Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Nem beszélve arról, hogy igen segítőkész is. Amikor kérdésem volt, mindig válaszolt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
dsk976
üzenetére
Ha jot akarsz, es nincs ra sok 10k -d, akkor Brikka. Szvsz szarvasihoz kepest is eg es fold a vegeredmeny(azt nem tudom hogy vagy kepes meginni, anyosaknal is az van, es hat khmm...en 22 eves koromig nem kaveztam, pont a szarvasi fele lottyok tapasztalata miatt), foleg ha meg teszel ra valami tuning szurot, es frissrn orolsz sotet porkolesu, olajos kavebabot.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
gippazoid
üzenetére
"Olyan ütnivaló feje van szegénynek... Borzasztó irritáló ember."
Ez az ütnivaló fejű, szegény, irritáló ember a nemzetközi kávés szcéna messze legértékesebb "megmondóembere". Nem azért, mert egy barista ex-világbajnok (abból tucatszámra akad), hanem azért mert meglehetősen sokoldalú ismeretekkel rendelkezik, van mondanivalója, amit értelmesen el is tud mondani. Tartalmainak többségével edukálja a közönségét, amivel nemcsak egyre értékesebbé válik , de közönségének szemén túl a pénztárcájukat is kinyitja, ami a szektornak általánosan felbecsülhetetlen értékkel bír. Nagyon tudatosan építkezik.
-
Toobee
veterán
válasz
WarLock07222
üzenetére
Köszi szépen, nagyon jól néz ki! Kell nekem is egy
Kruve poharakat végre hivatalosan is birtokba vehettem. Ugyanaz a kávé volt benne. Más illatokat hoz a kettő, ezt vakteszteltettem két emberrel, akiknek lövésük nem volt róla, hogy miben mesterkedem. Ízben is picit más, de ebben nem vagyok túl jó, az illatok könnyebben mennek.

CasMot a LaScalaval is megkósoltam, azért egy jó rotó E61-et muszáj tartani, ezt nem nagyon adja vissza más. Persze csak naked karral
buffy miatt kedvet kaptam az eszpresszó változathoz is, ha lesz készleten a coffeedesken, akkor rendelek. 
-
freaghill
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
+1
-
-
rallypix
csendes tag
Flair-t keresnék, ha esetleg lenne valakinek, aki már megunta, kérem keressen meg vele privátban.
-
brumi1024
veterán
Ismét van Niche márciusi szállítással, ha valaki várna rá.
-
gippazoid
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Olyan ütnivaló feje van szegénynek... Borzasztó irritáló ember.
-
gboszi
senior tag
Sziasztok, átmenetileg nem fogok tudni presszozni otthon, s gondoltam rámegyek a filter vonalra. Egyedül az örlő kérdést nem tudtam még megoldani. Mivel a presszohoz mindig frissen őröltem gondolom filterrel sem szabad máshogy csinálni.
olyan segítséget kérnék hogy vagy kölcsönkérnék (bérelnék) használaton kívüli kézi örlőt. Vagy vennék. Kb 2-3 hobapra kell tehát ezert nem raknék bele “sok” pénzt. Minden segítséget örömmel fogadok. -
soldier2
őstag
válasz
Ketchup2020
üzenetére
"tény hogy el nemnagyon romlik mert egy zárt fazék egy fűtőszállal" - gyakorlatilag leírtad az 1 millás Olympia Cremina definícióját. Igaz azon van még egy dugattyú vasrúddal, és az is igaz, hogy az sem romlik el. Csak fényévekkel jobb kávét készít. Nem kell lenézni a bronzfazekat fűtőszállal
. -
WarLock07222
tag
Cafelat Robot vs Bagira Guatemala
18.2g -> 38.2g
Ma reggel beugrottam a Perfect Match-be a Bagira-féle Guatemalaért, és gondoltam egy próbakörre be is izzítom a Robototban. Korábban úgyis volt kívánsá, hogy meztelenül akartok Robotot lesni
Picit hosszú lett, illetve picit gyors a lefolyás, de ez volt a csomagból az !első! adag. Szerintem ahhoz képest nem lett olyan rossz az eredmény, az íz pedig engem levett a lábamról. Ez volt az első fermentált kávém, de semmihez sem tudnám hasonlítani, amit korábban ittam. Engem abszolút megvett, következőnek egy picit finomabb őrleménnyel és rövidebb aránnyal megyek neki a dolognak.
-
Clemi
veterán
válasz
stereofan
üzenetére
Ha máshol nincs szelep, akkor veszek hozzá. Ebay-en Bulgáriából szoktam hozzá eredeti alkatrészt kapni és nevetséges, de fele annyiért mint itthon kapnám meg a szervízben.
A szelep fészeknek milyen alakja van vajon? Olyan félgömb mint a gumi ami beleül, vagy kúpos? A helyén sajna nem látok bele. -
stereofan
tag
válasz
Clemi
üzenetére
szia,
szerintem azt a rugót illetve a szilikon gombát érdemes lenne cserélni, lehet a rugó vesztett valamennyit az erejéből a hő hatására, ezért amikor fűt a nagyobb nyomást már nem bírja visszatartani. szettben tudsz venni ilyet, ha jól tudom ez a típus illetve a saeco poemia ikertestvérek.
videó -
Ketchup2020
lelkes újonc
válasz
dsk976
üzenetére
Igen Pl amit sz.zs. ajánlott az egy szép példány ha kicsit jobban belemész sok mindent megtudhatsz ezekről az olaszpresszo.hu-n
https://olaszpresszo.hu/jura-rio-vapore-atepites/
Károly sok régi gépet megmutat.
Ezekkel már tényleg lehet kávét készíteni és kevés nagyon egyszerű robosztus alkatrészből épülnek fel. És ezekkel is lehet egymás után lenyomni 4-6-10 kávét ha vendégség van.
És igen ahogy írták minimum kell egy kéziörlő (és nem pilangokéses kávédaráló)
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Van egy lassan 3 éves Gaggia Viva Style gépem. Rendszeresen naplózva 3 havonta (napi 4-5 kv jön le belőle) teljes vízkőtlenítést és tisztítást kap.
Egy bajom van vele, hogy amint bekapcsolom és kazánban a víz eléri a megfelelő hőfokot, elkezdi lassan kinyomni a vizet a felső szűrő felé. Ha a főzés után nem kapcsolom ki, hanem tovább melegít, majd az kapcsolja le, akkor a következő főzésnél a melegítés után olyan nyomás lesz felül, hogy amint elfordítom a kart, az ott lévő nyomás szinte szétfröccsöli a szűrő tetején lévő benne maradt és immár feláztatott zaccot.
Rendszeresen tisztítom a felső szűrő mögötti részt is de az ott lévő rugón és a benne ülő gumi gömbön semmi nem látszik.
Mi erre a megoldás? A kazán alján lévő szelepfészket elég lenne felcsiszolni? Ha igen, ott milyen profilú felület van? Ha nem, akkor van még beljebb valahol egy szelep ami átenged? -
dsk976
csendes tag
válasz
Ketchup2020
üzenetére
Félreértettél, ezeket nem a Szarvasira mondta, hanem az Aldis kávéfőző produktumára. A Szarvasit csak annyiból említettem, hogy azt cserélném valami jobbra, de komoly összegeket nem akarok rá költeni. (És mellesleg megtartom a régit is, mert nem bízom a modern technikában, és amíg az újat esetleg javítják kell valami helyette, illetve ha vendégek jönnek, akkor azzal lehet gyorsan nagy mennyiséget lefőzni.) Minden esetre a "használt olasz" is jó ötlet, eddig eszembe se jutott. Nem vagyok ellene a használt holmiknak. Majd utánanézek.
-
bbuffy
senior tag
válasz
kozsy18
üzenetére
Én kézzel mosogatok, annyira nem tudok viszonyitani a gepi dolgokhoz. De kb olyan anyag mint a Bormioli cuccok. Ha ez mond vmit.
Összevetettem sima csészéből kávézással is természetesen, abszolut jobb az élmény,
Víziváshoz kicsi ez sztem, bár gyermekem egyből ráment hogy neki abból kell inni.
Mivel a kémia biztos működik kialakítàsa végett, röviddel erdemes próbálkozni. Teánál én annyira nem szagolgatok, igaz csak zöldteázom, szálasat bár, de nem a top hiendet. Meg azt kb viz helyett iszom.
Ott a filterkávés poharuk azzal lehet jobb lenne. -
Ketchup2020
lelkes újonc
válasz
dsk976
üzenetére
Volt róla szó mostanában többször valamelyik kávés fórumon.
Igazából csak arra gondoltam hogy egy alap kávéfözö ami már kávét készít (viztartáj, fűtés, termosztát és a nyomást pumpával állítja elő) kb 30e környékén elindul és ha a használt is játszik akkor valami régi olaszt is tudsz venni na az tényleg örök élet. Ezen a fórumon inkább ehez a vonalhoz tudnak segíteni.
Abba azért ne menjünk bele hogy James Hofman mit mondaná egy "szarvasi kávéra" 😉Ne értsd félre de a szarvasi már a konstrukcióból adodoan elég nagy hátránnyal indul (mire kialakul a nyomás már szinte biztos hogy túl forró a viz). De az tény hogy el nemnagyon romlik mert egy zárt fazék egy fűtőszállal.
-
vicces1
aktív tag
Megnéztem, hogy jó topikba vagyok e.
Egyre több furcsa szót láttam!-segafredo, Aldi, szarvasi, csibo, (bár ilyen hattyú nyakúm van)
-
dsk976
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én erre a két mondatra gondoltam:
"It tastes very weak very hollow very empty."
"No, I could not get good espresso from this coffee machine."
Ami ebben a videóban hangzott el. -
-
dsk976
csendes tag
válasz
Ketchup2020
üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Az Aldis kávégépnél arra gondoltál, aminek a tetején "korlát"
van? Azzal már szemeztem korábban, de nem mertem megvenni. Én eddig ismerősöknél azt láttam, hogy minél bonyolultabb egy kávégép, annál több baj van vele. Tisztítás, karbantartás, javítás. Azért szeretem a Szarvasit is, mert közel örök életű és a kotyogósban is ez a szimpatikus. Most, hogy felhívtad rá a figyelmemet, nézegettem az Aldis gépről videókat a youtube-on. James Hoffmann eléggé lehúzta, de mások meg dicsérik és amúgy elég népszerűnek tűnik, gondolom az ára miatt. A fura műanyag betétes szűrőt is le lehet benne cserélni normálisra... Majd még átgondolom, hogy mi legyen. -
kozsy18
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Az első képen látni, hogy egész vastag a felső rész fala. Alul mi a helyzet?
Mennyire látod ellenállónak egy-egy odaütéssel, akár szárítófésűről lefordulással szemben? Természetesen nem várom tőle a cementlapon pattogó Duralex szintjét, de hátha...
Egyébként elég ultimate pohárnak tűnik az eddigiek alapján, kv mellett rápróbálnék égetett szeszekre, borokra, teára. Vizet meg csak azért is ebből fogyasztani, mert ahogy te is írtad, szíp a testye. A végén a minimalisták is rácsapnak, hogy még kevesebb, de annál sokoldalúbb üvegtermék legyen otthonaikban.
-
gippazoid
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Saccolom. Lehet csak fél kg-os. Hát én meg a DeLonghi EC 260-al fasorban se vagyok bár megmondom őszintén hogy a pár hete felbontott és kizacskózott, hűtőbe tett Segafredo-n is érzem hogy változott, elmúlt a testes, olajos íz dominanciája és előjött a keserűség. Gondolom megöregedett vagy elpusztult - amúgy se volt egy nagy szám de legalább nem volt savanyú mint a Tchibo.
Sajnos nem jutottam el a black sheep-be karácsony előtt. Mikor lett volna időm olyan késő délután volt már amikor a belvárosba elindulni alapból se tanácsos pláne nem karácsonyi időszakban.
-
bbuffy
senior tag
-
-
-
bbuffy
senior tag
Kruve pohár.
Nagyon jó termék. Teljesen körbeveszi az orrodat, ami különösen fontos az izkomplexitás-maximalizálás szempontjából. Gasztrokémia ugye. Amellett hogy pont jó hőmersékleten marad benne a kávé, nem marad percekig tűzforró, viszont ket perc után is pont jó. Pörgetve nagyon szépen adja az aromákat, hasonlóan egy jó boros pohárhoz, elvégre ugyanaz a metódus. Az alany egy Starfish extraktum.
summa: nem úri huncutság, bőven megérte az árát. Ja es nagyon faszán néz ki.
Elé ment a homemade pizza

-
iatti
aktív tag
-
WarLock07222
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Ez a Pacificaffes projekt befuccsolt, sajna nincsenek nyitva Január 4ig. Így maradt a 4 CasMo a mai pörkölésből, illetve egy Bagira Guatemala ferment. Utóbbit már alig várom, előbbinek gondolom még pihennie kell.
-
frozy
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy SM90 őrlőt, elég nehéz volt kitekerni a felső késtartót, régen volt szétszedve. Van valami módszer, amivel ki lehet tisztítani a menetet, hogy könnyebb legyen visszatekerni? Köszönöm!
-
ribarszki
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni kávégép vásárlásban. Igyekeztem minél többet olvasni, átvenni az összefoglalót, és nagyon köszönöm azok segítséget akiket privátban zargattam.
Tehát amire kellene: feleségemmel iszunk kávét, napi 2-3 alkalommal. Főként középsötét pörkölés az a vonal ami közelebb áll hozzánk. (Legalábbis most még...) Kávékban inkább a hazai pörkölők olcsóbb, vagy ha úgy tetszik jobb ár/érték arányú kávéit céloznánk be. 5-6-7.000Ft/kg (Pacificaffe, Avx, stb..)
A kávékat az esetek többségében latteként isszuk, én néha eszpresszóként. Emellett a gyerekek is sokszor velünk "kávéznak" habos kakaó formájában.
Az őrlő most egy kézi JE-Plus, de lehet a közeljövőben Fiorenzato F4 nano, vagy Eureka Specialita gép váltja.
Összegben 300k-ig mennék el, használt, garis géptől sem zárkózom el.
Amit eddig néztem:
1, Lelit MaraX - megkímélt, néhány hónapos gépek 280-300k körül mennek, ha éppen találni.
2, Lelit Elizabeth DB - nagyon ritka a használtpiacon, újként max egy kiállított darab férne be, de az is már 350k...
3, ? Ebben kérném a segítségeteket, hogy merre bővíthetném a látókörömet.A Maránál csak annyitól tartok, hogy az alap 0 hőállás nehogy sok legyen a középsötét pörkölésnek, mert ott lejjebb menni nehezen lehet.
Ahogy látom ez a 300k pont az szürke mező, hogy a singleboiler gépek átlagáránál kicsit több, a DB gépek árát viszont nem éri el.
Köszönöm
-
vicces1
aktív tag
válasz
Parci
üzenetére
Szép a pörkölés, de nem egyszerű vele bánni. Ezt beszéltük, hogy elsőre ámulatba ejtően balanszos finom volt, pedig nálam sem volt tökéletes a lefolyás. 17/44gr, eddig engedem, nem is szőkül. (23-25mp között jön le, előáztatás nincsen benne)
ha csöpögős elnyújtottra próbáltam engedni 30-35 mp fölé, akkor fanyar íz is jött, a túlzó savak mellé, így nem erőltettem, hogy finomabbra veszem az őrlőt.Kíváncsi leszek mit hoz ki belőle Toobee pl. a rotós gépen.
-
sz.zs.
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Igen, ugyanott találsz is róla egy jó kis összefoglalót. [link]
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni hol tudok kimérve szemes kávét venni?
Kísérletezés képpen 10dkg max. 20-
Pesten. -
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem teljesen jól működik, most is ezt iszom.
Viszonylag durvább őrleményt kér. Nem adok neki hosszú elő áztatást, de 7 bár fölé semmiképpen sem engedem. -
-
vicces1
aktív tag
Ma egy remek dupla erejéig a frigó visszaadta a Nicaragua Pac. nat. a friss eperbe harapott ízt. Nehéz ezt megértenem.
SoundON:
"...Magyarországon vannak "jó" pörkölők, meg vannak "sokkal jobbak""- és van a Loring
-
SoundON
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
...én erre csak azt tudnám mondani hogy Magyarországon vannak "jó" pörkölők, meg vannak "sokkal jobbak" hogy kimért és diplomatikus maradjak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
és itt nem csak a tudásukról, ízlésükről hanem a márkanevük alatt futó zöldek minőségéről is beszélek -
LanyUs
őstag
Krups-EA891C10 [link] gépet vettünk. Már első alkalommal csöpögött az aljából a víz, cserélték. Az új már oké, viszont 2 havonta ez is kiereszt pár dl vizet, pedig a csepptálcára figyelünk. Valakinél esetleg előfordult?
A legfinomabb darálási beállításon van a gép. Feleségem 50 ml Espresso, én 180 ml Longos vagyok. Tavaly megvettük az Aldi akcióban a 12 db Frey változatot. A legfinomabb mindkettőnk szerint a mogyorós
Hétköznapokban 3-as erősségű Lidl Bellarom megy bele. -
Egyrészt forgatom a GC-n az ipari terítőt és tényleg változik a terítése állástól függően (elég nehéz csekkolni; ha letörlöm akkor nem tűnik jónak, ha vizesen hagyom jól látszik, de leégeti a kezem csavarhúzóstul). Eszem megáll, ilyen baromságokkal tökölni kelljen
Másrészt valaki nyomott már Pacific Rwanda Gitega Hillset?
Nem vergődöm vele zöld ágra. Szúrós, kicsit kesernyés, kellemetlenre sikerül kizárólag. Nem savanyú ugyan (már levettem 92 fokra, hova tekerjem még), de ez az összes pozitívum. Nem döglött, az íze intenzíven szar
ui.: mézesüveg+fagyó, from Day 0 on... -
törölt tag
-
SoundON
tag
válasz
üzenetére
A MTRM kavekbol is kostoltam 8-10felet par eve. Erdekes kaveik vannak/voltak, de valahogy nyers is meg sotet is. Kicsit gabona meg kicsit kesernyes is volt mindegyiknek amit otthon csinaltam beloluk amikor meg nem tudtam nyomasprofilozni a gepemen. Szerintem csak alacsonyabb nyomas kell ezekhez, ahogy a presszojukat ok a MTRM kavezoban Arduino rugos karossal keszitik (neha eleg jol )ami gondolom nem tud 9bart. Gondolom 5-7bart tudhat sacc/kb, de talan Kalmar rogton ravagja hogy mennyi az annyi

-
törölt tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Köszönöm szépen!
-
sz.zs.
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Pár éve a 2015 és 2018 közötti (nem ajánlott) modelt lehetett kapni ennyiért. Ez az új 2018-tól gyártott belsejében majdnem teljesen megegyezik a 2015 előtti, ajánlott modellel.
viszont ennyi pénzért én egy felújított, tuningolt 2015 előtti modelt vennék innen, megbízható forrásból: [link] -
PetiCalvus
csendes tag
Sziasztok!
Ilyesmi szűrótartó rugója van esetleg valakinek elfekvőben (Budapesten, vagy Budapest-Esztergom vonalon), amitől megválna?
-
WarLock07222
tag
Szuper! Köszi Toobee, Xabi.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
La Piazza és Rome Espresso. Nálunk ezek jól működtek a jurában.
-
Toobee
veterán
válasz
WarLock07222
üzenetére
PinUp, Rome, ezek robis cuccok, egész jók automata gépbe.
-
WarLock07222
tag
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy ma megyek Esztergomba és gondoltam ha ott vagyok, akkor már benézek a Pacificaffe-ba. Magamnak már kinéztem egy-két tételt, viszont egy ismerősömnek szeretnék ajándékozni az automata gépükbe valamit, amit el is lehet vele készíteni. Mintha korábban itt elhangzott volna valamilyen ajánlás, hogy tőlük mi ajánlott erre a célra. Próbáltam visszakeresni, de nem sok sikerrel jártam.
-
Ketchup2020
lelkes újonc
válasz
dsk976
üzenetére
Szia, szép napot.
Az avx-nél tudsz venni rozsdamentes kínait, de lehet külön venni alsó szettet is. Én ott vettem a brikkához.
Én ott vettem Ims felsöszűrőt is, azzal is lehet kicsit finomítani.
De az nekem elgondolkodtató lenne ha spicre huzol egy brikkát összegbe közel elérsz egy aldis kávégép (alap termoblkkos, membránpumpás) szintre és akkor elengedheted a szarvasi gépet is mert biztos hogy jobb kávékat iszol🤔
Bár van egy hangulata/íze a "Kotyogós" kávénak.
-
dsk976
csendes tag
Sziasztok!
A feleségemmel azt tervezzük, hogy a Szarvasi kávéfőzőnk mellé vennénk egy kotyogósat meg a hozzá való kézi kávédarálót, hogy kicsit jobb ízű kávékat tudjunk inni, de minél jobban beleásom magam a témába, annál tanácstalanabb vagyok. Alapvető követelmény, hogy a kávéfőző működjön indukciós főzőlapon "natívan", alá tett vaslap nélkül is.
. (Nem is értem, hogy miért ilyen kicsi a választék ezekből...) Itt azt olvastam, hogy minél kisebbet kell venni, de sehol se találok infót arról, hogy melyiknek mekkora a kapacitása. Általában azt írják, hogy hány személyes, de számomra a "személy" nem mértékegység, így nem is tudom összehasonlítani a típusokat. Azt tudom, hogy most kb. 150-160 ml vízből szoktam kávét főzni. Sejtésem szerint ez nagyjából a 3 személyesnek felel meg. Három személyes Bialetti Moka Induction már nem kapható. Szóval ebből csak 2 személyes lenne, de gyanítom, hogy az nekünk kicsi. Vagy átszokunk a kevesebb kávéra.
Ez esetben viszont rátehetném a 2 személyes indukciós Moka aljára a Brikka tetejét és kész lenne az indukciós Brikka (jó drágán).
Találtam egy olyat, hogy "Forever Miss Moka Prestige Induction (3)" ami lehet, hogy jó lenne, de a kapacitása ennek is titkos adat, nem szerepel a specifikációjában, mint ahogy a talp átmérője sem, ami megint csak nem mindegy indukciós tűzhely esetén. Amúgy gondolom ugyan azt tudja, mint egy Bialetti Moka, végül is nem egy űrtechnika, nem lehet jelentős különbség köztük.
De az is lehet, hogy akkor már be mernék vállalni egy kínai gyártmányt is. Alin találtam még a Forevernél is olcsóbbat 20 USD körül. Ott írják is, hogy 150 ml-es, csak ahhoz meg nyilván nem lehet semmilyen pótalkatrészt kapni.
Szóval gondoltam megkérdezem itt, hátha előttem más már lefutotta ezeket a köröket és kitalálta, hogy mit lehet venni két személyre indukciós lapra... -
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Mi az ami most jo espresso gepnek szamit, mit lehet nyugodt szivvel megvenni ujonnan? Napi 1-4 espressora kene, nespressorol szeretnenk upgradelni. Gaggia Classic? Vagy valami olcsobb is megteszi? Latom ez most 150 korul mozog, de par eve meg 70-90 volt inkabb. -
-
soldier2
őstag
válasz
kozsy18
üzenetére
Köszönöm mindenkinek. Az irodalmát hellyel közzel ismerem. Ami meglepő, hogy a kávéban van egy olyan ízkombináció, amit úgy néz ki nem tud dekódolni a központ. Gyakorlatilag a kávé az egyetlen aminek gyökeresen másképpértem az ízét, de a gyógyulásnak nagyon az elején vagyok még.
-
kozsy18
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Nekem jelenleg a CM Worka, Wibeti, egy macerált Honduras és egy Kenya filter:
egységesen árpás, malátás íz és ha nagyon akarom, bele-bele látok valami édesebbet a csomagolásról (ami nem papír).
November 12 környékén vesztettem ízeket/szaglást, azóta lényegesen sokat javult, de van ami megmaradt tompának: általában egy lakásban jellemző illatokat szinte egyáltalán nem, narancsot közelről, autóillatosító semmi. Ezek csak úgy vannak meg, ha a forráshoz közel dugom a búrám és szimatolok, mint ahogy főzés közben inhalálok az edényből.
Kajákra nem mondanám, hogy egysíkú, de határozottan kevésbé strukturlát, réteges az ízvilág mint BC.
Szomorú, de hátha jobb lesz idővel. Ha nem, akkor meg a v60 fölötti mantrázás majd megnyugtat
... és a parancsnokot végleg elengedem...
-
Warloo93
tag
Használt, vagy használt valaki Rossi RR45 őrlőt közületek? Nem bírok normális italt készíteni. Mindig ott van a kávéban egy erős keserű íz. Utolsó csapolás 17,2g ból 27g ital 18 másodperc alatt, itt is megvolt benne egy gyenge keserűség de jobban inkább csokis maradt. Ha tartom magam az 1:2 es arányhoz legalább akkor egy brutál keserű ital lessz belőlle. Ha csökkentem a hőfokot, vagy gyorsabb lefolyast allítok be, ugyan úgy benne van a keserű íz, csak jön mellé citrom is. Arra gondolok, hogy túl sok lehet a fine az őrleménybe.
-
-
Warloo93
tag
válasz
Parci
üzenetére
Kisváros szélén lakom, kertes házban. A mögöttünk lévő utca az utolsó, de még csak vadnyulat láttam erre kószálni, isten ments a vaddisznóktól
.
De nálam is akad munka bőven, van itt vagy 7-10köb beton,tégla miegymás törmelék, meg minden féle szemét plusszba. De ezzel már megvárom hogy kitavaszodjon. -
-
ribarszki
őstag
Ez nyilván egyéni ízlés kérdése. Egyébként a Saeco otthoni gépei nagy mélyrepülésbe kezdtek mióta a Philips megvette. 10 éve vettem egy Seco Incanto gépet, amin volt csészemelegítő! tudott előáztatást! SBS nyomásfokozó szelep volt rajta, amit a kifolyócsonkon lehetett állítani. Egész korrekt eszpresszót főzött.
Után bedőlve a marketingnek, lecseréltük egy ilyen 5000szériás új Philipsre 3 éve. Abból a másodikat tapossuk. Sajnos hatalmas visszalépés volt. A legfinomabb őrlésen is pár másodperc alatt lenyom egy vizes valamit. De már azon gondolkozom, hogy visszaküldöm a szervizbe, mert annyira vizes, gyenge a végeredmény. Most mi is ezt isszuk, mert ez van, de múltkor kaptam Nespressot és szívesen iszogattam magában.
Lehet tényleg a miénken van nagyon elkalibrálva a daráló, vagy kikopott (1 év alatt?)... de nagyon gyenge a végeredmény.. Arról nem beszélve, hogy folyton maga alá folyatja a vizet, pedig az öblítővizet mindig csészébe folyatjuk. Már felpúposodott a konyabútor hátulja a kávégép mögött. Erre figyeljetek. -
MPowerPH
félisten
válasz
verti1
üzenetére
Nem nem, azzal nem volt mar baj. Elotte mar irtam ide egy hasonlo bean to cup gep vetele utan, amit moddolgattam. Csak az egy Delonghi volt...
Akkor szepen le lett szolva, hogy egy sz@r.n00n: Nekem nem kell mondani.
En is a felesegemnek vettem a Primadonna Elite -et, mert jo kavet csinal, azt gyorsan teszi, a tejet szepen kremesiti, habositja, ahogy allitod, es csak egy gombnyomas az egesz. Minden testre szabhato benne, igazi noknek, es nagyon elfoglalt embereknek valo gep.
Sotet porkolesu kaveval mukodik a legjobban.En ilyen gepeket javitok, vagy inkabb javitottam, es mindegyik egyszeru, mint a szog. Tartosak, es konnyen javithatoak, de nem jellemzo, hogy gebasz lesz veluk.
-
n00n
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nyilván van ennél sokkal jobb gép is, még akár olcsóbban is, meg tudom hogy sok embernek a tejhab is felesleges, de a feleségem csak olyanokat iszik. Igy szerintem annak fényében hogy egy vadiúj gépet kaptunk 0 forintért, nem olyan rossz ez. Én a Nespressoval is elégedett voltam, van pár finom kapszula, bár folyamatosan vezették ki a kedvenceimet. Én még csak a kávézás "életútjának" elején járok. Minden lépcsőfokot végig kell járni. Különben nem tudod értékelni a dolgokat. Mint sörsznob ezzel 100%-ig tisztában vagyok

ribarszki: ezt nehezen tudom elhinni, már csak a friss örölés miatt is. :) Volt szerencsém kóstolni egy ilyen géppel főzött kávét és nekem jobban ízlett mint a Nespresso.
bbuffy: köszönöm, rendelek is párat, aztán majd kitapasztaljuk. :)
-
verti1
aktív tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ha te pl. a múltkori la spaziale-s témáddal kapcsolatban azt érzed, hogy összességében itt utálatot vagy neg-et kaptál csak akkor nem egy fórumot olvasunk. Ezt az automatás feszkót is teljesen felesleges felkorbácsolni állandóan. Senki nincsen lenézve vagy elküldve melegebb éghajlatra. Van aki segít itt is vagy elmondja, hogy a másik csoportban hamarabb kap választ.
-
soldier2
őstag
válasz
stereofan
üzenetére
".a két - két és fél méteres kerítést simán ugorják" - a vaddisznók?
Akinek már sikerült átvergődnie magát a Covid-on, kb mennyi idő míg a kávénak újra "kávé íze" lesz? A legtöbb ízt rendben érzem (ha néha kicsit enyhébben is) de a kávé kiakaszt. A robusztás blendtől a Roastopus kávékig mindennek van egy kifejezetten furcsa, korábban nem érzett inkább kellemetlen mint kellemes íze, amit kezdek eléggé unni (tudom, örüljek, hogy lyuk van a s..ggemen és szelel, de ha valaki járt hasonlóképp érdekelne a tapasztalata).
-
válasz
stereofan
üzenetére
az nem jó hír, mert nem ilyen magas a villanypásztorom. amúgy dettó, mára az egyik kis fenyőnket, amit most ősszel ültettünk, gyökerestül kitépték a földből. mindent letarolnak, látszólag csak sima vandálkodásból, mert a letépett ágak ott vannak a földön a fák mellett mind.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- OLED TV topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
buffy miatt kedvet kaptam az eszpresszó változathoz is, ha lesz készleten a coffeedesken, akkor rendelek.
.

van? Azzal már szemeztem korábban, de nem mertem megvenni. Én eddig ismerősöknél azt láttam, hogy minél bonyolultabb egy kávégép, annál több baj van vele. Tisztítás, karbantartás, javítás. Azért szeretem a Szarvasit is, mert közel örök életű és a kotyogósban is ez a szimpatikus. Most, hogy felhívtad rá a figyelmemet, nézegettem az Aldis gépről videókat a youtube-on. James Hoffmann eléggé lehúzta, de mások meg dicsérik és amúgy elég népszerűnek tűnik, gondolom az ára miatt. A fura műanyag betétes szűrőt is le lehet benne cserélni normálisra... Majd még átgondolom, hogy mi legyen.

En is a felesegemnek vettem a Primadonna Elite -et, mert jo kavet csinal, azt gyorsan teszi, a tejet szepen kremesiti, habositja, ahogy allitod, es csak egy gombnyomas az egesz. Minden testre szabhato benne, igazi noknek, es nagyon elfoglalt embereknek valo gep.
Pedig valami specko kapszula volt.