Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
Sziasztok.
Nem annyira kávés téma de mégis. Kb. másfél hónappal ezelőtt valószínűleg covidos voltam. Teljesen elment az íz és szag érzékelésem. Az íz valamennyire visszajött a szaglásom az max 20% . Elég zavaró kávé illatából kb semmit nem érzek. Azt gondolom ez az íz érzékelésre is kihat mert azt vettem észre hogy kétféleképpen érzem a kávé izét keserű meg valamennyire savas/ gyümölcsös attól függ milyen az adott tétel pörkölése. Szóval majdnem minden kávé íze ugyanolyan ami mondjuk egy szinten van pörkölve ezt mostanában vettem észre hogy egymás mellett tudtam több kávét is kóstolni. Egyes kaják ízét is másképp érzem pl hagyma, fokhagyma. De az annyira nem érdekel. Viszont ez a kávés eléggé zavar.
Valaki járt már hasonlóképp valami praktika vagy megoldás? -
Na, erre kiváncsi vagyok
:
Ethiopia MAGIC PUSSY by Rocket Bean Roastery -
Kávé Kálmán
tag
válasz
verti1
üzenetére
:-). Ja, ezt is tucatszor elmondtam már, hogy totál feleslegesnek érzem a tampert... Oké, az beakadhatott tényleg erősen, hogy a fotókon a Robot kezében kell legyen a helye. Ha belegondolsz, ezen kívül olyan nagy design-erőszak nem lett elkövetve. Totál egyszerű formák. A célszerűség és a Baby határozott meg mindent. De nagyon sok kérdésre választ ad az, hogy Paul a minőségben nem köt kompromisszumot. Évekig sajátkezűleg polírozott minden egyes kart. Az elmúlt 1-2 éve a Hong Kong-ból való hazaköltözése jegyében telt. Szerintem 2-3-szor ennyit el tudna adni, ha lenne kapacitása.
-
verti1
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Mesélted már a történetet. Fontosabb, hogy a szintén kérdőjeles tamper jól mutasson a Robot “kezében” mint a funkcionalitás. Ő dizájn oldalról közelítette meg a kérdést. Nekem azóta is ott a nyoma a tenyeremben mióta nálad kipróbáltam…
-
Toobee
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Van esetleg infód, hogy kb. hány darab Robot készült mostanáig?
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
verti1
üzenetére
"Ez a bajon egyébként a Robottal. Dizájn van minden elé helyezve. Vágja az ember kezét ha nem rak bele gömböcöt, nem fér alá “rendes” mérleg. Az óra pedig kicsi és rossz helyen van. Igazán kiadhatnának egy pro verziót ahol ezeket megoldják."
Paul éveket dolgozott rajta, mire gyártásra érett lett, úgy hogy a működő minta már (Faema Baby) már több mint 50 éve létezett. Végleges volt, amikor látta, mennyire mennek a nyomásmérő átalakításaink a Pavonira/Creminára, illetve 2018-ban keresett meg bennünket a Flair is, hogy csináljuk meg a Classic-ra (akkor az volt az egyetlen modell) a nyomásmérőt. Paul nem analitikus lélek (többször dumáltunk), kényszerből rakta rá a nyomásmérőt. Nem szereti. De a vevők több mint 2/3-a a Bartista-t veszi. Egyszer mondta, hogy dolgozik egy jobb elhelyezésen, de nem győzi kielégíteni így sem a keresletet. Mi alapvetően a SEP miatt csináltuk meg az átalakítást még 2019-ben. Aztán kikövetelték a userek a szimpla órás verziót, amihez a T-elosztót kellett csak egy sima könyökre cserélnem. A legnagyobb példányban fogyó termékünk azóta is :-). Az, hogy mérleg legyen helyezhető a lábak közé, szintén nem volt szempont.
Amúgy nyilván egyéni érzéketlenség/érzékenység kérdése, de szerintem egyáltalán nem vészes a karvégek kialakítása. Az én mancsaimat egyáltalán nem bántja a 7-9 bar közötti húzások sorozata sem.
-
-
Toobee
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
Az egy már nem kapható termék ebben a formában, pedig jó áron volt. Mivel nem fér el a Robot lábai közé, számomra nem érdekes. Lehetett volna már egy revízió Robotból az évek során, hogy legalább a legkedveltebb és valószínűleg a legnagyobb példányszámban eladott okosmérleg, a Lunar elférjen normálisan a lábai között. Sajnos nem így történt, emiatt vettem a Bookoot.
-
Mano66
senior tag
Találtam egy [ilyet] . Vajon a Bookoo szenzor helye is benne van a T-ben vagy az nincs rajta kialakítva? Nem kéne le dugozni.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
köszi. rápörögtek rendesen, ahogy látom. polírban szebb a thai gömböc, de a hazai koffis csoportban is nagyon jó, amit csinálnak.
ui.: mérlegben továbbra sem érzem, hogy 50-10-200 dollárt kéne elkölteni újra. az Eureka BT mérlege nagyon alacsonyan repül a radar alatt, igaz jó ideje már nem BT-s. kár, hogy nem 8mm-el keskenyebb, akkor beférne a robot alá, ultimate megoldás lett volna.
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Persze, van külön is. Ha a nem akarod az EM-et megvenni, akkor le kell dugózni a helyét és kész.
Nem működik a link beszúrás telefonról valamiért:
https://bookoocoffee.com/shop/cafelat-robot-teegauge
Gáborék linkelték alattam.
Robot cuccokat meg a FB csoportban találtam, de nincs webshop, csak csemegézni lehet, itt van fent mindene:
https://www.facebook.com/share/p/1APAYC7nBE/?mibextid=wwXIfr -
válasz
Toobee
üzenetére
Néztem a képet, csak biztonság kedvéért kérdeztem. A gyári méret kicsi, ja. Jobb lenne szélesebb talp.
Bookoo árul külön fület? A cucca nem kell. 3D van nekem is, de elég gyakran letörik. Elég egy véletlen lökés könyökkel és kész. Kalmárt se tudtam, hogy árul ilyesmit. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
uhh... ez a csésze nagyon bitang. van linked a kerámiáshoz? mérleg a bookoo? kár, hogy olyan hülyék rajta a számok, amúgy nagyon klassznak tűnik.
illetve a tampert hol vadásztad le? a gyári tamperhez szerettem volna fa markolatot gyártatni, hogy könnyű legyen fogni és megvezesse a kosárban, de nem volt energiám elkezdeni a folyamatot és keresni hozzá kontaktot meg rajzolgatni. -
Mano66
senior tag
A 3D nyomtatott verziót megakartam csináltatni fémből. CNC gépen. 35-50 ezer Ft mondták darabszámot függően. A KávéKalmár féle az milyen? Kerestem, de nem láttam sehol. Képet sem találtam róla. A Bookoo szimpatikus csak ne lenne olyan macerás a gyári nyomás mérő óra leszedése.
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Képet nézted? Azon egyértelműen látszik, hogy felfekszik. Tekered a nyelét, úgy állítod a mélységet. Egy bajom van vele, hogy 57,5 ez is, jobban örültem volna 57,7-nek, de levehető a talp szóval lehet csinálni hozzá másikat.
Legkisebb magasítót vettem, 2 cm, de van 3 meg 8 is. Fém, szépen illeszkedik, egyelőre stabil.
Nyomásmérő áthelyezésre a Bookoonál jobb és olcsóbb nincs most szerintem. Ha az nem tetszik, akkor tudsz venni itthonról is: Kávekalmár vagy 3D nyomtatni (nekem a Bookoo előtt az volt).
-
Gergőke88
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egy jó tamper nekem is kene a robothoz. Ha rendelsz szívesen betarsulok.
-
-
kmarci25
veterán
válasz
tuzpenge
üzenetére
Megtenném, de a Bambino plus-on nincs ilyen lehetőség... Kicsit durvábbra őrőltem, így 15,5 grammból húztam kb 60 grammot, így határozottabban jobban ízlik. Elég teste van, és a keserűség is enyhült. Amúgy is rövidebb (35g kávé+40/45g víz) americanot szoktam inni, ez kb ugyanaz, víz nélkül.
-
Toobee
veterán
Megjöttek Thaiföldről a Robot kiegészítő motyók. Nem voltam biztos benne, hogy ideér: FB-on tartottuk a kapcsolatot, bár a PayPal fizetés azért biztató volt. A lábemelésnek köszönhetően végre elfér a Robot alatt mérleggel együtt is a Kék Elefántos csészém. Kértem még egy tampert is, ez is vállalható minőség. Az Arms up névre hallgató, mágneses kézfenntartó helyett viszont visszaraktam a 3D nyomtatott megoldást. Ez eladó, ha valaki esetleg kedvet érez rá (7500 Ft - vagy 3x100g filter casmo: Julian & Cleber + Gitesi N. + Frinsa Sarapan)
ps.: most, hogy másoltam ki a CasMo kávé linkeket, megint van teszpöri. Bedobom már, úgyis olyan rég olvastam a témában
-
John3:16
csendes tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Én ezt használom (M-es méret) Strada 7g-os kosárral:
https://www.tidaka.net/Trichter/Boardtrichter-LM1--150.html
Nem olcsó, de teszi a dolgát idestova 10 éve. -
danbenzin
csendes tag
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Igen, róluk már hallottam, el kell mennem kirándulni egyet Pöstyénbe (vannak jó sörfőzdék is
)
Pozsonyba mindenképp érdemes ellátogatni szpesöltire is akár, nagyon sokat javult az elmúlt években a színvoval. Csak sajnos csúnyán el-elszálldogálnak az árak a gasztro szektorban -
-
danbenzin
csendes tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Az én szájízemnek ár/értékben a CM rendes (nem TP) pörkölései kellemesebbek, mint a gorillások. Nem hallottam még más pörkölőkrők, akik tesztpörkölést árulnának, és mindkét helyről a TP anyag idáig mindig iható volt
Szlovákiában is van egy rakás kispörkölő, kofiora is be-bekukkantanak néhányan, de a nagy nevekkel nem hiszem, hogy versenyezni tudnának.
szerk. "blogokave10" kóddal (belvöldön legalábbis) lemegy 10 százalék a goriffees kávékból, ha netán valaki elég elszánt lenne -
gboszi
senior tag
Tudnátok tippet admi, hogy miért épül fel nagyon lassan a nyomás egy Gaggia Classic-on?
Van nyomásmérős vakszűrő és kb 30-40 mp mire el kezd felépülni a nyomás.Most lett takarítva, meg cserélve egy csomó minden, de most elkezdett belassulni. Pumpa esetleg? Hogyan tudnám kideríteni, kizárni? Ismerősnek segítek
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
De egy linket a babról, esetleg képet még mindig nem kaptunk. Sértődni könnyebb
-
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Bocs, nem akartam támadó élt. Nem rémlik, hogy a gesha csúnya kinézetű. Ha töredezett, az kőmentesítéstől lehet, amit nem válogattak utána és ez van, ahol hiba, van akinél nem - szerintem árfüggő.
-
-
sz.zs.
őstag
A másik topikba bedobták. Én nem ismerem ezt a szlovák pörkölőt, de van TP .
-
bbuffy
senior tag
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
easy.
Sztem mki segiteni akart pont.
De ime egy válasz. Ha nem szép akkor igen lehet hogy csúnya.
-
Vadasz03.24
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
De, teljesen mindegy, és bocsánat hogy kérdezni mertem. Mindösszesen arra lettem volna kíváncsi pusztán a kávé iránti érdeklődésből, hogy a gesha (mivel először fogom fogyasztani, az ára miatt) is a "csúnyább" babok közé tartozik-e mint a Heirloom.
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Melyik pörkölő etiópjánál tapasztaltad ezt?
-
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Nem mindegy, hogy néz ki? etiópok mind rusnya kis görcsök. Malabar meg sírnivalóan össze-vissza színű.
-
Toobee
veterán
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Linkeld be a babot, kérlek. Nélküle alighat tudja ezt megválaszolni bárki.
-
Vadasz03.24
csendes újonc
Rendeltem perui geshát, és kűlsőre nem túl szépek a babok. Illatra viszont fantasztikus. Ez is olyan mint a Heirloom, hogy külsőre nem a legszebb, ellenben ízre meg sokszor ráver a többire?
-
verti1
aktív tag
válasz
kchris78
üzenetére
Az normális, hogy az elején csöpög amikor előáztatás fázisban vagy. Majd amikor elindul a pumpa vagy a karod és nő a nyomás akkor gyorsul, utána lehet állandó, lassuló vagy gyorsuló az áramlás. Rengeteg profil létezik. Nyilván ehhez kell olyan eszköz amivel ezt tudod kontrollálni. Ua egy sima pumpás géped van akkor sok ráhatásod nincsen erre a folyamatra. A pogi ellenállásával tudsz játszani, magyarul az őrlés finomságával és mennyiséggel. A csatornásodás a legrosszabb ami történhet, el kell kerülni, mert egyenetlen lesz a kioldódása a kávénak. Sok minden okozhatja, lehet rossz vízterítés pl., de leggyakrabban rossz előkészítés a ludas. Pont fordítva van ahogy írod. A vékonyabb pogit, finomabb őrleménnyel sokkal nehezebb egyenletesen kivonatolni, mert érzékenyebb(sérülékenyebb).
-
kchris78
veterán
válasz
verti1
üzenetére
Konkretizálom
. 18grammból, a 36ml természetesen gramm nem is tudom miért forgattam át ml-re mert mérlegen mérem
. Értem az jó ötlet hogy nézzem az egyenletességet, beugrik hogy igazad van, van hogy előfordul hogy nem egyenletes a lefolyás, először csak csöpög aztán nekiindul... Ez a CMTP világosabb.. Igazából mivel "ismeretlen" anyag, ezért kérdezem hogy ilyenkor mit érdemes megcélozni. De igaz, az a kávé jó ami finom
. A csatornásodást azt gondolom vékonyabb pogácsával (praktikusan kevesebb őrleménnyel lehet finoman szabályozni) lehet megszüntetni..? -
sz.zs.
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Ez lenne igen, de már évek óta nincs.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Köszi, tamper végül is nem kell, mert a Minihez amit adtak az dupla. Próbálom minél olcsóbban megúszni, mert nem tervezek hosszú távon szimpla csapolásokat, csak ki akarom próbálni, hogy milyen. Valószínűleg kiviszem a gépet egy rendezvényre repi eszpresszókat osztogatni, és ott lehet, hogy szimplát is kéne húzni.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
phranxinatra
üzenetére
tadamm féle szett LM single klón kosárral, évek óta használom, állítás nélkül megy bele ugyanabból 9g, mint a 18g VST-be. hibátlan. még csak nem is koszol.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Igen, bár ahogy elnézem a képen, ez is annak a fajtának tűnik, aminek "le van csapva" az alja, és így marad egy kis rés a segéd alja és a kosár között, ahova kimegy egy kis őrlemény. Ez is megteszi, de ha találsz olyat, aminek éles az alja és így tökéletesen illeszkedik, az szerintem jobb:

(a képen ez egy Scarlet Espresso segéd, ez bazi drága, de talán találsz ilyen kialakításút olcsón is) -
válasz
kchris78
üzenetére
hány grammból? 18?
Ha finom, akkor jó. Ha nem finom, akkor nem jó
Minél sötétebb irányba mész, annál valószínűbb, hogy ez kicsit hosszú idő. De semmi sincs kőbe vésve.
Voltam barátomnál alapvetéseket tisztázni a mezítlábas GC+DF54 kombón. Ő #csakazolasz hívő - kipróbáltunk asszem 5 féle eredeti digó babot, meg egy Mizarut; amire én azt mondtam, hogy hmmm, brazil klassszikhoz képest milyen jó és végre van kis gyümi benne, arra ő azt, hogy rezedaillatú citromlé
de ehhez képest mindenféle idő alatt (alig 25 és 40+mp között szórva) lejött mindenféle blend és alapvetően mind kurvajó csokis-krémes-fejbeütős volt (kivéve ugye a rezedaillatú). Nehéz ma már törvényszerűségeket kőbe vésni. Szerintem alapvetően sokkal jobb anyagok vannak piacon, mint évtizedekkel korábban. BMW-vel jobb driftelni, mint Zsigulival. -
verti1
aktív tag
válasz
kchris78
üzenetére
Ez így nekem megfoghatatlan kicsit. Egyrészt a végeredmény ml-ben mérése. Inkább grammokban mérd a bemenőt és a kimenőt, sokkal több támpontot ad. Persze az áramlás is fontos, nem mindegy a sebessége, egyenletessége. Amit leírtál így magában az lehet egy végig egyenletes áramlással készült kávé vagy egy csöpögő, majd csatornásodott lefolyás aminek a végeredménye horror. Viszont matematikailag mindkettő megfelelhet átlagban az 1ml/mp aránynak. Szóval nem teljesen értem, hogy mi a gond vagy mit szeretnél elérni. Szívesen segítünk itt szerintem többen is neked, de konkrétabban határozzuk meg az irányt.
-
kchris78
veterán
Ha CMTP-vel (de lehet itt bármilyek kofi
) elértem azt hogy kb 1ml / mp a lefolyás akkor 36mp 36ml jött le ez így hirtelen jó érték további kísérletezéshez, anélkül hogy az őrlésen változtatnék? (és a pici őrlemény / hőmérséklettel játszok már csak az eredmény finomhangolásához) -
sz.zs.
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
41 mm + segéd
-
gtr313
csendes tag
Ez egy filter pörkölésű kávé. Van akit ez nem tart vissza, hogy presszóként készítse el. Ettől függetlenül én a filteres elkészítési módokat javaslom. Egy rendkívül édes, herbális, enyhén citrusos kávé, csodásan illatos és kiegyensúlyozott. Inkább visszafogott, elegáns ízélményre készülj, nem egy fermentált HŰHA feeling. Az illata varázslatos, vaníliás, jázminos, citrusos. Én AP-vel készítem, 1:16 arányban, C60/40-es beállítással, 35 s bloom, kis keverés, 1:30 nál fordítás, 3 percnél 30s óvatos préselés, 99 fokos víz. Remélem segítettem.
-
Tomace91
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
-
sz.zs.
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Tudom, de ez nem strada, hanem egy noname cucc.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
gboszi
üzenetére
Heavy Tamper-nél vettem hozzá annó nagyon szép tampert, nála szerintem találsz kosarat is.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Tomace91
üzenetére
Köszi! És ízre nálad ugyanaz a kettő? Nekem a 7g-ossal mintha egyenetlenebb lenne a kivonatolás (alul- és túlkivonatolt jelleg is megjelenik kicsit). Nem tudok másra gondolni, mint hogy a pogácsa méretéhez képest relative szélesebb az a perem, ami alatt nincs lyukacsozás. Alsó filterpapírral tervezem még kipróbálni, az talán segít ezen. De lehet, hogy csak én vagyok ügyetlen...
-
sz.zs.
őstag
válasz
kchris78
üzenetére
A lm klónnal is detto ugyanez a helyzet.
-
Tomace91
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Szia,
Én minden hétköznap reggel váltom a 7g 58/41 és a 18g VST kosarat. Feleségem issza a szimplát én a duplát. A 7g-oshoz van szűkítőm és hozzátartozó tamper is. Konkrétan ugyanaz minden, csak az őrlemény tömegét felezem le, de a profil amit használok a Gaggiuino-n, őrlő állás és tényleg minden más ugyanaz. Jelenleg 17g Impresso Colombia Finca El Faldon filter pörköléssel megy a 18 g VST és 8.5g a 7g 58/41 VST-be. Még a lefolyási idők is ugyanazok szoktak lenni marginális szórással persze. Lance-nek is van róla egy videója, hogy konkrétan csak meg kell felezni a tömeget és kész is vagy a duplához képest. [link]
Remélem tudtam segíteni.
-
norkov84
tag
válasz
Zen42
üzenetére
Ugyanolyan kávéból nem próbáltam, de van, ami "kiszorult" a konyhafiókba, és párhuzamosan fogyott egy másik tétellel, ami a hűtőben volt. Nálam hamarabb öregedett hűtőn kívül, de nem végeztem tudományos kutatást a témakörben. Szimplán a saját tapasztalatom.
Hogy ez másnál hogy van (milyen hőfok/páratartalom van a lakásban vs. milyen hűtő; hol-mennyi időt tölt pontosan), nem tudom. Nálam bevált, fagyasztózni viszont továbbra is csak kilós zacsit fogok, hosszabb távra, max 250-es zacskókba porciózva, amit utána a hűtőbe emelek át, mikor elkezdem fogyasztani. Mézesüvegek, aventes poharak nálam nem játszanak, más a prioritás
Mindenki meghúzza valahol a HC vs. "szabadidős hobbi, amitt élvezettel tesz és nem görcsösen" vonalat. Nekem már megvan ez a vonal a kávézásban

-
norkov84
tag
Egy kis "esszé" jellegű írás a kotyogósról. Előfizetőként látszik a teljes tartalom, de szerintem a teaser is megadja az alaphangulatot

-
-
bbuffy
senior tag
Megvan a top is mára nekem.
Szépen felbrandelték.
[link]
Persze elfogadom hogy vannak ilyen árú kávék, de hirtelen melbevágott picit. Őszintén lemaradtam a vonalon. -
Vettem most egy ilyen limitált kiadású kávét. Együtt fermentálták a babokat friss és szárított gyümölcsökkel.
Nagyon durva mennyire gyümölcsös íze van. Nekem már túl tolakodó. Kicsit olyan minta kávés eredei gyümölcsös joghurtot innék
-
gtr313
csendes tag
Péntek estig elvihető egy zacskó (100 g) CM Janson Gesha - túl sok kávém gyűlt össze, ebből már 2 csomag elfogyott (szerintem nagyon finom). Szigetszentmiklóson található, személyes átvétel, 6.000 Ft. Ha nem megy el addig, akkor a hétvégén megisszuk
-
lazoltan
tag
válasz
Zen42
üzenetére
Én fagyasztom 3-4 adagonkent, van, hogy az utolsó 1 adag hetekig a fagyasztóban áll, és ugyan nem vagyok hatalmas szakértő de a lefolyasból is látom, hogy semmi baja, legutóbb a Kalmar féle kerincivel jártam így.
Nálunk a nyár a probléma, mert nincs klíma és a 28 fokban hamar döglik a kamrában is minden. Olyankor hűtőben tartom azt, amit nem fagyasztok, és ez is tökéletesen (számomra) bevált
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4682
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
:

Nagyon durva mennyire gyümölcsös íze van. Nekem már túl tolakodó.