Hirdetés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dozó
tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
a Bekötés valószínűleg jó, igen
Ha minden jól van bekötve SSR relé, hőérzékelő, volt futtatva AutoTuning, akkor jónak kellene lenni. -
gyuri860213
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
a Bekötés valószínűleg jó, igen.
Ilyen szenzort vettem, a tokozást leszedtem róla:
https://techfun.hu/termek/kulonbozo-hosszusagu-k-tipusu-hoelem-csavarral-lezarva/?attribute_pa_a-vezetek-hossza=5-m&gad_source=1&gad_campaignid=21163362174&gclid=CjwKCAjwlaTGBhANEiwAoRgXBZTBbhfd6xa4BDzRQmsyh2-kI0EM32jTrPNATW7V_O0p8wSAdfZWDxoCOz8QAvD_BwE -
zolnagy
őstag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb/olcsóbb módja kipróbálni egy új szenzorral, de nem beszerelve, hanem egy forrásban levő vizet mérve, hogy az 100 fok környékén van-e (már ha közel vagy a földszinthez). Ha itt ok, akkor beszerelve is. Milyen szenzor a jelenlegi? K/PT100 , tokozatlan? Nem mindegyik Rex tudja kezelni a PT100-at, de az hibatűrőbb. Bár tapasztalatom szerint a tokozatlan K-val se volt semmi gond. Biztos jól van a Rex-hez bekötve (+/- pólus)?
-
bluesfan
tag
Mámeg' TP!
-
gyuri860213
tag
Sziasztok
Van egy GC főzőm, REC C100-as PID-del. A hőelemet az alsó termosztát helyére tettem, hővezető pasztával . Már az első használattól fogva valami nem volt oke, 96 fokos víz akkor jött belőle ha a pid 130ra votl állítva. Aztán egy idő után a PID kijelzőjén a hőmérséklet ugrálni kezdett, másodpercenként 50-100 fokot is, ide oda.
Ez elektronika vagy szenzor hiba lehet? most cserélem a szenzort első körben.
Köszi. -
Süvi
őstag
válasz
headhunter86
üzenetére
Szép felvételek, jó vágások, néha szoktam ilyeneket nézni, mindig lehet tanulni valamit.
(A feliratot néha kicsit olvasni) -
Daneeka
senior tag
Idén ittam pár batch brewt amik nagyon ízlettek. (bazáron CM Ruera, de Keletben is néha nagyon jó a batch)
Mivel egész életemben csak no bypass eszközeim voltak (kivéve az Aromaboyt) és nem is vonzott a hattyúnyakúval körözgetés meg ilyenek gondoltam kipróbálok alacsony befektetéssel egy ikea tölcsért meg egy 30 darabos hario v60 papír csomagot, egész meg volt kb. 2k-ból.
Rögtön az első főzetnél éreztem, hogy ez egy lépés abba az irányba amibe akarok menni ezért vettem egy műanyag V60-t aztán egy Switchet is.
Egy csomó mindent felforgatott amikben voltam eddig, most gyors, (2 perc körüli de ehhez kellett a cafec t90 is) rögös de agitált, harmad keménységű vízzel mint szoktam és 90-95C közti hőmérséklettel tolom és nagyon jó teás, aromás italok készülnek amiknek nem hinném, hogy az extrakciója egyáltalán a 20%-ot eléri. (eddig 100 fok, sok Mg a vízbe, no-bypass, sok immerziós ázás, nagy extrakciókat főztem csak)Azt hittem sok újat már nem dob a kávézás nekem, ezek a hypeolt csaló kávék nem jönnek be pedig most is iszok egy DAK Milky Cake-t de tragédia szerintem, viszont ezek a nekem új filterek most ízlenek.
-
capafog23
őstag
Eureka Mignon-t Grind by Weight-re lehet alakítani:
[link] -
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
Nyilván nem olvastam el a pontos összetevőket és kegyelemkettes is voltam kémiából, ráadásul mindez rohadtul nem ma történt.
Nem kell foglalkozni a hülyeségemmel
Maradjunk annyiban, hogy az összetevők töredék áron elérhetők, csak pancsolni kell velük.
Úgy látom manuál vonalon nagyon sokáig elég egy Lotus készlet, motoros gép viszont rengeteg vizet elpacsál, az más történet.
Tamper vonalon legtisztább nekem a tadamm 58.6 volt, legpraktikusabb meg a normkór v4. Az maszatolt kicsit a falon, de a vizes eeropressz papír meg lehúzta róla.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Az elemi összetevők szerintem: Mg, K, Ca, Na. A klór és a kén illetve a HCO3 meg annyi amennyi
Az lenne a mesterterv, hogy a könnyen hozzáférhető, könnyen kezelhető szódabikarbónából és a keserűsóból megoldani az Mg-t és a Na-t, a K-t és Ca-t meg a Lotus Drops-ból. -
-
1. a rugó fölösleges, mert a tamperelési erőnek sincs igazán jelentősége
2. a maroktampert beállítod és onnantól hibátlan a tömörítés
3. ráadásul fragola úgy méretezte, hogy ne maradjon őrlemény a vst kosár falánnekem egyszerűen nem maradt semmi megoldandó problémám ebben a témában.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerk: Lotus MgCl2, nem keserűsó, javítottam. Lényegen sokat nem változtat
Persze nyilván szulfid befolyásolhatja az ízeket (igaz van aki szerint nem számít, hogy klorid vagy szulfid, van aki szerint meg nem jó ha nincs szulfid, csak klorid, szóval... ), de attól még ugyanúgy vegyületek vannak a Lotus-ban is, mint amiket "pancsolásnál" használunk.Mit értünk elemi összetevők alatt? Lotus-ban is szóda meg
keserűsómagnézium-klorid van (1-1 üvegben, maradékban meg kálcium-klorid meg kálium-bikarbonát). -
H74Bo
újonc
Szép napot.
Még egyszer a tamperről: itt hallgattam valakire évekkel ezelőtt megvettem és azóta vallom, a maroktampernek nincs párja.
-
válasz
mézespálinka
üzenetére
Az összetevőket asszem borászati boltban meg lehet venni nagyobb kiszerelésben. Menőbb arcok receptet is kibeszélték a koncentrátumra itt korábban. A cseppentő már megvan lótuszból és készen is vagy.
Nem tettem próbát és az én ízlelőbimbóimnak valszeg mindegy is, de az a sejtésem, hogy az elemi összetevők tisztább ízt adnak, mint a szóda+keserűsó pancsolás.
Ám az is kétségtelen (ld. ratyi ízlelőbimbók), hogy Balatonon a felforralt Mizse ásványvíz - egen, szénsavas - plusz desztvíz kombó igen finom végeredményt produkált kotyesszal, széles spektrumban (~80-150ppm TDS). -
headhunter86
senior tag
Reggeli rituálém, kicsit összevágva.
-

ha a porkoles alatt nem is, szerencsére a daraloba töltés előtt kiszurtam...
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
akkor én kérem, fateromnak tökéletes lesz
-
Alabástrom
senior tag
Ha jól sejtem, valami ilyesmit neveztek "maroktamper"-nek:
Ingyen elvihető, pontosabban Foxpostért. -
bbuffy
senior tag
Tampertéma.
Maroktamper sztem is borzalom, a rugósok elég jók, de ott is nagy a szórás. A klasszik tamper na az adja a mai napig nekem. -
-
lojzi1
csendes tag
A vízkeveréssel kapcsolatban kérdeznék. Lotus drops-szal kevertem vizet, a Rao/Perger verzió jött be legjobban, de ez igazából lényegtelen a kérdést illetően. Erről a vízról ezt írja a Lotus kalkulátora, ions (mg/l):
Mg:15
K:16
Ca:11
Na:9
Cl:62
HCO3:49
A kérdésem igazából az, hogy az Mg-t és az Na-t lehetne-e keserűsóval és szódabikarbónával megoldani a Lotus drops helyett és csak a Potassium Bicarbonate-ot és a Calcium Chloride-ot csöóögteti a Lotus-ból? Odáig eljutottam a Coffe Water Super Calculatorral, hogy megvan az Mg: 15 és Na:9 keserősóból és szódából, de mi legyen a káliummal és Kalciummal? Azokat csöpögtessem csak bele a recept szerinti mennyiségben? -
Láttátok hogy készül az Option-O egy új, P64 utóddal?
Nagyobb, mágnessel kivehető kés, csiga rendszer… minden nap elhintenek egy új infót róla Instagram sztoriban.
(Mindent nem jegyeztem meg, de lassan bemutatják)
Csak ha valakit érdekelne gondoltam bedobom
-
One11-nél mikor gondolták, hogy felső kategóriába árazzák a középszerű kávéikat?
Konkrétan Manhattan, Friedhats, LaCabra árban mozog ill felette...
-
danbenzin
csendes tag
Koffeinmentesből a Concept kolumbiaiját a gyümölcsös kávék kedvelőinek tudom ajánlani, ha netán a decafot keresők közül vagytok és ezt még nem próbáltátok volna.
-
Peti...(16v)
tag
Szerintem pont ettől nagyszerű, hogy egyszer belövöd a magasságot, és utána nem nyúlsz hozzá, csak lenyomod. Persze ha magas a töltet a kosárban, akkor félremehet, de alap, hogy ne legyen az. Én tűs oszlatás után lecsapom a kosarat párszor a pultra, egyenletes lapos és vízszintes az őrlemény, majd lenyomom. Sosem megy félre, nem tud.
A Normcore-ral az a bajom, hogy nem érzem, hogy sok vagy kevés az őrlemény, ezért rá szoktam próbálni tamperelés után a Lalitamppal, de ennyi erővel ki is hagyható a folyamatból. Ja, és az sem tetszik, hogy marad a kosár szélén feltapadt őrlemény. -
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ha túl sok a kv a kosárban és nem jól van belőve a magasság akkor simán félrenyomható. A rugóssal ilyen nem fordulhat elő.
-
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
a maroktamper óta ez az egész téma nem is létezik, az ugyanis megoldja a valódi feladatot, míg ezek a csodabizgertyűk pont nem (attól még kétségtelenül szépek és simán lehet jó élmény használni).
más: voltam tegnap a DAM nevű helyen a mol torony mellett, crackerjack kávéjuk van, mivel otthon presszóztam már, kértem egy filtert. sajnos csak batch brew volt, de friss. később kiderült, hogy "egyébként ugyanaz a kávé, mint ami az egyik presszó őrlőben is van". olyan is volt, a saját filter pörijeim szintje kb., de messze volt egy vibrálóan gyümölcsös, savas filtertől.
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
Nem mondtam, hogy jobb. Egyiket sem próbáltam. A NC v5-ös is már ilyen "felhúzós" mint a Force tamper?
-
válasz
Alabástrom
üzenetére

22k-ért elhozható most előrendelve a Timemore tampere ami működésben sztem olyan mint a Force csak 5-öd annyiba kerül. -
Peti...(16v)
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Vagy várja meg a V6-ot
Én nemrég kíváncsiságból vettem egy V4-et, de nem jött be, megy a fiókba és visszatérek a hosszú évek óta használt és jól bevált Lali-féle maroktamperhez.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Kaptam jópár kérdést priviben, hogy megérie-e Normcore V4-ről V5-re váltni, merthogy én "váltottam".
Baromi távol áll tőlem, hogy bárkit is rábeszéljek, hogy csomó pénzt költsön egy tamperre. És ennek a "megéri-e" dolognak ezen a szinten nincs is értelme. Nem, nem éri meg. Ezek a cuccok nem arról szólnak, hogy megéri. Egy 3D nyomtatott műanyagtuskóval tamperelve pont olyan jó kávét készít egy ügyes ember, mint a világ legfancybb tamperével. Ezek inkább arról szólnak, hogy egy jó érzést nyújtsanak, kellemes legyen a használatuk, plusz örömöt okozzanak. Apróságok.Szóval ha valaki nyomást érez, hogy most váltani kell, mert kijött az új, a jobb, az felejtse el és örüljön a jelenleginek. De ha valakinek fontos a használati élmény, és szeretné valamelyiket, csak mondjuk az ár visszatartja (mert ugye túl alacsony
), akkor írjon és kitalálunk valamit. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
sejtettem, hogy valamelyiket dupláztad. ha nem lenne egy tadamm a szekrényben, meg lennék 110%-ig megelégedve a V4-el, elhoztam volna az egyiket.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
így, hogy egy kisebb kávézó tamperkészletét feldobtad, adódik a kérdés: mit tartottál meg?
-
-
Daneeka
senior tag
CMTP!
most látom wendelboe is árul tesztpörit
-
Alabástrom
senior tag
válasz
lojzi1
üzenetére
A célja az, hogy mindig ugyanakkora erővel tamperelj, ennyivel is konzisztensebb legyen a pogácsa. Nyilván enélkül is lehet mindig pont ugyanakkora erővel nyomni, ha valaki ügyes. Illetve megoszlanak a vélemények, hogy mekkora jelentősége van a tamperelés erejének. Én egy V5 click tampert használok, nekem egyszerűen jó érzés.

Ja, és amúgy a V4-be bele lehet tenni a V4.1 rugósszerkezetét, ami szintén click. (Nem tudom, hogy ugynaz a lágy click-e, mint a V5, vagy valami csattogós, sosem volt a kezemben V4.1)
-
lojzi1
csendes tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
A Normcore V5-nél a click-nek van bármi hozzáadott értéke? Egy V4-et használok.
-
Speti69
csendes újonc
Ha jól látom, az egyik 5ös, a másik 7es őrlőálláson készült, tehát a 2 közt van még 1

A másik dolog, hogy 2es kifolyó van rajta, így a kevesebb mennyiséget még 2 oldalra is vezeti.
Az őrlőben jócskán van pangó, így egy állítás után a 2.kávét nézdd.
Számít még az előkészítés is, ha csatornásodik, gyorsabban lejön.
Amúgy meg nyomdd olaszosan. Kb 20-25 mp alatt jöjjön le mindig a kívánt adag. 30 lett? Az sem baj
Lényeg, hogy ízlik! -
Akkor ne a lefolyással foglalkozz.
Legyen meg a 25mp (valamelyiknél nagyjából meg is volt - gomb megnyomásától számold), a a sok robuszta miatt inkább ristretto irányban (1:1,5 arány, de nagyon max 1:2).
A kevés krém jellemzően a nem túl friss bab eredménye. Ez okozhat lefolyás anomáliákat is (gyors, spriccel, nem szép). De végső soron az íz számít. -
Alabástrom
senior tag
Most láttam, hogy már a Normcore-nál is van 58 -> 49 step down basket, ráadásul egyből standard-flow és reduced-flow változatban is. (Csak az ára kicsit elgurult, ennyiből megvan a Sworksdesign is... Mondjuk ennél szinte nincs holt perem, lehet, hogy a sworks step down billet konkurenciájának szánják.)
-
danbenzin
csendes tag
válasz
Mano66
üzenetére
1 adagosra LM klón vagy VST szokott lenni ajánlva hoffman_ tapasztalatait olvasva
-
Alabástrom
senior tag
Eladok pár cuccot, ha valakit érdekel:
Normcore Slim Bottomless portafilter
Normcore Click-Tamper V5
Normcore rugós Tamper V4
MHW-3Bomber Click-Tamper
természetesen mind 58mm-es.illetve van egy csavargatós-headspace tamper is, úgy sejtem, Fragola keze munkája. Ennek mennyi lehet a reális ára?:
Köszi! -
dane
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen szerintem az íze rendben van. Teljesen okés. Kicsit lehetne a crema masszívabb de így is elfogadható.
Mano66: ez ízlés kérdése. Elég szubjektív hogy mi a jó és mi a rossz.
-
Mano66
senior tag
válasz
Mano66
üzenetére
Pl : [I.M.S 1 csészés szűrő 6/9 gr ] Ehhez kell tamper + tamper segéd.
Vagy [IMS Lelit - E61 10-12g 58mm-es] ez már két adagos. De ezek nem biztos, hogy jók a te gépedhez. Csak azért linkeltem, hogy tudd kb milyen méretű kosarakat nézz a gépedhez.RetepNyaraB : [Laurino Rossi Ross] A 40% Rubusza nem sok jóval kecsegtet.
-
-
Mano66
senior tag
Ezt a fajta egy adagos kosarat dobd ki. KB használhatatlan. Ne várj vele szép lefolyást. Van az egy adagos kosárra ajánlás, hogy melyik jó. De ahhoz kell másik tamper + tamper segéd. Keress vissza a topikban. Vagy használj IMS 12/14g-os kicsi két személyes kosarat. Ez a megoldás olcsóbb és jobb eredményt kapsz.
-
dane
senior tag
Egy SAGE SES876BSS-em van, semmi módosítás nincs rajta eddig. Belső őrlő 3-ason van a külső pedig 6-7 körül. A jelenlegi kávém Laurino Rossi Rosso. 1 adagos kosarat használok, nem szoktam duplát főzni. A kávé lefolyásával van problémám, egyszerűen nem sikerül elérnem azt, hogy egyenletesen folyjon le a kávé (vagy csobog, vagy csöpög vagy mindkettő
).
A kávé pogácsa: [link]
Próba 1: [link]
Próba 2: [link]Van tippetek amivel segíthetnék ezen?
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Kaptam a fülest, hogy a link valamiért megmakkant. Lassan írom, vastagon szedve, hogy el ne bénázzam... kavenapja.hu
Nevezés az oldalon lefele görgetve a fotó feletti sárga "NEVEZÉS ITT" feliratú gomb megnyomásával. Sajnos a link nem tilt le, ha betelt a mezőny. Nem tudom, hogy áll. A szervező is üveghangon pörög, és kölcsösen nem érjük el, alkalmatlan időben keressük egymást, ergo nem tudom, hogy áll a létszám. A lényeg, ha visszaigazolják a nevezést, akkor összejött.Noémit (a vásár szervezője) is többen kérdezték hitetlenkedve, hogy a nevezési díj fejében (60 000) tényleg megtartható a Roastino és a szélfogó. Igen. Efölött ugye jár még 1500g fenszi zöldkávé a Xorxios, spanyol zöldkávéforgalmazótól, és 2 (azaz kettő) belépő. A Pörkölőket jővő héten már fel lehet nálunk markolni, és szorgosan lehet gyakorolni október 4-ig.
-
-
bluesfan
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Élek a gyanúperrel, hogy a legutóbbi tp rendelésemmel a Sarkin kenyaiba sikerült tenyerelni. Az utóbbi idők egyik legjobb fogása.
Filteren a Warda Costa Rica is szenzációs.
Borból Folly Arborétum '23-as rajnai. Zseniális.
Ha most vasárnap lenne a választás, ezekre szavaznék. Az élet szép! -
Toobee
veterán
Aki szereti a nagyobb csészéket, annak van a Lidl-ben olcsó kézműves. Egy pici bajom van vele: a lezáró miatt kicsit szélesebb a szájánál, hogy megfelelően tudjon ragadni a lezáró. 699 Ft azt hiszem töltettel együtt. Csak régi képet találtam róla a neten, de ezt kell keresni. Egy dupla így néz ki benne.

-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azokban a korokben gondolom az olaszok is bolti szenet isznak/kavet sem tudnak csinalni
. -
Apophis
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezek mik?

-
Jolida
tag
-
A július végi CM-ből a burundi és a kenyai filter is valami parádés lett. Utóbbit jelenleg Balatonon egy kétszemélyes mokaexpresszel gyalázzuk meg; csodálatos.
De a jelenleg is futó ferment braziljuk is pompás. Ezt még a "drága kávék" téma margójára. A mindennapi tökéletesség, 19k\kg áron. Előfizetve már nem is tudom, de olyan 13-14k-ra jön ki (..?).Wannabe connoisseur körökben divat olyasmit mondani, hogy "mondjuk szerintem a CM sose nagy szám, én nem kedvelem különösebben" . Lelkük rajta.
-
Cathfaern
nagyúr
Hozzájutottam egy US verziós Fellow ODE 2-höz. Fixen 120V-os tápja van, motor elvileg 150W. Elektromossághoz nem nagyon értek, de annyi azért meg van, hogy ehhez kell egy feszültségátalakító. Elég ha veszek hozzá egy mondjuk ilyet? [link] Mennyire szokták ezeket reálisan méretezni?
-
emiki6
veterán
Hétfőn voltam a 42 pörkölőben kávét venni és pont összefutottam a 42 megalkotójával. Kicsit beszélgettünk és mondta, hogy csütörtökön lesz eseményük. Ha érdekel valakit:
[link]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ja, ez a deal, amig be nem telt a mezony. Elso mintaporkolo versenyt csak egyszer lehet rendezni :-). De ha jol sikerul, akkor lesz s bazaron is. A WOC-on meg tuti. Sajnos en ezt nem latom, a nevezeseket csak azt tudom, hogy enged nevezni a szervezo oldala, akkor is ha betelt a nyolcas keret. A visszaigazolas szentesiti a reszvetelt. Roastino/szelfogo/zoldkave/belepo2x az vastsgon 120e HUF folotti ertek.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Mármint a 60ezer Ft-os nevezési díjért kap az ember egy Roastinot és másfél kiló zöldet?
-
Kávé Kálmán
tag
Csak dióhéjban: A kávé napján támogatjuk a mintapörkölő bajnokságot. Hát persze, hogy Roastino-val. Még néhány hely szabad. Nevezés itt. A nevezés a visszaigazolással válik érvényessé!!!
Versenyszabályzat alább:
Első alkalommal zajlik pörkölőbajnokság A Kávé Napja keretében. A Roastino kávépörköléshez szükséges alapfeltételeket biztosító forgódobos mintapörkölő. Minden paraméter a pörkölő ügyességén, rutinján múlik, és kifogástalan mintapörköléseket produkálhatunk vele.
Két feladat lesz a versenyen:- Crack-re pörkölés, megadott időre.- Színre pörkölés megadott agtron-ra.
A verseny menete:
- Roastino-t halogén melegítővel kell használni (zárt térben nyílt lánggal sajnos nem babrálhatunk).
- 75g batch-ekkel számoljatok-Két fordulóból áll a verseny. Az egyik a színre pörkölés a másik a crack-re pörkölés
- Egyszerre két versenyző pörköl a színpadon
-Minden körben a versenyzők egy kalapból kihúzzák a feladatot.Első körben a feladat lehet:A crack 6 percnél legyen. Mosott vagy száraz feldolgozású kávéból.A crack 7 percnél legyen. Mosott vagy száraz feldolgozású kávéból.Az óra akkor áll meg, amikor a három bíró elfogadja a crack-et (amikor már a reccsenések gyors egymásutánban követik egymást).
Minden másodperc eltérés 1 büntetőpontot jelent.
Második körben a feladat lehet:
Világosra pörkölés. 6-8 perc között.Mosott vagy száraz feldolgozású kávéból.Közepesre pörkölés. 7-9 perc között Mosott vagy száraz feldolgozású kávéból.Minden versenyző a gyakorló kávé mellé kap két színmintát. Pontos agtron számmal.A mintáknak az agtron színét kell megismételni, vagy megközelíteni. Az őrölt kávét fogják a bírók agtron mérővel mérni.Minden agtron egység eltérés 1 büntetőpontot jelent. Aki nem a megadott időn belül végez az +20 büntetőpontot kap.
Értékelés:A legkevesebb büntető ponttal rendelkező versenyző nyer.
A szervezők biztosítják a nevezési díj befizetése után:
A gyakorláshoz:
- Roastino pörkölt (választható)
- 750g mosott feldolgozású kávét a gyakorláshoz. + 2 színmintát
- 750 g száraz feldolgozású kávét a gyakorláshoz. + 2 színmintátEzek a kávék megegyeznek amit majd a versenyen kell használni.A Roastino használatról eligazítást a gyártótól kaphattok a személyes átvétel során vagy ha futáros kiszállítást kértek egyedileg telefonon. Csak alapinformációkat fogtok kapni, a versenyen való eredményes részvétel kulcsa az otthoni gyakorlás lesz.A versenyen:
-Belépőt a rendezvényre. plusz 1 fő részére is.
-A verseny napján korán reggel gyakorló idö.
- halogén melegítő
-Kávét ami megegyezik a gyakorló kávéval.
Nevezési díj:60.000 Ft, (Roastino mintapörkölővel)
20.000 Ft (Roastino mintapörkölő nélkül)Jelentkezési határidő: szeptember 15.Létszám: max 8 fő
-
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
én ebbe a "boros utcába" már nem szeretnék belemenni, kb. 15-20 éve kijöttem belőle, leléptem az ilyen-olyan pro fórumokról stb. tudom, hogy mi ízlik, kontextusba is tudom tenni, tartalomként már nem érdekel, csak kulináris élvezetként.
a kávé egyre inkább dettó.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektronikus zene topic
- NVIDIA® driverek topikja
- Apple asztali gépek
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Gombászkönyvek egyben
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(Mindent nem jegyeztem meg, de lassan bemutatják)