivert ezt hogyan kell telepíteni? Telepítő nuku, hova mit?
Előre is THX.
(Nem jön le a guide pdf az oldalról) -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
St3venson #841 üzenetére
pl hbo küld Dolby Digital ba az 5.1 vagy Dolby Surround-ba ami tulajdonképp 4 csatorna 2 nek kódolva, de nemtudom ezt hogyan keverné ki a kártya
de az a kérdéses hogy ugye ez egy analog kártya, nem digitális, és a szolgáltatók tudnak-e kiadni a koax kábelre ilyen jelet vagy sem, szerintem nem.
kártya meg ugye stereo szal... -
---Lasali---
Közösségépítő
nya akkor vista
feltettem azt az 5.13 as vagyhányas drivert amit mondtatok, el is fogadta...
aztán a régi pvr progit, kártyát fel is ismerte, de ha elindítottam (egyébként ekkor az aero style ról átvált sima vistásba) csak valami jelzaj féleség volt látható, csatornákat meg ha állogattam, azután meg már csak fekete képet mutatt, meg elkezdett fagyogatni.
pvr2 meg a kártyát se ismerte fel sehogyanse... de pvr2 vel legalább az aero-t nem veszi le... -
---Lasali---
Közösségépítő
Amúgy azért írok hogy nincs-e valami híre valakinek afelől hogy vista alá mikor lesz driver... meg kéne a régi PVR progi is alá...
Ha senkinek semmi ötlete akkor írhatna valaki egy e-mailt a leadteknek, régebben valaki levelezett velükna meg akkor már ezt a távirányító ügyet is leírhatná nekik... vagy pl másik idegesítő hiba a pvr progiba hogy nem tűnik el az egér teljes képernyőbe váltásnál, vagy ha el is tűnik, akkor visszajön...
-
-
---Lasali---
Közösségépítő
Egy érdekes észrevétel...
Vettem egy új winyót...
Aztán előbb mondom régiről az újra át kéne másolni pár cuccot...
Erre huzom át, közbe megy a tv, és ilyen vízszintes elmosottas szétcsúszott csikok jelentek meg másolás közbe a képen...
Ez mitől lehet?
A chipset nem bírja az adatátvitelt? Vagy a táppal van valami? Vagy esetleg a winyók keltenek valami nagy mágneses ''csugárzást'' és az zavarja meg? -
---Lasali---
Közösségépítő
Én meg még mindig kérdezem hogy hogyan kapcsoljam be az mpeg2 codec ben a deinterlace-t...
-
---Lasali---
Közösségépítő
PVR progin kívül ha mással játszod vissza a felvett hardwares mpeg es videót akkor az interlace miatt csikozhat azt meg meg lehet oldalni az mpeg codecben hogy folyamatosan deinterlaces képet produkáljon de nemtom hogy pedig már nem egyszer sikerült megcsinálni csak nemtom hogyan szal valaki! HELP!
De hogy a progiba mér csikoz... azt sűrű homály fedi, olyat még nem láttam. -
---Lasali---
Közösségépítő
hm? -(
-
---Lasali---
Közösségépítő
PAL B-t én, PAL B/D is ugyan az nálam csak a d miatt nekem nem mindig találja hogy épp melyik mi aztán akkor kell egy kicsit várni mire beállnak a csatornál, b nekem tökéletes.
Kézzel is be lehet állítani, én mindig úgy csinálom, van listám a szolgáltatótól amin mindegyik csatornának meg van a saját frekvenciája adva. -
---Lasali---
Közösségépítő
Ez a ''Video Compression mode'' ez mit takar kül?
[Előbbihez kapcsolódóan, vegas ban is deinterlacés a kép]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
Program szerintem télleg nem deinterlace-s a kép....
De... lényeg hogy valamiért minden progg deinterlecésen játsza most le a kártya által felvett interlacés videót... mingyárt megnéztem vegas micsinál... mertha ottis jó, akkor nekem ezekután no problem ezzel az interlacével... -
---Lasali---
Közösségépítő
Én ezt már nem értem.....
Képzeljétek el... MEGY a deinterlace hardwares módba..... valamilyen codec miatt lehet tuti... és tuti hogy kihat a hardwares csipre az op rendszerben lévő codec... vagy nemtudom... de most.. .megint megy... és nem cseréltem de drivert, se pvr-t... -
---Lasali---
Közösségépítő
Amúgy a kártya dobozán nekem volt egy M. Windows XP Media Center Edition os matrica... valaki próbálta ezt az oprendszert? Milyen támogatásokat lehet ezzel elérni...
Mondjuk majd kipróbálom de hátha valaki már próbálta... -
---Lasali---
Közösségépítő
Mégegy hiba... ha szoftveresen veszek fel és leveszem a hangerőt mikor vesz fel a progg, akkor a felvett anyagban nincs hang...
-
---Lasali---
Közösségépítő
''Lasali: azt mondat, hogy neked eddig jó vlt, tehát következésképpen csak néhány verzió óta szar ez a rész.''
Énis elkezdtem kipróbálni a régebbi progikat, én a legelsővel kezdtem amibe először volt beültetve ez a funkció, aztán kipróbáltam vagy 3 at de nem ment...
Szal má énse toom hogy mire emlékezzek meg mire ne...
Távirányítós hibáról is írthatnál nekik :-/ -
---Lasali---
Közösségépítő
Na és arra talált valaki valami megoldást, hogy nekem pl audigy2 zs nél, játszok egyet, játék aktiválja az eax ot, kilépek, és még mindig rajta van az aux on az eax
na ez így kicsit lol... szal ilyen szép eax os vízhangzós efekt el megy a tv utána... újraindítás segít csak...
-
---Lasali---
Közösségépítő
Egyébként azt is észrevettem, hogy ha a távir al valamit megnyitsz, pl a kikapcsoló menüt, akkor utána folyamatosan meg fog nyílni, amíg a távir al ki nem lépsz belőle, legalábbis eddig erre jutottam... volt mikor egy napon keresztül zárogattam be a power dvd-t XD
-
---Lasali---
Közösségépítő
Amúgy utánajártam az interlace-s dolognak, tod hogy csikoz a kép. És ezt utólag nem lehet normálisan kiszűrni...
És amit neked mondtam, hogy én úgy emlékeztem hogy nekem ment normálisan, nem csikozva, az azért lehetett, mert akkor még valamelyik régebbi programot használtam, amibe működött az interlace átváltása progressive-re.
Szal sztem megen az volt a h*lye aki ezt a programot írja... -
---Lasali---
Közösségépítő
mpeg2 be való csikozásra ki mit tud mondani? mert ettől is már ideggörcsöt kapok...
na meg attól hogy a fél registrit ki kell törölni hogy újra tudjam rakni a programot, meg hogy állandóan elefejti a csatornabeállításokat... komolyan mondom ez egy vicc ez a program... -
---Lasali---
Közösségépítő
Jött ma ki új PVR progi. XD Mingyárt lejön..
-
---Lasali---
Közösségépítő
Lehetett volna még írni nekik 22 ezer másik dologról is...
Azt értem meg gondolkoztam rajta énis hogy miért van az hogy fölteszek egy mpeg2 codec et és az kihat az egész progi hardwares részére is... mert változott a képminőség is, miután uninstall a codec re, azután visszaállt, de az audio codec nél maradt a 384, és mindez hardwares üzemmódba... a program szerint. -
---Lasali---
Közösségépítő
Jah és ez a 384 ez csatornánként van vagy mind a két csatorna együtt tud ennyit? Ezt elfelejtettem megkérdezni...
-
---Lasali---
Közösségépítő
Megvan a megoldás az Audio Codec-re!!! (Hogy választható legyen a 384kps-is)
Föl kell tenni egy mpeg2 codec et. -
---Lasali---
Közösségépítő
Köszi. Tulajdonképp ez ugyan az a link, csak már alkönyvtárakra kikeresve, hogy hol vannak a software-k, amúgy, multkor már le is tudtam tölteni az egyel régebbit. Újranyomtam a rendszert, most fent is van, működik egyelőre. Csak az összekötő tv kábelem egy szutyok... szét is barmoltam... úgyhogy most megen nincs tv XD holnap majd veszek valamit.
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
---Lasali---
Közösségépítő
Tényleg... sose vetem volna észre ha nem mondod...
De viszont... csikos a kép, a csatorna beállító menü elég béna, nincs rádió, és a felbontást meg egyéb beállítás se nagyon szerepel a progiban.. távirányítót meg nem is próbáltam de sztem azse megy, szal eztis hanyagolom, de azért köszi.
Linket nem tudsz adni a régebbi pvr progikról? Pl a mostani előttiről, vagy az az előttiről. Mert ami ftp link van a lednek az oldalán az halott. -
---Lasali---
Közösségépítő
(#367) ---Lasali---
Erre a beteg ötletre nem tud senki semmit mondani? -
-
---Lasali---
Közösségépítő
Én már mindent észrevettem de ezt az blur os sávot még nem
újrateszem majd a gépet, figyelni fogok, majd megnézem.
Na jelzaj. Legalul a tuner, fölötte SCSI kártya, az fölött meg Audigy2.
Fogom a kis creative 5.1 es cuccot, olyan 70W körüli, fölnyomom maxra, közbe persze semmi nem megy... minden le van némítva kivéve a wave, meg a midi, meg az aux, aux ot ha némítom, teljes holt csend, ha nem némítom, akkor szép kis enyhe sistergés. Tv tuner kábeljét ha csatlakoztatom, akkor a sistergés picikét fokozódik, majd még hozzájön egy enyhe repegő hang, meg egy kicsit élesedik az egész.
De mondom az erősítő ilyenkor maxon van.. így még nagyon ki se mertem próbálni zenével együtt, kicsi szoba, meg elég közel vannak a hangszórók.
Én amikor ezt elsőre próbáltam.. hát nem örültem neki hogy a jelzajmentes rendszeremnek annyi, de azért ez nem olyan nagy baj, hogy zavarjon, amúgy egyből a kártyák mellett van egy 12 centis venti, kikötve-bekötve nem változik a zaj.
''Ezen kívül HW-es encode-nál csak 224kbit/s-ot lehet választani, míg a PVR-150-nél ugyan ezzel a hw chip-pel(!) 384kbit/s volt a max.''
He-he... leadtek tud szoftvert írni... pár verzióval ezelőtt még volt 384 kbit
''MOD: Jah igen, van egy olyan probléma, hogy amikor a csatornák nevét próbálom beírni, akkor pl. az ''a'' az ''m'' stb. betűket nem hajlandó bevenni, hanem helyette a bilentyűhöz rendelt gyorsgomb funkciója aktivizálódik (pl. m betűnél elnémít). Van erre valami megoldás?''
Én ezen kaptam ideg-agy görcsöt, és rángatózást, előbbi verzióba ez szintén nem ilyen volt, hanem jó.... amit ezek a leadtekes programozók csinálnak... vicc... -
---Lasali---
Közösségépítő
Nya.
Olyat találtam ki... hogy rosszul lesztek.. XD
Jómultkor rendeltem egy ilyen monitor csati-rgb átalakítót a távir vagymilyen nevű magánemberkétől, cég nincs szal nemtom, vagy van ez most mindegy.
Szal azt tudta a kábel hogy a 2. monitor kimenetre, ami a vga kártyán van, rákötött egy kábelt, majd a másik végére megfelelő bekötéssel rárakott egy scart csatlakozót, és elvileg rá lehetett hangolni az egész kütyüt egy tv-re, megadott hz ek, meg különféle dolgokkal.
Na ez nekem nem nagyon sikerült... kép volt de futott meg minden, másik topicba leírtam, de most arra gondoltam hogy ugyan ezt meg lehetne-e oldani ezzel a tv tunerrel, na meg hogy ennek milyen beállításokat kellene megadni, na meg hogy most a kábel végén nem scart lenne, hanem s-video.
Ötletek?
U.I.:Amúgy ha valakinek nem lenne tiszta hogy ennek mi is az értelme, elmondom.
vga-kon az s-video kimenet egy szemét, rgb meg ugye faszányos mert azt használják a monitorok is, szal ezzel a megoldással sokkal jobb képet lehetne fölvenni.
A vid kari képének meg a visszakötése a gépbe, annak meg az az értelme hogy ez a kártya gépigény nélkül nyomná mpeg2 a vidcsit, viszonylag jó minőségbe, és így lehetne jó kis ingame videókat is csinálni. pl. -
---Lasali---
Közösségépítő
5.13.22.6108
(2005/11/28)
Ez ami a lapjukon nem béta.
Latest 32-bit BETA driver 5.13.22.6114 (April 10, 2006) :
Linekeden meg ez szerepel.
Az utolsó szám tér el 6 verziószámban. Nem tom hogy mit tudtak módosítani ezeken a kereteken belül.. de viszont a dátum egész új... amúgy meg még telepítő sincs hozzá most nézem.
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
Akartam valami olyan progit a gépre, amivel a tuner távir ja segítségével lehet pl media plajert vezérelni vagy más zene lejátszót, film lejátszót.
Aztán mondták nekem a Girdert... de nem jutottam vele semmire, találtam hozzá amúgy 2000 xp plug int is.
Leszedtem a progiból kb 3 verziót egyikse hasonlít a másikra, csak egy dologban, hogy nem működnek..
Valaki ismeri ezt? És be tudta állítani? Vagy más ötlet? -
---Lasali---
Közösségépítő
Amikor az istennekse akarta felismerni vagy megőrizni a hun beállítását, a pal b vagynemtom má mit, na akkor kapott el a göcs és tudtam hogy van egy bill kombináció amivel lehet ezt váltani csak nem emlékeztem rá ha egyáltalán tényleg volt ilyen aztán elkezdtem mindent nyomni amit láttam...
Jó akkor rakhatom újra mégeccer...enyi... aztán arra meg má tényleg semmi ötletem nincs hogy mikor jómultkor a régiről frisítettem újra akkor miért lehetett normálisan beimportálni a műsorlistát mostmeg miért nem lehetett...
Kipróbáltam a digi karisat bár elég hülye ötlet voltföl se ismerte a kártyát..
-
---Lasali---
Közösségépítő
Nya? Ennyire ''jó'' a kérdés?
-
---Lasali---
Közösségépítő
Amit próbáltam.:
Újboli újrarakás.
Driverrel együtti drivercleaneres újrarakás.
Program file-sból tempből regeditből mindent kitöröltem aminek köze van a progihoz majd megen újrarakni.
És semmi...
Amúgy azért kellett újrarakni a progit, mert előző rendszer újratelepítés alakalmával véletlen az aktuális verzió előttit raktam fel, aztán az újat, aztán ugyan ez a probléma jött elő... Aztán újranyomtam a rendszert megegyszer... aztán akkor már az újat raktam föl...de... sikerült meghülyíteni a programot... mert amikor a csatornákat rakja vissza az ember, importálással, akkor nekem az adott pillanatban a program újraindításásig minden megvan és jó de ha újraindítom a programot akkor elveszti a pal d beállítást (mondjuk ezt a beállítást már alapból az importálás után átállítja defaultra, de akkor még jó....) és csak ilyen secam sz@rba megy lilán meg minden, emelett a csatornák neveit is elfelejti.. na a multkor amikor az új (mostani) progit próbálam akkor az ezt valamiért nem játszotta el... szal kisebb fajta idegrohamomba elkezdtem mindent nyomogatni aztán elértem azt hogy a csatornák nevét nem lehetett beállítani se mert a billentyűzet nem írt hanem a tuner progit vezérelte....
Nem igaz hogy nem lehet egy rohadt programot normálisan megírni...
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
Újraraktam a tv tuner progit, uninstall, majd install.
Majd elindítottam és ez a kép fogadott, most semmit se tudok csinálni.
Mi a megoldás?
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
Amúgy előbb rájöttem (miután fölraktam az új verziót) hogy miért kell uninstallálni vagy nemtom milyen cleaner progikkal leszedni az előző verziót amiről itt előttem beszéltetek...
Mivelhogy megen elkezdte azt amit a full gép újratelepítés előtt csinált... autómatikusan pakolgatja váltogatja a csatornákat...
Szal asszem délután tolom vissza majd a ghost os mentést, nem szórakozok én már vele...
Azt.. jah még... új driverrel mintha szebb lenne a képe, de eztis úgy kell fölrakni hogy azt ami már fönnt van ki kell írtani valamilyen uton módon, mert különben semmit se ér ahogy észrevettem... mondjuk én ittis a -''könnyebb''- de holtbiztos utat választottam multkor... fromat c:
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
Nah.. lejött... flash gettel begyorsult... mikor már 10 darabban töltettem le vele.. amúgy nemtom változás az naon nincs a régebbi progihoz képest (+1-2-3 menüpont), mondjuk remélem valami féle stabilitási javításokat tartalmaz, mert tegnap újratelepítve mindent, ez előtti verzióval is előjött vagy 5 féle hiba 3 óra alatt...
Magyarításnak nincs sok értelme, mert nem nagyon volt a progiban olyan szó amit nem értettem volna puritán angol nyevtudásommal... de persze ezzel nem akarom a magyarító munkáját lebecsülni -))
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
Leszedtem a magyarításodat, erre nézem mondom nekem a régebbi fajta progi van, mondom mi a franc van új (?) erre nézem van, épp mostis szedem, de a leadtek szervere olyan szinten halott... flash gettel most szedem, 5 helyen kezdte meg a fájlt, 15 kB körül jön.. mozillával jött vagy 5 el se... leadtek...
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
Na! Tessék. Csak én lehetek ilyen hülye segítőkész.
Itt van, csak most csak neked, meg csak csak.
Kép:
Szerk...:
Túl nagy a felbontása nem fér ki normálisan itt egy kisebb, de az alsó linken ott a normális nagy felbontású!
Ha nem menne (link):
[link]
Nemtom... garanciát nem vállalok rá, de szerintem nem bsztam el egyiket se, meg átmértem mindegyiket nem egyszer hogy biztos-e...
Van ott két kérdőjeles az svideónál, mert abba van egy ilyen kis rugó ott fölül és lehet rajta mérni a külső földelést vagy árnyékolást vagy miazistent...
[Szerkesztve] -
---Lasali---
Közösségépítő
Akkor ennyi...
Nemtom miért nem lehet normálisan megcsinálni ezeket az otthoni cuccokat...
Ha az ember már valamivel ''pofibb'' dologra akarja használni mint amit egy ilyen készüléktől alapban elvár.... akkor már egyből nemjó, és triplaannyiért kell vadásznia mást, ami meg már túl jó, és különbenis 2 év beszerezni itthon... meg azt meg már úgyse... pf... -
---Lasali---
Közösségépítő
Hm? UP
-
---Lasali---
Közösségépítő
Elöljáróban egy kis problem ami az utóbbi időkben felmereült (röviden)
Adott egy sony video, egy scart to svideo, v. rca, s. rca átalakító, (in-out)
Outba rákötve egy svideo kábel, be a kártyába és ilyen a kép: (minden beállítást próbáltam, videón is, kártyán is, nemhiszem hogy valamit kihagytam volna)
Ugyan ezzel a módszerrel kikötve a képet tv-re normális!
Aztán Video RCA val kikötve a kártyára: (utólag ezt használtam mert viszonylag jó volt a minősége másik videóhoz képest amit meg magán a tv kábelen keresztül kötöttem át.
Ezen felül ha a kártyába s-video-n keresztül video kamerát kötök, akkro meg jó a kép. Szal nem értem...
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Házimozi belépő szinten
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- Yettel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - Ryzen 7 5700 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest