- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
flash-
veterán
-
Sped
aktív tag
válasz
#85578752 #7412 üzenetére
Köszi, de ez túl drága nekem.
85-100 HUF között adják.
Lehet kipróbálom a manuális Hariót, ha meg unom a kézzel locsolgatást, veszek egy 20 ezres gépet. Aztán majd össze tudom hasonlítani melyik milyen.#7413 kmarci25
Igen láttam ezt a kancsót is, tehát a szett eleve kancsó plusz alapfelszerelés, uszkve 15 ha Harios kancsó akkor 25 ezer. Tehát kb. ugyanannyi, mint egy olcsóbb alapgép.Mi az abszolút ajánlott kávéfajta filterhez? Világos pörkölés? Vagy azt nézzem mit írnak a zacskóra?
Az őrleménynek meg gondolom durvábbnak kell lennie.
-
-
sherlock82
senior tag
válasz
#85578752 #7292 üzenetére
Én kizárólag reggel presszó, tisztán, minden nélkül.
Viszont soha sem éhgyomorra előtte minimum sok víz vagy akár már reggeliztem is és azt követően.
29 éves koromig kávét sem ittam, viszont 24 évesen egy elég komoly refluxon átestem - más miatt - és nem szeretnék hasonlót érezni bármikor is. -
aradebil2
senior tag
válasz
#85578752 #7256 üzenetére
Hát mivel most kezdem ezt az egészet, ezért valami kommersszel szerettem volna kezdeni, hogy meglegyen a fokozatosság és a tanulás. De az olaszoknál nem nagyon megy ez a specialty dolog, majdnem minden sötétre van pörkölve, és a kávékínálat 90%-a szinte mindenhol tégla (abból van single originje több márkának is). Úgyhogy egyelőre bekezdtem egy klasszik Illyvel
Helyi pörkölőket már nézegettem, de ott is majdnem mindenki sötétre pörköl.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
#85578752 #7095 üzenetére
Szia, köszi!
Ez a szűrő melyik Britába passzol, illetve ivásra is alkalmas az általa szűrt víz, vagy kimondottan csak "kávévizet" készít? Talán a Laica kávé-tea szűrőjénél írták, hogy az a víz állandó fogyasztásra magában nem alkalmas.
Vagy az járható, hogy egy kancsóhoz veszek kétféle szűrőt, aztán éppen mihez kell, cserélgetem? Vagy ha már elkezdtem használni, akkor folyamatosan vizet kell érnie?
-
flash-
veterán
válasz
#85578752 #6881 üzenetére
huh lidlből kaptam ezt pár hónapja, egész jó volt(meg is lepett), alzával nagjyából egy szinten volt(bár ahhoz képest hogy malabar, nekem közel se volt olyan "fűszeres" mint az avxnek a malabarja)
[link]írtátok korábban még a pennyt,onnan melyik leginkább?
onnan ezt vettem korábban, hát könnyebben befullad de még mindig jobb mint az átlagos szupermarketes kávék, egész ihatódaráló:
még mindig a cm 702 az ajánlott kezdőknek?
vagy van valami jobb picit drágábban? -
Beni2360
félisten
válasz
#85578752 #6739 üzenetére
Őszintén nem tudom mivel nem porkolok. Utoljára kb 60 éve édesanyám a gáztűzhely sütő ében pörkölt kávét.
Én lisztben utazok a sütemények után kb 6 hete kenyérrel és zsemlekkel mulatom el az időmet. Napi 2x2 kávéért nem porkolgetek. Inkább jobb kávét keresek a Philips-Latte automatamba. -
-
Flowtation
őstag
válasz
#85578752 #6642 üzenetére
Köszi! Akkor véleményed szerint nincs érdemi különbség a select javára? Max annyi, hogy oda nagyobb csésze is befér? Amúgy nekem mindegyik orginal egyformának tűnik, legalábbis ezen az oldalon.
szerk: találtam olyan select gépet is, amihez van ilyen duck, de azok tejtartályosak, itt meg nincs, szóval marad az original.
-
tomszli11
tag
-
tomszli11
tag
válasz
#85578752 #6609 üzenetére
Előszőr repült ki a kertbe aztán a húztam a cipőmet, azzal szét tapostam és magas ívben belehajítottam a kukába.
Régóta szívok ezzel a főzővel, ezért se merek nagyon drágább kotyogósat venni mert félek hogy az is szar lesz, ismerem hallásból a Bialetti-t hogy nagyon jó minőségű, de van aki azt mondja hogy ugyan azt tudja mint a hagyományos. Na most a hagyományos ami nekem volt az borzasztó. -
madmike
őstag
válasz
#85578752 #5857 üzenetére
A Melitta nem főz eléggé crema-s kávét. Nem adja meg azt a kávéélményt amit keresek. Tudom, hogy egy belépő karos gép sem lesz olyan mint amit egy kávézóban kapok, de a jelenlegi minőséget bizonyára felülmúlná.
Ha az mondjátok a propelleres daráló felejtős, akkor van valami olcsó elektromos örlő ami ajánlható?
Van régről egy Hario mini mill-em. Ha csak magamnak főzök akkor az rendben is van, de ha vendégeknek is kell főzni akkor inkább nem tekerném fél órán át. -
inf3rno
nagyúr
válasz
#85578752 #5835 üzenetére
Nem feltétlen. Annyit tudok mondani erre, hogyha az ecet rossz és a tejsav vagy a citromsav jó, akkor biztosan nem a savasságuk a kulcs, hanem valamilyen más reakció történik. Megpróbálok utánajárni.
szerk:
Ami biztos, hogyha itt az elasztomereket nézed, ami között ott a szilikon is, akkor az ecettel kevésbé kompatibilisek, mint a citromsavval és a tejsavval. [link] Ránézésre minél nagyobb a molekula méret, annál kevésbé roncsolja. Szóval valószínűleg a citromsav a legjobb ezek közül, és azért, mert nem tud behatolni a szilikon belsejébe a nagyobb mérete miatt szemben mondjuk az ecettel. Én legalábbis erre tippelek. A hangyasav szintén nem kompatibilis, ami ezt támasztja alá. A propionsav, vajsav lenne még érdekes. -
Saját
csendes tag
válasz
#85578752 #5758 üzenetére
Értem - közben utána is néztem, a típusa SilverCrest SEM 1100 B3. Sajnos nem találtam róla infót, hogy mivel van szerelve.
A Dedica az thermoblokkos, viszont azt nem tudtam, hogy acél csőben fut a víz, és nem érintkezik közvetlen az aluval - ez 100%?
Előre is köszönöm.
-
looser
addikt
válasz
#85578752 #5753 üzenetére
Ezzel kapcsolatban maradt bennem kétely az előző beszélgetésből; az első Delonghi-n volt egy "beépített", lényegében a készülékházból kiálló műanyag tamper, amivel tömöríthető volt az alapból nyomásfokozós karral árult és feltehetőleg arra is tervezett filléres otthoni gép. Ezek szerint tényleg nincs jelentősége a tamperelésnek? Ezért álltam ki az előző hozzászólás-váltásban is a tamperelés mellett, holott tudom, az alacsony nyomású (vízt gőzzé forraló és a kávépogin átpréselő megoldások (Szarvasik, kotyogósok)) esetében sem tömörítünk. Nem tilos persze, a gőz utat tör a legkönnyebb úton, ami ugye lyukat képez és a kávépogi nagy része kioldatlan marad. Évekig ittam ezt és tapasztaltam a Szarvasinál. Tehát a kérdésem az, hogy az otthoni pumpás kisgépek (15-19 bar között) esetén nyomásfokozós szűrővel nem szükséges (ajánlott) tamperelni?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#85578752 #5637 üzenetére
Érdekes. Nekem az jött le, hogy minél finomabb a szemcseméret, annál jobban kijönnek a savak, és azért növeltem az elején a szemcseméretet addig, amíg már nagyjából eltűntek, és csak az aromát éreztem. Nálam ez a 9-es méret, de talán már 7-es méreten is átnyomná a gép a vizet. Ezzel az alzás kávéval legalábbis így volt. A hőmérséklettel még nem játszottam. Ezzel a géppel (Dedica) azt hiszem csak 3 féle hőmérséklet van.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#85578752 #5522 üzenetére
Ha oxidációtól akarod védeni, akkor inert gáz kell. A nitrogén és a széndioxid is ilyen. Lehet még argonnal vagy neonnal is tölteni, ha fényjátékot is akarsz bele.
A széndioxid vicces. Állítólag a NATO a hidegháború alatt felrobbantott egy hegyet, amiben kerozint tároltak, mert széndioxiddal gázosította el nitrogén helyett a tűzvédelmi rendszerük, és a bemutatónál amikor kinyitották a szelepet, akkor szikra keletkezett emiatt. Az ilyen sztorik miatt szerettem a biztonságtechnikát.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#85578752 #5516 üzenetére
Szerintem csinálj kísérletet elgázosított és nem elgázosított kisebb adagokkal, aztán kiderül. Én most arra tippelnék, hogy placebo, és a fagyasztás adja a lényegi részét a dolognak, nem az elgázosítás. Szobahőmérsékleten viszont lehet értelme, és ott egyszerűbb is megtölteni a zacsit, mert biztosan hidegebb a hirtelen kitáguló széndioxid, mint a benne lévő levegő. A fagyasztóból kivettnél ez már nem feltétlen igaz.
-
hyperspace
őstag
-
viktorhu
veterán
válasz
#85578752 #5208 üzenetére
Nekem is a Jacobs Krönung volt az egyetlen, ami igazán bevált, csak nem akartam említeni, mert mástól még nem hallottam, mindenki a nescafét tolja, úgyhogy azt hittem, egyedül vagyok ezzel
Egyébként én akkor instant kávéztam, amikor a munkahelyen nagyon rossz ízű volt az automatás kávé, szóval van annak realitása, hogy az embernek ilyesmire legyen szüksége, bár sokat fejlődött a kávékultúra, most már majdnem minden irodában van normális kávégép.
-
eastsider
nagyúr
válasz
#85578752 #5163 üzenetére
Én is erre jutottam.
Szerintem csak bizonyos szériáknal volt. Enyembe 2013 van több helyen írva. Alig volt használva... Kizárt hogy Salvatore Palermobol kiszerelte volna ezt belőle (tőle vettem eBayen). Szeintem én szeretem le ezt először. Fel óra Google után is erre jutottam.
Mi a konszenzus előre forralt/ nem forralt víz ügyében?
Arra rájöttem, hogy közepes villanyrozsan érdemes főzni..Azon gondolkodtam, hogy először meg kell tanulni brikkaval főzni, utána nézek gaggia babyt... Csak ott már bonyolódik a dolog egyre inkább. A konyhában a hely pedig limitált
-
-
DrDante666
tag
válasz
#85578752 #4963 üzenetére
Köszi a választ. Nézegettem azokat is, amiket említesz. Igazság szerint eredetileg Mukka Expresst szerettem volna, viszont elbizonytalanított, hogy a magasabb ára ellenére mégis eléggé panaszos a szelep, ki tudja mennyi időnként vehetnék újat, és az utángyártottak szintén panaszosak. Aztán (talán már túlságosan is) hosszas olvasgatás után Brikka, Mokina, végül Moka Express lett a kiszemelt.
A Mokinával kapcsolatban arra emlékszem, hogy ugyanúgy kb. 6-8 g kávéőrlemény megy bele, mint a Moka Express 1-be. Ebből amatőrként arra következtettem, hogy bár lehet a kialakításából adódóan jobb, viszont erősebb/töményebb kávát főz. Ettől viszont tartok valamelyest, mert azt is megérzem, ha az instant kávét túlzásba viszem. Utólag meg gondolom már nem szerencsés hígítgatni a Mokina főzetét.
Ugyanez a helyzet a Brikkával, tudomásom szerint bár 2 személyes, méretét tekintve a 3 személyes Moka Expressnek felel meg, és több őrleményt igényel a Moka Express 2 személyesénél (talán 12 g helyett valami 15-16 g) viszont kevesebb a főzet, azért tekintik sokan 1 személyesnek. A kávémennyiség alapján ez szerintem erős lenne nekem, és a kevesebb főzet miatt még felezni sem tudnám érdemben. (Sejtésem szerint gyakorlatilag a Mokina dupla vagy tripla megfelelője lehet némi cremával.)
Összességében tehát elhiszem, hogy ezek ízletesebb kávét főznek, különösen azok számára, akik naponta akár több dupla kávét is simán megisznak, és szinte már immunisak koffeinre.
Nálam viszont túlságosan jól hat (ha túlzásba viszem pedig jót tudok aludni tőle), bár érzékeny még éppen nem vagyok rá elvileg. Ezért szeretnék erre tekintettel lenni, ha jár is némi ízélménybeli lemondással, az instanthoz képest az anyagi befektetés ill. előrelépés arányát nézve így is megérős előrelépésnek tűnik.
A Graef CM 702 őrlővel kapcsolatban pedig azt szűrtem le (de nyugodtan javítsatok ki), hogy inkább a finom őrlemények előállításában jó (pont most is van egy ilyen hirdetés aprón), tehát elsősorban azoknak ajánlott, akik a későbbiekben presszógépre terveznek továbblépni. Én annál alkalmibb kávésnak tartom magam, és emellett egy kotyogós mellé az árát sem érzem egy kategóriának, így egyelőre beérném egy olcsóbbal, ami még vállalható.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest