Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erdei88
veterán
Sziasztok!
Kávéfőző vásárlása előtt állok, és kívancsi lennék a véleményetekre.
Gaggia Classic 2018 mennyire jó választás kezdő kávékészítőnek? Árban nem szeretnék feljebb menni, mert ez az új hobbi még csak most indulna.
A másik kérdésem a daráló lenne amiből egy Graef 702-t néztem. -
-
hogyaza
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
mjxb90
csendes tag
Minden tiszteletem, hozzánk a napokban ugrott be haver egy olyan sötét pörkölésű Starbucks szemes veszedelemmel, hogy azt hittem ilyen nincs is.
Aztán amikor elkezdtük őrölni arra lettünk figyelmesek, hogy tele van világos barna foltokkal.
Azért adtunk neki egy esélyt, próbálkoztunk becsületettel, de valami borzalom lett a végeredmény.. eggyel több indok arra hogy miért kerüljem továbbra is őket
-
adp
őstag
Mostanában tovább kóstólgattam a boltok polcain lévő dolgokat és találtam 1-2 érdekességet ami jó mentő megoldás lehet ha kifogy az ember. Pl: a két nagy lánc Costa és Sturbucks kínálatában is van elmegy kategóriás közepes pörkölésű kávé. A Sturbuksnál a blonde pörkölésű a Costánál pedig a Columbian roast. Hasonló a két cucc. Csoki-mogyi lágy savakkal. Ha sikerül kifogni pár hónapost még finom is. A costasat jó árban is vettem. 2k volt a fél kiló.
Van még egy harmadik abból eddig csak döglöttet sikerült kóstólni de éreztem benne a potenciált: Mantaro: Calma, elég világos pöri, ha jól sejtem magyar és kemény ezer forint volt a negyed kilós zacsi. Jó lenne belőle frisset kóstólni. -
stereofan
tag
-
-
zolnagy
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Mármint Soundon módszerére gondoltál sztem. Nekem is tetszett, de nem találtan megfelelő méretű edényt, aztán most már meg sincs a Flair.
-
gboszi
senior tag
Sziasztok, hol tudok Budapesten ilyen HuskeeCup-ot venni? Amiket neten találtam, ott sehol sincs

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
én még nem láttam közelről lelcsit

de ezek szerint a szerelhetőség nem volt szempont a tervezéskor
-
adriankoooo
senior tag
válasz
verti1
üzenetére
Én kíváncsi vagyok az 58mm-es fejlesztésre. Most nem tudom veled -e beszéltünk róla, hogy az eredeti Flair kosár formája nem tökéletes a nyitott csapolásokhoz. Talán az 58mm-esnél könnyebb lesz kevésbé csatornásat húzni. Remélem nem rontják el a nehéz felfűthetőséggel.
Más. Most hetek óta a SoundVision féle módszerrel melegítek elő, így még könnyebb lett a Flairrel való munka. Nem kell ott állnom, nézni az időt meg felöntögetni.. Felrakom így a tűzhelyre, amíg előkészítem a kosarat, ledarálom a kávét, kb. el is készül, felöntöm, húzom. Kicsit túl hőpozitív is így a dolog, várnom kell egy jó fél percet amíg visszahűl az ibrikben a víz, mielőtt beleöntöm a hengerbe.
-
MPowerPH
félisten
válasz
fragola.6035
üzenetére
Jah, dehogy, nem boritottam szet, csak kivancsisagbol szedtem le a burkolatot. Elegge kompakt, pumpa van lehetetlen helyre rakva, azt nehez lehet a helyen lebontani.
A bojlerek szepen hozzaferhetoek egyebkent.
Spezi is alulrol volt csavarozva, oldalara kellett billenteni. -
hogyaza
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
-
verti1
aktív tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
-
WarLock07222
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
A home-baristán lévő emberek egész sokat méregettek ebben a témában. Végülis a konklúzió az lett, hogy ahhoz, hogy érdemi javulás legyen a hőstabilitásban, ahhoz mindenképpen a dugattyút kellett melegíteni. Minden más esetben nem volt jelentős eltérés a hidegindítás és előmelegített kar/kosár között (max ilyen 0.5-1 fokok ha jól emlékszem). Nekem a dugattyú melegítése már overkill, viszont a meleg kosárban jobban esik eloszlatni a kávét (lehet már csak megszokás miatt), és nem több energia előmelegíteni a kart és a kosarat. Én is amúgy ultra-világos párti vagyok és sosem sikerült citromlevet húzni vele még (akár allongé 1:4 aránnyal se).
Mégegy gondolat az egymás utáni shotokhoz: Érdekes, hogy nekem a Silviaval kifejezetten kényelmetlenebb egymás utáni shotokat húzni. Nem is az előkészületek miatt, bár ugyanúgy ki kell ütni a zaccot, áttörölni mindent, mint ahogy a Robotnál, de nekem csapolás után elszállnak a hőmérsékletek a targettől +5-8 fokra, ami jelentős idő mire visszahűl. Lehet, hogy a PID paramétereimmel van a gáz, de ez nekem mondjuk ~5p várás mire lehet húzni egy következő shotot. Ennyi idő alatt a Robottal 3-at is húzok

-
WarLock07222
tag
válasz
Parci
üzenetére
Én amúgy most az apóséknál a LIDL-ös furó állványon (ami segít, hogy egyenesen lefelé tudj lyukat fúrni, nemtom mi a becsületes neve) ihletődtem meg, hogy mekkora jó Robot-jellegű gépet lehetne belőle faragni. Tök jó a feedback a karján a rugó miatt, stabil is, és az egész felépítése is olyan, mintha arra találták volna ki, hogy valaki karos gépet faragjon belőle

-
-
MPowerPH
félisten
válasz
fragola.6035
üzenetére
Lelit -et mar az elso nap szetszedtem, mert latni akartam a hires belsot.
Az nem egy nagy muvelet. 
Probalj meg 'bejutni' egy bean to cup gep belsejebe.

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Parci
üzenetére
Egy Letit (legyen az kisgép vagy E61) szétszedése, összerakása után jól látszik, hogy olyan "mérnök" tervezte, aki csavarhúzót is csak a tankönyvben látott. természetesen nemcsak a Leltre igaz ez, hanem sok más gépre is. Egy nagy Dalla Cortét szerelek most, egy örökkévalóság a burkolatokat visszapakolni.
-
válasz
WiZARD
üzenetére
ez egyébként szerintem az egyetlen igazán értelmes irány ezeknél a gépeknél, egy jó cél: felöntöd forrásban lévő vízzel és lehúzod. mindenféle előmelegítgetés, ujjaddal forró dolgok babrálása és társai már - részemről - egy olyan irányba mutatnak, hogy inkább egy rendes, saját fűtésű gépet akarjak.
-
WiZARD
veterán
Kövezzetek meg, de sose melegítem elő a Robotot.
Többször próbáltam melegíteni, különböző módszerekkel, néha egész forró lett, néha csak meleg. De a kávé sose lett jobb, nekem kifejezetten melegítés nélküli robottal ízlik a legjobban. (az még belefér, hogy második kávé és akkor picit langyos) -
válasz
verti1
üzenetére
nem jó mérnök, ha a tervezési szempontokat egyáltalán nem érvényesíti a kész termékben. de attól még, hogy a userek akarják a mindent is, nem muszáj így tennie, várjuk ki a végét.
(azért is nehéz ügy ez a hájpvonat, mert adott pillanatban jópofa és kifizetődő felülni rá, de amilyen könnyű néha felszállni, olyan meglepő, amikor a közhangulat a következő big thingre gerjed akár egy-két hét alatt és egyszerűen lerúg a vonatról a semmibe)
-
verti1
aktív tag
válasz
Parci
üzenetére
A videón valami fércmű látszik az tény, ebből még bármi lehet. Meg kell várni a kész terméket. Abban Balázsnak viszont igaza van, hogy ezt az egész Flair történetet inkább hajtja a közösségi media mint a józan ész. Az eredeti termék egy nagyon jól használható kis masina, de annak csiszolása helyett inkább a pénz irányába mennek. Én követem őket FB-n, de gyakran a hajam égnek áll az ottani igényektől, stb...
-
verti1
aktív tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Se a Robot, se a Flair nem arra való, hogy több kávét húzzunk vele. Mind a kettő elveszíti az előnyét ha erre akarjuk használni. Nekem legalább is macera. Ha valaki kevesebb mennyiséggel beéri akkor Flair, ha több kell akkor Robot.
-
JackFeryll
őstag
válasz
verti1
üzenetére
Az a baj hogy több kávét húzni kényelmetlen a korábbi verziókkal és workflow szempontjából nagyon egyértelmű a robot előnye. Ezen a Pro verziók sem segítettek. Majd kiderül milyen lesz.
(plusz ez sok igazán költekezni szerető hobbistát behúzhat, akik végre használhatják a már meglévő kézműves eszközeiket) -
verti1
aktív tag
válasz
Parci
üzenetére
Totál felesleges irányba fejlesztenek. Már a Pro-t is nehéz hőmérséklet ügyileg menedzselni, de ezt az 58-ast.... Persze meg kell várni, hogy mi lesz belőle, de ebben a formában vehetsz egy jó nagy fazekat és bele pakolhatod forralni az egész motyót fél órára. Ennek így semmi értelme.
-
sz.zs.
őstag
Felkerült egy fasza ese podos gép ha valaki ilyet keresne: [link]
-
bbuffy
senior tag
válasz
akos712
üzenetére
Az utolsó mondat nem tiszta, milyen kávé is?
Mazzer mini+GC. Ez az alap. Lehet olcsóbban Graef. Vagy lehet kézi ha birod a tekergetést. Manuálban ott van a ROK ha olcsó kell, vagy alap Flair. Mindre születni kell, mert ha nem tetszik akkor kezdheted elölről. Nekem nem jött be egy karos sem eddig, sztem egy kéz tekerős és egy manuál karos csak annak aki direkt ezt keresi. Különben pár hét után sarokba, eladásra kerül. Vagy utazónak avanzsálódik.
Nagyon olcsó jó nem lesz. -
-
akos712
csendes tag
Filterkávés, kéziőrlős, újhullámos egyetemista kávéfanatikusként a szülői házban lett egy kétkazános eszpresszó masina és most valamilyen árérzékeny, de annál jobb minőségű eszpresszó masina után keresgélek az albérletbe. De alig van, a használtpiacon nyomják ezeket az egygombos autómata vackokat. Azon is gondolkodtam, hogy veszek egy Delonghi Dedicat és szétmoddolom, de az a baj, hogy nem vagyok benne biztos, hogy olyan lesz a végeredmény, mint amilyenre számítok.
Milyen kávégép-őrlő kombinációt ajánlanátok, ha az igényem egy olyan gép, amivel lehetséges, de kellően macerás kávénak nevezhető kávét készíteni? -
válasz
JackFeryll
üzenetére
hűha, jól hangzik!
bár végülis a mini gaggia pont ez, csak fűt és rugó is van benne (kettő
) -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
Mondjatok nekem Budapesten finom filterkv lelőhelyet. Kell a miheztartás, mikor otthon pancsolok. Jójó, most csak elvitelre lehet
de akkor is 
-
stereofan
tag
válasz
frozy
üzenetére
igen, a vakszűrőbe kell tenni egy kiskanál tersonetet, vagy pully caf-ot.
elindítod a csapolást így, 8-10 másodperc után lekapcsolod a csapolást, a csövön keresztül kifolyik a vegyszeres, habos víz a csepptálcába, hagyod egy kicsit állni így.
majd ugyanezt a műveletsort megismétled egy párszor a kar levétele nélkül (négyszer-ötször).
utána leveszed a kart tisztára öblíted, és ugyanezt megcsinálod mint előbb a vakszűrővel de vegyszer nélkül, újra és újra kiöblíted. itt a végén már tiszta víz fog jönni a csövön a csepptálcába.
egy kis útmutató videó.
a kosarat, kart, karrugót, kifolyót is szét lehet szedni és ilyen tersonetes forró vízben áztatni, ami leoldja a kávés, olajos- zsíros lerakódásokat. -
MPowerPH
félisten
válasz
Mano66
üzenetére
Van, de masnapra nem tudtak meghozni. Hivtam oket, es annyit tudtak mondani, talan holnapra. Komolytalan... Begurultam, toroltettem a rendelest, vettem a Sparban Nestle -t. Dragabb, de tojok ra.

Mar csak ezert is beszerzek egy vizszurot.A gephez adott szuro, vizlagyito egyebkent er valamit?
-
billyjoe
tag
válasz
Parci
üzenetére
Eleinte zavart engem is, de már túltettem magam rajta. Külön én sem vettem volna meg, de 20 dollárt megért. Kárpótol a végeredmény, nálam kiszorította a flairt, már nincs is meg. Mióta meg bestprotectes vízzel használom, teljes a boldogság, gyakorlatilag a Spazialet is gőzölni használom csak.
-
válasz
billyjoe
üzenetére
igen, tudom, hogy a termék jó és igényes, de...
(nagy levegő)
...nevetséges, hogy csinál egy ergonómiailag hibás terméket egy korábbi neves gyártó cuccának közel 100%-os koppintásával, az ergonómiai hibát erőltetett design elképzelések miatt elkövetve, és aztán lehet kapni kiegészítőt, amivel még ebben is jobban hasonlít az elődre és kényelmesebbé válik.
van robotom, tudom, hogy jó, igazából örülök is, hogy normális anyagokból megcsinálta ugyanazt, ami eleve egy jó gép volt, de bakker, egy ennyire alapos csóka picit több eredetiséget is vihetett volna a dologba. vagy nemtom. engem zavarba ejt és nem pozitív értelemben.
-
WiZARD
veterán
Robothoz kezet vett már valaki?
Bármi 5let, hogy honnan érdemes venni? $30 szállítási költség kicsit aránytalan
-
Találtam cserélhető beltartalmú vízszűrőt Sage/Breville BES920-hoz. Normál kupak megy rá Foodsafe PLA-val nyomtatva.
STL file -
SoundON
tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
...fontos hogy a bestprotectnél mindig 0 bypasst kell használni, tehát a link ebből a szempontból sem jó. a V bestprotect patron 15ös d keménységnél 1000L 30as d keménységnél 500L után kuka
-
stereofan
tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
pl. itt
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
GC-hez karra szerelhető nyomásmérőt hol lehet kapn?
-
válasz
SteelCowboy
üzenetére
kösz! az S akkor szűkösen, a V tutira elég.
-
haten
tag
Mesterek! Az utóbbi hetekben jelentősen lecsökkent a GC vízhozama. Melyik tisztító ajánlott hozzá? Az expoligonos TERSOCLEAN tisztítószer, vagy a PulyCaff Plus tisztító por, esetleg más? Gondolom vízkő-kávéolaj páros okozza a részleges dugulást. Köszi
-
JózsefK
csendes tag
Sziasztok
Keresek Mazzer Mini Elektronic-ot, esetleg Fiorenzato F4 Nano-t. Köszönöm -
SteelCowboy
csendes tag
válasz
Parci
üzenetére
Ez a szűrni kívánt víz keménységének függvénye. Ha lágyabb a víz, nagyobb a patron kapacitása, ha keményebb a víz, kisebb. Fragola webshopján van egy táblázat (ez épp a bestmax premium-nál volt), szerintem viszonyítási alapnak jó lehet. Én csepegtetős teszttel rámértem az itthoni vízre, ~30°nk. Úgyhogy nekem mindenképpen az utolsó sorokat érdemes nézni... :-(
-
mjxb90
csendes tag
Sziasztok!
Gaggia classic-hoz keresek tamper "állomást" (tamping station) illetve az adagoló gyűrűn (dosing ring) is gondolkozom (nem tudom ennek egyébként mennyi "értelme" van?)
Tudnátok ezekben segíteni? Hol keressek erre a célra megfelelő eszközöket?
(tamping station-t már kerestem expoly-n illetve avx-en, nem nyűgöztek le)Köszi előre is.
-
modorosk
csendes tag
-
hány liter vízhez jó a bwt S és a V méretű patronja? mondjuk a bestprotect.
-
stereofan
tag
válasz
modorosk
üzenetére
szia,
semmiképp sem szeretnél "hozzányúlni" a géphez?
annyira nem bonyolult művelet: be van rögzítve a szelep, de egy kis hővel oldható lesz, amit utána már csak a megfelelő értékig kell csavarhúzóval beállítani.
nézd meg ezt a videót, itt konkrétan egy victorián állítják be az opv nyomás értéket. (hátha csak ez a "löket" hiányzott a szerelői vénádhoz). -
modorosk
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Lelit Victoria OPV állításban kihez érdemes fordulnom, van olyan, aki vállal ilyet?
Én nem mernék belevágni, félek hogy nagyobb kárt teszek benne...
Köszönöm! -
bako01
csendes tag
Valakinek 58-as disztribútora nincs éppen eladó?!
-
sz.zs.
őstag
3D nyomtatásban tud valaki segíteni?
-
WarLock07222
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Legrosszabb esetben küldözgetjük oda-vissza egymásnak a talpat és majd lett volna belőle tamper előbb vagy utóbb. Nem túl jól definiált mérettel rendelkezik a Robot kosara, felül 57.9mm és lefelé szűkül. Van, aki azt állította, hogy az 57.5 esélytelen, hogy belemenjen, ezért is merült fel az 57.4-essel a próba. Mivel volt elérhető távolságban (15 perc) termék, amit bele lehetett illeszteni a kosárba szerintem ez volt a kézenfekvő. Lehet, hogy éppen a 0.05mm pontatlanság, ami ezekben benne van, nekem kedvezett és kifogtam egy 57.45-öst, ami tökéletesen passzol a kosaramba. Ha ez nem passzolt volna, akkor jöhetett volna a "matekozás", hogy vajon 57.35-öt vagy 57.4-et kérjek Ádámtól, hogy jó is legyen.
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
Ennyi erővel Tadammtól rendelhetted volna és rád szabja
-
WarLock07222
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
az bwt patronokra vonatkozik
az új infó az, hogy van grohe patronból is mg+ -os, meg ez a teka csaptelep szerintem elég jó (aztán majd pár év múlva megírom, hogy bevált-e
) -
WarLock07222
tag
válasz
Parci
üzenetére
A hármas pontot nem igazán értem. Múltkor volt róla szó, hogy pl. a Grohe patronok nem kompatibilisak a BWT fejjel, illetve (egyértelműen) a Grohe fej sem kompatibilis a BWT patronokkal. A többi szerintem adja magát felhasználástól függően. Nálam például ment elé egy sima vízóra, mögé meg sima 1 utas csaptelep.
-
na, megírom a luxusvíz témában futott köreimet, hátha érdekel valakit:
- a grohe blue szettek sem rosszak, sokkal olcsóbbak a bwt sajátjainál, és VAN magnéziumos grohe patron (tegnap még 25e ft volt az edigitalnál, ma már 29e)
- de lehet külön is összerakni a cuccokat, én végül ebbe az irányba mentem el:
1. csaptelep: teka os 200 szűrős csaptelep, kb. 40e ft, jók a paraméterei (40 mm-es kerámia betét stb., a belépő grohénél jóval komolyabb papíron)
2. bwt sima 3/8"-os fej, kb. 15e ft
3. bwt patront meg amilyet és ahol akarod
4. így szerelvényboltban megveszem majd a 3/8" és 1/2" idomokat, abban már van rutin
a lényeg, hogy a bwt saját szettjei irreálisan drágák, szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Df83v2 választható késekkel
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- DF64V DC motoros kávéőrlő gyári vagy plusz SSP HU késekkel
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- Eladó Redmi Note 12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) AMD Ryzen 3 1200 4-Core 3.1GHz - AM4
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de akkor is