Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz
vicces1
üzenetére
Naked helyett ótvar kifolyó. Brrr, a hideg kiráz. Én már 2 felé is nakeddel nyomom. Aliexpressen lehet kapni ilyen kiöntős üvegpoharat. Sőt, itthon is. Ne kínozzátok a nemes nedűt holmi kifolyóval.
-
vicces1
aktív tag
Flair dilemma
Rutint szerzett pioníroktól kérdezem, ha a reggeli rutint szeretném kiváltani 2 főre a 2személyes kotyogó helyett (ami amúgy nagyon berögzötten megy már 8-10 perc alatt és még habot is lazán megcsinálom az egyik csészéhez FP-mikrow. kombóval,) akkor ennek van realitása?!
Okok: reggel is szeretnénk presszó élményt, nem a konyogó- brikka ízt, de a pumpa hangja nem engedélyezett ekkor, ezért csak a némafilm játszik ebben a napszakban.
Nyilván valóan csak a dupla kifolyó adná, a mennyiség elég lenne szerintem, ha kijön 40-45gr 2 felé.
Adriankoo-nál láttam yt-on ilyen modot, csak nem tudom, hogy ez stabilan reprodukálható, mert bemozdulhat a húzásnál, ferde a kifolyó stb. mindjárt nem jön le normálisan 2 irányba. (sokszor még fix nagy gépen sem)
Vagy ez miatt muszáj 2shot?!
Vagy akkor felejtős inkább a Flair a reggeli rutinnál? - mert erre se fél órán nincs, se 30gr-ot nem akarok letekerni.(bocs megint sok a kérdés, pedig nem az volt a jelem az oviba
) -
Tomi_Sci
őstag
Expolygonnál kapni Loxeal 55-03-at, ez nem olyan vészes árban, és nem szárad be (annyira). Nekem van egy bödön kék Loctite, azzal raktam össze, két pici pötty, így kézzel bontható a kötés, de azért kell rajta egy kicsit izmozni.
Szerk.: Amúgy vannak "reklámanyag kiszerelésű" Loctite csomagok, pár kart meg lehet belőle csinálni. Esetleg érdeklődj a kedvenc autószerelődnél
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nem hallottam még róla, de ez lényegében egy fúvókás Brikkának tűnik, ami inkább habsít mint nyomást növel. Nem győzött meg
#100319 vicces1: Ha Pro-sítanék akkor vennék hozzá való nyomásmérőt is. Csak szeretném nyitvatartani az opcióimat, ha nem lenne elég a Classic adagja. Meg akkor lenne két "fej" hozzá, lehetne két főre csapolni gyorsan

#100336 verti1: Azt egy kicsit keveslem, de nem most +2g-ért nem akarok kétszer annyit fizetni
Ha a Pro2 mondjuk 58-as lenne kétszer ekkora erőkarokkal, na az más
#100381 Kulbi: Én menetrögzítőzöm. Érdemes nem a piros Loctiteot rátenni
Amúgy ahol nem a menetben van, lemosható. -
bl4ze
veterán
válasz
WarLock07222
üzenetére
Köszönöm, ezek darabja kerül annyiba mint a két akciós irányfény

Ilyen kellene, az a CN-EU :
-
WarLock07222
tag
válasz
bl4ze
üzenetére
Ha gyorsan kellenek dolgok általában itt szoktam nézelődni:
https://www.conrad.hu/hu/uti-adapter-o0226312.htmlNem a legolcsóbb hely, de tényleg van náluk minden is, vagy 2-3 nap alatt behozzák a német raktárról.
Viszont ha ugyanúgy 220V (mégpedig ez a Type-A asszem az) akkor nem túl bonyolult rávarázsolni egy sima EU dugaljat. Ha gondolod segítek is vele.
-
bl4ze
veterán
OFF, bocsánat de tudom sokan vásároltok külföldről Ti is

Vettem 2 Xiaomi irányfényt, de kínai "dugós" csatlakozós mindkettő vége, átalakító nem jött hozzá. Esetleg tudjátok, hogy itthon hol lehet ilyet venni ? Rendelni gondolom nem érdemes, mert a posta több lenne mint a 2 "adapter". Ilyen kellene :

-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Ki hogyan szokta rögzíteni a szűrőkaron a kifolyót. Természetesen ritka, hogy jól álljon, pont a jó helyen legyen vége a mentenek. Használtam teflon szalagot, de nagyon kevés menet esetén és nyitott kifolyónál nem jó. Van aki használ menetrögzítőt? Abból van olyan ami élelmiszeripari engedéllyel rendelkezik, vagy ez felesleges?
Tudnátok alternatívát ajánlani a Molykote G-1502FM szilikon kenőzsírra élelmiszeripari minősítéssel, ami online beszerezhető?Köszönöm.
-
Akit érdekel a Roastopus sztori
[link] -
ZsZolee
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A kolléga megfejtette, biztos ennyivel vagyok erősebb és nem tökölök a tekerésnél.
-
bbuffy
senior tag
válasz
home.barista
üzenetére
Gene-el.
-
bbuffy
senior tag
válasz
home.barista
üzenetére
Letsroastcoffee, avxcafe, ahol van nagyobb kinálat élhető áron.
-
Nutra
tag
Van valakinek jó tippje Baratza Sette 270wi beszerzésre? Mostanában drágult (mialatt vacilláltam rajta
) Most a bartendersnél látom legjobb áron. Google keresés nem hozza az összes helyet, bár ahol még láttam ott még drágább. Valami tipp, amit esetleg kihagytam?
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Én Felicita ARC Baristát használok, úgy tűnik, hasonló a tudása. Hülyén hangzik, de nem szívesen léteznék nelküle reggelente. Automatikusan táráz, a lefolyás kezdetétől magától indul a stopper. Látod a lefolyás idejét és a grammot, ha nem ok. az arány, állítasz az őrlőn. Tud még telefonos app segítségével egy rakás dolgot: áramlási sebesség, stb. Ezeket nem használom. Usb-ről töltöm 3-4 havonta. Lapos, befér a csészék alá. Szerintem szuper...
-
iatti
aktív tag
ma feladták az angol "csodaőrlőt". mikorra érhet ide?
-
Toobee
veterán
válasz
üzenetére
Ezt írják:
1.
Note for early bird backers: If you pick add-ons other than the standard jugs, NanoFoamer, or replacement NanoScreens, those can only ship in February. You can add SGD$10 to your pledge, and we will make two shipments for you, if not, everything will have to go together in February.
2.
We experienced a small delay in our ocean shipment departure. However, we had some buffer built-in, so we are still on track with our early bird inventory for December delivery. It’s still too early to tell precisely when in December, but that will be clarified in our mini-updates as soon as we know.Serpenthelm: örülök :)
-
PetiCalvus
csendes tag
Sziasztok! Valakinek van esetleg eladó PID háza (110mm hosszú)?
-
hcstuning
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Most rendeltem V60-hoz pont, kíváncsi vagyok mit tud.
Mondjuk ilyet lehetne 3D nyomtatni is, amit szűkítőt linkeltél.
-
Toobee
veterán
válasz
adriankoooo
üzenetére
Akkor ez lehet a titka az EKG-nak. Marha jól lehet szabályozni. Ott fémháló van bent, ha jól emlékszem. Majd este megpróbálom lefotózni.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
Szerintem jó kanna (dizájn, méret, funkciók, minőség), de V60-nál nem lehet vele lassan önteni. Fogok hozzá venni egy flow restrictort.
"Állandóan összekevertem a forralást, az adott hőmérsékletre melegítést meg a hőmérsékleten tartást"

Bal alsó gombbal bekapcsolod. Bal felső gomb a gyorsforralás (100 fok). Előre kiválasztott hőfokok 5 fokos lépésekben: Temp Set balról a második gomb. Finombeállítás + -, hőmérsékleten tartás: hőmérő ikon.
Szerintem ennyiért megéri, aki ennél jobbat akar annak ott a Stagg 5x ennyiért.
-
Toobee
veterán
Téves rendelés miatt van egy AVX PRO7015 kosaram (15 grammos), BF-en vettem, beszerzési áron oda tudom adni: 3500 Ft
Illetve láttam sokan rámoccantatok a Nanofoamerre. Rendeltem még 1 db-ot, szerintem jönni fog az early bird cuccommal, ugyanis címmegadásnál engedett még egyet venni. 10.000 Ft. Az első jelentkező viheti.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Mi vele a gond? Lehet ezek csak nekem problémák Először is a 0,8l-jéhez képest szerintem baromi nagy. Kb. akkora mint a 1,5-es vízforralók. Maga a talprész is nekem túl nagy és rengeteg gomb van rajta, használati útmutatót meg nem akarom elolvasni, akkor szeretem az ilyeneket, ha az ember magától rájön hogy működik.. Állandóan összekevertem a forralást, az adott hőmérsékletre melegítést meg a hőmérsékleten tartást, Meg kikapcsolni se bírtam a végén, mindig meguntam és végül kihúztam. Van egy sima 1,5l-es aldi-s PID-es vízforralóm, 9eFt volt, ott 3 db fogantyúba épített gombbal megoldották mindezt, amihez itt egy vaskos talp meg pilótafülkényi vezérlőgomb kellett. Nekem a többek szerint nem túl jól ívelt csőrrel volt még a legkevesebb problémám. Szóval ezt a nagy 1,5-es kannát meg kellett tartanom, mert nagyon gyakran használom és a 8dl kicsi, egy második kannának meg túl sok helyet foglal, amikor az első is tud mindent, kivéve a hattyúnyakat.
-
Toobee
veterán
válasz
lojzi1
üzenetére
Mi a gond vele? Utazós szettbe gondolkodtam egy ilyen kannán, végül elvetettem az ötletet. Félek hordozgatni az EKG-t.
#100341Bazsee71: én is, hogy príma anyagot kaptam. A mai presszó már a Sette-vel készült, ~120 gramm kávé ment át rajta. Érdekesség, hogy a céges sokkal gyorsabb, mivel jóval durvább őrleményt kíván a Lelit.
-
-
home.barista
csendes tag
Kávépörköléssel kacérkodnék. Kaptam a páromtól egy kézi pörkölő serpenyőt. Esetleg van valami gyakorlati tanácsotok hozzá? Láttam már élőben nagy gépen pörkölést, a nagyon durva alapok megvannak. Ezzel van esély kellemes kávét pörkölnöm magamnak? Alapvetően a világosabb, enyhe közepest szeretem presszóra. Hol érdemes zöld kávé kapcsán körülnézni?
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Aki gyakran rendel zöldkávét, tapasztalt az utóbbi 1-2 hónapban lényeges drágulást? Sok helyen most van a szüret, van esetleg összefüggés? Régebben rendeltem a coffee 66-től, akkor a Santos br. 3200 volt, most 5100... De igaz ez az összes kávéjára. -
Toobee
veterán
válasz
yazoo1
üzenetére
Mármint mihez? Eszpresszó vagy filter? Ezeket nézd meg:
Grind size - itt hasonlítják is ismert dolgokhoz
Grind size - képekkel
Ez ilyen kis alterkisokos - Hario V60, Chemex, stb. -
Toobee
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Szóljatok, ha unjátok. Starfish filter presszóra is mehet, kegyetlen jó. Nem egy krematenger, azt gondolom sejti mindenki, de naked karral se volt spricc. Nagyjából azt hozza, mint filterben. Ma textilszűrővel készítettem el, szerintem jobban áll neki. A papírt nem annyira fogom erőltetni a jövőben. Fellow EKG kannával öntöttem, azon kívül, hogy PID-es, könnyebb is vele szabályozni a vízmennyiséget. A Hairo nem ilyen precíz.

-
sz.zs.
őstag
Felicita Incline Mérleggel van valakinek tapasztalata? Esetleg ebben a 30-40 000 Ft-os kategóriában van hozzá hasonló tudású? [link]
-
Toobee
veterán
13646 Ft ma a PID-es kanna a Tchibon.
-
gippazoid
őstag
Kotyogósból milyet ajánlotok? Tavasszal volt már olyan hogy két gépből egyik se volt jó, nem ártana valami tartalék megoldás.
-
Toobee
veterán
válasz
vicces1
üzenetére
5x16 gramm ment a lefolyóba, rendesen szarul éreztem magam, pedig direkt vettem bejáratós kávét, nem a príma anyagot pacsáltam. Azt csípem a Sette-ben, hogy síkba húzom, tömörítek és ez jön össze vele. Szóval csak jól kell megválasztani a gépeket vagy érteni kell hozzá nagyon, lásd manuál karos, bojlermentes topiktagok.
-
vicces1
aktív tag
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Na, a kezdeti tanácstalanság után eszembe jutott, hogy van 2 alátét a Sette csomagjában. Cégnél a Lelit sokkal durvább őrleményt kíván, mint a La Scala itthon. Ami itthon jó, az a Leliten úgy besül, hogy pár csepp se jön ki belőle. Szóval legfinomabb álláson még átzubogott a kávé, mondjuk a kis zacskós Kalmár meg pont jó volt, de sejtettem, hogy itt valami nem oké. Szóval most este ugrott be, hogy bele kellene rakni. Most vettem ki először a kést. Hát...remélem sokáig működni fog, de ennél műanyagabb már nem tudna lenni.
Majd a Kinuval szétbombázom, ha elromlik. A céges jól bírja. Szóval 1 alátét 7 nagy állításnyit finomít, tehát óvatosan, mert könnyen be lehet darálni a késeket. 6F-en kaptam ezt a csodát. Kicsit hosszú lett a fotózkodás miatt (15,6->49), de annyira nem is kívánta, hogy hamarabb lekapcsoljam. Tekerőt még ne nézzétek, az készül Tadammnál, ez a proto.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
verti1
üzenetére
Pont ezen gondolkoztam én is, szerencsére a pénztárcámra kedvező irányba billentetted a mérleg nyelvét :D
A Pro2-t akartam a nagyobb mennyiségű kávé miatt, de mostánaban 17 grammokat iszok és teljesen jól elvagyok, az meg gondolom sima a Flair Classicban is.
Azt esetleg tudja valaki, higy a Classic Plus még a régi, adapter nélküli portafilter tartós? Azaz ha akarom sem tudom fejleszteni Pro2-re?
-
verti1
aktív tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
adriankoooo: Magában rosszabb ahogy már írtam korábban, túl sok kávé oldódik fölé mint bármelyik gyárival. Viszont ezzel a spec. szimpla kosárral együtt használom a kettőt. A pogi teteje felett elég nagy a tér a kevesebb kávé miatt. Így tuti nem mossa szét a tetejét a felöntésnél és a kettővel kristály tiszta marad a víz.
coxymaxi: Egy szimpla IMS competition kosár alsó fele lett levágva. Lézerhegesztéssel lett egyesítve a felső rozsdamentes résszel és kapott egy műanyag gyűrűt. Egyelőre még én is barátkozom vele. A szigetelésből három készült, macerás a rögzítése. A háromból kettő nálam van. A harmadik független szakértőnél bizonyít, legalább is remélem, hogy jól viselkedik.
-
verti1
aktív tag
válasz
vicces1
üzenetére
A Kickstarteren és máshol is nevén nevezik a gyereket és pressurized portafilternek hívják. Saját oldalon flow controled, de ugyan azt jelenti végső soron. Ez a Neo azoknak lett kitalálva aki bolti téglával akarja etetni vagy nincs presszó képes őrlője vagy nem akar bűvészkedni. Egy Kinu-val, Mazzer-el és Gábor nyomásmérőjével és a minőségi friss kávékkal a pultodon nagyon gyorsan felejtsd el....
Lehet ugyan venni hozzá normál kosarat, de egyből olyat kell venni. Még jó, hogy megakasztott az amazon...
-
Toobee
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
Igen, ott nem is fogsz. Szerintem a 10-20 ezer Ft az még az a kategória, amit nem érdemes elkölteni őrlőre. Nem bántásból mondom, ugyanezt az utat megjártam én is. Viszont meg kell nézni az új AVX-es cuccokat, amiket ma láttam felrakva. 30K, jónak tűnik, aztán, hogy mi a valóság, azt nem tudom, de eszpresszóképes. Aliexpressen se kapod meg olcsóbban.
-
vicces1
aktív tag
válasz
verti1
üzenetére
Ez a fiatalember motivált ennél a pillanatnál!

Azért nem nevezném nyomásfokozós kosárnak, de igazad van, inkább elvetem. -
Sziasztok!
Jól látom a képeken, hogy a 1Z Presso JX-PRO örlő hajtó tengelye bit fejes? Tehát akár kis akkus csavarbehajtóval is hajtható?
Eddig a CM702-vel szemeztem, de egyre többet olvasok a JX-Pro-ról itt.
Sok előnye lenne, mert nem foglalna a pulton akkor helyet
- Presszóra tervezem használni -
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Okos Otthon / Smart Home
- Filmvilág
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Az a fajta egy vicc....
?

Ha a Pro2 mondjuk 58-as lenne kétszer ekkora erőkarokkal, na az más
) Most a bartendersnél látom legjobb áron. Google keresés nem hozza az összes helyet, bár ahol még láttam ott még drágább. Valami tipp, amit esetleg kihagytam?