- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
canniball
nagyúr
''...egyszer feltettem egy verziót, ami nem ébesztette a gépet időzitésnél, de le is szedtem.''
És azt hogy csináltad? Én ezen görcsölök már egy ideje, de jelenleg ott tartok hogy Win reinstall lesz, mert nem boldogulok. Lekapartam a gépről a progit, ha jól emlékszem az a driver-uninstall programot is rányomattam, a registryben is kitöröltem a Leadtek bejegyzéseket, aztán visszaraktam a gyári (CD-n lévő) progit de ugyanúgy nem ébred a gép.(Pedig a kártya biztosan jó, elvittem ismerőshöz ott gond nélkül felkeltette a gépet mikor kellett.)
''...vettem inkább egy 160-as vinyót.''
És az elég? Nekem kettő is van belőle de mindig full tele vannak...
[Szerkesztve] -
-
---Lasali---
Közösségépítő
Amikor az istennekse akarta felismerni vagy megőrizni a hun beállítását, a pal b vagynemtom má mit, na akkor kapott el a göcs és tudtam hogy van egy bill kombináció amivel lehet ezt váltani csak nem emlékeztem rá ha egyáltalán tényleg volt ilyen aztán elkezdtem mindent nyomni amit láttam...
Jó akkor rakhatom újra mégeccer...enyi... aztán arra meg má tényleg semmi ötletem nincs hogy mikor jómultkor a régiről frisítettem újra akkor miért lehetett normálisan beimportálni a műsorlistát mostmeg miért nem lehetett...
Kipróbáltam a digi karisat bár elég hülye ötlet voltföl se ismerte a kártyát..
-
Aragox
tag
Nekem siekrült elérnem a hardverest, a kép mínőség tényleg nem lett jobb, hisz az főleg a tunertől függ, viszont könyebben kezelhető, a csatornalista is könyebben belőhető, módosítható, és akit baromira zavar (pl. engem is) a Knight Rider keret, itt keret nélkül élvezheted az adást. Nekem bejött, marad..
-
JuAnita
csendes tag
ezen mondatodat: ''a drivert a term. a driver uninstall tool-lal'' nem igazán értem!
pedig tényleg nem vagyok szőke, és lassan diplomám is lesz, de mégsem értem...
szedjem le előbb amit tegnap felküzdöttem és aztán tegyem újra azt, amit linkeltél?!
A magyar nyelvű kézikönyvért ezer hála és köszönet!!! talán így könnyebb lesz, mert nyelvvizsgák/nyelvtudás ide vagy oda, nem mentem el az angol nyelvű után... -
Aragox
tag
A jelenlegi verzió asszem 4.90, amihez képest a 4.60 nem is annyira régi...
Személy szerint én még rögzíteni nem próbáltam vele, egyszer üzemeltem be, a tv ment, de engem zavart, hogy LiveTV nincs, úgyhogy le is küldtem a szemetesbe. A timeshift működött, bár ez nem garancia, de valószínűsíti, hogy a rögzítés is ment volna. Mint alterrnatív megoldást akartam javasolni, keretnélküli televiziózáshoz. Kipróbáltam még néhány egyéb programot is, amik a media centerre hajaztak, de az nem az én világom, és csak pár volt, ami ment vele. A christweak, amit ki kellene próbálni, nem tudom nézted-e, de elég mélyen bele tud nyúlni a tuner beállításaiba, és talán winfast PVR alapbeállításait is befolyásolni tudja, legalábbis ezt ígérik. -
Aragox
tag
Idézek néhány részletet a release notes-ból:
- Version 4.50 ( 4 May 2005 )
Detection of the MPEG Hardware Encoding module has been improved and optimized for Leadtek PVR 2000, Hauppauge PVR 150/150 MCE and other Blackbird models.
- Version 4.60 ( 18 August 2005 )
You can use the Image Prefilter settings for Hauppauge PVR 150/250/350/500, TV Cards with Blackbird chipset Leadtek PVR 2000, Pixelview PlayTV@P7000 and others.
You can customize MPEG Hardware Encoder settings ( like : Stream type, Video Bitrate, Audio Bitrate, Video Frame Size etc.) for TV Cards with Blackbird and Falcon Conexant Chipsets :
Leadtek PVR 2000
Prolink Pixelview PlayTV@P7000
Provideo PV258 Series and others.
Ha nem is egyértelműen arra utalnak, hogy support for only PVR 2000, de foglalkoznak vele, hogy a hardveres MPEG-Encoding, és annak egyedi beállításai elérhetőek legyenek a PVR 2000-el. Ezenkívül ajálnják még hozzá a christweak nevű programot, amit ezen a [link] -en találhatsz meg. A lehetőség adott, bár tény, hogy nem annyira jól aknázható ki. Azt nem tudom, hogy LiveTV van-e Christv-ben, ez hátulütője lehet, hogyha csak nézni akarod, hisz a kártyára olyankor ráférne egy kis hűtés. Hát kb. ennyi... -
gelbelex
őstag
''Nem elég ráállni a kurzorral, hanem 2× kattintani rá, hogy megjelenjen a csatorna képe a preview ablakban (beállítások/csatornák).''
Lehet, hogy ezt nem jól csináltam...
De az a gond, hogy eltolja a frekvencia-adatokat és az elnevezéseket egymástól.
Ezen tegnap este úgy felmérgesedtem, hogy felvittem manuálisan a csatornákat.
Viszont úgy tűnik, mindegyiket autofinetuningolni kell, manuálisan...
''Egyébként az új pvr-be végre belevették a csénölexport/importot (gondolom már láttad). ''
Nem láttam, ez újság, köszönet érte!!
Raytrace-nek is köszönöm a képkivágást!!
''Nem tudom, de az uninstall rutin a pvr-re is dolgozik? ''
Nem, csak a driverre. A PVR elindul, persze nem vesz semmit..
[Szerkesztve] -
gelbelex
őstag
Ahojj!
Ehh, akkor az enyimmel mi a lószerszám lehet? Vajon.
Reinstall lesz.
A másik nagy bajom a csatornakezelés: amikor a megtalált csatornák közül kitörölném az üreseket (ráállok kurzorral, szép kék lesz, aztán Delete gomb), akkor nem a megfelelőt törli, hanem azt, amit meg akarnék tartani!!!!
Ezt minden (általam próbált) verzió így művelte.
Nálad működik? -
canniball
nagyúr
''DE: a PVR kártya túlélte. ... Az új alap+SP2XP-vel leesett a procterheltség 2-4%-ra.''
Nem lehet, hogy csak azért esett le a CPU terheltség, mert a régi rendszer szemetes volt most pedig egy szűz rendszer került fel?
''Meghalt: Anyaboard, memóriák, videókártya.''
Na de mitől? -
canniball
nagyúr
Hát támadt egy olyan gonosz gondolatom, hogy ezen keresztül ki lehet lőni a képet a TV-re úgy, hogy (a tv-karival ellentétben) csak a WinFast főablaka (amiben az adást nézed) jelenik meg (meg persze adott esetben ebben a txt, a programozási felület, stb.). Ekkor tényleg olyan lenne, mint egy ''digitális videomagnó'' és (azt hiszem) adott lenne egy nekem már megfelelő HTPC progi. Csak azt nem tudom hogy ez lehetséges és csak én bénáztam el valamit vagy túl sokat akarok...?
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Én nem ''packolok'', ha kell valami kodek beszerzem külön.
De most hogy mondod felraktam kipróbálásra a Meediot és a MediaPortalt és valamelyik jól megkeverte a BSplayeremet is; lehet hogy ezzel lesz gond?
Na mindegy, ez annyira végül is nem életbe vágó.
Ami fontosabb: adtak a kártyához egy kis kábelt is, egyik vége svhs (ez megy a kártyába), másik vége svhs és kompozit. Az svhs csatikon vannak két irányba (be/ki) mutató nyilak, jól kalkuláltam hogy ez azt jelenti, hogy ott ki is megy a tuner jele a tv-re meg ebből a forrásból digizni is tud? (Mert lehet hogy én bénáztam el valamit, de összekötve az svhs csatit a tv ilyen aljzatával nem sikerült képet csiholnom a tv-re.) -
s8109csa
tag
Bárcsak íly egyszerű lenne.
Tegnap foglalkoztam kicsit a problémával.
A hangkártyára gyanakodtam (Audigy), leszedtem, majd felraktam a drivereket, de semmi változás.
Ezután próbáltam a Creative szoftverével hangok felvenni a What U Hear, és az Analogue Mix csatornákról miközben ment a Winfast PVR.
ÉS SIKERÜLT!!!
Tehát sem a hangkártyával, sem a tunerkártyával nincs gond.
Marad a szoftver. Ma este újratelepítem a Winfast PVR-t.
Esetleg egyéb ötlet? -
gelbelex
őstag
...
Izéé, az az SVCD-directburn nálad a hardware-es tömörítések között is elérhető?
(Szoftveresben nekem is van.)
Ha a kártyáink egyformák, egy dologra gondolhatok csak: most, hogy már a kártya mind a négy eszköz-állapota (az eszközkezelőben négy helyen kell frissíteni a driver-t is)ugyanazon driver-t kapta (6104), újra megpróbálom a honlapon lévő PVR-verziót is...
És persze eltérés is lehet a kártyáink között... (Murphy él és dolgozik...)
Ezesetben emil megy a Leadtak-nek. (Persze jogukban áll a speckót változtatni...)
Az kártyámhoz cseh nyelvű füzetet adtak.Lehet, hogy egy régi/átmeneti/akármilyen készletből származik...
Megnézem, milyen sorozatszám-szerű számok vannak (ha vannak) rajta. -
gelbelex
őstag
Driver: azóta én is feltelepítettem (a cd-n lévő helyett eggyel frissebbet) a leírt módon, gond nélkül, az eszközkezelő mutatja is a verziószámot.
Működik is a PVR gond nélkül, de változást nem tapasztaltam.
(Illetve mégis: A ChrisTV újra megtalálja a csatornákat. Bár hang még nincs...)
De nem használtam hozzá a gyári uninstall utility-t..., viszont azóta megtaláltam a ''hivatalos'' leírást: Bővebben: link.
Kipróbálom így is.
Problémák: Sejtem... Nekem már a PVR-rel eddig tapasztaltak is elég volt.
Felbontások: Kissé neheztelek a Leadtek-re...
Nem értem, hogy ha a hardveres SVCD merevlemezre működik (igaz, az új PVR-ből kivették...), ill. a szintén hardveres DirectBurn DVD-re működik, akkor a hardveres SVCD DirectBurn miért nem???
A honlapon nem írják, csak VCD/DVD-re, bár a PVR-ben VCD-t sem lehet választani, csak a DVD profil változtatható kisebb (350-es) felbontásúra... (de akkor 480*576-ra miért nem??)
A kártya dobozán (Bővebben: link) viszont több helyen is szerepel, hogy a DirectBurn SVCD-re is megy! Ehh!
Lehet, hogy én is a DVD-felbontásnál kötök ki...
(Vagy - miután az új driver hivatalos módon újratelepítettem - írok a Leadtek-nek...) -
gelbelex
őstag
Ehh...
Vegyes tapasztalataim vannak, macera és javulás is, nem is kevés, és egy valszeg öszvér PVR-rendszerem. Kezdem az elején... (nem rövid lesz, de hosszú
):
Letöltöttem a Leadtek honlapról a frissebb drivert, a legutolsó PVR-programot (gondolom, a cd-n nekem korábbit adtak, de nem tudom, hol/hogy lehet megnézni)és az uninstall-utility-t (ezzel ajánlja a honlap a driver-cserét).
(Leszedtem még az mpeg2 patch-et is, ezt még nem raktam fel, nem is tudom, jót v. rosszat fog csináni...)
A Control Panelből unistalláltam a drivert (programot?, driver-nek írta), majd ráeresztettem a gépre az uninstall-utility-t.
Újraindítás után az Ikszpé kereste a drivert, ekkor feltelepítettem az új drivert (Have Disk). Ezután feltelepítettem a PVR-t.
Az országválasztásnál megjelent több Hungary-lehetőség (!!!), ami eddig nem volt: Hungary B, Hungary B/D, Hungary D, és még mások is. (De minek?) Viszont nem talált egyetlen csatornát sem... Ehh.
Aztán eszembe jutott, hogy a cd-n lévő installáló program (ezt miért nem lehet letölteni???) kétszer indíttatja újra a gépet (ez is van leírva a Quick Start Guide-ban.).
Újabb újraindítás után Hungary B/D működik, de nem talál meg minden csatornát.
Ehh. Belgiummal se, meg nem is szép a kép.
Ja, és a hardveres felvételi módok közül eltűnt az SVCD.
Valamint állandóan lemezt kért az opt. meghajtóba.
Na, itt lett elegem.
Újabb uninstall (Control P. és utility is), majd a gyári cd-ről újratelepítés.
Ezután jön a meglepetés, több is. Az országválasztásban megmaradt a többféle Hungary-választás, de megkerült a hardveres SVCD is (ugyan a felbontásról ua. az eltérő kijelzés, de működik, próbáltam.).
A Hungary B/D továbbra sem talál meg minden csatornát.
Nosza, adaptiv keresés, ez megtalál mindent, még az üres csatornahelyeket is.
Elkezdem rendezgetni, és az utolsó csatornát kiváncsiságból lefele akarnám mozgatni, hátha onnan a sor elejére ugrik... Egy frászt, kifagyott töle az egész PVR!!
Újraindítás, újabb rendezgetés, fél óra, kész van.
Nézem a csatornákat, majd kiváncsiságból körbenyomom a jelforrás-választást.
Amikor a tunerre visszaérek, tiszta lila csíkos a kép az összes csatornán.
PVR újraindítás, nem javul.Gép újraindítás, áramtalanítással, semmi.
Próbaképpen a jól bevált Belgium-mal újra scan, és lőn csoda!!
Nem csak elmúlik a lilaság, hanem megtalál minden csatornát!!
Nem romlik el jelforrás-váltáskor sem.
És, hab a tortán, hogy a képminőség szebb lett, mint bármilyen beállítással korábban.A csatornák kétharmada kifejezetten jó!
Kipróbáltam a felvételeket, és valamilyen oknál fogva megfordult a helyzet... A hardveres képe szebb, mint a szoftveresé, mind DVD-ben, mind SVCD-ben!!(Vajon miért..?)
Ja, és a processzorterhelés is kisebb lett valamiért, minden módban 5-10%-kal.
Nem értem teljesen.
Úgy tűnik az új driverből fenn maradhattak részek, amitől javult a helyzet (minőség, Hungary). De ennyivel??
És miért javult a hardveres felvétel is? Mégis van, amit szoftverből tölt? (chip-kezelés, netán kodek is??)
Te már installáltál új drivert v. PVR-t? Hogyan? Hátha én nem jól csináltam... (Lehet, hogy megkérdezem az Expert topikban is, ha majd a végigolvastam.)
Kíváncsi vagyok, meddig marad jó a cucc.
De összességében, a sok macera ellenére most már elégedett vagyok a kártyával, megéri a pénzt.
A ChrisTV-re ezekután már nem volt cérnám...
Ja, SVCD: azért érdekel, mert alig rosszabb kép mellett (persze tévén még nem próbáltam) feleakkora a file-méret. Ha dvd-ről lejátssza ezeket a lejátszóm, akkor megéri, több fér rá. Majd elválik.
Egyébként, ha tévén is elég jónak bizonyul a kép hardveres DVD-módban, a szoftveres (utó)kódolást hanyagolni fogom, legalábbis tv-felvételnél.
Ezért vettem.
És még valami: lehetséges, hogy a nálam előforduló macerák csak az én rendszeremből vagy a hibásan sikerült PVR-telepítésből fakadnak (már az elején csinált furcsaságokat a gép), azaz egy frissen telepített ikszpé-n, megfelelően (hibátlanul) telepített PVR-rel hibátlanul megy minden.
[Szerkesztve] -
gelbelex
őstag
ChrisTV:
Szerintem próbáld ki, sokan dicsérik.
(Ha jól láttam, csatornánként lehet a képbeállításokat alakítani.)
Nálam valamiért nem fut rendesen.
Amikor van kép, akkor az egy kicsit szebbnek tűnik a PVR-énél, de nincs hang (csak Channel Surf alatt van...); a csatornakeresés hol talál valamit, hol nem; a csatornaváltáskor akad a kép 1-2 mp-ig, néha folyamatosan akadozik, csak a (prog-)újraindítás segít... Tovább nem is jutottam.
A PVR pedig röccenés nélkül fut..., tehát a driver jól megy.
Még egy kis időt szánok rá, aztán lehet, hogy csak egy új rendszer telepítése után próbálom újra. De mindenképpen visszatérek rá, ígéretesnek látszik.
PVR program:
- A hardveres SVCD felvételi formátumhoz a popup-infó 480*576-ot mutat, de a Capture Profile Setting-ben csak 358-as és 720-as felbontás közül lehet választani.(Ezt nem vártam a Leadtek-től.) Remélem, hogy a felvételt azért 480-assal csinálja. Nálad is van ilyen?
Megpróbálom a honlapon található (frissebb) programmal is... (Ha azzal is ilyen, akkor megkérdezem az expert-topikban is.)
- Hardveres kódolásnál az Audio Recording Line-t nem engedi a program változtatni (szürke). Ez azért van, mert ilyenkor a hangot is az mpeg-chip kódolja?
(Miért nem ad a Leadtek erről (is) leírást..?)
- Sajnos az első (vagy inkább nulladik) benyomásom az, hogy a hardveres és a szoftveres felvételek (azaz _realtime_ kódolások) közül is mintha a szoftveres lenne jobb.
Kicsit csodálkozom, mert bár az mpeg-chip a dedikáltsága ellenére nyilván korlátozott számítási kapacitással bír, de azért egy SVCD-vel meg kéne bírkóznia.
Vagy csak ilyen gyenge a kodek, amit a hardweres kódolás használ? Ez ugye a chipbe van égetve? Akkor nem csoda...
(Az mp3-lejátszók recorder-része is nyilván hasonló okokból gyenge.)
Úgy tűnik az egész hardveres kódolás tényleg csak a proc tehermentesítésére jó, és arra is csak kompromisszummal...
Milyen chip-pel, számítási képességű hardverrel dolgoznak az asztali dvd-felvevők?
Egyébként a processzorterhelés A64 3000-rel szoftveresen az SVCD minőségnél 50-60%, a DVD minőségnél ~80, szemben a hardveres kódolás állandó 25-30%-ával. Közben néztem is a filmet.
Hardveres felvétel után megtapogattam az mpeg-chipet. Szinte süt. Hm.
Nem véletlenül rak a Hauppauge ugyanerre a chip-re egy szép bordát...
Lehet, hogy én is rakok rá valamit.
A szoftveres felvételt a cd-n kapott kodekkel csináltam. Nem is tudom miféle, ezt hogy tudom megnézni? Ha mást akarnék használni, hogyan tudom cserélni? Hova kellene felrakni, hogy a PVR lássa? A Leadtek ilyesmiről sem ír, meg hát most ismerkedem a műfajjal... -
gelbelex
őstag
Kábel: Köszönöm a tippet, megpróbálok jobb minőségű anyagból sk csinálni egy kábelt.
Ország: Nagyon érdekes... A különböző országokkal más-más frekvenciákat (is) talál, és persze jól össze-vissza kavarja a csatornaszámokat...
Gyári prog.: Köszi, megnézem.
Más prog.: Tudomásom szerint csak a ChrisTv (Bővebben: link) kezeli a PVR2000-et. A Prof. verzió 21 napos trial-ját próbálom ki maholnap, elvileg mindent tud. -
gelbelex
őstag
Szia Tomej,
köszönöm,
tegnap megnéztem közelebbről, azaz végigpróbálgattam az összes választási lehetőséget a PVR-ben az Audio-Out Control Line-hoz, ill. az FM-ben az Audio Recording Line-hoz... és a ''Kiegészítő''-t kellett beállítani. (magyar ikszpé)
Ezzel működik a PVR-ben a hangerőállítás ill. az FM-ben a hangfelvétel is.
(Ez volt valamiért a PVR-ben a Audio Recording Line-hoz (de csak oda) beállítva...)
Milyen országbeállítás bizonyult nálad a legjobbnak?
Nálam Belgium... Germany-t választva is van minden, de erősebbek a színek, vonalak, kicsit túlvezéreltnek tűnik minden.
Igazából egész tűrhető minden, de a most vett 7,5-m-es antennakábelemmel sok csatornán szellemképes a kép..., jobban, mint a három darabból összeállított 4m-es próbakábellel.
Ehh.
Van erre megoldás? Antennaerősítő?
Vagy pl. ChrisTv..? Mi a véleményed? Esetleg próbáltad? -
gelbelex
őstag
Hát, bementem a boltba (Akva), és vettem egyet.
Beraktam, összekötöttem a hangkártyával. Szépen feltelepült, fut.
Megfelelően erős adóknál nagyon szép a képe.
Apró gondjaim viszont vannak...
1. Hang:
- Az egyik, hogy az éppen futó adáshoz nem tudom a hangot a távirányítóról vezérelni, csak a lejátszáshoz.
- A PinP funkciónál egyszerre hallom mindkét (a live és a file) hangot, az egyiket tudom vezérelni.
2. FM:
Nem tudok felvételt készíteni a rádióból (A tévéről tudok!!!). Két formátumot (mp3, wma) próbáltam, de egyikkel se működik. A fájl elkészül a megfelelő méretben, de nem szól!
Tomej, esetleg lenne ötleted? -
gelbelex
őstag
Izééé..., praktikusan mindenre.
Tényleg, a lehető legtöbb infót szeretném beszerezni az elérhető két hardveres tömörítésű tv-tunerről, így a PVR2000-ről is. (A másikról, a Haupp. PVR-350-ről már találtam pár tesztet/leírást.)
Előre is köszi!!
Ja! A PVR2000-ben van teletext? És lehet rögzíteni rádióadást??
Ezek mintha nem lennének a PVR-350-ben... -
gelbelex
őstag
Szia tomej!
Köszönöm, akkor a helyenként olvasható magas cpu-terhelések valószínűleg nem a kártya ''természetéből'' fakadnak.
Adtak a kártyához elektronikus formátumú User Manual-t? Mekkor méretű a file? Esetleg el tudnád küldeni?
Ugyanis a neten nem igazán találok ilyet, még a Ledtek honlapján sem..., viszont igen hasznos lenne elolvasni...
Előre is köszönöm!!
Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Linux kezdőknek
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest