- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
capafog23
őstag
válasz
#85578752 #4572 üzenetére
Persze, én már elégedett vagyok a setup-al elején volt csak egy kis csalódás az oro miatt.
Én is szeretem kicsit hosszabbra engedni, ha olyanom van.
Igen, ha van rá időm/kedvem én is engedek egy adagot üres filterrel hogy átmeledjenMár elgondolkoztam egy feljebblépésen, de még egy ideig elleszek most ezzel. Nem visz rá a lélek hogy kiadjak 200-300 ezret egy magasabb kategóriás örlőre+gépre.
-
Hoplitész
junior tag
válasz
#85578752 #4478 üzenetére
A Hario Mini Mill olyan, hogy az ellenségemnek sem kívánnám. Eszembe sem jutna megvenni valamit komolyabb használatra, ha az kompromisszumos "mini" meg "utazó" jelzővel van illetve.
Értelemszerűen a Hario normál használatra szánt terméke a Skerton Pro, annak minőségére lennék kíváncsi. Sajnos itt többen az olcsóbb MINI-t próbálják ki, majd ebből vonnak le következtetést az egész termékportfólióról.A Zassenhausra azért figyeltem fel, mert rengeteg pozitív visszajelzést kapott - (jó)híre van.
Elektromosat nem szeretnék venni. -
soldier2
őstag
válasz
#85578752 #4432 üzenetére
Ahol a leginkább bukik a "budget" kávé az az alapanyag. A boltok polcain régi kávék közt válogatunk, abból semmilyen géppel nem lesz finom ital. Ellenben egy 7-8000ft/kg-os friss kávéból már egy Hario Mini Mill/kotyogó kombóval jobbat készítesz mint bolti kávék + szuper gép párossal.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
#85578752 #4369 üzenetére
Igen, az Ahora. Néztem a többit is, de a lightot nem mertem bevállalni, maradt ez.
A főző korosabb, CE-923-as, legalább 15 éves, de keveset ment. Sokáig bolti téglával etettem, de mióta megvan az őrlő, egyből minőségi ugrás lett a végeredményt illetően.
Egyelőre próbálom belőni a megfelelő őrlési fokot minden főzésnél, már a pár nappal ezelőtti "ihatónál" jobb -
looser
addikt
válasz
#85578752 #4359 üzenetére
Bellaromból a bordó szerintem igen jó. Céges automatába vettem meg otthonra is és mindkettő szuper volt. Meg a félkilós (1250 Ft, szürke és barna, régebben mintha lett volna egy harmadik is?...) arabikák is jók. A bióért évekkel ezelőtt lelkesedtem, de rég nem ittam. Szóval nem igazán jó?
-
válasz
#85578752 #4353 üzenetére
Az etióppal azért lehet lukra futni automata, meg olcsó karos vonalon (kapszula más tészta). Nem egy elnéző fajta, kell neki a stabil hő, meg az idő. Különben jön a citromlé (és az újhullám szidása - pedig arról se a Ferrari tehet, ha Béna Béla kövér gázt ad a Körúton, kitáncol a segge és belefarol a parkolókba)
-
törölt tag
válasz
#85578752 #4207 üzenetére
Egy nyomásfokozót próbáltam kotyogósba rakni Marcutti bácsi nyomán (lásd az előzményt).
Megjöttek a szelepek aliexpressről, Mokinába raktam, a negyedik rugócsere után már nem paráztam, hogy a túlnyomásszelep fog nyitni.
Brikkaszerűen nyit, fröcsköl mint az állat, arra üresen vízzel főzéssel már rájöttem, hogy csak lehajtott tetővel érdemes így főzni. Végülis lefőtt. Nem sok "crema" keletkezett, inkább csak gyűrű, túl magas a hőfok mire átjön a nyomástól, szóval ez bukás. Érdekes kísérlet volt, újabb talpas rúgás, hogy hagyjam már a buherálást. Elég volt.
-
waxos
csendes tag
válasz
#85578752 #4340 üzenetére
Hogy a dimmeren kívül kell-e más is, hogy legyen előáztatásod azt nem tudom. Talán majd sz. zs. elárulja, ő tuningolt már néhány gépet, bár azok szerintem nem autómaták voltak. A GC-mhez utólag lett hozzákapcsolva egy, ott csak a csatlakozókat kellett összepattintani, és a tekergetésre változik a vízhozam is. A QM gyárilag nem Ulkás, saját gyári pumpát használ. Ha a gyári pumpa behal, és nem lehet talpra állítani, akkor szokták Ulkával kiváltani, de akkor már OPV is kell bele, mert ha csak a pumpát cserélik, akkor valamiért már nem szabályozható olyan finoman a vízhozam. Az okára már nem emlékszem, mert elég régen olvastam a kávéológián. Az enyémben még a gyári van.
-
waxos
csendes tag
válasz
#85578752 #4337 üzenetére
Nekem nem ez vele a tapasztalatom. Ha megtalálom a jó örlemény finomságot, akkor utána a potméterrel szépen szabályozható a lefolyás. Persze lehet kávétól/pörköléstől is függ. Többnyire közepes vagy annál picit világosabb pörköléseket iszok, sötétebbeknél talán más a helyzet. Azok közül nem mindegyik passzol a géphez. A PID-et nem értem, helyette nem OPV-t akartál írni?
-
Toobee
veterán
válasz
#85578752 #4324 üzenetére
Lefeszíti a csavarokat vs. strapabíró? Mióta volt Catlerem (Gastroback), nem merném senkinek nyugodt szívvel ajánlani. Akinek eladtam, sajnos szintén megjárta vele többször is a szervizt. Minden csupa műanyag, talán egy karos automataként tudnám leírni, már ami a minőséget illeti. Szerintem kerüld messzire, ott van egy rakás jó gép az 1960-1980 közötti időszakból, csak ki kell várni őket. Én például szívesen vennék még egyet a Gaggia Mini-ből, ami felújítva kerül 75-100e Ft-ba, de Turmix TX10 és QM0650 simán lesz 40.000 Ft körül, ha türelmes vagy.
-
törölt tag
válasz
#85578752 #4187 üzenetére
A papirfilterben egyet értünk!
Ma reggelire ettem kb. 20 deka sült kolbászt.
Na abban mennyi a koleszterin.
Amúgy a koleszterin szintem 7.2, ami tökéletes!
A vérzsírom a minimumon van.
A jó és rossz koleszterinem 1:3 arányban van.
A szívész doki azt mondta ez tökéletes, nehogy szedjek koleszterin csökkentőt mert az méreg. -
Narxis
nagyúr
válasz
#85578752 #4047 üzenetére
Igen néztem a kapszulást is de napi 2 kávéval igen csak drága mulatság pedig tök jó lenne mert jó sok féle kapszula van. Így jutottam el a 2 személyes Bialetti Moka Express-hez mert olcsó a kávé, könnyű tisztán tartani és bónuszként még igazából el se romolhat, max. tömítő gyűrűt kell venni. Nehéz a döntés.
-
-
törölt tag
válasz
#85578752 #3432 üzenetére
Erről Vér Miki jut eszembe a BB topikból: https://logout.hu/tema/bestbuy_topik_akcio_ajanlasakor_akcio_hashtag_kote/hsz_72123-72123.html.
-
dugesz77
őstag
válasz
#85578752 #3432 üzenetére
Egyik régi kollegám a cukrot és a tejport is belekeverte a darált kávéba
Neki ez volt a 3 in 1.
Polarstar: én most kicsit félere rakva az automata gépet visszaraktam a helyére a a Gaggia classic + Graef 702 párost. Éppen Bialetti Roma Intenso-val bombázom magam. Hát... Pörög tőle rendesen a ketyegőm . Elvagyok az erős kávéktól szokva.
-
Mortein
tag
válasz
#85578752 #3324 üzenetére
Több helyen is a forró vizet javasolták én kipróbáltam mindkettővel egymás után és ha nem is drasztikusan de kicsit jobb lett. Szerintem nagyon finomra őrölted, próbálkozz egészen durvával és onnan haladj a finomabb felé. Ha a kisfiam nem piszkált bele, akkor nekem most 10 kattintásnyira van nyitva a (teljesen betekerttől) Hario mini.
-
Mortein
tag
válasz
#85578752 #3280 üzenetére
Nekem 2 személyes Brikkám van, semmi extrát nem csinálok. Vízforralóval forralok vizet, a szűrőben a kávét nem tömörítem csak finoman elegyengetem, közepes lángon főzöm, ahogy kész egyből leveszem, aztán megy be hideg víz alá. Őrlés finomságával (Hario mini) játszottam sokat kb. fokozatonként végigpróbáltam. Nekem sem sikerül 10-ből 10x jót főzni. Legnagyobb problémám az volt vele, hogy ha reggel gyorsan kell egy kávé, akkor macerás még utána törölgetni, hogy az alumínium ne foltosodjon be, meg baromi erős kávét főz és a víz mennyiségével is csak minimálisan tudok játszani. Szóval semmi extra, az is lehet, hogy az én igényeim kisebbek
-
maross
nagyúr
válasz
#85578752 #3125 üzenetére
Koszi, probaltam magam meggyozni, de nem ment, hát még igy
. Mellette szolo erv, hogy hasznaltrol ujra valtanek, de ha nem lesz jobb a kave, sokra nem megyek vele, csak még tobb penz fog allni a konyhaban, es javitasnal még jobban fogom szivni a fogam. Nem ertem ezeket a felárakat philipsnél, foleg ugy, hogy a reviewk a gyenge anyaghasznalatot es pont ugyanazokat a tervezesi hibakat emelik ki, ami a mostani philipsemnel is egy az egyben benne van.
-
-
törölt tag
válasz
#85578752 #3085 üzenetére
Lefújó szelep? [link]
Akkor leveszem a vízmennyiséget a legkisebbre és főzök kettőt. Az olyan, mint egy nagy pogi.
Őrlés legkisebben. Már csak találnom kell valami iható kávét.
Casa Blanca volt csak itthon, valakitől kaptam, ha jól tudom Penny sajátmárkás. Ez is ilyen égett ízű, de a korty eleje az mondjuk jobb, ízesebb, mint az Omnia. -
viktorhu
veterán
válasz
#85578752 #2972 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel, hogy érzem a különbséget, amikor néha egy jó kávézóban olyan igazi mély telt ízű kávét kapok, ahol minden a helyén van - az ember, a gép, az alapanyag, és el is ismerem, hogy jaj de jó kávét ittam.
De ennél sokkal többször kapok "semmilyen" kávét, ami a célnak megfelel, de élvezeti értéke nincsen.
Itthonra pedig nem célom a tökéletes kávé megalkotása, de a sima de longhi kávéfőzővel az általános "semmilyen kávénál" sokkal jobb eredményt kaptam, és ahhoz a géphez meg tökéletesen elég volt a Krupps kávéőrlő, most pedig elégedett vagyok azzal, amit az automata produkál itthon.
És nem engedem el azt a részt, hogy az olaszok 50 centből kihozzák a finom presszókávét, abba pedig ott sem sok kézműveskedés férhet bele.
Szerintem simán el kell fogadni, hogy a tökéletességre törekvés nélkül is lehet korrekt kávét inni, és hogy valószínű, hogy egy automata géppel nem az ipari kávé lesz a szűk keresztmetszet, sőt, a nagyüzemi gyártástechnológia megismételhetősége miatt a gépnek még jobban is be lehet lőni ipari kávéval, hogy miből lesz a megismételhetően elfogadható eredmény, mert ott nincs mozgástér a manuális kézműveskedésre.
Ettől még nyugodtan próbálkozhat más a tökéletes otthoni kávé megalkotásával (ami nekem egészen biztosan nem a kotyogós lesz, de nyilván másnak attól még lehet finom), ezeknek a dolgoknak meg simán el kell férniük egymás mellett egy kezdő topicban (viszont nyilván viccesek lennének a profi topicban).
-
LK
addikt
válasz
#85578752 #2655 üzenetére
Köszi az infót mindenkinek. Direkt röviden iszom. Csokoládétól is volt már, mondjuk abban is van keserűanyag, és sajnos a betegség leírásában is ez szerepel. Koffein, alkohol, különféle gyógyszerek. Tejjel is iszom, de meg vagyok áldva, mert laktózérzékeny is vagyok
Szóval koffeinmentes rövid kávét ihatok, növényi, vagy laktózmentes tejjel,és abból is keveset.
Ami bejött, tej helyett pici laktózmentes főzőtejszín. Szenvedtem 2 hónapig, mire leszoktam,de ha rosszul van az ember az segít gyorsítani a folyamatot. Pedig imádtam. Súlyosbítva azzal, hogy csak a közepes pörkölést szeretem. Kb. 2 évig kerestem mire találtam jó ízű koffeinmenteset. -
zsolt19900
őstag
-
Nimda
addikt
válasz
#85578752 #2139 üzenetére
A kotyogósban nem azért lesz keserű a kávé, mert bármilyen vízzel érintkezik, hanem mert megég a kiöntőben a lassú lefolyás miatt (forrásponttól számítva). A Brikkában ugye hirtelen és gyorsan, kellő nyomással jön, ha minden klappol és nem lesz tűzforró. A hideg víz az "előáztatás" miatt jobb, mert lesz íze a kávénak és némi ereje is. A Brikka ugye a szelep miatt visszatartja, a kellő nyomás eléréséig, de 2 perc alatt le kell, hogy jöjjön. A sima kotyogós nagyon felhevül mire jön a zacctenger, ezen nem segít a forró víz sem. A szeleppel való játszadozás meg nem ér semmit sem, ízeket vesztünk vele, mellesleg akkor ledegradáljuk sima kotyogóssá.
-
Mortein
tag
válasz
#85578752 #2072 üzenetére
Igen, benne van. Hario minire gondoltam így elsőre vagy a Bialettinek is van kézije. Kávé szemes kávé lenne valamilyen kevésbé savas, de konkrétan még nem néztem ki semmit. Lehet buta kérdés, de van olyan kávé, ami jobb a kotyogósba vagy ez úgyis az őrlés finomságától fog függeni? Kezdésnek te milyen kávét ajánlanál?
-
Mortein
tag
válasz
#85578752 #2056 üzenetére
Köszi! Sajnos 4 személyes az sok lenne nekem, napi 2-3 kávénál többet nem iszom. Brikka ennyivel jobb kávét főz a Bialetti többi kotyogósához képest? Venus-t nézegettem még, az indukció kompatibilis és a 2 személyes egész elérhető árban van, viszont ha a Brikka sokkal jobb, akkor lehet az lesz.
-
-
törölt tag
válasz
#85578752 #1903 üzenetére
Ez csak automatába vagy kotyogósba jó, totál döglött, nem lehet belőni normális presszó lefolyásra, 3-ason már ciceregnek a kések, de crema alig, keserű mint a dög.
Úgy látszik van a friss pörkölésű kávé amiből lehet presszót főzni, meg a többi kávé ami boltban kapható döglött, automatába, nyomásfokozós technológiákhoz, ja meg szarvasiba, kotyogósba.
Ez most fárasztó, bár nem a gép hibája, virágföldből nem lehet jó kávét főzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest