- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #13207 üzenetére
Itt 6000Ft/kg (Lidl) jelenleg az ára.
-
ServerWorks
aktív tag
Köszi a válaszokat. Dallmayr Ethiopia - ez fogyott el jelenleg (500 grammos szemes) és néznék valami újat.
A fenti Dallmayr egy blend, azt nem tudom milyen arányban robusta - arabica. Sok rosszat nem írnak róla, de nyitott lennék a két Bellaromra is, végülis az is Németországból jön és hasonlóképp frissek + 100% arabica. -
ServerWorks
aktív tag
Ezekből melyiket?! Mind 2026 közepe, vége lejárat…
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
ServerWorks #12933 üzenetére
Kipróbáltam… pici szemű, nem szép színű - 100% robusta
ízre elég szar
-
ServerWorks
aktív tag
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12945 üzenetére
szarbakszban mondjuk teljesen mindegy is lenne ha valami kis erdei földet főznének le… amennyi cukorral, aromával meg növényi zsírral telekúrják
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
kchris78 #12941 üzenetére
A koffein tartalma egyébként a robustáknak magasabb.
Én is az íze és az élvezeti érték miatt iszom. Azt viszont nem gondolnám, hogy egy neves gyártó 100% arabica termékében pl. nem az lenne, amit feltüntetnek, illetve amit itt fentebb írt valaki, hogy a dátum irreleváns. -
ServerWorks
aktív tag
Ezt a fajtát kóstolta már valaki innen?!
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
ServerWorks #12803 üzenetére
Senki?!
-
ServerWorks
aktív tag
Kap6ó a Tchibo-nál két fajta tejhabosító is. Melyik, milyen? Tapasztalatok, vélemények?
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
ServerWorks #11569 üzenetére
Senki?!
-
ServerWorks
aktív tag
Használ ilyet valaki? Vélemény?!
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #11474 üzenetére
A kézi őrlőket nem ismerem. Köszi az infokat
-
ServerWorks
aktív tag
Sziasztok! Ezt ismeri, használta már valaki? [link] Tchibo
-
ServerWorks
aktív tag
-
ServerWorks
aktív tag
Nem akarom az őrlőmet össze mocskolni Frei szemessel, tehát a kérdés: vállalható e a 200g -os őrölt kávé tőle? 2024.10 hó a lejárat ha jól néztem … mogyorós meg talán valami banános
-
ServerWorks
aktív tag
OMNIA Barista editions 100% arabica “lassú pörkölés” - megvolt már valakinek?!
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #8977 üzenetére
Egerben kínáltak fancy-t… nem is tudtam addig, h van belőle az az elit verzió.
-
ServerWorks
aktív tag
Ezt kóstolta már valaki?! 5000Ft/kg
[kép]
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
salytmasztor #8940 üzenetére
Mövenpick - Der Himmlische
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #8553 üzenetére
A zacskón van ppm, ezért mondtam vagy a mértékegység vagy az elem jele a hibás - nem Veled kötekszem
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #8547 üzenetére
Nem gondolnám, hogy a kérdéses zacskón jelzett Kh az a karbonát keménység lenne, ugyanis azt dH vagy magyarosítva nk -ban kell kifejezni, ami nem Si mértékegység és még véletlenül sem ppm (parts per million)
Az inkább kálium lesz, hibásan írva -
ServerWorks
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #8545 üzenetére
értem, akkor rosszul írtak - mert a Kh az nem ezt jelenti
egyébként ha Kálium iont akarnak jelezni, akkor az konkrétan K+ … az Mg mellé meg nem tettek semmit, ezért is volt zavaró
-
ServerWorks
aktív tag
Nah, nem kell senkinek egy Eureka Mignon Classic - Ferrari -
Bejáratott, de nem szét használt … átment rajta vagy 5 kg -
ServerWorks
aktív tag
Azon gondolkozom én is eladnám a Graef -et, mivel nem használom - hátha másnak örömet okoz
lényegében új, ha valakinek kell írjon
-
ServerWorks
aktív tag
Aki használ 60-80% vagy a feletti robuszta tartalmú kávét… vélemény, milyen az élmény?!
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #8291 üzenetére
Árulnak teveszart is?
-
ServerWorks
aktív tag
Eureka Mignon Sepcialita’ érdekelhet valakit? Egy éves, “ferrari piros” [link]
-
ServerWorks
aktív tag
Rég jártam erre...
a minap meglepődve olvastam az Illy kapszula dobozán, hogy Hollandiában készíti a Jacobs Douwe Egberts
-
ServerWorks
aktív tag
Ha érdekes lehet, nekem volna egy eladó Bialetti PrimaLatte készülékem. Nem tudom a profik szerint mennyire jó
de szerintem elég korrekt. Más típusra váltás miatt válnék meg tőle.
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #3847 üzenetére
Az ioncserélt vízben semmilyen egyéb ion nincs a vízmolekulák kivételével. Oldott só és szennyeződés mentes, közel 0 uS-es vezetőképességgel és gyakorlatilag 0db CFU
A teljesen tiszta vizet akarod sózni? Akkor tehet bele literenként 9 g NaCl -t és akkor fiziológiás lesz az osmolaritása - erre gondoltál?
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
CptAdamica #3701 üzenetére
Debreceni vagy?
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
viktorhu #3673 üzenetére
Bolti téglának nevezni az összes őrölt kávét fajta, származás, márka figyelembevétele nélkül szánalmas dolog...
ez olyan, mintha az összes szemes kávé egyforma lenne
Egyébként ha már itt tartunk, hány uS vezetőképességű, milyen pH értékű és mennyi ppm illetve cfu szennyeződést tartalmazó vízzel főztök?! -
ServerWorks
aktív tag
válasz
#49155328 #3663 üzenetére
Bocsássál meg, de csak egyszer főznék belőle. Utána öntöm ki az egészet a téli kertbe a növények alá, ahogy múltkor egy sötét pörkölésű Starbucks járt. Annyira tele vagyok, hogy megtehetem. Csak ezért vettem, meg a dobozért, amiben tollakat fogok tartani. Mont Blanc, Parker illetőleg Waterman - már ne is haragudj
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3625 üzenetére
Valójában kókuszvirág (más néven pálmacukor) nektárjából készült hagyományos cukorról van szó. Nagy része (80%) szacharóz – kettős szénhidrát -, 3-9%-a szőlőcukor – egyszerű szénhidrát. A benne lévő kalória és szénhidrát mennyisége közel azonos a répacukoréval, ám tartalmaz kevés inulint (növényi rost) és „magas” az ásványi anyag és vitamin tartalma is. Éppen ezért lehet alacsony a glikémiás indexe (35), de magas szénhidrát tartalma miatt nem kifejezetten ajánlható szénhidrát anyagcsere problémával küzdőknek.
-
ServerWorks
aktív tag
-
ServerWorks
aktív tag
Vettem egy kávégépet, ami E.S.E. POD-okat is fogad. Perpill nincs itt az őrlőm, így ajánlhatnátok párnákat. Lehetőleg olyat, ami megvásárolható nagyobb üzletekben és nem hazai vagy külföldi webshopon keresztül kell rendelni. Lehetőleg olyat, amiben tényleg fogom érezni, hogy egy Illy/Nespresso/L'Or/Lavazza/Costa/Starbucks kapszulánál jobb kávét iszom.
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #3474 üzenetére
A Mantaro is annyi perpill (de lehet 4eFt) és azok nem rosszak... valaki próbálta már?
-
ServerWorks
aktív tag
Hardcore topicban úgy látom már szóba került ez a fajta. Sok jót nem írtak róla, de azt se h szar :)
-
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
Polarstar #3461 üzenetére
Nem vásároltam, hanem üzletben találtam a többi kávé között (Dallmayr) és leginkább ezért a kérdés: hazai pörkölés, egyik legjobb pörkölő üzemnek aposztrofálják, kézzel szedett kiváló minőségű kávészemekből. Nos?! Minden rajta van a képen ami lényeges, épp vásároltunk + ami nem látszik azon semmi más felirat nem volt (rajta a forgalmazó és a márkanév is, mi kell még)
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
Petyuska111 #3266 üzenetére
LoL - Nespressos hostess nem mosolygott Rád, vagy mi ez a nagy utálat? Illy kapszulákat is kapni hozzá, vagy Lavazza, Starbucks, Costa és sok más jobb fajtát. A különlegességekről illetve itthon nem kaphatóakról nem is beszélve.
Ez nem a kézi őrlővel, vagy a karos presszó gépekkel akarja felvenni a versenyt, hanem az otthon eddig szart készítő random géppel/technikával illetve a gépi moslékkal. Ahhoz biztosan jó. Aki meg hype miatt vesz (akár ezt, akár mást az tudatlan gyökér) ... nem azért kell venni valamit mert a szomszédnak is az van. Utána nézni, mit tud, mivel jobb vagy másabb. És biztos lehetsz benne nagyon sok esetben magasabb szint, sajnos némely kávézóban készített fosnál is (megvan a presszó gép, nem tudják használni, ganéval tömik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macska topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest