- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Mobil flották
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gibo
senior tag
válasz
RetepNyaraB #9608 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Gibo
senior tag
Sziasztok!
GRAEF ESM 802 Milegra-val találkoztatok már? Most 300€ a MediMarktban, filózok rajta, hoyg megérné-e megvenni.
Elöre is köszönöm a választ (válaszokat)! -
Gibo
senior tag
válasz
Digitalpimp #7112 üzenetére
Teleengeded a kancsót > lefolyik > kiöntöd majd pedig ezt megismételed még egyszer
Inni jobb általában a csapvíz (legalább is nálunk Sopronban). Mi csak a kávéfőzőhöz használjuk. Az automatában van még + ban egy szűrő a tartályban is
Biztos ami biztos
(nálunk elég kemény a víz)
-
Gibo
senior tag
Nemrég voltam náluk pörkölő túrán...érdekes volt. Akik szeretik a világosabb blendeket ill. a különleges ízvilágú kávét, azoknak bátran merem ajánlani.
https://oneeleven.hu/Kavek
-
Gibo
senior tag
Én hétfőn szántam rá magam a Mantaro Calma-ra. (Mondjuk az is segített hogy a lidlben éppen nem volt más, ezt pedig 2690,- Ft-ért adták/kg). Lejárat: 02.01.2021, kár, hogy a pörkölés ideje nincs feltüntetve. Krups EA8108-al főztem.
A pörkölése valóban light, de nem túl egyenletes. 80ml-eset főztem, nekem egy kicsit vizes (mondjuk egy Lavazza-hoz képest). Íze savanykás, enyhe mogyorós jegyekkel. Tejeskávénak nem rossz, tisztán nem innám, az biztos.
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
válasz
#49155328 #1280 üzenetére
Bécsben
A saját boltjukban egész olcsó (ha jól emlékszem 3-3,5€ a fél kg), a nagyoknál (Billa, Merkur etc.) 8 vagy 9 €.
(#1281) Polarstar nem, náluk a zöld a koffeinmentes
a kék elméletileg a klasszikus bécsi, 100% "felföldi" arabica kávéból... (jelentsen ez bármit is
)
Itt van a leírás a különbözö kávéikról: link
-
Gibo
senior tag
a három féle HS-böl ez volt a leglágyabb. Enyhe kesernyés utóíz és ennyi. (Az öszinteség kedvéért hozzá tartozik, hogy együtt vettema három zacskót, és azóta elfogyott itthon még egy kilós lila Lavazza illetve egy fél kilós piros Julius Meinl is...
szal ezzel majd még teszek egy próbát "frissen2 is...)
-
Gibo
senior tag
válasz
alakesh #1191 üzenetére
Cremashop-on találtam, szállítanak elméletileg Mo-ra is, de véleményt sajnos nem találtam róluk, viszont ami bizalomra ad okot, az az, hogy paypal-lel lehet fizetni, innentől elég jó védelemmel rendelkezel. A 6,99€ szállítási díj is baráti...
-
Gibo
senior tag
Ma bontottam sárga Helmut Sachers-t:
Sokkal lágyabb pörkölés (legalábbis illatra) mint a pirosnál, egyenletes pörkölés kevés törött szem.
Nagyon lágy enyhén mogyorós íz, illatában ugyanaz a lágy kellemes pörköltség mint amikor a zacskót bontottam. A crema sokkal gyengébb mint a pirosnál. Ahogy a zacskón is szerepel ez 100% arabica. -
Gibo
senior tag
Lidlben lehet most kapni a Bellarom Barista kávékat meglepően jó áron ( 1499/kg, 2019ben ausztriában ugyanezek 7€ körül futottal). Kóstolta már őket valali?
-
Gibo
senior tag
válasz
#56816198 #1038 üzenetére
èn sem váltanék kapszulásra...ami érdekelne illetve esetleg késöbb bfigyelhet az egy jobb fajta karos kávéfözö, de szerintem az automata akkor is megmarad
Ha ápolod ezek azért sokáig gépek..Amennyire én tapasztaltam leginkább azon egysíkú felhasználóknál hal meg a technika, akik nem foglalkoznak semennyire a karbantartással.
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
válasz
Peterhappy #909 üzenetére
az durva...nálunk konszenzus van. Azt rendel a cég amit mi mondunk
Egyébként kezdésnek majd sárga Helmut Sachers lesz. Aztán ha maguntuk, akkor vagy váltunk kék/piros-ra, vagy keresünk magunknak egy másik kávét.
(#925) FPSTunker Ilyesmin nem igazán szoktak spórolni nálunk de majd kiderül...nem akarom elkiabálni
Bécsben dolgozom, osztrák cégnél. Azért arra oda szoktak figyelni, hoyg mindenböl normálisat vegyenek.
-
Gibo
senior tag
válasz
#49155328 #903 üzenetére
Egy kollégával közösen választjuk ki a kávét ami majd megy bele (és a cég fizeti...
) szal nem hiszem hoyg oylan nagy meglepetés érne. nem rossz a nespresso, de amit otthon föz a krups automata az jobban ízlik.
(#901) aureeel nem placebo, sajnos valós hogy egyik cukor édesebb mint a másik. Gondolj bele, sóból sem ugyanolyan erös mindegyik. Még egy márkán belül sem. Mi adalékmentes tengeri sót veszünk finom illetve durva kiadásban, és a finomra örölt "sósabb"
-
Gibo
senior tag
Nálunk ez van a cégnél:
Szinte az összes paddel ami Nespresso-tól van, ha minden igaz:
Csak az espresso forte hiányzik, azt megitták a kollégák már
Ha vkit érdekel, hoyg melyik milyen szívesen írok róla...Ha minden igaz nemsokára vesz a fönökség egy automata kvfözöt , mert nem rossz a nespresso, de azért egy automata gép jó kv-val finomabb kávét föz. -
Gibo
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #840 üzenetére
Fú, az intermezzo vhogy nem igazán jött be soha...akár csak a Dallmayr prodomo..
Szerintetek milyen hőmérsékletű vízzel a legjobb lefőzni a kv-t?
-
Gibo
senior tag
Lidl-ben mától a Segafredo Café Crema (mindhárom féle) szemes kávé 2999/kg.
-
Gibo
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #722 üzenetére
Nem, ez nem Julius Meinl. Egy bécsi cég kávéja , bécsi pörköléssel/csomagolással. Nemrég jelentek meg (talán újra) a boltok polcain, ennek örömére bevezetés képpen féláron lehetett kapni (ha jól emlékszem a normál ára 8€/ 500gramm).
-
Gibo
senior tag
Ma bontottam meg, nagyon kellemes kávé. A csomagoláson sajnos csak annyi van, hogy vegyesen robusta és arabica, az arány nincs feltüntetve, ízre nagyobbrészt inkább arabica és kissebb részt robusta. A pörkölését én közepesnek mondanám, kellemes de nem tolakodó, a babok nem olajosak. Nem savas (a harmadik után sem marja még gyomromat
), van neki egy enyhén kesernyés utóíze, amit talán a fekete csokiéhoz tudnék hasonlítani annak édessége nélkül. Összességében nagyon kellemes.
-
Gibo
senior tag
Sziasztok!
ma meg holnap Ausztriában a Sparokban -25% kedvezmény van kávékra (kivétel Tschibo és Eduscho), így a piros Julius Meinl (Präsident) 2 db-tól 2,72€ / 0,5 kg, a Lavazza Café Crema Classico 9€/kg
-
Gibo
senior tag
válasz
Peterhappy #571 üzenetére
a legfinomabb csoki
-
Gibo
senior tag
igen
Sokszor adják 1-et fizetsz 2-öt kapsz akcióban (kb 2 havonta vmelyik üzletláncban, most talán épp a Merkurban-ban akciós, habár lehet hoyg ott most pont az arany színü) és sokszor jön még hozzá -25% kedvezmény az összes kávéra..ezért is van otthon ennyi féle kv, mert olyankor nem bírok ellenállni, és mindig veszek vmi újat is
-
Gibo
senior tag
Szia,
alapvetöen milyen kávé ízlik neked? Szereted amikor pörköltebb az íze? Szereted ha érezhetöen savas vagy inkább lágy a kávé? Legyen érezhetöen erös, vagy inkább lágyabb?
Egy lágyabb keverék például a Julius Meinl Präsident (piros). Csak úgy iszogatós kávénak szerintem tökéletes. (föleg ha ugyanúgy 6-8€ / kg-os áron tudod megvenni mint én...)
Ha már kicsit jobban ki szeretnéd élvezn iaz ízét, de még mindig inkább a lágy vizeken eveznél, akkor ott van pl. a Lavazza Espresso Cremoso illetve café Créma
Ha kicsit gyümölcsösebb ízvilág érdekel ott van a Melitta Bella Cream Selektion des Jahres 2019 .Ha szereted az erösebben pörkölt kávét (ízvilágra is) akkor szerintem próbáld ki mindenképpen a Dallmayr Espresso d´Oro-t.
De persze nagyon sok finom kávé van, hogy neked mi a favorit ki kell tapasztalni.
A fentebb említett márkákat úgy válogattam, hogy jelenleg is 16 féle kávé van otthon
-
Gibo
senior tag
Sziasztok,
SAGE kávéfözöje van valakinek? MM-ban akciós most egy karos, és elgondolkodtam rajta...Habár szeretem a KRUPS EA 8105-ünket, mert alapvetöen finom kávét föz...de akkor is, mindig van feljebb
Szal a lényeg, hoyg érdekelnének a tapasztalatok / vélemények a SAGE-ról
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen egeret válasszak?
- Home server / házi szerver építése
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged