Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bigsy
újonc
válasz
Bazsee71
üzenetére
Szia! Szerintem egy telefont megérne, én is vásárlás előtt állok, de nem ragaszkodom a burkolt verzióhoz. Ha jutottál döntésre, légyszíves oszd meg velünk. Esetleg ez: https://www.homewater.hu/Economy-Water-5-tartaly-nelkuli-ozmozis-viztisztito-360GPD?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA-aK8BhCDARIsAL_-H9mPXFpPzkvAUHkZUvpcfxaqK4HF_WnUF18Ob2qtQ1ITK124XlAZofgaApf5EALw_wcB
-
Bazsee71
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Vajon mennyire biztató, ha kiemelik, hogy a felhasznált alkatrészek nem prémium minőségűek?
Krausen New Line A++ 400 LCD: beépített aquastop, illetve jópofa extra a TDS-mérő, kérdés a pontossága (leírás alapján hőmérséklet függvényében korrigál, ami viszont korrekt). -
Bazsee71
őstag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Köszi a választ! Nekem így elsőre a direkt átfolyósok lennének a szimpatikusak, szakmai becsípődés a frissvizes rendszerek preferálása.
Ez az EconomyWater RO jónak tűnik. Valós körülmények között mennyire hatékony egy UV lámpa? Direkt átfolyósnál mekkora jelentősége lehet?
Nem otthonra lenne, vízkeveréshez minden másnap húznék le kb 15-20 liter vizet. -
Cathfaern
nagyúr
Konyhaszekrényben helyet kell csinálni, szóval eladó pár dolog: [link]
Kiöntők
Hario Range Server 600 ml - 2500 Ft
Fellow Mighty Small Glass Carafe 500 ml (hivatalosan, de főztem bele 600 ml-t is), Clear - 7000 FtDripperek
Kōno Dripper 90th Anniversary (MDK-21, amelyik bírja 100 °C-ig) - 5000 Ft
Origami Dripper, dripper tartóval - 12000 FtKávétartó
Airscape Vacuum Canister - Glass 950ml (max. 400-500g kávé fér bele, én 250-300g-os adagokkal használtam) - 7000 FtPostaköltség kb. 1800 Ft.
Ha valaki több mindent vinne egyszerre, akkor írjon privátot mert csökkennek az árak

-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
MM AVX együttműködés megszűnik? Alig van már és a helyét át is vették más kávék.. Kipörgetik a benn maradt készleteket? Pedig egy olcsó ASAP kv vételezési lehetőség volt (maradt a Bányai.. csak "kicsit" drágábban.), mondjuk az az árszint valószínűleg nem illett bele a MM/Mammut karakterébe
. Csodálkoztam is hogy a MM nem dobott rá egy laza +50%-ot.. -
válasz
sz.zs.
üzenetére
Hát, sajnálom, tényleg. Régebben futottam én is ilyenbe, de nem mostanság. Azóta a filter tételeket hanyagolom - mondjuk nem is nagyon van. Volt egy tanzániai (van több is, nem emlékszem már pont melyik) amelyik menő grapefruitos, és ez az etióp link (nem nevesített) is kifejezetten finom. Semmi fű-fa.
Mind1, nem tisztem senkit védeni. Csak a tömeges kontrázást nem csípem, ha épp valaki régi emlékek alapján zsigerből anyáz. Nem Rád vonatkozik, nyilván.Ja, most fogyok ki a november végi oldman filter tételekből; egyrészt meglepően sötétek - CM világosabb, pedig az se az igazán - másrészt szenvedek a beállításokkal; meglepő módon még klasszik presszóra a legjobb. Pedig ez se olcsó már. De nem mondanám meg, hogy akkor pörkölés hiba, vagy posztkovidom van, vagy egyszerűen csak bénázom 🤷
Most jön kofio egy hónapos válogatás, na arra kifejezetten kíváncsi vagyok (barn és hayb asszem az elkövető) mit tud.
Aztán pihen egy adag Umami roastery, tőlük vagy két éve vettem utoljára és elégedett voltam.
-
mézespálinka
senior tag
@Bazsee71
kb mindben ugyan az a szív dobog (a membrán), kb. még az akváriumba való is, mint egy sokkal drágábba, ha szétbontja az ember. -
Bazsee71
őstag
RO szűrőből van ajánlott típus? Van egy használaton kívüli csaptelepem, így fölé/alá/bárhova tudom tenni, a lényeg hogy megbízható legyen.
-
John3:16
csendes tag
@koxx, köszi a tippet, de egyszerű megoldást keresek, nem szeretnék itthon vegyészkedni.
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy ez a Sze-Szo sima desztillált víz-e, amit még vissza kell sózni, vagy ez már egy kész víz, amit csak be kell tölteni a GC tartályába. Meg hogy nem korrodálja-e az alu kazánt . -
Uyuarasy
tag
-
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem semmi régmúltról származó előitéletem nincs, mert nekem soha nem volt problémám velük. De az utóbbi 5 fajta kávé (mind afrikai és világos pörk.) egyen fás ízű volt és sok volt bennük a hibás. Utóbbi nem zavarna annyira de az íze igen.
-
John3:16
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg Volvic ásványvizet használok, de ennek elég húzós az ára.
Van tapasztalatotok ezzel a Sze-Szó kávéfőző vízzel?
https://www.vizbolt.hu/Kavefozo-viz-5l -
Braien724
csendes tag
AZ a kérdés, hogy eddig nem fordult elő
és most amikor öblít vagy pontosan nem tudom mit csinál ugye mert a víz nem a kv kifolyón jön hanem valahol máshol
Ki áll hibára hogy ürítsem ki a zacc tartályt (ezt nem írtam le)
Tehát nem minden esetben csinálja a plusz dolgot.
Ha csinál akkor zacc tartály ürítés akár egy főzés után is
Ha nem csinál plusz kört akkor nincs hiba -
vikla007
aktív tag
most fogy el Bazsiee-ék brazilja(dec eleji), konkrétan tejjel isteni forró csokit is lehet belőle készíteni
(black sand-et még egy picit érlelem 01.02 pöri)CM kenyája(dec eleji) például néha nagyon jó, néha kicsit túl erős savakkal sikerül
CM teszt finom (de már erősen fogy...)K6 + flair58
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A kőmentesítő nem tördeli szét a szemeket. Legalábbis nem kellene, bár Loringgal még nem dolgoztam.
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Béke!
Nekem a tapasztalatom hogy Kapuczinernél bármit próbáltam, egy árnyalattal mindíg sötétebb volt, de ez csak az én személyes preferenciám
. -
Szerintem a kis szemű etióp kinézete irreleváns. Törött szemek a kavicstalanítóból jönnek, nyilván ki lehetne válogatni és akkor rögvest feljebb lenne a kiló ár pár ezerrel.
Ízről ez esetben nem tudok nyilatkozni. Amit én az utóbbi évben vettem náluk az rendben volt és van olyan, ami kifejezetten kurvajó.
Semmi értelme ennek.
Most ittam végig egy kiló Kalmárt és nem volt vele sikerélményem. Ettől nem kezdem el őt savazni (akkor se, ha Béla kellemetlenebb arc, vagy ilyen-olyan élmények fűznek hozzá a múltban), mert lehet ám, hogy csak nekem nem sikerült.Uff, béke.
-
kchris78
veterán
-
-
-
Neked Az
csendes tag
Sziasztok!
Nehany honapja kaptam itt a forumon elerhetoseget Lelit Anna tisztitas, atnezes, szervizeles miatt. (caffe35shop@gmail.com), ez meg elo? Napok ota nem kapok valaszt ra. Ha valaki tudja legyen szivesen segiteni, illetve ha ez mar nem, akkor kihez fordulhatok vele nyugodt szivvel?
Koszonom
N. -
Braien724
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, remélem itt feltehetem ezt a kérdést.
Van egy Krups EA81kávéfőzőm.
Kicseréltem benne minden tömítést.
Ezek után eleninte néha-néha most egyre gyakrabban (én dupla presszót szoktam inni)
A két kv lefőzése után csinál egy öblítés szerő programot
nem őröl kv ekkor csak a vizet préseli ki magábol de nem a pohárba hanem az alatta lévő
csepegtető tálcába asszem.Köszönöm előre is
-
Ludovicus
aktív tag
Engem ez a látvány várt másfél év után.
-
Srácok, ezt a politikai irányú célozgatást/témákat engedjük el. A fórumon egy topikban lehet politizálni, mindenhol máshol TILOS.
-
kchris78
veterán
CMTP
. Ilyen árak mellett és dupla kosár mellett már én is beruháznék egybe
. -
Uyuarasy
tag
válasz
Speti69
üzenetére
Velem ugyanez megtortent, igazabol nem is bantam hogy orolt, mert elegge gyanus illat meg iz alapjan hogy valamivelmfel van utva, nem baj ha tiszta marad az orlom…
Viszont nagyon puder, ott elvileg csak raontik a forro vizet a cseszeben levo porra. Aeropressben probalkoztam vele, tobb fele aranynal is ugyanaz a mogyoros(?) aroma volt, igazabol poennak barhogy elmegy. (Ja meg elkovettem azt a hibat AP-ba megszokott mennyiseget tettem, nyilvan alig ment at rajta a viz, probaltam erobol megoldani, csunya vege lett)
-
kchris78
veterán
válasz
OPiiPO
üzenetére
A gazdasági szereplők üzletpolitikája miért lenne hagyományos politika? Nem csak mostani piaci helyzetre reagálnak-tak így... Hanem mindig. Tudom itt nagyobb a kockázat a 90-es évektől kezdve mint "otthon" ezért kell a több lovetta
.Általánosan: érdemes nem csak mindig felfele nézni mert akkor mindig csak lent érzi magát az ember. Persze fejlődni kell de akkor sem jó ha a poharat mindig csak félig üresnek érzi az ember.
-
sz.zs.
őstag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Alubojleres verzió, felejtős.
-
JackFeryll
őstag
Van face-en (home barista) egy szétszedett Mini Gaggia olcsón. Aki ért hozzá nézze meg.
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én megjegyeztem és így már 2x sikerült is elkapnom....de amúgy igazad van...őrült rövidítések, mozaikszavak világát éljük.
-
-
sz.zs.
őstag
Idén volt már CMTP?
-
icm
tag
Mert a vízkőtelenítés során leszedi a bojler faláról a nagyobb darabokat amiket - belső szecskázó híján - darabosan nyom tovább a háromjáratú felé, ahol szépen el is tömíti. Közben ázik még a vízkőoldóban és egyszer csak szét tud esni és átesik a furaton.
Ne emiatt cserélj gépet.
Vagy gyakrabban vizkőteleníts vagy szedd szét és takarítsd ki rendesen. Utána ajánlom a mindenki biztosítékát lecsapó drága deszt víz vagy RO szűrő beépítését és visszasózását a víznek. -
adp
őstag
Nem tudom mi tortent, ketszer probaltam vizkoteleniteni egyiknel sikerult majd mikor oblitettem at tiszta vizzel ujra eldugult. Aztan egyszer csak a semmibol vasarnap delutan ota megint mukodik. Pedig semmit nem csinaltam vele. Valoszinu a 3 jaratuval volt gond mert feltoltottem a vakszurot csapbol vizzel es nem engedte le a vizet a pumpa lekapcsolasa utan. Majd kb 3.-ra igen es megjavult… nem ertem
-
Speti69
csendes újonc
Csak hogy témát váltsak.
Egyik barátom Balin járt, hozott ajándékba kávét. Meg akart kímélni a baszakodástól, ezért őrölve hozta, és hamán, púderre
Ha jól gondolom, ebből csak török kávét tudok csinálni, ugye? Esetleg tudnátok ajánlani hozzá receptet? -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem akarom túlragozni; minden ilyen. Simán drágábban vásárolsz, mint a hanyatló nyugaton. A jó forintért, fele-harmada keresetből. Örüljek?
Az eddigi 750Ft-os árat akkor találták ki, mikor az euro 380Ft körül volt, nem 415. Tehát már az is rondán felül lőtt. -
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Nem akarom túlragozni; minden ilyen. Simán drágábban vásárolsz, mint a hanyatló nyugaton. A jó forintért, fele-harmada keresetből. Örüljek?
-
Vadasz03.24
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ársapkát rá de tüstént! Mi az hogy a homebaristák drágábban keszithetik a vizet?! Skandallum.
-
bluesfan
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"Milyen f@szom egy országban élünk már.."
40%, ami ugye = 2/3 szerint f@sza... -
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az eddigi 750 HUF vs. 1.65 EUR kb. leképezte a 31.5% (27+4.5) fogyasztást terhelő itthoni és a kinti feltételezett 20% közötti különbséget, 415-ös árfolyamnál.
A 900 egy 450-es árfolyamot feltételez/het/, ... plusz egy brutális kockázati felárat ... vagy csak egyszerűen nagyobb "éhséget", mint eddig.
-
-
prandris
tag
Sziasztok! Van egy kihasználatlan 2010-es inox GC-m, pides, rézcsöves, még Fragola újította fel 2016-ban. Mellette egy karba őrlős ezüst Mazzer SJ. Milyen értékeket képviselnek ezek a darabok manapság? Sajna csak dísznek vannak egy jó ideje.
-
-
capafog23
őstag
DM-es víz ára megemelkedett 2025.01.09-el 900ra (5L)
-
-
bbuffy
senior tag
Sosem gondoltam volna hogy egy Paci Sidamo valaha egy árban lesz egy CM kávéval.
[link] -
adp
őstag
Sziasztok. Mi lehet a megoldas Gaggia Classic teren ha egy csepp viz nem jon a felso szuron? A goz karon jon. Maskor is volt mar ilyen akkor a vizkotelenites megoldotta. De most mintha el lenne dugulva.
-
ZolKel86
csendes tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Köszönöm, megpróbálom, hátha
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(black sand-et még egy picit érlelem 01.02 pöri)

. Ilyen árak mellett és dupla kosár mellett már én is beruháznék egybe