- iOS alkalmazások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
#85578752
törölt tag
James Hoffmann tesztelt alap kapszulákat itt, a három legjobbnak ítélt az Ethiopia, Colombia, és a Tokyo. Ezek eléggé alap kávék de megbízhatóan finomak. Jó volt még a Ristretto Decaf, ami jobb volt mint a sima Ristretto, a Zimbabwe és Shanghai típusok is érdekesek voltak, a többi nem igazán, de ugye ezek csak az alap kávék, mindig rengeteg féle idénykávé van a Nespressonál és tényleg érdemes kísérletezni a kispörkölőkkel mert azok mindig kalandot hoznak az ízekbe, frissességük miatt.
-
#85578752
törölt tag
Nem a Nespresso a leglogikusabb választás? Ahhoz van a legtöbb kapszula más gyártóktól.
Vertuot ne, mert indokolatlan a létezése is, csak magához akar láncolni a gyártó. Dolce Gustot ne, mert instant kávé és tejpor, kicsi a választék. Tchibot és egyebeket nem tudom...
Vannak gépek amik többféle kapszulával kompatibilisek, de a tartósságuk, a főzött ital minősége változó.Szerintem ha csak kávé kell akkor Nespresso. Ha tejes is, akkor kell mellé egy french press meg egy mikró, vagy valami tejhabosító.
-
#85578752
törölt tag
válasz
kmarci25 #8704 üzenetére
Nagyon sokat tudsz korrigálni a manuális előáztatással, ha kellően hosszan nyomod az elején, még relatíve világos pörkölés is korrekt módon készül. Meg amúgy sincs olyan hőérzékelő, amit ne lehetne meghackelni, ha nem lett volna kiábrándító az őrlő amit mellé adtak, nem cseréltem volna le Barista Prora.
De sajnos szettben vettem és inkább elálltam, mint hogy külön árulgassam az őrlőt. Ami amúgy nem rossz, de a BP beépítettje sokkal jobb. -
#85578752
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #8661 üzenetére
Az olcsó alap szűrők erre jók, mert nem sózzák vissza a lágy vizet. Főleg utángyártott szűrőket használok így automatához, karoshoz.
-
#85578752
törölt tag
Régebben csak nyomásfokozós kosárral árulták, most már adnak hozzá szimplafalú kosarakat is. Szerintem jó kis gép, érdemes a manuális előáztatással játszani, nálam a maximumon volt a legjobb, vagyis hosszan nyomvatartva amíg el nem kezdi a tényleges főzést, azt pedig manuálisan állítottam le. De lehet programozni is a hosszú előáztatást.
-
#85578752
törölt tag
válasz
ServerWorks #8450 üzenetére
Wow. Össze tudnánk hozni hogy tőled meg azt veszem meg?
-
#85578752
törölt tag
válasz
#64905664 #7789 üzenetére
Van a Bialetti Mini Express, abból is az egy csöves verzió ami nem forralja szét a keletkező gyenge kis habot, mert egyből a csészébe tolja a főzetet, de az meg azért macerás mert adott a geometria ami nem is biztos hogy annyira jó, meg amikor már elég a jóból, még fújja tovább a híg levet...
Talán egy olyan U alakú cső lenne jó a Mokina középső csövének végébe, ami visszafordul a tartály felé, de az elejét el lehetne lopni egy csészébe.
Ugyanez Brikkával talán egyszerűbben meg is oldható, mert adott a menetes furat a csőben. Talán IMS szűrővel és presszó finomságú kávéval keletkezik valami crema amit érdemes így lehalászni.
Ja meg van egy Cuor di Moka nevű Bialetti is, ami elengedi a nyomást, amikor elér egy szintet a kávé, hogy ne keveredjen bele a túl forró vízzel kioldott híg csersavas főzet az aromákkal teli elejébe. Annak aki nem tudja eltalálni mikor kell elkezdeni kiönteni csészébe. -
#85578752
törölt tag
válasz
aradebil2 #7775 üzenetére
Lehet hogy csak én írtam le már túl sokszor ezt a marhaságot. Ha hidegen indítod, csinál habot a tetejére, Ilyet nem nagyon tud a Moka Express. Ráadásul csak egy pillanatig érintkezik a forró vízzel a kávé, az elején a víz ami átjön még csak 40 fokos.
Viszont azt még nem tudtam kitapasztalni, milyen hőfokon érdemes indítani, hogy ne 50 fokos legyen a főzet, hanem kb. 60. Szóval valahol a kétféle módszer között. Gondolom 50-60 fokos vízzel már forróbb lesz ami kifolyik. De méregessem? Elvész az egyszerűsége. Az is lehet, hogy túl sokáig érintkezik meleg vízzel, mégsem lesz jó.Újra kéne mérni a hőfokokat az új szilikon szelepessel.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Flowtation #7753 üzenetére
Terveztem ilyen kombót venni... Hol lehet jó áron venni a coffeeduckot most?
-
#85578752
törölt tag
válasz
Flowtation #7751 üzenetére
Szerintem csak az originalba
-
#85578752
törölt tag
válasz
balazs1956 #7653 üzenetére
Erre a célra vennék egy kis karost, valami nyomásfokozós Delonghit. Tök jókat főz, nem hőhiányos.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Digitalpimp #7591 üzenetére
Megőrülsz megvadulsz.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #7566 üzenetére
200e alatt hulladék, 250e felett meg már karosba érdemes lapátolni a pénzt
-
#85578752
törölt tag
Emiatt inkább panaszkodni szoktak, hogy döglik a kávé, finomabbra kell állítani az őrlőt, a panasz oka, hogy nem minden őrlőt lehet már finomabbra venni.
Megváltozik egy kávé ha finomabbra van őrölve, más aromák tűnnek elő, kontrasztosabb lesz, rövidebbre főzve is könnyebben kioldódik.
Kávéfüggő hogy túl finomra véve befullad-e, egyik összetevője ennek a frissesség, hogy mennyi széndioxid szabadul fel a főzés során. -
#85578752
törölt tag
Viszont méretre vágott papír filter korongot mindenképpen ajánlok vizesen felcsapni a felsőszűrőre, főleg kicsit lejáró kávéhoz ahol már 3-as őrlőfinomság alá kell menni.
Lehet egy pumpacsere sem ártana, vagy szűkítőzés, nem tudom mennyi a vízhozama de soknak tűnik. A papír kicsit lassít. -
#85578752
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #7511 üzenetére
Ennyiért nem rossz, termoblokkos ugyan, ami a hőstabilitásnak nem tesz jót, de jobb mint a drágább Pivalla, ami nem tud mennyiséget mérni.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #7494 üzenetére
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #7466 üzenetére
A Kinu annyival drágább?
Ja, nem ide...
-
#85578752
törölt tag
Fokozandó a zűrzavart, vannak még fém állandószűrők, nemrég tesztelgettem papír mellett, nagyon szép tiszta főzetet adnak, furamód finomabb őrleménnyel, precíz felöntéssel, tehát itt is a kávé szűri meg magát. De a paírossal ellentétben itt vannak kávézsírok is, teltebb ízekkel. Nekem a papíros jobban ízlik, de azért ez is érdekes tud lenni, ha kell a kávé teljes íze.
Tisztán tartani forrásban lévő vízzel való leöblítéssel tudom, meg is szárad szinte, olyan forró, a zsírokat meg leoldja még időben.. Aztán majd lehet zsíroldózni egyszercsak, ha már érezni a kávézsír lerakódást.Van még a pamutszűrő is, az hiperegyszerű. Zokni, vállfadrót keretre feszítve.
Lehet készen is kapni. Első használat után vízben tárolod utána. Amíg használod.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #7329 üzenetére
Nincsen gond, sose volt
-
#85578752
törölt tag
válasz
Andraskiss6 #7325 üzenetére
Nekem is az inka, maci kávék jöttek be, főleg tejjel. De ha nincs semmilyen epeproblémád, akkor a katáng egy érdekes pótkávé, nincs köze a kávéhoz, de karakteres, könnyen felidézhető ízű, nekem jó emlékeket idéz. Lehet még pörkölni magvakat, állítólag volt olyan hogy makk-kávé. Majd lehet gyűjtök és keresek róla valami infót, aztán pörkölök...
Kakaóbabbal már kísérleteztem, noha jobb pörkölve mint nyersen, de csak rágcsálni, túlpörkölni nem jó, őrölni nehéz a kakaóvaj miatt, darabos kakaó-forró csoki lett belőle, szóval inkább csak rágcsának jó.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #7326 üzenetére
Btw nem ez az amatőr topik?
-
#85578752
törölt tag
válasz
Andraskiss6 #7325 üzenetére
De innen mindig van aki tovább zavarná a kezdő kezdőket, vagy határterületek felfedezőit. Sznobosodunk...
-
#85578752
törölt tag
válasz
sherlock82 #7291 üzenetére
Nekem epegörcsöm van ha túl sok a finom szemcse a kávéban, amikor keserű utóíze van, akár filter, akár presszó. Tejjel vagy megfelelő őrléssel és papírfilterrel ez kivédhető, de tej nélkül a cukor is kiesik a játékból nálam.
-
#85578752
törölt tag
-
#85578752
törölt tag
válasz
Digitalpimp #7112 üzenetére
A Laica kancsóba nem minden filter megy bele, nekem valami pink Brita van aminek nincs füle, azóta se láttam boltban. Főzőbe lágy kell, inni olyan amiben vannak ásványi anyagok.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Digitalpimp #7106 üzenetére
Inni ez nem túl finom, lágy vizet ad. Inni jobb a Laica meg a BWT, visszasózós fajták.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Digitalpimp #7094 üzenetére
Én Brita kancsózok, így nem lesz vízköves a víztartály sem. Ilyen Wessper szűrőt vettem hozzá.
-
#85578752
törölt tag
-
#85578752
törölt tag
Nálam kb. 4-5 klikk környékén már nem ér egymáshoz. Nem valami precíz tuningolva sem, de kotyogósba elég. Egyenletes szemcseméretre kell törekedni, tuning nélkül túl sokféle szemcseméret keletkezik, egyszerre fanyar és gyenge, ugyanakkor keserű is tud lenni.
Filterre nem túl jó mert nem töri szabályosra a kávébabokat. Jó lenne valami hengerműves kávémalom is, úgy sejtem azzal lehet legegyenletesebb szemcseméretet elérni filterre. Persze lehet hogy tévedek.
-
#85578752
törölt tag
Kotyogóshoz, filterre, french press-hez megfelelő, viszont kicsit lötyögnek benne a kések, érdemes fixálni pár menet ragasztószalaggal, bár nálam letöredezett a Scotch tape, inkább zsugorcsövet raktam a tengelyre. (Úgy látom más is így járt.)
-
#85578752
törölt tag
válasz
tomszli11 #6729 üzenetére
Lehet hogy túl sok benne a robusta. Én legalábbis a tiszta robustával vagyok így, ami nem rossz egyébként, van ez a kapi royal a Danettinél, ahhoz képest hogy milyen egyszerű, annyira jól eltalált ízei vannak. Mármint amikor sikerül jól pörkölni.
A Tchibokkal sosem boldogulok, csak extra nagy szemcsemérettel, nagyon rövidre főzve, csakis automatával, még ami közvetlenül jön dpd-vel, az is döglött, nincs cremája karossal egyáltalán. -
#85578752
törölt tag
-
#85578752
törölt tag
A látvány enged következtetni arra, fellép-e csatornásodás, amikor a víz áttör a kávépogácsa egy részén. Ez olyankor fordul elő ha egyenetlen az eloszlás vagy rossz a tömörítés.
Plusz nem szól bele a kávé hőfokába a portafilter fém feneke és kifolyója sem, bár szerintem az nem sokat változtat, úgyis hirtelen leesik a hőfok amikor a csészébe ér. A crema mennyiségébe viszont azért beleszól.
Igazi haszna akkor van, amikor olyan mély kosarat raknak a portafilterbe ami nem fér bele a gyáriba, a nakedbe viszont igen. -
#85578752
törölt tag
válasz
sherlock82 #6699 üzenetére
Wunderbaum-kávé, 1:5 arányban bármilyen kávéval keverve is érezhető a belekevert aroma. Soha nem romlik meg. De annak az őrlőnek kapáltak amelyikbe belerakod.
-
#85578752
törölt tag
Ha lejjebb veszed a hőfokot, talán ki tud hozni finomabb ízeket is a Pelliniből. És vedd minél rövidebbre a főzetet, hogy csak az aromásabb rész jöjjön ki a csípősen keserű összetevők előtt. Tejhez nekem is a világosabbak jönnek be, de eddig még mindig sikerült minden kávét megszelídíteni, sötétekhez alacsony hőfok és alulkivonatolás a megoldásom.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #6682 üzenetére
És hogy bírtok ennyi kávét meginni? Én beálltam napi ötre, de már kezd létrontás jellege lenni a dolognak.
-
#85578752
törölt tag
Sage Barista Proval próbálgatom az előáztatás hosszát változtatni és összehasonlítani az eredményt.
A leghosszabb előáztatással testes a végeredmény, a ritkán de jól sikerült kotyogós ízeit hozza, hasonlít a 4-5 baros gőzzel főzős, szarvasi-típusú olcsó karosok által lerotyogtatott gyantás ízű kávéra.
A legrövidebb előáztatással, végig teljes nyomással főzött viszont inkább éteri, könnyed, fás-fűszeres ízeket őriz meg, amik a hosszú előáztatással elillannak, eddig nem is találkoztam velük, már 5 másodperces előáztatással sem.
Nem tudom mi az előáztatás hozadéka, biztosan van olyan kávé, amiből jobb ízeket hoz elő, de én pont nem azt keresem, így most maradok a nulla előáztatásnál, manuális módban meg lehet lassan csepegtetni, annak tudatában, hogy ezzel közben megöli a virágos könnyű illóolajokat...
-
#85578752
törölt tag
Mokinával ma jobb latte lett mint bárhol az elmúlt héten. Érdemes lángelosztót használni, de legalább elhúzni oldalra amikor elkezd folyni, hogy épp csak fenntartsuk a kifolyást. Egy kanálnyi hideg vízre főztem, előre forralt vízzel, kb. 20 másodperc után összetekerve. Latte art is tud menni rá, hagyni kell hűlni hogy ne rántsa össze a tejet, egy csepp tejhab meglóbálva a barna palettához és mehet rá az art.
-
#85578752
törölt tag
Ilyennel kezdtem, jó volt tölthető műanyag poddal, de megette a vízkő a víztartály talpszelep utáni könyököt. Szűrt vízzel még mindig menne.
Bármelyik jó, de most olyat vennék amibe lehet ilyen kacsacsőrt szerezni. -
#85578752
törölt tag
válasz
Flowtation #6641 üzenetére
Én az Originalból olyat választanék amivel kompatibilis a coffeeduck, amivel tetszőleges őrölt kávéból lehet főzni. Nyeles utántölthető kapszula.
-
#85578752
törölt tag
válasz
tomszli11 #6613 üzenetére
Az utazás erről szól, a szálláson lévő kávéfőzőből kihozni a maximumot egy plusz szórakozás.
Indukcióson úgyse megy az alukotyogós. Ha viszont van vízforraló, megy a Flair is.
Van egy utazós teszt James Hoffmanntól, van benne picopresso is.
A közös az előző témával, hogy hasonló indulatokat vált ki az ember, mint az alukotyogósod.
-
#85578752
törölt tag
válasz
tomszli11 #6610 üzenetére
Ugyanolyan, csak mások az arányok. Mindegy, kihívásnak éreztem, hogy valami jót ki lehessen hozni ebből, de ha kidobtad, már mindegy.
Eleinte lehet fémes íze bármelyiknek, ha még nyers, de ha régóta használtad, nem ez volt a helyzet.Szerintem a legegyszerűbben kapszulással, azon belül is nespressoval tudsz jó kávét főzni, van három bevált íz a választékon belül, az Ethiopia, Colombia, és a Tokyo. Nem olcsó de egyszerű.
-
#85578752
törölt tag
válasz
tomszli11 #6591 üzenetére
Sajnos nincs kegyelem, itt a fékezett habzású kávésznob topikban sincs maradásod, irány a kávékultúra legsötétebb bugyra, az egyszerű kávé topik. 👉
-
#85578752
törölt tag
válasz
sherlock82 #6213 üzenetére
Viszik Pannonhalmára, várják az apátok.
Furán állnak a kezükben a lapátok. -
#85578752
törölt tag
válasz
mesehabbal #6113 üzenetére
Mennyit akarsz költeni rá? Karos géppel mennyire lennél barátságban?
-
#85578752
törölt tag
Én inkább külön őrlővel vennék Sage SDC400BSS-t. Eddig is filtert ittál? Automata után fura lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Androidos fejegységek
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Autós topik
- iOS alkalmazások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Béta iOS-t használók topikja
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest