Keresés

Aktív témák

• bzoley

veterán

válasz hemo #1012 üzenetére

Persze hogy elsőre szokatlan. Sok dolgot kell máshol keresni, és a jobbgombnak is több feladata van. De meg lehet szokni, és később már kínlódás a régivel küszködni.

Beállítottam egy egyperces felvételt úgy három és fél perccel későbbre.
    Két perctől máj kijelezte a hátralévő időt, és 2-3 másodperccel a beállított idő előtt elkezdte a felvétel:[link] Vista - PVR2 2.0.2.16

Én nem távszabbal akarom bekapcsolni a gépet....

Egy kicsit belefűztem a távirányítót, mert bekapcsolásról beszéltél. Kikapcsolt állapotból max, távirányítóval lehet bekapcsolnia gépet.

Ki van kapcsolva a számitógép és be van állitva, hogy pl 5 órakor induljon el, és 7-kor kapcsoljon ki...

Ha ezt akarod, ez nem fog menni, csak bios ébresztővel, és ilyet nem is írnak sehol.
    Ha azt szeretnéd, hogy a sheduler indítsa el a gépet, vegye fel a műsort, és esetleg utána kapcsolja is ki, ahhoz két dolog kell: olvasd el az oldalamon lévő ''időzített felvételek'' című írást, és fogalmazz pontosabban. A sheduler csak Készenlétből(S3, STR) és Hibernálásból(S4, STD) tudja csak feléleszteni a gépet, amennyiben az úgy van beállítva. Szóval mielőtt elmész otthonról készenlét.

Mielőtt beállítanád az időzítőtt, próbáld ki, hogy a választott profillal működik-e a felvétel hagyományos módban, és azt a profil használd az időztett felvételhez. Ha minden egyezik, és már a három perces felvétel sem működik, akkor a rendszerben van hiba valahol. Egy PVR2 eltávolítás, majd újratelepítés segíthet.

Nálam semmi gond a készenlétből induló felvétellel. vagyis a programban nincs ilyen hiba.

[Szerkesztve]

• bzoley

veterán

válasz hemo #1010 üzenetére

De az azért pvr hiba nem? A pvr1-nél én bármit be tudtam állitani, bekapcsolt..

Miért lenne hiba? Azért mert talán gondoltak a gyengébbekre is, akik minden sz*rt feltelepítgetnek a gépre, az meg bekapcs után egy órán keresztül töltöget?
    A felvétel folyamata a beállított idő előtt elkezdődik két-három perccel. A shedulel elindítja a PVR2-t, és vár, hogy ne akkor kezdjen kerregni a gép, mikor már a felvételt kéne kezdeni. Most akkor eldöntheted, melyik megoldás a jobb.

Ha a gép megfelelően van beállítva, be lehet kapcsolni a kártya távirányítójával a gépet.

Különben szerintem a pvr1 kezelő felülete és kezelése jobb volt szerintem mondjuk ez csak magán vélemény...

Az. Én is használtam néhány évig, de megváltás volt utána a PVR2(DTV).
    Most nem állok neki elmagyarázni, vagy átlátod a működését, vagy nem. De a csatornákat nem szám szerint kell sorba rendezni, hanem valamelyik elé, vagy után. Az első elé valóban egyel többször kell megmozdítani az egeret(x->2, 1->2), de erre normális esetben egyszer van szükség egy évben. Ha nem változik a csatornakiosztás, akkor még ritkábban.

A PVR2 nem driver, hanem alkalmazás.

Üdv!

törölt tag

válasz hemo #999 üzenetére

MSN, Skype ha van, akkor az keveri el a bemeneteket, nem a PVR2. Utóbbi egy kultúr program, nem akarja mindenáron maga alá gyűrni a beállításokat, mint az előbbi kettő.

• bzoley

veterán

válasz hemo #999 üzenetére

Mivel PVR1-nek nincs hangja, a PVR2 meg elég szar, sajnos le kell mondanod a tévézésről, ha Vista-t használsz.
    Valójában a PVR1 nem Vista kompatibilis, ezért nem is érdemes próbálkozni vele.
    A PVR2-vel semmi gond nincs, szerintem a beállításaid elég szarok.
    Néhány dolgot javasolnék:
    -Takaríts le minden Leadtekes programot, mappát, registry bejegyzést
    -Keresd meg a hangkártyádhoz a lehető legfrissebb driver-t, frissítsd
    -Látogass el az oldalamon a Vista-s részre, tanulmányozd(nem feltétlenül uazok a beállítások, de iránymutatásnak jó lehet)
    -ugyanonnan szedd le a legfrissebb PVR2-t, telepítsd(ha kell, futtasd rendszergazdaként),
    és próbáld beállítgatni
    A többi a hangkártyád driver-étől függ.

Ahhoz, hogy be tudd kapcsolni a gépet távirányítóval, kell egy kis csoda, és az alaplapod támogatása.

Időzített felvétellel sincs gond, de ha próbálkozol, az időzítést legalább 5percen túlra állítsd.

• hati

addikt

válasz hemo #725 üzenetére

Mert nekem a 7Mb-es kép és 48kHz/256kb-es hang lenne a megfelelő. Ehelyett van 6Mb-es kép, de ahhoz 44kHz-es a hang vagy 4,5Mb-es kép és 48kHz-es hang.

Hang anomáliákat nem tapasztaltam.

Aktív témák

Hirdetés