- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Itt ezt tudnám ajánlani : https://cady.hu/gaggia-classic-2018-eureka-mignon-specialita-white-bundle-csomag-p-28677.html
ha viszont automata kell mindenképpen akkor : https://logout.hu/tema/automata_kavegepek/friss.html
-
-
arcsin
senior tag
A Makitásnál olcsóbb
-
fradi81
veterán
Pár hónapja van fém kapszulám és jól működik, tehát a technika megvan, nem darálok, csak az őrölt kávékat próbálgatom melyik hozza a gyári DG kapszulás szintet, nekem ezek az ihatatlan löttyök is megfelelnek a 3in1-el együtt
-
Mano66
senior tag
Kárvolt kitenni.Még azt hiszik ajánlott kávédarálásra.Pedig NEM!!!
Nyomásfokozós gépekhez jó a bolti előre darált "tégla" is. Kár kínlódni a szar darálóval.Ha meg már kiveszed a nyomásfokozó részt,értelmesebb kávét kapsz de nem a boltiból.Egy Gaggia Classic +Graef 702+ Friss pörkölésű kávé már élmény számba megy.A Gaggia Classic megkapod 50-120 ezer Ft-ig állapottól függően.A Greaf 702 ~32 ezer Ft.A normális friss pörkölésű kávé kb ~ 4500 Ft/kg-tól. El kell gondolkozni,hogy egy ~100 ezer Ft-os beruházással akarsz jó kávét inni vagy marad az ember az olcsó bolti vonalon.
Vagy alternatíva az Aeropress egy kézi kávédarálóval. -
dugesz77
őstag
Bosch-ból én eddig csak késessel találkoztam Sencorban van ez is az is de 10-ért az is késes inkább (mintha lenne nekik 30-ért is egész jónak tűnő az viszont Graef árban van már akkor inkább azt).
De száz szónak is egy a vége a késes örlő egy marha nagy zsákutca. Akkor amíg nem futja egy normális őrlőre inkább tégla kávét vegyen az illető (szigorúan max negyed kilós csomagból) -
TA68
őstag
Hát igen. A kapszulás rendszer óriási találmány volt, nem szívesen osztoznak rajta másokkal. (főleg a profiton
) Biztos vagyok benne, hogy valahol a fiók mélyén már lapul egy terv, amivel a Vertuo utáni életre is készülnek.
(#1927) konzumpro
A nagymama kredence beütés kimaradt....ja nem, az a sárgacsibó.
Korán van, foszlótalpú sakkgyalogokat olvastam.
-
-
TA68
őstag
Bár még nem ittam Vertuo-val készített kávét, de sok jót hallottam róla. Már régóta szemezgetek vele. Lehet, hogy lassan én is beruházok egyre.
Igen, a hőmérsékletet is szabályozza az adott kapszulának megfelelően, amit szintén a vonalkód tartalmaz. Nagyon kifinomult szerkezet.
-
kuntics
aktív tag
Köszi,ezeket már végigolvastam,de első körben gyári kapszulákat vennék. Vagy ezeket is le lehet adni újrahasznosításra? Győriként még a [kapuczinert lehet megkóstolom].
Starbucks kávét egyszer ittam,nem jött be nagyon. Mondjuk én feketén,vagy kis tejjel iszom,bejön a kesernyés íz.
-
törölt tag
Nem feltétel a nyomásmérő óra, mivel a manuál karos gépek nem háklisak úgy a nyomásra, mint a pumpás gépek. Egy pumpást ha elindítasz az átküldi a kávén a vizet max 15 barral szó nélkül és öntheted ki a lefolyóba, mert tuti nem ízlik. A karosnál meg te szabályzod a nyomást ha gyorsan folyik nem nyomod annyira és iható lesz a végeredmény.
Ilyen egyszerű. -
looser
addikt
Azért az sem akkora nagy dolog ám. Az én első eszpresszó szettem (direkt nem rakom idézőjelek közé, mert nagy szám volt és megmutatta az utat és még most is pihen a kamrában) egy DeLonghi EC155 volt, akkoriban az olcsók közt jónak mondták. Ehhez jött a megfelelő szemcseméret miatt egy kis kézi Hario Mini. Ez utóbbi japán létére sajnos eléggé elcseszett konstrukció; nemrég valaki linkelte és meglepődve láttam, hogy új, dizájnosabb és valószínűleg használhatóbb kütyüvé alakították a japánok. Na de a lényeg, a gép használtan 15e volt, az őrlő 10e és ezzel tök jól elvoltam. Igazából engem a nagyobb mennyiség lefőzése és a nyitott szűrőtartó kezdett el vonzani, azt nem gondoltam volna, hogy sokkal jobb kávét fogok lefőzni a Gaggia-val. Ezt használtan vettem a Jófogáson 45-ért, emellé került egy Iberital Challenge (legolcsóbb fokozatmentes őrlő) szintén használtan 25-ért. Ez a jelenlegi eszpresszó szettem. A készüléktuning (PID, rézcsővel körbetekert bojler, 10 bar-ra visszafogott nyomás ~30e), nyitott szűrőkar, egyéb ilyen-olyan szűrőket már nem számolom hozzá, ezek később adódtak hozzá. Az egészből csak azt akarom kihozni, hogy én, aki imádta az automatás kávét és simán vett akciós 3in1-et vagy instant kávét (ezeket a mai napig megiszom, nincs vele bajom, nem fikázom, mindent a helyén kell kezelni), szóval még én a bot érzékeimmel is éreztem a különbséget. Nyilván ez olyasmi lehet, mint pl. egy bornál, hogy az 1000 Ft-os jónak tartott és a 10000 Ft-os kiválónak tartott bornál nem tízszeres a szorzó a "jóságban". De határozottan jobbak az ízek a Gaggiával és az első szett is határozottan jobb volt a kotyogósnál (sőt) vagy a kikeverős kávéknál. Nem veszek drágább (10e+/kg) kávét, 5e alatt nekem megfelelnek. Decemberben a LIDL leakciózta egy elég kései lejáratú Bellarom bordó zacsis 1,2kg-os kávéját, ami addig 2000 Ft volt, utána pedig 1000 Ft (!), na az best buy volt, elképesztően jó olaszos keverék. 7g-os kávéra leszámítva 6 Ft-ra jön ki ebből egy eszpresszó...
Jó kávézást mindenkinek
-
törölt tag
Ez az alap verzió, ezt lehet még upgradelni akár nyomásprofilozást is tudsz vele csinálni.
Viszont ez már nem ide tartozik.
Érdekesség képen linkeltem csak be nem azért hogy Macskesz ilyet vegyen.
Amúgy az alap verzióval is jókat lehet húzni.
Persze te már próbáltad így van véleményed , igaz? -
törölt tag
Az extrém krémet biztos, hogy a centrifugálással belevert levegővel oldja meg, a kávésznobok nem tudom ezt elfogadnák-e, de ez nem kávésznob topik.
Nekem tetszik, főleg a sok kávé. Ezeknek a kapszulás gépeknek a halála a kevés kávé, 6-7g van belerakva csak, mikor egy rendes kávé 10-20g között van. A vonalkódos rendszer is jó, nekem az is tetszik.
Viszont a magyar árérzékeny, a 10db kapszula nem lehet több 800-1000Ft-nál, nem veszik meg. A Bosch gépei is ilyen vonalkódos, 2000Ft/16db csomagban vannak és az értékelések háromnegyede arról szól, hogy a kapszula ára miatt cserélték le. Nekünk is volt, mi is amiatt. Na meg mert csak netről lehetett rendelni. -
törölt tag
Egyébként igen, ha sok víz van átnyomva a kávén akkor olyan ízek is kijönnek belőle amitől keserű lesz. A teafőzést is sokan elrontják ezzel, meg azzal, hogy elkezdik a kanállal nyomkodni a tealeveleket, teafiltert, hogy jobban ázzon.
Az arányok sokak kicsit talán, 40 milit én nem öntök fel 2.5 decire, ennyihez duplakávé lenne ildomos, persze akkor sok a koffein. De hát minél többet alszunk annál rövidebb az életünk. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
ugyanoda ahova a tejesdobozt, szelektívbe, mivel szinte ugyanazok az összetevői. a hasonlatod meg ott csúszik el, hogy ~100 üres kapszula (10g kávé/db) még mindig több, mint egy üres zacskó + nem tudom melyik műanyag bevonatos, ellenben a kapszulák kompozit cuccok, amiket kb. kézzel kellene szétbontani, de ezt nálam okosabb emberek jobban tudják a nagykávésban.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
az utángyártással pont ott van mint egy sima karossal
imho a kapszulásnak úgy lenne jó működnie, hogy betétdíjért cserélnek újra mondjuk, ergo legyen motiváció visszavinni, mert az hogy húúú begyűjti már hívásra, az krvára nem megoldás hogy kipöfög autón a futár egy zacskóval, hogy ide szórja bele a júzer, PR-shit 9999.
-
Elég marketing szagú
de érdekes megoldás. Az a képen a crema vagy tejhab? mert nekem inkább utóbbinak néz ki.
Azt gondolom, hogy nagyon nem lesz könnyű a Nespressonak meggyőzni az eddigi vásárlóit, hogy vegyenek egy teljesen más rendszerű gépet ami drágább és csak a saját márkással működik. Az emberek többsége pont leszarja, hogy hány gramm kv van az adott kapszulában. Ízlik neki vagy sem, felébreszti vagy nem és egyszerű legyen elkészíteni. -
Szóval. Feltehetőleg az új fejlesztés oka, hogy a korábbi védettség elvesztésével a Nespresso kezd kiszorulni a saját kávéfőzője kapszula piacáról. Ez (egyes cikkek szerint) főleg a Jacobs rendkívül agresszív letámadásának köszönhető, akik folyamatosan alacsony áron tartva nyomják a Jacobs és Lor kapszulákat. De ez annyira nem baj, hiszen a nyertesei a vásárlók. Szóval újat kellett kitalálni, amit megint lehet védeni egy ideig. Egyébként azt kell mondjam, hogy ahhoz képest mi volt a cél, azért a fogyasztók javára is szolgál a változás, nem is kicsit.
Maga a technológia abból áll, hogy a kapszulát felülről nyitja csak meg. Körben sok lyukon keresztül nyomja bele a vizet, míg középen egy nagyobb lyukon keresztül megy ki a kávé. Az extrém crema-t feltehetően úgy éri el, hogy bizonyos időközönként 7000 fordulat/perc sebességgel forgatja meg a kapszulát a kávékészítés közben.
Minden kapszula alján van egy vonalkód, ami a Tchibo-s gépekhez hasonlóan jelzi a gépnek, hogy milyen kapszula került bele, így tudja mennyi vízzel csinálja a kávét. 5 féle van 40 ml/80ml/150ml/230ml és az extrém 414ml. Ez egyébként átírható a felhasználó által és ha nincs átírva akkor menet közben bármikor megállítható, illetve nyomható többször is egy kapszulára víz. Az USA-ból indult az egész, gondolom ez nekik bejön.Ami a fogyasztók érdekében történt legjobb lépés, hogy a kávé mennyiségek nőttek, míg az árak nem jelentősen. 3 féle méret van.
Kicsi: 7 gramm kávét tartalmaz
Közepes: kb. 10 gramm kávét tartalmaz
Nagy: kb. 12,5 gramm kávét tartalmaz, a 414 ml-es kapszulája inkább 13,5-öt, mert a mérleg 15-16 gramm között ugrál, az üres kapszula fóliával kb 1,5 gramm a mérlegem szerint.
Az árak úgy alakulnak, hogy a régi legolcsóbb Nespresso kapszula Németországban dobozonként kb. 4€-4.7€, a vertuo-nál a legolcsóbb 4,5€, a legdrágább 7€, a nagy átlag 5-6€.
Kis számolás: ott egy sima kapszula kb. 135 forint, a vertuo 12,5 grammos és 6€ áru kapszulája 200 forint. Ez már csak kicsit több, mint a duplája annak, mintha egy hasonló minőségű szemes kávéból csinálnánk egy jó kávét (7000 ft/kg árral számoltam). Én mindig azt mondom, hogy lehet drágának mondani itthon, de nyugaton egy 0,6 centes kávé ár miatt körberöhögnek, ha valaki drágállja. Ez van. A mi fizetésünk alacsony, a jó kávézókban egy kávé meg 400 forinttól indul.A kávék finomak és erősek pár kipróbálása után. Mi azért rövidebben isszuk, mint ahogy ő szeretné csinálni, majd átprogramozom.
A crema ilyen:
Amit eddig néztem, hogy a korábbihoz képest nagy előnye, hogy a saját kapszulát nem bántja, csak a fóliát, így már gyártják is [link] . Az első főzés után az eredeti fóliát az ember leveszi és a kapszulát elmosva már használhatja is utángyártásraMár rendeltem is, csak még nem érkezett meg. Engem főleg azért érdekel, mert nincs darálóm, karos főzőm, de néha innék különleges kávét, ami nem nespresso.
A gép nagyon cool, mert motor nyitja a kapszulatartót és az is zárja. Szóval menőzni is jó.
Egyelőre ennyi. Ha valakit érdekel esetleg még valami, akkor kérdezzen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- További aktív témák...
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged