- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Honor Play - játék az árakkal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#65675776 #1222 üzenetére
rosszul mondtam. feltelepült, de nem látta a tv karikat. leszedtem, és visszatettema régi drivereket.
és mivel a nagy gépen rendeteg lejátszó, progi, stb, és éppen nem akad semmi semmivel össze, így fog meghalni. sőt annyira vigyázok a stabilitásra, hogy az update-ek is letiltva, kivéve vírusírtó. sőt az Acronis True Image Home 11.0 progival csináltam egy teljes hdd copyt. így ha összeomlana a rendszer, 1xűen kicserélem a winyót, visszafrissítem egy winyóról a doc-okat, és megy minden tovább...
na, mindegy. egyelőre a htpc-ben elvagyok 1 tv-vel is. ha meg nagyon kell egyszerre több rec, bekapcsolom a nagy gépet is.
azért köszi a gondolatokat. ha találkozol valamikor egy félmagas hardveres mpeg2 rec-es, alapból a hangot pci-on átvivő karival, dobj légyszi egy pü-t. lehet pci, pcie1x, sőt, mivel a pcie16x-om is szabad, lehet nagy foglalatos is. tudtommal már adtak ki ilyenben dupla hibrid tunerest is, de szoftveres rögzítéssel, és persze teljes magassággal.apropó? rég óta szemezek a hauppauge pvr 500 mce-vel. nagyon tetszik a dupla tunere. igaz, telejes magasság... hallottál már róla valamit? jót, rosszat....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#65675776 #1218 üzenetére
akkor összegezzük:
van egy nagy gépem, (konfig leírrásban látható). ezt nem bántom.
építettem egy htpc-t, és abba vettem egy pvr3000-et, mert a nagyban megszerettem a 2000-en keresztül a leadteket, (sok szar tv után felüdülés volt), és az új félmagas, ami jót tesz a szellpőzésnek ugye.
és a htpc-be vennék még egy 3000-et, vagy valamilyn hardveres mpeg2 rec-es-t.
xp-t használok, a vista-tól heveny kiütést kapok. sajna olyan nálam, mint az angol: többször nekifutottam, de elvérzek folyton.....
a nagy gépben a winfast pvr1 van, (azt kaptam gyárilag a 2000-hez ugye), az újat meg nem engedte valamiért feltenni, így nem tudtam még kipróbálni a dupla kártyakezelést. de a nagy gépben a hanghullám sávon (pci), van az aver media tuner, és rettentő, hogy bármilyen hanggal kapcsolatos pillanatnyi változás van, a némításból kiugrik, és pl skype, vagy freecall hívás közben el kezd visítani a fülembe. de a másik hangsávon lévő 2000-es szépen kussol.... ezért kerülöm, hogy a hangerő kontrollpanelen egy poti alá több tv kerüljön. ezért akarok egy + tv-t egy másik hangsávra. az sm zavar, ha a saját gyári progiját használja.
de ha azt mondod, hogy a pvr2 teljesen külön kezeli a 2 karit, akkor megpróbálhatok egy másik 3000-et, és átírom az általad vázolt módon a hangot a pci-ra. csak még 1x kérdem: ha a pvr2-ben az egyik tv-t elnémítom, miközben mindkettő hangja a pci-ra van küldve, bejön egy hívás, nem fog mindkettő 1x-re üvölteni a fülembe?és azért jöttem ide, és nem a 3000-es totyikba, mert frissebb volt a multimédia tpicok listáján, és ilyen tv-m is van....
és persez egy + hangkari is megoldás lenne, mert azon lenne + audió csatlakozás. de már így is túllőttem bőven. (50-ből akartam csinálni egy 1x-ű letöltőgépet, ami mozizni is elmegy. aztán dual celeron, scyth sflex hűtők, kis ninja, meg ilyenek.... (120-nál tartok....) való igaz, halk, nem fűt, és játék kivételével mindenre jó. gyorsan be is lőttem virtuális webserver-nek, és a telómra bármikor lerántok róla akármit, bárhonnan....
-
szab.tam
nagyúr
ööö. igen. valóban. így igazad van. 4:3-ban sugároznak egy összenyomott 16:9-et, amit szétnyújtva 16:9-et kapunk. de még mindig jobb, mint amikor a rendes nagy 16:9-es tv-mre megérkezik egy szélesvásznú film, alul felül fekete csíkkal, rázoom-olok, (hogy ne egy fekete keret legyen végig a film körül), és szabályosan szétesik a kép, mert az elküldött képinfók (fekete csíkok), a képernyőn kívül esnek, így az amúgy is kevés sugárzott képsor jó részét elpazaroljuk....
-
szab.tam
nagyúr
"Kérdés, hogy valóban 16:9-es-e az adás.
Normál földi, és kábeles szolgáltatásnál kizárt."nincs igazad! upc analóg kábelem van, és már többször jött rajta valós 16:9-es adás. késő este nagy ritkán natgeo-n, német rtl-en, és hustler-en gyakran. először még fura is volt, miért van függőlegesen tojás fejük az embereknek. kitettem 16:9-be és helyreállt....
és mielőtt megkérdeznéd, nem volt semmilyen fekete csík. totál 16:9. -
szab.tam
nagyúr
válasz
#65675776 #1214 üzenetére
hi!
átjöttem ide, m,ert nem akartam szétoffolni teljesen a hétvégi hardverpiaci körsétát....
namármost, ha ezt megcsinálom, akkor mindkét tv hangja a pci-ra megy, nemde? nekem meg pont az lenne a célom, hogy külön sávon legyen. tehát egy az alaplapi hangkari csatijára, (cd-nek jelöli a keverőn), a másik pedig a pci-on a "hanghullám" sávba kerüljön.
a rádió nem érdekel, úgysem használom.
-
szab.tam
nagyúr
Valahol, asszem itt a PH-n olvastam egy pci-os dupla analóg tuneres kártyáról, de nem találom. Márka, típus, link, valami...?
Hátha valaki!
Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Formula-1
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Diablo IV
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest