- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
170e a komplett legolcsóbb szett. hát, ouch.
-
WarLock07222
tag
Ez a Java Frinsa Collective a CasMo-tól nem aratott túl nagy sikert itthon. Alapvetően filter pörkölés, de így szemre azért elég sötét. Próbáltuk filterként és espressoként is, de ez a "kapor" nem annyira a szívünk csücske
Igazából ételekben sem tartozik a kedvencek közé, szóval nem tudom miért gondoltam, hogy majd pont a kávéba illik bele. No mindegy, egy próbát azért megért. Az mindenképp jeles, hogy valóban hozza az ízjegyeket, de leginkább tényleg ez a kapros vonal dominál.Szóval... valaki esetleg vinné a megmaradt adagot? Még olyan ~150g van a 200g-os csomagban, és dec 28-i pörkölés, ami tegnap lett felbontva. Úgyhogy ha valakinek kell, akkor vigye gyorsan, amíg nem döglik le
-
norkov84
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Mi itthon (bwt-s konzultációt követően) az Aqa Drink Pure-t használjuk bő fél éve: [link] kv, tea, ivóvíz, főzés. Ezzel etetem az R58-at is. Lágy víz, előtte pár hónapig bwt kancsó ment, az R58 tartályában pluszban oscar párna is. Nekem ízben egy kicsit jobb lett a kávé, de nem vagyok nagy íz szakértő.
Pont ez volt a cél nálunk is, hogy ne kelljen külön víz meg szűrő, hanem minden erről menjen. Egyébként a szűrő (bwt infó alapján) ugyanolyan, mint a bestmax, csak más a “fej”, mivel ez lakossági, előbbi vendéglátós, és így különböztetik meg. Nem próbáltam korábban sem Nordat, sem kevert vizet vagy bestmax-ot, így nincs összehasonlítási alapom azokhoz. De mondom, mi elégedettek vagyunk. Most az MP400 patronban még kb. 200liter van hátra, augusztus közepén cseréltem (2 felnött, 2 gyerkőc). -
SteelCowboy
csendes tag
Feladom a próbálkozást a Bagira kávékkal.
A hat rendelt csomagból négyet majdnem elfogyasztottam úgy, hogy egyszer sem éreztem azt a "hűdejólett" érzést...
Próbáltam háromféle vízzel, két őrlővel, presszóra és még a filternek is többször nekifutottam, de nem jött be. Nem fikázom az anyagot, simán bevállalom, hogy én vagyok a balf@sz.Szóval a megmaradt két bontatlan zacsit eladnám 2000Ft/zacsi + Foxpost áron, ha valakit érdekelne. (bocsi, hogy megkerültem a hivalos utat, de a hardveraprón nem tudom, melyik kategóriába férne be). Kávékról infók a képen.

-
Peti...(16v)
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Nekem is megjelent egy kis foltban a rozsda, amit annak tudtam be, hogy én a dugattyút is elő szoktam melegíteni, és így sokkal hosszabb ideig van kapcsolatban vízzel (párával), mint ha csak húzásnál lenne használva. Így viszont megnyugodtam, mert ezek szerint könnyen tisztítható. Kösz, hogy kitárgyaltátok!

-
Peti...(16v)
tag
válasz
Parci
üzenetére
Van, de elég sokat megy mellette a kézi és a hidegvíz.
Egyelőre én is ódzkodok a külön csapteleptől. A szűrő ára is visszatart, de ha univerzális megoldást adna, akkor éves szinten még spórolnánk is vele. Viszont ha külön kell ivóvízre és kávéra is patron, akkor már nem annyira, meg az elhelyezés se egyszerű... -
sz.zs.
őstag
válasz
Papacoffee
üzenetére
külső átmérő 6,5 mm, de mint írtam, adták mellé a szettben. nem tudom hol kapható.
Zoli1222: én szállítással 88,5 euróért látok ott, ami kb. 32500.- ft. Itt 35.000.- én nem rizikóznék ennyiért az esetleges garanciáztatás miatt. Nem mintha el szokott volna romlani, de ki tudja?!
-
Zoli1222
addikt
Szerintetek meg merjem venni amazon-ról a graef cm 702 darálót? Szállítással együtt is olcsóbb 7-8000huf-fal, mintha itthon venném meg!
-
iatti
aktív tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
nálam most fogyott el a norda. vettem dm-es vizet. orosz rulettet játszottam,és raktam bele 0.3 szódát meg 2g keserűsót. mintha éreznék benne valami kesernyét. ahogy látom evvel is el lehet szórakozni,mire valami megfelelő arányt talál az ember. de lehet visszaállok nordára.
-
Papacoffee
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nekem Aquativ Flodravin van előtte. Ez egy elektromos impulzusos kütyü. A két elektródája a bojler feltöltő flexi csövére van tekerve. Erről az ágról kapja a mosógép is a vizet. Azért így lett megoldva, mert a vízóra után nem tudtam elhelyezni.
Én 7 év után nyitottam fel először a 120 literes bojlert
. Azt mondták, hogy a magnézium anódot ne is keressem, a fűtőszálat meg majd vésővel kell kiszabadítani. Ehhez képest a magézium anódon két helyen volt olyan ötforintos nagyságú hiány a fűtőszálnak meg a nyakán volt némi lerakódás amit kézzel le lehetett dörzsölni. Cserébe volt a tartályba két vödör mészszerű homok
-
kisati748
csendes tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
Mi ezt [link] használjuk 8 éve. Az utóbbi 4-5 évben a nanomembránt veszem, azzal 120-130 között van az oldott ásványi anyag. Fél évente cserélem a szűrőket, az évi 10 ezres költség, két évente pedig a membránt.
A leves is sokkal finomabb.
Én ezután még betettem egy kationcserélő gyantát abból veszem a vizet a kávéhoz.
De, Fragola biztosan többet tud mondani róla. -
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
nem tudom, hogy van-e mosogatógépetek, nekünk van és a melegvízre van kötve (a háztartási villanybojler elé meg egy vízlágyítót kötöttem). szóval a konyhai hidegvíz nincs borzasztó sokat használva, így sima kétutas mosogatócsaptelep hideg ágára tettem az aktív szenet és kész.
megmondom őszintén, nem állok készen még rá, hogy 30e ft-os betéttel etessek plusz egy ilyen kis csaptelepet a konyhában. talán majd egyszer.
-
iatti
aktív tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
azért egy fragola féle gc rézbojlerrel nem éppen belépő szint
veszel hozzá egy mazzert,pont tegnap írtak itt egy jollyt 90-ért. aztán révbe értél
pesten meg van még talán a norda víz. én is most szóltam havernak hozzon 5-6 zsugorral olaszból. avval egy évig elleszek. -
bl4ze
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Olasz, sötét, krémes, ennyit tud.
Ennél azért szerintem több a P&Y decaf
-
-
72lakiluk
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
nálunk is bejátszik idén a konyhafelújítás, a lehetséges összegből kihúzom a maxot remélem
ebbe persze beleférne akármilyen készülék is a pult alá. Minden fronton melyik a leginkább ajánlott otthonra ? Ivás és kávé főleg. Főzés nem annyira
az asszony nem anyósomra ütött ezen a téren
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Szerintetek milyen eszköz toleráns a vízminőséggel szemben? III. kerületben nálunk szerintem iható a csapvíz, persze vízkőre már problémásan kemény lehet.
Pár hónapja read onlyban követem a fórumot, jó lenne itthon iható kávét inni. Közben oda jutottam hogy a minimum belépő gép amit szívesen megvennék az egy fragola féle GC + réz bojler. Ez már alapból olyan "drága" (egy laikusnak) hogy érdemes lehet egy jobb örlőt is venni mellé, ez meg már jó messze van a Baby + Graef kombótól. Ha ehhez még külön csaptelepet meg szűrőt kell szerelni (albérletbe nem is biztos hogy ok), vagy valami óriás kannában kevergetni a vizet az nálam már elfogadhatatlan macera.
Filter vagy manuális gépek (Flair, Robot, karbantartás szempontból biztosan) jobban elviselik a nem tökéletes vizet ? -
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mit értesz azalatt, hogy sötét blend pörikből szoktak ilyet csinálni? A zöld nem lehet sötét.
Rengeteg eljárás van, minőségi arabica tételek is, csak keresni kell, hogy kinek melyik jön be.
-
bl4ze
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
Az, hogy 11 hónapos pörkölés.
Gondolom itthon vetted.
Ezért (is) vásároljuk kintről a kávét, mert a legtöbb itthoni kereskedő rohadt régi, döglött kávékat árul - és még drágábban is mint kint beszerezhető
-
Dare2Live
félisten
minőségi koffeinmentes kávét keresnék. Szemeset ha lehet. Kotyogóba. 10.000ft/kg fölé csak indokolt esetben mennék.
Brutál kávésnak kell minőségi koffeinest kell lassan kiváltani. 4 személyes kotyogóval indít reggel aztán délben rádob mégegy 4személyest és ha lesz koffeinmentes sztem este is legurít egy 4személyest.
Pécsen vagy rendelve.
-
sz.zs.
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
A februári pörkölés januárban
Fordítva jobb lenne
-
MPowerPH
félisten
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ez biztato. Akkor beszerzek egy ilyet is.
Nem tudjatok, a Brewtus volumetric pumpaval tenyleg tud szivni barmifele tartalybol? Csak addig, amig nem lesz lehetosegem direktbe kotni. Videoban lattam, hogy a csoka muanyag tanbol feedelni, es mondja is, hogy par customer is igy hasznalja.
-
-
Zoli1222
addikt
válasz
Ketchup2020
üzenetére
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
hát, én simán rákötöttem ezt a két szűrőházat a konyhai hidegvízre. valami 6+ köbmétert írnak a szénszűrőre

-
-
sz.zs.
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nekem nem finom, nagyon nem. Sztem max. főzésre lehet jó.
Papacoffee:
Ha a szűrőfej és a csap közötti csőre gondolsz akkor az egy teflon cső amiből egy 1 m-es darabot adtak a szettben. Szintén adtak egy ehhez való gyorscsatlakozós közdarabot, aminek a másik fele 3/8 hollander. Ilyet lehet kapni külön is.
Nem találtam erre vonatkozó előírást. -
Papacoffee
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
A bekötéshez használt cső micsoda név szerint, hol kapható és milyen szerelvények (hollander) kellenek hozzá? Van-e arra előírás, hogy a szűrőnek maximum milyen távolságra lehet lenni a géptől vagy a falicsaptól? Ezt azért kérdezem, mert a sarokszelep felett szeretnék egy víz kivételi helyet úgy ahogyan itt a képen és ettől 3,5 méterre van gép amit a szűrt vízhálózatra kellene kötni.
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
mi ivóvíznek egy darab aktív szénszűrőt (meg egy 1 mikronos sima szűrőt) használunk, kb. 1000+700 ft egy negyedévre.
-
Ketchup2020
lelkes újonc
-
Glottis
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Én azóta is a CG1 produktumával etetem az általad hozott Gaggia Classic-ot, már van némi tapasztalat azóta. A 3, 4 -es beállításon egész értékelhető kávét csinál, szerintem. Bár az nyilván torzítja a képet, hogy ennél drágább darálóm még nem volt, kicsi az összehasonlítási alap.

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Paciknál tapasztaltam nem lényegtelen ingadozást a minőségben, ami vsz. a pörkölés utáni kornak köszönhető.
A Gayo Mountain nekem kicsit fanyar-földes, de epként ízlett. A Gitegá-t viszont egyszer olyankor fogtam meg, amikor elég friss volt, és úgy már a "nagyok" kávéit is közelítette.
Azt is tapasztaltam náluk, hogy a 250g-os kiszerelések mintha nem volnának olyan frissek, mint a kilósok - fene se érti, de tényleg. Őröltem finomabbra, de akkor sem hozta, amit illett volna (...és amit már kilósnál ugyanabból húztam). -
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem nagyon adja az a Rwanda (is)!
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na elfogyott végre a 25 deka Rwanda Gitega Hills. Egyetlen egy iható csészével nem sikerült előállítanom belőle. Tiszta sikerélmény.
Viszont a mostani Gayo Blue Mountain visszaadta az életkedvem. Lehet, hogy ez kevésbé háklis/common indonézabb kv, ám legalább működik nálam is
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Mall.hu-n most aránylag jó ára van, 354k és ajándék bcg820 őrlővel, azért talán 65-70-et lehet kapni akkor már tűrhető.
-
Peti...(16v)
tag
-
bl4ze
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
Barbera Mago-n szinte nincs is crema? Uhh akkor ott valami nem klappol.
Vagy egy 2 éves kávét bontottál, vagy készítéskor van hiba mert ez elég crema bomba. (70/30) -
-
Ketchup2020
lelkes újonc
válasz
Zoli1222
üzenetére
Ahogy már írták a hario szerintem se ajánlott, régebben az volt az ajánlás hogy ezek már elég jók presszohoz (nekem a skeleton pró volt) de szerintem nem ideális mert gyárilag eléggé kodorog a tengelye tuningolni nem érdemes. Nem igazán konzisztens az örlemény. Nagyon megneheziti a kezdeteket mert nagyon változik az őrlés minőség és sok a törmelék. (Soha nem tudtam hogy most mért nem lett jó a kávé)
Szerintem is minimum valami fém örlőműves kézi daráló (minimum 20e) vagy amit mindig ajánlanak Graef vagy valami használt ipari, ha nem akarsz sokat költeni. -
Sage bes 920-as gépnek mikor szaladt meg ennyire az ára?
már a 350k is erősen határeset volt érte. -
WiZARD
veterán
válasz
PetiCalvus
üzenetére
Lehet komolyabb késsel tuningolni kb mindent

-
iatti
aktív tag
válasz
PetiCalvus
üzenetére
ha "kellemes" méret legyen,akkor mazzer mini,58mm kés,ez van nekem is. bár sokan mondják,a mini-e/64mm/ jobb. de azért sötét pörivel megbirkózik
,meg csak jobb mint egy propelleres.
aztán van a mini-e,meg a jolly. ha a nagy test,nagy élvezet híve vagy
akkor vannak a nagy vasak. major, kony. de ezeket lehet már szigorú szemmel nézegetnék otthon a konyhapulton.
-
PetiCalvus
csendes tag
Igen, elég szimpatikus, és ha így ajánljátok a márkát, szerintem meg is venném ha már most aktuális lenne. Ilyen a formám, mire megvenném (február-márciusban lesz aktuális) addig már biztos nem lesz meg.

Egy nagyobb márkán belül, mint pl. a Mazzer már szinte mindegy melyik típust veszi az ember? Vagy a márka még nem garancia?
Illetve még az jutott eszembe, hogy a késnél van úgymond szabvány méret (mint ahogy a szűrőtartóknál is vannak méretek, melyek elterjedtebbek)? Ha esetleg cserélni kell később, vagy netán ha ezeket is lehet "tuningolni" mondjuk egy komolyabb késsel.
Az Eureka, mint márka hova sorolható? Kevésbé jók, vagy kevésbé tartósak? Újonnan egész türhető áron vannak. Mármint, hogy abban az árkategóriában is van, amiben én keresek.

-
kisati748
csendes tag
válasz
stereofan
üzenetére
A napokban én is ezen agyaltam, hogy még meg van.
Tavaly ilyenkor csináltam egy super jollyt karbaőrlősre és egy nap alatt többen is jelentkeztek rá.
Ezt a minit pedig 563-an látták a jófogáson és még megvan.
Több darab volt, és a legszebbet hagytam az utolsónak.
A jövő héten lesz karbaőrlős Super jolly 90 körül.Amúgy köszi fiúk az ajánlást.
-
stereofan
tag
válasz
PetiCalvus
üzenetére
én ezt ajánlanám, ha még megvan.
ha jól tudom ez egy megbízható fórumtársnál van hirdetve.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Okos Otthon / Smart Home
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Igazából ételekben sem tartozik a kedvencek közé, szóval nem tudom miért gondoltam, hogy majd pont a kávéba illik bele. No mindegy, egy próbát azért megért. Az mindenképp jeles, hogy valóban hozza az ízjegyeket, de leginkább tényleg ez a kapros vonal dominál.

. Azt mondták, hogy a magnézium anódot ne is keressem, a fűtőszálat meg majd vésővel kell kiszabadítani. Ehhez képest a magézium anódon két helyen volt olyan ötforintos nagyságú hiány a fűtőszálnak meg a nyakán volt némi lerakódás amit kézzel le lehetett dörzsölni. Cserébe volt a tartályba két vödör mészszerű homok
veszel hozzá egy mazzert,pont tegnap írtak itt egy jollyt 90-ért. aztán révbe értél
Fordítva jobb lenne
)
ennyire azért nem jó gép.
aztán van a mini-e,meg a jolly. ha a nagy test,nagy élvezet híve vagy