Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
válasz
this_is_why
üzenetére
Én sajnos nem, pedig kerestem bőszen.
Ha esetleg tudnál, találsz - ne tartsd vissza
-
norkov84
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Én sokat nézegettem az ő profiljaikat, de véleményem szerint azok akkora vízhozamig elmennek, ami bőven több pl. egy szűkítőzött Gaggia-nál.
Nálam “faltól-falig” van a (portafilter alakú) Kalmár féle műanyag karral a szelep, így olyan 210fok a mozgatható tartomány. Ezzel zárt állapotból úgy 150g/30s-ig tudom nyitni, de már azzal is bőven felszalad az OPV-n beállított nyomásra.Így nekem a következő rugós-karos profil vált be eddig, főleg a Kalmár-féle kávékon: nagyon kicsit nyitva, lassú nyomásfelépítés 1-1.5barig, 10s előáztatás, majd lassan nyitva nyomás fel kb. 10s alatt 9barra (nyitás falig), innen lassan a csapolás végéig ejtem, lehetőleg lineárisan 5-6barig.
Bár Wizzard és sz. zs. tanácsára pont ma néztem a Banti Nenkán úgy, hogy előáztatás után csak 7barig engedtem és onnan le 4-ig a csapolás közben... tényleg mintha kevésbé lenne savas, kicsit édesebb-letisztultabb. Majd még próbálgatom ezzel. -
Toobee
veterán
válasz
WarLock07222
üzenetére
Sajnos még nem, csak egy fejhőmérőm van pluszban.
-
WarLock07222
tag
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Na, akkor előkerült nálam is a Nicaragua Pacaramara Natural. Citromlének nem nevezném, de ittam már izgalmasabb kávét is, azaz nálam bőven az iható kategóriába kerül. Rögtön kétféle elkészítéssel próbáltam ki, készült egy 16,5->35g, illetve egy finomabbra állított, hosszabb kivonatolással (0,5 majorral finomabb) 16,5->50g, fejhőmérő 92 fok körül mindkét esetben. Nekem az első ízlett jobban, egyébként az is kb fél major fokozottal finomabbat igényel, mint amiket általában iszok (ez az Etióp AVX-re is igaz volt). Délután megnézem filternek is.
Őrlőből nincs hi-end nálam, csak egy Sette 270 Wi.
-
this_is_why
csendes tag
Kaffeezentrale.de oldalon kívűl tudtok esetleg még olyan kávés webshopot (EU-n belül) ahol feltüntetik a pörkölési dátumot?
-
Bazsee71
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Átfolyásmérőt kiválthatod egy olcsó vízórára.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Kösz mindenkinek az utánajárást és a sok új infót vízügyben!
Akkor egyelőre úgy tűnik, hogy ha ivóvíznek és kávégéphez is ugyanazt a rendszert használnám, akkor a BWT a megoldás. Most már csak azt kéne eldönteni, hogy melyiket érdemes megvenni, a lakossági vagy a vendéglátós kivitelt?
Ha jól nézem, akkor egy ilyen V-s meretű Bestmax Premium patronnak ugyanannyi a szűrőkapacitása, mint az MP400 patroné (azonos vízkeménység mellett), cserébe előbbi 36e Ft, utóbbi pedig 45e. Ha félévente cserélem, ez évi 18e Ft diffi. Hosszútávon ez azért nem mindegy.
A szettek árában is van különbség, a lakossági szett ára 15% kedvezménnyel 143.650 Ft, míg ha a vendéglátóst összeválogatom magamnak, akkor arra 114.200 Ft jön ki, csövek nélkül. Ezekkel számoltam: Bestmax Premium V patron + flex fej + átfolyásmérő + 1-utas csaptelep.
Persze utóbbi esetben ez egy plusz csaptelepet jelent, de nálam ez nem jelentene akkora hátrányt, sőt...
Tehát ha nem tévedtem a fenti számításoknál, akkor a vendéglátós szett jobban megéri. Vagy rosszul nézek vmit? -
pbalint
csendes tag
Jól látom, hogy a 2 adag között nem állít az örlőn?
Érdekes.
-
hoffman_
nagyúr
ezt most csak úgy itthagyom: [link]
nem tudom elengedni a Dedica-t, nem visz rá a lélek még, hogy 200+ pénzt adjak egy Siliva V6-ért. szerintem még mindig többet tud az EC685, mint én, hiába próbálkozom. és különben is, szebb a kávé a végén, mint a La Marzocco
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk.: nagyon jó feelgood vidi, kellemes zene, szuper beállítások. kár, hogy elrontja a tejes mókával félúton, de azért innám.
-
WarLock07222
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezt az ellenségemnek se ajánlanám. Én ezzel kezdtem a kávés pályafutásomat. Legfeljebb arra jó, hogy elvegye a kedved az egésztől, ha ezt tényleg presszóra akarod használni. Egy french presst hunyorogva letekernék, illetve meginnék vele, esetleg a V60-vel lehet próbálkozni ha nem túl nagyok az elvárásaid.
Nálunk itthon egy ILYEN, Rhino van elfekvőben. Használni nem használjuk semmire, de élményre amúgy legalább 10x jobb, mint a linkelt Skerton. Presszót nem próbáltam vele, de nem hiszem, hogy túl jól teljesítene hozzá. Szívesen megvállok tőle, mert tényleg abszolút nincs elővéve.
-
Crondore
tag
válasz
Rush77
üzenetére
Én tegnap bontottam Nikarauga Pacamara Natural -t, nem hogy Niche közeli őrlőm nincs de egy cm702 -esel nyomom. Szóval ez az omni roast nekem új vonal. De írom a lényeget. Szimpla (tudom, tudom) ims szűrő, daráló állás ugyan ott ahol a olaszos vonalat darálom - ez nekem is furcsa volt alapból finomabban indultam, PID 95 fok. 11g -> 35 mp -> kb 35 ml. Igazából nem tudom mit kellene éreznem, de amit érzek: semmi citrom(olyat már ittam tudom milyen), inkább mintha cukor nélküli vegyes gyümölcs levet innék. Nekem semmi kv jellege nincs a megjelenésen kívül, azt is kicsit hígnak érzem, de úgy tudom az normális, crema kevés, az én ízlésemnek világos is de nem fehéredett ki. Amúgy nem tudom, lehet ti már ezt is citrusosnak éreznétek, és nálam tompább az erre valóérzékenység. El fog fogyni gondolom, de nem ez lesz a kedvenc vonalam kvból, viszont legalább ilyet is ittam/főztem.
-
Ketchup2020
lelkes újonc
válasz
gboszi
üzenetére
Szép estét.
Az elöttem szólóval kicsit vitáznék legalábbis én nem szerettem a hario skeleton prot a gaggia baby mellett. Nem konzisztens eredmény, sok törmelék szerintem enyit tudhat egy jól megválasztott Kínai Pl. alzánál vagy az árukeresőn. Én már csak a brikkához használom néha. Ha találsz egy tuningoltat használtan az talán.
Esetleg nézd meg az Avx-nél ott lesznek valami új örlők. Ott vannak olcsóbbak is. Én inkább próbálnék valami fém örlőműves darálot venni, azok inkább tudhatnak presszót. De az itthon nincs 20 ezer alatt.
-
Balus
tag
válasz
Rush77
üzenetére
Én is rendeltem a karácsonyi csomagból, csak zöldben. A 3 kávéból a Nicaragua Pacamara Natural volt az, aminek már az illata is ütős volt még zölden is. Kicsit olyan, mintha fermentált lett volna. A pörkölés után is nagyon ízlett.
A másik 2 kávé a csomagból inkább átlagos volt (Nicaragua Maracaturra Honey, El Salvador). A 2. pörkölés még pihen, remélem sikerül valami többet kihozni belőlük.
-
válasz
gboszi
üzenetére
Hario Skerton Pro
Ez szerintem a legolcsóbb, presszóképes őrlő, ha esetleg belefér. Persze nagy-nagy kompromisszumokkal, de elindulni valahonnan. Ha kotyogósra elég, akkor pl. Hario Mini Mill Plus. -
WarLock07222
tag
Szerintem írj nekik egy mailt, aztán küldd vissza Szegedre. Hátha megtudjuk hogy valóban lehet-e a Loringgal hibázni, vagy user error.
-
gboszi
senior tag
Sziasztok, kézi örlőt keresnék 10-15 a plafon. ha van valakinek megunt, vagy csereérett, vagy elfekvőben, vagy csak annyira akar segíteni nekem, szóljon. Köszi
-
bbuffy
senior tag
válasz
Parci
üzenetére
Igen, a vilagos nekem sem adta annyira. Ezt az utolsót ezért is vettem sötétebbre. Mondjuk párszor rácsúsztam már ami nekem barna az biztos jó dologra, és nem lett az igazi. Muszáj sötetebbre úgy látszik.
De a Hondurasinál meg forditva volt. Mondjuk az a kávé túl sokat nem tud gyümi szinten. Inkább a kakaó, mogyoró vonal.Most irt a német hogy van jó yirga készleten, jó áron. Onnan fogok rendelni kicsit többet. Amit ott vettem mind jó volt.
-
Rush77
aktív tag
Igen. Pont ez a bajom nekem is. Általában nekem valahol 10-15 között mozognak a kávék a Niche-el.
Ez meg most már 2-n van.
A Hybrid nekem is jó volt de ez sehogy sem adja ki.
-
-
bbuffy
senior tag
válasz
Rush77
üzenetére
Nekem van tőlük ebből a kávéból zöld, én pörköltem, igy másfél hét után már szepen beálltak az ízek, de nem egy Etióp varázslat. Fogok pörkölni kicsit sötetebbet belőle, talán az jobb lesz. Cortadonak finom lágy, kevés savval.
A hybride ből, jókat pôrköltem, nem túl vilagosra, de jó savak vannak így. -
-
gippazoid
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pár hete már ezt iszom, az elején nem volt keserű mellékíze. Kb. 1 hónapja lehet felbontva de nagy részét hűtőbe tettem és már abból főzök, ami szobahőmérsékleten volt az elfogyott. Annak a végén kezdtem érezni a keserűséget. De a hűtős is olyan.
-
-
gippazoid
őstag
Bolti kávé meg tud úgy pusztulni (a zárt zacskóban de szobahőmérsékleten és a zárt zacskóban és hűtőben tárolt adag is) hogy azonos körülmények között lefőzve keserű vagy keserűbb lesz? (Ha hagyom a gépet és a kart meg benne az üres filtert felmelegedni)
-
kr:sz
tag
Sziasztok srácok!
Mivel ez egy hardcore cafe csoport ezért félve hozakodom elő a témával, de mennyire bírna el a topic néha egy-egy matchás véleményt/beszélgetést?
Sajnos a tea topic több mint halott.
A matcha meg végülis a kávé tea változata, vagy legalábbis így talán jobb lenne itt a marketingje
Amennyiben maradhat, ti szoktatok fogyasztani? Honnan szereztek be normális alapanyagot? -
Rush77
aktív tag
Kipróbáltam az AVX Nicaragua Pacamara omni roastot és hát nem tudom.
Masszív citromlé 94 fokon de talán még több hő tudna ezen segíteni, viszont ennél van nagyobb gondom is vele.
A Niche-n már majdnem összeérnek a kések és még mindig átzuhan a víz rajta. 19g -> 17mp -> 45g. Összehasonlításképpen a legtöbb kávé nálam 10-14 között mozog fokozatban.Majd filterre kipróbálom hátha de presszóban nagyon nem adja.
Ellentétben a fentivel az AVX Nicaragua Hybrid az nagyon jó volt mind filterre mind presszóra de leginkább presszóra.
És most majd jön egy raklap Bagira (elszámoltam magam és 2 kilót rendeltem)

Mondjuk a napi 5-6 dupla miatt nem lesz gond. -
válasz
mézespálinka
üzenetére
élvezeti érték = az elkészült kávé íze? megeszem a kalapom, ha bárki kikóstolja a kávéból a kazán anyagát. szerintem ebben pont elhanyagolható a különbség. egyszerűen csak anyag/tudat, én is utálom az alut, inkább megfinanszíroztam a réztömböt

-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ugyanez van nálam is a konyhában ivóvíznek.
Érezhetően finomabb ez a víz (nem klóros ízű), de kávégépbe nem jó.
Mértem, ugyanaz a TDS-e, mint szűrés előtt.
Ivásra viszont teljesen OK.@Wizard + sz.zs, egyetértek.
Most nincs itthon klasszik kávé és 7 barnal nem megy feljebb a manométer. (6-7 körül készítem őket 10-15s előáztatással) -
mézespálinka
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Remélem makulátlan, 0. perctől kezdve diy vízzel van használva, csapvizet sosem látott.
Kérdés, hogy mennyi a különbség élvezeti értékben egy tuning alu vs rézkazán között.
Érdemes-e ezzel foglalkozni, vagy akkora különbség nem lesz, ami megéri a hercehurcát és a + pénzt (mert ugye akkor újra tuningolhatom az egészet, amire rájön a rézkazán ára...)
Szerinted/tetek?
-
JózsefK
csendes tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Mire leírtam, leírtrák.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Nem szoktam tukmálni senkire, az igaz, ahhoz túl sokba kerül, hogy bárkire rábeszéljem. Amikor a Tiédet csináltam, kb. 1.5 éve, akkor is sokat kellett rá várni, min. 1-2 hónapot. Most is 1 hónap minimum a várakozás. Nem is igazán az én bizniszem ez, hanem az esztergályosé. Nem reklámozom annyira, akinek kell, szól, kifizeti, és 5-6 hét múlva kész.
-
sz.zs.
őstag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Értem.
Hát ez így valóban más, viszont ha a bojler belseje makulátlan , akkor rézcsövezve eladható , ill. még az is megeshet, hogy Fragola beszámolja, egy kérdést megér. A rézbojlert meg nem szokta “tukmálgatni” senkire, hiszen így is várólista van 
WiZARD: a nagyon olaszos vonalnak szerintem jól áll, viszont a többinek valóban elég az 5-7 bar is.
-
-v-
addikt
Ha már flair-rel ilyen jól lehet okoskodni a nyomással, mi számít jó "profilnak"?
Lassan épül fel a nyomás aztán végig 9 bar? Vagy a végén érdemes visszavenni újra?
Tudom, biztos kávétól meg mindentől függ, de biztos van valami szokásosan jónak tartott. -
mézespálinka
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
De én nagyon is értem, amit írsz. De nem tudok mit csinálni azzal, ha automatikusan expolygonost rakott bele, nem a sajátját, a lehetőségről sem tudtam, hogy gyártott rézbojler kerülhessen a gépembe. Így ez a hajó már elment. Tehát most vagy élek tovább az aluval, vagy gépet cserélek, vagy újra tuningoltatom, általa gyártott rézbojlerrel, de akkor nem csak a kazánt, hanem a rézcsövet meg a többit is újra kell csináltatnom. (információim alapján rézcsövezés után nem cserélhető a bojler). Ez okott a dilemmámat.

-
sz.zs.
őstag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Lassan írom, hogy megértsd!
(boccs)
NEM létezik gyári rézbojler Gaggia Classichoz! De Fragola szokott gyártatni és beszereli a gépedbe. Ennél érthetőbben én már nem tudom leírni...
-
sz.zs.
őstag
válasz
mézespálinka
üzenetére
De Ő szokott gyártatni rézbojlert, amit beépít Neked!!! [link]
Miért kellene, hogy gyári legyen???
-
Toobee
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Az imént beszéltem telefonon a BWT-s emberrel, ő is a magnéziumos vonalat ajánlotta kávéhoz, azaz a Bestmax Premiumot, illetve a Grohe csomagos cucc is magnéziumos. AQA DRINK PURE, elvileg menne rá a BWTKIALLITAS kód 15% kedvezményért, de nálam nem vonja le belőle. Kérdésem a szakiktól, hogy a szűrő maga tényleg ugyanaz, mint a Bestmax Premiumnál? Telefonban valami ilyesmit mondott az üzletkötő, csak ez a lakossági verziója.
AQA szűrő leírás
Bestmax Premium leírás -
sz.zs.
őstag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Egyrészt a 2015 gépeket nem az alubojler miatt savazzuk, mert abban nem is az van. Abban acél van, nulla hőstabiliitással.
Másrészt Neked is Fragolát tudom ajánlani , nekünk, akiknek rézbojleres GC-ink vannak, Tőle származik.
És valóban, sokunk szerint tökéletes egy full tuning GC ár/érték arányban.muladiszabi: szintén a #102627 hsz.-ban ajánlott Fragolát keresd. Ugyan nem Veszprém, de megbízható!
-
muladiszabi
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Tudtok valakit aki kávégép tuninggal foglalkozik Veszprémben vagy a környékén?
Köszönöm -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Még mielőtt itt nagy költekezésbe kezdek (pörkölés, mint hobbi) , dilemmába kerültem.
Van egy régi GC-m (2006-os) ami full felújítást és tuningot kapott (kivéve manométer). Viszont mivel gyári rézbojler nincs, ezért alu került bele, amit a 2015 utáni gépek esetén "savaznak" rendesen a userek. Nem tudom mitévő legyek, érdemes lenne innen továbblépni? (korábban több posztot is olvastam itt is, máshol is, hogy árértékben egy tuning gc tökéletes). Ha réz lenne a bojler eszembe nem jutna dilemmázni, de most elbizonytalanodtam...
Mi a véleményetek? -
válasz
fragola.6035
üzenetére
pontosan ez van nekem: két lépcső, aktív szén, majd 1 mikron, simán rákötve a hideg ágra (az én szűrőházaim 3/8"-osak, szóval a szokásos réz idomokkal raktam össze). tulajdonképpen egy bwt-s szűrő egy 3-utas csapteleppel tökéletes lenne emellé, így végülis csak az árával van bajom.
-
mhmpista
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gaggia gold classicom amit szeretnék átnézetni illetve tuningolni ha lehetséges. Itt a fórumon van szaki aki ajánlott esetleg? Pest környéke lenne a legjobb de jöhet messzebb is.
Elérhetőséget kérhetnék?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére

Nekem itt a műhelyben ilyen 3 lépcsős van, 5 mikron - aktívszén - 1 mikron. Szerintem ivóvízhez kiváló, mosogató hidegvíz ágba bekötve kiváltja a palackos vizet. 6 m3-t tud, 3 hónapra elég egy szűrő szett. 9.5 mm-es csővel, vagy flexicsővel bekötve a nyomást és vízhozamot se csökkenti.
Ez megvan 20 ezerből, 3 havonta a szűrőszett kb. 4e. Ft.
De egy kétlépcsős is elég, 1 mikron - aktívszén, ez még olcsóbb, kb 15e., a szűrőcsere padig 3e. -
válasz
Bazsee71
üzenetére
nálunk is kemény, kávéra nem ideális, tudom. ezért is gondolkodom, csak ahogy egy rövidnadrágért sem adok 10-15e ft-ot, mert nem és kész
, úgy itt is kötekedő vagyok.az rossz hír, hogy az olcsóbb grohe szett nem jó

lehet, hogy én csak idáig megyek el első körben, kipróbálok egy ilyen betétet a sima aktív szén helyett:
http://www.vitalnet.hu/szurobetetek-79/szen-szurobetetek-94/harom-lepcsos-kdf-szurobetetek-134/harom-lepcsos-kdf-szurobetetek-515magnézium ebben nincs, de talán úgy amúgy nem rossz
-
sz.zs.
őstag
-
Bazsee71
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Hasonló a helyzet nálunk is. 1,5 éve vettem szódagépet, a kancsót meg 6 éve, így nem hordunk haza semmilyen palackos ásványvizet.
Nálunk ízre jó a víz, de nagyon kemény. Legalábbis 3 hét alatt besárgul minden, ha nem vízkőoldózok.
Egyelőre a kényelem miatt a BWT patront lépem meg (rendelek az üzembe is, nincs külön kör), aztán majd egy konyha update során újragondolom. -
válasz
Bazsee71
üzenetére
én is ezt csináltam/-nám, de azért 30e ft-os patront, ami napi fél pohár vízzel számolva is csak egy évig bírja, biztos, hogy nem akarok pacsálni. a 3-utas csaptelep jó megoldás, mert nincs ott az az rusnya külön kiscsap, egyszer kell csak kifizetni, tehát valamennyire még le is nyelném a keserű pirulát, de az évi 30 ropis patron bosszant.
(ezer éve nem ásványvizezünk, ahhoz képest, lehet, hogy olcsó, de csak ahhoz képest. mellesleg sok helyen elég jó a csapvíz minősége magyarországon, szerintem egy aktív szén után sokszor luxus az ásványvíz, de mindenki máshogy preferálja. nekem már a kávé/vera miatt képződő petpalack szemét+utánajárás is tűréshatáron felüli volt)
-
válasz
Toobee
üzenetére
érdekes téma ez, nálunk minden csaptelep grohe, a belépő szériából. a régi eurosmart elég jó volt, nagy kerámiabetéttel, de az újabbak konkrétan gagyi, pocsék minőségnek tűnik. egy dolog, hogy a kerámiabetét is összement benne, de több a krómszínű műanyag, kicsit lötyög a nyak stb.
szóval én grohéra többet a felárat nem fizetem meg.
viszont a linken írt "sinuosity" és társai, hááááát... jobban örülnék egy korrekt mofémnek.
-
Toobee
veterán
válasz
Bazsee71
üzenetére
Itt néztem, hogy 40-től van 3 utas, kerámiabetétes. Vagy van az, amit írtál, esetleg a külön, 1 utas, de nekem az nem tetszik.
-
Bazsee71
őstag
válasz
bbuffy
üzenetére
A Toobee által linkelt Grohe szett még határeset, 93e fejjel és patronnal együtt. Ha valaki nem akarja váltogatni a szűrt/nem szűrt vizet, akkor meg egy sima BWT fej és egy patron.
-
kozsy18
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Én pont terveztem belőle vásárolni, szívesen atveszem a maradékot.
-
bbuffy
senior tag
válasz
norkov84
üzenetére
Én minden patroncserénél ecetes oldattal vizkőtelenitek, igy ezt megoldottam.
De lesz nalunk is idén konyhafelújítás, így jó eséllyel vmi ilyet beszerzek, nekem elég sokat megér ha ökológiailag is csökkentek. Havi patron off, évi kancsócsere, mert már undoritó stb. És azért a kancsó korlátos fogyasztásûgyileg. Kell viz mindenhez is, de kv tea rengeteg fogy, inni is inkább ezt, akkor már főzni, dagasztani is etc.
Biztos lehet intézni jobb árat kis utánajárással amúgy. -
SteelCowboy
csendes tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
A két kávé elkelt.
-
zolnagy
őstag
Eladom a Flair Classicomat: [link]
-
Toobee
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Szerintem a Grohe Blue széria is ugyanez, csak logózták a patront. Azt viszont nem tudom, hogy a BWT patronok közül ez konkrétan melyik lehet.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lexus, Toyota topik
- Mini PC
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- Androidos tablet topic
- Warhammer 40.000
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A matcha meg végülis a kávé tea változata, vagy legalábbis így talán jobb lenne itt a marketingje
Amennyiben maradhat, ti szoktatok fogyasztani? Honnan szereztek be normális alapanyagot? 

(boccs)