- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaaa. Persze.
Már majdnem lement fél kiló! Tényleg krémes! Gőzöm sincs milyen arabica nemesítés. Nem robi, de kicsik a szemek. Lehet, hogy ez már abba az utóbbi időben kifejlesztett 15 fajtához tartozik. Szóval mindenkinek bejön itthon. Gazdag, kakaós-mogyorós és krémes. Nem savas. Nem egy hy end forma de eddig ez tökéletes ezért a kicsi pénzért. -
-
-
Nyitott szűrő geek vacakolás, meg szép, viszont nem tudsz egyszerre két csészébe csapolni, ha ez fontos. Avx-en próbáld megnézni, ők szinte minden ilyen kínai alkatrészt árulnak.
Zacctartó és barátai szintén ott a legolcsóbb. A gumilap sztem marhaság, nekem kis feketésbarna Jysk kéztörlő van 4 db minden kv-s célra. A tömörítéshez is, alátétnek. -
Saina ilyen a Ft. Nekem 60k volt még tavaly ősszel 🤷 Az meg verhetetlen ár\érték volt. Még így is az, mert a konkurencia se lett olcsóbb. De a timemore valóban valamelyest alternatíva, ha kompromisszumos is. Ez alatti vackok teljesen felejtősek, bármit állít a gyártójuk.
body007@feltöltve valóban nincs gond. Ott az a gond, hogy mire megiszod a tölcsér tartalmát, szinte biztosan megdöglik a benne lévő bab a folyamatos oxigénnel való érintkezéstől.
Minél olcsóbb és sötétebb alapanyagot használsz, annál kevésbé veszed észre ízben. Lefolyásban már jobban (átzubog a víz, akármilyen finomra őrlöd. Illetve lehet porrá darálni, akkor legalább keserű is lesz :) ). Mikor elkezdesz ráfüggeni a dologra, garantálom az adagonként őrlés megjelenését. Onnan meg lehet ütni-verni\pumpálni.Oszy@ amúgy a tengelycsonk hatlapfejű, egy sima motoros csavarbehajtóhoz passzol. Ha van igazán nagy nyomatékú csavarbehajtód és rögzíteni tudod az őrlő testet stabilan, kész is van a motoros őrlő, amely pont egy komplett szinttel feljebb van, mint mondjuk a graef.
-
-
-
pl [link] [link]
latte art, milk frothing stb. de úgyis ahány gép annyi féle módon kell jó tejkrémet készíteni. Ha nem akarsz annyi kávét/tejet elpacsálni akkor lehet használni ételszínezékes vizet a latte arthoz és mosószeres vízet a gőzöléshez.
Ázsiai arcokra meg véletlen se keress rá instán mert betegek, simán kiönti neked tenyérbe a Mona Lisát -
Egy kézzel a fogójánál, másikkal alulról tartva, gőzcsövet a pitcher átmérőjének egyharmadánál tartva és minimálisan megdöntve bedugod, hogy a fejét épp ellepje a tej. Ki kell alakulnia egy örvénylő forgásnak. Ha visítva sivító hangot ad, akkor nem megy bele levegő, az rossz. Húzd kijjebb. Ha bugyborog, akkor nagy buborékokat raksz bele, az se jó. Dugd beljebb. Mélyebb hangon sustorogjon pár másodpercig. Ahogy nő a tej térfogat, úgy kell óvatosan kijjebb emelni a csövet. Pár másodperc után lejjebb dugod és már csak melegíted, de az örvény fontos. Ha a pitcher elkezdi égetni a tenyered amellyel tartod, akkor kész. Egy pillanattal sem tovább.
Ne csüggedj, csak pár száz alkalom kell, hogy minimális gyakrolatra tégy szert -
SirRasor
addikt
oszy csak annyi volt a kritérium, hogy boltban kapható darált legyen. Mivel nem tudtam melyik milyen, majdnem mindegyikből vettem egy 250g-osat és így szépen végigkóstoltam őket. Emlékszem listát is vezettem róla és pontoztam 1-10-ig, de már nincs meg a lista (meg amúgy is szubjektív).
Amiket biztos próbáltam:
Tchibo Family, Omnia Classic, Eduscho Dupla, Bravos Classic, Segafredo Intermezzo és a kedvencem, a Lidlis Bellarom Gold (100% arabica). Illetve még számtalan, amiknek a nevére már nem emlékszem. Egyszer találtam egy top10-es kávétesztet és az abban lévőket is végigpróbáltam
Ja egyszer próbáltam valamilyen Lavarazzát ami jó drága volt, de kifejezetten rossz volt az íze.
(Omnia Evening - koffeinmentes - ezt még mindig iszom 2 naponta)Ami feltűnt, hogy minél több arabica van benne, annál kellemesebb az íze, persze annál drágább. Minél több robusta, annál keserűbb, de annál erősebb. Mondjuk a DeLonghi EC 230-ban nincs hőfokállítás és gyanítom elég forrón főz. Ha lejjebb lehetne venni, akkor a robusták se lennének annyira rosszak (vagy de, mert a 200 ml lötty vagy 40-50 mp alatt folyik le).
Belahaver nem, nem "tök mindegy" miből készítem, amit írtam is az első hsz-ben. Komolyan nem értem miért kell hozzáböfögnöd a nagy semmit.
-
Nem hinném, hogy kóstoltad az összes kávéját
Vannak nagyon jó és különleges kávéi( persze ízlésről nehéz vitatkozni) és az ára sok ,az tény, én sem azt iszom hétköznapokon. Az biztos, hogy hozzá tett a kávézás kultúrájához nálunk Magyarországon, szerencsére.
A mogyoróst viszont igazán szeretem. A párom egyszer évekkel ezelőtt kóstolta, amikor Svédben voltunk és néha rászánjuk ezt az összeget igazi peruira, az is 10 ezer/ kiló alatt megvehető nálunk is már. A Freinek erősebb a mogyoró íze és jobban illik hozzá a juharszirup. Igazi téli- melegítő kávénak isszuk mi, néha kis Kraken rummal meglöttyintve.Persze 100% arabica szóval óvatosan.
Vannak olcsóbb mogyorós kávék is és finomak. Amit megfigyeltem, hogy a Jura acél őrlőit jobban szereti ez az ízvilág, mint a Philips/ Saeco kerámia őrlőit.
Amúgy ő( a párom ) is sima presszót iszik tejjel, én is lattet vagy presszót tejjel, mert naponta sajnos 4-8 kávét fogyasztok és a gyomrom kevésbé bírja, mint a szívem . -
törölt tag
Másfél éve "cukor-veszélyes" állapotba kerültem, de azt mondták, ha életmódot váltok, semmi probléma nem lesz a cukorszinttel. Hát a kávézás az egyik, amitől nehezen válnék meg, ezért kísérletezni kezdtem a 2 kávéskanál cukor kiváltásával. Próbálgattam többfélét, de végül az Eritritnél maradtam. Úgy tapasztaltam, hogy ez a kávé ízét nem befolyásolja.
(Csak zárójelben jegyzem meg, a vércukorszintem is rendben, de nyilván, nem csak ettől!)
-
vtechun
veterán
Ez ugye eleve egy leharcolt volt, így nem finomkodtam. Másnak, pénzért nem vállalnám - mert nem lenne benne köszönet
Viszont 4 csavart kell kiszedni a hátulján/tartály alatt. Aztán az alján van oldalanként 2 fül, azokat kell kiakasztani, oldalt végig pedig lehet menni egy masszívabb kártyával. Fent a legnehezebb szépet szétszedni, de az is megoldható. Miért szeretnéd szétszedni?
-
vtechun
veterán
megpróbálok majd csinálni egy videót, már vagy 3 éve így csinálom.
Mikrózható a French Press, amíg melegszik a mandulatej (70 sec), addig lefő a kávé és ki is tudom mosni a kapszulát, mehet bele a másik betöltött kapszula és felkészül a következő adag tej(tehén)
Ha nem akar az ember latte artkodni, akkor simán elég szopacsoltatni a szűrőfejet nagyobb amplitúdóval is, de latte arthoz elégséges habhoz már nem érdemes nagyon a tejszint fölé húzni, inkább ha már bekerült a folyékony fázis közé némi légnemű, akkor azzal érdemes utána dolgozni. Könnyen előfordulhat, hogy kemény lesz a hab, akkor az max capuccinónak jó...
-
vtechun
veterán
most néztem pont ilyen videókat, elvileg a tömítést ke/be lehet tenni anélkül, hogy szétszednéd, egy laposfejű vékonyabb csavarhúzó kell hozzá. 900 Ft egy tömítés ahogy néztem.
lorcsi: az őrlési finomságtól függ a tömés foka, bolti őrölt kávét el lehet felejteni. Otthon őrlöm a kávékat, CM702-es Graef őrlőn. De eléggé erősen meg szoktam tömni. Érdemes úgy, hogy ne érjen bele a benti oldalon lévő vízterítő műanyag csök. Segíthet még, ha a kávé tetejére faragsz egy szűrőpapír korongot. Így nem tud bele árkot ásni a vízáradat.
-
-
Azzal nincs gond. Megiszod és tényleg felszívódik. Krémekben is van. (itt most szépészeti és sebészeti cuccokra is értsd! Az arany pozitívan hat a sebgyógyulásra és a szövetek rehabilitációjára, a kollagén képzésre is.) Döbbentenes, de ha színarany fóliát raksz az arcodra, akkor az szépen felszívódik.
De hogy kávéban?? Egy része ki sem jön! Ergo tenyleg parasztvakítás. Ha mondjuk aranyozott cukor lenne, akkor az más lenne. -
törölt tag
Igen, most nekem is ilyen elvi bajaim vannak, viszont ha tudok olcsón zöldet szerezni (kb. lehetetlen), akkor megéri tíz kilókat levermelni mert tényleg évekig eláll, a friss pörkölés meg házilag fazékban is besza-behu, minden boltit lever, és akkor már érdemes egy kis házi pörkölőgépet is bevállalni.
-
nyisziati
veterán
Kösz a tippet.
Rákerestem, de sajna szirup nincs sehol, max. a dió, zacskóban. Akkor majd hozzáőrlöm a kávéhoz.(#1605) Polarstar : persze értem, sokan csak a natúrt szeretik.
Én inkább kísérletezős vagyok, Cafe Frei-t is veszek időnként. Tavaly találtam dohánylevélben érlelt kávét a kínálatukban, az egyáltalán nem volt tolakodó, de különleges aromát kölcsönzött a kávénak, teljesen kompatibilis volt vele.
De persze nem akarom erőltetni. -
törölt tag
Ahogy koxx is írja lejjebb ez már akciós ár.
Siófokon szoktunk nála kávézni, az a minőség sajnos ennyi.Nyilván vehetsz sárgacsíbót is vagy akár korrekt áron elfogadható minőséget. A döntés a tiéd.
Mi a kávégép amibe raknád?
-
Én csodálkozom, hogy ezen csodálkozol. Nem tettem el, de régen vettem egy csomagot, amikor még friss és új dolog volt. Azon szerepelt a Malongo neve. Konkrétan, leírva. Engem akkor az nagyon meglepett. Mellesleg mind igen jó.
No persze most már nincs rajta. És nem, az auchannak nincs kávégyára továbbra sem. Mástól veszi. És a Malongo francia cég. Miért venné meg mástól?
Mint ahogy az is nyílt titok volt, hogy az első teszkós saját márkás kávé made is england. sőt, saját barista mixelte, aki nem is tudom melyik nagy lánctól jött és alkotta meg a keveréket - ami piszok jó lett!
Azóta persze az is lengyel..... -
Az Aeroccino-t nehéz tisztítani (legalábbis a videója szerint). Ezt beteszem a mosogatógépbe, ha lusta vagyok és kész. Még a keverőt sem veszem ki belőle, mert nem kell. Kézzel, rögtön utána meg 20 másodperc. Szintén bent marad a keverő.
N.gab: Hát ha a “latte art minőségű” tejhabhoz mindenképpen a vízkeverős, kávégépes dolog kell, akkor szerintem is csak azzal csináld. Mással biztos nem fog menni. -
törölt tag
Gondolom azért, mert kisebb lehet a szabadság az ízek és a kávé erősség terén. Azt hiszem, döntés előtt ezt is bele kell kalkulálnom.
Én nagyon régóta keverem a kávékat, mert szinte mindegyiknél érzek valamilyen érdekes ízkaraktert, de ha keverve vannak, akkor egyértelműen harmonikusabbá válik a kávé íze számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autós topik
- iPhone topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Egérpad topik