- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BéHGT
senior tag
válasz
capafog23 #13661 üzenetére
Köszönöm a választ! A kávé rendben van, szerdán pörkölték és a pörkölés után 1.5 órával mentem is érte (kávékalmár). Néztem az oldalt, viszont ebből nekem elég a szűrő is, ugye? Vagyis az ebben lévő szűrő belemegy a gyári karba? Azt megszoktam már.
De lehet meg is rendelem, csak itt a szünet és ilyenkor türelmetlen vagyok. Bár a nemtudomhanyadik kávé után kezd felállni az optimális közelébe…
Tuti jó a géphez? Az EC9155 nincs a felsorolásban. -
headhunter86
senior tag
válasz
capafog23 #11590 üzenetére
Ha minden igaz nekem két hét múlva megjön tőle a duálbojleres DB1 Pro.
Remélem többet már nem csúszik.
Amúgy nálam a túlárazott alixepresses linkjei nagyon bicskanyitogatóak, persze ő úgy írja ki, hogy vigyázz, mert vannak ilyen túlárazott dolgok alin. Szerintem nem kell ennyire messze menni, mert bármilyen hazai webshopban is találok olyan helyet ahol adott terméket kétszeres áron adják. A másik, meg ha írsz itt valamit PH!-n már linkeli is be a facebook oldalára. Én mondjuk ezen csak mosolygok, de láttam itt a fórumon is, hogy sokak számára ez nem tetszik, teljesen érhető módon. -
goom
senior tag
válasz
capafog23 #11417 üzenetére
Amikkel eddig soha nem nyúltam mellé: Kapucziner, Impresso, Pall & Yotz, Kávékalmár. Az általad említett AVX-el pont igen, de többnyire elég stabil volt az is. A múlt héten meg egy "kísérlet-sorozat" végére értem, az eddig számomra ismeretlen Anyukám mondta nevű shopból. Itt ajánlotta valaki, és köszönöm neki! Én kimondottan elégedett voltam mind a négy féle választásommal: olaszos, csokis ízek, korrekt áron, igen gyors szállítással. Bónuszként már betárazhattam feleségem névnapjára is: neki az olasz vonalat az eredeti paradicsompüré, olíva, tonhal jelenti - és ezek is kaphatók.
-
válasz
Nekem ezek jönnek most:Az első kettő visszatérő, nagyon finomak. Erősen étcsokisak, már majdnem édesek. egy hangyányi tejjel mint valami csoki pralinészerk.: jah, h Te az avx-től rendelnél. akkor nem szoltam...
#11419(i):
mi lett a géppel? az enyém most 2 éves, nincs még semmi baja.és most látom, h ez visszaküldött gép lehetett:
nem is emlékeztem ilyenekre
-
válasz
Nálam a Choco&Orange mindig bejön, vendégeknek biztos nem fogok 20k/kg babot adni, csak amelyik megérdemli. A C&O finom mindenes. A nicaraguai is megvolt, nem rossz, de maradandó nyomot nem hagyott bennem. Most Warda Guatemala van kilósban, az sem a veszélyesen drága kategória (kinek mi, persze). De látom a shopban már nincs.
Én ár/értékben avx SO babokat szoktam mostanság, illetve Kalmár, Warda oldalon nézelődöm. Vagy ahol épp valami kedvező áron van. Nem tudjuk megmondani, neked mi fog bejönni...
Ha szereted a sötétebbre húzott dolgokat, akkor Pallyotz, Kapucziner jó lesz. Omniroastban Bagira pl,. csak győzd kivárni, míg válaszol. Kalmár tök jó. Ha pénz nem számít, akkor Awaken, Roastopus, Impresso (bár itt a klasszik vonal pont kifizethető).
Számtalan opció létezik. -
-
Jolida
tag
válasz
capafog23 #10931 üzenetére
Ha a kilót "beérleled", majd megbontod, viszonylag hamar megpunnyad (normál otthoni felhasználás mellett nálam kb. három hét-egy hónap alatt fogy el 1kg kv).
Vagy porciózva lefagyasztod, vagy eleve negyed kilós adagokat veszel, eltérő pörkölési idővel.
AVX-nél egy kolumbiait is próbálj ki. -
-
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
capafog23 #6993 üzenetére
Én simán kiöntöm amennyi éppen kell, lezárom a zacskót és visszateszem. Nem hardcore megoldás, de kinek mennyi ideje van erre...
A tapasztalatom az, hogy amikor még fagyott, és gyorsan ledarálom, és úgy főzök belőle, akkor a legjobb. Napokkal később sem fűrészpor nekem, de ja, sokat veszít az aromából.
-
válasz
capafog23 #6993 üzenetére
Egyáltalán nem jó 5let negyed kiló fagyasztottat berakni az őrlőbe, ha jól értem a tervet. A tapasztalatok szerint a fagyasztott kv extra gyorsan pusztul meg felengedve. Egy érdekesebb tétel fix, hogy nem él túl 3 napot se, nemhogy egy hetet a dózerban. A nem túl érdekeset meg minek fagyasztani...
Ja, Beninek @ a hardkór kávézók egyáltalán nem tartanak kv-t a babtartályban, csak arra a pár másodpercre, amíg ledarálják.
-
Beni2360
félisten
válasz
capafog23 #6982 üzenetére
Én is kérdeztem ezt a fagyasztás de pörkölt kávéra nem ajánlott volt a válasz, csak nyers (zöld) kávéra. Szét osztod annyi felé a mennyi adag befer a darálódba majd a többit mélyhűtő zacsiban vaku mal leheggesztve és egy sötét dobozba elteszed. A Hard kávézók 3. nap után már ki szedik a daralobol és megy a kukába. Vagyis 3 napi adagok volnának az ideálisak. Én is az új kávéfőzőm teteje áttetsző és egy textilaval le van takarva, hogy ne érje fény a kávé szemeket. Nálunk is napi 4 kávé készül és 25 dkg elég egy hétre.
-
kmarci25
veterán
válasz
capafog23 #6764 üzenetére
Nekem pár napja jött meg ez az AVX silver blend. https://www.avxcafe.hu/avx-silver-porkolt-kave-250g-ks-333517?keyword=silver
Egyelőre nagyon tetszik aeropress-szel és kotyogóssal is. -
válasz
capafog23 #6764 üzenetére
én is blendekkel kezdtem, mert ez felelt meg az ízlésemnek, és egy 20k-s Delonghi géppel + cm81-gyel meg egy naked karral gyönyörű lefolyásokat lehetett összehozni vele.
Velencei gondolásokból nagyon sok elfogyott nálamszerk.: ah meg is jött hozzá a kedvem
-
inf3rno
nagyúr
válasz
capafog23 #6383 üzenetére
Köszi! Most egyelőre leálltam a kávé vásárlással. Azt hiszem már 8kg lehet a fagyasztóban, azzal még a 3. világháborút is kihúzom valahogy.
Utána adok még egy esélyt a Lavazzanak, bár a múltkori nem jött be tőlük, valahogy túl karcos, férfias volt. Ez a kék talán lágyabb lesz, vagy ha mást nem, akkor vaníliával lágyítok rajta. Aldiban most volt akciós az Amoroy 1kg 2000Ft, igaz össze sem lehet hasonlítani az Alzással. Nekem az a favorit.
-
-
waxos
csendes tag
válasz
capafog23 #3816 üzenetére
Rossát évekkel ezelőtt ittam utoljára, még a Brikkában, presszógépen viszont már nem próbáltam. Crema e Gustót viszont tavaly is vettem, aki szereti a klasszik olaszt annak jó lehet. Azt még hozzátenném, hogy azért mertem megvenni (volt friss a Müllerben és a Metróban is), mert 2 hónapos pörkölések voltak, és akkor 3000 valahányszázba kerültek. Mivel csak 1kg-s kiszerelésben kapható, ezért megfeleztem a kollégámmal, így relatíve nem ittam nagyon sokáig, bár a végén már egy kicsit uncsi volt (1 hét alatt elmegy itthon 250g, így hetente tudom váltogatni a kávékat). Ezekből a nagyüzemi klasszik olasz kávékból a 6 hónapon belüliek szerintem még simán fogyaszthatóak, annál régebbit viszont már nem vennék és négyezret sem adnék érte, mert picit drágábban jobban kezelhető kiszerelésben(250g) van P&Y Get Up meg talán Kapucziner. Egyébként 90%-ban pörkölőtől veszek kávét, azok meg max 2-3 hetesek, de inkább még frissebbek.
-
törölt tag
válasz
capafog23 #3816 üzenetére
Cukorral meg sütivel biztos jó lesz.
+ pattintós tejszínt se felejtsem.
Minél frissebb legyen az a lényeg, csomagolástól számított 2. hónapig bezárólag én nem vennék öregebbet.
De valakinek jó a másfél éves döglött is, ez egyéni preferencia.Aki a robusztásabb kávét kedveli, azoknak a Crema és Rossa.
Meg persze az sem mindegy mennyi is lesz a végső ár.
4000-hez közeledve nem nagy deal.ServerWorks neked valami fétised lehet ezekhez a bolti kávékhoz.
Szerintem kóstold végig őket hátha jön a kánaán és be tudsz róla számolni.
Mivel 20-ból 1-re kaptál válszt, talán.
Várjuk a beszámolókat. -
maross
nagyúr
válasz
capafog23 #3780 üzenetére
Kb felét kostoltam 2-3 evvel ezelott, felejthetoek, brandy egyenesen szornyu volt, bar ez erosen szubjektiv. Sokkal jobb ott a helyszinen meginni evente ketszer valami tulcicomazott dolgot
. En pl menthetetlen kiotoi szilvas kremkave fuggo lettem, abban tudtak ujat mutatni (bar minden alkalommal mas allagu/izu lesz, eleg szeles skalan, attol fugg ki kesziti).
-
viktorhu
veterán
válasz
capafog23 #3578 üzenetére
Van elvileg még egy lehetőség, a gőzölővel túl lehet melegíteni a rendszert. Nekem a de longhim útmutatójában az volt, hogy gőzölés után nem szabad mindjárt kávét készíteni, mert megégeti a kávét, előbb le kellett kicsit hűteni, pl. gőz vagy meleg víz kieresztésével.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Nutra
tag
válasz
capafog23 #3181 üzenetére
Még lusta voltam feltenni a hirdetést, de 2 hete gyári dobozában erre vár egy Graef 702, idén márciusi vétel, nagy átlagban napi 2-3 duplányit őröltem vele. 25e. Szerintem jó kis őrlő - persze a Baratza Sette 270wi jobb és kitúrta
Ha ezt így nem szabad, akkor elnézést, szóljatok és töröljétek és intézem a hirdetést rendesen.
-
CB
senior tag
válasz
capafog23 #3181 üzenetére
Szerintem a 100+ -osokat is sepregetni, pofozgatni, körtepumpázni kell, mert marad bennük.
A Graef legalább nem nehéz, könnyű dönteni pofozni, sőt, én az egészet meg szoktam emelni, és néhányszor az asztallaphoz koccintani az őrlés végén.
Vagy ott a Niche Zero 200+-ért, minden másra ott a mastercard. -
válasz
capafog23 #3174 üzenetére
100 rugóig bármit veszel, csak bemeséled magadnak, hogy lényegileg jobb, mint egy Graef 702. 100-150 között egy használt Mazzer verzió (beállíttatva), felette jöhetnek az ízlés-béli különbségek.
Kéziből egy Kinu Phoenix már érezhetően jobb, mint a Graef, de érezhetően drágább is. Ésígytovább... -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- Labubu - Exciting Macaron/Have a Seat bontatlan figurák
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest